Co u nas, czyli ploty, ploteczki :) - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-09, 07:53   #2251
Kala_88
Rozeznanie

Dot.: Co u nas, czyli ploty, ploteczki :)

Posczytuje Was dziewczyny choć trochę czasu mi brak ostatnio. Mam nadzieję, że to tylko taki pierwszy tydzień, bo wracam późno, na nic nie mam siły, czasu.
Fajnie, że dbasz Pumas o zdrowe jedzenie, ja tez jakbym mogła sobie pozwolić na to to bym tak robiła, bo wszedzie jes tyle chemii i świństw, że na ile można powinno się ograniczać.
Stary 2010-12-09, 09:43   #2252
pumas
Zakorzenienie

Kala, napisz jak u Ciebie w pracy poza tym, ze jestes zmeczona i pozno wracasz

Odkad mam zepsute auto (moze dzisiaj juz bedzie gotowe), to jestem uzalezniona od auta tżta, no wiec jeszcze nie poszlam do pracy.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 11:29   #2253
Ariena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Ariena, a mogę prosić o przepis na ten chlebek
Proszę http://smaczliwkowo.blox.pl/2010/03/Chleb-Dukan.html
Stary 2010-12-09, 15:17   #2254
VwVampirka
Zakorzenienie

Coś strasznie dietetyczny ten chlebek... ale będę miała chwilę to spróbuję...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 16:18   #2255
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Wampirka, na smacznym tez dałam przepis na chlebuś, nawet nie najgorszy tylko, że ja zapomniałam wsypać ziarek

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 16:24   #2256
pumas
Zakorzenienie

Uwielbiam takie chwile:
wracam do ciepłego domku, wita mnie pies (pod warunkiem, ze nie zjadl kolejnych butow), przebieram sie, zapalam swieczki, klade sie do lozka z ciepłym kakao albo cappuccino i relaksuje przy crema cafe. Nikt mi nie przeszkadza, nic nie musze robic, wszystko przeciez moze zaczekac (np. cały zlew garów).
Wychodzi na to, że przez prawie półroczne bezrobocie polubiłam swoje towarzystwo ;-)
Stary 2010-12-09, 16:29   #2257
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
uwielbiam takie chwile:
Wracam do ciepłego domku, wita mnie pies (pod warunkiem, ze nie zjadl kolejnych butow), przebieram sie, zapalam swieczki, klade sie do lozka z ciepłym kakao albo cappuccino i relaksuje przy crema cafe. Nikt mi nie przeszkadza, nic nie musze robic, wszystko przeciez moze zaczekac (np. Cały zlew garów).
Wychodzi na to, że przez prawie półroczne bezrobocie polubiłam swoje towarzystwo ;-)
:d

Wymiana
Stary 2010-12-09, 18:54   #2258
VwVampirka
Zakorzenienie

Hmmm, ja to nawet teraz nie pozwalam sobie na taki relax... Wcześneij jak pracowałam, to po pracy cały dzień gotowałam, sprzątałam, a potem po nocach próbowałam choć trochę nauczyć się języka (kosztem nie spania) a teraz jak cały dzień jestem w domu to nadrabiam wszystko na co nie miałam czasu, czyli uczę się anglika na kilka różnych sposobów, czytam infora (teraz jeszcze dostałam świetne artykuły o księgowości od jednej z Wizażanek dla niej) i robię certyfikat na to że znam się na programach komputerowych (na razie piszę raporty z MS OFFice, ale jak w końcu je skończę to zacznę się uczyć kilku bardzo fajnych programów)... Staram się wcześniej wstawać, by to wszystko zrobić a i tam brakuje mi czasu...
a niby nie jest tego tak dużo... Jeszcze mam ochotę coś sobie zorganizować, ale już się nie wyrobię...

Oscar Wilde
Stary 2010-12-09, 19:32   #2259
pumas
Zakorzenienie

Wampirka, no to na relax tez sobie powinnas pozwolic Ale fajnie, ze nie gnijesz w lozku do 12, tylko wstajesz wczesnie, by sie uczyc. Podziwiam
Ja po pracy to zwykle krece sie po domu albo gdzies ide, ogolnie nie robie nic pozytecznego. Dzis bede ubierac choinke np. hehe
Stary 2010-12-09, 20:10   #2260
VwVampirka
Zakorzenienie

Staram się Pumas
W poprzednim okresie bezrobocia tak leżałam do 12, potem przez cały dzień ugotowałam obiad, trochę zajęłam się domem i byłam taaaaaaaaak zmęczona z przepracowania Ale takie zachowanie się strasznie obciąża psychikę i potem byłam wiecznie przemęczona, nie miałam na nic siły, życie traciło sens itd... Nigdy więcej

Oscar Wilde
Stary 2010-12-09, 20:19   #2261
Kala_88
Rozeznanie

Pumas to wcześnie ubierasz tą choinkę ale fajnie w sumie

Właśnie zjadłam, trochę odżyłam i piszę :P
Odnoście pracy, to podoba mi się sama praca, firma wydaje się ok, ludzie też w miarę. Pracuję w duużym pokoju gdzie w sumie są 3 zespoły, głównie dziewczyny. Jest jedna trochę wyoutowana i właśnie obok niej siedzę i z racji tego głównie z nią rozmawiałam, i są pozostałe 4, wydają się spoko ale są na tyle zgrane ze sobą, że same chodzą na obiady, kawę, nie zapraszają mnie więc nie wpraszam się przecież, tylko tak głupio bo z nimi można by pogadać normalnie.A tak chodzę sama coś zjeść, i z racj tego że do mnie specjalnie nikt się nie odzywa to ja też jak idę na kawę nie pytam czy ktoś idzie. Z drugiej strony to dopiero 4 dni więc może jeszcze jakoś to będzie... Niezbyt mogę siedzieć w necie w pracy bo tak mam monitor, że niepowołane osoby mogłyby to widzieć, więc jak nic nie ma to trochę się nudzę. W przyszlym tygodniu, czy za 2, już nie pamiętam, jest wigilia firmowa. Idę, żeby się choć trochę zintegrować ale nie wiem jak to będzie, wejdę i co, do kogo niby podejdę, z kim usiądę... Głupio trochę Nie wiem jak to ma być, jak mam się zachowywać ogólnie.
Strasznie liczę, że jutro będę miała kasę za staż, mam takie ciśnienie na zakupy, muszę kupić prezent mamie, TŻ i prawdopodobnie sobie spodnie bo chodzę jak... W sumie nie mam za bardzo w czym, i teraz jak poszłam do pracy to trochę rzuciło mi się to w oczy i głupio się czuję. W ogole w jakieś kompleksy popadłam,co idę do łazienki to stwierdzam, że wyglądam beznadziejnie.
Stary 2010-12-09, 21:00   #2262
VwVampirka
Zakorzenienie

Kala, to chyba każdy tak ma, że jak wraca z długiego bezrobocia to potem nie ma się w co ubrać Ja to przechodziłam pół roku temu... Najgorsze było to, że przez cały miesiąc nie miałam w czym chodzić, miałam też pieniędzy, a wydatki tylko się mnożyły jak nigdy! Jak się siedzi w domu to w zasadzie nie ma się takich potrzeb, żeby ciągle kupować sobie coś nowego, bo i tak się chodzi po domowemu i się nic takiego nie zużywa... A na pierwszą wypłątę to wydałam chyba z 300 zł na zestaw z allegro z "ubraniami do pracy", oj, jak mi one się wtedy przydały...

No i idź na tą wigilię, po niej na pewno nawiążesz z kimś kontakt i będzie już ok

Oscar Wilde
Stary 2010-12-09, 21:13   #2263
Ariena
Zakorzenienie

Kurde ja też bym nie miała w czym iść do pracy. Choć ostatnio kupiłam sobie na rozmowy 2 koszule z długim rękawem i spodnie eleganckie. No ale to za mało. Z poprzedniego sezonu gdy pracowałam to mam same swetry bo nie musiałam chodzić elegancko skoro wszyscy tam w dżinsach i swetrach chodzili to ja też.
Stary 2010-12-09, 21:19   #2264
netkia
Raczkowanie

W styczniu jak poszłam na staż to też ze 400 stówy poleciało a i tak czułam się ubogo teraz znowu by trzeba było podreperować garderobe jakby się jakaś praca trafiła
netkia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 21:27   #2265
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

To i ja się dołączam do braku ubrań. Też jakbym poszła do pracy to nie miałabym co na siebie założyć
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 22:55   #2266
pumas
Zakorzenienie

No to i ja sie dołączam do braku szmat typowo "pracowniczych". Same dziwadła w szafie, moze ze 2 koszule z długim, reszta jakas dziwna. Nie no, powinnam zadbac o elegancka czesc garderoby, bo w zadnej pracy nie musialam sie tak stroic, wrecz przeciwnie, pełen luz, bluza, trampki, getry, takie tam.

Kala, kazdy ma takie same obawy na poczatku, ale jesli juz na wstepie sie wyalienujesz, to pozniej bedzie coraz gorzej i naprawde nikt nie bedzie z Toba rozmawiał !!!!!!!! Dlatego moja rada jest taka, bys proponowala komus wyjscie na kawe, obiad, chociaz spytala, a nuz pojda i poznacie sie lepiej do czasu tej wigilii. Z doswiadczenia wiem, ze leiej nie trzymac sie z takimi alienami, bo jest sie tak samo postrzeganym i rownie wyoutowanym, a tego chyba bys nie chciala.
Jak ja przyszłam do ex firmy i weszlam do biura, w ktorym bylo pewnie ponad 20 osob, 40 par oczu na mnie zwroconych, to tak mi bylo wstyd, ale moj szef oprowadzil mnie po całej firmie, czyli podałam reke ponad 300 osobom, powiedzial kim jestem, w jakim dziale, za co bede odpowiedzialna itp. wiec atmosfera sie rozluznila. A potem to sama musialam o to zadbac. Nie było lekko, bo jak kazdy skupia sie na swojej pracy, to nie ma ochoty na spoufalanie sie z "nową". Ale luz w gaciach i usmiech dzialaja cuda I jak po 2 tyg. jechalam na weekend integracyjny, to mialam takie obawy jak Ty przed wigilia. Ale wszystkie znikneły i mimo, ze wstydziłam się troche i martwilam, ze nikt ze mna nie bedzie gadał, to bylo super czadowo, bardzo sie zgralismy
Powodzenia Kala, na pewno się otworzysz, musisz tego chciec

A co do choinki - tak, juz zaczelam, bo to troche potrwa.... nie dlatego, ze jest duza, ale dlatego, ze moj facet ma takie tempo - musi dokupic łancuch i lampki - takze moze na wigilie bedzie
Stary 2010-12-09, 23:35   #2267
Jula
Zakorzenienie

Ja mam trochę dziwnych rzeczy w szafie. Są też eleganckie, ale głównie "paniusiowato-retro", masę mam z poprzedniej pracy, z widocznym logo czy coś - nie wypada tak epatować.
Jak bym miała zacząć pracę w miejscu z biurowym dress-codem to musiałabym iść na zakupy.

W ogóle byłam dziś na fajnym fotoreportażu. Jeden koleś opowiadał o wyjeździe do Afganistanu, drugi o swojej podróży na Alaskę i Islandię. Ta ostatnia wygląda jak Mars dla mnie Uwielbiam takie pokazy, czuję wtedy, że świat jest wielki i szeroki i naprawdę jest w nim milion rzeczy do zrobienia, jeśli tylko się chce. Jutro będzie pokaz z Syberii i z Indonezji, oczywiście chcę iść też

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-10, 11:06   #2268
stokrotka1404
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wronka99 Pokaż wiadomość
Sylwester i święta Zakopane, Kościelisko od 60zł/os
Pokoje Gościnne u Agaty. Zapraszamy na sylwester i święta w góry i na narty. Lokalizacja: Kościelisko- Rysulówka, 5min samochodem od Zakopanego. Noclegi w cenie 60 zł za osobę. Mamy jeszcze wolne miejsca na sylwestra! Adres naszej strony: http://koscielisko.website.pl
ja to bylam kiedys za 50 zł, dokladnie w połowie lipcaaaa tego roku
stokrotka1404 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-10, 11:54   #2269
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Dzień dobry

Byłam u lekarza, gardło zdrowe mam tylko wylazło mi paskudztwo jakieś, nazwała to nadżerką nadżerkę to ja mam na szyjce macicy a nie wgardle innymi słowy afta mi wylazła, ale w gardle? Często miała na policzku czy dziąśle, ale w garde to nie i musze psikać sobie aerozolem, przynajmniej jest dobry w smaku

Wymiana
Stary 2010-12-10, 13:37   #2270
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
...nadżerkę to ja mam na szyjce macicy a nie w gardle...
o tym samym pomyślałam

Oscar Wilde
Stary 2010-12-10, 13:50   #2271
pumas
Zakorzenienie

Gwiazdka, to skoro masz na szyjce macicy, to zrob cos z tym a nie chwal sie w internecie hehe Rzygłabym majac psikac sobie cos do gardła, bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Juz mysle, w co by sie tu ubrac na jutrzejsza impreze, co by moja psiapsiola mogla mnie troche poobgadywac :P
Stary 2010-12-10, 13:52   #2272
Jula
Zakorzenienie

Pumas, pokaż szafę, pomozemy!! ))

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-10, 13:55   #2273
pumas
Zakorzenienie

Myślę o takiej kiecce, co to mnie jeszcze w niej nie widziała, mowiłam wam ostatnio, że se kupiłam. Czarno biała w jakies maziaje, zamek z przodu, obcisła w biuscie, na grubszych ramiaczkach, bombkowata na dole. Calkiem spoko, pod to jakas bluzka z dlugim rekawe lub jakis sweterek zeby zarzucic. Szpila, getry i jazda!
Stary 2010-12-10, 14:54   #2274
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Gwiazdka, to skoro masz na szyjce macicy, to zrob cos z tym a nie chwal sie w internecie hehe Rzygłabym majac psikac sobie cos do gardła, bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Juz mysle, w co by sie tu ubrac na jutrzejsza impreze, co by moja psiapsiola mogla mnie troche poobgadywac :P
Pumas, gin nie chce tego póki co ruszać, bo jest maleńka, i cały czas ją systematycznie obserwuje, zagląda do mnie haha dosłownie, jak będzie sie powiększała to będziemy działać, a na pewno po 1 ciąży, pisze co mówił, bo ja się nie znam

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez vwvampirka Pokaż wiadomość
o tym samym pomyślałam
:d

Wymiana
Stary 2010-12-10, 14:58   #2275
pumas
Zakorzenienie

Nie obraz sie Gwiazdka, ale ten Twoj gin jakies brednie gada. Jak mozna czekac do "po ciąży" by usunac cos, co jest niezdrowe dla organizmu? Slyszalam juz takie opinie, ale ja sie z nimi nie zgadzam i na szczescie moja gin tez. Jak cos jest nie tak, to im szybciej dzialamy, tym wieksze szanse na powodzenie
Stary 2010-12-10, 15:05   #2276
stokrotka1404
Zadomowienie

Pumas zgadzam się. Jeżeli kobieta nie rodziła, to nadżerkę powinno się wymrażać. Przecież potem gdy jest ciąża i nadżerka (bez względu na wielkość), mogą by komplikację. Radzę iść do innego ginekologa. Właśnie nie dawno moja koleżanka upierała się, że nadżerki nie wolno przed ciążą usuwać, a to są brednie. Nie dała sobie kompletnie wytłumaczyć, że się myli.
stokrotka1404 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-10, 15:09   #2277
bossy
Zakorzenienie

Ja miałam kilka spódnic takich "eleganckich" ale już się porozciągały z biegiem czasu itp, bo to były takie jeszcze z gimnazjum

W poprzedniej pracy nie ubierałam się elegancko, bo to była agencja reklamowa, więc ubieralam się tak, jak miałam ochotę się ubrać. Natomiast jak dostałam tę pracę w Warszawie, to poszłam na zakupy, właśnie ubraniowe, żeby mieć w czym chodzić. (nie miałam tez za dużo pieniędzy na to). Kupiłam wtedy 2 ołówkowe spódnice w Camaieu, ten sam fason ale 2 inne kolory, 1 beżową a 2 granatową. Kupiłam też ciemnoniebieską koszulę i czarne spodnie w kant w Zarze (które się okazało, że przy chodzeniu się brzydko rozłażą w kolanach i w dupie, i wyglądałam jakbym narobiła w majtki więc teraz je noszę wyłącznie pod płaszcz np. jak jadę na siłownię).

Wtedy "na stanie" do chodzenia miałam w sumie 3 koszule (2 kupiłam jak byłam w Poznaniu na majówkę a 1 kupiłam troszkę później własnie na rozmowy) + ta kupiona.
A będąc już w Wawie dokupilam kilka koszul. W sumie łącznie 4, ale za grosze tak naprawdę, najdroższa kosztowała 79zł
Kupiłam tutaj też spódnicę w zarze, ktora jest przepiękna, i świetnie leży. ołówkowa. uwielbiam ją.

I póki co nie cierpię na brak ciuchów do pracy Mixuję sobie zestawy.

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-10, 15:09   #2278
pumas
Zakorzenienie

Lepiej dmuchać na zimne, a nie zastanawiać się w ciąży, czy wszystko będzie ok. Nadżerka jest dość powszechna wśród kobiet w każdym wieku, więc trzeba z nią walczyć i nie doprowadzić do poważniejszych powikłań.

Znowu zjadłam frytki. Powoli staje sie to moim nawykiem: wracam z pracy kolo 13, wrzucam frytki, klade sie do lozka, nazeram sie i puchne :P
Stary 2010-12-10, 15:12   #2279
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Nie obraz sie Gwiazdka, ale ten Twoj gin jakies brednie gada. Jak mozna czekac do "po ciąży" by usunac cos, co jest niezdrowe dla organizmu? Slyszalam juz takie opinie, ale ja sie z nimi nie zgadzam i na szczescie moja gin tez. Jak cos jest nie tak, to im szybciej dzialamy, tym wieksze szanse na powodzenie
Nie no spoko, różni lekarze, różni ludzie. Ten jest mój pierwszy i jedyny, żadnego innego nie miałam, więc porównania nie mam jako takiego. Mówił, że jest mała ta nadżerka i teraz sama nie wiem, bo nie chcę kłamać, albo przed ciążą ją usuniemy albo po ciąży, nie pamiętam

Człowiek nasłucha się różnych opinii i wiesz jak to jest, a moja kariera z ginami sie dopiero co zaczęła, bo dopiero 2 lata temu poszłam pierwszy raz

Wymiana
Stary 2010-12-10, 15:12   #2280
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
Ja miałam kilka spódnic takich "eleganckich" ale już się porozciągały z biegiem czasu itp, bo to były takie jeszcze z gimnazjum

W poprzedniej pracy nie ubierałam się elegancko, bo to była agencja reklamowa, więc ubieralam się tak, jak miałam ochotę się ubrać. Natomiast jak dostałam tę pracę w Warszawie, to poszłam na zakupy, właśnie ubraniowe, żeby mieć w czym chodzić. (nie miałam tez za dużo pieniędzy na to). Kupiłam wtedy 2 ołówkowe spódnice w Camaieu, ten sam fason ale 2 inne kolory, 1 beżową a 2 granatową. Kupiłam też ciemnoniebieską koszulę i czarne spodnie w kant w Zarze (które się okazało, że przy chodzeniu się brzydko rozłażą w kolanach i w dupie, i wyglądałam jakbym narobiła w majtki więc teraz je noszę wyłącznie pod płaszcz np. jak jadę na siłownię).

Wtedy "na stanie" do chodzenia miałam w sumie 3 koszule (2 kupiłam jak byłam w Poznaniu na majówkę a 1 kupiłam troszkę później własnie na rozmowy) + ta kupiona.
A będąc już w Wawie dokupilam kilka koszul. W sumie łącznie 4, ale za grosze tak naprawdę, najdroższa kosztowała 79zł
Kupiłam tutaj też spódnicę w zarze, ktora jest przepiękna, i świetnie leży. ołówkowa. uwielbiam ją.

I póki co nie cierpię na brak ciuchów do pracy Mixuję sobie zestawy.
Bossy, a nie masz tak, ze musisz byc kazdego dnia w czyms innym ? Ja niestety musze i potrafie przez dłuuuugii czas codziennie miec inny zestaw ubran. W ex firmie nawet pytali, czy codziennie chodze na zakupy, bo od zimy do polowy maja nie widzieli mnie ani raz w tym samym (przesadzili).
Tę spodniczke z zary ze skórą widziałam kiedyś, naprawde ładna Teraz poluje na jakies eleganckie szmaty, ale ciezko mi idzie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości