Wszystko o Avonie - cz. 22 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-22, 20:55   #2251
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia
Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 22

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Złożyłam zamówienie. Po 1-2 min. coś jeszcze mi się przypomniało i złożyłam domówienie do tego pierwszego zamówienia. Status w historii zamówień oba miały - pobrane. Zadzwoniłam na infolinię (z czymś innym) i okazało się, ze mojego domówienia nie dołączą do tego zamówienia, bo zamówienie zostało już zafakturowane. Tak ekspresowo to zrobili. Byłam w głębokim szoku.

Ja najbardziej lubię taki biały krem z serii Nail Experts (str.38 kat.11, poz.3). Szybko się wchłania, nie pozostawia tłustej powłoki i fajnie nawilża.
też tak kiedyś miałam z tym pobieraniem, i też byłam w szoku że tak szybko faktura

ten krem do rąk to chyba najlepszy, znajoma kwiaciarka, która ciągle niszczy sobie dłonie w pracy, bierze tylko ten...
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 21:00   #2252
domisia1944
Zadomowienie

GG do domisia1944

Cytat:
Napisane przez Juleczka88 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś miałam taką sytuacje. Wysłałam pieniążki na konto mojej mamy, na które już jakieś pół roku ( wtedy) nie składałam zamówień i też się wystraszyłam, bo termin zapłaty na moim koncie miał być " na już". Zadzwoniłam do Avonu i na infolinii poprosili tylko o taką dyspozycję w formie pisemnej od mojej mamy, że prosi o przelanie z jej konta na moje ( tu podane jej i moje nr konsultantek) , i że pieniazki zostały przelane w wyniku pomyłki i mamy podpis. takie pismo odręcznie napisane, w formie urzedowej i wysłałam do do nich zeskanowane w mailu i chyba po 2 dniach pieniążki były u mnie.

aha no w sumie tez tak mozna by bylo. Zobaczymy co mi odpisza .

W sumie tak sie zastanawiam bo ojciec byl troche zdziwiony ze to jak to avon ten sam a nr konta innny to ile oni tych kont maja czy jak to jest .

domisia1944 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 21:23   #2253
zochawks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domisia1944 Pokaż wiadomość
aha no w sumie tez tak mozna by bylo. Zobaczymy co mi odpisza .

W sumie tak sie zastanawiam bo ojciec byl troche zdziwiony ze to jak to avon ten sam a nr konta innny to ile oni tych kont maja czy jak to jest .
Każda konsultantka ma indywidualny numer rachunku do wpłat. W sumie to dużo firm/instytucji tak robi np telewizja N, u nas spółdzielnia mieszkaniowa itp.

Wczoraj w COKu widziałam te nowe błyszczyki duo reflects. I tylko rose hues jako tako bedzie widać na ustach i bronzed. Kolor pink flip to w opakowaniu biały z milionem drobniutkich różowo niebieskich brokacików. Peach deliktany kolor (na ustach bezbarwny) tyle ze sie usta błyszczą. Rose różowawy kolorek i zielonkawo-złotymi drobinami. Bronzed z brązowym pyłem.

Zdjęcie na katalogowym (marnej jakości bo robione telefonem).

WYMIANA KOSMETYKÓW

Edytowane przez zochawks
Czas edycji: 2011-07-22 o 21:44
zochawks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 21:44   #2254
patusia22
Zakorzenienie

coś ostatnio mnie dziwne sytuacje spotykają z dostawą jak niezepsuty paczkomat to kurier Ups - w środę złożyłam zamówienie na dostawę kurierską z jednorazową zmianą adresu -podałam adres babci, która mieszka niecały km od mojego domu, z uwagi na to, że rodzice mieli dziś wrócić z urlopu by się nie martwić kto odbierze paczkę zmieniłam ten adres. Paczka została przywieziona tzn. rzucona na ganek -pozostawiona na schodach -kurier nawet nie raczył zadzwonić do drzwi by poczekać aż ktoś otworzy drzwi by pokwitować odbiór

w meilu- który przychodzi z numerem przesyłki widze, że
sam sobie pokwitował wpisując moje nazwisko - w poniedziałek napisze do Avonu i ups
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 21:56   #2255
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
w Rosji mają notes z kalkulatorem w kolekji logo a u nas nie ma
Kiedyś był
O już widzę, że ktoś o tym napisał Ja wtedy kupiłam, ale krótko używałam, bo w sumie kalkulator był średni.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 22:00   #2256
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
w Rosji mają notes z kalkulatorem w kolekji logo a u nas nie ma
mam go do dziś

Cytat:
Napisane przez zochawks Pokaż wiadomość
Każda konsultantka ma indywidualny numer rachunku do wpłat. W sumie to dużo firm/instytucji tak robi np telewizja N, u nas spółdzielnia mieszkaniowa itp.

Wczoraj w COKu widziałam te nowe błyszczyki duo reflects. I tylko rose hues jako tako bedzie widać na ustach i bronzed. Kolor pink flip to w opakowaniu biały z milionem drobniutkich różowo niebieskich brokacików. Peach deliktany kolor (na ustach bezbarwny) tyle ze sie usta błyszczą. Rose różowawy kolorek i zielonkawo-złotymi drobinami. Bronzed z brązowym pyłem.

zaraz popatrzę bo zastanawiałam się nad nim

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
coś ostatnio mnie dziwne sytuacje spotykają z dostawą jak niezepsuty paczkomat to kurier Ups - w środę złożyłam zamówienie na dostawę kurierską z jednorazową zmianą adresu -podałam adres babci, która mieszka niecały km od mojego domu, z uwagi na to, że rodzice mieli dziś wrócić z urlopu by się nie martwić kto odbierze paczkę zmieniłam ten adres. Paczka została przywieziona tzn. rzucona na ganek -pozostawiona na schodach -kurier nawet nie raczył zadzwonić do drzwi by poczekać aż ktoś otworzy drzwi by pokwitować odbiór

w meilu- który przychodzi z numerem przesyłki widze, że
sam sobie pokwitował wpisując moje nazwisko - w poniedziałek napisze do Avonu i ups
napisz, napisz

Dziewczyny Wy wszytskie się zachwycacie LRD- a mnie i moim klientkom się nie podoba. Miałam ją z programu lojalnościowego i bardzo trudno było mi się jej pozbyć.
Jak na serię Little- przynajmniej dla mnie- jest mocna, o ile pozostałe toleruje w sensie -używać ich nie mogę ale przebywać w towarzystwie osób używających tak- bo nie reaguję migreną, tak po tej masarka była
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 22:23   #2257
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wy wszytskie się zachwycacie LRD- a mnie i moim klientkom się nie podoba. Miałam ją z programu lojalnościowego i bardzo trudno było mi się jej pozbyć.
Jak na serię Little- przynajmniej dla mnie- jest mocna, o ile pozostałe toleruje w sensie -używać ich nie mogę ale przebywać w towarzystwie osób używających tak- bo nie reaguję migreną, tak po tej masarka była
Despa możesz go opisać najdokładniej jak potrafisz?
Wiesz,czy słodki,kadzidłowy,kwiat,o woc czy jeszcze coś innego

Smerfetka25 ale mnie rozbawiłaś opisem kapelusza na katalogowym aż splułam sobie klawiaturę pepsi

Edytowane przez Sarunieczka
Czas edycji: 2011-07-22 o 22:38
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 22:46   #2258
musso4
Zakorzenienie

Cytat:

zaraz popatrzę bo zastanawiałam się nad nim
zastanawiałam się też, ale stwierdziłam, że nie potrzebne mi dwudzieste któreś malowidło do ust i nie biorę
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 22:52   #2259
melisska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
Ostatnio się spóźnili, więc pewnie dlatego teraz jest tak szybko

Tak jak radziła musso, wpisałam na próbę do zamówienia balsamy i kremy i wszystko pięknie policzyło, nawet LRD od razu wskoczyła
O kurczę przecież ja też chciałam te bransoletki. Trzeba będzie kogoś namówić na te kremy. Dobrze , że wzięlam próbki

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Cytat:
Ostatnio się spóźnili, więc pewnie dlatego teraz jest tak szybko

Tak jak radziła musso, wpisałam na próbę do zamówienia balsamy i kremy i wszystko pięknie policzyło, nawet LRD od razu wskoczyła
No to super wiadomość
melisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 23:00   #2260
Pani_Wood
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pattku Pokaż wiadomość
Pani Wood - myszko widziałam że zamówiłaś balsam do ust z ct białą czekoladę. Możesz napisać czy jest podobny zapachem do tego drugiego tzn tej ciemnej czekolady? Bo siostra chciała a tamten wg niej śmierdzi, ja tam czuje jakąś spaleniznę.
Myszko...
Nie wiem jak w rzeczywistości pachnie ten brązowy, ale White Chocolate nie ma takiego zapachu jak brązowy w katalogu. Nie śmierdzi spalenizną, pachnie bardzo ładnie, coś pomiędzy białą czekoladą właśnie, a masłem kakaowym. I co ważne- również smakuje czekoladą!
Oh how I wish to go down with the sun
Sleeping
Weeping
With you...

E.W

AVON

Pani_Wood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 23:00   #2261
melisska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Wczoraj na ruskim programie w telewizji widziałam reklamę nowej serii Extra Lasting... może u nas też dadzą W roli głównej oczywiście Rese Witherspoon Ciekawe czy Rese na co dzień używa kosmetyków z avonu
Bardzo w to wątpię

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 23:02   #2262
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
Despa możesz go opisać najdokładniej jak potrafisz?
Wiesz,czy słodki,kadzidłowy,kwiat,o woc czy jeszcze coś innego

Smerfetka25 ale mnie rozbawiłaś opisem kapelusza na katalogowym aż splułam sobie klawiaturę pepsi
jak dla mnie bardzo intensywna malina na początku, ale taka drażniąca nos, wręcz kojarzyła mi się z brisem- czułam ją przez ponad dwie godziny, potem pojawia się coś jeszcze mocniejszego, drażniącego.
Moja dużo starsza koleżanka miłośniczka LBD oddała je po dwóch dniach, twierdząc że ja po tym zapachu głowa boli ( a migren nie ma)

Musso dla mnie hitem ostatnio jest szminka Colordisiac- będę ja polecać za wszystko- konsystencję, kolor, smak. Dla mnie rewelka- nie cierpię różu ale ten mnie "uwiódł"

Edytowane przez despa
Czas edycji: 2011-07-22 o 23:04
Stary 2011-07-22, 23:05   #2263
Lamarii777
Raczkowanie

Cytat:

A 3 pierwsze od góry na ręce to które to?Bo probowałam analizować wg tych co leżą, ale coś nie chciało mi pasować Zastanawiam się nad tym, co wyszedł różowy (2 od góry) - podejrzewam, że to rose hues, i jeszcze myślę nad Peach, ale mówisz, że na ustach będzie bezbarwny? (nie wiem, który to jest na ręce).
Dzięki za opisy tak w ogóle

Któraś też ma te błyszczyki duo reflects na wish liście?
Lamarii777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 23:07   #2264
melisska
Rozeznanie

Coś mi w poprzednim poście źle zacytowało Chciałam zacytować wypowiedź musso o bransoletkach do kremów Aqua.

A co do kremów do rąk bardzo lubię Lawendę /Rumianek ze wzgledu na zapach, dobre wchłanianie i nawilżanie. Wzięłam sobie teraz 2 szt za 5,90

Edytowane przez melisska
Czas edycji: 2011-07-22 o 23:08
Stary 2011-07-22, 23:09   #2265
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lamarii777 Pokaż wiadomość
A 3 pierwsze od góry na ręce to które to?Bo probowałam analizować wg tych co leżą, ale coś nie chciało mi pasować Zastanawiam się nad tym, co wyszedł różowy (2 od góry) - podejrzewam, że to rose hues, i jeszcze myślę nad Peach, ale mówisz, że na ustach będzie bezbarwny? (nie wiem, który to jest na ręce).

Ja biorę peach, ale dopiero w 12 I też mi coś te kolory na ręce nie grają (zdjęcie na katalogowym)
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 23:10   #2266
Pani_Wood
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Daszka Pokaż wiadomość
Poproszę o pierwsze wrażenia nt. tych dwóch
TRESELLE MYSTIQUE
Mieszane uczucia mam...niby ładna, jak dla mnie kategoria szyprowo-drzewno-słodka, można porównać trochę do: Passion Dance (szyprowe nuty), Herve lefer femme (miodowo-drzewne nuty) i Bond Girl (tak jakby mocniejsza wersja BG). Ale jest rzecz która mnie w niej drażni, bowiem ona tak jakby...nie ma głębi. Nie wiem, jak to dobrze określic, ten zapach taki przyduszony jest, słabo się rozwija. Może potem to się zmieni.

MGIEŁKA SUMMER BREEZE
Jest świetna. To nie jest dokładnie mgiełka, tylko takie mleczko w sprayu. Nie jest przezroczysta, mleczno-żółty kolor ma. Bardzo dobrze nawilża, zapach jest piękny i bardzo intensywny, trzyma się około godzinę.
Oh how I wish to go down with the sun
Sleeping
Weeping
With you...

E.W

AVON

Edytowane przez Pani_Wood
Czas edycji: 2011-07-22 o 23:11
Pani_Wood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 23:17   #2267
musso4
Zakorzenienie

Cytat:

Musso dla mnie hitem ostatnio jest szminka Colordisiac- będę ja polecać za wszystko- konsystencję, kolor, smak. Dla mnie rewelka- nie cierpię różu ale ten mnie "uwiódł"
oj tak mam dwie flirty fuchsia i cant resist coral i myślę na próbkami, żeby wybrać jeszcze jakąś
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 23:34   #2268
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 23:37   #2269
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7 f138a13b7c455c0 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 00:03   #2270
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Ja może.... Bo nic ciekawego w tym katalogu dla siebie nie znalazłam I może te kremy z motywacyjnego.

Cytat:
Napisane przez Pani_Wood Pokaż wiadomość
TRESELLE MYSTIQUE
Mieszane uczucia mam...niby ładna, jak dla mnie kategoria szyprowo-drzewno-słodka, można porównać trochę do: Passion Dance (szyprowe nuty), Herve lefer femme (miodowo-drzewne nuty) i Bond Girl (tak jakby mocniejsza wersja BG). Ale jest rzecz która mnie w niej drażni, bowiem ona tak jakby...nie ma głębi. Nie wiem, jak to dobrze określic, ten zapach taki przyduszony jest, słabo się rozwija. Może potem to się zmieni.
Potem lekko przebija w niej coś słodkiego, jakby waniliowego... To tyle co do głębi przeze mnie wyczuwanej.
Ale mnie się spodobała. Bardziej niż FAD.
Stary 2011-07-23, 00:13   #2271
theMonique
Zakorzenienie

a nie bierzecie tego zestawu z SS i lakierem? ja chyba sie skusze

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 07:21   #2272
taka jedna
Zakorzenienie

Pierwszy raz w mojej karierze avonowej przegapiłam termin składania zamówienia jestem dzień B więc mam do piątku, a w czwartek czekałam na klientkę, która mówiła, że może od niej z pracy będą jeszcze coś chcieli, a w piątek miałam zabiegany dzień i potem gości i...zapomniałam. Trzeba będzie więc zainwestować w kuriera
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 07:23   #2273
cleo80
Zadomowienie

Cytat:

Buuu a taką miałam chrapkę na ten Peach, bo właśnie takiego kolorku poszukuję. Czy jakaś szminka w Avonie ma taki właśnie brzoskwiniowy kolorek ??
Wczoraj dzwonił do mnie pewien Pan i powiedział , że jak zrobię zakupy w COK za 150 zł (kat10) to za 50gr dostanę portfel. Czy wiecie może jakie portfele rozdają ?? Bo ja oczywiście zajęta gotowaniem o to nie zapytałam.
Wczoraj farbowałam włoski tym najjaśniejszym blondem i jestem bardzo zadowolona z efektów
cleo80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 08:06   #2274
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
Też się zakochałam w tej szmince Mówisz o odcieniu Flirty Fuchsia?

Cytat:

JA! I waham się pomiędzy Pink Flip a Rose Hues... Chciałam coś jasnego, ale boję się, czy aby Pink Flip nie będzie za jasny

Cytat:
Napisane przez melisska Pokaż wiadomość
A co do kremów do rąk bardzo lubię Lawendę /Rumianek ze wzgledu na zapach, dobre wchłanianie i nawilżanie. Wzięłam sobie teraz 2 szt za 5,90
Zamówiłam sobie kiedyś, ale nie mogłam znieść zapachu Oddałam mamie

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 09:16   #2275
tuveneno
Raczkowanie

Witam wszystkich
Chciałam spytać czy miałyście może waniliowe mleczko do ciała? to takie do wstrząśnięcia i czy rzeczywiście ma potem lekka, puszystą konsystencję i jak się wchłania itp itd. Bo chciałabym sobie zamówić w kat11 ale u mnie ciężko dobrać balsam/krem/mleczko do ciała
"To niebezpieczna gra... Wszystkie wojny świata są niczym przy jednym złamanym sercu. A wiesz dlaczego? Bo tego nie da się wyleczyć. Złamane serce nigdy się nie zrasta. Można tylko zapomnieć, ale to w każdej chwili może wrócić..."
tuveneno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 09:35   #2276
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Po tych zdjęciach błyszczyków chyba jednak zrezygnuję z zakupy. Najodpowiedniejszy wydawał mi się Rose Hues, ale jest on strasznie różowy. Już sama nie wiem....
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 09:37   #2277
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
zastanawiałam się też, ale stwierdziłam, że nie potrzebne mi dwudzieste któreś malowidło do ust i nie biorę
ja biorę 2 lub 3 kolorki
jak mi nie będą odpowiedać to zwrócę
a tanie są, więc trzeba przetstować

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 09:59   #2278
Lavande
Raczkowanie

Dziewczyny, zgubiłam druczek do zapłaty z faktury I zupełnie nie wiem co teraz robić - mogę wysłać kasę na konto z poprzedniego druku?
Stary 2011-07-23, 10:09   #2279
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lavande Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zgubiłam druczek do zapłaty z faktury I zupełnie nie wiem co teraz robić - mogę wysłać kasę na konto z poprzedniego druku?
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 10:20   #2280
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Też się zakochałam w tej szmince Mówisz o odcieniu Flirty Fuchsia?
JA! I waham się pomiędzy Pink Flip a Rose Hues... Chciałam coś jasnego, ale boję się, czy aby Pink Flip nie będzie za jasny
Zamówiłam sobie kiedyś, ale nie mogłam znieść zapachu Oddałam mamie

nie, mam Satin Sheets- wstawiałam na katalogowy fotkę. Ostatnio nawet się śmiałam bo przed wyjściem do pracy pociagnęłam z butli parę łyków wody mineralnej, jak wróciłam to butla dalej nią pachniała.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości