Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-12, 14:23   #2251
mooonik
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Irmith i Małgosia za wizyty

i jak jeszcze któraś ma dziś to też

Bianeczka aleś się obkupiła

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Dziękuję Nie znam się na materiałach więc Ci nie powiem co i jak z tą wiskozą, mogę swoje odczucia napisać jak już ją trochę ponoszę

A ja się dotleniłam, posiedziałam na dworku, cudnie jest Ale ławkę mam stanowczo za twardą i pupcia mnie boli
takie mam przynajmniej ja doświadczenia ale życzę, żeby się dobrze nosiła

a na ławeczkę trzeba podusię brać jak twardo

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
czy wam tez tak puchną stopy ???? bo u mnie masakra jakaś klapki mierzyłam z tamtego lata i niestety stopy mi nie weszły
mi puchną niestety połowa butów z zeszłego roku na mnie nie pasuje, a nowe ciężko dobrać

Cytat:
Napisane przez angela006 Pokaż wiadomość
Powoli na dzisiaj chyba koniec pracy teraz będzie trzeba do domu się dostać a za oknem deszcz
deszcz?! jejuuu u mnie takie słońce cudne

też biorę cyclo3fort plus potas, ale póki co poprawy nie widzę

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 14:26   #2252
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
takie mam przynajmniej ja doświadczenia ale życzę, żeby się dobrze nosiła

a na ławeczkę trzeba podusię brać jak twardo
Zobaczymy jak to będzie się nosiło
Miałam i podusię i kocyk i dalej cisnęło

Zjadłabym jakiś podwieczorek

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 14:27   #2253
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Witam się czwartkowo. Znowu naskrobałycie 20 stron, masakraKiedy ja to nadrobię???Ale obiecuję, że od czerwca już bedę regularnie się udzielać, bo idę na zwolnienie

A dziś proszę o kciuki, bo idziemy podpisywać umowę przedwstępną kupna mieszkania i załatwiać kredytmam nadzieję, że pójdzie w miarę bezproblemowo
Miłego dnia dziewczyny

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no własnei nie wiem jak to z tym jest bo nie jest podane na stronie, ja kurcze zastanawiam sie czy jechac bo kurcze spedzic pól soboty w markecie zeby zrobić badanie to chyba bezsensu co?
w której plazie kochana to badanie?
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Mamy kolejne typy imion, można się śmiać Anatol, Stefan, Bernard. Czy ktoś ma jakieś dobre lub złe skojarzenia? Chętnie poznam A może ktoś zna fajne osoby o tym imieniu?
mój dziadek to Szczepan ale właściwie większosć osób mówi do niego Stefan, super gościu

a u nas tż stwierdził, że jeżeli nasza Niunia by coś skrywała i byłby chłopiec to bedzie właśnie Szczepan, bo on od dawna chce tak synka nazwać, a ja już nawet przywykłam, że mógłby być Szczepcio

z tych imion :
Jan, Marek, Maciej, Szymon, Ludwik, Witold, Janusz, Leon
mi sie podoba Jasio, Maciuś i Marek Szymcia mi się podoba najbardziej ale teraz jest bardzo dużo Szymonów, wiec odrzucam

fajne zwierzaczki Twoja Kuleczka jest śliczniusia, podoba mi sie bardziej od mojej ale ta moja była najlepsza z tych które miałam do wyboru puszczasz do brzuszka melodyjke? Ja puszczam przed spaniem, albo jak leżakuje popołudniem i Niunia tak kopie ze szok

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
aj tam dziwne, u nas niektórzy z Marcelka tez sie smiali ale mam ich gdzieś
i dobrze że masz ich gdzieś, mi się Marcel podoba

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

lausanne - ADAŚ mój chrzesniak ma tak na imię (syn Agaty )
Adaś superancko mój mały sąsiad ma na imię Adas, super koleżka, taki zabawny no i małżulek to nie musze pisać że super Adaś z niego

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Siadłam chwilę i myślałam nad imionami, i ciężko mi idzie :/
Na razie moje typy to dla dziewczynki: Alicja, Bianka, Róża, a dla chłopca: Maksymilian, Franciszek, Natan
Alicja to i nasz typ Bianka też ładnie za to mi sie cosik ostatnio wkręciła Blanka nie wiem sama
Z chłopięcych to Maksiu i Franio fajnie, Natan mnie nie kręci

