Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-04, 15:19   #2221
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

O macie klub kangura i w wawie i wrocku, może wybierzcie się kiedyś na spotkanie bo takie chusty dobrze pomacać przed zakupem

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:25   #2222
martunia_199
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki

Witam nowe mamuśki

MalgosiaM8 odpoczywaj i myśl pozytywnie i pamiętaj kochana nogi trzymaj razem mocno

rabarbar ja też myślałam nad bankiem krwi ale jak już ktoś napisał dużo to kosztuje a nasza medycyna jeszcze za wąska na takie zabawy, jednym słowem ja w to nie wierze

Natka przejże moje all i podeśle nicki jak znajdę, fajny pomysł z tą listą, dobrze wiedzieć kto nie sprzedaje bubli

Na tapecie były nosidła i chusty - ja byłam z mojej szkoły rodzenia na spotkaniu odnośnie chustowania. Szłam nastawiona sceptycznie ale chyba dałam się przekonać. Myślę że kupimy chustę i zaczniemy używać gdzieś koło 15-20 dnia życia naszego okruszka. Nosidła to temat zupełnie mi nie znany a to które było pokazane podobne do torby na ramię jakoś nie wydaje mi się tak przytulne jak chusta.

Kupujecie do szpitala szlafrok?? Ja chyba kupię bo wrzesień październik to już dość zimno jest, tylko kiedy go kupić?? Pod koniec ciąży żeby brzuch się mieścił??

U mnie istne szaleństwo w brzuchu i poza nim malutka fika jak szalona dobrze że jeszcze mnie to nie boli gorzej że siedzi ciągle pupką do dołu. Poza tym organizuję remont co sie okazuje nie takie proste bo na wszystko zgodę musi wyrazić spółdzielnia do tego w sobote wieczorem zostałam zalana przez sąsiadkę z góry i okazuję się że zalewa mnie tak namiętnie że pojawił się grzyb do ubezpieczalni ciężko się dodzwonić wysyłam do was moje pozytywne fuidy bo u mnie zupełnie nie działają
Ja kupuje szlafrok ale w normalnym rozmiarze sprzed ciąży bo przed porodem to chyba go nie użyję bo po co no chyba że przyjdzie mi leżeć w szpitalu tfu tfu oby nie, a po porodzie to już brzuszek mniejszy więc myślę że w normalny rozmiar się zmieszczę

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:33   #2223
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justii19 Pokaż wiadomość
ja natomiast mam anemie.. ; /
dostałam "Tardyferon" 1x dziennie , więc tak źle chyba nie jest.
wizytę mam za tydzień i zobaczymy co dalej.
Ja brałam przez maj 1 tabletkę - jeszcze wtedy nie było mowy o anemi, teraz też w zasadzie gin tego tak nie nazywa. Na początku czerwca miałam powtórzone badania i mimo tardyferonu było nadal pogorszenie. Czuję się rewelacyjnie. Gin zaleciła mi 2 tabletki dziennie ( i pewnie zaraz oberwe od Was albo powiecie, że jestem wyrodna matka) biore nadal tylko 1 i witaminy Centrum materna. Kupiłam Plusz z żelazem i czasem piję jak pamiętam.
Dlaczego nie biorę 2 tabletek? W moim otoczeniu (wśród znajomych) mam kilka osób których organizm nie przyswaja żelaza i mi gin też to sugerowała. Ogólnie nie wszystkie organizmy je przyswajaja, a te w tabletkach są gorzej przyswajalne jak w pokarmach.
w tym tygodniu będę robić wszystkie badania , łacznie z poziomem żelaz(uważam, ze poziom powinien być zrobiony w zeszłym miesiącu jak tylko wyszlo, ze tardyferon nic nie dał, ale skierowanie dostałam dopiero na teraz) Zobaczymy co wyjdzie, ja nadal czuję się dobrze.
-----------------
Dzidzia ładnie się rusza i chyba lubi przejażdżki autem na długich trasach. Jak jechalismy na zlot w srodku ncy to do 2:30 szalała, potem ja zasnęłam to juz nie wiem, a jak jeździmy w dzień to chyba przesypia, bo czuje ją dopiero jak wysiadam z samochodu, a w trakcie jazdy nie.

Wyjazd był udany - pogoda dopisała. Trochę się poopalałam i nawet raz wykapałam w morzu ale miałam radochę - jak małe dziecko Az sie mąż zdziwił. Nawet ustalaliśmy że ja nie wchodzę głebiej jak do kolan, bo woda zimna. Ale jeden dzień byl taki, ze sie nie oparłam - było ciepło. Ja i bałtyk to 2 przeciwieństwa. Zawsze kończyło sie na brodzeniu do kostek, a tu okazało sie ciepło Sporo spacerowaliśmy i odpoczywaliśmy. Opalałam się trochę zakrywając brzuszek - nie chciałam go przegrzewać. Pierwszego dnia był filtr 50 - i dzięki niemu się nie spiekliśmy, w przeciwieństwie do kolegi z filtrem 15. A potem juz 30 bo z rozpylaczem i łatwiej było sie równomiernie nasmarowac. W zasadzie tylko 2 dni na koniec coś padało ale i tak było ciepło. A w Warszawie lodówa - 12*C - bryyyyy.
------------------------------
Nie zdążyłam Wam napisac w dniu wyjazdu, ale mama poszalała na wczasach i przywiozła duzo rzeczy dla dzidzi. Ona się zdziwiła jak zobaczyła nasz nowy samochód, a my jak zaczęła wysiadać z autokaru z wózkiem parasolką Oprócz niego przywiozła pieluchy tetrowe (faktycznie lepsze od naszych krajowych) i kilka ładnych flanelowych. Jakies spioszki i sliczny cieplutki kocyk. 3/4 jej walizki to były rzeczy dla dzidzi. Nawet zaczeliśmy pytac gdzie sa jej ubrania ale okazalo sie że w tamtą stronę w walizce było jedzenie, bo mama miala wyjazd bez wyzywienia.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:34   #2224
martunia_199
Zakorzenienie

Obiecany torcik urodzinowy chrześniaka mojego męża w wykonaniu mojej zdolnej kuzynki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 009.jpg (88,9 KB, 22 załadowań)

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-07-04, 15:36   #2225
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Obiecany torcik urodzinowy chrześniaka mojego męża w wykonaniu mojej zdolnej kuzynki
fajny =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:38   #2226
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Jaaacieeee ale torcik super

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-07-04, 15:39   #2227
81gosia
Zadomowienie

a my sie na chuste raczej nie zdecydujemy
ja szukam czegos w tym stylu http://megaplaneta.pl/pl/chicco-nosi...wimbledon.html
jakos sobie nie wyobrażam mojego meza chodzącego w chuście
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Stary 2011-07-04, 15:41   #2228
DzastaW
Zadomowienie

zmykam obudzić narzeczonego, zajrzę o 18 do Was =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:48   #2229
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Ekstra

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
a my sie na chuste raczej nie zdecydujemy
ja szukam czegos w tym stylu http://megaplaneta.pl/pl/chicco-nosi...wimbledon.html
jakos sobie nie wyobrażam mojego meza chodzącego w chuście
Ja nawet nie doszłam do tematu nosidełek, chust itp... ale fakt, mój w chuście tez by dziwnie wyglądał no i nie wiem co on na to
Stary 2011-07-04, 15:57   #2230
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Ekstra

Ja nawet nie doszłam do tematu nosidełek, chust itp... ale fakt, mój w chuście tez by dziwnie wyglądał no i nie wiem co on na to
Mój też nie chciał się motać w chustę na wykładzie ale potem w samochodzie mówił że mu się podoba, a jeszcze zbajerowałam go tekstami w stylu że zobaczy jak to jest nosić maluszka tak blisko, to jakby przedłużenie ciąży zwlaszcza na początku i chyba pomogło

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-07-04, 15:59   #2231
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Ekstra

Ja chyba sobie też odpuszczam chustę, nosidełko - jakoś się nie widzę z tym - w tym i swojego męża też nie widzę z chustą albo nosidłem hehe

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-07-04, 16:05   #2232
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
O jaaa

81gosia każdy robi jak uważa ale po co chodzić do lekarza i nie słuchać jego zaleceń? Anemię odczujesz dopiero po porodzie, kiedy organizm będzie miał problem żeby dojść do siebie.
A i nie lubię zakładania że "i pewnie zaraz oberwe od Was albo powiecie, że jestem wyrodna matka" Czy ktoś tu kiedykolwiek został tak nazwany? Albo od razu robi się awanturę bo ktoś ma jakiś inny pogląd?

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-07-04 o 16:10
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 16:15   #2233
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
A i nie lubię zakładania że "i pewnie zaraz oberwe od Was albo powiecie, że jestem wyrodna matka" Czy ktoś tu kiedykolwiek został tak nazwany? Albo od razu robi się awanturę bo ktoś ma jakiś inny pogląd?
To że ty nie lubisz nie znaczy ze nie mogę tak napisac
Stary 2011-07-04, 16:17   #2234
archinta
Zakorzenienie

Ach- i mija kolejny ciężarówkowy dzień
Cytat:
Śmigam zamówić szafę
jaką??????? włąsnie to u mnie bieżący temat
Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Mi zawsze było mega zimno, ale dzisiaj wyjątkowo jest Mi ciepło =)
to tak jak mi! Z tym,że mi nie tylko dziś ciepło- ost ciągle- co to będzie jak będą upały?????

MalgosiaM8 ale się stracha najadłam jak czytałam- szybko musiałam przelecieć resztę stron czy wróciłaś do nas
Mówiłam , że masz odpoczywać i nie szaleć z pracą i ze wszystkim!!!!! Normanie bić będę
Zobacz jak u mnie było z nadmiaru pracy i stresów... najgorsze 2 tyg. w życiu
No dobra, nie będę taka zła- przytulam już i się oszczędzaj
Cytat:
Napisane przez justii19 Pokaż wiadomość
To może i ja się przedstawię.. Chyba czas najwyższy
Podczytuję was od marca i nigdy nie miałam jakoś motywacji by coś napisać.
Ale widząc żę większość kobitek wychodzi z ukrycia to i ja postanowiłam się uaktywnić.. ;]
Więc mam na imie Justyna i mam 20 lat.
w kwietniu 2011 ukończyłam szkołe i zdawałam mature już z brzuszkiem.
dzidziuś nie był planowany.. ale bardzo się cieszę że będę MAMĄ.
termin porodu mam 19 września i będzie upragniony przez tatusia SYNEK..
imię jeszcze tak nie do końca z Tż-tem wybraliśmy.
obecnie jestem w 29 tc ;]
witamy
Cytat:
Poza tym organizuję remont co sie okazuje nie takie proste bo na wszystko zgodę musi wyrazić spółdzielnia do tego w sobote wieczorem zostałam zalana przez sąsiadkę z góry i okazuję się że zalewa mnie tak namiętnie że pojawił się grzyb do ubezpieczalni ciężko się dodzwonić wysyłam do was moje pozytywne fuidy bo u mnie zupełnie nie działają
U nas tez remont na tapecie ale walki z różnymi pozwoleniami mamy na szczęście już za sobą.
I co nam takie zepsute fluidy przesyłasz??
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
19natka88
Dlaczego tak późno?... powiem szczerze, że do tej pory nie wchodziłam na żadne fora. Weszłam raz na początku ciąży i po tym co poczytałam, o problemach jakie dziewczyny mają, o poronieniach itp to stwierdziłam że nie będę się stresować. W ogóle pierwszy trymestr strasznie się bałam żeby z maleństwem nic złego się nie stało. Też tak miałyście?
A teraz już w zasadzie 6 mc, jestem spokojniejsza, zaczynam kupować różne rzeczy (chociaż oczywiście mąż twierdzi, że za wcześnie) więc i porady się przydadzą, i pogadać z kimś w podobnej sytuacji miło
Witaj
Tez tak miałyśmy- ale tu silna grupa wsparcia była
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
kolejny deszczowy dzień, już mam dość ;/ wczoraj cały dzień przeleżeliśmy w łóżku, psina tylko biedna bo na spacer to tylko hyc pod drzewko na załatwienie potrzeby i tyle. No ale jak spacerować jak tak leje ;/
u nas tak samo- zostaje tylko werandowanie
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
a właśnie mąż wpadł, ze świeżą dostawa owocków- malinki, porzeczki, nektarynki i brzoskwinie
a czy on nie wie ,że to trzeba w hurtowych ilościach by reszcie brzuchatek kurierem powysyłać??????????
Cytat:
Dzidzia ładnie się rusza i chyba lubi przejażdżki autem na długich trasach. Jak jechalismy na zlot w srodku ncy to do 2:30 szalała, potem ja zasnęłam to juz nie wiem, a jak jeździmy w dzień to chyba przesypia, bo czuje ją dopiero jak wysiadam z samochodu, a w trakcie jazdy nie.
u nas tak samo- w aucie mały buszuje- śmiałam się, ze się zapiera bo za bardzo rzuca na naszych drogach
Zazdroszczę wyjazdu!
Cytat:
super!!!

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-07-04 o 16:19
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 16:17   #2235
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny bardzo miło z waszej strony

Ja właśnie wracam ze szpitala, .
Mam luteine 2x 2tab , nospe forte i magnez 3 razy dziennie, szyjka się nie skróciła prawdopodobnie, miałam tylko badania ginekologiczne przez swojego lekarza, dość długie i dokładne, jeśli nie poprawi mi się do czwartku będę miała USG i chce mnie do szpitala położyć, bo jest ryzyko wcześniejszego porodu.
A tak zalecenie leżenia, coś tam w domu robić mogę, mam nie dźwigać kategorycznie , ogólnie na siebie uważać.
Boli dalej, strzela mi dodatkowo w miednicy. Skurcze miałam nieregularne, lekarz powiedział że to dopiero początek, bo to takie przepowiadacze.
Serduszka maluszka posłuchałam
Strachu się dziś najadłam...
Biedactwo Dobrze ze z dzidziokiem ok i nie zaczełas rodzic przez przypadek...
Wystrachalam sie po twoim prannym poscie ;(

Teraz sie oszczedzaj i nie szalej... i lez lez lez...
Dzidzia jeszcze musi troszke urosnac....

cotka..Bardzo fajna ta lista do szpitala
Jest tam wszystko to co ja mialam z Alanem w szpitalu....
(oprócz poduszki )

Własie co do kosmetykow to powiem Wam ze po porodzie to watpie czy ktoras bedzie
miala czas i ochote sie bawic z soba i sie upiekszac Dobra rada jest uzycie kosmetykow dla bejbika One w zupelnosci wystarcza....

Pisalyscie o pizamach...
Ja mialam koszule z krótkimi rekawkami taka przed kolanko do porodu (oczywiscie cala ja ubrudzilam) Do tego mialam dwie normalne pizamki (spodnie + bluzka z długim cała rozpinana) ... Maz na drugi dzien juz donosil kolejna pizamke bo non stop sie brudzilam
Chyba jednak tym razem wezme koszule nocne bo jak sie lezy na lozku to mozna zaciagac do góry i jak cos to sie ubrudzi tylko przescieradelko....

Cytat:
Dzięki

Jeszcze mam taki dylemat... otóż dzieciątko jak jest malutkie na początku się weranduje a dopiero potem na spacer. A przecież jak urodzę i zabieram maluszka ze szpitala to jakoś muszę go przewieźć do domu a jeszcze nie było werandowane jak to ogarnąc, na fotelik na którym jest maluszek narzucić koc? Na całość czy buźka może być odkryta???
Alana rodzilam w styczniu (praktycznie srodek zimy) i własnie na buzke kładlam mu
przy wyjsciu pieluche tetrowa a na reszte cialka kocyk

Co do wychodzenia na dwor z takim malenstwem to wszystko zalezy od pogody
Z Alanem na poczatku za duzo nie wychodzilam bo tutaj chulały wiatry takie ze urywalo głowe wiec przez pierwszy miesiac ubieralam go i otwieralam na troche okna...
Wychodzil tylko jak musielismy isc na kontrole do lekarza itd. i to tez na krótko i pod pieluszka.....

i witam wszystkie nowe mamuski...Ile Was tutaj sie ujawnilo

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2011-07-04 o 16:21
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 16:22   #2236
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
U nas tez remont na tapecie ale walki z różnymi pozwoleniami mamy na szczęście już za sobą.
I co nam takie zepsute fluidy przesyłasz??
Ależ napisałam że posyłam tylko te pozytywne, zepsute sama zużyłam

Laseczki poradźcie mi, zdejmowałam pranie i w jednej bluzce spało jakieś dziadostwo, nie wiem pszczoła osa to coś pech chciał że użądliło mnie w brzuch, rośnie bąbel jak cholera CO ROBIĆ??? Wypiłam wapno tylko.

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-07-04, 16:29   #2237
archinta
Zakorzenienie

irmith- no rzeczywiście coś popsuły Ci się fluidy- co za pechozol z tym robactwem
Nic nie rób jak nie masz jakiś mega uczuleń. Ewent. okład z octu.
Stary 2011-07-04, 16:32   #2238
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
irmith- no rzeczywiście coś popsuły Ci się fluidy- co za pechozol z tym robactwem
Nic nie rób jak nie masz jakiś mega uczuleń. Ewent. okład z octu.
No kurcze jak nie urok to sr*** boje się że może małej zaszkodzić tymbardziej że to właśnie w brzuch trafiło.

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-07-04, 16:35   #2239
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
No kurcze jak nie urok to sr*** boje się że może małej zaszkodzić tymbardziej że to właśnie w brzuch trafiło.
Jak nie masz alergii to spoko luzzzz
Stary 2011-07-04, 16:35   #2240
Malgosia1983
Wtajemniczenie

archinta taka na wymiar...o my mamy bardzo malutkie mieszkanko i jedynym sposobem na uzyskanie znacznej ilości miejsca na ciuchy i inne rzeczy (szafa z sypialni zastapiona będzie łóżeczkiem) było zabudowanie jednej sciany w salonie.
Generalnie żeby nie pomniejszyć i tak już małego saloniku zdecydowalismy się na bardzo jane frony coś tam bialy czy jasny klon, od góry i dolu deska a w środku białe mleczne szkło. Chyba klasyka. No oprócz tego że 4 drzwiowa i 2 drzwi środkowe się będa rozsuwać na boki a w środku tv (nad i pod tv kolejne szafki).
Stary 2011-07-04, 16:36   #2241
danika
Zakorzenienie

Irmith jakbys sie zle poczuła, zrobiłoby ci się duszno albo zaczęłabyś puchnąć gdzieś poza bąblem to do lekarza. A jak tylko bąbel wylazł to małej na pewno nie zaszkodzi, nie martw się twój organizm rozłoży cały jad bez problemu.

tak jak Natka pisze, okład z octu, albo z sody rozpuszczonej w wodzie czy z altacetu
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 16:38   #2242
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ależ napisałam że posyłam tylko te pozytywne, zepsute sama zużyłam

Laseczki poradźcie mi, zdejmowałam pranie i w jednej bluzce spało jakieś dziadostwo, nie wiem pszczoła osa to coś pech chciał że użądliło mnie w brzuch, rośnie bąbel jak cholera CO ROBIĆ??? Wypiłam wapno tylko.
Obserwuj i jakby cokolwiek się działo to do lekarza koniecznie No i tak jak dziewczynki radzą, okład z octu

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
tak jak Natka pisze, okład z octu, albo z sody rozpuszczonej w wodzie czy z altacetu
Już drugi raz widzę, że ktoś pomylił mnie z Archintą

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 16:39   #2243
kellysss
Zakorzenienie

irmith.....Umyj duzego ziemniaka i pokroj w plastry tak ok 0,5 cm i przykladaj do
ugryzienia... Tak trzymaj po kilka minut jeden plaster potem zmien...
Ziemniak wyciaga jad

Stary 2011-07-04, 16:39   #2244
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
aha...

CO do samochodu to mój mały też się tam uaktywnia. I wierci się strasznie kiedy leżę na boku Kopie, przesuwa ... i oczywiście jak biorę aparat do ręki to cisza

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 16:39   #2245
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
natka powiadasz

małgosia- no z opisu wydaje się być fajna ja właśnie jestem na etapie tez planowania szafy na wymiar- wiesz jak półki rozmieścić etc. Może wrzucisz orientacyjnie jak to u Was wygląda- może coś odgapię
Stary 2011-07-04, 16:40   #2246
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Irmith jakbys sie zle poczuła, zrobiłoby ci się duszno albo zaczęłabyś puchnąć gdzieś poza bąblem to do lekarza. A jak tylko bąbel wylazł to małej na pewno nie zaszkodzi, nie martw się twój organizm rozłoży cały jad bez problemu.

Ok dzięki dziewczyny za rady, czy jestem uczulona nie wiem dawno nic mnie nie gryzło

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-07-04, 16:40   #2247
danika
Zakorzenienie

Cytat:
oj przepraszam jakoś wydawało mi się, że to ty pisałaś a to wszakże nasza pani ekspert od zdrówka mam nadzieje, ze sie nie gniewacie o taką niewinną pomyłkę
Stary 2011-07-04, 16:41   #2248
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie tez już widziała,że ktoś nas pomylił
Ależ my podobne
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
irmith.....Umyj duzego ziemniaka i pokroj w plastry tak ok 0,5 cm i przykladaj do
ugryzienia... Tak trzymaj po kilka minut jeden plaster potem zmien...
Ziemniak wyciaga jad
tego nie znałam
Stary 2011-07-04, 16:42   #2249
danika
Zakorzenienie

Cytat:
natka powiadasz
oj no już się kajam przecież
Stary 2011-07-04, 16:42   #2250
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Hello podczytałam Was troszkę do południa i już miałam Wam odp. ale synkiem musiałam się zająć, teraz śpi ale nie mam zbytnio już nastroju przyszłam trochę się wyżalić, posmęcić i spadam
Otóż z mężem mamy codziennie taki sam schemat wydarzeń, a mianowicie on wstaje rano do pracy, puszcza mi strz. czasem eska napisze. Dziś wstaję rano, patrzę na tel. i nic się w tel. nie wyświetla -pustka, no to sobie myślę, może przysnął, zerwał się do pracy i nie miał czasu dać cynka, odezwie się na przerwie koło 9:30 i co? i do teraz się nie odezwał, smsy mu nie dochodzą (jest nie osiągalny) a ja ostatnio wciąż tylko negatywne myślenie mam włączone i martwię się że coś się stało, z drugiej jednak strony myślę, że chyba by mnie ktoś powiadomił gdyby coś się stało??? chociaż sama już nie wiem, mężul kiedyś wspominał, że jeden by umarł w swoim pokoju takie miał zapalenie płuc a nikt się człowiekiem nie przejął i w ogóle, bo myśleli, że pijany leży Mam nadzieję, że wieczorem mężul da znać
Z wizyty u gin, też nie jestem zbytnio zadowolona, 200g przytyłam czyli dokładnie od początku ciąży 1900g i gin. się tym nie przejęła, pytałam jej czy to źle, że jem i nie tyję a ona odp. że niektóre kobiety tak mają no i że w ogóle to mogę (ale nie muszę) jeszcze przytyć. Poza tym mała ze mnie pewnie wszystko ściąga. Myślałam, że małą zważy, jakbym wiedziała, że ładnie przybiera może bym się uspokoiła ale gin. powiedziała, że zważy i zmierzy ją na następnej wizycie. To jest dobra gin. więc powinnam się cieszyć a nie narzekać, no ale dziś pewnie będę doszukiwać się samych problemów aż mężul się nie odezwie...
No i okazuje się że norma cukru po godz. po posiłku jest 120mg/dl (ale każdy inny mówi co innego) no i jak gin. powiedziałam, że na czczo mam do 89mg/dl a po godz. po posiłku miałam raz 144mg/dl to się nie przejęła (no i że niby te glukometry różnie mierzą...) Powiedziała, że trzeba powtórzyć test obciążenia glukozą ale tym razem 75g. i jak będzie wynik wysoki to będziemy działać (dostanę skierowanie do poradni diabetologicznej) a i powiedziała, że gdybym miała wynik po 50g. po godz. 180 (a miałam 177) to bym od razu do poradni diabetologicznej poszła i ja nie wiem czy to nie chodzi o to, że pójdę do szpitala leżeć I co wtedy z moją małą niunią kochaną (Filipkiem) kto mi się nim zajmie, będę tęsknić... och!!! tylko usiąść i płakać Dobrze w ogóle że jeszcze nie czytałam jaki wpływ nietolerancji glukozy może być na Amelkę bo bym całkiem się załamała
No a malutka to też wredziocha na dzień dobry na USG zasłoniła buźkę rączkami i nie chciała się odsłonić ale po dłuższym namyśle na jakiś czas zdjęła łapki ale nadal g**** widać przez to łożysko no i później maluta stwierdziła, że wystarczy tego podglądywania jej i zasłoniła się rączkami i nóżkami
Tak więc jakiś mam dziś dzień do doopy

Małgosiu cieszę się że wszystko dobrze, ale strachu i bólu trochę przeżyłaś

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości