|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
wczoraj teściowa mnie wkurzyła, bo opowiadałam jej zawiedziona, co na wizycie lekarz mówił a ona się śmieje "ale Ty dziwna jesteś, masz jeszcze czas... co ci się tak spieszy
![]() ![]() kur/wa weź gadaj z taką ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- spadam obejrzeć film, bo TŻ nalega ![]() ![]()
![]() |
#2252 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Pauliziaaaaa! No to trza tak było od razu
![]() W porównaniu do uk to malutko...20 tyg +2 tyg "fakultatywnego" takiego na prośbę. Płatny (chyba)80% wypłatki. Ojcowski trwa 1 tydzien :/ Od przyszłego roku jest 22tyg dla mamy i 2tyg dla taty. aaa dziewczynki, taka moja rada, jezeli macie możliwość to zróbcie tak zeby Tz wzioł sobie urlop po nowym roku, bedzie miał wtedy te 2 tyg a nie 1 ![]() ![]() the_sania Nie wiem z kad ZUS wie...oni sa wszechmocni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Wtajemniczenie
|
Saniu moja rada taka zeby nie poruszac tego tematu przy nikim, bo tylko wkurzaja wlasnie takimi gadkami. Ja jak slysze ''ma jeszcze czas'' to mnie trzesie wiec redukujac stres unikam tego typu tematow z niekompetentnymi osobami [czyt. kobietami w 40/41 tygodniu ciazy]
![]() martynka89 ja to w ogole odeszlam 15 tygodni przed rozwiazaniem, ale nie mialam placone przez 3 tygodnie. Zaczeli placic od 12 tygodnia przed rozwiazaniem. W Anglii jest od 12 tygodnia przed moze w Irlandii jest od 9? ![]() ![]()
#2254 |
Zadomowienie
|
the_sania juz wszystko wiem
![]() Po porodzie szpital wystawia taki dokument, zaświadczenie i tam jest czarno na miałym w którym tyg ciązy urodziłaś i którego dnia miesiąca. No i ile ci przysługuje tyg macierzyńskiego. No bo to zależne od tego czy pierwsze dziecko czy nie. Trzeba to zaświadczenie dać pracodawcy, no albo ZUS-owi jesli jesteś na samozatrudnieniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Wtajemniczenie
|
Dorkabl, ale mozna wziac L4 od poczatku ciazy np. i jest 100% platny, a tu masz 39 tygodni od momentu odejscia, ale mozesz odejsc 12 tygodni przed rozwiazaniem by mogli zaplacic
![]() 22 tygodnie to faktycznie malo... a wychowawczy pewnie nie platny? ja powinnam wrocic jak moje dziecie bedzie mialo 6 miesiecy, ale olewam to, bo nie zostawie nikomu tak malutkiego dziecka. Poza tym pewnie to co bym zarobila slzo by na opiekunke albo bym musiala poswiecic widywanie sie z mezem czyli jak ja w pracy to on w domu i odwrotnie. Duzo moich znajomych tak prowadzi zycie, ale my zamierzamy tu zostac takze moj tz pracuje, a ja bede wychowywac malenstwo ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- martynka89 no jest podobnie, ze mozesz przedluzyc, ale masz bezplatne. Ja nie zamierzam wracac do pracy, bo taka prace jak mialam to moge miec z pocalowaniem w reke takze zamierzam wychowaywac malego, a do pracy wrocic za kilka lat ![]()
#2257 |
Zakorzenienie
|
No to fajnie masz w takim razie. Mi tam tez nie zalezy akurat na tej pracy co mam bo rownie dobrze za jakis rok albo dwa taka sama bym znalazla ale wracam po macierzynskim do pracy bo moj TZ by sie zaplakal jak by on musial sam pracowac. Taki juz jest i nic na to nie poradze. Chociaz wcale sie nie zdziwie jak po moim powrocie do pracy po kilku dniach stwierdzi, ze on z takim malym dzieckiem siedzial w domu nie bedzie bo maluszek bedzie mial 7 mies jak do pracy wroce.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
wróciłam
bilirubiny nie robiliśmy, bo mała wcale żółta już nie jest ale lekarka się dopatrzyła czerwonego pępka i kazała CRP zrobić ... jak wysokie to mamy niby do szpitala iść i antybiotyk dożylnie ![]() ja tego nie przeżyje .............. boże !!!!!!! jutro rano wynik ..... ryczę co chwilę ..... |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
Andziotku, nie dołuj się
![]() ![]() Monika, może obydwie z Grazin w tym samym czasie urodzicie ![]() ![]()
#2260 |
Zadomowienie
|
wyspałam się i gdyby mnie mężu nie obudził telefonem to bym pewnie spała dłuuuuużej
Paulizia gdyby były mrożone to i tak bym wpałaszowała, jęzor mam na nie do ziemi, jutro chyba całe miasto zjeżdże byleby kupić truskawy antropia tam gdzie ja chcę rodzic mają całkiem znośne łóżka, nie stare ale też nie extra nowizny, po prostu nie przerażają wyglądem, a i tak myślę, że będzie mi wszystko jedno na czym rodzę Lolka1212 no coś w tym jest, szybszy macierzyński = szybszy powrót do pracy i bądź tu mądry człowieku ![]() monika21121984 i Grazin - oby te Wasze pobyty w szpitalu zakończyły się szybciutkim porodem i wyjściem do domu dorkabl ja właśnie namawiam mężula, żeby sobie wziął w przyszłym roku, zawsze to tydzień więcej niniejszym informuję, że skończyłam prasowanie wszystkich ciuszków, czapeczek i tylko tetrowe pieluchy mi zostały, ale te czeka jeszcze drugie pranie więc luzik a jutro będzie wielka segregacja rozmiarów. zrobiłam nawet ręczne pranie, jestem w szoku. aaa i szukam wczorajszego albo dzisiejszego winnego z menu - bo mnie przegoniło ![]()
#2261 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wrzucam fotke z 36 tygodnia,brzuszek taki przeciez maly nie jest!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Zadomowienie
|
andziot będzie dobrze, nie martw się na zapas
![]() cucciola79 Ty to chyba w ogóle jesteś szczupła a brzuszek taki w sam raz zgrabny
#2263 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiele Mamuś ma problem z karmieniem i sutkami ale to mija. Mam nadzieję, że u Ciebie szybciutko się poprawi ![]() Dołączam się i ja do tych wspaniałych życzeń ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja się cieszę jak dziecko, przyszedł dzisiaj wózek, wiaderko do kąpieli i kupiliśmy z Tż pierwszą paczkę pampersów ![]() ![]() Wózek oczywiście złożony, jeździliśmy sobie już po mieszkaniu ![]() ![]() ![]() ![]() Ale zmęczył mnie dzisiejszy dzionek, więc chyba o 22 grzecznie do łóżeczka pójdziemy. Jakieś wieści od Dziewczonki ?? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() a zapomnialabym z domu to ani rusz tak mnie sprawdza a jak mnie nie widzi to zaraz Tz.ta wypytuje gdzie poszlam a po co itd.ta to dopiero wku....
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2011-05-18 o 18:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Wtajemniczenie
|
![]() a ile Wy kochane przybralyscie na wadze??Ty tez szczuplutka z tego co pamietam wcale nie przytylas!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Wtajemniczenie
|
Ty chudzinko
![]() a dzidzia ile wazy?? uciekam dziewczynki podzywic coreczke!!!jakas kolacyjke zjesc papatki
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2011-05-18 o 18:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
W 32tyg3dniu ważyła 1750 gram, czyli między 10 a 50 centylem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
Wiesci od DZIEWCZONKI
![]() ![]() ![]() Urodziłam ![]() ![]() ![]() Wymiary: 3570 i 55cm, 10pkt. i jeszcze potem mi odpisała: Dziekujemy ![]() ![]()
#2273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki malutki nie jest, ale do wielkich też nie należy ![]() gusiagatko kolejni rodzice furką po domu pomykają ![]() a ja przytyłam 14kg i dziś chciałam spodnie przeciążowe założyć i ![]() uda i dupsko jeszcze za wielkie ![]() córy wykąpane, najedzone, żadna nie śpi ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
Paulizia; wlasnie tez mysle, ze jeszcze potem druga kupie
![]() ![]() the_sania; smutasno bylo bez Ciebie ![]() ![]() andziot; kurde ... z tym CRP Trzymam jednak kciuki mocno aby było ok Juz dośc sie wylezałas w szpitalu z Gabrynia ![]() O której masz odebrac wyniki ? Listopadowa, no myslami Cie sciagnełysmy !! Pewnie jakiś baby blues Cie dopadł Zagladaj do nas częściej w miare mozliwosci, postaramy się zadbac jak umiemy o Twoj dobry nastrój ![]() A wiesz, ze ja im blizej porodu tym lepszy cukier mam ? Wczoraj po pizzy miałam 110 a po mc flurry z lionem i karmelem 127 ![]() cucciola a ile wazy dzidzia? Szczuplusienka jestes ![]() gusiagatko, o kolejny szczuplaczek ![]() ![]() Lolus, a ja wyjełam karuzelke, pokukałam i jakos skrecac mi sie nie chce ![]() A która Ty kupilas ? ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Dziewczonka jeszcze napisała własnie, ze nie daje rady jej nawet podnieść bo taka jest słabiutka po porodzie ![]() Urodziła sie o 16.52 Mam zdj... ale nie wiem komu moge przesłac ![]() Sania reflektujesz? ![]()
#2275 |
Zakorzenienie
|
DZIEWCZONKA OGROMNE GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dzielna mamusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasz pępek też czerwony, ale dostaliśmy maść z antybiotykiem.
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Zakorzenienie
|
a jak się nazywa???
|
![]() ![]() |
![]() |
#2278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spoko, spoko myślę, że jeszcze trochę i tyłek się zmieści w spodnie ![]() Cały czas mam nadzieję, że mój też ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zadomowienie
|
gusiagatko no nowa furka, się domyślam, że ucieszyła bo mężu naszą jak składał to też miał ubaw
![]() Dziewczonka nareszcie kochana, gratulacje ogromne ![]() ![]() ![]() ![]()
#2280 |
Wtajemniczenie
|
andziot wiem, że się nie da, ale nie martw się, na pewno wszystko z Gabulkiem jest dobrze, wierzę w to i już!
Dziewczonka gratulacje!!! Dzielna mamusia z ciebie ![]() ![]()
Karolinka 03-06-2011 Wiktoria 18-10-2006 ![]() ![]() Edytowane przez amarcia Czas edycji: 2011-05-18 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.