|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W co się ubrać na wesele/sam ślub/ślub cywilny/chrzcin/studniówkę, etc? - ZBIO
takie nogi żal by było chować!
![]() |
#2252 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W co się ubrać na wesele/sam ślub/ślub cywilny/chrzcin/studniówkę, etc? - ZBIO
Cytat:
![]() Invisible, nie wiem jaki masz rozmiar z Zary, ja noszę u nich zazwyczaj S, ale tę sukienkę mam M, bo eska mi się brzydko marszczyła na biuście. Ale między S a M jest dosłownie 1-2cm różnicy, więc polecam zamówić dwa rozmiary jak coś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2253 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2254 |
Zakorzenienie
|
Dobrze wygladaja te buty do sukienki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2255 |
tak sobie tutaj siedzę :)
|
VisionAM, ja też w sprawie komplementu dot. nóg, po prostu masz świetne nogi!
Ja nie wiem, tutaj takie smukłe nogi, tam 178cm i XS (teraz czy w przeszłości jest nieważne). Ja niby szczupła, ale przy mojej figurze i 162cm wzrostu jak patrzę w lustro, to ostatnio zaczęłam widzieć starą cygankę ![]() ![]()
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam 170cm i rozmiar tej sukienki to M. A ogólnie powiedziałabym, że jestem normalnej budowy ciała, nogi to mój największy atut, reszta zasłonięta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2257 |
Zakorzeniona
|
Moim zdaniem ta sukienka nadaje się na piwo ze znajomymi, absolutnie nie na wesele.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2258 |
BAN stały
|
Elena, dla mnie ta sukienka jest super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
Mi też ta sukienka jakoś się nie widzi na wesele. Buty wg mnie czarne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2260 |
Zakorzenienie
|
przesadną elegancją na weselu to byłaby suknia balowa okraszona długimi rękawiczkami. wesele jest uroczystością elegancką i jeśli ma się więcej niż 13 lat, to taryfy ulgowej nie ma.
mi się też sukienka niespecjalnie podoba - może na żywo zyska, ale na modelce wygląda mocno codziennie, a przez ten dekolt, wręcz plażowo (przypuszczam też, że modelka ma ładną figurę. przypuszczam, bo ten krój niekorzystnie to ukrywa). sama nie wiem, może wkurza mnie ta przepaska w pasie... mam z nią jakiś problem. but raczej czarny, prosty, klasyczny.
Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam ![]() Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2017-08-31 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2261 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, pomóżcie.
Na cito potrzebuję sukienki na wesele, niestety rozmiar dość duży 44/46, wolałabym coś z rękawem bo ramiona mam brzydkie. W grę wchodzą tylko sklepy stacjonarne ze względu na czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
Katalonkaaa moja mama w podobnym rozmiarze kupuje głównie w tkmaxx.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2263 |
Raczkowanie
|
H&M, Mango tam powinno coś być w takim rozmiarze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2264 |
Zadomowienie
|
dziękuję, jutro się przejdę i czegoś poszukam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2265 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
Co sądzicie o takiej sukience na wesele? Nada się?
https://mosaic01.ztat.net/vgs/media/...ADD-G11@11.jpg Chciałam wkleić zdjęcie, ale jest duże, a nie umiem zrobić miniaturki... Tu więcej zdjęć: https://www.zalando.pl/mintandberry-...1cadd-g11.html Nie chcę bardzo strojnej sukienki, ale zastanawiam się, czy ta będzie odpowiednia. Wiem na pewno, że chcę z długim lub 3/4 rękawem, bo jak wezmę bez rękawów, to znów spędzę pół wesela w narzutce/marynarce/czymś, a to mi się nie podoba... (Jestem zmarzluchem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2267 |
Raczkowanie
|
Myślę, że tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2268 |
Rozeznanie
|
Jak dla mnie ok, sama jestem zmarzluchem więc doskonale rozumiem jak to jest marznąć na ważnej uroczystości.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2269 | |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie wiem... Niskie szpilki (mam haluksy ![]() Nie wiem jeszcze jaką torebkę ![]() Co do biżuterii to niewiele - sukienka jest cała koronkowa, dekolt jest nieduży, więc nie mam co się obwieszać, zresztą nie lubię. Pewnie skończy się na wiszących złotych kolczykach i bransoletce, jak znajdę jakąś miniaturową na swój nadgarstek ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2270 |
Raczkowanie
|
Bardzo ładna, sama bym w niej chętnie poszła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za opinię.
Nie byłam pewna, czy ta sukienka się nada, ale mnie przekonałyście ![]() Zostawiam ją. Będę musiała skrócić, bo na mnie jest ok. 1 cm za kolano, a chcę taka dlugość jak na modelce, może 1-2 cm dłuższa. Tak czy inaczej potrzebuję jeszcze jedną sukienkę ![]() Bo mam 3 wesela w przeciągu miesiąca, więc nie pojdę na wszystkie 3 w jednej sukience... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2272 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, organizuję w weekend swoją pierwszą domówkę, a właściwie bardziej kameralne spotkanie ze znajomymi, nie będzie to impreza wszech czasów. No, ale jako, że organizuję to i zapraszam ludzi do siebie chce również jakoś fajnie wyglądać, nie będzie to nic oficjalnego i myślę, że wygodniejsze ciuchy będą na miejscu. Proszę o pomoc i uwagi co zmienić w tej ,,stylówce'', ( ja jestem po lewej, z wisiorkiem).
Oto moje zapatrywania: 1.Będzie to spotkanie luźne, więc po prostu nie za bardzo pasuje do wygodnego stroju sukienka, tym bardziej, że znajomi też przyjdą w dżinsach, dlatego też sukienki nie za bardzo chcę, wolę w spodniach pozostać, żeby wyglądało bardziej na luzie, dlatego wybrała połączenie dżinsy + bluzka i na to sweterek + bluza. 2.Natomiast co do obuwia, to jako, że będzie to impreza w domu, więc chcę pozostać jak normalnie po domu chodzę i jestem na zdjęciu, czyli na bosaka. Chyba to jednak nie jest taki problem, że ,,gospodyni'' będzie bez butów? 3. No i biżuteria, czy coś dodać, czy ten wisior jest ok? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2273 |
Zakorzenienie
|
Wyglądasz dobrze, nic bym nie zmieniała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2274 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2275 |
Zakorzenienie
|
Ubierz się tak, jakbyś szła do kogoś na tego typu imprezę.
Nie musisz mieć żadnego specjalnego stroju jako gospodyni, skoro jak sama mówisz, to zwykłe spotkanie ze znajomymi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2276 |
Raczkowanie
|
Sądzę, że dobrze wyglądasz, też bym nic nie zmieniła.
A teraz mój problem. Zostałam zaproszona na urodziny, które będą w wigwamie. No i nie wiem w co się ubrać. Ogólnie to bym założyła jakąś sukienkę i szpilki ale tu chyba będzie nie na miejscu, bo tam raczej podłogi chyba nie ma, zresztą nie wiem bo nie byłam nigdy w takim miejscu, poza tym jestem zmarzluchem, a impreza w połowie września. Dziewczyny doradźcie co na siebie włożyć? nie chce wyglądać przesadnie elegancko, ale z drugiej strony to są urodziny i wypada się lepiej ubrać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym na Twoim miejscu zapytała, jakie tam przewiduje się warunki ![]() Może sukienka + jakiś ciepły kardigan + buty adekwatne do temperatury (bo ciężko przewidzieć) Na obecne wieczorne/nocne temperatury założyłabym spokojnie botki na słupku lub płaskie (zależy jak wolisz) lub inne półbuty. Szpilki czy baleriny/mokasyny/inne czółenka, jeśli byłoby troche cieplej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2278 |
Przyczajenie
|
Czyli widzę, że to co wymyśliłam będzie ok. A na cudzą imprezę poszłabym w butach, ale jako, że jestem na tej u siebie to mogę być na bosaka? Nie będzie to przeszkadzało?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
Jak goście będą na bosaka, to też bądź. Jak będą chodzić w butach (chociaż po co, skoro to zwykłe spotkanie?), to też załóż.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2280 |
Zakorzenienie
|
ja bym na twoim miejscu założyła jednak baleriny lub choćby klapki (nawet zwykle japonki).
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.