![]() |
#2251 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
dziś: I bułka sojowa + łosoś wędzony + 1 plaster żółtego sera + pomidor + ogórek kiszony, kiwi II bułka sojowa + łosoś wędzony + 2 plastry polędwicy + pomidor + ogórek kiszony III aktivia do picia, kiwi, migdały IV potrawka (podsmażone na oliwie kurczak, polędwica i cebulka, pomidory, papryka, 2 ziemniaki, fasola czerwona, fasola biała, kukurydza) V serek homogenizowany + szklanki owoców mrożonych + orzechy włoskie i usmiecham się o ocenę ![]()
![]() |
#2252 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym my tez sie zle czujemy, przeczyszcza nas praktycznie z dwóch stron;/, mdli od paru dni itp. Ale staramy się,w ciskamy. Nie wiemy czy toi dobry pomysl, ale mimo wszyskto dajemy radę. Ty tez się starasz, ale to jedzenie z pewnoscią nie jest na P ![]()
![]() |
#2253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z cukru nie zrezygnuje do kawy, nie umiem ![]() Co do mąki to chętnie zastosuję tą radę , jak tylko bedę na większych zakupach to poszukam jakiejś zdrowszej od pszennej. Z węgli staram się rezygnować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Zakorzenienie
|
Czemu? Wegle sa do funkcjonowania potrzebne. Poza tym to kuriozum, zeby sypac do kawy cukier, a bac sie ziemniaka
![]()
![]() |
#2255 |
Przyczajenie
|
jadłospis nie jest zdrowy dla organizmu,
propagujemy na tym forum tylko i wyłącznie jadłospisy powyżej 1000kcal dziennie Edytowane przez Marzeniatko Czas edycji: 2010-01-18 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie niezgodne z regulaminem. Zglosilam cie moderatorom, zobaczymy, czy dostaniesz punkta...
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez Marzeniatko Czas edycji: 2010-01-18 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
podbijam prośbę o ocenę ![]() być może nikt nie ocenił bo nie jest to jadłospis adekwatny do R? za mało/za dużo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
wczorajsze P .
śniadanie: ciemna bułka z ziarnami z pastą z łososia serek wiejski 100g herbata z sokiem malinwym 2śniadanie kawał sernika lody waniliowe i truskawkowe z bitą śmietaną banan, jabłko obiad: spaghetti robione przez mame -makaron, mięso mielone i duuzo sosu podwieczorek: ryż z jabłkiem, cynamonem i bitą śmietaną kolacja: paluch serowy; kawalek z masłem czosnkowym, kawałek z serkiem topionym posypany szczypiorkiem gotowane jajko na miękko kakao po: jabłko garsc migdalow na imprezie: 3 piwa 2 kieliczki wódki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tyjesz jeszcze na tym? ![]()
![]() |
#2260 |
BAN stały
|
U lepsze. / Ptakietroche :P
Sn. OWSIANKA - 5 łyzek płatkółw (mix pszenne, żytnie, owsiane) + 2 xgarść: laskowych (pokrojone)+ żurawina suszona, łyzka branfleksów (I raz jadlam chcialam spróbowac czy dobre :P ) ; na 2 szkl mleka 3,2% espresso, szkl wody. II sn. 2x naleśnik z serem (twaróg półtłusty, śmietana, żółtko chyba, cukier), posypane graśćią pokruszonych orzechów włoskich, polane jogo naturalnym (150g) herbata z cytryną, mandarynka jakas h po: na wykladzie paczka lu go niebieskich, woda niegazowna Obiad: porcja indyka pieczonego w ziolach i pomaańczach, buraczki, 5 ziemniaczków z koprem i masłem i serkiem wiejskim :P (kilka łyzek) Deser: 4x wafelek familijny śmietankowy, herbata z cytryną i sokiem malinowym Podwieczorek: kawa z mlekiem (kubek mleka 3,2%), 2x kroma chałki z masłem, powidałami wiśniowymi/ śliwkowymi , baton marcepan lindt (50g), kilka migdałów Kolacja: 2x kroma pszenno-zytniego chleba wiejskiego z: - maslem, almette ziolowym, tunczyiem wsw (3,4 puszki), ogorkiem, rzodkiewką, koprem i papryką. Po. szklanka soku z aronii. przed snem: kubek mięty. |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Raczkowanie
|
Moje coś, chyba nadal U
![]() I owsianka: szklanka mleka 2%, 4 łyżki owsianych, 1 łyzka otręb, 2 łyżki musli, garsc bakalii, mandarynka, kawa z mlekiem II aktivia truskawkowa, plusz III 7 pierogów z mięsem i grzybami, sałatka ze sloika domowa z ogorkow, keczup IV drożdżówka z budyniem i rodzynkami, mala kawa z mlekiem jablko V grahamka pół z serkiem ze szczypiorkiem, salata, ogorkiem, pomidorem i salata pół z maslem poledwica drobiowa + te same warzywa a później może wpadnie budyn albo jogurt ![]() Proszę o ocenkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Raczkowanie
|
moje U
![]() number 1 : a)dwie kromki chleba sojowego z masłem (pięć łyzeczek), dwoma wielkimi plastrami sera gouda pełnotłustego, do tego jajecznica z dwóch jajek smażona na oleju słonecznikowym, b) dwie kostki czekolady, kilka paluszków, orzeszki ziemne (taka porządna garść) kawa z mlekiem (uwielbiam!) 2. 110 gramowa grahamka z masłem (6 łyżeczek) i dwoma łyzkami dżemu z czarnej porzeczki, 3. obiad: 250 gram ziemniaczków + kotlet mielony smażony na przeogromnej ilości tłuszczu (mama robiła, wiec duzy i syty) + kapustka kiszona, kawka z mleczkiem 4.kolacja: zapiekanka z szynką made by lidl (z tego co pamietam uwielbiałam ją,a nie jadłam, jej od.... ![]() 4 posiłki, bo ze szkoły się późno wróciło i odziwo jeszcze nie jestem głodna. aha aktywności, tak normalnie, do szkoły, w szkole, ze szkoły, spacer do lidla, a zaniedługo będę sie uczyła, a to też jakas aktywność xD i jak jest? ![]() pe es.staram się o okres. aham.zapomniałam , że jeszcze dwie łyzeczki majonezu do chlebka w 1 śniadaniu/
Moda przemija, styl pozostaje. Edytowane przez karlusss Czas edycji: 2010-01-18 o 16:44 Powód: bo troche zapominalska jestem :( |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Rozeznanie
|
Moje U/P (po odstawieniu leków waga chyba spada...
![]() ŚN: owsianka nowy eksperyment ( 3 łyżki owsianych na połowie szklanki mleka, z łyżką budyniu waniliowego, pół banana, garść mieszanki studenckiej, garść musli, orzechy brazylijskie, suszone banany ) tu okropne nudności, wzięłam espumisan i wypiłam herbate imbirową - polecam IIŚN: podwójny tost z chleba 3 ziarna, z masłem, szynką drobiową, pomidorem, turkiem ze szczypiorkiem, aktiwia truskawkowa OB: 3/4 woreczka ryżu na mleku z jabłkami, posypanego cynamonem POD: danio waniliowy (ten 240 g) z łychą słonecznika, dyni i otrębów granulowanych żurawinowych KOL: 2 podwójne tosty, jeden z szynką drobiową, twarożkiem domowym z piatnicy, ogórkiem świeżym, drugi z turkiem ziołowym (strasznie fajnie rozpuszcza się pod wpływem temperatury ![]() Staram się strasznie... ![]()
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Raczkowanie
|
wracam i na dzieńdoberek zażucam P wczorajszym (jak sobie przypomnę wszystkoo;p)
I.(6:00)po garści-wanilków,rafaelek,taffifk ów,gralinów,romero,cinimi nis, ze 2szkl mleka 3,2& wszystko posypane wiórkami kokosowymi i garścią fitelli kokosowej i tej z orzechami; 2 kromeczki ciepłego chlebka z makiem<3 -masło,wiejski,laurowa,pom idor,ogór,cebula -masło orzechowe,twaróg,konfitur a wiśniowa z kawałkami wiśni inka mleczna na szklanie mleka potem pomarańcz (witaminka C) ![]() II.(koło 9) buła razowa z sezamem i pestkami-(masło,pekinka,szynka,ser , majones,ketchup,kukurydza ,pomidor,ogór,);drWitt, banan. III.(koło 12)danio z pestakami,50g granoli orzechowej, 3 ciacha owsiane z orzechami archaidowymi, rodzynkami i mleczną czeko; potem wyżułam 3 blow'up<3 I.(koło15)zupa serowa z grzankami razowymi: 4łyżki kukskus z sosem brakułami (mnóstwo brakół 2 pulpety z pieczarką zapiekane w seże;buraczki na deser kawałeczek szarlotki z pianką;gała lodów orzech laskowy z posypką orzechową i bakaliową a całość polana jakimś musem czy sosem kasztanowym V.(koło 18).kubek barszczu zabielonego 2małe krokieciki w chrupiącej panierce;buraczkii znów poteem 3 kawałki drożdżowego -nutella,konfitóra wiśniowa ta co rano<3 -masło orzechowe nutella,banan -masło,miód,orzeszki zmasakrowane ![]() VI>(koło 21.omlet-z szynką,sosem,ser,pieczark i kukurydza,pomidor, przyprawa do pizzy i zioła; potem mleczny ryż slodka chwila-ale na mleku na wodzie wywaliłam bleee) z wkruszoną chałwą bakaliową i czymś tam płynym ale zapomniałam ![]() teraz chyba sobie przypominacie swoje "dzieciątko wizazowe:P" Ps.25 stycznia skończe 15 lat ![]() ![]() ![]() ![]() ocenki mile widziane;p
#2265 |
Zadomowienie
|
Moje wczorajsze U:
Ś:bułka huzarka(obie połówki z masłem, salcesonem,serem i musztardą);pomidorek; rzodkiewki;ogórek kiszony;kawa inka z mlekiem II: cały twarożek z łyżką masła orzechowego,łyżką wiórków kokosowych, łyżką płatków migdałów;kawa z mlekiem O:ziemniaczki z natką pietruszki;brokuły;ogórek kiszony;polędwiczki wieprzowe;sos P:kawa latte w coffeeheaven K:bułka kajzerka mini;ogórek kiszony; 1rybkę tilapię smażoną(w barze przystań- widok na morze) Moje dzisiejsze U: Ś:płatki cornflakes z "jogurtem actiregularis- musli"i z bananem; 2 kromki razowca ze śliwką(oba z masłem i mlekiem zagęszczonym w tubce);kawa inka z mlekiem II: cały twarożek z łyżką masła orzechowego i garścią migdałów;kawa z mlekiem O:zupa grochowa z kapustą kiszoną i parówą drobiową P:ryż na mleku śmietankowy smakija+garść nerkowców;kawa z mlekiem K:bułeczka sojowa(obie połówki z masłem, sałatą pekińską i wędliną-"schab po grecku"pomidorem; łycha sałatki tradycyjnej takiej z majonezem i jak to wygląda wizażanki moje kochane koleżanki ![]() ![]()
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy za dużo czy za mało to już nie nam oceniać, bo to indywidualna sprawa, można ewentualnie ocenić jadłospis jakościowo, nie ilościowo.
![]() |
#2267 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie
proszę o ocenkę.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
U/R
Śniadanie: 3 placki owsiane (5 dużych łyżek płatków owsianych, 1 jajko, banan, łyżka miodu, 2 łyżki słonecznika) posmarowane niskosłodzonym porzeczkowym dżemem 30 minut spaceru do szkoły II śniadanie: gruszka, 4 mandarynki 30 minut spaceru ze szkoły Obiad: bulionówka zupy rybnej z garścią grzanek Podwieczorek: 2 wafle ryżowe : 1 z pasztetem sojowym pieczarkowym i ogórkiem kiszonym, 2 z twarożkiem ze szczypiorkiem President i ogórkiem kiszonym 30 minut ćwiczeń (10 minut skakanki, 10 minut hula hop, 10 minut ćwiczeń na mięśnie brzucha) Kolacja: filety śledziowe w pomidorowym sosie salsa (z puszki) z wkrojonym ząbkiem czosnku i papryką , 1 kromka pełnoziarnistego chleba Proszę o ocenę. PS. Nie zwracam uwagi na okołotreningowe posiłki bo i bez tego dzięki regularnym ćwiczeniom są efekty.
![]() |
#2270 |
Rozeznanie
|
dzisiejsze U:
śń: owsiana-5łych pł. owsianych, CAŁA (50g) fitella cynamonowa, garść orzechów laskowych zalane jogo nat. zott 180g.+herbata zielona IIśń: buła pszenna z masłem, szynką z indyka, serem zółtym, pomidorem i sałatą+jabłko ob: (i tutaj coś tam wykombinowałam z resztek lodówkowych ![]() podw: kromka razowca+wieśniak z miodem (ten kupny) kol: właśnie sobie zajadam-2kr. razowca z masłem-1 z jajem na twardo, pół z szynką, i jeszcze raz pół z jajem no i oczywiście warzywka-papryka i sałatą ![]() ![]() oceni ktoś mnie wreszcie? ![]() ![]() aha i znowu od samego rana b. zle sie czuje. jakas taka opuchnieta, brzuch jak balon itd ![]()
Edytowane przez warrior_mortal Czas edycji: 2010-01-18 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Będziemy 3mac kciuki abyc dobija do tych 44 w dniu twoich urodzin ;* Taki mał prezent dla siebie samej ![]() ![]()
![]() |
#2272 |
Rozeznanie
|
Uuuu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Rozeznanie
|
P pt Zaparcie
![]() 1. 2 tradycyjne zapiekanki z serem, szynka, maslem, majonezem, keczupem, sosem paprykowym, pomidorem, ogorkiem,pieczarkami, garsc mieszanki z zurawa kawa z mlekiem i cukrem 2. 7 daysmax waniliowy, sok marchwiwo-bananowy, jablo 3. makaron (ok szkl przed ugotowaniem czylie jakies 100g) + duzo leczo z parowka, ser zolt, ketchup, cappucino z mlekiem, 3 ptasie mleczka czekoladowe 4. paczka chipsow kurczakowych, jablko, kasza manna na mleku z truskawkami 5. jajecznica na kielbasie z pieczarkami, 2 kromki chleba z maslem czosnkowym, serkiem ziarnistym, zoltym serem, ketchupem, jablko, nektarynka moj brzuch buuuu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
obiad reukcyjny. mało mi się wydaję... podwieczorek dość ubogi, mogłaś wrzucić coś do serka. na kolację jakieś warzywa aż się proszą ![]() widzę, że pijesz podobnie jak ja dużo zielonej herbaty... pamiętaj, że ona odwadnia i wyziębia... nadrabiaj woda mineralną i zwykłą herbatką np z cytryną i miodem ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
tyjesz na tym? poza tym masz okres? nie widzę żadnych orzeszków itp... dodaj coś konkretnego do II śniadania, podwieczorku... i głowa do góry ![]()
Your future starts today, not tomorrow. najtrudniej być piękną dla siebie. ot tak. Edytowane przez pyskatka89 Czas edycji: 2010-01-18 o 19:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Raczkowanie
|
R/u?
![]() ![]() ![]() I duży omlet z płatków owsianych II (przedtreningowy) kasza gryczana 40g, gotowana pierś z kuraka 100g, sałatka: sałata, pomidor,rzodkiewka, rzeżucha+ sos: oliwa z oliwek, czosnek, sok z cytryny, sól 1h trening, zaraz po łyżka miodiuIII(po treningu) 40 g kaszy jaglanej p, mintaj w szpinaku, kalafior, pare plastrów ogórka, sok z cytryny IV sałatka z tuńczyka, kaszy gryczanej, papryki, oliwek, cebuli. całość polana olejem lnianym i doprawione sokiem z cytryny V ser biały z orzechami włoskimi i cynamonem początki ![]()
#2276 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie
proszę o ocenkę.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Rozeznanie
|
lekkie r
Śn: Kanapka (2 kromki) z żytniego jasnego z odrobiną masła i gotowaną piersią z kurczaka ze słonecznikiem. 2 marchewki. II Śn: Serek wiejski, 3 łyżki mieszanki (słonecznik, siemie lniane, orzechy włoskie, płatki owsiane) jabłko III Śn: Kanapka, z dwóch kromek ziarnixa, 2 plasterki szynki z indyka, 2 mandarynki. Obiad(internat): Pełen talerz zupy jarzynowej zabielanej, ok 4 łyżki kaszy jaglanej, trochę gulaszu, z mięsem wieprzowym. 2 ogórki konserwowe. Kolacja: Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (ok 120 g.), sałata, pomidor, jajko, pół białej kromki chleba z odrobiną masła. marchewka.
![]() |
#2278 |
Raczkowanie
|
P
Śn. 7.00 Owsianko-żytnianko-gryczanka ![]() gorąca czekolada na mleku 2 śn. 10.00 2 duże grahamki z masłem/serem żółtym/polędwicą sopocką, sałatą +pomidor i jabłko 3 śn. 12.00 Kanapka z chleba orkiszowego z pasztetem (kilka plastrów takiego z rynienki); Opakowanie wafelków familijnych (przesadzilam, pękam ![]() Obiad 15.00 Zupa ziemniaczana (włoszczyzna, ziemniaki, kasza jęczmienna) Kotlet z podwójnego fileta z kurczaka (ze 350g) w panierce z bułki/otrębów/sezamu; woreczek ryżu basmati z warzywami (pomidor, marchew, papryka, brokuły, kukurydza, groszek), miseczka surówki wegetariańskiej (kupnej) Podw. 18.00 Omlet z 3 jaj (+ 2 łyżki mąki, sporo otrębów, rodzynki i kawałki jabłka); 2 pomarańcze kakao Kolacja 21.00 2 kanapki (4 kromki) z chleba orkiszowego z masłem, ogórkiem, polędwicą, twarogiem, pomidorem; Duży kefir naturalny i 1/2 serka wiejskiego z 1/2 opakowania mrożonych truskawek i łyżką cukru; 1/2 czekolady wedlowskiej z orzechami; buteleczka soku jednodniowego (marchew/seler) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zapiekanki domowe, w leczo bylo duzo warzyw ;] okresu nie ma... orzechy byly do sniadania w mieszance ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.