Cytat:
oba ładne
A Wy chcecie mieć tylko turystyczne? Czy to ma być jako zapasowe?
Na początek będzie kołyska bo dostaniemy w spadku, a potem to turystyczne

natka, super ta lista z linkami

Caltea za wizyte oszczędzaj się kochana

bianeczka, super zakupy ta sukieneczka niebieska większa jest boska

mi zawsze przy przy wyższych tempkach puchną palce. Teraz zauważyłam, że puchną mi stopy i kolana jak dłużej siedze na uczelni, albo długo jade smaochodem. Ale niestety moje problemy z kolanami to już norma, ostatnio miałams pokój no ale wiedziałam ze w ciąży się odezwą

pochłonęłam sałatke owocową, ale nadal jestem głodna, więc uciekam po 1. coś zjeść po 2. zrobić jakiś obiad po 3.ogarnąć mieszkanko

narazie
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 14:29   #2254
AgnesD
Rozeznanie

widzę, że nie jestem sama z tym puchnięciem stóp, normalnie balony mam
a im cieplej tym gorzej
zostały mi adidasy i jedne klapki japonki zero elegancji - wszystko sportowe, a klapki srednio wygodne

ja muszę się wybrać do lumpka po ciuszki dla dzidziola, bo niby dostałam kupe ciuszków , ale w większości na 74 - 80
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 14:32   #2255
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Witam Was =) a Ja miałam chamską pobudkę, bo narzeczony zrzucił Mnie z łóżka (bo nie chciałam się podobno przebudzić) =/// za karę zabrałam Mu batonika, którego Mu wczoraj kupiłam =))) he he
A to świntuch Nie darowałabym swojemu czegoś takiego
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

Mamy kolejne typy imion, można się śmiać Anatol, Stefan, Bernard. Czy ktoś ma jakieś dobre lub złe skojarzenia? Chętnie poznam A może ktoś zna fajne osoby o tym imieniu?
Bernard mi się kojarzy z kolegą z podstawówki, nawet fajne ciacho z niego było tylko wredny a my na niego wołaliśmy Beni kuleczka hehe Stefciu fajne A Anatol bardzo ciekawe, niespotykane
Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Dziewczynki kochane, jestem!
Za pięknie.
Najpierw dobre wieści. Maluch rośnie jak na drożdżach, nawet lekarz był w szoku i powiedział, że wg. niego mogę się spodziewać wcześniejszego porodu, bo synuś będzie gotowy wcześniej. Się zobaczy - nie nastawiam się (czyżby potwierdzenie teorii witaminowej). Pomimo skurczów z szyjką wszystko w porządku, więc póki co nie ma bezpośredniego zagrożenia ciąży. Badania, również te tarczycowe, w normie. No i wreszcie zostałam pochwalona! Gin stwierdził, że bardzo ładnie "noszę tę ciążę" (jakoś głupio brzmi) i po raz pierwszy zachwycił się moją wagą. Tyle lat i tyle ciąż musiało upłynąć, abym usłyszała z jego ust takie słowa. Zawsze: za dużo pani waży, proszę ograniczyć jedzenie, nie jeść słodyczy, nie pić tyle mleka itp. Normalnie jestem w szoku.
Wieści gorsze: na te skurcze mam jednak leki, bo nie będziemy czekać aż ruszą szyjkę, no i muszę się zacząć jeszcze bardziej oszczędzać. Jeszcze nie muszę leżeć plackiem, ale jak nie przejdzie, to się na tym skończy. I kazał zrobić jednak to echo serca, ale nie straszył, tak jak internista.
Na koniec malutka, bardzo intymna sensacja. Wahałam się, czy dzielić się z Wami takimi intymnościami z życia mojego dziecka, ale mam nadzieję, że nie rozpowiecie, a syn kiedyś mi wybaczy. Nie wiem czy to dobre, czy złe wieści; kiedyś rozstrzygnie ten problem moja przyszła synowa. Lekarz był w szoku z powodu wielkości... dzyndzla mojego Leosia. Stwierdził, że już teraz można wnioskować o tym, że kiedyś mój syn będzie miał mega...interes. Trochę się wystraszyłam, czy aby nie anormalnie duży, ale gin stwierdził, że będzie po prostu z tych wielkich, ale jeszcze w normie. Był naprawdę oszołomiony, bo dał tylko jedno zdjęcie... siusiaka naszego synka. No i mam pogratulować małżowi, że udało mu się spłodzić takiego giganta, ale małż nie może teraz gadać przez tel. bo zajęty. A tu taaaakie duuuuże wieści

A teraz idę Was nadrabiać
No prosze świetne wieści Musisz się kochana oszczędzać a synuś napewno będzie dumą tatusia, zwłaszcza z takim ptaszkiem między nogami hihihi
Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Dziewczyny przyszłam się do Was wyżalić Właśnie wróciłam od lekarza i ze szkoły, dziś od rana bolał mnie brzuch i siedziałam 2h u pielęgniarki szkolnej.. Potem poszłam się zwolnić żeby podejść na izbę przyjęć, albo do mojej lekarki, a tu oczywiście się nie dało.. Dyrektor nie chciał mnie zwolnić. Bo ktoś musiał mnie odebrać, a pech chciał, że babcia i dziadek pojechali do znajomych do wioski oddalonej pare km od nas, a osoby które by ewentualnie mogły mnie odebrać nie były osiągalne.. I dyrektor zaczął mnie straszyć że zaraz zadzwoni po sąd rodzinny i oni mnie zabiorą, bo on ma mnie już dość, stwierdził że było parę dziewczyn w ciąży w tej szkole, ale żadna nie wykorzystywała tak tego że jest w ciąży i miała dobre oceny, zdawały maturę itp.. mówił, jakbym ja się źle uczyła A mam same 4 i 5 (niektóre jeszcze do poprawy w tym półroczu) nie rozumiem go! W szkole mnie czasem nie ma bo mam badania, źle się czuję itp., ale oceny w porządku! Do tego mówił do mnie takim tonem że jak wyszłam z jego gabinetu poryczałam się.. zdenerwował mnie niesamowicie, trzęsły mi się ręce przy nim jak do mnie mówił, i jego wyrzuty mnie totalnie dobiły.. Na szczęście zaraz przyjechał po mnie wujek i skończył się ten koszmar.. sam stwierdził, że dyrektor z mojej szkoły to du..ek i żebym się nie przejmowała.. U lekarki okazało się że wszystko jest ok, szyjka w porządku, wydzielina też, maluch ok, dostałam nospę forte w razie czego i mam do 26 (czyli do następnej wizyty siedzieć w domu). Jutro idę tylko załatwić zwolnienie (bo lekarka powiedziała że mi usprawiedliwienie jakby co wypisze, ale to tego 26, na następnej wizycie), bo wujek mi powiedział żebym lepiej zaniosła od razu, bo dyrektor mnie wyrzuci ze szkoły.. Odnoszę wrażenie że on mnie wgl nie trawi, i chyba będzie mu na rękę jak wylecę ze szkoły Do tej pory jeszcze jak o tym pomyśle lecą mi łzy, w życiu przez nikogo nie płakałam z nerwów.. To ja tak tylko na chwilkę, idę coś zjeść i się położyć, wybaczcie mi że nie będę na bieżąco i nie będę się udzielać, ale dzidziuś i jego zdrowie są najważniejsze. Buźka
Oj kochana, najważniejsze, że nic ci nie jest i z maleństwem w porządku A dla dyrka to by się przydał niezły łomot Pedagog to widać z niego nie najmądrzejszy Tacy bezduszni ludzie nie powinni mieć styczności z młodzieżą szkolną Odpoczywaj sobie teraz i staraj sie nie przejmować tym idiotą, buźka
Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Byłam na zakupach w ciuchu. Normalnie obłęd Tutaj ja i coś dla mnie
No ładne łupy, ale ślicznie wyglądasz w tej długiej sukienusi Śliczna jest
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
A ja właśnie wróciłam od zębolożki, dopatrzyła się czegoś nowego i kolejny ząbek chyba będzie męczony

A teraz jestem już zrobiona od stóp do głów jem szybki obiadek wysyłam dobre fluidki do Was i prosze o wielkie kciukaski, za 1,5 godziny połówkowe mam i chyba zaczynam sie stresować

3mam kciuki za wszystkie wasze wizyty
No to udanej połówkowej wizyty mamuśka
Stary 2011-05-12, 14:37   #2256
anuska_s
Rozeznanie

A ja wróciła z pracy i nie mam na nic siły Dzieciaczki mnie dziś wykończyły Zjadłam talerz pierogów z truskawkami i normalnie spać mi sie chce
Stary 2011-05-12, 14:41   #2257
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Zjadłabym jakiś podwieczorek
u mnie jeszcze obiadu nie było

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Na początek będzie kołyska bo dostaniemy w spadku, a potem to turystyczne
a faktycznie, zapomniałam że macie dostać kołyskę

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 14:45   #2258
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Hehe chyba nikt nie zauważył, że przyszłam No nic ide sie chyba położyć bo mnie zmęczyło to nadrabianie i te dzisiejsze eskapady sklepowe A z burzy nici bo chyba poszła bokiem
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 14:45   #2259
acelinka
Zakorzenienie

wcinam resztke lecza od wczoraj

anuska to idź spać, a co się będziesz przejmować

apropo butów to ja weszłam dzisiajn do deichmana i CCC w celu zobaczenia butów na lato i ogólnie tragedia
Stary 2011-05-12, 14:46   #2260
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
natka, super ta lista z linkami

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
widzę, że nie jestem sama z tym puchnięciem stóp, normalnie balony mam
a im cieplej tym gorzej
zostały mi adidasy i jedne klapki japonki zero elegancji - wszystko sportowe, a klapki srednio wygodne

ja muszę się wybrać do lumpka po ciuszki dla dzidziola, bo niby dostałam kupe ciuszków , ale w większości na 74 - 80
Trzeba wysoko nogi trzymać tak często jak się da I dużo pić i unikać soli

Cytat:
u mnie jeszcze obiadu nie było
Jak nie gotuję to jem u mamy obiad a ona wcześnie gotuje więc o 16 mam już małego głoda

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 14:47   #2261
angela006
Przyczajenie

Czekając aż maż po mnie zajedzie przeglądam allegro i wypatrzyłam takie fajniutkie body może komuś też się spodoba:
http://allegro.pl/body-od-jutra-rozm...602350964.html
http://allegro.pl/body-50-mamy-50-ta...602352861.html
i jeszcze tutaj fajne rzeczy:
http://dino.sklep.pl/nowy/odziez-dla...c-247_248.html

Edytowane przez angela006
Czas edycji: 2011-05-12 o 14:52
angela006 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-12, 14:50   #2262
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Caroline mnie też nikt
Ale ja to jestem tak padnieta, ze nawet mnie to nie rusza idę spać, bo dzisiaj ciężki wieczór i może noc przede mną

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 14:58   #2263
anuska_s
Rozeznanie

Acelinka poszłabym, ale mi szkoda dnia hihi I tak źle i tak niedobrze Ciężko dogodzić, idę pozmywać to może się rozruszam

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Angela fajne bodziaki, chyba będzie trzeba po troszku kupować ciuszki
Stary 2011-05-12, 14:59   #2264
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Archinta przypominam o kupnie melissy
Wyobraź sobie, ze pojechałam do sklepu specjalnie po meliskę i masło... Masło kupiłam, ale po drodze do meliski były ciuchy i natknęłam się na fajny, tani sweterek- o melisce zapomniałam
No ja jeszcze coś na pamięć muszę mieć Bo jak widać dobra ale krótka

Zmykam nadrabiać- 10 stron od wczo.
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 14:59   #2265
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Cześc Laseczki
U mnie dziś z humorkiem lepiej bo mama się lepiej poczuła Duchota dziś strasza i właśnie chyba zbiera się na pierwszą letnią burzę JUPI!
Byłam jednak w Biedronie obejrzeć te bodziaki i fakt bardzo fajne, cena też fajna ale chińskie. A narazie postanowiłam dla takiego maluszka kupować ciuszki polskie. Wiadomo jaka delikatna jest skórka w tych pierwszych miesiącach no i jesczze do tego dochodza alergie. Tym bardziej, ze ja mam skłonność do alergii skórnych. Ale na pocieszenie udało mi się dorwać pajaca Może potem wkleję fotkę A teraz idę was nadrabiać
Cieszę się że mama lepiej sie czuje

czekamy na fotke, koniecznie! ja dzisiaj dorwałam bodziaka w carrefourze na długi rękaw jak nie zapomne to też wkleje

cotka, moja babcia była oburzona że w lumpku kupiłam rzeczy dla dzidzi, ale ona ma skojarzenie lumpek= szmaty i szmateczki. Nie wie, jakie teraz tam można upolowac cudne i dobre ciuszki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-12, 15:04   #2266
cotynato
Zakorzenienie

