|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
Ja chleb jem wyłącznie pełnoziarnisty, góra 2 kromki dziennie ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Współczuję bo u mnie to samo. Niby nie mam już kataru ale nie czuje się tak do końca zdrowa |
|
|
|
|
#2252 |
|
Wtajemniczenie
|
no i ja musze walczyc :Pze slabosciami ufff chociaz ciezko jest ![]() a watku mam majowych nie widziala ja
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
za wszystkie dzisiejsze USG . Ja też zawsze przed USG mam nerwicę. Toteż zawsze u gin mam podwyższone tętno (ale w normie)...ciekawe dlaczego nie mierzą mi ciśnienia jak już się dowiem, że jest wszystko OK .Co do wagi to mi się utrzymuje przy 60,4 w 12tc+4d |
|
|
|
#2254 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jutro ide na usg i na 1 wizyte
ale tez juz mam stresa
|
#2255 |
|
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie
![]() Odchorowanym, ale pracowitym...chyba Was musze kiedys zaprosic na krokiety z kapusta i grzybami okazuje sie,ze mimo iz pierwszy raz to az jestem z siebie dumna bo wyszly pyszne (coz za skromnosc )Zaraz podczytam wszystko,bo sie nazbieralo tego
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#2256 | |||
|
Rozeznanie
|
Jak zwykle jestem w tyle ale naprawdę nie da się was nadrobić Dziewczyny nie chorować nam tu, pod kołderkę herbatki, miodki itp musimy być zdrowe i sie nie dawać choróbskom ![]() 88natka, Pandzia_2010 witajcie! zaczęłam niedawno brać witaminy, niby polecane przez dr i znajomą farmaceutkę- Matruelle. Czy którąś z was po nich mdli??? może je źle biorę albo to euthyrox- równocześnie je zaczęłam brać tyle że w zwiększonej dawce. Niby takie dobre i kurczę drogie a jakoś mi po nich nie najlepiej... Cytat:
też czasem się gubię jak to liczyć mimo tego że bardziej to umowne. nawet kilka kalkulatorów nie wylicza tych samych danych mimo podobnego sposobu liczenia. Cytat:
1 miesiąc – 0-4 tydzień ciąży, 2 miesiąc – 5-9 tydzień ciąży, 3 miesiąc – 10-13 tydzień ciąży, 4 miesiąc – 14-18 tydzień ciąży, 5 miesiąc – 19-22 tydzień ciąży, 6 miesiąc – 23-26 tydzień ciąży, 7 miesiąc – 27-31 tydzień ciąży, 8 miesiąc – 32-36 tydzień ciąży, 9 miesiąc – 37-40 tydzień ciąży. ja też Cytat:
![]() Aguśka mój szpital też sie dorobił takiego fotela kosmicznego jak ten o którym pisałaś tylko że po 1. nie licze na to że udało by mi się na nim rodzić po 2. moja wyobraźnia bardzo zaszalała oglądając zdjęcia i chyba teraz nawet bym na nim nie chciała rodzić. U nas pierwsze wyczuwalne ruchy!!! dzisiaj w nocy i chyba to już było to takie nieregularne 3 puknięcia i z godz temu chyba też![]() my też mamy sypialnię w kolorze zieleni |
|||
|
|
|
#2257 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
ja tez ta tym etapie. Wybieramy,porownujemy,a jest tego od groma! ciezko sie naprawde zdecydowac. Mebli tez jeszcxze nie mamy wybranych .Poki co pralka wlasciwie na 100% wiadoma,a reszta to jeszcze szukanie. Urzadzanie jest fajne, ale przez to,ze taki wybor i $ ograniczona to wiadomo jak to wyglada . Czlowiek wchodzi do sklepu i czuje sie jak małe dziecko w sklepie ze slodyczami bo.,..chcialby wszystko![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
My tez jakis czas temu duzo myslelismy o zakupie,ale Goldena. Jednak tryb zycia i ilosc czasu zawazyly na tym,ze dcecyzja byla na nie;/ szkoda,bo bardzo lubie psiaki,ale nie mozna patrzec egoistycznie . Ja sie sprawuje nacodzien?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||
|
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Chciałam tylko przypomnieć o swojej obecności ![]() Ja dziś zaczynam 18 tc ![]() Pierwsze ruchy mojej 99% córeczki poczułam w tamtym tygodniu, a teraz już naprawdę mocno daje o sobie znać Co do dolegliwości, to cały czas walczę z infekcjami i zapaleniem pęcherza już nie mam do tego siły po prostu... tylko skończę brać globulki, tydzień spokoju i znowu to samo...Ja USG mam dopiero 6.10 i już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć moje dzieciątko i potwierdzić płeć. Fajnie jak już się czuje ruchy to wiadomo, że maleństwo żyje i tak strasznie się nie stresuje przed USG.. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie |
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z niecierpliwością czekam na ruchy
jutro zaczynam 15 tydzień! i mam dziś wizytę jaaacie ... stracha mam...ale wierze, że musi być i jest wszystko z dzidzią dobrze... Witam Nowe Mamusie... Co do wagi ja ma na mojej + 4 kg. MASAKRA JAKAŚ!!! i w cm mi weszło sporo u udach ![]() od dziś zaczynam więcej się ruszać...i mniej jeść...tzn. spróbuję jeść mniej chleba skoro u Was się sprawdza( kocham ciemny chleb ) i odstawim słodycze... za to muszę więcej warzyw...bo jakoś mało u mnie ... chciałabym aby tak na 3 tyg. waga staneła...bo idzie mi codzień w górę![]() Miłego dnia!
|
#2260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
))) ehh zazdroszcze! ze juz czujesz..ja jestem ciekawa kiedy to sie pojawi. My mamy 15tc i 3 dzien wiec jeszcze troche pewnie poczekamCorcia powiadasz? ![]() zdrowka zatem zycze!! i do USG juz coraz blizej masz
|
|
|
|
#2261 |
|
Rozeznanie
|
ja dzis 12 tc i 3 dc a na wadze 3+ chyba tez musze ograniczyc te slodycze i bułki i pojesc owoce
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tam słodycze jem sporadycznie, bo mnie po prostu do nich nie ciągnie. Jedynie mam chętkę na kitkaty (ale te dzielone na małe wafelki) raz na jakiś czas.
Za to białe pieczywo jem prawie codziennie, ale nie widzę u siebie jakiegoś szybkiego wzrostu wagi więc nie zrezygnuję z bagietek |
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Muszę na najbliższe dni zatrudnić kogoś do opieki nad sobą jeśli chcę się wyleżeć i podkurować. Niestety trzeba wstać i wyjść z psem, obsłużyć się w kuchni. Niby nie jest źle, bo jakiś katar jest i lekko zapychający się nos, do tego mało komfortowe uczucie w gardle. Nie jest źle, ale nie chcę aby było gorzej ![]() Dobrze, że chociaż obiady na kilka dni już mam ![]() o wadze znowu mówicie... u mnie 15+6 i a wadze +1 kg ![]() i to chyba dzięki słodyczom właśnie
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy Wy "czujecie" podbrzusze? nie chodzi mi o ból jak na miesiączkę, ale o taki lekki ... ja od niedawna zauważyłam u siebie właśnie "czucie podbrzusza"...czasem coś tak tępo zakłuje... bardziej niż w 1trym. Może dlatego, że szybciej rośnie???
A jak jestu WAS??? PS: mam zgagę...
|
|
#2266 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Cytat:
o czywiscie nic na sile, ale poplywac bym bardzo chciala....Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mni etez sie wiele ladnych rzeczy podoba, ale staram sie zachowac rozsadek i patrze na strone praktyczna...czyli zeby mi sie nie popsulo cos po miesiacu uzytkowania. Wiem ze jesli chodzi o zmywarki np to bosch, aeg i siemens jest polecany. Sama mam pralke z siemensa prawie 5 lat i dziala bez zarzutu Czytalam zeby nie kupowac z firmy beko bo jest to slaby sprzet... Nastepnie jesli chodzi o kuchenki to wyczytalam ze mastercook chyba najlepszy. Okap jeszcze nie wiemy jaki. Ale maz sie dowiedzial o kogos tam ze warto przedluzac gwarancje do 5 lat (bo przewaznie jest na 24 m-ce wiec 2 lata) doplaca sie niewiele a masz dluzej gwarancje.![]() Cytat:
W pierwszej ciazy w sumie przytylam 14 kg wiec neiwiele a teraz tyje bardziej, nie obzerajac sie jak dzika swinka. Fakt nie mam bardzo duzo ruchu ale wystarczajaco jak przy 2-letnim dziecku
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
kurczę... na mnie nic nie działa. Słodkie, tłuste, kaloryczne...
Oby to dziecię teraz ze mnie wszystko zjadało. Ostatnio brzydko o nim mówię... że mój mały pasożyt znowu domaga się jedzenia A mąż z podziwem patrzy, jak znowu kręcę żuchwą. ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- a ja na tym kosmicznym fotelu chętnie bym spróbowała rodzić ![]() A co mi tam!
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca mój patrzy na mnie z przerażeniem jak znowu coś pochłaniam
.
|
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja całe życie muszę uważać na to ile i co jem...i widzę, że teraz u ciąży muszę też być bardzo uważna... ale co tam w paranoję nie popadam... szkoda tylko, że mineła mi "niechęć do słodkiego" bo miałam tak na początku a ok 9tyg prysło wszystko...i wrócił apetytOK ja zmykam na zakupy...i do mamusi po jabłka i buraczki Pozdrawiam ciepło...
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-09-26 o 10:18 |
|
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca moja kumpelka przytyła dopiero w 9 m-cu
. A wcale taki malusi się nie urodził ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Mam ochotę na barszcz, ale tu nie ma buraków |
|
|
|
#2271 |
|
Wtajemniczenie
|
spokojnie kobiety ja przy pierwszym dziecku na porodowce wazylam 130kg
po dukanie bylo juz 80nawet ale pozniej pofolgowalam slodyczami i wrocilo 5kg no a teraz juz 88kg ale wiem, ze nie moge popuscic. Da rade zrzucic wszytsko ja zrzucilam 50kg teraz najwazniejsze jest dziecko aczkolwiek duze tycie tez nie sprzyja ciazy
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to wcale nie tak długo już ja poczułam pierwsze w połowie 17 tc czyli tylko tydzien czekania, góra dwa
|
|
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Długo spałam ale się coś nie wyspałam ![]() dzisiaj zaczynamy 14 tydz
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Karo...chyba 15.
|
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
Echm... to ja już nie wiem, jedni mówią tak, jedni tak, już sama nie wiem.
Fakt taki, że dzisiaj mam równy 14 tydz
|
#2276 |
|
Zadomowienie
|
a ja z samego rana juz na badaniu krwi bylam .
w środe drugie USG mam pietra ![]() gotuje ogórkową ![]() a jutro Tż na 2 dni na delegacje jedzie czasami lubię pobyc sama
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz, ja też rano miałam pobieraną krew, ale w wersji all inclusive, bo w piżamie, i zaraz po pobraniu poszłam dalej spać
Dobrze jest mieć mamę pielęgniarkę Musiałam zrobić badania na p.c. na toxo i różyczkę, no i grupę krwi.
|
#2278 |
|
Rozeznanie
|
Cześć! ja startuje w 17 tydzień -jutro mam USG, mam wielka ochotę na poznanie płci
Za to wczoraj co się działo ze mną to szkoda gadać, cały dzień ból brzucha, i to taki przeszywający przy samym spojeniu łonowym- 3 razy brałam buscopan, i oczywiście leżenie. Na szczęście rano nie było po nim śladu ale czułam się fatalnie. Na dopplerze słuchałam szaleństw dzidziusia więc on ma się dobrze-ale jak widać czasami gorzej z nami -mamuśkami
|
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Bo masz np. 14 pełnych tygodni i kilka dni 15. tygodnia ![]() Kciuki za pomyślne wyniki badań i środowego USG |
|
|
|
|
#2280 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i że mogę choć wyjść na spacer czasami.W sobotę wieczorem byłam 10 minut na ławeczce przed domem i w niedziele rano podwójne brudzenie Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

nie jem tego dziadajstwa

za wszystkie dzisiejsze USG
.
(coz za skromnosc
)
) więc 16tc+2 (17sty) i tp.byłby 08.03.2012 ale cykle 30-35 dni więc wiarygodniejsze jest USG ale liczę wg OM 

a z dobrych wieści 15tc stuknął właśnie
szkoda,bo bardzo lubie psiaki,ale nie mozna patrzec egoistycznie

już nie mam do tego siły po prostu... tylko skończę brać globulki, tydzień spokoju i znowu to samo...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)