|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22324732]Też mi zimno
![]() Kardashi, no przeca lata nie było, ile te upały w sumie trwały? Miesiąc z przerwami? Kwiecień i maj ulewy, czerwiec - troszkę upałów i znów ulewy, lipiec to samo, sierpień kaszana. O wrześniu nie wspomnę, teraz tydzień słońca tylko i znów leje. Migotko, gratulejszyn ![]() A my dzisiaj zaczynamy 21 tydzień ![]() ![]() No ale miało nie być upałów wogóle ![]() Jak dla mnie lato było udane ![]() Miałam już dosyć upałów ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-09-27 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |||
Rozeznanie
|
dzien dobryyyy...
Cytat:
![]() Cytat:
szczescie me trwalo krotko, @ przyszla juz po chyba 2-3 tygodniach... grrr i czekam wlasnie na kolejną bo jakos powinna przyjsc w tym tygodniu jesli nei przyjdzie zrobie test ciazowy bo od kilku dni jem codziennie śledzie!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja bym chyba sprawdzila ile ma hajsu na koncie, z ciekawosci mojej obrzydliwej ![]() wczorajsza nocka koszmar. jestem przyzwyczajona ze Róża spi ładnie cale nocki juz ( 21-5 ) a przez to ze sie mala wyspala tuz przed kapiela to o 3 juz byl placz ze chce jesc, no trudno, jeden raz nie zaszkodzi, bo wszystko sie poprzestawioalo, pory jedzenbia, spania, zabawy... ale dzisiejsza nocka super ![]() wogole maz wczoraj znowu zrobil mi wyrzut jak mala plakala cos pod wieczor to chyba mial dosc i czepnąl sie ze mala bez frejki lezy ( pomijam fakt ze caly dzien byla w niej ) , co za uparty osiol, ja mu mowie ze czasem chcialabym miec choc z pol godziny bez malej, tak tylko dla siebie, a ten ze jak to on pracuje i jeszcze ma sie dzieckiem zajmowac??? noż ****a. mala ma 3 miechy prawie a ja mam ją 24/dobe 7 dni w tyg non stop ze mną, on nigdy, powtarzam nigdy nie sprobowal nawet nakarmic, przewinąc, na spacer pojsc. jak widze chlopow z wozkami na spacerze to jest mi przykro. bo on chce odpoczac! ok ale to nie zmienia faktu ze ja takze moze potrzebuję odpoczac??? heloł???mnie kto spyta czy zmeczona jestem? nie. a jak sie odezwe żem zmeczona to slysze tyy? czym? kurcze ja jestem sama ze wszystkim co sie wiaze z Różą, czasem chcialabym odetchnac.... no i nic, zasnal sobie w betach na łóżku, ja uspalam mala, i kladac sie budze go zeby sie rozebral, zaraz po tym mala rozplakala sie wybudzila, byla we frejce, wiec plaksala plaksala, nie moglam jej uspokoic, slysze zza plecow zdejmij jej to chomonto, ![]() a wczoraj ze spaceru przynioslysmy mu z Różą kasztanów, kolorowych liści, jakies kwiatuszki, i mowie podkladajac glos pod małą, ze bylysmy dzis dalekooo, bo az tam gdzie konikiiiiiii są ( stajnie ) i lecialy nam liscieeeeeeee do wozka jak wiatr wiał ![]() stwierdzil ze kiedys musi z nami sie przejsc.... mhm, tjaaaa jak krowy zaczną latac. ![]() szaja, mysle jak kardashi moze w mazowieckiem inna aura byla, wg mnie lato bylo i to do kwadratu, ![]() sierpien w kratkę ale to sama przyjemnosc jak popadalo, a wrzesien to juz dla mnie nie lato, wiec ma prawo padac ![]() Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-09-27 o 08:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Zakorzenienie
|
Z racji tego że ja nie jadam takich rzeczy to mam pytanie
![]() Jak kupuje się szpinak? Zamrożony czy jakoś w liściach czy jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22324732]
Kardashi, no przeca lata nie było, ile te upały w sumie trwały? Miesiąc z przerwami? Kwiecień i maj ulewy, czerwiec - troszkę upałów i znów ulewy, lipiec to samo, sierpień kaszana. O wrześniu nie wspomnę, teraz tydzień słońca tylko i znów leje. [/QUOTE] woooow Ja mam całkiem inny odbiór tego lata. ![]() To najdłuższe, najcieplejsze lato w moim życiu. ![]() Dziękuję Bogu za jesień i pierwszy raz z utęsknieniem czekam na zimę. ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Można mrożony w postaci ciapy (nie polecam), można mrożony w większych kawałkach, a można żywy, w liściach. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-09-27 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Konto usunięte
|
Jamaica, no u nas było tak jak pisałam
![]() ![]() hehe, przypomniało mi się, gdy jechaliśmy do szpitala, kazałam małżonowi szanty włączyć i śpiewałam ![]() Kardashi, ja kupuję mrożony (sprawdź czy sam czy czasem w sosie jakimś nie jest), rozmrażam i gotuję (potem dodaję sól i jajco). Dla małej po prostu bez dodatków. ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Kropka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszyłam się, że dzień porodu był mokry, a potem chłodno, bo mi się podkłady do d... nie przylepiały ze skwaru. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
Ahaa. to pójde dziś na rynek i pooglądam co tam mają
![]() To chyba będą moje pierwsze tak warzywne zakupy ![]() Ja pamiętam mój dzień jak jechałam na porodówkę ![]() ![]() Duchota straszna była, malowałam sie do szkoły chociaz nie wiem po co bo i tak to mi spływało zaraz, w szkole też duchota, gorąc nie było czym oddychać, lało się ze mnie a na dodatek skurcze mnie zaczeły łapać. Jak jechaliśmy kazalam sobie otworzyć wszystkie szyby ![]() ![]() W szpitalu oczywiście tez duchota ![]() ![]() Nad ranem, jak wjechałam na sale poporodową zaczął padać deszcz ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-09-27 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Rozeznanie
|
tez pamietam, upal byl, zrobilam zakupy, mezowi obiady gotowalam bo nastepnego dnia rano mial mnie wiezc do szpitala na wywolanie
godz 18 siedze na wizazu a tu chlust wody pooooszly i to potok, ![]() zadzwonilam po meza a sama mielone smazylam bo juz mialam wyrobione i sie smialam jak ze mnie się leje ![]() droga do szpitala krotka, bo blisko ale pamietam to podniecenie ze jade rodzic ![]() rodzilam nad ranem, przyjemny chlod, wszystkie okna na porodowce pootwierane... potem w szpitalu fajnie choc za oknem lal sie zar, bo szpital wsrod drzew, w cieniu ![]() Róża zjadla i spi juz 2 godziny ![]() Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-09-27 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22317054]
Edziu, no toś męża załatwiła ![]() Fajny jest przesąd, że kto pierwszy ujrzy ząbek, kupuje prezent ![]() [/QUOTE] ty ani głosno tego nie mów bo jak zwykle wypadnie na mnie ja 1 zauważyłam ![]() byłam wczoraj u tesciow zeby sie pochwalic jak wnusia dorosleje i czego sie nauczyła niby sie cieszyli ale hasło poszło no to tatus na kazdego zeba po poł litra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wiecie jakbym ja chciała wscipska tesciowa zeby non stop mi gadała a moze jej ciepło a daj ci ja polulam ![]()
#2261 |
Zakorzenienie
|
Kurde to tak niedawno było
![]() I te obstawianie kto urodzi następny ![]() ![]() Ja nie zapomnę jak na porodówce byłam tak zmęczona że w przerwach miedzy skurczami nie myslałam że zaraz zobacze swoje dziecko tylko żeby to już się skończyło bo chce iść spać ![]() A jak było po wszystkim to i tak nie spałam tylko gadałam z sąsiadką z sali ![]() A potem przyniesli mi Blankę po 4 i dopiero zasnęłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 1 kurtkę sztruksową podbitą misiem i dwie takie z kapturem, na zimę niby, ale nie bardzo grube. No i kombinezon mam, grubaśny.
Spodnie grube jedne pluszowe takie, z ociepleniem od spodu, strasznie fajne. I dwie pary butków typu kozaczki do wózka. /Notabene chciałam kupić 11tki, ale nie było fajnych, to kupiłam okazyjnie 12tki, z myślą że będą na wiosnę raczej i stękałam, że na zimę butków do wózka nie mamy... a wczoraj młodemu stopę zmierzyłam i on dziś ma już 10cm długości. / Muszę wszystkie spodnie obejrzeć, bo mam tego dużo i pomierzyć długości, i posortować, bo nie wiem co na zimę, a co na potem... |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Konto usunięte
|
No to mnie może końcówka ciąży nie dożarła tak bardzo, bo faktycznie ciągle lało i chłodno było.
Walnęłam matę na podłogę w kuchni, młodą na matę, smoka w paszczę. Tfu, zmień - smoka nie ma, wypluła zołza jedna : Zaciesza się do motylków. I odkryła, że matę można tarmosić ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Edziu, mam nieco podobnie - chrzest był 15 sierpnia, to widzieli Agu, potem 4 tygodnie NIC, aż do 12 września. I znów nic, 2 tygodnie ciszy. Ja nie wiem, może oni z założenia wychodzą, że to JA powinnam im małą przynosić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aaaaa wiecie tak se patrze na te moja mała i nie wierze ze ja mam ze spotkało mnie takie szczescie czasem nawet jak do niej mówie chodz kochanie mama zobaczy co tam w pampersie piszczy nie wierze ze ja jestem mama ![]() ![]() chyba mam dzis jakis dzien smutkowy chyba ta pogoda tak nastraja w dodatku nie moge sobie wyobrazic podłosci ludzkiej jak mogli te wniołki ukrasc masakra
![]() |
#2265 |
Rozeznanie
|
a dziewczyny, tęsknicie czasem za brzuszkiem?
kardashi, ja przysypialam miedzy skurczami... a maz mi smsy pisal czy spie! hehehehhee szaja moja tesciowa byla u nas raz, zara z o tym jak wyszlam ze szpitala i nei mialam ochoty na zadne wizyty, od tamtej pory zadzwonila do meza raz, w zeszlym tygodniu, i raz przekazala przez meza maskotke i spiochy ( nie bede komentowac jakiej urody) Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-09-27 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22323597]
Od rana cyrk jedzeniowy oczywiście. Zrobiłam mleko z nutra- nie chce, bawi się smokiem ale nie ssie, odczekałam, zrobiłam bananową kaszkę, najpierw to samo co wcześniej, potem coś zjadła. Jak sobie pomyślę, że to przez całe ząbkowanie tak być może, to mi słabo ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Aha, do tego ząbkowania doszły kupki nieco rzadsze 3 razy dziennie. TO tak, jakby ktoś chciał wszelkie atrakcje znać ![]() sprobuj swoim paluchem jej tam pogmerac ulge napewno jej przyniesiesz mam nadzieje ze jej szybko te zabeczki wyjda
#2267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też musze wszytko pomierzyć. Mimo że sa rozmiarami pookładane to po przymierzam do ubrań które są teraz dobre. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22324685]Kupki częste/rzadsze mogą być od ząbkowania. W tych słoiczkach nie podobają mi się nakrętki. Ale i tak taniej wyjdzie mnie kupienie przecieru pomidorowego i wyrzucenie go, niż kupowanie słoiczków ![]() te przeciery zawsze mozesz do jakiego gulaszu wykorzystac ![]() ![]()
#2269 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22324732]
A my dzisiaj zaczynamy 21 tydzień ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
Za samym brzuszkiem może nie ![]() ale za tym samym faktem bycia w ciązy, ten okres wyczekiwania.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22325863]
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Edziu, mam nieco podobnie - chrzest był 15 sierpnia, to widzieli Agu, potem 4 tygodnie NIC, aż do 12 września. I znów nic, 2 tygodnie ciszy. Ja nie wiem, może oni z założenia wychodzą, że to JA powinnam im małą przynosić ![]() tia oni nawet na chrzcinach nie byli ![]() oni wogóle nierodzinni połowa rodziny mi dziekuje ze mojego od nich odciagneła bo by dzikus byl
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
Czasem.
![]() Koniec ciąży był średni dla mnie, byłam zmęczona, nie wyspana, pracowałam ciągle, w nocy nie mogłam spać, ale tak... czasem mi brakuje. Zwłaszcza jak mały da mi w dupę. ![]() Pamiętam jak byłam z koleżankami w Kappahlu, na początku IX miesiąca i mało co mogłam zmierzyć. Teraz bym się chętnie zamieniła, bo co z tego że mogę zmierzyć, jak nie mogę tam pójść. Godzina spaceru w jedną, godzina powrót, za długo na małego, no i jeszcze w sklepie... po kwadransie miałby dość i musiałabym spieprzać. I tak bym nic nie zmierzyła. Odkąd się urodził kupiłam sobie jedne buty, a żeby je kupić robiłam 5 podejść, bo po sekundzie mierzenia był ryk z wózka... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Konto usunięte
|
Edziu, kij im w oko. Długo pewnie się nie nacieszą, bo też im ukradną.
Też nie mogę często uwierzyć w moje mamostwo ![]() A świetne przepisy są na stronie nutricii: KSIĄŻKA KUCHARSKA DLA MALUCHA |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2277 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22326209]Edziu, kij im w oko. Długo pewnie się nie nacieszą, bo też im ukradną.
Też nie mogę często uwierzyć w moje mamostwo ![]() A świetne przepisy są na stronie nutricii: KSIĄŻKA KUCHARSKA DLA MALUCHA[/QUOTE] O fajne, fajne ![]() Fajne są też przepisy w gazetce 'mam dziecko ' albo 'moje dziecko' Zawsze mi się mylą ![]() dają zawsze 4 przepisy na 4-12 mies i 4 przepisy dla dziecka pow roku ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
o to zdiecia od ostatnich 10 dni
![]()
#2279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W lisciach jest też mrozony i w kawałeczkach. Ja kupuje od razu ok. 10 paczek, zjadam to w dwa tygodnie. Z nalesnikami, sam, z jajkiem, z czosnkiem, z wszystkim. uwielbiam szpinak. Tylko nie lidlowy i aldikowy - z sosem mają, a tak duzo chemii. Kupuje w sklepach społem, z hortexu. My w domu ssiedzimy, bo pada, ba, leje. Tesciowa mi córę ze szkoły przyprowadzi, zadzwoniła. A niech ma raz. Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2010-09-27 o 10:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.