|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
Archinta oko, usta wszystko jedno
|
|
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
No właśnie tez już widziałam, że ktoś nas pomylił
![]() Ależ my podobne ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie już tylko wstawienie łóżeczka i dobranie tej drugiej komody- na którą nie możemy się zdecydować. Chciałabym urządzać już swoje gniazdko
|
|
|
|
|
#2254 |
|
Rozeznanie
|
Acha i mała jest już główką obrócona (chociaż tyle się dowiedziałam) wiedziałam
bo mocniej ją czuję ogólnie
|
|
|
|
#2255 |
|
Wtajemniczenie
|
też nie znałam dzięki, zaraz zobacze czy pomoże
|
#2256 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz dokładnie nie pamiętam co było na liscie a co ona doradziła, ale na pewno takie silikonowe nakładki na piersi do karmienia - podobno niedobrze dla maluszka od razu ich używac bo nie ssie wtedy tak jak powienien, ale w razie jakiś kłpotów z sutkami i bólu to są prawdziwym zbawieniem. Dałam za nie 11 zł więc koszt nie duży a warto je mieć pod ręką jak cosik mi się jeszcze przypomni to napiszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
odpoczywaj kochana i nie martw się wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
z jednej strony może i dobra opcja, z drugiej to duży koszt ... sama nie wiem ale chyba się nie zdecydujemy.Cytat:
ja mam w domciu taki ciepluteńki fajny szlafrok ale do spzitala chyba jest zbyt gruy no i w torbie zajął by 3/4 miejsca do szpitala mama mi kupiła taki cienki szlafrok w rozmiarze normalnym tzn. M i tak tam jest dużo miejsca do założenia z przodu więc na pewno schowa brzusio a potem jeszcze go wykorzystam ![]() Cytat:
ja słyszałam że jak jest ładnie to z dzieciątkiem można bardzo szybko wychodzić ja na pewno kocyk narzuce na fotelik bo też nie chce dzieciątka zbyt grubo ubierać to jest niezbyt wygodne co do buzi to chyba jak jest ładnie to może być w miare odkryta, jak chłodniej najlepsza chyba będzie tetra narzucona tak jak natka pisała ale ja tak tylko myśle po swojemu może doświadczone mamusie coś nam podpowiedzą ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2257 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() luzik Cytat:
Prześlij wiadro malin i po sprawie ![]() Cytat:
anatomia to anatomia ![]() Cytat:
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-07-04 o 16:50 |
||||
|
|
|
#2258 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za obrócenie główki
|
|
#2259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję
tym bardziej, że już ledwo wytrzymuję z moim ojcem a wczoraj padło tyle gorzkich słów- dla których nie ma odwrotu , że gdybym miała gdzie to bym sobie poszła. Dobrze, że tż przy tym był to może się zmobilizuje i ja niedługo będę się chwaliła swoim osobostym kącikiem
|
|
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
da się zrobić
![]() z tym będzie gorzej, ale pomyslimy ![]() Kasiuleczka na pewno z mężem wszystko ok, tylko pewnie czasu nie mial. Nie martw sie na zapas ![]() własnie zmierzyłam cukier po dwudaniowym obiadku i 110 chyba uczczę to kawą ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2262 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wie, że przez tyle godz się zamartwiam?
|
|
|
|
|
#2263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ogólnie jestem alergikiem więc panikuję ale chyba rzeczywiście będę żyć aż do śmierci
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
kasiuleczkakuleczka oj ty nasza zamartwiaczko
Z tż to rozumiem - też bym się martwiła, ale może nic takiego się nie stało ![]() ![]() Cytat:
![]() Danika ja nie wiem co u mnie dzisiaj się dzieje, ale wszystkie wyniki poniżej 100 Pozwoliłam sobie na kawę i ciacho A teraz pora na kolację nr 1
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-07-04 o 17:03 |
|
|
|
|
#2265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dziś zaszalałam i zrobiłam zapiekaną cukinię z soczewicą, pieczarkami i zółtym serem ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po tym powinno nastąpić to i owo... więc kiedy zawsze (codziennie) rano dostaję strz. od męża i w ciągu dnia dochodzą mu w czasie jego przerw moje smsy to z zegarkiem w ręce jest codziennie tak samo i dziś kiedy wszystko jest inaczej dostaję histerii ![]() Cukier ładniutki po takim jedzonku! ![]() Ja miałam 115 po 1 daniowym---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- O moje słoneczko wstało, później jeszcze może w padnę mam nadzieję z lepszym nastrojem (po wieściach od mężulka )
|
|
|
|
|
#2267 |
|
Raczkowanie
|
81gosia - ja także dobrze się czuję .. nie odczówam tego jakoś.
I mam nadzieje że się to nie pogorszy. Napewno dostanę skierowanie na wyniki i zobaczymy. Któraś z was pisała coś o ciśnieniu.. ja na jednej z wizyt miałam 140\90 i mojej pani doktor się to nie spodobało wręcz była zaskoczona dlaczego tak dużo.. no i od tamtego razu to było w maju co wizytę mam trochę podwyższone ale już poniżej 140. Ale za każdym razem przed wejściem do gabinetu modlę się żeby nie było za wysokie; / Moja mam mówiła że jak była z emną w ciąży to także miała bardzo wysokie ciśnienie i położyli ją do szpitala.. |
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Ej- a czy tylko mi się wydaję czy dawno nie było naszej jedynej forumowej mamuśki bliźniaczków- egwene???
|
|
|
|
#2269 |
|
kosmitka
|
I tu się przywitam, chociaż z nadrobieniem pewnie ciężko będzie.
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sensie kojarzę jej większe posty w których pokrótce opisuje co u niej ![]() E do czasu jak żadna nie rodzi to nie ma co nadrabiać Przeżyjesz bez tego. Obyś nas nie zaniedbywała i pisała
|
|
|
|
|
#2271 | ||
|
Zakorzenienie
|
taaa....że tak powiem - bez komentarza
Cytat:
Cytat:
![]() Mąż mnie wyciąga do teściów - w sprawie budowy domu, że się zdecydowaliśmy a ja się po prostu boję...
|
||
|
|
|
#2272 |
|
Raczkowanie
|
kasiuleczkakuleczka - jesteśmy w podobnej sytuacji mój Tż także za granicą i także jak nie dostanę smsa o wyznaczonej porze to się denerwuje , martwię i wogóle wymyślam wszystko co najgorsze.. więc doskonale CIę rozumiem ale znając życie pewnie wszystko ok
będzie dobrze ;*
|
|
|
|
#2273 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja jeszcze nawet obiadu nie jadłam Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#2274 |
|
kosmitka
|
Jak to nie ma co nadrabiać, jak jest
. Małgosia w szpitalu, ale czytam, że już w domu, uff. Jak dojdę dalej, to jestem ciekawa, jakie pojawią się kolejne mrożące wiadomości.
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia
co u Ciebie? Gdzie się podziewałaś?? |
|
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2277 |
|
Raczkowanie
|
kasiuleczkakuleczka - jesteśmy w podobnej sytuacji.. Mój Tż także jest za granicą.. i jak nie dostanę smsa od nieog o wyznaczonej porze.. to wrrr panikuję, martwię się i wogóle wszytsko co najgorsze sobie wyobrażam, a potem okazuje się ze nic się nie stało. Tak jak wczoraj wieczorem po prostu mu się przysneło a potem jak się przebudził to było już późno i nie chciało mu się pisać ;| .
Faceci. a ja się martwiłam.. Więc z Twoim Tż-tem też pewnei wszystko ok. i niebawem sie odezwie ;] będzie dobrze ;* |
|
|
|
#2278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polcam Czerwona szybciej się robi- zieloną trzeba(albo może ->warto) moczyć przez noc to tak na marginesie ![]() Cytat:
![]() Kobito no jak ja za Tobą tęssssssssssssssskniłam Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-07-04 o 17:25 |
||
|
|
|
#2279 | |
|
kosmitka
|
Acelinko, ja też
Agnieszka wszędzie mnie było pełno, tylko nie tutaj. Ale teraz muszę zwolnić, więc postaram się częściej ujawniać. Podczytywałam, ale bez weny na pisanie. A jakoś tak mi było. ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
Twój wątek strachu też mnie nie ominął - musiałaś liczyć ruchy . Jak się to wszystko zakończyło?---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Archinta kochana
|
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu masakra, a ten lek. od usg po ost. wizycie to Czytałaś pewnie...W każdym bądz razie niby jest ok- chociaz wiadomo- spokojna nie będę i nie powiem, dalej mam złe mysli, ale staram sie przeganiać. Najgorsze 2 tyg. w moim zyciu! Za tydzień idę do mojej lekarki to sobie ulżę wyżywając się na gościu- znaczy sie na ost. jego wymysłach. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.

mam nadzieje, ze sie nie gniewacie o taką niewinną pomyłkę

Już drugi raz widzę, że ktoś pomylił mnie z Archintą

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
:rolley es:, a co do bagażu do szpitala - stwierdziłam, że pokupuje sobie te małe kosmetyki z rossmana, bo kosmetyczka zawsze najwięcej miejsca zajmuje. a tak to będzie miniwersja tego, co potrzebne, jak zabraknie to mąż dowiezie, daleko do szpitala nie mamy

ja słyszałam że jak jest ładnie to z dzieciątkiem można bardzo szybko wychodzić 

za obrócenie główki

nie wie, że przez tyle godz się zamartwiam?

po prostu masakra, a ten lek. od usg po ost. wizycie to