Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-16, 16:51   #2251
e_rosa
Raczkowanie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez marlena_19_19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wy też macie takie rozstępy na pupie i udach? ;(
Jest na to jakiś sposob? przez całą ciąże na noc smarowałam sie oliwka w żelu a po porodzie kupic jakis apteczny dobry krem...macie jakis sprawdzony ? pytam bo strasznie drogie one są... ;(
mi się zrobiły na tyłku i na piersieach, na brzuchu póki co nie mam, brzuch smarowałam całą ciąże, tyłka i iersi niestety nie i teraz bardzo żałuje. też używam oliwki w żelu bo ona nie ma zapachu, a od kremów to już mi się niedobrze robiło. Ktś kiedś pisał o jakimś kremie na rozstępy już powstałe - ze bardzo je rozjaśnia ale nie pamiętam nazwy (bo wtedy jeszcze nie miałam rozstępów) jeśli ktoś wie o czym mówie może przpomni nazwę tego cudu.
Ja się strasznie bałam o brzuch że mi go potnie a tu masz, brzuch cały to poślady pocharatane, byle by się na tym skończyło to jakoś to zniosę jeszcze
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 17:08   #2252
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez KajaB26 Pokaż wiadomość
Witaj, u mnie jutro zaczyna się 34 tydzień wizytę mam dopiero 29 grudnia...trochę długo, ale mam nadzieję, że wytrzymam do tego czasu. Wtedy mam uzgadniać z lekarzem termin cc. Bardzo jestem ciekawa czy Twoje małe się obróciły? Napisz tez koniecznie jaką mają wagę? Moje w 32 miały 2200 i 1800. Pozdrawiam
hej, jaki masz tp? bo chciałabym dopisać Cię do naszej listy na pierwszej stronie

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez mila24 Pokaż wiadomość
Czy ktoras z Was kupowala stanik do karmienia w sklepie, po przymierzeniu i moze mi cos polecic, bo ostatnio przymierzalam kilka i nic nie moge dobrac. Jakas masakra. Musze miec sztywny z firzbinami. Pomozcie
taaaaa ja przymierzałam w sklepie chyba z 5, ale wszystkie beznadziejne........ i nie mogę Ci pomóc
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 17:08   #2253
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
na temat śpiewania: od razu widać na lekcjach u dzieci, które śpiewało z rodzicami w domu, a które nie. I jestem jak najbardziej za śpiewaniem. Nie ważne, że nie masz talentu głosu itd. Nikt nie ma prawa za to osądzać. Dlatego tak jak Muron napisała o traumie w podstawówce przeraża mnie to, że dorosły człowiek, wykształcony, muzyk potrafi powiedzieć małemu dziecku (w kl 1-6) "ty nie śpiewaj bo fałszujesz, albo nie potrafisz, albo słoń nadepnął Ci na ucho, czy wyśmiewanie się na forum klasy itd." No przecież takiego to zakatrupić i nic więcej, bo tym sposobem dziecko zamyka się w sobie i już nic nie zrobisz. Nigdy nie zdarzyło mi się tak powiedzieć do ucznia. Wręcz przeciwnie, u mnie nawet dzieciaki, które nie miały talentu do śpiewania spokojnie mogły dostać za "zaśpiewaną piosenkę" 5, bo wtedy starałam się brać pod uwagę inne walory tj. rytm, zapamiętanie teksu, sama próba podjęcia śpiewania, rytmizacja i sposób, w jaki zostało to wykonane. Przecież nie do wszystkiego ma się predyspozycje, talent. Może nie potrafić śpiewać, ale jest świetne w czymś innym. Poza tym, jak widziałam, że bardzo się wstydzi, to czasem pozwalałam na "zdawanie" np. na przerwie. Ale to w wyjątkowych sytuacjach. Bo zdając na przerwie dziecko czuło się bardziej pewne i nie miało świadomości, że ma znacznie większą grupę słuchaczy niż w klasie . To taki mój trik. Np. spotkałam się z tym, że nauczycielki w kl.1-3 oficjalnie mówią rodzicom na zebraniu, że nie będą śpiewać w ogóle z dziećmi itd. To po co wybierała ten zawód. Jak można przekazywać wiedzę z jednego, a pomijać drugie, przecież teraz jest taka technika: podkłady gotowe, teksty w książkach, a nawet są podkłady muzyczne z osobą śpiewającą. To nic trudnego, tylko liczą się chęci.
Tak samo mojej siostrze i takiemu chłopakowi, który miał ogromny talent śpiewaczy ta sama pani (tylko w różnym czasie) powiedziała, że nie potrafią śpiewać i pokazała im język. I to ma być człowiek poważny.........dobrze, że oni olali ją i nadal śpiewają, bo w gimnazjum jak się okazało byli "gwiazdami" w tej dziedzinie. (wiem akurat, kto ich uczył)
Dla mnie teraz dzieci nie potrafią śpiewać. Jedziesz na wycieczkę z klasą i co ciszaaaaa, bo nic nie znają. Repertuar należy dostosowywać do dzieci, dlatego ja nigdy bezsensownymi piosenkami o muchomorkach itp. nie katowałam dzieciaków, bo swój cel mogłam osiągnąć na innej, bardziej lubianej piosence. Już nie mówiąc o kolędach itp. Nie znają nawet 5 i to po jednej zwrotce. Ahhhhhhhh Tylko trzeba się zastanowić nad tym, czy sam dorosły człowiek zna 5 kolęd i w nich co najmniej 2 zwrotki.
Ale wywód. To tylko moje zdanie. Mam jeszcze dużo do powiedzenia na ten temat, ale z całą stanowczością powtarzam, chcesz śpiewaj, to tylko dla dobra wszystkich. A twoje dziecko będzie o wiele bogatsze w nowe doświadczenia.
u mnie gorzej bo ja zaliczyłam podstawówkę 1-8 kjl. W 8 był idiota, sorry, oceniał spiew na środku, mówiąc swoją opinię, wszyscy ryli bo ja beczę. Wcześniej inna wariatka to samo tylko z fletem-nienawidzę go. Tylko rok mieliśmy z kobietą po AM, co sama dawała koncerty i oceniała chęci do śpiewania i znajomość tekstu, wszyscy wisieliśmy nad pianinem a ona zdobywała słowa piosenek, których chcieliśmy się uczyć. Było wesoło

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 17:10   #2254
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez ustabilizowana Pokaż wiadomość
Na wstepie chcialam sie przywitac jestem nowa
witamy i zapraszamy
na pierwszej stronie możesz znaleźć w dwóch pierwszych postach ciekawe informacje
Stary 2010-12-16, 17:10   #2255
kaskup
Rozeznanie

Mysiopez nie martw sie, mi tez ostatnio wyszlo że mała ma za mały brzuszek, mój ginekolog powiedział ze do dwóch tygodni jest norma i nie ma sie co martwic, najwyżej taka jej uroda że chudzinką będzie i pewnie tak bedzie Amelka tez chudzina..
a waga.. moja ważyła w 32tc 1795 a moj ginekolog powiedział ze jak najbardziej dobra waga, nie za mało i nie za dużo..
pojdziesz na nastepne USG to pewnie nie bedzie juz takiej różnicy..

a moja mała tak mi sie dzis wypina ze prawie cały czas leże, bo mi normalnie tyłek pod żebra wpycha.. chyba tylek..

jejciu dzieci jak sa juz glowa w dół moga sie jeszcze na tym etapie przekrecic posladkowo??
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 17:11   #2256
Chantalle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KajaB26 Pokaż wiadomość
Witaj, u mnie jutro zaczyna się 34 tydzień wizytę mam dopiero 29 grudnia...trochę długo, ale mam nadzieję, że wytrzymam do tego czasu. Wtedy mam uzgadniać z lekarzem termin cc. Bardzo jestem ciekawa czy Twoje małe się obróciły? Napisz tez koniecznie jaką mają wagę? Moje w 32 miały 2200 i 1800. Pozdrawiam
hej,wg dzisiejszego usg 1800 i 2000,czyli ok.widze ze mamy tydzien roznicy,masz juz wozek wybrany? my mamy easywalker duo,jest fantastyczny! Młode leżą teraz tak, ze wzajemnie sobie "syry wąchają" do tego jedna dosc gleboko,wiec oszczedzam sie juz do konca,aby jeszcze troche je donosic. na temat szyjki i jej dl nic nie wiem,tu (w DK) lekarzy to nie interesuje po 25 tyg., bo oni sobie poradzą "jakby co"
Ile przybralas na wadze?ja 20 kg...
pozdrawiam

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 17:12   #2257
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
no mój też o znieczuleniu mówi, że powinno się go wziąć skoro jest. Ale ja jakoś się boję trovhę tego znieczuleia, zobaczymy co będzie przy porodzie u nas w szpitalu chyba go dają bez problemu.
ja uważam tak samo jak Wasi TŻowie W XXI wieku w Europie.... a jak się nie chce to się nie bierze. Wola rodzącej nie szpitala.

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Jest na to jakiś sposob? przez całą ciąże na noc smarowałam sie oliwka w żelu a po porodzie kupic jakis apteczny dobry krem...macie jakis sprawdzony ? pytam bo strasznie drogie one są... ;(
nie mam ani jednego

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-16, 17:14   #2258
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
jejciu dzieci jak sa juz glowa w dół moga sie jeszcze na tym etapie przekrecic posladkowo??
pewnie, u mam listopadowo-grudniowych jedna przekręciła się z położenia główkowego na pośladkowe na jakiś tydzień przed terminem, a za dwa dni znowu z powrotem Tak więc dzieciaki są nieobliczalne
Stary 2010-12-16, 17:16   #2259
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
wiem, wiem, że o brzuszku małego. Chodzi mi o to, że lekarze czasem zupełnie niepotrzebnie straszą i tak już zestresowane mamy a potem i tak wszystko dobrze się kończy więc nie martw się na zapas!
Widzę, że będziemy miały wizytę tego samego dnia - ja pod kątem szyjki 28 grudnia idę...
mnie lekarka powiedziała robiąć USG sondą: nie mogę powiedzieć, że ta ciąża nie jest martwa. Zmieniłam ją po wyjściue ze szpitala. Ale to hardcore.
No coś musiał powiedzieć bo i tak by się zdziwiła dlaczego USG za tydzień. Nie martw się mysiopez. Ja zawsze wolę wiedzieć wszystko, nienawidzę ukrywania, ale trzeba to umieć powiedzieć.

Stary 2010-12-16, 17:25   #2260
mysiopez
Zadomowienie

Dziękuje za słowa otuchy!

Zasnęłam. Tak mi się głowa kiwała, że zasnęłam.

mój mały jest ułożony główkowo.. boczkiem. W prawym boku jest ułozony bokiem.. a z lewej strony ma nóżki.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 17:31   #2261
marlena_19_19
Raczkowanie

http://allegro.pl/czarny-stanik-do-k...363471763.html
co o tych biustonoszach sądzicie?
marlena_19_19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-16, 17:33   #2262
muron
Zakorzenienie

Cytat:
musieliby mi zapłacić dużo za założenie, czułabym się jak płaska emerytka;-)

Stary 2010-12-16, 17:35   #2263
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Dziękuje za słowa otuchy!

Zasnęłam. Tak mi się głowa kiwała, że zasnęłam.

mój mały jest ułożony główkowo.. boczkiem. W prawym boku jest ułozony bokiem.. a z lewej strony ma nóżki.
moja była odwrotnie tzn główkowo ale z lewej strony a nóżki z prawej.. ale teraz napewno zmieniła pozycje bo jest mi nieziemsko niewygodnie..

widziałyscie cos takiego??
http://allegro.pl/taga-wozek-spacero...350622926.html

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-12-16 o 17:37
Stary 2010-12-16, 17:36   #2264
OYE
Zakorzenienie

WOW ale macie tempo chyab od tygodnia staram sie cos napisac i nie daje rady

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Jeszcze te 2 pierwsze minuty, czyli fotki w domu według mnie są okej, ale cała reszta. W ogóle nie rozumiem idei, że przy rodzącej zbiera się cała rodzina - nie wyobrażam sobie, że oja mama patrzy mi na krocze, a co dopiero ojczym, czy teść...
Moja przyjaciółka jak rodziła pierwsze dziecko w Walii to oprócz męża przy porodzie była jego siostra z mężem i rodzice jego - masakra, wiem, że dla niej to traumatyczne przeżycie było...
No nie wiem, może ja jestem jakaś anty rodzinna, ale ja bym nie pozwoliła, żeby rodzinka mi się na salę porodową wepchnęła. Mąż to mąż, ale reszta nie musi tego widzieć...
Ja to nawet odwiedzin rodziny w szpitalu nie chciałam, dlatego ten zakaz odwiedzin w szpitalu z powodu grypy nawet trochę mnie ucieszył.

Co do Reni Jusis - popieram, ma skrzywienie! Poza tym mam już trochę dosyć tego jej ciągłego udzielania się we wszystkich możliwych mediach na jeden i ten sam temat - przez to mnie trochę zniechęciła do tematu ekologii, poszerza moim zdaniem stereotyp matki - ekolożki = wariatki, a nie tędy droga przecież.
Ja tez tego nie rozumiem zemna bedzie tylko M, nikogo wiecej nie chce

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
ja w 38 tc.....
ja bym pojechala co dzien jezdze i bede jezdzic do konca, tylko ja sie zimy i sniegu nie boje ani wsumie innych na drodze, mam ogromna krowe jak to mowie na moja terenowke na 4 kola naped takze mi zadne sniegi nie grozne

Cytat:
mam ochote na swizutka kajzerke albo bagietke, taka z samym masłem... ale nie zjem bo sie cukru boje..

pierwsze co zrobie po porodzie to napije sie cukrzonej herbaty..

tylko prawdopodobnie ci nie bedzie smakowc bo sie odzwyczjsz, ja kiedys pilam z cukrem i nie wyobrazalam sobie bez, teraz sie nauczylam pic bez i nie wyobrazam sobie z cukrem. Czasem jak sie napije od M to mi w gardle staje...nie dobre!

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość
Co do porodu z mężem to ja bym nie chciała go tam widziec, ale nie dlatego że bym bala się że on nie da rady tylko dla mnie to by było krempujące. Kocham go, ufam i nie mam jakiś ograniczeń przy nim (kilka jest ale na sali porodowej wolałabym sama byc. Zaoszczedzic mu tego widoku, całe szczęscie mam cc.
.
ja tez bede miala cc tylko na szczescie tutaj Tz moze byc na sali operacyjnej, takze bedzie tak jak i byl przy pierwszym prodzie (tez przez cc)
pisze na szczescie bo mi obecnosc Tz abrdzo pomogla i jak bym komus miala doradzac to tez bym polecala, sadze ze porod bardzo zbliza i to sama plust dla zwiazku

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość

A odnośnie rodzenia łożyska to też były zdjęcia - jak pojawiło sie zdjęcie to na sali słychać było, że to obrzydza co neiktóre osoby, jakies blee bylo czy coś. I ta kobieta o tym łozysku mówiła wątróbka. A mój TŻ do mnie wtedy: że zjadłby wątróbkę, bo dawno nie jadł. Akurat się okazało, że była ta wątróbka na kolację. ;-)
a wiecie ze sa ludzie ze jedza lozysko, np Tom Cruise

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
co do temperatury to TŻ wczoraj rano zmierzył i niestety podzielił się tą informacją ze mną - 16'C u nas to dopiero się będzie dzieciak hartował a tak na poważnie to już się przyzwyczaiłam że w dzień to jest ok 18'C a jak będzie dzidziuś to podgrzejemy do ok21'C bo tyle wystarczy dzieciom tylko te 24'C do kapieli sa nieosiągalne...
pociesze sie ze u nas ostatnio temp byla -20 a z wiatrem to i ponad -30

a jelsi chodzi o temp w domu to tez sdze ze 21 wystaczy, my bedziemy trzymac na 20

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
dziewczyny w jakich proporcjach przy gotowaniu ryżu dajecie ryż i wode?
ja zawsze sie trzymam 2:1 ( 2szklanki wody na 1 szklanke ryzu oczywiscie)

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

a mi się podobają kolorowe choinki, a nie jednotematyczne.......... kojarzą mi się ze sklepami, firmami itd. Oczywiście, każdy ma swoją koncepcję na choinkę
e_rosa będę wdzięczna, proszę jeszcze o jakiś przepis na masę solną sprawdzoną, bo oczywiście nie mam

--
mi tez a teraz jak juz coreczka robi ozdoby to coraz wiecej jej prac i zabawek jest na choince i jest sliczna

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
łooo matko...
mój wujek ma aparat słuchowy, który źle działa- bo szkoda kasy na nowy, a dodam, że kasy ma duuużo, nie włącza nawiewu jak są szyby zaparowane i jedzie 30 km na godz. Dodam, że ma xsarę sedana, więc auto klasy średniej, nie pierdzik. Ciotka nie umie go przekonać, że jeździć już nie może, bo jest zagrożeniem dla innych.
reszty nie skomentuje ale jeslil chodzi o sluch to wcale nie trzeba slyszec by byc dobrym kierowca, moj brat jest guchoniemy, jezdzi od 16 roku zycia i jest super kierowca a nie slyszy NIC i oczywiscie tez nie mowi

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 17:41   #2265
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
tylko prawdopodobnie ci nie bedzie smakowc bo sie odzwyczjsz, ja kiedys pilam z cukrem i nie wyobrazalam sobie bez, teraz sie nauczylam pic bez i nie wyobrazam sobie z cukrem. Czasem jak sie napije od M to mi w gardle staje...nie dobre!
pewnie tak ale teraz to bym sie jej bardzo napiła...
Stary 2010-12-16, 17:42   #2266
muron
Zakorzenienie

Cytat:
WOW ale macie tempo chyab od tygodnia staram sie cos napisac i nie daje rady

Ja tez tego nie rozumiem zemna bedzie tylko M, nikogo wiecej nie chce

ja bym pojechala co dzien jezdze i bede jezdzic do konca, tylko ja sie zimy i sniegu nie boje ani wsumie innych na drodze, mam ogromna krowe jak to mowie na moja terenowke na 4 kola naped takze mi zadne sniegi nie grozne

ja tez bede miala cc tylko na szczescie tutaj Tz moze byc na sali operacyjnej, takze bedzie tak jak i byl przy pierwszym prodzie (tez przez cc)
pisze na szczescie bo mi obecnosc Tz abrdzo pomogla i jak bym komus miala doradzac to tez bym polecala, sadze ze porod bardzo zbliza i to sama plust dla zwiazku

pociesze sie ze u nas ostatnio temp byla -20 a z wiatrem to i ponad -30

a jelsi chodzi o temp w domu to tez sdze ze 21 wystaczy, my bedziemy trzymac na 20

ja zawsze sie trzymam 2:1 ( 2szklanki wody na 1 szklanke ryzu oczywiscie)

mi tez a teraz jak juz coreczka robi ozdoby to coraz wiecej jej prac i zabawek jest na choince i jest sliczna

reszty nie skomentuje ale jeslil chodzi o sluch to wcale nie trzeba slyszec by byc dobrym kierowca, moj brat jest guchoniemy, jezdzi od 16 roku zycia i jest super kierowca a nie slyszy NIC i oczywiscie tez nie mowi
OYE
ja mam noiby kombi spore, na szerokich oponach. Normalnie zimy się nie boję. Ale chyba już nie wsiądę, bo przez brzuch ciężko mi np obrócić się, u ans drogi białe.

Wiesz, że nie wiedziałam, że głuchoniemi mogą jeżdzić.
Ten nie słyszy- fizjologicznie, i mentalnie;-) Typowy dziadek w kapeluszu za kółkiem;-)

Stary 2010-12-16, 17:42   #2267
kaskup
Rozeznanie

Cytat:

ochyda.............
Stary 2010-12-16, 17:54   #2268
muron
Zakorzenienie

Cytat:
ochyda.............
aaaaaaaaaaaa no co wy

no są np fryzjerskie zabiegi z placenty....

Stary 2010-12-16, 17:54   #2269
Stokrotka81
Wtajemniczenie

ja tez lekcje muzyki wspominam koszmarnie... zawsze bylam dobra uczennica i normalne lekcje to piku, ale muzytka tragedia...

pamietam jak kiedys mielismy zaspiewac do re mi fa ... literkami, zamknelam oczy zeby nie widziec patrzacych na mnie i chcialam jak najszybciej zaspiewac, i nagle slysze wielki smiech... nauczyciela i mojej klasy a z rozpedu zaspiewalam
C D E F G H I J K... I uciekam z klasy

teraz sama sie z tego smieje, ale tak to byla trauma, mimo wszystko spiewam mojemu dziecku, i lubie spiewac, ale napewno nie spiewac solo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-16, 17:57   #2270
mysiopez
Zadomowienie

a mi znowu uciekł post..

Staniki do karmienia są też w Esotiq. Wczoraj tam zajrzałam. Ale neistety nie było mojego rozmiaru. 70F - było na styk. Boję się, że w styczniu byłby za mały. Kosztuje 50 zł. Nie mają fiszbin, ale są lekko usztywniane. Białe i czarne

http://moda.allegro.pl/esotiq-biusto...344386804.html

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png

Edytowane przez mysiopez
Czas edycji: 2010-12-16 o 18:01
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 18:01   #2271
_havana_
Raczkowanie

Cytat:
ochyda.............
popieram...
To jest trochę przerażające...
Stary 2010-12-16, 18:07   #2272
olbka
Zadomowienie

To jak Tom Cruise ma ochotę, to ja mu moje sprzedam moje łożysko wcześniejszym przebadaniu, no problemo

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 18:17   #2273
vilya
Zadomowienie

Cytat:

sodomia i gomoria
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 18:22   #2274
szizuho
Raczkowanie

Dzięki za przepisy i chyba cos takiego zrobię.

A jak na złośc dziś nie miałam wody w domu, a jak włączyli to ciśnienie było tak duże że rura pękła i zalała mi kuchnie i ludzi pod nami, taki prezent pod choinkę. Miałam iśc odebrac młodą ze szkoły a tu tak sie leje więc telefon do mamy by odebrała córę ze szkoły i zapłakana mówię że woda leci i zalewa mi kuchnie, a ona na to że rodzę ja mówię że nie że to rura a ona w szoku powtarza że mi wody odchodzą. Masakra jakaś. Mąż to samo.

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:

Jeśli u nas byłaby szansa by mąż był na sali operacyjnej to ja jestem jak najbardziej za tym, tym bardziej że jest ta zasłonka i jak kroją brzuch to nie widac, ale my jeszcze nie jesteśmy tak rozwinięci i przy cc mąż czeka za drzwiami
szizuho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 18:59   #2275
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
a feeeeeeeeeeeeeeee
Stary 2010-12-16, 19:02   #2276
Chantalle
Raczkowanie

Cytat:
ochyda.............
wiem,na szpitalnym spotkaniu polozna nam o tym mowila, cała sala na to BLEAHHHHHH jednogłośnie

po dunsku łożysko to "ciastko matki"

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 19:09   #2277
Justine1988
Zadomowienie

Witam się wieczorowo.
Werka wózek super. Bardzo mi sie spodobał,zupełnie w moim stylu.Ima spacerowke, gondole i fotelik, ekstra.

Marika mój mąż raczej z tych co twoj. Rozmawialam z nim o tym , że niektore kobiety boja sie ze jak maz jest przy porodzie to potem nie ma zabardzo ochoty na seks. Stwierdził, że z nim nie bedzie takich problemów..dokładnie tak jak twoj..powiedział, że on sie bardziej martwi tym, że bedzie musiał przeczekac ten okres połogu by znowu móc.Tak jak myślałam. A i stwierdził, ze takie podejscie faceta, że może czuć obrzydzenie do własnej żony jest niedojrzałe.Miłośc to miłośc nie ma miejsca na poczucie obrzydzenia i braku checi na seks.Ja tez tak uwazam.

Nastepna (chyba izuś) ze skrocona szyjka a termin na 19 styczen. Co te maluchy tak sie spieszą. Aż się boje.

A my zaszaleliśmy. Maz wrócil z pracy i siedzielismy przy obiedzie wpatrywalismy sie w nasza choinke i stwierdzilismy , że jest taka mała, ze na nowe mieszkanie powinnismy sobie sprawic porzadna duża a ta dac Nikoli (moja siostra)do pokoju...i zasugerowałam ze pasowała by do pokoju fioletowa i jest taka oryginalna ze nikt nie ma..i pojechalismy po choinke, duza bo aż 180 cm i kupilismy fioletowa srebrne dekoracje..mamy super choinke, tamta tez była łądna ale mała..apetyt rosnie w miare jedzeniaI mamy juz choinke porządna może nam posłuzy troche, bedzie juz na za rok , juz Nadia bedzie.Najwyzej dekoraje bedziemy sobie zmieniac.

Jak tak piszecie o tym co u was sie dzieje, a troche komplikacji ciążowych nam się na forum pojawiło to aż zaczynam sie bać tej mojej poniedziałkowej wizyty, mam nadzieje, ze nie dowiem sie niczego złego. Cytrynko ty tez masz wizyte z tego copamietam, totez 3mam kciuki by wszystko było ok.
Miłego wieczorku , mykam jakąs kolacyjke zrobic i cisnienie zmierzyć.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-16, 19:33   #2278
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Justyna M Pokaż wiadomość
można próbować cytryną ............ ale najlepiej kupić sobie blok z różną ziarnistością i delikatnie zmatowić pazurki ( nie piłować ,tylko dosłownie zmatowić ) i polerką wypolerować W każdym kosmetycznym są takie dostępne ,choćby takie co mają 4 różne końcówki w 1 .To najlepszy , najszybszy i delikatniejszy sposób.
Mam zamiar jutro taką nabyć. Do rąk pilniczek, do stóp chyba kostkę wezmę, ale ja nie wiem, ile mi zajmie zrobienie paznokci u nóg. Koszmar. Ale chyba lepsze to niż zgryzanie lakieru u stóp.
Serio trzeba mieć gołe, bez lakieru?

Cytat:
Edit. Mam na udach i brzuchu. Na razie nie robię nic, może znikną. A poważnie to chcę sobie jakiś zabieg zrobić po. Jakoś nie wierzę w balsamy i kremy, ale możesz poszukać Palmers na all. Seria dla kobiet w ciąży, polecana tu kilka razy.

Cytat:
http://allegro.pl/kombinezon-dziecie...372216704.html

Dziewczyny pomóżcie mam identyczny kombinezon. Nada się na wyjście ze szpitala czy za duży? no i oprócz tego w rożek.
Wystarczy spokojnie Teraz już to wiem.

Cytat:
Napisane przez ustabilizowana Pokaż wiadomość
Na wstepie chcialam sie przywitac jestem nowa

Witamy.

Cytat:

Aż mi się ciśnie pytanie na usta... ale nie chcę być jeszcze bardziej obrzydliwa niż Cruise (za którym - jako aktorem - nie przepadam).
Jednak pożerać a nakładać na włosy to różnica jest.

Edytowane przez anka_bzzz
Czas edycji: 2010-12-16 o 19:41
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 19:41   #2279
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Mam zamiar jutro taką nabyć. Do rąk pilniczek, do stóp chyba kostkę wezmę, ale ja nie wiem, ile mi zajmie zrobienie paznokci u nóg. Koszmar. Ale chyba lepsze to niż zgryzanie lakieru u stóp.
Serio trzeba mieć gołe, bez lakieru?
Serio
Ja polecam przyszłościowo pod takie ciemne lakiery nakładać bazę pod lakier lub zwykły lakier bezbarwny. Działa.......
Stary 2010-12-16, 19:54   #2280
make_up_istka
BAN stały

Wróciłam
Lekarz twierdzi, że raczej przed Sylwestrem rodzić nie powinnam, więc szykuję już kieckę na wieczór we dwoje z TŻem
Małą waży około 2300g, ale lekarz mówi że USG może się mylić do ok. 300g. Pomierzył ją, porównał poprzednie wyniki żeby określić jak szybko przybiera i niestety nie jest specjalnie optymistycznie nastawiony do mojego rodzenia SN. Zapytał co ja bym wolała. Mówię że SN. Pomyślał i mówi, że pomierzymy jeszcze raz za dwa tygodnie (tuż przed lub tuż po Sylwestrze), że "może będę mogła spróbować" (co za optymizm...) ale że raczej radziłby się nie upierać przy tym na siłę. No i rozumiem w sumie więc przytaknęłam.
Zła jestem bo wolałabym już wiedzieć na co mam się nastawiać, a tak to właściwie dalej nie wiem nic do końca. Pewnie CC ale może jednak uda się SN. Super...
W sumie najważniejsze że z małą OK Brzuch faktycznie niżej, ale lekarz specjalnie się tym nie przejął

mysiopez nie martw się tym mniejszym brzuszkiem małego. Ja tak miałam poprzednio. Główka 33 tydz. a reszta 31 tydz. ale lekarz stwierdził że wszystko OK i faktycznie powoli wszystko się wyrównuje, po prostu inaczej rośnie podobno różnica do 2 tyg. jest spokojnie dopuszczalna.
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości