Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2009 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-24, 00:18   #2251
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

No i zamówiłam...całe szczęscie tylko próbki.
Teraz już idę ...

Papa, spokojnie śpijcie
Stary 2010-10-24, 00:29   #2252
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Miramejku...szukałam czegoś innego a trafiłam na to...znowu i TAK tanio to chyba nigdzie nie ma
P.S. Musisz wejść w jesienne oferty cenowe

Teraz to już naprawdę
Stary 2010-10-24, 07:39   #2253
skierka1981
BAN stały

alescie naklikaly ale i tak polowy nie zrozumialam
my dzis dla odmiany od 7 na nogach i lekko niewyspana jestem bo z mezem do polnocy film ogladalismy. a Amelka caly dzien nie spala a przed 18 to zasypiala w locie to ja przebralam i myslalam ze spac bedzie na noc, a ona pospala 1,5 godz i potem buszowala do 22. no i do 7 pospala... nie wiem co sie jej poprzestwialo

zdrowka wszystkim chorowitkom
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 08:40   #2254
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

Wiesz co... Jak nie chcesz kupować, to poczekaj, jeszcze jest szansa na tę piątkę, bo...
właśnie znalazłam w Ofertach Specjalnych Superpharmu Likierek za 149,99 zł do wyczerpania zapasów... Że też wcześniej tego nie widziałam Muszę go zdobyć! Kurczę, żeby jeszcze gdzieś był. Brat ma we Wrocławiu kilka SP, muszę Go zaatakować. Jak dostanę cały to oddam wszystkie odlewki

.
ok, ja też podskoczę dziś do Superpharm - jak chcesz daj mi swój nr na PW to Ci wezmę jak będzie
a jak nie kupię to wezmę 5

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

p4w biedny Tomuś, całuje mocno ciocia Ania

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

, a jak to się objawia?

oddycha tak jak by mu ktoś siedział na klatce i i strasznie rzęzi przy każdym wdechu, oprócz tego kaszel taki duszący - nie może odkaszlnąć i się aż zanosi

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Niezła promocja
Jakby co to ja nie rezygnuję
nikt Ci go już nie odbierze

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 09:44   #2255
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Zdrowka dla Tomaszka, Kubusiow dwoch, Marcelka i wszystkich innych Dzieciaczkow. Tyle sie ostatnio pochorowalo i choruje nadal, ze juz stracilam rachube

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Miramejku...szukałam czegoś innego a trafiłam na to...znowu i TAK tanio to chyba nigdzie nie ma
P.S. Musisz wejść w jesienne oferty cenowe

Teraz to już naprawdę
Na pedecie 100 ml kosztuje 134 zł

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
oddycha tak jak by mu ktoś siedział na klatce i i strasznie rzęzi przy każdym wdechu, oprócz tego kaszel taki duszący - nie może odkaszlnąć i się aż zanosi
, a oddycha przez nos? Teraz jest już dobrze?

Kubuś już więcej się nie budził, nawet rano ja musiałam Go budzić , ale ząbki już tuż, tuż...
Za to ktoś do mnie zadzwonił o 6.18
Karola wiesz coś o tym?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 09:45   #2256
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czesc
dzisiaj cieplutko na dworku 15st wiec bedzie dlugiiii spacerek po obiedzie

boze ale z was maniaczki zakupowe

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

My na stluczenia i siniaki mamy masc z arniki. Dobra jest i za grosze.

Czekus, czy odpowiadaja Ci Huggiesy? Nie ma w nich Wercia mokrej pupci? U nas zupelnie sie nie sprawdziły albo trafiła sie jakas ferelna partia dla mnie sa okropne, juz chyba lepsze Tescowe czy Biedronkowe.
A nr dalej są pieluchy Rossmanowskie
a jak dzisiaj Kubus? lepiej sie czuje?

oo wlasnie zapomnialam ze jest taka masc

nie ma mokrej pupci, falbanki sa szersze i lepiej dopasowane niz w pampersach, sa troche twardsze niz pampersy ale dzieki temu nie zbijaja sie tak w kroku i super chlonne, po calej nocy pampers pelny a huggies jescze by zmiescil wiecej siuskow

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
zagęść mleczko kleikiem kukurydzianym - kosztuje jakieś 3,50 - 4 zł w Rossmanie, nam zawsze pomaga jak jest problem z kupką, jak wcale nie zrobi lub jak robi twarde. Kukurydziany rozluźnia A w ciągu dnia daj jej do pochrupania płatki kukurydziane (zwykłe śniadaniowe np. Corn Flakes) nawet na sucho
kochana moja corcia pije tylko mleko zageszczone kleikiem kukurydzianym na nia to nie dziala
Cytat:

