![]() |
#2251 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 3
Cytat:
![]() ja to nawet bym mogła być sprzątaczką ale kurcze nie uśmiecha mi się praca na czarno ![]() Cytat:
Zastanawiam się czy można to gdzieś zgłosić, do jakiejś inspekcji albo coś...
![]() |
#2252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Rozeznanie
|
Palulina czułam, że tak będzie. Nikt Cię nie traktuje tam poważnie, nie daj się. lepiej szukać pracy wiedząc, że się do tego nadajesz niż rozchorować się. Założę się, że jak zrezygnujesz nawrzuca ci, że się nie nadajesz i takie tam ale nawet nie bierz tego pod uwagę. Ja nadal uważam, że lepiej będzie gdy odejdziesz nie mówię dziś, jutro tylko wyczuj moment. W tym przedszkolu panuje zasada zatrudniania pedagoga z syndromem BMW- bierny, mierny ale wierny Ty taka nie jesteś, sprawdziłaś się w szkole podstawowej więc nie pozwól by ktoś robił z ciebie tam dziewczynkę, która za [rzysłowiową czekoladę opiekuje się młódszym rodzeństwem. Z resztę wiesz czego uczyli Cię na studiach pedagogicznych.
Głowa do góry |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
BAN stały
|
Ja chciałam iść na podyplomowe jak szły moje koleżanki. ale nie miałam wtedy kasy na nie i nie poszłam. W moim zawodzie podyplomowe liczą się w pracy biurze rachunkowym jesli ktoś tam już lata robi i chce mieć certyfikat na własne prowadzenie działalności. Tak wszędzie w księgowości wymagają doświadczenia, studia podyplomowe mi nie pomogą jak nie mam doświadczenia i znajomości. Teraz na studia podyplomowe już bym nie poszła, nie ma tych ludzi co z nimi studiowałam, nie mam kasy i one i tak mi by nic nie dały, nie chciało by mi się od nowa uczyć, ważniejsze jest doświadczenie w ekonomii niż teoria.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Rozeznanie
|
Ja na bank idę na podyplomówkę, studia pedagogiczne to nieustanna droga rozwoju. Mam tyle dylematów, interesuje mnie: ped. wczesnoszkolna i przedszkolna, mediacja sądowa i pozasądowa, doradztwo zawodowe osób niepełnosprawnych i poradnictwo psychologiczne z interwencją kryzysową przydatne jako uzupełnienie do pracy socjalnej. Sama nie wiem może mnie olśni niedługo. Ta mediacja przydałaby się niewątpliwie nie tylko w pracy zawodowej ale i w życiu prywatnym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja skonczylam oligofrenopedagogike, ped opiekuncza a teraz ide na podyplomowke z wczesnej edukacji zintegrowanej. Nie mam wyjscia. Marze o normalnej pracy w przedszkolu lub podstawowce. Oligo powinno mi w tym pomoc. Zawsze jest dziecko ze specjalnymi potrzebami, a ktos musi z nim miec dodatkowe zajecia. Tak mi zawsze tlumaczyli w placowkach itp. ale to co sie dzieje u Paluliny to szok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2257 |
BAN stały
|
Do mnie dzwonili z Tarnowa z instytucji finansowej, w sprawie rozmowy o pracę, tylko odmówiłam, ponieważ oni co miesiąc szukając pracowników na te same stanowiska, już w marcu do mnie dzwonili i nie pojechałam. Dziwne co miesiąc szukać. Główny powód to to , że nie mam pewnego wynagrodzenia co miesiąc u nich, tylko uzależnione od ilości sprzedanych pożyczek. Wynagrodzenie motywacyjne, może i po trochu prowizyjne. Same bilety miesięcznie do Tarnowa by mnie wyszły ok 650 zł, bo to jest ok 1,5 h autobusem ze stacji + dojazd na stacje, więc idąc do pracy do tego miasta, chciałabym mieć pewne wynagrodzenie co miesiąc, aby na bilety starczyło i nie dokładałam do tej pracy. Rozumiecie. Przestaje wierzyć, że firmy, instytucje finansowe, które co miesiąc dają, te same ogłoszenia, to dobre firmy. Sama ostatnio w takiej robiłam,to wiem coś o tym i nie chce miesiąc ojeździć się do tarnowa, żeby później okazało się,że nawet na bilet nie zarobiłam. Za duże ryzyko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Raczkowanie
|
Tak planuję chyba zrobić. Zobaczymy co jutro się będzie działo.
#2260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fata viam invenient Edytowane przez luffka Czas edycji: 2011-09-07 o 17:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Zakorzenienie
|
Palulina ja bym poczekała na jeszcze jedną rozmowę na temat umowy, jak znowu będzie to samo to bym spierniczyła gdzie pieprz rośnie.
Cytat:
![]() A propo marudzenia na temat pracy. Każda z nas by chciała mieć normalną pracę, na umowę, w jakimś stopniu interesującą, dającą się lubić. Nie da się pracować gdzieś, gdzie idzie się codziennie z bólem brzucha i się wymiotuje w ubikacji, ja sama tak miałam i nie chcę tego drugi raz. Obecnie moja praca ma plusy i minusy, jednak na pewno to najlepsza praca jaką miałam. ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2011-09-07 o 17:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
Ja z dniem dzisiejszym tez stalam sie bezrobotna.
Pod koncem sierpnia sama o tym myslalam by sie zwolnic ale wczesniej mnie wywalili(nie sprawiedliwie) Jest mi przykro ![]() ![]()
![]() |
#2263 |
Raczkowanie
|
Ilona, przykro mi.
![]() Ale i tak zawsze twierdze, że wszystko dzieje się po coś i ma to swój głębszy cel. A jaki powód zwolnienia podali?
#2264 |
Zakorzenienie
|
Eh Dziewczyny przykro mi, że tak Was traktują. Ja w sumie swoje też przeżyłam jeżeli chodzi o pracę, a tej obecnej, ludzie są tak super, zwłaszcza moja kierowniczka, że naprawdę, na początku byłam podejrzliwa czemu oni są tacy mili i pomocni..
Mam nadzieję, że też traficie na taki zespół niedługo ![]() chociaż potem będzie pewnie ochota zmiany z innego powodu. jak u mnie ![]()
![]() |
#2265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zal ludzi.. ![]() Powod.. wiesz zawsze sie cos znajdzie na kogos... i ponoc to odgorna decyzja zarzadu..I nikt sie nie pociaga do odpowiedzialnosci za ta decyzje..
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | |
Raczkowanie
|
Pamiętam jak pisałaś do mnie na ten temat
![]() Ilonka, bynajmniej teraz nie masz dylematu czy zrezygnować sama czy co. Sami Cię zwolnili. No a za ludźmi na pewno tęsknić ... to normalne. Nie martw się ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2267 |
Raczkowanie
|
.
#2268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie zawsze kazdy tak ma jak traci prace..czuje sie beznadziejnie. Ale zarazem nie raz w pracy czulam ze to nie moje miejsce.. Mowilam o tym po cichu...moze to wlasnie sie przekladalo na moja prace..brakowalo mi entuzjazmu pewnie w glosie ![]() Napisze wiecej na priv.
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ikonka10 Czas edycji: 2011-09-07 o 19:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;29269013]Zasługujesz na lepszą pracę, a w tej się męczyłaś i gdyby nie Ci ludzie to na pewno bys odeszła wtedy jak się wahałaś
![]() ![]() Tak..ale sama wiesz jak to jest z praca..ze strasznie ciezko ![]() Jak ja mialam prace to Ty nie..teraz na odwrot..
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
hehe No właśnie on mi raczej wygląda na takiego,który słucha hip hopu a nie Lady Gagi. ;P Zawsze myślę,że ludzie,którzy słuchają MP3 na ulicy czy w autobusie to po prostu nie chcą,żeby ich zaczepiać,więc nie wiem jak to rozegrać. ;P
#2273 |
Zadomowienie
|
Palulina mimo że jestem cierpliwa na wiele rzeczy to myślę, że gdybym usłyszała coś takiego od szefowej to bym po prostu się odwróciła i wyszła w tym samym momencie. Centralnie na jej oczach. Naprawdę masakra jak pracodawcy wykorzystują pracowników :/ Trzymaj się dzielnie i obyś niedługo znalazła normalną pracę!
Ilona przykre, że Ci podziękowali :/ I nie czuj się beznadziejnie, z tego co nam pisałaś wynikało, że się bardzo starałaś. Tylko oni nie umieli tego docenić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
Jedna rzecz to wogóle znaleść prace a druga to czuć sie w niej w miarę dobrze. Sama wiem co to mobbing, bo w takiej chorej atmosferze przepracowałam ponad miesiąc. Niby dobre i to, bo jakieś pieniądze wpadły ale cały czas boje sie ze trafię do takiej pracy w której znów bedą mnie traktować jak półgłówka albo parobka. Nikt na początku nie powie jakie ma zamiary wobec pracownika.
Sama nie wiem co z sobą zrobić, biorę pod uwagę prace za granica. Skoro mam pracować jako pomywaczka to wole jednak cokolwiek zarobić. ![]()
#2275 |
Raczkowanie
|
Hej, przyłączam się do Was, jestem bezrobotna ponad miesiąc.... Najgorzej to jest usłyszeć jak TŻ wraca z pracy i coś strzeli w stylu, czemu tego nie zrobiłaś cały dzień miałaś. To mnie najbardziej rozwala i w ogóle nic mi się już nie chce. Parę razy w tyg. wysyłam aplikację więc źle nie ma. 2 lata temu jak szukałam pracy to nie było na co wysyłać. Dziś dodatkowo rejestruje się w UP.
Możecie napisać ile mniej więcej byłyście, albo jesteście bez pracy? Może się psychicznie nastawię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
BAN stały
|
Od ukończenia liceum jestem 9 rok. w tym miałam rok pracy, staż i przygotowanie zawodowe, każde po pół roku , 2,5 miesiąca na czarno i teraz miesiąc pracy. Czyli przerobiłam prawie 2,5 roku odejmując to od tych 9 lat wychodzi 6, 5 roku bezrobocia. Teraz zaczyna się 10 rok od ukończenia liceum i zapowiada się też bezrobociem, oby następne lata też dalej nie kończyły się bezrobociem. Szans na pracę zero.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2011-09-08 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Inkwizytor
|
Cytat:
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2278 | |||
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
BAN stały
|
Ja mam ukonczone studia tylko zaoczne 2 weekendy w miesiącu miałam zjazdy, do tego mam zaoczne studium robione przed studiami. Chodząc zaocznie byłam zarejestrowana jako bezrobotna i mogłam pracować przez ten czas, ale z powodu braku znajomości by dostać się do jakiejkolwiek pracy byłam większość czasu bezrobotna. Nie czytasz naszych wiadomości od początku chyba, tu każdy już pisał, jakie szkoły skończył.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Zakorzenienie
|
Hej..
Podnosze sie powoli..Bo wczoraj bylam w szoku.. Przed chwila dzwonili do mnie telemarketerzy i powiedzialam ze znam sytuacje i im wspolczuje ![]() Mysle by zrobic prawo jazdy..bo nie mam...a dojezdzalam do poprzedniej pracy i mialam z tym problem.. Myslicie ze to dobry pomysl?mama chce mi pomoc finansowo w tej kwestii.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.