|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
Cytat:
karmicie ją, a ona potrzebuje jedzenia, nie uwagi. gdy zostanie sama, tak do bólu sama, to być może dotrze.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez intheend Czas edycji: 2011-07-20 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ludzie boją się pająków, ja boję się jedzenia ![]()
![]() |
#2254 |
Rozeznanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Raczkowanie
|
albo suszone owoce !
#2256 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dobra, nie zaśmiecam. chciałam tylko upewnić się czy, że te moje jadło to jeszcze nie wzorowe U. no i się przekonałam. dziękuję.
![]() |
#2257 |
Rozeznanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() może więcej orzeszków?
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
Nie chce nikogo wkurzać ani nic ale muszę wstawić zobaczyć czy znowu nie ucinam i wgląd innej osoby mi potrzebny:
Po bólu wczorajszym i rewolucji coś z jelitem na szczęście jutro badania i usg itp. śniadanie po 11: 3 łyżki owsianych zalane 100 ml mleka na to ok.100g wiejskiego (tyle zostało) pół dużej gruszki ok.100 do 150g , pół małego banana , 5 orzechów włoskich (takie połówki) cynamon + 2-3 śliwki suszone śniadanie 2: pozostała połówka banana , kiwi , jabłko , mandarynka maczane w rozpuszczonej gorzkiej czeko 81% 25g obiad: mieszanka ryżu brązowego i dzikiego (3-4ł) ze smażoną na oliwie cukinią,bakłażanem,groszk iem i do smaku kilka kostek fety + kawa inka z mlekiem kolacja: piętka razowca z masłem jajem na twardo/rzodkiewką/ogórkiem ok.100g twarożku ze szpinakiem i olejem lnianym i trochę masła orzechowego. kilka podjedzonych różnych orzechów/pestek
#2260 |
Zakorzenienie
|
skąd się bierze w głowie ta potrzeba schudnięcia? Jeśli ktoś z ed widzi większą wagę i wpada w panikę? czemu to jest tak,że chudnięcie jest jakimś celem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo na razie czuje się obca sama ze sobą. Czuje jakby coś mi umknęło a jeszcze ciut ponad rok temu było mi tak dobrze. Szkoda ,że wtedy tego nie doceniałam. Wolałabym ważyć już te 50 ileś i być ze sobą szczęśliwa. A teraz to zawsze będę pamiętała o zdrowym jedzeniu itp.
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2011-05-03 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Raczkowanie
|
ja też chcę być szczęśliwsza i zdrowa...
Tynusia czemu jesz tylko po połówce owoców? spokojnie wkrajaj całe ![]()
#2263 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja się obudziłam, powalczyłam dałam radę. TY też możesz,ale widocznie nie chcesz. naprawdę przysięgam Ci na moją wiarę że DA SIĘ. do cholery. przez tydzień zmuś się do porządnego jedzenia. i wychodzenia z domu gdziekolwiek, nie myślenia o kcal. będzie ból,niesamowity ból, psychiczny i fizyczny. ale on ustępuję. i czujesz się wolna... tak zaj*biście wolna. to jest takie piękne. Dlaczego nie powalczysz. Przecież możesz mi wierzyć, przeżyłam to samo. I gdyby nie poje*ani ludzie byłam szczęliwa, ale mi tak mącą w głowie że nie widzę gdzie jest prawda.
![]() |
#2264 |
Rozeznanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wręcz pragnę by z tond się wyrwać. Ostatnio byłam nawet sama w centrum ale brakuje mi tej zaufanej osoby. Masz racje trzeba wierzyć ale nie wyobrażam sobie na dzień dzisiejszy ,że tak wszystko po prostu sobie zniknie ,że już będzie okej. Myślę ,że jakiś ślad zawsze gdzieś zostanie. Jutro rano lekarz i pobieranie krwi/usg ale jak przyjadę to zjem porządne śniadanie. Chciałam tylko sprawdzić czy znów nie ucinam. I mama mi ciągle mówi ,że za mało jem i coś ostatnio prawie nic a moim zdaniem jem tak jak jadłam. Spróbuje dodawać , pewnie żołądek będzie się buntował no ale muszę i chce. Bo od użalania itp. nikt jeszcze nie wyzdrowiał. No kurde chce ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
A podwieczorku brak bo śniadanie jadłam po 11. Śpioch zemnie. ![]() Ja chociaż jem mało to staram się podbić kalorie chociaż tą czekoladą/orzechami. Może gdybym miała jakiś wzorzec jadłospisu dla nastolatki takiej jak ja wzrostu/wagi/wysiłku fizycznego to byłoby mi łatwiej się podporządkować.
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2011-05-03 o 21:03 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 |
Raczkowanie
|
muszę poszukać tych paróweczek, bo lubię ryby ^^
rozumiem, ale myślę że dałabyś radę zjeść całe ![]() z orzeszków się nie śmieję, bo sama sobie nimi zawyżam ^^ ale mówię ci, śmiało ![]()
#2267 |
Zakorzenienie
|
ja ciągle mam myślenie,że będę mieć lepszy brzuch, jak będę mieć te interesujące.../iza
![]() Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2011-05-04 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie karmimy choroby! chodzisz na terapię?
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez intheend Czas edycji: 2011-07-20 o 16:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
no nie, u mnie jest psychiatra ale niestety nie na nfz, także każda wizyta byłaby wydatkiem 100zł rzędu, a ja sierota jak dziecko ;/ nie mam pracy (i jest mi strasznie głupio z tego powodu, bo mam już trochę lat a nadal tkwię i za każdym razem nie udaje mi się pomimo setek składanych podań,cv)... tylko że ja nie przeginam, wiem,że po szpitalu niestety przytyłam i nie jestem zadowolona, niedAWNO usłyszałam,że mam "pełniejszą twarz" i płakałam przez te słowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wynoszę się stąd!
![]() |
#2273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeszcze pamiętam, że jakiś czas temu to mi się podobało i interesowało mnie...lubiłam to siedzieć |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
jest mnóstwo fajnych, niedietetycznych wątków, w których nie ma słowa o dziewczynkach pławiących się w swojej chorobie i afiszujących się chudością - polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Raczkowanie
|
skoro wam to nie odpowida, to po co wchodzicie do KZ i takiego wątku? oO
#2276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, czy dobrze cię odebrałam, ale wyczułam w twoim poście lekki wyrzut, że nie akceptuję całkowicie chorobowych tekstów, oswajania zaburzonych zachowań i rozpaczliwych prób wzbudzenia sobą zainteresowania i litości. to wszystko są objawy, w niektórych plączę się ja sama, bo mimo przyzwoitego jadłospisu nadal nie czuję się do końca zdrowa. naprawdę ani mi, ani żadnej z wizażanek nie pomaga czytanie co któryś post o tragicznym przytyciu z wagi 40 kg do, o zgrozo, całych 43. zaczyna się porównywanie i inne takie, pewnie znasz to z autopsji. poza tym strasznie mi przykro, że niektóre dziewczyny mogą byc tak zaślepione chorobą ![]() naprawdę nie chciałabym byc złośliwa, tylko, że czuję, że do niektórych osób nie można inaczej trafic. pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiadomo, nieraz trzeba dostać kopa, też nie pochwalam tego oszukiwania wszystkich i siebie, że chce się wyjść a tak na prawdę ograniczania i poddawania się kontroli tym zaburzeniom... pozdrawiam ![]()
![]() |
#2278 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Być kimś to nie znaczy mieć wysokie stanowisko, dom z basenem tylko znać i cenić swoją wartość jako osoby bez względu na to czy masz prestiżowy zawód czy jesteś pomywaczem. Zacznij dążyć do tego żeby być...sobą. Zrozum że człowiek to tylko człowiek. To nie kawałek plastiku, nie manekin który jest gładki, równy i symetryczny! Nie uciekniesz przed starością, nie będziesz zawsze idealna, ale masz szansę być szczęśliwa jeśli dasz sobie szansę i odpuścisz sobie chore myślenie. Pomyśl w imię czego masz się katować? Nikt ci drugiego życia nie da masz je jedno. Czy jesteś w stanie sobie to uświadomić? A co do tego że ktoś ci powiedział że masz pełniejszą twarz to ja bym to raczej uznała za komplement, przynajmniej możesz mieć pewność że nie przypominasz kostuchy.Zastanów się dlaczego to dla ciebie takie ważne?I jak to się właściwie zaczęło? Bo może i byłaś w szpitalu parę razy ale mam wrażenie że ty jesteś dopiero na samym początku drogi wyjścia z choroby. Chcesz wyjść bo inaczej być tu nie siedziała, z tym że jednego dnie chcesz być zdrowa a następnego już nie i tak w kółko.Zwariujesz do reszty.... ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Jeszcze chciałam się odnieść do wypowiedzi jednej z wizażanek odnośnie Pawlikowskiej i jej samodzielnego wyjścia z choroby. Szczerze mówiąc zaczynam wątpić w t,o że ona jest całkiem zdrowa a to za sprawą jej zdjęcia na okładce jednej z tych nowych kieszonkowych wydań. Wygląda strasznie. Fakt że już do najmłodszych nie należy i po prostu normalnie wysycha bo zawsze była chuda. Ale na tym zdjęciu wyglądała jak chora osoba. Może się mylę. Oby..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
to jest tak,że chcę czegoś ale... ale właśnie te 'ale'
ale chcę mieć te głupi e cyferki, a nawet jeśli nie je,to taki wygląd jak wtedy,choć wiem,że to będzie się wiązać z problemami zdrowotnymi ale się wstydzę... może to głupie ale myślę,co inni pomyślą o mnie... że jestem nienażarta albo że to złe. nie wiem wstyd. Głupie uczucie. Teraz mam jakieś chore myśli, wkurza mnie, bo coś kupuję a później wywalam albo chowam a się zacznie psuć i co,wywalam bo się boję. Chcę ale się boję... Albo wstydzę się,bo nie pracuję a coś kupię i jest mi z tym głupio,bo mieszkam z rodzicami i głupio bo nie jesteśmy za bardzo bogaci, nawet nie 'średni'. I to mi głupio. Chore może/. poza tym to następne ale-czuję się już gruba, bo ja chcę taką twarz nie pełną i mnie to denerwuje, i wogóle poza tym to...kłócę się ze sobą, to jest nieciekawie-jedna część jest na 'tak',inna na 'nie'. najgorsze,że w domu maM jeszcze jedną osobę ed i przez to nie daję czasem rady :| w ogóle to w domu jedzenie jest jakimś problemem tak to czuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Raczkowanie
|
Ja to bym się zamieniła z osobą która ma pełną twarz a nie twarz wychudzonego szczura
![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- "to jest tak,że chcę czegoś ale... ale właśnie te 'ale' ale chcę mieć te głupi e cyferki, a nawet jeśli nie je,to taki wygląd jak wtedy,choć wiem,że to będzie się wiązać z problemami zdrowotnymi' Po co? Zastanów się co ci daje ten wygląd? Jakie to było uczucie, że tak bardzo się od niego uzależniłaś, że chcesz walczyć o nie na śmierć i życie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.