Ja też bo Pampersy jak dla mnie to są aż za miękkie, zwijają się przez to Jak Zu była malutka to rzeczywiście tylko pampersy, jak zaczęła się przemieszczać to tylko Huggies...do przedszkola rossmanowskie kupuję (bo tam zmieniają co chwilę i zbankrutowałabym:rolleyes i są fajne, a ostatnio na próbę też tescowe wzięłam, ale raczej nie powtórzę zakupu

a rosmanowskie to jakie? moze tez kupie wyprobowac

Cytat:

Czeko, ciesze sie, ze znalazlam "Wasze" pieluszki. Ja zawsze lubilam Huggies za to wlasnie, ze nie przeciekaja.
Cass, nigdy mi sie jeszcze nie zbily w kule.

Tak w ogole to musze sobie buty na zime kupic i kurtke i swetry i spodnie , bo te, co mialam rok i dw alata temu juz sie nie nadaja
aaaa jeszcze kilka lakierow do paznokci "musze" sobie kupic
Ide okrasc bank

teraz i ja sie ciesze bo 3 nocka z rzedu sucha wiec mysle ze tak juz zostanie, pizamek nakupilam na zmiane ale co przydaja sie

ja na szczescie juz jestem do zimy przygotowana a nie chwalilam sie ze wczoraj bylam w Housie i kupilam 3 wdzianka, a w reserved 2 pary spodni jeansow bo wszystkie co mam to mi zjezdzaja z tylka malz dal mi kase to zaszalalam bez zastanowienia

ide na kawke

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 10:01   #2257
Wojtusia
Zakorzenienie

dzien dobry
ja już z kawką, ale tylko na chwile bo Oli chce do kompa już.
Mąż jeszcze w łożku sie wyleguje, ja zaraz sie pomaluje i moze do kosciola pojdziemy a potem do tesciow.

czeko, fajnie ze pasują wam huggiesy, w koncu suche nocki macie.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 10:02   #2258
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

, a oddycha przez nos? Teraz jest już dobrze?

Kubuś już więcej się nie budził, nawet rano ja musiałam Go budzić , ale ząbki już tuż, tuż...
Karola wiesz coś o tym?
cały czas oddychał przez nos
to jest inaczej jak "furka w nosku" a inaczej jak słychać ze środka takie rzężenie jak u palacza jak nie odkasłuje

Karola dba o frekwencje na forum i budzi Wizażanki - a za Tobą się widocznie najbardziej stęskniła

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-10-24, 10:03   #2259
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
nie wiem o co chodzi

maly niedawno zrobil taka kupe, ze od razu zlapal sie za pieluche z grymasem na twarzy - przewijam go a tu pupa cala czerwona i az spuchniete takie czerwone placki od paru dni robi taka dziwna kupe i tu jeszcze to teraz
przewinelam go, posmarowalam i za jakis czas znowu to samo i znow czerwone spuchniete.....bidny az plakal jak mu wycieralam, posmarowalam wczesniej tormentiolem, pozniej bepantenem - dalam mu mleko i chcialam odlozyc do lozeczka ale tak kurczowo sie mnie trzymal, ze nie mialam sumienia i tak stalam z nim chwile kolyszac sie i usnal mi na rekach - a nigdy tego nie robil i polozylam go do lozeczka

bidulek moj
goraczki juz nie mam

ale ta kupa
normalnie jakas toksyczna

tesciowa mu dawala czerwona papryke - moze od tego?
moga nasze dzieci jesc papryke?
ja myślę że to na zeby
pamiętasz jak pisałam że siostrzeniec takie kupy robił i zaraz miał pupę odparzoną i siora biegiem do apteki leciała? (ma na rogu ulicy)
Zawsze towarzyzyło to ząbkowaniu
Noi w kąpieli jakby go ze skóry obdzierali
Ona używała clotrimazol

a papryke mogą:
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
U nas tez Euphorbium bez recepty i też wolę niż nasivin.
Poza tym to Homeopatia, czyli musi być bez recepty!!!
to moze dlatego nie chciala mi sprzedac ze pow że dla kobiety w ciazy? bo sama mialam wtedy katar.Pow ze to tylko na recepte z zalecenia lekarza

Cytat:

a my dziś znów na pogotowiu, bo Tomek miał znów duszności (choć miły Pan powiedział "dobrze, ze nie jest siny" )
po inhalacjach śpi już i oddycha normalnie, ale chyba będziemy robić badania w kierunku astmy i alergii

współczuję

oby to byla alergia

Cytat:
uzywasz pod koniec kapieli i nie musisz juz uzywac balsamu do ciala - to slowa Olencji
a ona jest znawca

i wszystko jest przez nia
ja nie używam żadnego od niepamiętnych czasów

ost raz to przy dietce sie masowałam

w innych kwestiach sie nie wypowiadam bo nawet nie wchodziłam na linki.

wizaż swiruje, nie chce dodać posta, to edytuje

nikogo tu nie było
zaliczyłam spacerek, małe zakupy-upominek dla chłopca i teraz się pomalowałam odrobinkę, opiłowałam i malnęłam paznokietki na czerwono...i pomyśleć że tylko do szptiala jadę heh

to idę dalej
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-10-24 o 13:39
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 10:09   #2260
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
cały czas oddychał przez nos
to jest inaczej jak "furka w nosku" a inaczej jak słychać ze środka takie rzężenie jak u palacza jak nie odkasłuje

Karola dba o frekwencje na forum i budzi Wizażanki - a za Tobą się widocznie najbardziej stęskniła
Nie brzmi dobrze , a teraz jak się czuje?

Obstawiam jednak Zu , mój Kuba wczoraj wysłał do Karo 4 puste sms-y, ale to było o normalnej godzinie

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-24, 10:10   #2261
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

współczuję

oby to byla alergia

ja nie używam żadnego od niepamiętnych czasów

ost raz to przy dietce sie masowałam

w innych kwestiach sie nie wypowiadam bo nawet nie wchodziłam na linki.
kat, Clotrimazol to przy pieluszkowym zapaleniu skóry, a to inaczej wygląda
tzn. nie wiem jak u Svi, bo nie widziałam, ale u nas to wyglądało zupełnie inaczej niż pieluszkowe zap skóry

dzięki

ja też nie wchodzę na linki z Lusha, bo i tak mam za dużo zachciewajek chyba mam za dużo czasu

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-10-24, 10:42   #2262
Miramej
Zakorzenienie

Czekam na Teściów

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-24, 10:56   #2263
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam
pupa juz nei jest czerwona tylko takie delikatne plamki/krostki jeszcze gdzie niegdzie
dzis zrobil kupke ale juz bardziej plastyczna i go nie odparzylo poki co

ale w nocy mielimy jazde - maly sie obudzil gdzies o 12.30 (akurat jak swietowalismy wczorajszy dzien ) to od razu go wzielam do przewiniecia zeby ta pupka byla swieza i do posmarowania i maly sie rozbudzil, nie chcial spac, ale doslownie darl sie jak bysmy go obdzierali ze skory gdy tylko go chcialam polozyc, no i tak biegalismy za nim gdzies do 3 zreszta potem tez polozylismy go praktycznie na sile bo sie bronil
i potem pospal do 9.30 az
ale i tak sie jakos nie wyspalam

Cytat:
Zdrowka dla Tomaszka, Kubusiow dwoch, Marcelka i wszystkich innych Dzieciaczkow. Tyle sie ostatnio pochorowalo i choruje nadal, ze juz stracilam rachube

Ja uzywam jako toniku lub psikam na twarz jak mgielke/wode termalna. Bardzo lubie na wiosne/lato, ale nie tylko
Kiedys mialam wielka faze na Lush, pozniej mi sie troche przejadlo, no i zapasy musze uzyc, ale po Nowym Roku na pewno juz zrobie zakupy

aha - czyli mozna tej wody uzyc do przemywania twarzy?
Cytat:
ja myślę że to na żeby
pamiętasz jak pisałam że siostrzeniec takie kupy robił i zaraz miał pupę odparzoną i siora biegiem do apteki leciała? (ma na rogu ulicy)
Zawsze towarzyzyło to ząbkowaniu
Noi w kąpieli jakby go ze skóry obdzierali
Ona używała clotrimazol

a papryke mogą:
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html
to moze dlatego nie chciala mi sprzedac ze pow że dla kobiety w ciazy? bo sama mialam wtedy katar.Pow ze to tylko na recepte z zalecenia lekarza
mnie sie teraz tez wydaje, ze to przez zeby

jak to nie smarujesz sie niczym?
ja po kapieli obowiazkowo musze sie wysmarowac od pasa w dol bo inaczej moge pisac po nogach
ja w ogole mam bardzo sucha skore
na twarzy tez
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 11:05   #2264
UnholyOne
Ola-Unhola

Kat, homeopatia jest wskazana dla kobiet w ciąży, także to na pewno nie to
Babie się coś popierdzieliło
Wskazana w sensie lepsza niż np apap na bóle, syrop na kaszel homeopatyczny (np Stodal) itp

Ja ciała nie muszę smarować za każdym razem jak wychodzę z wanny, ale twarz kilka razy, bo mnie ciągnie.

Hehe, Zu z Kubaskiem sobie pogawędki po cichu prowadzą. Jakieś puste smsy, głucholce

Dzień Dobry

Zaraz Bartka daję Rodzicom - jadą do GoSportu kupić mu strój, getry i buty na piłkę (zajęcia w szkole).
Ja planuję dzisiaj spacer, bo u nas też cieplutko. Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo Małż śpi i śpi, a a cholery dostaję. Z tego też względu nie było wczoraj świętowania

Dzisiaj u nas ogórkowa i placki z jabłkami

Miłej niedzieli
Stary 2010-10-24, 11:08   #2265
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a ja dzis nie mam obiadu
w zasadzie to mam pusto w lodowce
ale mama przywiezie mi mielone
Stary 2010-10-24, 12:16   #2266
mariolasl
Zakorzenienie

Dzien dobry
milej niedzieli

Maz w pracy, Antonio spal 40 minut, nawet nie nie zrobilam tego, zaplanowalam.

Svi, jak najabrdziej moznza przemywac twarz. Do ciala bardzo fajny jest Dream Cream, moze nie ma oszalamiajacego zapachu jak inne rzeczy z Lush, ale sluzyl mi bardzo dobrze.
Stary 2010-10-24, 12:19   #2267
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Dzien dobry
milej niedzieli

Maz w pracy, Antonio spal 40 minut, nawet nie nie zrobilam tego, zaplanowalam.

Svi, jak najabrdziej moznza przemywac twarz. Do ciala bardzo fajny jest Dream Cream, moze nie ma oszalamiajacego zapachu jak inne rzeczy z Lush, ale sluzyl mi bardzo dobrze.
dzieki
to zamowie nastepnym razem
bo w tym miesiacu poszlo juz tyle na kosmetyki, ze az sama siebie przerazam
a do tej pory wytarczalo mi mydlo
Stary 2010-10-24, 13:18   #2268
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cześć.
Ja już nie mam siły. Mam nerwa dzisiaj, jestem zła i jak zaraz ktoś do domu nie przyjdzie, to ja wyjdę oknem... Nina obudziła się w nocy ok. 1:00 i ani myślała spać. Uśpiłam ją po półtorej godzinie na siłę, bo nie byłam już w stanie z nią siedzieć. Tż w pracy, a ja z nią walka. Wstała i tak o normalnej godzinie. Jest jęcząca, marudna... Cały syrop jaki jej dałam rano zwymiotowała i jeszcze bardziej zaczęła krzyczeć. Nie można jej ani na chwilę zostawić. Kaszel jej się na szczęście poprawił i jest o niebo lepiej, tylko nastrój jej się pogorszył. Do tej pory nie usnęła mimo, ze to jej pora spania. Oczy trze więc jest zmęczona ale nie chce za nic w świecie usnąć. Siedzi i jęczy w łóżeczku, moze uśnie, a mi już cierpliwość się kończy, bo jestem po takiej nocy wykończona... Jak wstanie o ile w końcu zaśnie, i dalej będzie miała taki humor, to chyba sama usiądę w jej łóżeczku zacznę ryczeć...

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
dzisiaj cieplutko na dworku 15st wiec bedzie dlugiiii spacerek po obiedzie

kochana moja corcia pije tylko mleko zageszczone kleikiem kukurydzianym na nia to nie dziala

zazdroszczę spacerku, u nas dzisiaj też pięknie ale nie wiem, czy wyciągać Ninę z domu jak chora Może po drzemce wezmę ją chociaż przed dom żeby załapała świeżego powietrza...

to jak pije kleik kukurydziana, to już nie wiem jak można pomóc

rossmanowskie pieluszki do Baby Dreams to takie jak na fotce - dostępne są chyba tylko w rossmanie
Stary 2010-10-24, 13:21   #2269
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda Malutka bardzo mam nadzieję że nic poważnego z tego nie wyjdzie, że to tylko incydent

Cytat:
Na pedecie 100 ml kosztuje 134 zł

Karola wiesz coś o tym?
ehhh więcej nie piszę

nie ma mnie...nie ma mnie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

ja na szczescie juz jestem do zimy przygotowana a nie chwalilam sie ze wczoraj bylam w Housie i kupilam 3 wdzianka, a w reserved 2 pary spodni jeansow bo wszystkie co mam to mi zjezdzaja z tylka malz dal mi kase to zaszalalam bez zastanowienia
zaraz poszukam i Ci pokaże bo akurat w domu nie mam (te tescowe tylko teraz mam)....

no kurka nie za dobrze masz? Małż nieźle rozpuszcza Żonkę

Cytat:

Cytat:
ja myślę że to na żeby
5 razy czytałam to zdanie i nie mogłam zaczaić o co chodzi

Cytat:
Obstawiam jednak Zu , mój Kuba wczoraj wysłał do Karo 4 puste sms-y, ale to było o normalnej godzinie
Bingo
Wstała przed 6, więc ją wzięłam do siebie...bawiła się książeczką, a ja czuwałam z zamkniętymi oczami...Mała sobie tv włączyła, ale dalej grzecznie...no i nagle gdy otworzyłam oczy patrzę że się tel bawi...więc odruchowo wcisnęłam czerwoną słuchawkę...patrzę a tu zakończono połączenie
Miałam nadzieję cały czas że miałaś wyłączony tel...i się Zu na pocztę nagrałabo głosów w słuchawce nie słyszałam

P.S. Musiała zieloną słuchawkę włączyć a tam ostatnie ruchy na tel to były smsy do Ciebie

Cytat:
Hehe, Zu z Kubaskiem sobie pogawędki po cichu prowadzą. Jakieś puste smsy, głucholce
Wcale nie głuchole bo połączenie 30 sek trwało A Kubasek po prostu pisać nie umie dlatego puste wysyła
......................... .......
Dzień dobry

Jak już wcześniej napisałam...Zu wstała przed 6, a ja nie Wczoraj dzień bez drzemki, padła przed 19 to i dzisiaj pospać nie dała Teraz na szczęście śpi...a ja...mam CZERWONE włoski
Stary 2010-10-24, 13:30   #2270
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Czytałam Wasze dyskusje na temat Waszego uzależnienia i całe szczęście ja nie mam manii kupowania kosmetyków Lubię czasem coś fajnego do ciałka ale np. podkłady, pudry itp. do twarzy mogły by dla mnie nie istnieć, bo ja się praktycznie wcale nie maluję, a jak już chcę to idę do kosmetyczki żeby to za mnie zrobiła Ciała też jakoś namiętnie smarować balsamami nie muszę, bo nie mam suchej skóry. Wystarczy, że używam do kąpieli płynu (mam wypróbowany z avonu z jednej serii i styka) i mam pachnącą i gładką skórę po nim Jeszcze się znajdą u mnie tylko kremy do rąk, peeling i krem do stóp, peeling do twarzy i wsio. Chyba, że trzeba zaliczyć do kosmetyków perfumy, to jedynie tego mam całą półkę Ale jakoś ostatnio nie inwestowałam w żadne firmowe rewelacje i nie mam parcia żeby np. kupować te odlewki, czy czyhać na promocje Jak już mam fioła na punkcie jakiejś nowej drożyzny na którą mnie nie stać, to idę przypomnieć Tż, że zbliża się jakieś święto i należy przypomnieć sobie o żonie

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Zu wstała przed 6, a ja nie Wczoraj dzień bez drzemki, padła przed 19 to i dzisiaj pospać nie dała Teraz na szczęście śpi...a ja...mam CZERWONE włoski
Żeby mi tak dali pospać
Pokaż włoski Uwielbiam czerwone włosy, wszelkie odcienie ale mi takie nie pasują....
Stary 2010-10-24, 13:39   #2271
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja tez do niedawna nie malowalam sie niczym
chodzilam za to na solarium i wtedy nie bylo widac moich worow pod oczami i innych rzeczy
ale powiedzialam sobie koniec z solarium wiec teraz musze maskowac niedoskonalosci
a jezeli juz mam sie malowac to stawiam na mineraly
Stary 2010-10-24, 13:47   #2272
katarzynka00
Zakorzenienie

edytowałam rannego posta, bo wynikało że nikogo nie było od mojej wizyty...
a wy jednak bylyscie
to już nie kasuje tamtego
"nikogo tu nie było
zaliczyłam spacerek, małe zakupy-upominek dla chłopca i teraz się pomalowałam odrobinkę, opiłowałam i malnęłam paznokietki na czerwono...i pomyśleć że tylko do szptiala jadę heh

to idę dalej"

Karola- "żeby" zauważyłam przy edycji i poprawiłam na zęby, nim przeczytałam twój post

Svi- nie smaruje się niczym, ale gdzieś w szafce mam zwyklaka J&J fioletowe opakowanie-chyba lawenda.
Pielęgnacją buzi też nie grzeszę.Minimum z minimum,przeważnie nic.
I bez ciąży jestem bardzo zadowolona ze swojej cery.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 13:48   #2273
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda Malutka bardzo mam nadzieję że nic poważnego z tego nie wyjdzie, że to tylko incydent

Dzień dobry

Jak już wcześniej napisałam...Zu wstała przed 6, a ja nie Wczoraj dzień bez drzemki, padła przed 19 to i dzisiaj pospać nie dała Teraz na szczęście śpi...a ja...mam CZERWONE włoski
najgorsze to patrzeć jak Twoje rozbrykane dziecko ma cierpiącą minkę
nawet nie chcę myśleć co przeżywają rodzice w sytuacjach naprawdę trudnych

zazdroszczę czerwonych

Cytat:
Czytałam Wasze dyskusje na temat Waszego uzależnienia i całe szczęście ja nie mam manii kupowania kosmetyków Lubię czasem coś fajnego do ciałka ale np. podkłady, pudry itp. do twarzy mogły by dla mnie nie istnieć, bo ja się praktycznie wcale nie maluję, a jak już chcę to idę do kosmetyczki żeby to za mnie zrobiła Ciała też jakoś namiętnie smarować balsamami nie muszę, bo nie mam suchej skóry. Wystarczy, że używam do kąpieli płynu (mam wypróbowany z avonu z jednej serii i styka) i mam pachnącą i gładką skórę po nim Jeszcze się znajdą u mnie tylko kremy do rąk, peeling i krem do stóp, peeling do twarzy i wsio. Chyba, że trzeba zaliczyć do kosmetyków perfumy, to jedynie tego mam całą półkę Ale jakoś ostatnio nie inwestowałam w żadne firmowe rewelacje i nie mam parcia żeby np. kupować te odlewki, czy czyhać na promocje Jak już mam fioła na punkcie jakiejś nowej drożyzny na którą mnie nie stać, to idę przypomnieć Tż, że zbliża się jakieś święto i należy przypomnieć sobie o żonie
zazdroszczę
ja jestem uzależniona i to na maxa - lubię oglądać fotki w necie, porównywać, czytać opinie, a potem czekać na przesyłkę i oglądać moje cudeńko
zakupy w sklepie mnie już tak nie kręcą w związku z tym butów i ciuchów raczej nie kupuję, bo trzeba iść do sklepu, a tego nie znoszę

a drogie kosmetyki lubię, bo są ładne opakowania, pachną i poprawiają mi humor co rano
poza tym mam trudną skórę - przetłuszczająca i sucha jednocześnie, więc tylko wybrane kosmetyki nie waża mi się i nie spływają, albo nie schodzą zostawiając suche placki - stety albo niestety widzę ogromną różnicę między tanimi i drogimi (oczywiście są wyjątki w każdą stronę, ale to nie ten wątek )

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-10-24, 14:19   #2274
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Żeby mi tak dali pospać
Pokaż włoski Uwielbiam czerwone włosy, wszelkie odcienie ale mi takie nie pasują....
Ale nie myśl że ona tak całą noc przespała tak dobrze to ja nie mam...budzi się kilka razy a raz zawsze musi zjeść...do tego w tygodniu wstajemy o 5.15 więc do 6 w niedzielę to chyba nie jest rozpusta

muszę wysuszyć i ulożyć...może wieczorkiem pykne zdjęcie

Cytat:
Karola- "żeby" zauważyłam przy edycji i poprawiłam na zęby, nim przeczytałam twój post
a ja guła czytałam w kółko to pierwsze zdanie i czegoś mi brakowało...dopiero jak reszte przeczytałam to zrozumiałam

Cytat:
najgorsze to patrzeć jak Twoje rozbrykane dziecko ma cierpiącą minkę
nawet nie chcę myśleć co przeżywają rodzice w sytuacjach naprawdę trudnych

zazdroszczę czerwonych )
niestety wiem
Mam nadzieję, że żadna z Nas nigdy juz więcej nie będzie musiała na taką minkę patrzeć...
Kiedyś czytałam blog Mamy chorej dziewczynki i ona tam napisała, że chorymi dziećmi obdarowani są tylko najsilniejsi Rodzice...i coś w tym jest...

ja też się cieszę

Svi widzę Twoje nowe 5 ml na odwyk z Tobą ja się jeszcze powstrzymuję
Stary 2010-10-24, 14:35   #2275
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Svi widzę Twoje nowe 5 ml na odwyk z Tobą ja się jeszcze powstrzymuję
haha
nie wiem ktore to juz w tym miesiacu
nie wiem tez po co je biore
ja lubie slodkie i swieze zapachy wiec ten pewnie wcale mi sie nie spodoba

no ale......ma dobre opinie

JESTEM CHORA
Stary 2010-10-24, 14:55   #2276
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
witam
pupa juz nei jest czerwona tylko takie delikatne plamki/krostki jeszcze gdzie niegdzie
dzis zrobil kupke ale juz bardziej plastyczna i go nie odparzylo poki co

Cytat:
Hehe

Cytat:
Cześć.
Ja już nie mam siły. Mam nerwa dzisiaj, jestem zła i jak zaraz ktoś do domu nie przyjdzie, to ja wyjdę oknem... Nina obudziła się w nocy ok. 1:00 i ani myślała spać. Uśpiłam ją po półtorej godzinie na siłę, bo nie byłam już w stanie z nią siedzieć. Tż w pracy, a ja z nią walka. Wstała i tak o normalnej godzinie. Jest jęcząca, marudna... Cały syrop jaki jej dałam rano zwymiotowała i jeszcze bardziej zaczęła krzyczeć. Nie można jej ani na chwilę zostawić. Kaszel jej się na szczęście poprawił i jest o niebo lepiej, tylko nastrój jej się pogorszył. Do tej pory nie usnęła mimo, ze to jej pora spania. Oczy trze więc jest zmęczona ale nie chce za nic w świecie usnąć. Siedzi i jęczy w łóżeczku, moze uśnie, a mi już cierpliwość się kończy, bo jestem po takiej nocy wykończona... Jak wstanie o ile w końcu zaśnie, i dalej będzie miała taki humor, to chyba sama usiądę w jej łóżeczku zacznę ryczeć...

Cytat:
ehhh więcej nie piszę

nie ma mnie...nie ma mnie
(...)
Bingo
Wstała przed 6, więc ją wzięłam do siebie...bawiła się książeczką, a ja czuwałam z zamkniętymi oczami...Mała sobie tv włączyła, ale dalej grzecznie...no i nagle gdy otworzyłam oczy patrzę że się tel bawi...więc odruchowo wcisnęłam czerwoną słuchawkę...patrzę a tu zakończono połączenie
Miałam nadzieję cały czas że miałaś wyłączony tel...i się Zu na pocztę nagrałabo głosów w słuchawce nie słyszałam

P.S. Musiała zieloną słuchawkę włączyć a tam ostatnie ruchy na tel to były smsy do Ciebie

Wcale nie głuchole bo połączenie 30 sek trwało A Kubasek po prostu pisać nie umie dlatego puste wysyła
......................... .......
Dzień dobry

Teraz to nie ma mnie

Ja myślałam, że to budzik dzwoni , w ogóle nie wiem, co wcisnęłam na klawiaturze

Właśnie

A foteczki już są?

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-24, 15:17   #2277
UnholyOne
Ola-Unhola

Przepraszam, że nie cytuję, ale w ogóle jestem jakoś wyłączona. Nie mam czym się malować i siedzę na allegro i szukam okazji.
Dostałam totalnego kręćka.

Olu, plisss
Napisz czy te pędzle to oryginały i czy nadają się do minerałów i do czego który (tak mniej więcej)
Dziękuję
http://allegro.pl/zestaw-pedzli-mac-...287715527.html

Ja też jestem CHORA......

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-10-24 o 15:22
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 15:25   #2278
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Nina usnęła, zdążyłam obrać ziemniaki na obiad i zaraz się obudziła. Położyłam ją dalej, pogłaskałam ale ona ciągle z oczkami otwartymi. Spociła się jak kot Leżała spokojnie więc udałam, że też śpię. I zasnęła dalej Zaraz miną dwie godzinki więc mam nadzieję, że wstanie potem wypoczęta i pełna życia, a nie taki "jęczek"
Skończyłam obiadek, zjadłam i teraz popijam kawkę. Szukam butów na zimę, jakiś kozaków. W sklepach nic dla siebie nie znalazłam, bo co roku mam problem z kozakami. Mam grubą łydkę i zwykłe wsuwane lub na zamek nie wcisnę, muszą być regulowane gumką lub jakimś wiązaniem, klamrą. Bardzo mi się podobają oficerki ale nic nie znalazłam co by na mnie weszło. Na allegro też nic
Możecie mi podpowiedzieć gdzie szukać na wizażu wątku, gdzie dziewczyny zamawiają razem? Może tam coś takiego znajdę ale nie wiem, gdzie szukać tego wątku...
Stary 2010-10-24, 15:36   #2279
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, że nie cytuję, ale w ogóle jestem jakoś wyłączona. Nie mam czym się malować i siedzę na allegro i szukam okazji.
Dostałam totalnego kręćka.

Olu, plisss
Napisz czy te pędzle to oryginały i czy nadają się do minerałów i do czego który (tak mniej więcej)
Dziękuję
http://allegro.pl/zestaw-pedzli-mac-...287715527.html

Ja też jestem CHORA......
to podróby
normalnie jeden pędzelek Mac'a kosztuje od 100 zł w górę

zamiast podrób lepiej kupić pędzelki EDM - są bardzo dobrej jakości
ale jakoś pusto teraz na allegro

dobre są też pędzelki Kozłowski i nieśmiertelne Sephora i Inglot

jest teraz na allegro trochę pędzleków Gosha

niestety dobre pędzle są drogie

zaraz poszukam instrukcji Sephory - był opisany każdy pędzel

w Inglocie są pędzelki do cieni po kilkanaście zł i po dwadzieścia kilka, więc jak na początek kupisz sobie 2-3 to Ci wystarczy

proszę - oczywiście dany kształt w pędzlach innych firm odpowiada tym samym funkcjom
http://www.sephora.pl/pl/cid5891/pro...ne-pedzle.html

tu proszę filmik
http://www.youtube.com/watch?v=Ebjz2OmLeJY

a tu takie zbiorcze informacje
http://www.pinezka.pl/moda-i-uroda-a...zowe-akcesoria

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-10-24 o 15:46
Stary 2010-10-24, 17:24   #2280
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Nina usnęła, zdążyłam obrać ziemniaki na obiad i zaraz się obudziła. Położyłam ją dalej, pogłaskałam ale ona ciągle z oczkami otwartymi. Spociła się jak kot Leżała spokojnie więc udałam, że też śpię. I zasnęła dalej Zaraz miną dwie godzinki więc mam nadzieję, że wstanie potem wypoczęta i pełna życia, a nie taki "jęczek"
Skończyłam obiadek, zjadłam i teraz popijam kawkę. Szukam butów na zimę, jakiś kozaków. W sklepach nic dla siebie nie znalazłam, bo co roku mam problem z kozakami. Mam grubą łydkę i zwykłe wsuwane lub na zamek nie wcisnę, muszą być regulowane gumką lub jakimś wiązaniem, klamrą. Bardzo mi się podobają oficerki ale nic nie znalazłam co by na mnie weszło. Na allegro też nic
Możecie mi podpowiedzieć gdzie szukać na wizażu wątku, gdzie dziewczyny zamawiają razem? Może tam coś takiego znajdę ale nie wiem, gdzie szukać tego wątku...
Mam nadzieję, zę jak Ninka wstanie to humorek dopisze

Tu plotkowy Sigmy:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=476547

strona Sigmy:
http://www.sigmatomczak.pl/index.php

plotkowy Tandemu:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=434241

strona hurtowni:
http://www.tandem-obuwie.pl/

wspólny zamówieniowy:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=466935

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
to podróby
normalnie jeden pędzelek Mac'a kosztuje od 100 zł w górę

zamiast podrób lepiej kupić pędzelki EDM - są bardzo dobrej jakości
ale jakoś pusto teraz na allegro

dobre są też pędzelki Kozłowski i nieśmiertelne Sephora i Inglot

jest teraz na allegro trochę pędzleków Gosha

niestety dobre pędzle są drogie

zaraz poszukam instrukcji Sephory - był opisany każdy pędzel

w Inglocie są pędzelki do cieni po kilkanaście zł i po dwadzieścia kilka, więc jak na początek kupisz sobie 2-3 to Ci wystarczy

proszę - oczywiście dany kształt w pędzlach innych firm odpowiada tym samym funkcjom
http://www.sephora.pl/pl/cid5891/pro...ne-pedzle.html

tu proszę filmik
http://www.youtube.com/watch?v=Ebjz2OmLeJY

a tu takie zbiorcze informacje
http://www.pinezka.pl/moda-i-uroda-a...zowe-akcesoria
Dzieki
Tak myslałam, zę to podróby. Inne pędzle mają numerki przy napisie Mac np.
Widziałam inne ceny i ta podejrzana

Dzięki za linki, pooglądam

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości