|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
![]() Ja mam jutro 32 dc czyli powinna się zjawić do 34 dc ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2252 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Witaj Foltynka!!!
Dzidzia to poważna decyzja,ale może ze względu na kredyt nie warto przerywac starań?Wydaję mi sie, że tak naprawde dobregop momentu na dziecko to się nigdy nie czuje. Zwasze moża mięć jakieś "ale".Ja mam prace, doktorat i tez sie boję czy dam radę, ale wierzę, że się uda. A byłas z tymi nieregularnymi cyklami u lekarza?Może masz jakies hormonalne problemy?Warto byłoby to zbadać.
#2253 |
Zakorzenienie
|
Pepus
dopoki nie przyjdzie...sama wiesz z reszta ![]() Foltynka kazdy podejmuje decyzje sam, my mamy kredyt mieszkaniowy na 30 lat wiec gdybysmy poczekali z dzieckiem na koniec splaty to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak mnie zaciekawiło co masz w opisie... ja mam bardzo podobnie jak ty z tą wagą... tyle, że przybywało mi kg przez 3 lata... na początku ważyłam 56kg a teraz ważę 75kg, już się trochę do tego przyzwyczaiłam ale chciałabym zrzucić chociaż z 10kg z tych prawie 20 które mi przybyło... na razie nie mogę się zacząć odchudzać jak staram się o fasolinkę ale tak już myślałam, że jak w tym miesiącu się nie uda to chociaż do kolejnej owulacji trochę się poodchudzam, może dieta kopenhaska czy coś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
motylek
jesli myslisz o fasolce to kochana odradzam drastyczna diete ![]() ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=199694http:// Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2009-11-10 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Wtajemniczenie
|
Ja polecam dietę dr.Dukana!!!Moja koleżanka schudła dzięki niej14 kg w 5 msc-y a moja mama 10 kg w 2msc-e!Obie sobie chwalą, że nie jest drastyczna, nie chodzi sie głodnym itp.
#2258 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny ale lecicie!! Poplywalam troche wrocilam i chcialam do was zajrzec, ale zasnelam nad gazeta!!!na kanapie!! I juz jestem a tu 6 stron naprodukowalyscie
![]() motylek ja jestem mega chudzina, ale kiedys przechodzilam kopenhaska diete z moja odchudzajaca sie kolezanka zeby jej pomoc i sobie troche metabolizm uregulowac, i mimo ze jestem chuda bardzo to schudlam dodatkowo 3 kilo! A dieta nie jest b. wyniszczajaca bo kalorycznie i odzywczo ma wszytsko , tylko chodzi sie glodnym naprawde cale dwa tygodnie!! Ale potem za to ma sie fantastyczna przemiane materii, obiad w mc donaldzie wydalasz juz po powrocie do domu ![]() latkoo gratulacje!!!! cieszymy sie wszystkie razem z toba!! Nowym dziewczynom zycze powodzeniai trzymam kciuki, Magdusia zmiana lekarza jak na moje oko nieodzowna ![]() Ja jakas nietomna bo tym plywaniu ledwie zyje, juz sie martwie jutrzejszym porannym testowaniem ![]() gadalam dzisiaj z moja mama przez tel, opowiadala mi jak to 5 lat zachodzila w ciaze i 2 razy poronila raz w 3-cim raz w 4-tym i az mi sie slabo zrobilo. Ale jestem dobrej mysli ![]() Przeslijcie mi troche fluidkow dziewczynki!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zakorzenienie
|
anulka
trzymam kciuki a jesli chodzi o dietke to zostaje przy swoim zdaniu ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ght=kopenhaska |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
Linka ja staram sie nie nakręcać, co ma byc to i tak będzie
![]() Motylku, co do diet, to ja chciałam 5 kg zrzucić i stosowałam 1200Kcal i pięknie spadły, a ja nei byłam głodna a wszystkie niezbędne składniki były organizmowi dostarczane, także nie ma mowy o wyniszczaniu, polecam ![]() Witam nową koleżanke i tak jak dziewczyny mowią, jakbysmy miały patrzec na kredyty , sytuacje itp itd to nigdy byśmy na bejbiki sie nie zdecydowały, takze warto przemyśleć raz jeszcze decyzję ![]()
#2262 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() robie twoje ciach fale dunaju i mam większą blache, dałam pół szklanki mąki więcej i troche więcej mleka i ratuj i pociesz bo nie wiem co to teraz wyjdzie, dodam że ciacho własnie w piekarniku.... Foltynka, olej kredyt rób dzieciaczka ![]() Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2009-11-10 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2264 |
Zakorzenienie
|
z tego wszystkiego zapomniałabym: latko cieszę się ze wszystko ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochanie, nie martw się, wyjść wyjdzie, może byc po prostu niższe ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A i zapomnialam, Ty nie jestes mądra....jesteś BARDZO MĄDRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! ![]()
![]() |
#2268 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() My juz po odwiedzinach ... i ... sama nie wiem, jestem smutna, zdolwna wsciekla i nie wiem co jeszcze ... Piotra dziewczyna urodzila synka w wieku 19 lat. Faceta zostawil- niby taki odpowiedzialny byl.... Laska sama wychowala syna, nie omieszkam wspomniec- w slamsach, totalnie zepsutym towarzystwie i bez wiekszych zasad... DZieciak ma teraz prawie 5 lat ... No i przyjechali do nas... Chlopak byl troche niesmialy, malo sie odzywal, byl taki troche nieufny... Moj TZ wlaczyl mu Wii i zaczal pokazywac jak sie w to gra.... Wykazal sie taka wyrozumialoscia... z takim przejeciem mu wszystko pokazywal... Zrobil mu herbate, czestowal slodyczami ... Bylam w szoku'! Wsciekla jestem na to dziewczyne- matke Kubusia. Kiedy malemu cos nie wychodzilo ta darla sie na niego, mowila ze jest nienormalny, niedorozwiniety i nie wiem co jeszcze ... Uderzyla go w glowe przy nas!!!! To byl jeszcze wiekszy szok ... Poszlam do WC sie poryczec z bezsilnosci- takie suki za przeproszeniem maja dzieci a nie zasluguja na nie!!! Kuba byl wyraznie przygnebiony, szukal takiego jakby wsparcia u nas, cieszyl sie niezmiernie jak sie go pochwalilo za cos ... Nie dziwie mu sie ... Na kazde wolanie ''mamo'' slyszal odwal sie, zaraz, usiadz i mi nie przeszkadzaj .... Rozumiem ze maly moze jej sie kojarzyc z ciezkimi chwilami- w koncu byla sama, nie miala pieniedzy na utrzymanie ich obojga, bylo ciezko ... Ael do cholery to jest jej dziecko!!!! Dziecko ktore domaga sie uwagi i troski, dziecko ktore potrzebuje milosci i zrozumienia!!!! Nadal chce mi sie ryczec.... Z tych dwoch powodow- szkoda mi tego brzdaca, zasluzyl na wiecej uczucia niz jest mu dane ... i dlatego tez ze moj TZ pokazal sie z zupelnie innej strony, bl troskliwy i taki ... taki ... przejety rola wujka .... Z drugiej strony, wracaja z pracy rozmawialismy o tej mamie Kubusia (laska potrafi zostawic dziecko na 2 tygodnie, bez opieki- bo czy dziadka pijaka i babke chora na stwarnienie rozsiane, bliska smierci, wyjaca z bolu, mozna nazwac opieka?????) nie przejmuje sie nim wcale, zyje tylko 'swoja wielka miloscia' do Piotra.... No i zaczal sie temat tego ze mogla nie rodzic dziecka, ze jest cos takiego jak aborcja, czy tez mogla go zostawic w szpitalu! Moj TZ tak wspanialomyslnie stwierdzil... Po czym dowiedzialam sie ze przeciez aborcja to nic strasznego, bo ciaza kilkutygodniowa to jeszcze nie dziecko ..... Lzy cisnely mi sie do oczu i myslalam ze wybuchne. Nie mialam nawet sily tlumaczyc mu jakie to straszne przezycie, nie mialam sily pokazac mu choc jednego filmu o aborcji, gdzie widac czesci ciala tego jeszcze ''nie dziecka''... Nie jest to jeszcze czlowiek??? Przeciez juz ma nozki, raczki, serduszko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! Po prostu zamarlam.... Widocznie dla niego dzieckiem nazwac mozna jedynie juz istote bedaca po drogiej stronie ciala matki ... Nigdy chyba nie bede w ciazy... Slysza takie rzeczy, potem widzac jak przejmuje sie innym dzieckiem ... Jakbym byla z dwoma zupelnie roznymi facetami!!! Tak wiec, rozumiecie pewnie dlaczego znowu jestem taka rozdarta... A myslalam ze juz sobie jakos z tym wszystkim radze ... Zaczynalam robic plany na ''po studiach'' ... Moze zamiast odrazu stara sie o dziecko, popracowac troche? Zdobyc doswiadczenia i usamodzielnic sie zupelnie, bym nie slyszala nigdy wiecej zarzutow, ze jak cos sie TZ stanie to sama sobie nie poradze??? Lecz chyba nigdy nie bedzie mi dane zostac szczesliwa matka, malego rozowego pachnacego oliwka bobaska .... Nie bedzie mi dane patrzec jak rosnie, slyszec pierwszego slowa, widziec pierwszych krokow ... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2270 |
Raczkowanie
|
Myślałam i na pewno zmienię w czwartek zrobię sobie badania i wtedy będę wiedziała na czym stoję a na razie bardzo wam dziękuję za miłe przyjęcie i dobre słowa
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak większość kobiet też chcę zrzucić co nieco, ale przymierzam się bardziej do zwiększenia aktywności fizycznej (zaczęłam od spacerów - w miarę jak pogoda pozwala) i u mnie problem nr 1 słodddyczzze, bo jak je widzę to kwiczę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Raczkowanie
|
Odnośnie diety :
ja stosowałam swoją własną, na czuja wyeliminowałam po prostu niektóre produkty z jadłospisu (troche poczytałam oczywiscie) i przede wszystkim zmieniłam sposób przygotowywania posiłków. Zero smażenia na oleju czy czymkolwiek, zero masła do chleba (zamiast masła stosowałam jakieś serki zeby chlebek nie był za suchy, zero śmietany, majonezu, pieczywo tylko chrupkie pełno ziarniste, większość posiłków robiłam na parze. I co najważniejsze, gdy czułam takie ssanie, że nie mogłam powstrzymac sie od zjedzenia czegoś - opychałam się warzywami (z pary własnie, zawsze na obiad robiłam wiecej, bo wiedziałam ze na wieczór głód mnie weźmie i tylko podgrzałam wieczorem to co zostało i tak się zapychałam różnymi mieszankami warzyw) Schudłam 10 kg w nie całe 3 miesiące (w ogóle nie ćwicząc - bo jakoś nie mogę sie na to zdobyć, poćwiczę jednego dnia, drugiego a potem mi się nie chce). po schudnięciu tych 10 kg trochę zwolniłam, wprowadziłam niektóre w wyeliminowanych wczesniej rzeczy (ale od czasu do czasu). Bałam sie trochę że skóra tak szybko może nie dostosowac sie do mojej nowej wagi jesli nadal bede tak szybko chudla. no i schudłam kolejne 5 kg przez nastepne 3 miesiace. Teraz na temat kredytu: Pewnie słyszałyście, ale może nie każda, że dla "młodych" rodzin istnieje teraz mozliwośc pomocy w spłatach rat kredytu mieszkaniowego - przez 8 lat pństwo dokłada ci nawet 800 zł do raty kredytu co miesiąc. Tylko nie wiem czy nie trzeba miec dziecka. No ale jesli sie trafi to mozesz sie starac wtedy. Niestety nie mam szczegółowych informacji, ale wiesz już, że możesz czegos takiego szukać. I teraz moje pytanko: Opisujecie swoje objawy ciążowe przed testowankiem czyli mniej wiecej od 3 do 6 tyg. ciązy (przypuszczalnej). Jak to możliwe, że w tak wczesnej ciązy są odczuwalne jakies objawy? Czytałam tyle artykułów i róznych wiadomości i wszędzie jest napisane, że to raczej nie mozliwe, ze zaczyna sie cos czuć najwczesniej od 6 tyg. Juz nie wiem nic w tym momencie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do objawow, to niektore sa bardzo podobne do @ badz przeziebienia dlatego kobiety dla ktorych ciaza to niespodzianka nie skojarza odrazu, a te ktore sie staraja niecierpliwie czekaja na testowanie ![]() Ja juz od godziny nie spie ... Pogadalismy sobie jeszcze z TZ w lozku, zaczal sie dopytywac czemu jestem taka smutna, to powiedzialam ... Oznajmilam ze teraz nawet jak uslysze ze chce dziecko i nawet jakby mi powiedzial ze mi je zrobi zaraz to zastanowilabym sie milion razy. Bo skoro twierdzi ze aborcja to takie hop siup nic specjalnego to nie moge miec pewnosci ze jak juz zajde w ciaze to on mi nie powie, ze mu sie odwidzialo i zebym usunela ![]() Na 11 mam praktyki ... nie bardzo mi sie chce .. ale lepiej pojsc i odbebnic, nie bede miala czasu na smety ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Zadomowienie
|
ja tez juz nie spie..jakos nie moge.....okropne sny mam
![]() cosma nie wiem co napisac,zal mi tego chlopczyka... ![]() ![]() ![]() ![]()
#2276 | |
BAN stały
|
Cytat:
No ja niby tez ...ale jak sie widzi cos takiego to w danej chwili jest ogromny szok, nawet nie zareagowalam ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Zadomowienie
|
np dzisiaj mi sie snil moj porod tzn ze boli strasznych nagle w domu dostalam,i jakos wtedy sie przebudzilam i mialam wrazenie ze faktycznie okropnie brzusio kluje i boli....nie wiem teraz czy to bolalo we snie czy naprawde
#2278 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Aniu, mam pytanko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zadomowienie
|
tak kochana to sa tygodnie do porodu,jestem obecnie w 9 tyg 4 dniu...
---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- zapomnialam wam powiedziec ze jednak skusilam sie na te prenatalne,jestem umowiona na 30 listopada do prywatnej kliniki ,a beda mi robic test papp-a i usg genetyczne.... strach troche jest.....ale nie moge zaczac panikowac
#2280 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki witam srodowo! Wy tu takie smutne tematy.. ja tez niestety mam kolezanke ktora jest po aborcji, miala 18 lat i opowiada o tym jak o czyms zupelnie normalnym. Tu w Norwegii oni maja troche znieczulice na takie rzeeczy... No ale do tematu mojego testowania wracajac....
Opowiem od poczatku! Wczoraj juz nie moglam wytrzymac i doczytalam wieczorem w necie, ze testy owulacyjne tez moga wykryc wczesna ciaze, a nei chcialam ruszac tego moejego ciazowego bo jak obiecalam w srode rano to rano i koniec!! No wiec zrobilam owulacyjny i wyszla buzka! Wiec pomyslalam ciaza, ale zaraz potem pomyslalam.... kurcze moze cos nei tak skoro owulacyjny wyszedl pozytywnie..ehhh No wiec pomarudzilam. TZ juz zaczal troche na mnie krzyczec ze swiruje, ale jakos dotrwalam do rana i dzis dokladnie 6:30 zrobilam ten digitaltest i co sie pokazalo...............? GRAVID!! czyli ciaza!!! a to sa najczulsze testy na rynku!!! wiec radosc moja przeogromna!! chyba juz sie moge cieszyc co???? Zaraz dzownie do lekarza bo tu to znajac zycie najwczesniej nza 2 tygodnie mnie przyjma!! Ael tyle testow chyba nie moglo sie mylic!!! TAk sie ciesze, nie moge uwierzyc bo to przeciez pierwszy cykl po tabletkach!!!!! Caluje z rana!!! Mam dzisiaj troche pracy ale postaram sie pojawiac ![]() No i fluidki dla was kochane!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.