|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
pakusia aleKubus pieknie Ci juz siedzi
![]() Doris ja zaczynalam od dwoch lyzeczeksoku z jablka (ale zle tolerowal) pozniej dostal sok z marchewki tez dwie lyzeczki (dobrze tolerowal) wiec zwiekszalam ilosci codziennie. Zupke-przecier pierwszy dostal pierwszy raz jak skonczyl 4 m-ce. Byla to papka z ziemniaka i tak przez trzy dni (kiepsko mu szlo, bo z tego ziemniaka zostalo moze zjedzone pol lyzeczki ![]() ![]()
#2252 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze zanim wskoczę do wanny, to pokażę Wam moje kombinezonki i inne dziwne rzeczy
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Zakorzenienie
|
aljaka z tego co pamietam z pielegniarskich wykladow, temp bezpieczna tak jak mowisz ok 38 stopni, takiej nie obniza sie lekami p/goraczkowymi bo organizm walczy sam. Odnosnie okladow chlodzacych, robi sie je wlasnie w okolicach pachwin tam gdzie przebiegaja duze naczynia krwionosne
![]() Jeszcze dodam ze robi sie kapiele chlodzace w wodzie o temp. o stopien nizszej niz temp. ciala. Ten na ostatnim zdjeciu to tz, musisz uwierzyc na slowo ![]() ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-16 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Zakorzenienie
|
My dzisiaj kupiliśmy niekapka i mały po 10 min już wiedział że z niego się pije
![]() ![]() Kupiłam dzisiaj małemu sok Hippa ananas -pomarańcza duża butle 750ml , kupiliśmy też słoiki od 5 miesiąca z mięskiem ![]() Anulka tutaj kilka linków z bodziakami http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=773669113 http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=762092266 http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=777638077 http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=773509527 Gossik my od jakiegoś czasu kupujemy pampy rozm 4 też używałam huggisow ale jednak uważam ze pampersy lepsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Rozeznanie
|
cinusiowa-widze,ze Ninka
![]() ![]() a wymietosi je.. ![]() ale ja jej pilnuje zeby czasem do buzi nie wkladala ![]() Agusiu-dziekuje Ci bardzo za porady zywieniowe ![]() a te wszystkie soczki,przeciery to ze sloiczka?czy od razu swoje robilas? mam wrazenie,ze nic na ten temat nie wiem ![]() czy ta wiedza,jak kazda inna na temat dziecka jakos sama przyjdzie? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Zakorzenienie
|
ciniusiowa to z ta prasowka swietne hehe
przyszedl Ci juz ten blender?
#2257 |
Wtajemniczenie
|
jakie piękne różowiaste ciuszki!! Boszzze czemu chłopcy nie noszą różowych fatałaszków..Cinusiowa tylko pogratulować tak oczytanej córy!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pierwszych sokow nie robilam w sokowirowce bo z poczatku dawalam troszke malemu. Skrzybalam marchewke, ucieralam na tarce i to utarte wyciskalam przez gaze a teraz to w sokowirowce bo maly juz wypija duzo wiecej ![]() oj ja tez nie wiedzialam co i jak, to wszystko wydawalo mi sie jakies takie nie z tej planety ale popytalam troszke i mamy i innych mamus i jakos tak mi coraz lepiej szlo ![]()
![]() |
#2259 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Rozeznanie
|
nio,rozowe ciszeczki sa boskie
![]() a my mamy duzo ubranek od znajomych ..tylko ze oni maja chlopcow,(zadnej babeczki)i mnostwo niebieskich ciuszkow,nie wazne ,ze ubiore rozowe spodnie,butki,sweterek w jasnym kolorze a czapeczka niebieska-to wszyscy kogo spotykam pytaja"o jaki sliczny chlopczyk ![]() no nie!!!bo czapeczka niebieska!!! dzis to prawie cala byla na niebiesko,pod kocykiem rozowe gatki(to nie widac)myslalam o tym czemu jest tak ,ze jest taki podzial na kolory-roz-niebieski-dziewczynka-chlopiec! czulam sie jakbym tym krzywde robila dziecku.. a przeciez dla dziecka to wszystko jedno..tylko w naszym lebku..tak zakodowane.. w sklepie sie rozkopala,i w kolejce z wozeczka mnie zagadywala ![]() ludziska sie patrzyli ![]() ![]() chlopczyk to dziewczynka(smialam sie w duszy)a co niech maja o czym myslec ![]() cinusiowa-moja Kala od niedawna dostaje gazetki ![]() ![]() a przy okazji ja widze jak Kalus cwiczy sobie paluszki i chwytanie w raczki(ona dopiero co 3 m-ce skonczyla ![]() Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-10-16 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
Doris ja mam także ubranka po chłopcach. W 2007 roku bratowa urodziła syna, a siostra córeczkę. A dwa lata później druga siostra urodziła syna, a ja córkę i ja dostałam wszystko po siostrzenicy, a że moja Nincia najmłodsza w rodzinie, to po chłopcach ubrania także do mnie napływają
![]() Jeszcze mam właśnie jeden kombinezon niebieski gruby zimowy z misiem ale mam spakowany w torbę, bo muszę wszyć nowy zamek, bo popsuty dlatego nie robiłam na razie zdjęcia. Z resztą wydaje mi się, że te wystarczą skoro mają być tylko do wózka. Do samochodu mam różowe futerko oraz kożuszek, który wcześniej pokazywałam. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 |
Wtajemniczenie
|
mój syn na fotce wyżej jest dowodem, że i ja korzystam z ciuszków po siostrzenicy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki ja uciekam juz spac,bo znajac zycie nim dobrze zasne Kalinka na jedzoko sie obudzi..i tak do rana..niechby chociaz co 2 godz jak zwylke a nie co godz jak wczoraj!bo padne..
Dobrej Nocki Wam zycze ![]() papa... |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Normalnie, żeście się tak rozpisały, że nie wiem czy Was nadrobię ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lecę trochę poczytać co tam namodziłyście, może będę chociaż ciut na bieżąco ![]()
#2265 |
Zakorzenienie
|
Maluś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 |
Zadomowienie
|
Witajcie laseczki
![]() Ojejjjj co zaległości ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() esti - to Niki juz pyszne jedzonka szama, a mi Igorek je wszystko chyba będzie wszystkozerny ![]() ![]() ![]() ![]() cinusiowa - bestyja z Ciebie, tak kochana teściówkę potraktowac ![]() ![]() ![]() superzabula - no, no, no szalona jestes mamuska, takie rarytaski fundujesz Jasiowi ![]() Illbanka - wklej fotki co zakupiłaś guziczkowi ![]() ![]() boszenko - ojjj i zas zacznie się sielanka, zazdraszczam, i czekamy na wieści juz z Irlandii ![]() iwciag - a mój zazwyczaj kopyrta w lewo i na prawy boczek. Udanego weselicha ![]() iwcia dens - oby szybko te ząbki wyszły, bo te cierpiace dzieciaczki to o zgrozo, tak mi ich szkoda, a mnie tez to kiedys czeka ![]() aljaka - daj znac co z Alusią po tej nocce ![]() Vila - ładniutkie fotki i również Tobie życzę udanego wesela ![]() ania - a na jakim ty programie działasz? (obrabianie zdjęc) Aguska - cudo ta kurtaweczka ![]() ![]() ![]() poiglocik - zdrówka kochaniutka ![]() pakusia - ale fajnie siedzi twój Kubeczek ![]() Mell - ja tez poprosze kawałeczek tego ciacha ![]() malutka - biedactwo, ale musi byc z dnia na dzień lepiej, prawie każdą z nas to czeka, i nie jest łatwo to fakt. Bądź dzielna i nie płacz przy Dawidku tylko go mocno tul i caluj ![]() blondynkapoznan - kochaniutka wybacz że dopiero teraz ale w tej instrukcji jest tak, załanczam foty. No to spadam nyniu bo chyba nigdy tak dlugo nie siedziałam na necie a jutro jade do tej posranej szkoły i to mam zajęcia od 11:30 do 20:00 no chyba mnie rozwali tam ![]() ![]() ![]() ![]() Dobranoc lalunie, nie rozpiszcie się jutro z a bardzo. 1,2 - fotki moich bucików (taniutkie ![]() reszta dla naszej blondyneczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no co zrobic, takie jest poprostu zycie... ja tez niedlugo bede szukala pracy bo utrzymac sie utrzymamy z jednej pensji, ale gdzie wakacje i inne przyjemnosci??? tez bede pewnie strasznie tesknic... oj nie chce o tym myslec narazie... jestes dzielna... ucaluj Dawidka i nic sie nie martw! ![]()
![]() |
#2268 |
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam Was
![]() Dziękuję Wam za słowa wsparcia ![]() Z nowości u nas: - obniżyliśmy łóżeczko o jeden poziom - po brzoskwiniach synka bolał brzuszek - zasmakowało mu danie z rybką (to z Gerbera) Buziaki dla małych solenizantów ![]() Anulka świetne rozwiązanie z tym karmieniem dzieci na raz Agusia cieszę się, że wieczór z mężem się udał ![]() Doris witaj po długiej przerwie, śliczną masz córeczkę ![]() Boszenka bezpiecznego lotu ![]() Esti kaszkę manną dodaję do gotującej się zupki Aljaka trzymam ![]() Vila trzymam ![]() Poiglot dużo zdrówka i kuruj się ![]() Pakusia Kubuś jak ładnie siedzi w wanience ![]()
#2269 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry ![]() ![]() ![]() ![]() a ja ząbkuje.... nie Kubuś tylko ja.... normalnie mnie tak napi tala ze cala noc nie spalam... ząb mądrości mi idzie (no wkoncu! bo myslalam ze glupia bede cale zycie ![]()
*****— Alen Baxton Edytowane przez pakusia86 Czas edycji: 2009-10-17 o 07:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez sobie chwale te pampki z Tesco i Kauflandu ![]() Cinusiowa nie moim zamiarem jest sie z Tobą sprzeczać ![]() Każdy w tej kwesti ma swoje zdanie i sam wie co jest dla dziecka najlepsze. Poprostu ja na poczatek nie bede robiła dziecku takiej mieszanki nowosci tylko stopniowo wprowadzała wszystko powoli. Nasze dzieciaczaki są jeszcze bardzo malutkie, i trzeba ostroznie to tego podchodzic. Ale to jest tylko moje zdanie ![]() Fajnie, że Nince tak wszystko smakuje, mała z niej smakoszka. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
malutka biedulko
![]() marika dziękuje ci bardzo ![]() ![]() ![]() ![]() ciniusiowa bardzo fajnie kombinezony i kurteczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Zadomowienie
|
hej
my bedziemy zaraz jesc a potem wypad na zakupy a potem wam pokaze co zakupilam
#2274 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Zakorzenienie
|
hej pipki
![]() ![]() Głowa mnie boli ![]() więc mnie nie denerwować ![]() Iwciag dawaj te foty Cinusiowa ja jestem na gadu tyle że zawsze na niewidoku ![]() Pakusia daj Ci ![]() ![]() żartuje ![]() I zapomniałam co jeszcze ![]() WIem że wieczorem kuzynka przywozi dwójkę swoich dzieci bo będzie się bawić na weselu. Więc ja mam noc z głowy ![]() ![]() Trzymajcie kciuki żebym nie zwariowała bo już do was nie przyjdę ![]() Cassandra jak tam zaznajomienie z programem?? ![]()
#2276 |
Zakorzenienie
|
a moje male kochanie kończy dziś 5 miesiecy
![]() ![]() ![]() moj kochany pajaczek dzis rano ![]()
#2277 |
Zakorzenienie
|
gapolec ze mnie
![]() STO LAT DLA KUBUSIA!!!! ![]() ![]() ![]()
#2278 |
Zakorzenienie
|
KUBUSIU STO LATEK
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zadomowienie
|
Sto lat Kubek
![]() No i wszystko jasne ![]() ![]() ![]() ![]() Kuroikaze - no ja wiem, ze Ty sie bardzo staralas, ale Carolajna mi ladnie wypunktowala, wiec musialam ja jakos wypromowac bardziej ![]() Marika - ogolnie to na Corelu PP, Corelu Draw, Photoshopie, Adobe Illustratorze, Flashu. A teraz Carolajna zapodala mi jakiego Gimpa to sobie sciagnelam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry kochane
![]() my już po urlopie ![]() ![]() ![]() ![]() chciałam się wam pochwalić ze moja niunia od dnia kiedy skończyła 5 miesięcy to już sama siedzi ![]() ![]() ![]() Malutka - kochane mogę sobie tylko wyobrazić jak się czujesz ale zobaczysz za parę dni na pewno będzie już lepiej a twój synek na pewno cie nie zapomni bo kogo jak kogo ale swoja kochana mamusie to on zawsze będzie pamiętał ![]() STO LATTTTT DLA KUBUSIA ![]() ![]() ![]() ![]() a piszecie teraz o różowych ciuszkach powiem wam ze teraz jest dużo rzeczy dla chłopaków w różowym kolorze mój synek miał dużo różowych ubrań ![]() ![]() ![]() ok ja uciekam sprzątać ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.