Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-21, 12:36   #2251
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

drcronik z twoimi przygodami zaczac tydzien od pecha to juz normalka chyba...

Oby szybkoprzeszlo dzieciaczkom...!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:38   #2252
P0P70
Zakorzenienie

Asulek jak ma biegunkę to jednak najlepiej przegłodzić trochę. JA zawsze podaję ten ORS 200 z apteki. No i wtedy mleka nie podaję wcale. Może też suchą (czyli bez niczego) bułkę zjeść.

Catro - Catro trzymam kciuki aby termin Wam przyszedł jak najszybciej bo widzę że chciałabyś juz mieć to za sobą. Czemu oczywiście sie nie dziwię.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:43   #2253
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
A klamac to moja potrafi ale jeszcze tak niewinnie. Np. pytam "byłaś dzis u dziadzi"? a ona na to "NIE". Więc pytam znów a ona z takim krzywym uśmieszkiem nadal mówi "NIE" a była tego typu kłamstewka
Albo jak coś nabroi i spytam kto to zrobił to zawsze tata, baba, albo dziadzia- nigdy ona
Zosia też tak kłamie, robi identycznie jak Weronika

Catro ja tez trzymam kciuki za Ole.

ciekawe jak tam mała Lenka Ice, cały czas mi chodzi po głowie

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:45   #2254
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Asulek jak ma biegunkę to jednak najlepiej przegłodzić trochę. JA zawsze podaję ten ORS 200 z apteki. No i wtedy mleka nie podaję wcale. Może też suchą (czyli bez niczego) bułkę zjeść.

Catro - Catro trzymam kciuki aby termin Wam przyszedł jak najszybciej bo widzę że chciałabyś juz mieć to za sobą. Czemu oczywiście sie nie dziwię.
Najgorsze, ze ona wciąż mleko woła Nic innego by nie jadła tylko mleko. A jak jej nie dam (a nie daję) to jest ryk przez długi czas ja nagotowalam jej marchwianki ale gardzi

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Dziewczynki, zapodajcie jakies fotki waszych pociech... ja tak uwielbiam oglądać... dusiaka- Olki dawno nie widziałam

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:47   #2255
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Z tego co wiem to niestety ale trudno naszym maluchom zrobić takie testy. Lekarze mówią ze tak po 3 roku życia można.
Ale ja byałam w Wawie sama się przebadać w takim jakimś prywatnym gabinecie. I tam badają elekrodami. D jednej ręki dają Ci jakieś substancję w drugiej trzymasz elektrodę i sprawdzają jak organizm na to reaguje. I tam babka mówiła że to można już zrobić małemu dziecku. Tylko nie pamiętam nazwy tego gabinetu ale w domu mam wyniki badań więc sprawdzę gdzie to dokładnie. Tylko ż eto w Wawie ale moze i w łodzi coś podobnego gdzieś jest.

Co do dermatologów to ja osobiście jakoś ich nie lubię. Mnie te ich opinie nie przekonują i ciągle to samo mówia niezależnie z czym sie idzie.
no wlasnie pamiętam,że o tym pisałaś
ja tez nie mam do nich zaufania ale jest jakis super lekarz w łodzi,znajoma byla z kuilku-miesięcznym dzieckiem i nie zbył stałm tekstem"azs"lub"skaza" tylko dokladnie obejrzal cąłe ciałko,przepisał maść która rzeczywiscie pomogla ale u Daniela do ewidentnie musza być badania chyba ze ma azs i nie ma to nic wspólnego z jedzeniem,tylko,że u niego jest tylko reakcja zawsze na buzi

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
jakie dajecie dzieciom syropki na kaszel?
Evitka ja dawałm lipomal ale wydaje mi sie ze kiepski,jak wykrztuśny to mocosolvan a antykaszlowy sinecod,zawsze mi pomaga sinecod w kropelkach,szczegolnie na noc,to go nie dusi

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
zastanawiałam się nad kupnem tego ekspresu ale znojomi tez go maja i szału nie ma
odradzam,a do tego biorąc pod uwagę,że kawa później Cie kosztuje prawie 3 zł to tym bardziej.Kapsułki kosztują 23zł za 8 szt chyba ze ekspresso to jest ich 16

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Tż mnie namawia na bal sylwestrowy, ale jakoś nie mam ochoty. Tym bardziej że trzeba za niego zapłacić 400- 500 zł. To wole dołożyć i jechać gdzieś w góry na weekend
ja też zdecydowanie bym wolała wyjechać,ale jak z tż sie zastanowilismy to byłoby to bez sensu jechac z Danielem w góry bo połazić jeszcze nie połazi,a biorąc pod uwagę,że z nim kawałek idę pół godziny to byśmy chyba tylko koło domu latali,a wózek-parasolka na śnieg nie ma szans także u nas góry dopiero za rok

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
Aneczka my mamy Dolce gusto, ten jajowaty, ale furory nie robi wielkiej, Tżta kuzynka ma ciśnieniowy i kawusia z niego to miodzio, jak w tygodniu bedę u nich, to podpatrze jaki maja

a ja tydzień zaczęłam od pecha aż mi się nic nie chce i marzę by juz był piąteczek
co się stało?

Catro no rzeczywiście szkoda,może będzie druga szansa..
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:50   #2256
P0P70
Zakorzenienie

Tak one na razie to tak słodko kłamią ale potem będą coraz bardziej sprytne. I zatanawiam sie tylko od kogo one sie uczą kłamać bo jednak aturalnie jest odpowiadanie prawdy.

Stary 2011-11-21, 12:52   #2257
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

ja też zdecydowanie bym wolała wyjechać,ale jak z tż sie zastanowilismy to byłoby to bez sensu jechac z Danielem w góry bo połazić jeszcze nie połazi,a biorąc pod uwagę,że z nim kawałek idę pół godziny to byśmy chyba tylko koło domu latali,a wózek-parasolka na śnieg nie ma szans także u nas góry dopiero za rok
jedynie sanki

może przełożymy na wiosnę wyjazd, nie mam za bardzo ochoty iść na bal, mieliśmy dwa wesela w tym roku, w przyszłym też dwa. Także się wybawimy

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 13:10   #2258
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Tak one na razie to tak słodko kłamią ale potem będą coraz bardziej sprytne. I zatanawiam sie tylko od kogo one sie uczą kłamać bo jednak aturalnie jest odpowiadanie prawdy.
właśnie się zastanawiałam jak to jest,że jeszcze mówić nie potrafią a już kłamać się nauczyli:
Daniel zrobiłeś kupę:nie
jak to nie przecież czuję:nieeeee
i dlaczego nie powie tak?

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
jedynie sanki
już się nie mogę doczekać żeby wyjść z nim na sanki ma takie super ze śpiworkiem,będzie jazda

czy ktoraś z Was widziała to na żywo?
http://allegro.onet.pl/zjezdzalnia-p...939809907.html
Stary 2011-11-21, 13:13   #2259
mloda1989
Zakorzenienie

no fakt kapsułki 16 szt - ja biore "aroma" z niej jest 200ml i mleczko osobno zwykle ubjam i dodaje - najdrożej w saturnie 21zl.... a mozna dostac po 19zl - czyli kawa 1,3zl na all czesto przy wiekszym zamowieniu wychodzi jeszcze taniej... co nie zmenia faktu ze wolalabym zwykly cisnieniowy ze spieniaczem:P
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 13:15   #2260
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie się zastanawiałam jak to jest,że jeszcze mówić nie potrafią a już kłamać się nauczyli:

Mojej to nawet nie zdążę spytać bo ona jak robi gdzies w kącie (najczęściej za stołem) i z niego wychodzi to juz krzyczy z przekonaniem "nie, nie ma" bo wie,że będę pytała

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-11-21, 13:16   #2261
mloda1989
Zakorzenienie

my sylwka w gorach zaliczymy, w domu ale w dużym gronie... i cos mi sie wydaje ze tez sanki beda czesto w uzyciu - ale trzeba je jeszcze kupic:P

co do klamania to moj tez nigdy nie zrobil kupy...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 13:20   #2262
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Nie, nie widziałam tej zjeżdżalni na zywo ale wygląda fajnie.
Mi sie spodobało to... bo na długo. Tylko moja na razie nie za bardzo zainteresowana bujaniem... wiec nie wiem czy jest sens...

http://allegro.pl/hustawka-modulowa-...926126405.html

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość

Nasze dzieci po prostu są mądre i wiedzą już, że do tego WSTYD się przyznać

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-11-21, 13:21   #2263
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Dziewczyny mam calkowity metlik w glowie jakie klocki wkoncu wybrac podajcie jeden sprawdzony zestaw ktory na probe starczy. Bede mogla tylko gora 100zl wydac ?prezenty juz dla dzieci mam. Tylko chcialam klocki zeby maly mial zajecie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 13:32   #2264
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam calkowity metlik w glowie jakie klocki wkoncu wybrac podajcie jeden sprawdzony zestaw ktory na probe starczy. Bede mogla tylko gora 100zl wydac ?prezenty juz dla dzieci mam. Tylko chcialam klocki zeby maly mial zajecie
heh... no to teraz się zacznie wierzysz, ze podany zostanie jeden??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-11-21, 13:38   #2265
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
heh... no to teraz się zacznie wierzysz, ze podany zostanie jeden??
Moze lepiej spytac sie po swietach. Jak juz dzieciaki pod choinka przetestuja?

Maly spi od 13. Pewnie jeszvze godzinka luzu z jednym. A z drugin narazie lekcje. Nadzor konieczny

Stary 2011-11-21, 13:43   #2266
blistex
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

już się nie mogę doczekać żeby wyjść z nim na sanki ma takie super ze śpiworkiem,będzie jazda

czy ktoraś z Was widziała to na żywo?
http://allegro.onet.pl/zjezdzalnia-p...939809907.html
jakiś jełop wyłamał mi zamek w samochodzie, uszkodził drzwi, i całą drogę do pracy modliłam sie tylko, by prowizorycznie zamkniete drzwi nie otworzyły się, jak bedzie jechało coś z naprzeciwka
w dodatku nie moge znaleść portfela pewnie to zmesta Tżta, że z niego się śmiałam i do pracy jechałam bez dokumentów tym samym nie miałam nawet za co kupic sobie jogurtu i bułki do pracy umieram z głodu
dobrze, że znajoma pracuje w moim banku, to po pracy pójdę wypłacić jakiegoś grosza z konta, mam nadzieję, że nie bedzie kierownika i ze wypłaci bez dowodu < numer i serie znam na pamięć

zjeżdżalnia bardzo stabilna się wydaje, my mamy taką, jak ta co jest na tej aukcji co podałaś na dole strony razem z basenikiem, nasza jest masywna, a co najważniejsze udźwiga mój ciężar

Cytat:
Nie, nie widziałam tej zjeżdżalni na zywo ale wygląda fajnie.
Mi sie spodobało to... bo na długo. Tylko moja na razie nie za bardzo zainteresowana bujaniem... wiec nie wiem czy jest sens...

http://allegro.pl/hustawka-modulowa-...926126405.html

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Nasze dzieci po prostu są mądre i wiedzą już, że do tego WSTYD się przyznać
fajna ta huśtawka ale skoro narazie Wercia nie zainteresowana bujaniem, to warto poczekać i kupic dla starszych dzieci

Julka jak zrobi siku, to od razu przybiega krzyczy siku siku, a jak się zabawi i ja ja pytam chcesz siku
J: nie
ja: chodź siadaj na nocnik
J: nie siku < tak stanowczo
ja: to nie
Julka zesika sie w majtki
ja: zrobiłaś siku
J: nie sucho mam
ja: a co po nogawce Ci leci
J: ojoj siku < ze dziwieniem>

wczoraj napisze wam co ona zrobiła
Tż mnie gilał, a ja chciałam spać i mówię do niego przestań, a Jula
J: tato no przestań
Tż: nie < dalej mnie gila
J: przestań zioziumiesz < rozumiesz >
J: osioł upaty jesteś < osioł uparty jesteś >
Tż zrobił dziwna minę, a ja nie mogłam ze śmiechu, bo on aż zaniemówił

Julka osatnio dorwała się do szafki z czekoladkami zjadła dwa kawałeczki wymazała sie całą, ja jej pytam, kto zjadł czekoladki, a ona mi odpowiada stanowczo: Ty mamusia i co ja mam z tą moją mondralińską począć
Stary 2011-11-21, 13:50   #2267
Darusiaaaa
Zakorzenienie

madzia ja mialam dokupic z tz kolejne jdlt ale jak juz mama kupila lego to my te hello kitty tylko dla chlopca to chyba srednio:P
A.Camus
Stary 2011-11-21, 13:56   #2268
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej laseczki

asiulek i evitka - duzo zdrówka

madzia - ja się każdego dnia ciesze że dzieciaki są zdrowe . Leczenie przewlekłe jest koszmarnie drogie. Jeśli o astmę chodzi to pamiętam jak jeszcze pracowałam i miałam konkurencyjny preparat do singularu. Normalnie singular był wtedy w wielu aptekach za 1 gr ale wiadomo ze potrzebne są jeszcze inne preparaty i tak jak piszesz filtry, sole i inne cuda

Pop - to okropne opóźnienie, oby nie odbiło się to na Twoim zdrowiu

catro - szkoda ze tego papierka nie mieliście wczesniej. Podejrzewam że w szpitalu byłaby ta konsultacja przed zabiegiem. Oni chyba muszą za każdym razem zrobić zwłaszcza w przypadku dziecka. Ale oczywiście tak sobie gdybam bo pewności nie mam

W temacie kawy się nie wypowiadam bo opijam się czasami tylko rozpuszczalną albo inką. Z mlekiem kawy pić ni mogę bo mnie mdli. Czasem lubie sobie gdzies wypić łyk dobrej mocnej kawki takiej jakiej nie dostanę w żadnym domu. Nie zapomne smaku kawy we Włoszech, naparstek ale wystarczający na cały dzień i w dodatku przepyszny.

Cytat:
Madzia no wlasnie malo po dworzu lata jest z godzine na spacerku ale to nie to co latem bo biegal po 3h czasami jak jest zimno to mama wcale z nim nie wychodzi,a co do kąpania to mogę go wykąpać nawet o 19 czy 21 on i tak ubiera się i chce iść do nas bo nawet mu się nie myśli o spaniu,co najlepsze,że jak mama z tatą ma weekend wolny do się budzi o 7.00 a teraz dzwoniłam o 8;30 do mamy i jeszczez śpi,czy to nie złośliwość
zdróweczka dla Eryka,właśnie u nas to wszystko jest chore ze specjalistami mi na wizytę do endokrynologa kazali czekać pół roku!
a dlaczego nie wychodzi ?

Cytat:
nie dobijaj leżących... moja nigdy w życiu do tj godziny nie spała. Jej rekord to 8.30 (oczywiscie z pobudką wczesniejszą na mleko) i to zdarzyło się tylko raz!! I moze ze 3 razy do 7.30 (też z wczesniejszymi pobudkami) Ona ogólnie w nocy śpi maksymalnie 9-10 godzin. Przeważnie 12 godzin na dobę...

kolejna

I jeszcze ta mi dołozyła

jak tylko odwiedzę mojego lekarza to spytam. No chyba, że to się powtórzy to od razu lecę...
Ona miała wtedy gorączkę. Ogólnie była rozpalona a tylko te rączki zimne bardzo miała. Ale jak jej rozgrzałam to przeszło...

Ja teraz podawałam flavamed i kaszel szybko przeszedł...

A mi te koty sa obojętne- jak są to niech sobie są a jak ich nie ma to też dobrze ale moje dziecko ma tylko jedna czapkę z tym kocurem... nic poza tym...

Jak ja zazdroszcze tym co mieszkaja w domku. ja tych sąsiadow kiedyś powystrzelam... oni chyba mają kamery na moje mieszkanie, bo cały dzień cisza a jak tylko mała usnie to pukają i wiercą...

Teraz usnęla mi mała przez 2 minutami a u góry zaczynają wiercić... i pewnie za chwile mi ją zbudzą bo łomot niesamowity

To samo jest zawsze wieczorem. cały dzień cisza- wieczór- mała zasypia zaczyna się remoncik. Porażka!!
ja juz przestałam czytać jak dziewczynom fajnie dzieciaki śpią.
U nas nie ma znaczenia czy Zosia spi w ciągu dnia czy nie i tak idzie spać o tej samej porze i równie niespokojnie śpi. Co najwyżej jeżeli nie śpi po południu to jest zmierzła i marudna. No i chyba niestety jest z tych wrażliwców którzy w nocy ponownie przeżywają sytuacje z dnia.

No i mam upierdliwych sąsiadów nad nami z psem. Wyjątkowo złośliwi ludzie
Stary 2011-11-21, 13:58   #2269
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no solidna sie wydaje zjezdzalnia, fajna:yes:

drcron ja nie wiem skad julka takie teksty bierze??
raz mowisz ze nic nie mowi badz nie chce, a za chwile cale zdania mloda sypie....
to sa normalnie dialogi prawie jak z doroslym czlowiekiem, wiec nie wiem na co ty narzekalas....

a i mialam sie zapytac o te ciuszki, z jakiej firmy Jula na ponad 100 cm nosi ,bo na zdjeciach podobnie do mojej gadziny wyglada.

I zjakiej firmy macie ta kurteczke ze zdjec na fb?bo jest ZA☠☠☠ISTA!!!!!!!!
A odpisali ci cos w sprawie tamtej aukcji futerka?
A.Camus

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 14:05   #2270
anakazar
Zakorzenienie

Madzia może wez te duplo farma,sztuk 102 i za 106 zł.Wiesz które

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 14:08   #2271
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki librus , a zalinkuj swojego miksia prosze

a moja chora-kaszelek i katarek ma i noc w sumie prawie cała z głowy była dla wszystkich domowników , już u babci się zaczęło i trochę źle spała, ale już tą noc to armagedon zaliczyliśmy wszyscy.....chyba się załatwiła jak miałyśmy te przygody okołocmentarne w czwartek
ja mam dokładnie ten http://allegro.pl/robot-bosch-mum-46...949018981.html
Tu babka widać nowy sprzedaje to tanio bo mój 500 z hakiem kosztował , może kupiła i coś jej nie pasi
Ja go bardzo polecam , u mnie ciągle w uzyciu , do tego maszynka elektryczna , kubek do koktaili, no i przede wszystkim ciasta ,masy nie musisz stać i mieszać pół godz , a rzadko się zdarza żebym małą ilość robiła zazwyczaj są takie ilości że sięga mieszadło.Ogólnie jestem bardzo zadowolona z niego

Biedna Lenka , spróbuj jeśli to suchy kaszel może sinecod przeciwkaszlowy.
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
evitka no to zdrówka dla malej

tylkooliwka a jest wybiegany na dworzu? Mój ma stały rytm dnia i nie ma że boli, ma o 20 kąpanie, kaszke, myce zębów, potem wszystkich buziakuje i do łóżeczka. Czasami wstanie po 30 min bo np kupka i itrzeba na nocnik posadzić, to wtedy mam go na głowie do 22 bo zasnąć nie może jak się rozbudzi. Erykowi w dzień po prostu zabrałam drzemke to sam padał o 19.30 pierwszy tydzień całe popołydnia marudził, ale później się przestawił i było ok.

mój jeszcze śpi
Na szczęście przeziębienie tylko na katarku się skończyło, i już jest ok. Za to drugi ma pogorszenie z astmą. A do pumnologa zapisy ruszaja na początku stycznia, to na kwiecień może się uda :/ a niestety rodzinna mu lekow nie może zmienić.Więc czeka mnie jazda do szpitala płucnego do innego miasta i tam prywatnie, jakbym mało wydatków miała. Ale zdrowie najważniejsze.
No i pamiętajcie nieważne jak ciężko wam jest, to i tak najważniejsze że dziecko zdrowe.
U mnie choroba Eryka to minimum 200-300 zł na minusie czasami i co miesiąc. Dobrze że młodszy nie choruje.
U nas też się sprawdza długie przebywanie na dworze i stały rytm dnia.
Ta wiem coś o tym ,też jeździłam prywatnie z Mikiem , do tego leki to 200 najmniej ,na razie odpukać spokój

Cytat:
Madzia no wlasnie malo po dworzu lata jest z godzine na spacerku ale to nie to co latem bo biegal po 3h czasami jak jest zimno to mama wcale z nim nie wychodzi,a co do kąpania to mogę go wykąpać nawet o 19 czy 21 on i tak ubiera się i chce iść do nas bo nawet mu się nie myśli o spaniu
a co będzie zimą
szkoda może mało dotleniony ,jeszcze teraz jak grzejniki grzeją sucho i niezdrowo w domu
Cytat:
A tak będąc w temacie to właśnie TZ do mnie zadzwonił i poiformował że Oliwka ma 2.12 wizytę u kardiologa i 2.01 wizytę u okulisty. Właśnie ją poumawiał. Dobrze że on pamięta o tych wszystkich lekarzach.
szybko u was ,ja dzwoniłam w zeszłym tygodniu do kardiologa się umówić to dopiero na 25.03 mamy

Cytat:
ja się właśnie z ekspresu ciśnieniowego na kawiarkę przestawiłam-mniej zachodu z tym, z myciem itp.
właśnie sobie super latte machiato zapodałam [COLOR="Silver"]
moja już do mnie jedzie właśnie mi napisali
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 14:11   #2272
anakazar
Zakorzenienie

Laski za tydzień w lidlu różne zabawki dla dzieci.Dla naszych fajna,gruba książka z baśniami.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-11-21, 14:13   #2273
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Mojej to nawet nie zdążę spytać bo ona jak robi gdzies w kącie (najczęściej za stołem) i z niego wychodzi to juz krzyczy z przekonaniem "nie, nie ma" bo wie,że będę pytała

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
my sylwka w gorach zaliczymy, w domu ale w dużym gronie... i cos mi sie wydaje ze tez sanki beda czesto w uzyciu - ale trzeba je jeszcze kupic:P

moge polecić superowe,nawet udałoby mi się chyba załatwic trochę taniej niz na all

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
a dlaczego nie wychodzi ?
bo jest zmarźlak i jej jest zimno,więc się nie chce wychodzić

Julcia ma dobre teksty,mogłyby sobie z Lenką Evitki pogadać a później byscie nam puściły na youtube

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Laski za tydzień w lidlu różne zabawki dla dzieci.Dla naszych fajna,gruba książka z baśniami.
a co kupić dla 5-latki
Stary 2011-11-21, 14:16   #2274
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

a co kupić dla 5-latki
Ja nie wiem jakie komu zabawki.Moje siostry na szczęście zawsze mówią co chcą dostać,ale ja i tak im zawsze kupuje ubrania.

Stary 2011-11-21, 14:17   #2275
P0P70
Zakorzenienie

No to moja w sprawie kupy też kłamie tylko na odwrót. Bo ona jak chce abyśmy zwrócili na nia uwagę to krzyczy że be, be, kupa. Ja sie ytam gdzie ta kuba to ona pokazuje na pieluchę(tyłek) i mówi "o tu". Więc ja jej muwię chodź i pokaż,. Ta leci i wystawia tyłek cobym mogła powąchać. Oczywiście w większośći wypadków kupy nie ma. A i jeszcze często krzyczy o nocnik bo niby siku chce a tak naprawdę chodzi jej o to aby mogła z gołaym tyłkiem polatać. Więc jak ją rozbiorę to ta siada na nosnik i tak siedzi i czeka aż mi sie znudzi jej pilnować. Wtedy ucieka z nocnika szczęśliwa. Jak ja próbuję złapać i urać to sie drze że nie i leci na nocnik. Aż w końcu sika po nogach daleko od nocnika. I dalej ucieka. Ona lubi nago chodzić.

Drcron- Julka jest niesamowita. ale co to będzie jak dorośnie

Stary 2011-11-21, 14:17   #2276
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

bo jest zmarźlak i jej jest zimno,więc się nie chce wychodzić

Toż przecież dla siebie nie wychodzi tylko dla dziecka. Przecież jeszcze nie jest aż tak zimno, ja nie pamiętam tak ciepłej i długiej jesieni. Co będzie zimą jak będzie np. -10.
Stary 2011-11-21, 14:19   #2277
blistex
Rozeznanie

Darusia my z pepco niemieckiego mamy takie rozmiary i z zary, wiekszość rzeczy nosi na 92-98, albo na 104-110 < tylko tu podwijam rękawki

to kamizelka futrzak a pod spodem złota tunika sweterkowa. I moja ukochana torebka LV Jula się do niej przyssała i nie chce oddać, ja mam cicha nadzieję, że będąc z babcią na spacerku jej nie zgubi, bo jedna z niewielu rzeczy, która mi z czasów mojej finansowej rozpusty została

Nie ukrywam, Jula teraz jak stara gada wszystko powtarza, jak coś jej nie wychodzi, to sie wkurza i mówi nie tak i próbuje dalej powtarzać, ale był okres, kiedy się martwiłam, bo kilkakrotnie zamilkła, tak, że nic nie mówiła, ale na szczęście jej to minęło

wiecie co jest najlepsze jak Jula do Tżta mówi tomasz < z takim smiesznym akcentem> on do niej Jula a ona no cooooooo i ucieka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 14:19   #2278
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama kupiła kiedyś Werci tą książkę w tesco i to jest ulubiona książeczka małej
http://merlin.pl/Bajki-o-wrozkach-i-.../1,828423.html

Super wydana, ładne ilustracje. A zapłaciła 9.99. Polecam

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-11-21, 14:21   #2279
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:

moge polecić superowe,nawet udałoby mi się chyba załatwic trochę taniej niz na all
a jakie??
Stary 2011-11-21, 14:22   #2280
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Madzia może wez te duplo farma,sztuk 102 i za 106 zł.Wiesz które
Biore je pod uwage. A taka ilosc juz starczy zeby jakis domek zbudowac ?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości