Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 2011 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-18, 17:22   #2251
the_sania
Wtajemniczenie

Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201

wczoraj teściowa mnie wkurzyła, bo opowiadałam jej zawiedziona, co na wizycie lekarz mówił a ona się śmieje "ale Ty dziwna jesteś, masz jeszcze czas... co ci się tak spieszy " ja mówię, że chcę już Go zobaczyć, przytulic a ona "no ale czujesz go ciągle, bo jest w tobie,masz go pod sercem"

kur/wa weź gadaj z taką i non stop, co mi się tak spieszy, jest jeszcze czas bla bla bla

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

spadam obejrzeć film, bo TŻ nalega do potem

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 17:24   #2252
dorkabl
Zadomowienie

Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201

Pauliziaaaaa! No to trza tak było od razu
W porównaniu do uk to malutko...20 tyg +2 tyg "fakultatywnego" takiego na prośbę. Płatny (chyba)80% wypłatki. Ojcowski trwa 1 tydzien :/ Od przyszłego roku jest 22tyg dla mamy i 2tyg dla taty.

aaa dziewczynki, taka moja rada, jezeli macie możliwość to zróbcie tak zeby Tz wzioł sobie urlop po nowym roku, bedzie miał wtedy te 2 tyg a nie 1 Czas w jakim moze z niego skorzystać to rok od urodzenia dziecka

the_sania Nie wiem z kad ZUS wie...oni sa wszechmocni Zaraz dopytam teściową.
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 17:26   #2253
Paulizia
Wtajemniczenie

Saniu moja rada taka zeby nie poruszac tego tematu przy nikim, bo tylko wkurzaja wlasnie takimi gadkami. Ja jak slysze ''ma jeszcze czas'' to mnie trzesie wiec redukujac stres unikam tego typu tematow z niekompetentnymi osobami [czyt. kobietami w 40/41 tygodniu ciazy]

martynka89 ja to w ogole odeszlam 15 tygodni przed rozwiazaniem, ale nie mialam placone przez 3 tygodnie. Zaczeli placic od 12 tygodnia przed rozwiazaniem. W Anglii jest od 12 tygodnia przed moze w Irlandii jest od 9? w Anglii napewno 12 tygodni
Stary 2011-05-18, 17:32   #2254
dorkabl
Zadomowienie

the_sania juz wszystko wiem
Po porodzie szpital wystawia taki dokument, zaświadczenie i tam jest czarno na miałym w którym tyg ciązy urodziłaś i którego dnia miesiąca. No i ile ci przysługuje tyg macierzyńskiego. No bo to zależne od tego czy pierwsze dziecko czy nie. Trzeba to zaświadczenie dać pracodawcy, no albo ZUS-owi jesli jesteś na samozatrudnieniu.
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 17:34   #2255
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Saniu moja rada taka zeby nie poruszac tego tematu przy nikim, bo tylko wkurzaja wlasnie takimi gadkami. Ja jak slysze ''ma jeszcze czas'' to mnie trzesie wiec redukujac stres unikam tego typu tematow z niekompetentnymi osobami [czyt. kobietami w 40/41 tygodniu ciazy]

martynka89 ja to w ogole odeszlam 15 tygodni przed rozwiazaniem, ale nie mialam placone przez 3 tygodnie. Zaczeli placic od 12 tygodnia przed rozwiazaniem. W Anglii jest od 12 tygodnia przed moze w Irlandii jest od 9? w Anglii napewno 12 tygodni
Nie wiem jak w ROI ale u nas jest 9 tyg wczesniej. A masz mozliwosc odejscia na rok czy tylko na 9 mies? Bo ja mialam do wyboru albo 9 mies platnego albo rok z czego za 3 mies wogole nie placa. Wzielam 9 mies bo siedziec 3 mies bez kasy to raczej ciezko.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 17:37   #2256
Paulizia
Wtajemniczenie

Dorkabl, ale mozna wziac L4 od poczatku ciazy np. i jest 100% platny, a tu masz 39 tygodni od momentu odejscia, ale mozesz odejsc 12 tygodni przed rozwiazaniem by mogli zaplacic Jakbym miala ciaze zagrozona np. i musialabym lezec to dostawalabym marne grosze. Wiadomo, ze nie mam co narzekac i nie narzekam, bo jednak zyje sie troszke lepiej...
22 tygodnie to faktycznie malo... a wychowawczy pewnie nie platny?
ja powinnam wrocic jak moje dziecie bedzie mialo 6 miesiecy, ale olewam to, bo nie zostawie nikomu tak malutkiego dziecka. Poza tym pewnie to co bym zarobila slzo by na opiekunke albo bym musiala poswiecic widywanie sie z mezem czyli jak ja w pracy to on w domu i odwrotnie. Duzo moich znajomych tak prowadzi zycie, ale my zamierzamy tu zostac takze moj tz pracuje, a ja bede wychowywac malenstwo

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

martynka89 no jest podobnie, ze mozesz przedluzyc, ale masz bezplatne. Ja nie zamierzam wracac do pracy, bo taka prace jak mialam to moge miec z pocalowaniem w reke takze zamierzam wychowaywac malego, a do pracy wrocic za kilka lat
Stary 2011-05-18, 17:44   #2257
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
martynka89 no jest podobnie, ze mozesz przedluzyc, ale masz bezplatne. Ja nie zamierzam wracac do pracy, bo taka prace jak mialam to moge miec z pocalowaniem w reke takze zamierzam wychowaywac malego, a do pracy wrocic za kilka lat
No to fajnie masz w takim razie. Mi tam tez nie zalezy akurat na tej pracy co mam bo rownie dobrze za jakis rok albo dwa taka sama bym znalazla ale wracam po macierzynskim do pracy bo moj TZ by sie zaplakal jak by on musial sam pracowac. Taki juz jest i nic na to nie poradze. Chociaz wcale sie nie zdziwie jak po moim powrocie do pracy po kilku dniach stwierdzi, ze on z takim malym dzieckiem siedzial w domu nie bedzie bo maluszek bedzie mial 7 mies jak do pracy wroce.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 17:54   #2258
andziot
Zakorzenienie

wróciłam
bilirubiny nie robiliśmy, bo mała wcale żółta już nie jest
ale lekarka się dopatrzyła czerwonego pępka i kazała CRP zrobić ...
jak wysokie to mamy niby do szpitala iść i antybiotyk dożylnie
ja tego nie przeżyje ..............

boże !!!!!!!
jutro rano wynik .....
ryczę co chwilę .....

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 17:59   #2259
MoniaK
Zakorzenienie

Andziotku, nie dołuj się trzymam kciuki za niskie crp

Monika, może obydwie z Grazin w tym samym czasie urodzicie Trzymaj się dzielnie
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:05   #2260
Klaterina
Zadomowienie

wyspałam się i gdyby mnie mężu nie obudził telefonem to bym pewnie spała dłuuuuużej

Paulizia gdyby były mrożone to i tak bym wpałaszowała, jęzor mam na nie do ziemi, jutro chyba całe miasto zjeżdże byleby kupić truskawy

antropia tam gdzie ja chcę rodzic mają całkiem znośne łóżka, nie stare ale też nie extra nowizny, po prostu nie przerażają wyglądem, a i tak myślę, że będzie mi wszystko jedno na czym rodzę

Lolka1212 no coś w tym jest, szybszy macierzyński = szybszy powrót do pracy i bądź tu mądry człowieku

monika21121984 i Grazin - oby te Wasze pobyty w szpitalu zakończyły się szybciutkim porodem i wyjściem do domu

dorkabl ja właśnie namawiam mężula, żeby sobie wziął w przyszłym roku, zawsze to tydzień więcej

niniejszym informuję, że skończyłam prasowanie wszystkich ciuszków, czapeczek i tylko tetrowe pieluchy mi zostały, ale te czeka jeszcze drugie pranie więc luzik a jutro będzie wielka segregacja rozmiarów.

zrobiłam nawet ręczne pranie, jestem w szoku. aaa i szukam wczorajszego albo dzisiejszego winnego z menu - bo mnie przegoniło
Stary 2011-05-18, 18:09   #2261
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Ddaaiissyy, Gusiagatko, Dorkabl, Andziotku, 82anusia, Klaterina, Matall, dzięki za odzew w sprawie butelek Paulizie dziękowałam już wcześniej

Oczywiście czytałam w necie na ten temat i w gazetach, ale dla mnie wy jesteście najmądrzejsze i zwykle radami z forum kieruję się w pierwszej kolejności

Ddaaiissyy
za karuzelkę.. Ja się przyznam, że moja sprawiała mi mega radość i jarałam się nią jak dziecko (i mam nadzieję, że moje dziecko tez tak będzie się cieszyć)! Nie wiem czy to dlatego, że to był pierwszy mój "poważny" zakup dla syneczka (bo wcześniej tylko ciuszki kupowałam), czy po prostu taka fajna.. ale z pewnością sprawiła mi więcej radości niż wózek
A Ty już nie myśl już, która była by lepsza.. i najlepiej nie oglądaj już innych heh Tą dziewczyny bardzo sobie chwalą, więc musi być fajna!
Ja przy zakupie mojej karuzelki kierowałam się kolorami i tym, żeby pasowała mi do kącika małego, więc co tam! nawet nie chcę innych oglądać

Matall a jaki ostatecznie leżaczek zamówiliście? Bo już się pogubiłam w tych wszystkich huśtaweczkach, które pokazywałyście wczoraj..
Jak po spacerku z małym? Ile czasu byliście na zewnątrz?

Andziot śmieszna akcja z tymi skarpetkami na porodówce Ale twój ginek pewnie przyzwyczajony do cudów na twoich nózkach.. raz sexy pończoszki, raz antygwałty

Antropia
łączę się w bólach jesli chodzi o zarwane noce! U mnie to samo od dawna Tyle, że ty chociaż rankiem odsypiasz.. a mi się jakoś nie chce nigdy rano.. ehhh

Cuciolla daj znać jutro ile twoja córeczka przytyła przez ten intensywny okres dokarmiania Cię..
A mój mały taki Klocuś, bo ja dużo jem??? .. hmm
no wlasnie ja nic z tego nie rozumiem trzeba duzo jesc ,zeby dzidzia przytyla???w/g mnie przeciez to natura i jedzac czy nie nie zmienimy tego??nie wiem moze sie myle a ile Twoj niunius wazy??na pewno napisze,zrobia nam ktg i zobaczymy,po ostatniej wizycie gine to az mnie zmartwil
Wrzucam fotke z 36 tygodnia,brzuszek taki przeciez maly nie jest!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ja.jpg (195,7 KB, 70 załadowań)
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 18:14   #2262
Klaterina
Zadomowienie

andziot będzie dobrze, nie martw się na zapas

cucciola79
Ty to chyba w ogóle jesteś szczupła a brzuszek taki w sam raz zgrabny
Stary 2011-05-18, 18:15   #2263
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Hejka
Króciutko napiszę co u mnie.
No więc czasu już prawie na nic nie mam. Malutka fajna, ale problem z karmeniem jest. Ja mam pokarmu tyle co na lekarstwo - dziennie odciągam max 150 ml z obu piersi. A Mała wkurza się, gdy chcę jej podać butelkę z MM czy nawet własnym odciągniętym. Tylko z cycka chce pić... Brodawki mam na maksa 'pogryzione', bolesne. Na siłę jej butelkę wpycham, a ona pluje, wkurza się. Boję się, że się zakrztusi. Z piersi jej nie wykarmię, poza tym nie byłabym w stanie już nic innego zrobić w domu. Na szczęście w nocy śpi nawet ładnie - budzi się co 2-3 godziny. Ale generalnie jestem zmęczona i znużona...
Psychicznie czuję się nie za bardzo Chyba jakaś lekka depresja...
Na szczęście fizycznie dobrze, jakbym nie rodziła. Robię wszystko w domu, jeżdzę na zakupy itp. Nic nie boli, całe szczęście.
Trzymajcie się
Super, że się odezwałaś.
Wiele Mamuś ma problem z karmieniem i sutkami ale to mija. Mam nadzieję, że u Ciebie szybciutko się poprawi Trzymaj się i pamiętaj, że DASZ RADĘ !

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
też nam życzę wszystkim takich porodów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dołączam się i ja do tych wspaniałych życzeń

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
wróciłam

boże !!!!!!!
jutro rano wynik .....
ryczę co chwilę .....
Kurczeee, mocne kciuki za jutrzejsze wyniki Mam nadzieję, że będą dobre

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
niniejszym informuję, że skończyłam prasowanie wszystkich ciuszków, czapeczek i tylko tetrowe pieluchy mi zostały, ale te czeka jeszcze drugie pranie więc luzik a jutro będzie wielka segregacja rozmiarów.
Mamuśka!

A ja się cieszę jak dziecko, przyszedł dzisiaj wózek, wiaderko do kąpieli i kupiliśmy z Tż pierwszą paczkę pampersów
Wózek oczywiście złożony, jeździliśmy sobie już po mieszkaniu Ale radocha

Ale zmęczył mnie dzisiejszy dzionek, więc chyba o 22 grzecznie do łóżeczka pójdziemy.

Jakieś wieści od Dziewczonki ??

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:31   #2264
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
andziot będzie dobrze, nie martw się na zapas

cucciola79
Ty to chyba w ogóle jesteś szczupła a brzuszek taki w sam raz zgrabny
na plusie kochana 14 kg

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
wczoraj teściowa mnie wkurzyła, bo opowiadałam jej zawiedziona, co na wizycie lekarz mówił a ona się śmieje "ale Ty dziwna jesteś, masz jeszcze czas... co ci się tak spieszy " ja mówię, że chcę już Go zobaczyć, przytulic a ona "no ale czujesz go ciągle, bo jest w tobie,masz go pod sercem"

kur/wa weź gadaj z taką i non stop, co mi się tak spieszy, jest jeszcze czas bla bla bla

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

spadam obejrzeć film, bo TŻ nalega do potem
wracajac do tesciowych moja to znowoz codziennie do mnie wpada i mnie oglada ostatnio przyszla i tak dziwnie na mnie patrzy,ja mowie:co sie stalo ona:a taka przejeta jestem bo to teraz z dnia na dzien mozesz urodzic ,nie spie po nocachmatko gorzej mnie stresuje niz inni i tak dzien w dzien co za baba
a zapomnialabym z domu to ani rusz tak mnie sprawdza a jak mnie nie widzi to zaraz Tz.ta wypytuje gdzie poszlam a po co itd.ta to dopiero wku....

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2011-05-18 o 18:33
Stary 2011-05-18, 18:32   #2265
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Lolka1212 tylko że to jest tak że jeśli jesteś przeterminowana to macierzyński i tak leci od wyznaczonego wcześniej dnia porodu. Rozumiesz?
ZUS to jest taka sprytna instytucja ze jak ty cos od nich chcesz to "nu nu nu"ale jak oni od Ciebie to spróbuj z terminem wpłaty składki sie minąć..

macierzyński to ci bedzie leciał od dnia porodu. Teraz jesteś na zwolnieniu lekarskim...
Jeśli ktoś ma własną działalność, to musi wnioskować o macierzyński. I robi się to już po wyjściu ze szpitala, więc do tego czasu leci L4. No chyba że ktoś idzie dwa tygodnie przed terminem porodu, bo też tak można...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:33   #2266
gusiagatko
Zakorzenienie

cucciola79 Zgrabniutka z Ciebie Mamusia

06.07.2011
Stary 2011-05-18, 18:36   #2267
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
cucciola79 Zgrabniutka z Ciebie Mamusia

a ile Wy kochane przybralyscie na wadze??Ty tez szczuplutka z tego co pamietam wcale nie przytylas!!!
Stary 2011-05-18, 18:37   #2268
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość

a ile Wy kochane przybralyscie na wadze??Ty tez szczuplutka z tego co pamietam wcale nie przytylas!!!
Przytyłam, przytyłam 58 kg ważę, czyli 8 przytyłam

06.07.2011
Stary 2011-05-18, 18:39   #2269
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Przytyłam, przytyłam 58 kg ważę, czyli 8 przytyłam
Ty chudzinko
a dzidzia ile wazy??
uciekam dziewczynki podzywic coreczke!!!jakas kolacyjke zjesc papatki

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2011-05-18 o 18:45

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 18:44   #2270
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Ty chudzinko
a dzidzia ile wazy??
W 32tyg3dniu ważyła 1750 gram, czyli między 10 a 50 centylem.

06.07.2011
Stary 2011-05-18, 18:50   #2271
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Wiesci od DZIEWCZONKI

Urodziłam Poród był za✂✂✂i***scie ciezki, tylko dzieki poloznej dałam rade urodzic. Mała doi cyca zdrowo-mam nadzieje, ze cos leci Jestem masakrycznie obolała, ale niunia wszystko wynagradza
Wymiary: 3570 i 55cm, 10pkt.

i jeszcze potem mi odpisała:

Dziekujemy Maz naprawde mi pomogl, bez niego nie dałabym rady Mam nadzieje, ze niedlugo do Was wroce. Postaram sie pozniej wyslac zdjecie bo teraz musze dojsc do siebie, po porodzie mialam cisnienie 80/50 ;(

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:57   #2272
gusiagatko
Zakorzenienie

Dziewczonka, dałaś radę

Gratulacje dla Was nasze dzielne kobietki

06.07.2011
Stary 2011-05-18, 19:00   #2273
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzucam fotke z 36 tygodnia,brzuszek taki przeciez maly nie jest!!!
śliczny,
taki malutki nie jest, ale do wielkich też nie należy

gusiagatko kolejni rodzice furką po domu pomykają zawsze staram sobie to wyobrazić i mi się buzia śmieje ...

a ja przytyłam 14kg
i dziś chciałam spodnie przeciążowe założyć i
uda i dupsko jeszcze za wielkie

córy wykąpane,
najedzone,
żadna nie śpi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 19:00   #2274
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Paulizia; wlasnie tez mysle, ze jeszcze potem druga kupie Wlasnie jak mowisz, znudzilaby mi sie

the_sania; smutasno bylo bez Ciebie Milki nam brakowalo

andziot; kurde ... z tym CRP
Trzymam jednak kciuki mocno aby było ok
Juz dośc sie wylezałas w szpitalu z Gabrynia
O której masz odebrac wyniki ?

Listopadowa, no myslami Cie sciagnełysmy !!
Pewnie jakiś baby blues Cie dopadł
Zagladaj do nas częściej w miare mozliwosci, postaramy się zadbac jak umiemy o Twoj dobry nastrój
A wiesz, ze ja im blizej porodu tym lepszy cukier mam ?
Wczoraj po pizzy miałam 110 a po mc flurry z lionem i karmelem 127

cucciola a ile wazy dzidzia?
Szczuplusienka jestes

gusiagatko, o kolejny szczuplaczek

Lolus, a ja wyjełam karuzelke, pokukałam i jakos skrecac mi sie nie chce Schowałam z powrotem do pudła
A która Ty kupilas ?

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Dziewczonka jeszcze napisała własnie,
ze nie daje rady jej nawet podnieść bo taka jest słabiutka po porodzie
Urodziła sie o 16.52

Mam zdj... ale nie wiem komu moge przesłac
Sania reflektujesz?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 19:02   #2275
andziot
Zakorzenienie

DZIEWCZONKA OGROMNE GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dzielna mamusia

Stary 2011-05-18, 19:03   #2276
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
wróciłam

boże !!!!!!!
jutro rano wynik .....
ryczę co chwilę .....
za wynik!

Nasz pępek też czerwony, ale dostaliśmy maść z antybiotykiem.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 19:06   #2277
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
za wynik!

Nasz pępek też czerwony, ale dostaliśmy maść z antybiotykiem.
a jak się nazywa???

Stary 2011-05-18, 19:07   #2278
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
gusiagatko kolejni rodzice furką po domu pomykają zawsze staram sobie to wyobrazić i mi się buzia śmieje ...

a ja przytyłam 14kg
i dziś chciałam spodnie przeciążowe założyć i
uda i dupsko jeszcze za wielkie
Śmiesznie było a Tż pytał czy wyskoczymy na rundkę próbną wkoło bloku

Spoko, spoko myślę, że jeszcze trochę i tyłek się zmieści w spodnie
Cały czas mam nadzieję, że mój też

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczonka jeszcze napisała własnie,
ze nie daje rady jej nawet podnieść bo taka jest słabiutka po porodzie
Urodziła sie o 16.52
Długo się męczyła z tymi bólami Ale już po za szybki powrót do sił.

06.07.2011
Stary 2011-05-18, 19:12   #2279
Klaterina
Zadomowienie

gusiagatko no nowa furka, się domyślam, że ucieszyła bo mężu naszą jak składał to też miał ubaw

Dziewczonka nareszcie kochana, gratulacje ogromne kl aski:
Stary 2011-05-18, 19:19   #2280
amarcia
Wtajemniczenie

andziot wiem, że się nie da, ale nie martw się, na pewno wszystko z Gabulkiem jest dobrze, wierzę w to i już!

Dziewczonka gratulacje!!! Dzielna mamusia z ciebie i serdecznie pozdrawiamy tż-ta

Edytowane przez amarcia
Czas edycji: 2011-05-18 o 19:20
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości