Wrocław! ;-) cz. 2 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-07, 11:28   #2251
slomka
in the dark of night

Dot.: Wrocław! ;-) cz. 2

WOW... Piękne miejsce na zdjęcia...
Stary 2011-04-07, 11:37   #2252
rysienka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Może napisać do ludzi z tej strony z pytaniem? Bo teraz też jestem ciekawa, namierzyłam, że to gdzieś nad Jelenią, ale ciężko dokładniej jak dowiesz się gdzie to, to koniecznie daj znać

Edit:
Znalazłaaam!
Żeliszów http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...atolickie.html
Jesteś najlepsza! dziękuję. szukałam jakiegoś fajnego miejsca na zdjęcia i właśnie znalazłam! AAA!
rysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 15:34   #2253
plywok
Zakorzenienie

dziewczyny a ja tak z pytaniem o wakacje:

czy korzystała któraś z Was z wyjazdów wakacyjnych typowo studenckich? jakie biura polecacie? warto jechać?
czy to jest niski koszt i niska jakość ?

ja znam jedynie www. ois.pl

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 15:38   #2254
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
dziewczyny, gdzie we wrocławiu w miarę tanio zrobię badania krwi [morfologia podstawowa, APTT, bilirubina całkowita]? możecie polecić jakieś labolatorium?
Ja takie badania robię na Żelaznej. Tam co prawda wyniki następnego dnia a niektóre po kilku dniach, ale porownywałam z 2 innymi miejscami i jak narazie tam jest najtaniej.
Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
Dziewczyny, szukam pokoju dla jednej osoby najchętniej w okolicy UE - Powstańców, Komandorska, Wielka, Zaporoska itd. Gdybyście coś wiedziały to bardzo Was proszę o znak na PW
W dalszej okolicy od zaporoskiej- dokładnie obok cerrfura.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 19:11   #2255
zosienka666
Rozeznanie

dziewczyny - potrzebuję pomocy! moja ulubiona pomadka jest już na wykończeniu, a zlikwidowali drogerię pod złotym dzbanem na Rynku i nie wiem, gdzie jeszcze we Wrocławiu można to cudo nabyć - jeśli rzuciłaby się Wam w oczy gdzieś, to dajcie mi proszę znać. Rouge Baiser - długotrwała pomadka do ust numerek 406
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ROUGE_BAISER_.jpg (11,2 KB, 5 załadowań)
Stary 2011-04-07, 19:20   #2256
Hebryka
Raczkowanie

Dziewczyny, chodziłyście może na jakieś koreptycje z angielskiego i mogłybyście polecić kogoś zaufanego? Chodzi mi wyłącznie o konwersacje, ostatnio do pracy przychodzi coraz więcej cudzoziemców, a 4 lata przerwy od języka robią jednak swoje ;/
Hebryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 19:40   #2257
meesha
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to meesha

Cytat:
Napisane przez Hebryka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chodziłyście może na jakieś koreptycje z angielskiego i mogłybyście polecić kogoś zaufanego? Chodzi mi wyłącznie o konwersacje, ostatnio do pracy przychodzi coraz więcej cudzoziemców, a 4 lata przerwy od języka robią jednak swoje ;/

oo to ja sie dolacze z pytaniem o jakiegos nativa, ale z niemieckiego wszedzie sa z ang, a niemiecki bida
Stary 2011-04-07, 19:41   #2258
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja tak z pytaniem o wakacje:

czy korzystała któraś z Was z wyjazdów wakacyjnych typowo studenckich? jakie biura polecacie? warto jechać?
czy to jest niski koszt i niska jakość ?

ja znam jedynie www. ois.pl
Moja siostra wyjeżdżała wiele wiele lat temu z biurem funclub i generalnie była bardzo zadowolona
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 22:17   #2259
Dexo
Raczkowanie

GG do Dexo

Dobry wieczór. Rodowity wrocławianin wita Wrocławianki
http://www.radio-paradise.com.pl
Dexo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 22:25   #2260
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Mam pytanie ... czy orientujecie się w jakich przedziałach cenowych kupić można garnitur w factory ?? Może wiecie kiedy w ciągu roku są jakieś promocje na garnitury ( ogólnie w całym wrocku )

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 01:51   #2261
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
Mam pytanie ... czy orientujecie się w jakich przedziałach cenowych kupić można garnitur w factory ?? Może wiecie kiedy w ciągu roku są jakieś promocje na garnitury ( ogólnie w całym wrocku )
Brat ubrał się w Factory za ok. 1200 zł. Kupił cały garnitur, buty, pasek, koszule, skarpetki, no wszystko. Tato w innym sklepie kupił garnitur i koszulę za 750 zł w sumie. Sklepów z garniturami jest tam kilka, 4-5, jakoś tak. :p

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-08, 05:15   #2262
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja natomiast polecam sklep Puere (w Magnolii i Pasazu Grunwaldzkim). Moj TZ kupil tam garnitur na wesele siostry. Skladal sie tradycyjnie ze spodni i marynarki. Za calosc zaplacil 549 zl, ale garnitur jest przepiekny! W odcieniu ciemnej szarosci, nie matowy, ale zarazem nie blyszczacy, taki delikatny nienachalny polysk. Do tego marynarka skrojona jak na niego i spodnie rowniez. A spodnie z waskimi nogawkami. TZ wygladal jak model Garnitur przepiekny! Do tego bardzo mila obsluga w oby dwoch sklepach. No i ceny przystepne
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 12:05   #2263
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Brat ubrał się w Factory za ok. 1200 zł. Kupił cały garnitur, buty, pasek, koszule, skarpetki, no wszystko. Tato w innym sklepie kupił garnitur i koszulę za 750 zł w sumie. Sklepów z garniturami jest tam kilka, 4-5, jakoś tak. :p
Cytat:
Napisane przez klajdla Pokaż wiadomość
Ja natomiast polecam sklep Puere (w Magnolii i Pasazu Grunwaldzkim). Moj TZ kupil tam garnitur na wesele siostry. Skladal sie tradycyjnie ze spodni i marynarki. Za calosc zaplacil 549 zl, ale garnitur jest przepiekny! W odcieniu ciemnej szarosci, nie matowy, ale zarazem nie blyszczacy, taki delikatny nienachalny polysk. Do tego marynarka skrojona jak na niego i spodnie rowniez. A spodnie z waskimi nogawkami. TZ wygladal jak model Garnitur przepiekny! Do tego bardzo mila obsluga w oby dwoch sklepach. No i ceny przystepne

ooo widzicie super:O myślałam, że to droższa zabawa

mój TŻ musi kupić dwa garniaki , jeden teraz, a drugi na nasz ślub za rok... i nawet nie wiedziałam ile w budżecie wyznaczyć kaski na garnitur ... a teraz widzę że nie jest tak źle ...

klajdla ... a twój tż kupował ten garnitur w jakiejś promocji czy normalnie takie ceny tam można znaleźć ??

iskierka zgasła...
Stary 2011-04-08, 12:19   #2264
meesha
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to meesha

Cytat:

mój TŻ musi kupić dwa garniaki , jeden teraz, a drugi na nasz ślub za rok... i nawet nie wiedziałam ile w budżecie wyznaczyć kaski na garnitur ... a teraz widzę że nie jest tak źle ...

klajdla ... a twój tż kupował ten garnitur w jakiejś promocji czy normalnie takie ceny tam można znaleźć ??
moj brat na swoj slub kupil fajny garnitur w magnolii w peekandclocken-cos tam na promocji dal jakies 800 zl, a naprawde boski normalne ceny (500-600) sa tez w stefanie na pilsudskiego
Stary 2011-04-08, 13:56   #2265
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Fajnie, że poruszyłyście ten temat. Mój TŻ ze swojego pięknego ślubnego "wyrósł" i niestety musimy kupić nowy. Tyle dobrego, że do pracy nie musi ubierać się elegancko i jeden na specjalne okazje wystarczy. Jakoś nie lubię mężczyzn w garniturach, czy pod krawatem
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-08, 13:58   #2266
natk_a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klajdla Pokaż wiadomość
zgadzam się, mają w Puere piękne garnitury i jak skrojone mój TŻ kupił sobie tam garnitur na półmetek studiów i to było to, wyglądał w nim idealnie a cenowo chyba niecałe 700zł i jeszcze mu skrócili nogawki w cenie garnituru. dobry garnitur to podstawa, tym bardziej dla mnie bo ja kocham facetów w garniturach (oczywiście nie na co dzień), więc ten sklep bardzo zachwalam

vivere senza rimipianti
natk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 14:13   #2267
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

no to w weekend jedziemy z TŻ pooglądać .. do ślubu jeszcze dużo czasu , ale drugi garnitur musimy kupić w ciągu dwóch miesięcy ...( i ten drugi będzie też na poprawiny )

mój TŻ jest bardzo szczupły i właśnie najważniejsze, żeby garniak idealnie pasował ...bo ten co ma to jak worek...;/

no i niedługo będę się rozglądać za sukniami ...więc jakbyście znały salon z rozsądnymi cenami to też poproszę o namiary

iskierka zgasła...
Stary 2011-04-08, 14:34   #2268
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

ja Ci mogę polecić krawcową, która uszyje taniej, niż w salonie i piękniej Możesz sama coś zaprojektować wspólnie z nią, albo może Ci odszyć model, jaki Ci się spodobał w sklepie. A prywatnie to bardzo miła babeczka, co jest dodatkowym plusem. Tylko do niej trzeba z rocznym wyprzedzeniem się umawiać, bo ma dużo zamówień.
Stary 2011-04-08, 14:40   #2269
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:

Z tego co pamietam, to byla normalna cena One nie sa tam wygorowane, wiec mysle ze w granicach 500-600 zl mozesz cos spokojnie znalezc Oczywiscie ladnego i porzadnie uszytego

Cytat:
Napisane przez natk_a Pokaż wiadomość
zgadzam się, mają w Puere piękne garnitury i jak skrojone mój TŻ kupił sobie tam garnitur na półmetek studiów i to było to, wyglądał w nim idealnie a cenowo chyba niecałe 700zł i jeszcze mu skrócili nogawki w cenie garnituru. dobry garnitur to podstawa, tym bardziej dla mnie bo ja kocham facetów w garniturach (oczywiście nie na co dzień), więc ten sklep bardzo zachwalam
Moj tez Myslalam, ze sie na niego rzuce w przymierzalni Nawet babeczki tam pracujace wolaly siebie nawzajem i zachwalaly jak ten garnitur pieknie na nim lezy i na dodatek mowia, ze po raz pierwszy widza, by ktos mial garnitur jak szyty na miare

Cytat:
no to w weekend jedziemy z TŻ pooglądać .. do ślubu jeszcze dużo czasu , ale drugi garnitur musimy kupić w ciągu dwóch miesięcy ...( i ten drugi będzie też na poprawiny )

mój TŻ jest bardzo szczupły i właśnie najważniejsze, żeby garniak idealnie pasował ...bo ten co ma to jak worek...;/

no i niedługo będę się rozglądać za sukniami ...więc jakbyście znały salon z rozsądnymi cenami to też poproszę o namiary
Moj TZ jest rowniez bardzo szczuply I do tego dosyc wysoki (183 cm). Ale wlasnie w garniturze lekko taliowanym i o waskich nogawkach wyglada znakomicie Nie zebym go wychwalala pod niebiosa, ale.... gdy widze go w tym garniturze... Takze Twojemu rowniez polecam taki kroj! Sprzedawycznie nam doradzaly, ze wlasnie taki typ garnituru jest najlepszy dla mezczyzny o takiej budowie. Szczegolnie mlodego mezczyzny
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 14:49   #2270
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
Napisane przez AGATkA_eSZ Pokaż wiadomość
ja Ci mogę polecić krawcową, która uszyje taniej, niż w salonie i piękniej Możesz sama coś zaprojektować wspólnie z nią, albo może Ci odszyć model, jaki Ci się spodobał w sklepie. A prywatnie to bardzo miła babeczka, co jest dodatkowym plusem. Tylko do niej trzeba z rocznym wyprzedzeniem się umawiać, bo ma dużo zamówień.
ale rok wcześniej zapisać się trzeba :O toż to już musiałabym to zrobić ... możesz napisać za jaką cenę uszyje tak mniej więcej?? i teraz tylko zapisuje ...żadnych wymiarów ani konkretnego modelu sukni nie trzeba już mieć ??? (BO JA TO CHCĘ SCHUDNĄĆ DO ŚLUBU, ŻEBYŚMY Z TŻ NIE WYGLĄDALI JAK FLIP I FLAP;D )

ale powiem Wam, że we wrocku jest wszystko weselne tansze niż w mojej dziurze ;/ ja nie wiem czemu tak jest bo na logikę powinno być odwrotnie ... sale są tańsze, dekoracje są tańsze, samochody są tańsze ...

iskierka zgasła...
Stary 2011-04-08, 14:54   #2271
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
ale powiem Wam, że we wrocku jest wszystko weselne tansze niż w mojej dziurze ;/ ja nie wiem czemu tak jest bo na logikę powinno być odwrotnie ... sale są tańsze, dekoracje są tańsze, samochody są tańsze ...
Tańsze jest dlatego, że konkurencja większa i firmy działające w tej branży muszą się postarać o klienta

Niech już przestanie wiać...

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 14:59   #2272
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Mhm, już mnie uszy zaczynają boleć

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 15:01   #2273
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
Tańsze jest dlatego, że konkurencja większa i firmy działające w tej branży muszą się postarać o klienta

ale właśnie w mojej okolicy jest sporo tych wszystkich firm ... oczywiście biorąc pod uwagę wielkość miejscowości ... np. ok 10 sal typowo weselnych jest w samej miejscowości ...a kilka razy więcej w odległości 20 km od miasta ...

i tak samo np fotografowie ... taniej wychodzi wziąć fotografa z innego miasta i zapłacić mu za dojazd i nocleg niż z mojego miasta ...

i tak jest ze wszystkim innym ..

iskierka zgasła...
Stary 2011-04-08, 15:02   #2274
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:

dokladnie bo co chwile choinka uderza mi w okno, tak koluje wiatr...
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 15:02   #2275
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Cytat:
ale rok wcześniej zapisać się trzeba :O toż to już musiałabym to zrobić ... możesz napisać za jaką cenę uszyje tak mniej więcej?? i teraz tylko zapisuje ...żadnych wymiarów ani konkretnego modelu sukni nie trzeba już mieć ??? (BO JA TO CHCĘ SCHUDNĄĆ DO ŚLUBU, ŻEBYŚMY Z TŻ NIE WYGLĄDALI JAK FLIP I FLAP;D )

najlepiej, jeśli do niej zadzwonisz, zobaczysz, jakie ma obecnie obłożenie, bo dawno z nią nie rozmawiałam, więc nawet nie wiem. Ceny Ci nie powiem, bo to zależy od fasonu sukienki, ile ma być warstw, itp. I też od ceny materiału, bo jak chcesz mieć koronkę, to może ona kosztować 30zł/metr, ale też 150zł/m Myślę, że póki co, wystarczy się z nią umówić telefonicznie, a ona już Ci powie, kiedy masz przyjść, żeby powiedzieć, co mniej więcej Ci się podoba. Czy nie długo, czy może za 3 miesiące. Krawcowa nazywa się Gosia Motas. A tu Jej nr: 509 378 740. Cenowo możesz się zorientować, gdy np. pokażesz jej model sukienki, który Ci się podobała w salonie. I ona może oszacować, ile mniej wiecej to wyjdzie u niej. I będziesz miała porównanie. Moja koleżanka pytała się jej orientacyjnie [bo jeszcze się konkretnie nie szykuje] i suknia, która w salonie kosztuje ok 3500zł, u Gosi miała kosztować jakoś 1500zł-2000zł. Informacje sprzed roku.

EDIT: A co do chudnięcia, to zależy, ile zamierzasz stracić na wadze Bo jeśli to nie będzie różnica 30 kg to na etapie szycia nie ma raczej problemu ze zwężaniem. Z resztą zazwyczaj jest tak, że Panna Młoda ma dopasowywaną sukienkę jakiś czas przed ślubem, bo zdążyła schudnąć, np ze stresu

Edytowane przez AGATkA_eSZ
Czas edycji: 2011-04-08 o 15:05
AGATkA_eSZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 15:51   #2276
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Matko jedyna- 3500 tys za suknię ślubną? Koło mnie jest jakieś centrum ślubne, na wystawie widzę, że są jakieś suknie przecenione na 1200-1300 zł, ale nie wiem , czy to tylko te z wystawy, czy inne też. Zresztą w okolicy Jedności Narodowej jest kilka salonów ślubnych. Wydaje mi się, że najlepiej uszyć samemu ( w sensie u krawcowej- koniecznie sprawdzonej).

Ten wiatr mnie też dobija. Dziś mało głowy mi nie urwał. Dobrze, że kilka dni temu kupiłam sobie kurtkę fajnie chroniącą przed wiatrem, to przynajmniej nie jest mi zimno, ale po godzinie na dworze dziś tak mnie przewiało, że aż tył głowy mnie bolał :/ Czekam aż się wypogodzi, żeby pójść do lunaparku
Stary 2011-04-08, 16:20   #2277
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Wiesz, cena w większości zależy od producenta, ale również od rodzaju materiału. Często ten tańszy nie znaczy, że gorszy, wiec gdy szyje się u krawcowej, można samemu wybrać, z czego będzie sukienka i ile na nią wydamy. I też uważam, że lepiej szyć u krawcowej, z tego chociażby względu, że można mieć oryginalną sukienkę, wymarzoną, wymyśloną przez siebie [o ile da się później to stworzyć w ogóle:P], a w salonach to różnie bywa. Niby ich pełno, ale jak tak rozmawiam z Pannami Młodymi, to trzeba się dużo nachodzić, bo każdy szczegół jest istotny, a często właśnie te szczegóły nie odpowiadają. Albo jak już świetna sukienka, to cena zaporowa.

A wiatr - masakra. Dziś musiałam ubrać sobie coś na uszy, bo chyba wiatr wwiałby mi się jednym uchem, a drugim wyleciał:P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-08, 19:39   #2278
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Dziewczyny, mam kolejna prosbe, tym razem dosc nietypowa...

mieszkam w mieszkaniu administracyjnym, niestety standard tego mieszkania nam sie pogarsza, zglaszamy problemy z szambem administracji, prosimy o wywoz szamba, od 3tyg, co drugi dzien ponaglamy telefonami, dzwonilam nawet do faceta, ktory tym sie zajmuje osobiscie i slysze odpowiedz, ze nie przyjada, bo byli 3miesiace temu i niemozliwe, zebysmy tyle wody zuzyli. ominie fakt, ze za szambo placimy co miesiac i tak powinni byc, moja mama sie zdenerwowala, wytlumaczyla panu dlaczego ma przyjechac, obiecal ze bedzie w czwartek lub w piatek. te dwa dni minely, a go nadal nie ma.

Przed chwila wchodze do lazienki i mam wanna pelna szamba (domyslcie sie co to za szok musi byc...) jestem zalamana, w tym momemncie nie da sie korzystac z toalety, umyc naczyn, no nic, bo dom nam zalewa. mamy pelno wody w dwoch toaletach.

3komory z szambem sa pelne...

moje pytanie brzmi, gdzie to zglosic?

mam odor w domu, gdzie nie da sie funkcjonowac, przez ta wichure, nawet okna otworzyc nie moge...

szukam w internecie, na stronie urzedu, jakis informacji, odnosnie skarg...

pomozcie dziewczyny, gddzie zglosic ta sprawe, zeby wreszcie przyjechali?
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 20:50   #2279
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

O kurde :/ caate szczerze nie mam pojęcia- może postrasz ich SANEPIDEM? nie wiem za bardzo gdzie to można zgłaszać- może zakłady oczyszczania miasta? U mnie Administracja po zgłoszeniu przylatuje w 15 minut, ale rozumiem, że miejska ma wszystko w nosie

Dziewczyny, wróciłam właśnie z Marino, jakby Was interesowało- w sklepie ewtex przecena garniturów, można już kupić zestaw za 200 zł. W drugim sklepie z garniturami średnia cena za garnitur to 350-400 zł. Wyglądały całkiem, całkiem. Podejrzewam, że te przeceny ze względu na lokalizację, bo w Marino zawsze mało ludzi.
Stary 2011-04-08, 20:55   #2280
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

aaa jutro jedziemy z tż pooglądać w takim razie garniaki ;d;d;d;d zaraz pospisuję gdzie mam jechać i na własne oczy przekonam sie jak to cenowo wygląda

iskierka zgasła...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości