|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
| Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
|
5 | 8,77% |
| W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
|
0 | 0% |
| Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
|
1 | 1,75% |
| Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
|
0 | 0% |
| inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
|
25 | 43,86% |
| Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
|
1 | 1,75% |
| Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
|
6 | 10,53% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
|
19 | 33,33% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
marronelle z maty też byłam super zadowolona. A zawsze ją można położyc na dywanie, bo ktos pisał że może być maluchowi zimno. Szkoda tylko że dzieci szybko wyrastają z zabawek.
Aż się boję na myśl, że trzeba wyjąc te wszystkie zabawki niemowlęce W zestawie z zabawkami synka będzie ich chyba z milion. A my mamy jakby jeden pokój Bo w sypialni stoi łozku, łożeczko i szafa i nic więcej sie nie zmieści
|
|
|
|
#2252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gdyby był synio "obwiniał by mnie " |
|
|
|
|
#2253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
luassanne a jak się dzisiaj czujesz??uważaj na siebie kochana, nie przemęczaj się anciaahk powodzenia w urzędach aale tam sami mili ludzie pracują |
|
|
|
|
#2254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Będziemy razem odliczały dni... Mam nadzieję, że poznasz płeć a u mnie będzie pewność na 100% |
|
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
Jezusie, właśnie zadzwoniłam do USC i ile zabawy z tymi aktami urodzenia. Jeszcze jak na złość mieszkam we Wrocławiu a urodziłam się w Parczewie więc nawet nie wsiądę w auto i nie podjadę sobie. Tylko trzeba jakieś listy wysyłać, oryginały bla bla. Już mi sie odechciało
![]() Idę na uczelnie, do 17 zajęcia, jak ja tyle wytrzymam to ja nie wiem ![]() Trzymajcie się i nie gadajcie za dużo
|
|
|
|
#2256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ja nie bujalam na leżaczku, bo ja jestem trochę wyrodna a trochę leniwa nawet w sumie za bujaniem nie przepada, za to na noc musimy usypiać go na rękach małża (leży nieruchomo przytulony do ramienia tż a on musi stać ) - przyzwyczajenie z okresu noworodka kiedy miał refluks niemowlęcy i nie mógl odbić tylko ulewał więc po jedzeniu spędzął na rękach duuuużo czasu... Ale najbardziej uwielbia usypiać koło mnie, wtulony w moje ramię. I trzyma mnie mocno żebym nie mogła uciec. Sam w lożeczku nie zaśnie neistety
|
|
|
|
|
#2257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec pomyslałam ze lezaczek z mojego punktu widzenia by sie lepiej sprawdził![]() jakbym mieszkała wyzej to bym napewno mate kupiła
|
|
|
#2258 |
|
Rozeznanie
|
No nadrobiłam wszystko
coś niecoś odp. i zmyam Miłego dnia
|
|
|
|
#2259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja ja sie chiałam pochwalic zaliczyłam 2 egzaminy "0"
|
|
|
#2260 |
|
Zadomowienie
|
tusia gratuluje zaliczeń =))) =*
|
|
|
|
#2261 | |
|
Wtajemniczenie
|
marta grilla czy mięsko z grilla?
Cytat:
a z synkiem jest siostra tż
|
|
|
|
|
#2262 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe, czy moje przeczucie się sprawdzi![]() A i pochwalę się jestem już pewna, od ponad tygodnia wyraźnie czuję ruchy dzieciaczka - jestem już na 100% pewna, że to on mi tak szaleje w brzuszku W końcu i ja się doczekałam
|
|
#2263 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() Ale miałam wczoraj intensywny dzień że nawet nie zajrzałam do Was wcale a wcale. Dzisiaj mam dzień piekności i na 12 uciekam do fryzjera-nareszcie! Nadgoniłam narazie to co naskrobałyscie wczoraj. A więc parę słów ode mnie: Cytat:
Cytat:
A poza tym a właściwie przede wszystkim gratki za udaną ![]() Aa2 plis plis plis puść mi priorytetem (może być za pobraniem) z 10 szt.tych piergów AgnesD, Minio, Kaileight gratuluje chłopaczków ![]() Agnieszka0605 a Tobie małej księżniczki ![]() Kurcze miałam dzisiaj okropny sen Śniło mi się że miałam w domu taki detektor do mierzenia tętna dzidziusia w brzuszku no i wzięłam go żeby namierzyć zmierzyć i...nic cisza No nic uciekam idę wstawić jeszcze jedno pranie i zmykam do fryzjera...wieczorem nadgonię dzisiejszy dzień. Papa |
||
|
|
|
#2264 |
|
Zadomowienie
|
anetika zazdroszczę ruchów dziecka =)
|
|
|
|
#2265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sumie to ja licencjata w 2 tygodnie napisałam jak narazie do magisterki tylko plan i liste ksiazek musze babce przygotowac wiec nie ma zle![]() gratulacje ze juz czujesz malenstwo jak ci w brzuszku skacze no i oczywiscie zazdroszcze tego uczucia ja tez chce juz!!!![]()
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz mam, juz mam
|
|
|
|
|
#2267 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) jedna z nas poczuje szybciej inna wolniej, ale każda w końcu poczuje
|
|
#2268 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
U mnie też m.in. to był jeden z powodów do zwolnienia L4. Tak jak jest przeciwnikiem picia kawy w ciąży, to tak i prowadzeniem samochodu - jest może bardziej wyczulony na wszelkie możliwe zagrożenia. Ten ginekolog to specjalista od leczenia niepłodności, u niego prowadzone są ciąże tzw. "wystarane", nieraz latami po trudnej walce. Skoro więc doprowadzi do CUDU to pewnie chce, by ten cud trwał i ominęły go możliwe komplikacje. Przy zdrowych ciążach może nie ma takiego zagrożenia, nie wiem. Jak komuś mówię, do kogo chodzę, to większość od razu wie dlaczego. Cytat:
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2270 |
|
kosmitka
|
Zobacz czy nie mają sklepów w Poznaniu, bo ja kupowałam w normalnym stacjonarnym sklepie
|
|
#2271 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakieś drobne zakupy trzeba zrobić bo trzeba coś jeść. Chociaż mój tż uważa, że całe święta będzie się odżywiał tylko święcelnikiem![]() Cytat:
A ani ja ani tż wzrostem nie grzeszymy![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie wyczaiłam, ze w galerii Malta maja dziekuje, jestes najlepsza!![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
Dokladnie, na wszystkie przychodzi czas ja mam wizyte w piatek teraz i nie dam sobie wmowic ze mi sie jelitka przesuwaja, nie, nie, nie![]()
|
||
|
|
|
#2273 | |||||
|
Zadomowienie
|
Anuska_s witaj
Cytat:
A majtki te . Sama zamówiłam i czekam na przesyłkę.Cytat:
. Wiem, wiem, fajna na ciążę, bo się rozciąga, ale osobiście wolę bawełnę . Ale krój ma zajefajnyArchinta, grunt, że z dzidziolem wszystko O.K. ![]() Minio, Keileight gratuluję synków Anciaahk, chłopaczek, brawo . I to jaki wielki![]() Agnieszka0605 a u Ciebie "towar" deficytowy na tym forum, Calzedonia. Gratuluję Amelki![]() Cytat:
. Póki co, zazdraszczam Ci Anusko i proszę, pokłoń się ode mnie duchowi Pana KopernikaCytat:
.Gratuluję zerówek, gwiazdo Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2274 |
|
Zadomowienie
|
To ja się pochwalę, że dzisiaj zaczynamy z synusiem 5 miesiąc!!!
Niestety od jutra nie będę już miała możliwości klepania Niech Wam, Miłe, będzie wiosennie, słonecznie, świątecznie! Niech cieszą Wasze oczy kolorowe pisanki i wielkanocne baranki. Niech się w Śmigus Dyngus woda na Was leje, A wielkanocny zając przyniesie Wam radość i nadzieję. Wam wszystkim, kochane brzuchatki , Waszym Rodzinom i MaleństwomI nie szalejcie z jedzeniem, cobyśmy się poznały na nowych fotkach ![]() ![]() |
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale super, to czas tak leci, ehhh również weslych i smacznych świąt
|
|
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane!!
Po 1 bardzo serdecznie dziękuje za gratulacje księżniczki (kasiuleczka - zgadza sie bedzie Amelka - tak samo jak Twoja maleńka, cotynato -warkoczyki masz zaklepane jak w banku) Mój M ma na wizycie taką poważną i skupioną minę, ze gin się mnie potem pytał czy M jest zawiedziony, ze ma córkę a nie syna Po czym ze smiechem odparł, ze ma co sam zrobił (kasiuleczka - więc ja nie chce słyszć, ze gdyby był znów facet obwinaiłabyś sie, że nie "dałaś" mężowi tego co chciał, choć oczywiscie gartuluje parki!)Śmiać mi sie chciało, bo jeszcze nie weszlismy do gabinetu, a tesciu dzwonił i pytał czy może małeś "coś" urosło między nóżkami WSZYSTKIM MAMUŚKOM, GRATULUJE SYNKÓW!! Było ich aż tylu, że pzrepraszam, ale nie jestem w stanie wymienić wszytskich aa2 - gratulacje za pierogi moje choć kupne to się rozwaliły w garnku wrrrr Jeśli chodzi o wyjazd - wykręciłabym sie z niego stanowczo.lausanne - życzę wytrwałości w postanowieniu oszczędzania siebie tusia872- leżaczek b.fajny, ale ta mata też ciekawa. Ja rzczej skuszę sie na matę, bo łożeczko będe chciała z funkcją kołyski http://allegro.pl/24-klups-radek-ii-...563818261.html ale jeśli u Ciebie zimno na podłodze - to zainwestowałabym w leżaczek OGROMNE BRAWA ZA ZDANE EGZAMINY - zazdroszczę ![]() Caltea - gratulacje za 5 miesiąc doszła do nas nowa mama - witaj |
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka jak napisałas ze masz układy w nienbie to mnie natchneło i własnei sie skapłam ze moje dziecie przyjdzie na świat w okolicach urodzin mojego taty(nie żyje od dwóch lat) ja mam termin na 10 października a tata był z 13
![]() zawsze jak chodze do niego na cmętarz to mówiłam ze ma tam pogadać zeby udało mi sie zajść w ciąże a potem mówiłam ze ma tym razem pilnowac naszego dzieciątka aby udało mi sie urodzic): |
|
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
aa2- a widzisz!
|
|
|
|
#2280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wracaj szybko do nas a ja mam zamiar jesc i jesc moze mu brzusio wybije
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.

W zestawie z zabawkami synka będzie ich chyba z milion. A my mamy jakby jeden pokój
Bo w sypialni stoi łozku, łożeczko i szafa i nic więcej sie nie zmieści

aale tam sami mili ludzie pracują

Śniło mi się że miałam w domu taki detektor do mierzenia tętna dzidziusia w brzuszku no i wzięłam go żeby namierzyć zmierzyć i...nic cisza
. Wiem, wiem, fajna na ciążę, bo się rozciąga, ale osobiście wolę bawełnę

wrrrr Jeśli chodzi o wyjazd - wykręciłabym sie z niego stanowczo.