Ja byłam przekonana, ze ubranka wezmę nowe, bo to jak bielizna itp. Ale jak pooglądałam te w sklepie, cieniutkie, wymacane a później byłam w lumpie i od niechcenia przeglądałam ciuszki to i materiał jakiś taki lepszy, zupełnie nie są ani poplamione ani zmechacone, jak nowe i materiał niebo a ziemia w porównaniu z takim co kupiłam w sklepiku obok. Poza tym mają takie urocze niektóre wzorki że nie miałam sumienia tego zostawić.
Fakt, że sama sobie ustaliłam limit i używane będą np. do szpitala- podobno często kradną/gubią się , więc takich za 1 czy 2 zł nie szkoda tak bardzo. I resztę już kupię nową i tylko będę się wspierała jakimiś uroczymi spodenkami, bluzami bo tam to można znaleźć fajne i oryginalne

Wymianka.
Stary 2011-05-12, 15:08   #2267
acelinka
Zakorzenienie

cotka, mi bratowa tż powiedziała żeby do szpitala nie brać ubranek dziecięcych bo w tym moim ubierają jakieś szpitalowe, a jak sie da swoje to już się ich nie odzyska
Stary 2011-05-12, 15:17   #2268
cotynato
Zakorzenienie

U mnie w niektórych szpitalach trzeba mieć swoje ubranka, rożki i inne tego typu. Są z kolei też takie gdzie oni wszystko dają. Ja wybrałam po opiniach Kamińskiego a tam podobno trzeba mieć własne. A ubranka to w sumie nie dziwię się. Jak rzucają do prania to później sama bym się nie połapała co kogo

Wymianka.
Stary 2011-05-12, 15:24   #2269
agnieszka 0605
Zakorzenienie

straszny ten dzisiejszy dzień.... niech już lepiej mija

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-12, 15:37   #2270
Patiisia
Wtajemniczenie

Poleżałam chwilę i niestety brzuch mnie dalej boli Weszłam na chwilkę, bo chciałam poszukać jakiś spodni/leginsów ciążowych, bo aktualnie spodnie mnie lekko już uciskają na brzuch Znalazłam coś takiego http://allegro.pl/spodnie-legginsy-c...606198001.html i chyba takie kupie. Co myślicie? Biorę pod uwagę że jest już coraz cieplej, i jednak dżinsów się nie opłaca teraz kupować, a jakieś większe rybaczki, czy spodnie na dalszy etap ciąży to mam pożyczone od cioci w moim wzroście już jak coś

Btw, gratuluję dzisiejszych wizyt, i trzymam kciuki za te jeszcze nie odbyte Przepraszam że tak trochę nie jestem w temacie ale ja tu tak tylko na chwilkę, zaraz wracam do leżenia.

Bianeczko, śliczne ubranka Czasem się martwię że ja nic nie zdążę kupić a wy już będziecie miały wszystko
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 15:41   #2271
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Mam dzisiaj jakiś taki kiepski dzień, że chyba zjem sobie ciasteczka.. Muszę się nauczyć takie piec to taniej wyjdzie.

Aaaa z dobrych rzeczy dzisiaj- chyba już czuję jak moje maleństwo się kokosi Kojarzy mi się tak jakby kotek mnie tak delikatnie łapką pacał
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 15:50   #2272
Patiisia
Wtajemniczenie

Btw, dziś lekarka mierzyła głowę maluszka i z pomiaru wyszło, że wielkość jego główki to około 17t 3d ciąży.. Ja już nic z tego nie kapuję Na każdym usg inaczej Wychodzi na to, że jednak ten tydzień ciąży, co mam podany na suwaczku pokrył się w końcu z moim A jak już mówię o moim Skarbie, to jak zwykle rozpychał się co nie miara, protestował nóżkami, rączkami, bo tak mi się wydaje że go z lekarką obudziłyśmy, bo na początku usg miał rączkę na główce, tak jakby zakrywał oczka i wyglądał na śpiącego Poza tym widziałam co jest między nogami.. no i nie zobaczyłam nic Lekarka przy okazji próbowała podejrzeć, i teraz się zastanawiam czy to calzedonia, czy maluch po prostu chował siurka A może to wina złego obrazu? Nie wiem. Powiem Wam szczerze- przedtem baaardzo chciałam calzedonię, teraz już nawet przekonałam się na synka, a więc mi to obojętne

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

kiciulec ale Ci dobrze U mnie od paru dni cisza...
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 16:02   #2273
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Hejka wpadłam tylko na chwilkę, pochwalić się, że umowa przedwstępna podpisanao 18tej jedziemy odebrać klucze do naszego nowego mieszkanka
ach ale jestem szczęśliwai w banku też byliśmy załatwiać sprawy kredytowe, także za miesiąc myślę, że już będziemy mieć dograne wszystko i podpisywać umowę notarialną
pozdrawiam cieplutko
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 16:10   #2274
gerda
Zadomowienie

kisiulec przyznaj się jakie ciasteczka zajadasz

to widzę, że ktoś do Ciebie macha i cię zaczepia

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 16:10   #2275
agnieszka 0605
Zakorzenienie

martusia - cieszę się, że choć u Ciebie tyle radości, bo dziś jakiś kiepski dzionek

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 16:11   #2276
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość

dziewczyny potrzebna mi masa dobrych fluidów i kciuków bo moj ukochany właśnie ma rozmowę o pracę i się stresuję za niego. a Wiem jak bardzo chce zmienić starą
trzymam kciuki jeśli jeszcze trzeba
Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Najpierw dobre wieści. Maluch rośnie jak na drożdżach, nawet lekarz był w szoku i powiedział, że wg. niego mogę się spodziewać wcześniejszego porodu, bo synuś będzie gotowy wcześniej. Się zobaczy - nie nastawiam się (czyżby potwierdzenie teorii witaminowej). Pomimo skurczów z szyjką wszystko w porządku, więc póki co nie ma bezpośredniego zagrożenia ciąży. Badania, również te tarczycowe, w normie. No i wreszcie zostałam pochwalona! Gin stwierdził, że bardzo ładnie "noszę tę ciążę" (jakoś głupio brzmi) i po raz pierwszy zachwycił się moją wagą. Tyle lat i tyle ciąż musiało upłynąć, abym usłyszała z jego ust takie słowa. Zawsze: za dużo pani waży, proszę ograniczyć jedzenie, nie jeść słodyczy, nie pić tyle mleka itp.
super wieści, fajnie, że dzidzia rośnie i to w jakim tempie
Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Hej kobietki Pochwalę się oddałam - w końcu magisterkę do sprawdzenia

A i byłam dziś u gina, powiedział, że moja ciąża przebiega wzorcowo i życzy sobie więcej takich pacjentek A i dostałam skierowanie na glukozę I znów posłuchałam serduszka
Przytyłam od początku ciąży 9 kg Nigdy nie ważyłam tyle ile teraz... trochę mnie to przerasta tym bardziej, że zawsze miałam problemy z nadwagą... Gin mnie pocieszył mówiąc "nie jest źle - wszytko przed Panią!" No rzeczywiście
anetika za oddanie pracyno super wieści od lekarza, nic tylko chwalić
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 16:12   #2277
anuska_s
Rozeznanie

Martusia gratuluję

Caltea mam jeszcze prośbę odnośnie wózeczka. Mówiłaś jak dobrze kojarzę, że dokupiliście już fotelik a mogłabys zdradzić jaki??? Mam już pewna aukcję na oku, ale jest właśnie bez fotelikaa i przypomnij mi jaki macie kolorek oki. Szkoda, że w PL jest taki słaby wybór tych wózków prawda U nas to zawsze zacofanie cholerka
Stary 2011-05-12, 16:25   #2278
MAGiALENA
Zakorzenienie

Martusiaaa21 gratulacje!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 16:37   #2279
cotynato
Zakorzenienie

Niee nie mówcie nawet żeby ten dzień mijał bo ja dopiero co wstałam, połowy nie przespałam bo słuchałam jak sąsiadka przyszla i opowiadała jak robić dobre małosolne a mam tyle do roboty że na samą myśl się odechciewa

Wymianka.
Stary 2011-05-12, 16:38   #2280
MalgosiaM8
Zakorzenienie

po wizycie, wszsytko oki dzidzia rośnie 560g miała, przewidywana waga przyh porodzie 3600g, wszsytko w normach, gin powiedział że waże bardzo dobrze i żeby tak dalej trzymać, aa ii żeby jak siedzę podnosic nogi często do góry to uniknę puchnięcia stóp
uciekam, drzemnąć chwilę i wracam

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości