|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
24kasia86 extra wyglądasz w tej fryzurce
![]() grazin te lody miami są faktycznie pychaaa ![]() ![]() listopadowa super wyglądasz! ![]() dziewczyny nie wiem czy już padło takie pytanie tutaj ![]() ![]()
#2253 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w to tak czesto nie gram, ale az sobie zagram teraz:P bede czekac na to napastowanie:P moj tz oszaleje jak wszystki zaczniecie pisac ze rodzicie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
andziotku u nas zawsze tak, zima, zima a tu nagle puff! i 25 stopni!, ale chyba sie zaprawilam tym naglym latem bo katar mnie megastyczny dopadl niestety, jutro jednakze ma byc tylko 7 stopni i deszcz dla odmiany
![]() Mary no o rabat to tez bym sie wsciakla, czlowiek kupuje 100 kocykow i ani 5 procent nie dostanie: ![]() co do boli ja tez mam nocami okresowe, i w ogole budze sie zawsze z twardym brzuchem strasznie, nie wiem dlaczego.. dlubac w kwiatkac tez nei lubie, dlatego co jakis czas sa nowe bo jakims dziwnym trafem umieraja.... ale jak piszesz lubie sobie kawuche na tarasie wypic wsrod pieknego kwiecia ![]() a gdzie zdjecie?!?! moria doczytalam, ze bylas na KTG, najwazniejsze ze wszystko dobrze ![]() aliczka super zakupy! ide sobie jakies inhalacje n aten katar poczynic bo noc bedzi udana zdaje sie... kombinacja zgaga- siusiu-katar..normalnie sama radosc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Zadomowienie
|
Nieszczęścia nie chodzą parami. Chodzą stadami!! Znów nam nawaliło auto... a niby wszystko było cacy... Ja wymiękam... Chyba przejdę na relanium...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Zadomowienie
|
Od 14.04 w Lidlu
Staniki do karmienia http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_18025.htm Pieluszki tetrowe http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_18087.htm
#2258 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2259 |
Zadomowienie
|
Mój mąż będzie, głównie po to żeby w razie czego coś załatwić i żeby dziecka z oka nie spuszczać.
![]()
#2260 |
Zakorzenienie
|
anula_81 dziekuje Kochana ![]() 24kasia86 wiesz co ja mysle, ze za zadko sie smarowalas, ale ja tez codziennie sie nie smaruje, bo...mi sie nie chce ![]() Dziewczynki pytalam sie Was ostatnio o zestaw garnkow, oczywiscie jeszcze nie kupilam, teraz upatrzylam inny berghoff'a ale bez termostatu i jest tanszy niz gerlach, jak podoba sie Wam ten model?? http://allegro.pl/berghoff-zestaw-ga...530078872.html
#2261 |
Zadomowienie
|
principessina garnki ładnie się prezentują a czy wystarczy Ci tylko jeden duży garnek??? Jednak te większe używa się częściej.
#2262 |
Zakorzenienie
|
grazin, mamaoptymistka to zazdroszczę
![]() ![]() ![]() ![]()
#2263 |
Zadomowienie
|
Ollliwka może powiedz mu że zależy Ci na tym aby w razie czego on zareagował jakby coś się działo, żeby potem obserwował dziecko. Przecież może siedzieć z Tobą przy głowie i nie musi nic robić a jak uzna że musi wyjść to wyjdzie i już. Może powiedz że czułabyś się bezpieczniej.
#2264 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ostatnio wspomniałam o porodzie rodzinnym mojej mamie- jak na mnie skoczyła ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Wtajemniczenie
|
Ale naskrobałyście dziewczynki dzisiaj przez cały dzień
![]() Tak więc lekarz nie był szczęśliwy z tego białka w moczu, szczególnie, że nie jest to mała ilośc. Nie mam obrzęków, wysokiego ciśnienia i nie przytyłam w ostatnim czasie jakoś strasznie dużo więc kazał mi się tym nie przejmowac - może to byc po prostu białkomocz ciązowy, który podobno zdarza się pod koniec ciązy. Badanie mam powtórzyc i jak będzie wzrost to podjechac do niego - tylko już teraz mi powiedział, że nie ma nawet co na to dac - można podac jakieś sterydy, ale mają negatywny wpływ na dziecko. Okazało się też, że ten wymaz który miałam robiony w szpitalu to nie ten na paciorkowce ![]() ![]() Szyjka króciutka, ale trzyma, brzuch miękki, powiedział, że musze wytrzymac jeszcze 2 tyg., bo wg niego ciąża donoszona to skończony 38tydzień - ale oszczędzac się już tak nie muszę ![]() Usg dzisiaj zrobił na szybko ![]() No i ważne - kontrola ruchów x5 - trzeba o tym pamiętac i nie zaniedbywac! ![]() Ale się rozpisałam - przepraszam ![]() Dziewczynki widziałam jakie macie śliczne brzuszki ![]() Kasiu jak ty ślicznie wyglądasz ![]() Kciuki za Siasia ![]()
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
ale mowisz o tym garnku o pojemnosci 5 litrow? taki teraz mam jeden i w ogole go prawie nie uzywam...
#2267 |
Zakorzenienie
|
Catia
![]() kasia łódzka Ślicznie wyglądasz ![]() ![]() Ale mam wrażenie, że wysoko jest ![]() A może daj dwa zdjęcia do porównania?? caroline Ja miałam dwa, ale nie używałam w ogóle... Ollliwka Mój tż od początku chce. Ja na początku bardzo nie chciałam, ale teraz myślę, że się zgodzę ![]() ![]() A ja nie mam netu ![]() ![]() Obecnie korzystam z mieszkania teściowej, bo tż miał sprawę do swojej siostry. Nie lubię TP S.A. ![]() Nie mam jak pisać pracy mgr (sporo muszę z netu korzystać), nie mam wizażu, nie mogę pracować (pracuję przez net ![]() ![]()
![]() |
#2268 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja się trochę boję (wiem,że to głupie),tego jak Tż będzie na mnie patrzył po porodzie... chciałabym aby np. podczas"przytulania się" nie miał w głowie obrazu mnie rodzącej czy coś w tym stylu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
Tego typu argumenty wysuwam Tż...ale jakoś skutku to nie przynosi
![]() ![]() ![]()
#2270 |
Zakorzenienie
|
Olliwko, mój TŻ chce być przy porodzie, ja na początku miałam obiekcje, ale ustąpiłam. Okazało się jednak, że w szpitalu, w którym rodzę, facet może być na początku porodu, jakieś masaże, woda mineralna na twarz partnerki, ale jak już poród właściwy, to wynocha i potem wołają na przecięcie pępowiny. Także jak dla mnie koko dżambo lux malina jazz
![]() Grażyna! Ty masz sama się tu zameldować, że rodzisz! ![]() Anula, tja... brak rabatu mnie zniechęcił, a przecież ich rzeczy nie należą do najtańszych ![]() ![]() Moria, dzięki Anuli doczytałam, że wszystko dobrze, a Igusia Cię nastraszyła tylko ![]() ![]() Weredko, nie denerwuj się na coś, na co nie masz wpływu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podoba mi się ten zestaw ![]() Dziewczonka ![]() Ollliwka mój Tż jeszcze się nie określił, co do towarzyszenia mi przy porodzie, w maju idę na konsultację do szpitala, gdzie zdecydują jak będę rodzić. Do tego czasu Tż ma się zdecydować. Ale nie mam zamiaru go przekonywać czy namawiać. Chcę, żeby sam zdecydował i w żaden sposób nie czuł się przeze mnie zmuszony czy nakłoniony. Jeśli wybierze poród ze mną, chcę wówczas aby to była tylko jego, przemyślana decyzja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
Oooo, ciekawa jestem, co u naszej wątkowej maturzystki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie jest Ci smutno, że "nie podjął decyzji" ? mnie trochę dołuje jak mój tak mówi.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta rączka strasznie niewygodna mi się wydaje, do spacerówek się taka sprawdza bo to lżejsze wózki, ale do takiego to chyba ciężko będzie podnieść pionowo rękami razem z dzieckiem ![]() Cytat:
![]() choć tamte chyba ładniejsze, no ale cena też się liczy ... Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |
Zakorzenienie
|
A ja pod prysznicem zauwazylam nowy rozstep na boczku...laaaa
![]() 'zaplacze sie normalnie! Oliwka moj TZ powiedzial, ze nawet gdybym nie chciala to i tak by ze mna poszedl, bo mnie sam nie zostawi w szpitalu, i ze za nic nie przegapi narodzin naszje pierwszej coreczki ![]() Mary znalazlam zdjecia ![]() ![]() nooo ja juz sie nie moge doczekac lezakowania z wozeczkiem obok i wylegiwania sie na trawce w pobliskim parku z ksiazka i Zosienka przy boku! Cytat:
![]() ta wiosna mnie tak nastroila, ale letnie temperatury naprawde sprawily ze cpik mam juz do kolan..oj ciezka nocka bedzie. chyba sie zbieram spac.... buziaki! Edytowane przez anula_81 Czas edycji: 2011-04-11 o 20:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie jest mi smutno. Jakąkolwiek podejmie decyzję, ja ją zaakceptuję. Jeśli nie odważy się być przy porodzie to i tak będzie wtedy w szpitalu, więc będę miała go 'pod ręką' Powiem Ci szczerze, że wolę aby nie było go przy porodzie niż ma być obok, ale po moich namowach. Wiem, że gdybym prosiła i przekonywała on zgodził by się zrobić to dla mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Zadomowienie
|
Ech, chciałabym się nie przejmować. Ale nie potrafię, tym bardziej, że nie mamy kasy na te wszystkie naprawy, a naprawić trzeba... Muszę wykombinować skądś choć 1000 zł, żeby jakoś przeżyć do 10 maja, potem będzie już z górki. Może któraś mi doradzi, gdzie by się tu po pożyczkę udać?? Bo w ING, gdzie mamy konto, okazało się, że nie mamy zdolności z powodu mojego kredytu studenckiego...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Zadomowienie
|
Weredko a może od kogoś z rodziny lub znajomych lepiej 100 zł więcej oddać komuś ze znajomych niż brać te złodziejsko oprocentowane pożyczki.
#2279 |
Rozeznanie
|
Dziewczonka za wizytę
![]() Weredka no strasznie mi przykro, że znowu masz kłopoty ![]() ![]() My też mamy teraz trochę problemów z kasą, ale mąż wziął dodatkową pracę i w swojej siedzi dłużej. Normalnie dużo pracował, a teraz to nie ma go w domu prawie wcale, ale jak trzeba, to trzeba. Przecież się nie poddamy ![]() ![]() Tak w temacie obecności męża przy porodzie, to do piątku, czyli dopóki nie dowiedziałam się, że będę miała mieć cc, mąż miał być ze mną przy porodzie. Ustaliliśmy to zanim jeszcze zaszłam w ciążę i już w trakcie nic się nie zmieniło. Wręcz, gdyby mąż mógł być na sali w trakcie cc, to pewnie by był, a tak będzie czekał niecierpliwie na korytarzu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Zadomowienie
|
Myślę nad tą opcją. Muszę z bratem pogadać czy coś da radę załatwić, bo u mamy też już mamy troszkę długów. Mój mąż niedawno robotę zrobił i w tym miesiącu dostał wypłatę za 6 dni. Za kwiecień już dostanie normalnie i więcej niż w poprzedniej pracy, więc już zaczniemy wychodzić na prostą. Ja mam jeszcze trochę biżuterii z kryształami Swarovskiego, więc chcę to wrzucić na allegro (zawieszki i kolczyki) może jakiś grosz też z tego wpadnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.