|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Poiglot wracaj do zdrowia!
#2222 |
Wtajemniczenie
|
Carolajna my mówimy o innych kaszkach. Ty mówisz o smakowej właśnie takiej co dodaje się tylko wodę a mi chodzi o manną która może być zagęszczeniem do zupki albo do deserku
![]() ![]() Poważnie tak Ci się podobają kości mojej córci?? ![]() ![]() Mi najbardziej zależało na fotce żeby miała a teraz mogę Ci wysłać ![]() iwcia my też mamy ten fotelik kąpielowy i jest super ![]() aljaka biedna Alutka ![]() Aniu ja też uważam że zdjęcia masz cuuudowne ![]() ![]() superzabula świetnie Jaś się prezentuje ![]() ok skończyłam czytanie na stronie 71 ![]() ![]() ![]() a dzisiaj z dziewczynami byłam w Happy Land - Centrum zabaw dla dzieci .... było suuuper ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Zadomowienie
|
Aguska nie wiem skad ta zabawka bo Jasko ja dostal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Wtajemniczenie
|
Agusia tak tak chce napisz o tej farbie
![]() Filipek swietnie wyglada w kurteczce ![]() ![]() Aniu pokaz efekty ![]() Poiglot wracaj szybko do zdrowka ![]() Anulka oj tak ze mnie to len czesto wychodzi straszny ![]() Aljaka jak Malutka sie ma? lepiej?
#2225 |
Zadomowienie
|
widziałyscie moze na allegro jakies fajne bodziaki z dlugim rekawem w dobrej cenie? najlepiej w kilkupakach.
#2226 |
Zakorzenienie
|
Aguśka, Mycha ssał i ssał i trochę pomogło, już tak nie boli chociaż guzki nadal czuję. Może przez noc jakoś ściągnie. Ty masz rację, Filip faktycznie ma górną połowę buzi po Tobie a usteczka TŻ
![]() ![]() Iwciag, dobrej zabawy na weselu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 | |
Zadomowienie
|
![]() TA DAM ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Zadomowienie
|
Ania świetnie ci wyszło to zdjecie
#2230 |
Zadomowienie
|
Dziekuje
![]() To dzieki pomocy Carolajny - mojej Gurki ![]() I troche Kuroikaze ![]() Az wstyd sie przyznac, ze grafik jestem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Zakorzenienie
|
Ania, ale jak szybko się uczysz...Ja w ogóle nie rozumiałam o czym Wy rozmawiałyście
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
link do farby: http://www.allegro.pl/item747914613_...t_6_lub_9.html Ja akurat zamawiam przewaznie kolor: 5,32 alerazzrobilam sobie braz miedziany: 4,4 tez wyszedl ciekawie ![]() Zamawialam kiedys tez z wella koleston perfect i tez ciekawe kolorki ja np robilam z tej firmy numer: 5/71 fajny brazik wychodzil. http://www.allegro.pl/item777795902_...ba_woda_6.html ania slicznie Ci to wyszlo ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-16 o 20:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2235 |
Zakorzenienie
|
Małgosiu zrobiłam
![]() Jeśli coś jeszcze byś chciała to pisz śmiało ![]() Zdjęcia wysłałam a pocztę ![]() Anusia zdolna z Ciebie bestia ![]() Esti chcę, chcę ![]() Mów gdzie mam zapłacić i co za to ![]() Mogę Ci foty odstrzelić ![]() Bobovita też ma manne bezsmakową ![]() I takową właśnie mam i boszenka chyba też ją poaje Poiglot ![]()
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-16 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2236 |
Zakorzenienie
|
ania to pierwsze mi sie najbardziej podoba z ta grzechotka rzucajaca sie w oczy
![]()
#2237 |
Wtajemniczenie
|
Ania no wiesz co troche
![]() ![]() ladnie Ci to wyszlo, jaosobiscie ni elubie takiego nienaturalnego efektu, ale zrobione ladnie :brawo: jestem dumna z Ciebie ![]() Agusia dziekuje ![]() ale super kolory widze w tych farbach ![]() ![]() A po ktorym mialas lepsze wlosy? chodzi mi o miekkosc i o zniszczenie. wlasnie czytałam jak pisalas ze masz skurcze ![]()
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-10-16 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no zdecydowana jestes ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
szybkiego powrotu do zdrowia Cytat:
![]() ![]() piekne... pierwsze najladniesze... na kolejnych dwoch takie nienaturalne oczka... a u nas straszny dzien.... Kuba byl strasznie marudny.... no ale wkoncu dozylismy do kapieli i wtedy juz sie polepszylo... w wodzie czuje sie jak rybka zalaczam zdjecie z dzisiejszej kapieli.... moj syncio slicznie w wanience juz siedzi podpiera sie na stopach i chce pic wode ![]() ![]() ![]() a i sorki za balagan w tle ![]() ![]()
![]() |
#2239 |
Wtajemniczenie
|
Nie bylo mnie caly dzien a i tak wiem co robilyscie...
![]() ![]() Haha wszystko przeczytałam! Netu nadal nie ma, podbieram z za okienka, na pieterku wiec jest problem bo Aleksio na dole, ale teraz maly spi i Tz tam jest ![]() Dzisiaj za kzdym razem co moj syn zasnal to cos go budzilo albo tel, albo koniec przejazdzki autem...i w sumie przez caly dzien spac niecale poltorej godz, wiec ledwo dotrwal do 20 i padl ze zmeczenia... upieklam ciasto z truskawkami... Jutro wpadnie kolega ktory ma pojecie jezeli chodzi o komputery i zabaczy co co sie stalo... ale to cos u nas w modemie chyba... Moj synek ostatnio strasznie sie drze ![]() wiem wasze dzieciaczki tez to mialy ... Superzabula dziekuje ze zauwazylas moja wczorajsza nieobecnosc ![]() meczylam sie strasznie bez tego netu...oj uzaleznilam sie od was i koniec! a syneczek Twoj sliczny i dobrze przygotowany na mrozna wyprawe... w przyszlym tyg podobno cieplej ma byc, to dobrze bo przyjade tam... Vila no Twoj stroj zapowiada sie ciekawie...pokaz nam sie prosze...jak juz bedziesz cala gotowa... ![]() Aguska Ale cudna kutrka!!! Ze tez jej nie widzialam a tak allegro sledze ![]() ![]() Twoj Tz to faktycznie ubrany po babsku...pewnie niezbyt jest zadowolony z tego jak go mamusia slicznie ubierala...hihi iwcia dens nie widzialam tych pieluszek jeansowych jeszcze.. one sa z pampersa? tylko w carfourze? a dlaczego tak sie nazywaja sa niebieskie? a jak wygloda opakowanie... zebym je znalazla... oooo Poiglot no wiesz co...zeby tak sie rozchorowac? No co to to napewno nie swinska... ![]() Wracaj do zdrowka szybko! No to by bylo na tyle narazie... chwile jeszcze tu posiedze... ![]()
jeszcze nie wiem co tu wpisac ![]() Edytowane przez Mell_xx Czas edycji: 2009-10-16 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2240 |
Wtajemniczenie
|
Pakusia hihi ale fajne zdjecie
![]() ![]() Mell ciasto z truskawkami ![]() ![]() ![]()
#2241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tylko w wanience ![]() ![]() ![]() a poza wanienka to mu strasznie to idzie... rwie sie do siedzenia ale zalicza duzo upadkow na bok albo w przod ![]()
![]() |
#2242 |
Zakorzenienie
|
Pakusia wow
![]() On tak siedzi już? Mój się podnosi do siedzenia ale jak go podciągne to się gibnie zaraz na bok ![]() Mell ![]() Ja chcę teraz ciasto z truskawkami!
#2243 |
Rozeznanie
|
Witam mamunie
![]() macie racje..nie bede czarowac..nie jestem w stanie wszystkiego nadrobic ![]() ![]() pisze na biezaco.. Gosik-Witaj ![]() ![]() Kochana wiem co przezywasz..wspolczuje Ci z tymi zastojami... ![]() Jedyny sposob to czesto przystawiac dziecko do cyca ![]() U mnie tez czesto Kalinka(wlasciwie to jest tak od dawna)woli ssac w nocy..w dzien to nie je za wiele.. Wczorajszej nocy budzila mi sie co godz! ![]() ![]() ![]() Gosiu,a jak tam zima na kielecczyznie? ![]() ![]() U nas pogoda jak narazie jest ok,czasem pada ..ale juz za niedlugo deszcz to bedzie codziennosc.. Tak piszecie jak ubieracie dzieciaczki na spacer... to ja nic nie powiem... ![]() tzn.okazuje sie ze ubieram najbardziej lekko z Was.. Zreszta w porownaniu z angielskimi dziecmi to i tak dosc grubo ![]() ale dzis upatrzylam sliczna czapusie z rekawiczkami i jutro sie po nia wybiore ![]() Wlasciwie wszystkie piszecie juz o daniach,deserkach dla dzieci.. my moze za m-c zaczniemy cos wprowadzac.. ![]() Jak Kala skonczy 4 m-ce,tak powinno byc ok?od czego powinnam zaczac?jak uwazacie? w koncu weekend...echhh......jak ja sie ciesze ![]() Tz i siorka wolne..wreszcie troszke odpoczne od mojego potworka.. ale tak naprawde to jest grzecznym dzieckiem,wiadomo czasem pomarudzi,poplacze..ale raczej jest spokojna.. chmmm..moze jednak charakter tatusia? ![]() bo jak bedzie podobny do mojego to ja sie wyprowadzam.. ![]() oczywiscie zartuje.. ![]() kocham ja tak mocno,ze wszystko zniose.... ![]() i codziennie jej to mowie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2244 |
Wtajemniczenie
|
Witaj Doris
![]() My sie mało znamy... Do tej pory moj synek byl najmlodszy wsrod przebywajacych tu dzieciaczkow z mamusiami...a teraz Twoja corcia jest najmlodsza ![]() My tez nie skonczylismy 4 miesiaca (ale lada dzien) i zaczynamy z jedzonkiem... najpierw podobno od jabłuszka lub marchewki ale ja i tak ide w przyszlym tyg do pediatry to podpytam. Carolajna i kuroikaze to ciasto z przepisu poiglotki ![]() robi sie je 10 min i nawet rak nie ubrudzilam, a skladniki takie proste ze zawsze mam je w domu...no procz truskawek Iwciag no i jak ta wczorajsza noc po powrocie meza minela...?
#2245 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Odwlecze mi się chyba powrót do pracy, a przynajmniej mam nadzieje, w tej chwili i tydzień jest dla mnie zbawienny, w pon rozmowa z szefem, ale jestem dobrej myśli, ponoć liczy na mnie w samej końcówce października ![]() a może któraś jest na bieżąco, mam pytanie ile czasu jest na wymianę dokumentów po zawarciu małżeństwa, czy w ogóle jest to jakoś określone? co w pierwszej kolejności należy zmienić..a paszport w wypadku zmiany nazwiska wyrabia się tak jak za 1szym razem? prawko też należy wymienić w jakimś czasie określonym? Jeśli któraś się orientuje poproszę o pomoc, dziękuje z góry, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | |||
Zakorzenienie
|
Rety, znowu było mi ciężko przedrzeć się przez te wasze bazgrańce
![]() caro Ciebie nigdy nie widzę na GG a numery tu rozdajesz? Więc jak to jest?? ![]() Dzisiaj przytargałam z Tż 4 reklamówki pysznych jabłek z naszej "murzyńskiej chaty" na wichurze. Robię dla Ninki soczki i mus jabłkowy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym nigdzie nie napisałam, że dałam Ninie mięso, nigdy takich rzeczy nie jadła, bo do takich rzeczy dojdziemy. Druga sprawa to nie rozumiem Twojego zdziwienia, bo wszystko to co wymieniłam, to są dania, które wg. waszych tabel są dla dzieci po 4 miesiącu. Moja Nina po żadnym jedzeniu źle nie zareagowała więc nie widzę powodu abym miała czegoś jej nie podawać, nie wprowadzać innych rzeczy. Nadal pije dziennie 4 butle mleka (w tym jedno zagęszczane) i danie dodatkowe (czasem dwa jak się domaga). Na zmianę dostaje warzywka z owocami. Nigdy nie miałyśmy problemów z jedzeniem i każdej mamie życzę aby jej dziecko tak dobrze wcinało jak Nina ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Rozeznanie
|
Mell_xx-witaj
![]() ![]() nie no..na watku majowo-czerwcowycm z dzieciaczkow to najmlodsze sa lipcowe Kalinki ![]() Jak bedziesz juz po wizycie u pediatry to koniecznie mi napisz co Ci zalecila ![]() a tak a propo..to ktos wie co u drugiej Kalinki slychac? a ja wlasnie zrobilam sobie bawarke (karmi juz wygulgalam ![]() ![]() i ja mam schudnac.. ![]() dziewczyny-karmiace,czy Wy tez macie taki wilczy apetyt??bo ja jem wiecej jak w ciazy ![]() i wiecie,co?? paluch mnie boli jak diabli!!! ![]() i chociaz bralam juz antybiotyk to tego dziadostwa nie wyleczylam,okrtutnie to boli ![]() dzis wpadlam na ponysl i wymoczylam nogi w nadmianganianie potasu(dosc mocne stezenie..)i wiece co?? tak pisze sobie i czytam rozne rzeczy na necie,kulaski sie oczywiscie pieknie mocza.. ![]() ja tu wyciagam i ![]() ![]() ![]() dzis spie w skarpetkach ![]() od jutra kolejna walka z tym dziadostwem.. ale przynajmniej juz wiem co mam robic.. bo tak to sobie siedzialam i cierpialam! echhhhhhh.......... ![]() a moze Wy wiecie jak sobie z tym poradzic? moze cos nowego-bardziej skutecznego, sie dowiem ![]() Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-10-16 o 21:53 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogolnie obydwie farby i wella koleston i loreal mailer uwazam za "lekkie" i delikatne, wlosy sa po obydwu miekkie w przeciwienstwie do suchych i zniszczonych po farbach sklepowych. ![]() A czytalas poczekalnie? ![]() ![]() Cytat:
![]() a co do tesciowej i tego stroju tzta to po prostu masakra ![]() Cytat:
![]() |
#2249 | ||||
szyciowa specjalistka :)
|
![]() dziewczynki dziękuje za kciuki i wszystko dziś lepiej, Siusiu wyklarowało się, og. w badaniah ok, ale takie wypłukane było. Rano wezmę znowu z nocy próbkę, dla spokoju. Mętne pewnie przez gorączkę, lub infekcję którą Ala wypłukała, albo nie wyszło w badaniach. Ale powiem wam jak wczoraj miała te 37,9 to nie było siły bym popuściła (bo ja og. miętka jestem i jak czegoś młoda nie chce to nie musi) leżała prawie godzinę z zimniuteńkim ręcznikiem na brzuszku i udach, tylko zmieniałam bo momentalnie się nagrzewały i dopiero zdjęłam jak przestały parować. co się nauczyłam temp. bezpieczna 38st. nie obniża się poniżej ochładza się brzuch i uda, a nie kark i czoło Cytat:
![]() podobni jesteście bardzo, a ze ostatni to chłopiec hm no dobra wierzę ci ![]() Cytat:
Cytat:
ja zawsze biorę ten rozmiar w którym Piotrek przekroczył dolną granicę Cytat:
![]() no zdolniacha kurcze chyba sama coś po przerabiam bo mi na ambicję wlazłyście |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Zadomowienie
|
hej
mnie caly dzionek nie bylo bo lecze swoj pecherz, strasznie boli i nic nie pomaga, ja to zawsze mam z tym problemy ![]() a teraz lece do lozka moze mi troche przejdzie ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.