Wszystko o Avonie - część 15 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-21, 12:03   #2251
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78
Dot.: Wszystko o Avonie - część 15

mam juz fakturkę, brak portfela ungaro
Stary 2010-12-21, 12:33   #2252
ankoro
Wtajemniczenie

Dostałam paczuszkę w terminie, nie potrzebnie straszyli,że dostawy regularne będą opóźnione. Zrobili tylko nie potrzebne zamieszanie.
Zegarek E.Love ma tarczę różową,a nie fioletową.Tylko u mnie tak jest, czy jak na starość przestałam rozróżniać kolory? Ewidentnie tarcza różowa, a pasek ok fioletowy.
Stary 2010-12-21, 12:43   #2253
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Dostałam paczuszkę w terminie, nie potrzebnie straszyli,że dostawy regularne będą opóźnione. Zrobili tylko nie potrzebne zamieszanie.
Zegarek E.Love ma tarczę różową,a nie fioletową.Tylko u mnie tak jest, czy jak na starość przestałam rozróżniać kolory? Ewidentnie tarcza różowa, a pasek ok fioletowy.
ten zegarek tak wygląda, w katalogu się wydaje że tarcza i zegarek maja ten sam kolor a w rzeczywistości... hm
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 12:43   #2254
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
(...)(Zegarek E.Love ma tarczę różową,a nie fioletową.Tylko u mnie tak jest, czy jak na starość przestałam rozróżniać kolory? Ewidentnie tarcza różowa, a pasek ok fioletowy.
dokładnie tak- dlatego mi nie bardzo on odpowiada- nie wiem czy bardziej pasuje do fioletu jako całość, czy do różu??
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 13:31   #2255
musso4
Zakorzenienie

Ponawiam pytanie, czy macie jakieś doświadczenia ze supertrwałą szminką? czy faktycznie jest trwała? zastanawiam się nad kolorem lasting pink lub vintage pink, może ktoś ma jakieś foty
Stary 2010-12-21, 13:34   #2256
sssmary
BAN stały

GG do sssmary

a jak jesst z brakami, ktore maja doslac przy kolejnym zamowieniu, wliczaja sie do jego wartosci?Kurka blada wzielam sobie zegarek AISHA i jest w brakach a tak sie na niego napalilam

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
ten zegarek tak wygląda, w katalogu się wydaje że tarcza i zegarek maja ten sam kolor a w rzeczywistości... hm
jak dla mnie polaczenie rozu z fioletem to jedno z najbardziej pasujacych i swietnych uwielbiam takie zestawienia kolorystyczne oczywiscie z umiarem
sssmary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 13:42   #2257
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sssmary Pokaż wiadomość
a jak jesst z brakami, ktore maja doslac przy kolejnym zamowieniu, wliczaja sie do jego wartosci?Kurka blada wzielam sobie zegarek AISHA i jest w brakach a tak sie na niego napalilam

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

jak dla mnie polaczenie rozu z fioletem to jedno z najbardziej pasujacych i swietnych uwielbiam takie zestawienia kolorystyczne oczywiscie z umiarem
brak wlicza się do bazy opustu na tej fakturze w której został zamówiony, płacisz za niego dopiero jak ci przyślą ale wtedy nie liczy się już drugi raz do bazy opustu, tzn, że jak zamówiłaś go w kat 17 to podnosi ci zamówienie w kat 17 a jak przyślą w kat 1 to już się nie dolicza do wartości zamówienia w kat 1, musisz mieć normalne zamówienie i nie liczyć zegarka do bazy
a odnośnie zegarka EL to nie jest zły, chodzi mi o to, że w katalogu nie ma real foto
Stary 2010-12-21, 13:51   #2258
sssmary
BAN stały

GG do sssmary

Cytat:
Cytat:
brak wlicza się do bazy opustu na tej fakturze w której został zamówiony, płacisz za niego dopiero jak ci przyślą ale wtedy nie liczy się już drugi raz do bazy opustu, tzn, że jak zamówiłaś go w kat 17 to podnosi ci zamówienie w kat 17 a jak przyślą w kat 1 to już się nie dolicza do wartości zamówienia w kat 1, musisz mieć normalne zamówienie i nie liczyć zegarka do bazy
a odnośnie zegarka EL to nie jest zły, chodzi mi o to, że w katalogu nie ma real foto
ale na fakturze pisze ze produkcja opozniona....ale nie ma jego ceny i stad moje pytanie
sssmary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 13:51   #2259
lilag
Przyczajenie

Dziewczyny tak czytam waszą rozmowę i nie mogę zleźć informacji co to jest ta torba za 7 zł ?
lilag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 14:02   #2260
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sssmary Pokaż wiadomość
ale na fakturze pisze ze produkcja opozniona....ale nie ma jego ceny i stad moje pytanie
sprawdź rubrykę "baza do obliczenia opustu" tam jest wartość zamówienia i porównaj z "pani zamówienie ogółem" na przedostatniej stronie faktury, tam powinna być różnica w kwocie

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez lilag Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak czytam waszą rozmowę i nie mogę zleźć informacji co to jest ta torba za 7 zł ?
odpowiedź

Cytat:
Napisane przez katniewojt
Kiedyś któraś z dziewczyn pisała o tym, ale nie pamiętam która W każdym razie pomysł bardzo mi się spodobał i będę testować go na moich klientkach Pomysłodawczyni pisała, że raz na jakiś czas (chyba co 3 lub 4 katalogi) proponuje dziewczynom, które robiły zamówienie z danego katalogu zakup jakiegoś kosmetyku za 7 złotych. Wszystkie kosmetyki ma w torbie, z której klientki mogą wybierać sobie rzeczy Bardzo fajne to jest ze względu na to, że klientki mogą coś powąchać, dotknąć, zobaczyć na żywo. Jeśli nie chcą, to nie muszą kupować, ale jest to dla nich atrakcja również ze względu na cenę
Ja już mam około 20 rzeczy odłożonych do tej torby Są to w dużej mierze rzeczy, które dostałam od avonu za złotówkę, a których nie wykorzystam, ale też takie, które zamówiłam ja lub jakaś klientka, nie spodobały się, ale nie opłacało się ich odsyłać Mam też żele pod prysznic z Naturals - jeden kosztuje jakieś 9,90. Ja je zakupiłam w promocji 3szt. za 21złotych, a dziewczyny już dawno zapomniały, że była taka oferta po odliczeniu opustu 35% wyszło mi za jeden 4,55. Wiem, że kokosów na tym nie zbiję, ale zawsze to coś da - przynajmniej pozbędę się rzeczy, które mi zalegały
Tak więc oprócz tych żeli mam jeszcze jakiś puder z ColorTrend (klientka się rozmyśliła), chyba ze 3 pomadki, tusz, błyszczyki, żel do twarzy, maseczkę ze SPA, LBD spray, 2 lub 3 pary kolczyków, mgiełkę do twarzy Niestety więcej nie pamiętam, bo torby nie mam przy sobie
Mam nadzieję, że mi coś z tego wyjdzie

napisane przez dokia:
to ja mam taką torbę dziewczyny bardzo ją lubią.... jutro już do pracy idę nie z torbą a z reklamówką, bo tylko ok 10rzeczy w niej... i spokojnie, bynajmniej nie sprzedaję ich po kosztach ani nawet taniej.. są to rzeczy mi zbędne... np poszły mi juz kosmetyki solutions z zestawu ze str.151 z katalogu 17.... brałam zestaw ze względu na kosmetyczkę, bo w kosmetyczkę zamierzam pod choinkę włożyć kosmetyki dla szwagierki, z ofert mikołajkowych np brałam zestaw Planet SPA z MM , ja uzywam z niego tylko scrubu oraz kremu do rak, wiec maseczkę + krem do stóp wrzuciłam do torby , również wzięłam z mikołajkowej dla tuszu i płynu do demakijażu dla siebie, cały zestawik, została mi z niego czarna kosmetyczka, więc też leci do torby po 7zł ... tak wiec u mnie są to najczęściej niepotrzebne mi rzeczy z zestawów- a że im się opłaci coś kupić za 7zł to są przeszczęśliwe, a ja też zarabiam, bo stale mam 35% w zamówieniach .. jak w 16tce była oferta do kolorówki na czerwone lakierowane kosmetyczki (za 5,9zł chyba) to też ich wzięłam tyle ile wychodziło z zamówienia.. i wszystkie trafiły do torby po 7zł i wszystkich 5szt już nie ma

tak więc w torbie po 7zł mam to co mi niepotrzebne, albo to co z kombinacji mi się opłaca tam wrzucić one są szczesliwe a ja nie musze dawać im żadnych gratisów i łamać sobie głowy co której by się przydało/spodobało. Tak więc u mnie nigdy nie mają gratisów, ale buszuja po torbie "za 7zł"... uważam że to niezły sposób na autoreklamę, a poza tym jak twierdzi sąsiadka, która czasem pożycza ode mnie torbę do urzędu - nie ma nic lepszego jak torba po 7zł przy porannej kawie w urzędzie a niech sie cieszą
Stary 2010-12-21, 14:06   #2261
bogi11
Raczkowanie

Kupiłam wkońcu ten zestaw z Morza Martwego i jestem bardzo zadowolona najbardziej udana Promocja Mikołajkowa jak dla mnie

A że dziś jestem już ostatni raz tutaj przed Świętami, chciałabym Wam wszystkim życzyć Zdrowych oraz Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i oby kolejny rok był lepszy (choć trochę) od poprzedniego buziaki dla wszystkich i do zaczytania
bogi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 14:11   #2262
CzekoladowyMus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bogi11 Pokaż wiadomość
Kupiłam wkońcu ten zestaw z Morza Martwego i jestem bardzo zadowolona najbardziej udana Promocja Mikołajkowa jak dla mnie

A że dziś jestem już ostatni raz tutaj przed Świętami, chciałabym Wam wszystkim życzyć Zdrowych oraz Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i oby kolejny rok był lepszy (choć trochę) od poprzedniego buziaki dla wszystkich i do zaczytania
Zdrowych, Wesołych, Pogodnych, Spokojnych

P.S. W końcu doszła wpłata

http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH

KOTY TO MIĘSOŻERCY!!!
-czytaj skład karmy
CzekoladowyMus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 14:26   #2263
wera2604
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
zupełnie tego nie rozumiem, piszą, ze czegoś nie ma, dają zamienniki, czasem jest info że produkcja zakończona a za tydzień jest dostępny- no jaja sobie z nas robią
pewnie zalezy to od tego w jakiej czesci Polski sie mieszka bo ja tez ja kupialm chociaz tutaj bylo mowione ze nie ma itd...
a u mnie nawet wzmianki nie bylo ze nie ma i jest git jak to sie mowi
Stary 2010-12-21, 14:30   #2264
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez wera2604 Pokaż wiadomość
pewnie zalezy to od tego w jakiej czesci Polski sie mieszka bo ja tez ja kupialm chociaz tutaj bylo mowione ze nie ma itd...
a u mnie nawet wzmianki nie bylo ze nie ma i jest git jak to sie mowi
no nie jestem pewna czy to zależy od miejsca zamieszkania- pewnie mają jakieś wewnętrzne uregulowania

jak w zeszłym roku torba Maja była ciągle w brakach, to było to tak, że nie dostawały jej wcale zwykłe konsultantki, a te z AC dostawy 50% zamówionych toreb
Stary 2010-12-21, 14:56   #2265
lilag
Przyczajenie

Dzięki wielkie za info
lilag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 15:00   #2266
crescent
Zakorzenienie

Szanowna Konsultantko,

Przepraszamy Panią za zaistniała sytuację.
Podczas składania zamówienia Kremowy płyn do kąpieli Imagine posiadał
zielone światło dostępności.
Natomiast podczas przetwarzania zamówienia wystąpił brak produktu.
W dniu dzisiejszym produkt na stronie jest określony szarym światłem
dostępności.
W przyszłości prosimy o zwrócenie szczególnej uwagi na produkty z
katalogu oznaczone wykrzyknikiem informującym, że dany kosmetyk jest
dostępny tylko do wyczerpania zapasów, gdyż dostępności produktów
jest zagrożona i zmienia się dość szybko.

czyli nie ma co patrzec na swiatla. brawo avon
Stary 2010-12-21, 15:11   #2267
olla74
Zakorzenienie

Potwierdzam ,że przychodzi niebieska kosmeytczka do zestawów Solution.
Zamawiałam w ubiegły czwartek, paczkę miałam wczoraj.
Za to zapienili mnie z kremem Anew modelujący owal twarzy ,miał być na prezent i ciągle jest w brakach. napisałam ze strefy ,żeby go wykasowali z zamówienia, bo po co mi po świętach???

www.pustamiska.pl

Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta.

kosmetyki, buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611

oraz książeczki NOWE

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401
olla74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 15:16   #2268
smerfetka25
Zakorzenienie

Dziewczyny zamówienia już złożone więc pozostało już tylko porozsyłać życzenia świąteczne
http://kartka.avonpolska.pl/gift/
Stary 2010-12-21, 15:33   #2269
an92dzia
Raczkowanie

To doskonała okazja na ostatnie przedświąteczne zakupy.
Jeżeli w trakcie trwania katalogu 17/2010 byłaś aktywna w I terminie składania zamówień, a suma twoich zamówień w II i III terminie wyniesie minimum 300 zł, to będziesz mogła skorzystać z oferty i zamówić jeden z poniższych produktów za 1zł:
Elegancki zegarek Eternal Love z kryształami Swarovski Elements – zamów wpisując w zamówieniu kod 83576
Fioletowy szal z motywem Outspoken – zamów wpisując w zamówieniu kod 83584
Jeżeli w trakcie trwania katalogu 17 /2010 nie byłaś aktywna w I terminie składania zamówień, ale suma twoich zamówień w II i III terminie wyniesie minimum 500zł, to będziesz mogła skorzystać z oferty i zamówić jeden z poniższych produktów za 1zł:
Elegancki zegarek marki Eternal Love z kryształami Swarovski Elements – zamów wpisując w zamówieniu kod 83576
Fioletowy szal z motywem Outspoken – zamów wpisując w zamówieniu kod 83584
Zrób prezent sobie lub swoim najbliższym!

Mam pytanie w ktorym katalogu moge skorzystać z tej oferty tzn niewiem czy moge w 1/2011 wpisac ten nr jesli spelnilam warunki w kat 17.
Prosze o odpowiedz
an92dzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 15:39   #2270
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zamówienia już złożone więc pozostało już tylko porozsyłać życzenia świąteczne
http://kartka.avonpolska.pl/gift/
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 16:48   #2271
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

musso4 napisała--->Ponawiam pytanie, czy macie jakieś doświadczenia ze supertrwałą szminką? czy faktycznie jest trwała? zastanawiam się nad kolorem lasting pink lub vintage pink, może ktoś ma jakieś foty
Ja miałam tylko cappuccino,wkleiłam zdjęcie na forum zdjeciowym,natomiast odcień vintage pink używa moja przyszła teściowa,to taki dość mocny róż,tzn może dla mnie mocny bo lubię delikatne szminki...a co do trwałości,to tak...ta szminka jest miła w użyciu,miękka,fajnie się rozprowadza,potem na ustach tak jakby lekko zasycha,jest dość trwała,trwalsza od UCR,ale bez przesady,przy piciu i jedzeniu schodzi normalnie....mnie znowu ciekawi odcień SunKissed Ginger jakby ktoś wieział jak wygląda...
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 16:56   #2272
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
musso4 napisała--->Ponawiam pytanie, czy macie jakieś doświadczenia ze supertrwałą szminką? czy faktycznie jest trwała? zastanawiam się nad kolorem lasting pink lub vintage pink, może ktoś ma jakieś foty
Ja miałam tylko cappuccino,wkleiłam zdjęcie na forum zdjeciowym,natomiast odcień vintage pink używa moja przyszła teściowa,to taki dość mocny róż,tzn może dla mnie mocny bo lubię delikatne szminki...a co do trwałości,to tak...ta szminka jest miła w użyciu,miękka,fajnie się rozprowadza,potem na ustach tak jakby lekko zasycha,jest dość trwała,trwalsza od UCR,ale bez przesady,przy piciu i jedzeniu schodzi normalnie....mnie znowu ciekawi odcień SunKissed Ginger jakby ktoś wieział jak wygląda...
dzięki
Stary 2010-12-21, 17:06   #2273
marzenioholiczka
Raczkowanie

Hej mam pytanie, nie wiecie czy dostępny jest już zegarek męski GEORGE? Bo zamawiałam tydzień temu i był w brakach a miał być na święta
marzenioholiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 17:53   #2274
smerfetka25
Zakorzenienie

Zamówiłam 12 wód perfumowanych z oferty mikołajkowej za 15,90 i zostało już mi tylko 5 sztuk, idą jak świeże bułeczki po 20zł Chyba jeszcze zamówię z 10
Stary 2010-12-21, 18:14   #2275
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Szanowna Konsultantko,

Przepraszamy Panią za zaistniała sytuację.
Podczas składania zamówienia Kremowy płyn do kąpieli Imagine posiadał
zielone światło dostępności.
Natomiast podczas przetwarzania zamówienia wystąpił brak produktu.
W dniu dzisiejszym produkt na stronie jest określony szarym światłem
dostępności.
W przyszłości prosimy o zwrócenie szczególnej uwagi na produkty z
katalogu oznaczone wykrzyknikiem informującym, że dany kosmetyk jest
dostępny tylko do wyczerpania zapasów, gdyż dostępności produktów
jest zagrożona i zmienia się dość szybko.

czyli nie ma co patrzec na swiatla. brawo avon
Wiadomo było od początku,że to Twoja wina. Oni nigdy nie przyznają się do błędów.

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez olla74 Pokaż wiadomość
Potwierdzam ,że przychodzi niebieska kosmeytczka do zestawów Solution.
Zamawiałam w ubiegły czwartek, paczkę miałam wczoraj.
Za to zapienili mnie z kremem Anew modelujący owal twarzy ,miał być na prezent i ciągle jest w brakach. napisałam ze strefy ,żeby go wykasowali z zamówienia, bo po co mi po świętach???

Stawiam szampana,że Ci nie wykasują i przyślą po Świętach. Zamawiałaś to się teraz męcz z jego sprzedażą lub na swój koszt wyślij paczkę zwrotną. Przerabiałam już to z nimi. Oni nie liczą się z konsultantkami. Zapienią Cię jeszcze nie raz.
Stary 2010-12-21, 19:25   #2276
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

dziś otrzymałam olejek mineralny- też oczywiście w formie stałej on nie jest zamarznięty tylko tłuszcz w nim tężeje przy niskich temperaturach - więc nie ma obaw że zmieni właściwości

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

cały czas łamię się, czy wysyłać dziś ostatnie zamówienie tylko dla ofert mikołajkowych czy nie, już raz nawet podchodziłam do złożenia zamówienia po czym je usunęłam , i nadal znowu myślę nad za i przeciw składania 6tego zamówienia w tym katalogu- czy też macie czasem takie rozterki??
Stary 2010-12-21, 19:32   #2277
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
czy też macie czasem takie rozterki??
nie, bo zamowiłam wlasnie na in post większosc produktow...
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 19:38   #2278
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;23912949]nie, bo zamowiłam wlasnie na in post większosc produktow...[/QUOTE]
no Ty to wiem i też mnie to kusi aby jednak wysłać... bo niby mam już wszystko, i klientki nic już nie chciały.. i tylko same promocje mnie kuszą i rozterki mną dosłownie "targają"
Stary 2010-12-21, 19:38   #2279
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
no Ty to wiem i też mnie to kusi aby jednak wysłać... bo niby mam już wszystko, i klientki nic już nie chciały.. i tylko same promocje mnie kuszą i rozterki mną dosłownie "targają"
no ja się nie oparłam
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 19:53   #2280
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;23913085]no ja się nie oparłam[/QUOTE]
ale kusisz, "kołtunie" , jak tak posugerujesz jeszcze ciut to i ja się nie oprę mam jeszcze 3,5 godziny na rozmyślania

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

dziewczyny, jaki jest kod na próbki TodayTTA? bo w formularzu jakoś nie mogę go wypatrzeć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości