Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-21, 09:02   #2221
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
ja się właśnie z ekspresu ciśnieniowego na kawiarkę przestawiłam-mniej zachodu z tym, z myciem itp.
właśnie sobie super latte machiato zapodałam

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

jakie dajecie dzieciom syropki na kaszel?
ja nie daję żadnego syropku jak mały kaszlał bo i tak nie dał sobie podać....cudem skraplałam mu po ciutce, ale to i tak nie idzie nazwać dawaniem syropu....miałam jakiś w takiej staromodnej butelce żółty citro coś tam, nie pamiętam nazwy ale moja siostra małej zawsze daje albo flegaminę albo flavamed - szybko przechodzi także te dwa ci mogę polecić

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 09:07   #2222
evitka21
Zakorzenienie

darusia fajne i płytka do budowania jest

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 09:24   #2223
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

no wlasnie linka mi przeslala ze taki prezent mloda od niej dostanie, a ze my tez chcielismy klocki no to juz teraz musimy kupic takie zeby pasowaly.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 09:36   #2224
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Madzia - współczuję Ci bardzo tej astmy. A to będzie już tak zawsze miał problemy czy może w okresie dojrzewania przejdzie?
on tą astme mial zdiagnozowaną jak miał okolo roku. I jak miał 5 lat tak jakby minęła, już się cieszyłam, prawie 2 lata spokoju, i teraz gdzieś od lipca czy sierpnia non stop na lekach.

Te leki drogo wychodzą jak już jest gorzej. Taki staly repertuar, to sa tabsy do żucia przed snem, to musi mieć dwa kartoniki na miesiąc(około 60-70 zł) no i do inhalacji to juz ladnie refundowane na miesiąc na codzienne inhalacje wychodzi okolo 30 zł. Ale jak ma pogorszenie to dochodzi syropek antyhistaminowy i smarowidla na skorę, to już refundacja znikoma Co jakiś czas wymiana filtrów w inhalatorze i takie tam.Więc jak dzisiaj wezme receptę i zrobię zapas to boli. Zawsze w aptece płacę kartą, bo jak się tej kasy z ręki nie przekazuje to tak nie jest przykro

Tz dzisiaj na później do pracy(wrócił z tej pierwszej o 9.30) i dopiero teraz na 14-22idę na zakupy, żeby troche podźwigał

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 09:39   #2225
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
heloł

ja zauważyłam, że moje dziecko im później idzie spać, tym trudniej zasypia i gorzej śpi...i nie ma tu wpływu że w dzień spał za długo, lub za krótko wczoraj w dzień spał 2 godziny - obudziłam go specjalnie, na noc go kładłam o 21ej (zamiast o 20ej) i tak zasnąć nie mógł do 23! wstawał, przechodził do nas na łóżko, gadał sam do siebie, a mnie szlag trafiał....a jak idzie spać o stałej porze, to jest w miarę ok.

No i zaczynamy kolejny tydzień....ale każdy przybliża nas do świąt (wolnego!!!!)
A no właśnie - ja też zauważyłam, że im później Ola chodziła spać, tym więcej pobudek w nocy... my małą teraz wcześniej kładziemy, żeby wcześniej się budziła,a ta sypia dłużej...

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
mama zamowila mlodej klocki na gwiazdke
http://allegro.pl/lego-duplo-5507-sk...927936143.html

widzialam tez te hk , fajne sa, szkoda ze tego kocura maja, ale zobaczymy....jakies od siebie musimy jej dobrac, a ze juz dostanie duplo no to albo duplo,albo cos zeby pasowalo, co jeszcze pasuje do duplo?
No w zasadzie wszystkie są robione jako podróby Duplo - te Hello Kity, jixin, i jdlt

A i dziewczyny posiadające klocki HK - czy te koty na klockach to naklejki?

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 09:56   #2226
Darusiaaaa
Zakorzenienie

catro dobre pytanie, ja bym koty odkleila:P nie wiem czemu tak ich nie lubie, moze sie przekonam

ale ogolnie klocki mi sie podobaja i zamowilabym malej.
A.Camus
Stary 2011-11-21, 10:15   #2227
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
A no właśnie - ja też zauważyłam, że im później Ola chodziła spać, tym więcej pobudek w nocy... my małą teraz wcześniej kładziemy, żeby wcześniej się budziła,a ta sypia dłużej...

No w zasadzie wszystkie są robione jako podróby Duplo - te Hello Kity, jixin, i jdlt

Naklejki są osobno-tak jak w duplo.Możesz je nakleić,ale nie musisz.Klocek może pozostać"goły"
Cytat:
catro dobre pytanie, ja bym koty odkleila:P nie wiem czemu tak ich nie lubie, moze sie przekonam

ale ogolnie klocki mi sie podobaja i zamowilabym malej.
Klocki są świetne,aż sama byłam zaskoczona,że są takiej dobrej jakości

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 10:16   #2228
aneczkkaa
Zakorzenienie

[QUOTE=P0P70;30631766]Ten nasz spieniacz to coś takiego:
http://allegro.pl/markowy-i-stylowy-...945238577.html

Nie tej firmy ale podobna zasada działania.

[QUOTE] o fajny ale cena mi nie pasuje
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:16   #2229
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:

catro, a jak u was ze zdrówkiem olci??

Stary 2011-11-21, 10:17   #2230
anakazar
Zakorzenienie

Darusia ja kota nienawidziłam przez cały okres ciąży(przed też).Nie rozumiałam popularności hello kitty,a teraz go kocham

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Aneczka no witaj.Ja się zastanawiam gdzieś Ty nam zwiała

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-11-21, 10:23   #2231
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
do parzenia kawy jest kafeterka trochę inna konstrukcja,tutaj jest tylko sitko w środku

ja mam teraz ten ekspres bosha tassimo co reklamują ale szału nie ma,denerwują mnie te kapsułki i to,że muszę mieć tyle tego żeby sobie wybrać na co mam ochotę(a tanie nie jest) wolałabym normalny,żebym mogła sobie wsypać kawkę jaką chcę i dodatki jakie chce,uważam,że to jest przereklamowane
no właśnie ja mam kafeterkę i parze w niej kawe z fusami świetnie się sprawdza ale mimo wszystko zostaje i na dni kubka mam troszkę fusów

zastanawiałam się nad kupnem tego ekspresu ale znojomi tez go maja i szału nie ma

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
ja się właśnie z ekspresu ciśnieniowego na kawiarkę przestawiłam-mniej zachodu z tym, z myciem itp.
właśnie sobie super latte machiato zapodałam

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

a ja sie powaznie zastanawiam nad ekspresem może pod choinkę sobie zazyczę jakies ceuneńko tylko nie wiem jaki, ale jak mówisz że sie przeżuciłas na kawiarkę to juz sama nie wiem co robić

na kaszel daje elofen lub lipomal

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
no wlasnie linka mi przeslala ze taki prezent mloda od niej dostanie, a ze my tez chcielismy klocki no to juz teraz musimy kupic takie zeby pasowaly.
mamy te klocki tylko mniej sztuk i maciej sie nimi nie bawi woli takie zwykłe ... może jak podrośnie to sie do nich przekona
20-12-14 10 tc
Stary 2011-11-21, 10:29   #2232
mloda1989
Zakorzenienie

hehe ja bym z checia przygarnęła kota gdy byl w troche innej kolorystyce .... a ta chlopakowi wszystko w rozu nie bardzo heheh zwłaszcza ze 3 pierwsze miesiace chodził w rozu:P

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

ja mam krupsa i tez szalu nie robi juz wolalabym ten tassimo bo tu musze sama wody pinowac i mleko w proszku jest w kapsulkach w tam jednak w plynie... ale tak czy siak wolalabym taki bez kapsulek bo one bardzo szybko sie koncza hehe
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:32   #2233
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Aneczka no witaj.Ja się zastanawiam gdzieś Ty nam zwiała
A no Witaj troszkę was zaniedbałam wiem jak już pisałam wyzej brak czasu teraz jest go nieco więcej bo zimno na dworzu wiec robimy krótkie spacerki, juz jakiś czas temu mialam cos napisac ale jakoś nie mogłamm sie wbic itd

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
ja mam krupsa i tez szalu nie robi juz wolalabym ten tassimo bo tu musze sama wody pinowac i mleko w proszku jest w kapsulkach w tam jednak w plynie... ale tak czy siak wolalabym taki bez kapsulek bo one bardzo szybko sie koncza hehe
no właśnie, znajomi maja też dolce gusto narazie zadowoleni ale nie wiem na jak długo, chyba lepiej zwykły ekspres ze spieniaczem tylko jaki kupić przepływowy czy ciśnieniowy ? jest tego tyle że niewiadomo który wybrac ...
20-12-14 10 tc
Stary 2011-11-21, 10:34   #2234
mloda1989
Zakorzenienie

nie mam pojecia czym rozni sie kawa z nich
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:37   #2235
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
A no Witaj troszkę was zaniedbałam wiem jak już pisałam wyzej brak czasu teraz jest go nieco więcej bo zimno na dworzu wiec robimy krótkie spacerki, juz jakiś czas temu mialam cos napisac ale jakoś nie mogłamm sie wbic itd

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

no właśnie, znajomi maja też dolce gusto narazie zadowoleni ale nie wiem na jak długo, chyba lepiej zwykły ekspres ze spieniaczem tylko jaki kupić przepływowy czy ciśnieniowy ? jest tego tyle że niewiadomo który wybrac ...
Pózniej się dowiem,który lepszy,bo dziewczyny z naturalnego właśnie w tym temacie są,bo dwie kupują.I mają jeszcze fajny wątek o ekspresach to wrzuce link.
Ja tematu nie śledziłam,bo u mnie nikt kawy nie pije

Stary 2011-11-21, 10:41   #2236
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pózniej się dowiem,który lepszy,bo dziewczyny z naturalnego właśnie w tym temacie są,bo dwie kupują.I mają jeszcze fajny wątek o ekspresach to wrzuce link.
Ja tematu nie śledziłam,bo u mnie nikt kawy nie pije
super ana będę wdzięczna u nas też tylko ja kawusię zapodaję

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

dobiega koniec drzemki całe 30 minut żegnam sie po malu będe wieczorem
20-12-14 10 tc
Stary 2011-11-21, 10:50   #2237
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
super ana będę wdzięczna u nas też tylko ja kawusię zapodaję

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

dobiega koniec drzemki całe 30 minut żegnam sie po malu będe wieczorem
Dziewczyny polecają zgodnym chórem ciśnieniowe.Tutaj jest to forum
http://caffeprego.pl/phpBB3/

Stary 2011-11-21, 11:20   #2238
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
A tak będąc w temacie to właśnie TZ do mnie zadzwonił i poiformował że Oliwka ma 2.12 wizytę u kardiologa i 2.01 wizytę u okulisty. Właśnie ją poumawiał. Dobrze że on pamięta o tych wszystkich lekarzach.
Dołączam do grona zazdroszczących Tz. Mój nie pamięta o własnych sprawach. Ja robię również za sekretarkę w tym domu...

Wszystkim chorym dzieciaczkom szybkiego powrotu do zdrowia

My też mieliśmy kiepską noc... Misiek do północy prawie nie spał, co chwilkę się budził. Obudził się o 4.30 ma mleko którego prawie nie wypił i spał jeszcze prawie do 8. Tz go wziął (przez pierwsze pół godz i tak mi Młody siedział na głowie) a ja pospałam do 10

A kawę pijemy zwykłą sypaną.

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:28   #2239
sara 85
Zakorzenienie

dzięki

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
on tą astme mial zdiagnozowaną jak miał okolo roku. I jak miał 5 lat tak jakby minęła, już się cieszyłam, prawie 2 lata spokoju, i teraz gdzieś od lipca czy sierpnia non stop na lekach.

Te leki drogo wychodzą jak już jest gorzej. Taki staly repertuar, to sa tabsy do żucia przed snem, to musi mieć dwa kartoniki na miesiąc(około 60-70 zł) no i do inhalacji to juz ladnie refundowane na miesiąc na codzienne inhalacje wychodzi okolo 30 zł. Ale jak ma pogorszenie to dochodzi syropek antyhistaminowy i smarowidla na skorę, to już refundacja znikoma Co jakiś czas wymiana filtrów w inhalatorze i takie tam.Więc jak dzisiaj wezme receptę i zrobię zapas to boli. Zawsze w aptece płacę kartą, bo jak się tej kasy z ręki nie przekazuje to tak nie jest przykro

Tz dzisiaj na później do pracy(wrócił z tej pierwszej o 9.30) i dopiero teraz na 14-22idę na zakupy, żeby troche podźwigał
tż chrześnica ma astmę od urodzenia i jej siostra też. Więc wiem ile kasy idzie na leki. A teraz mają jeszcze przestać refundować te leki

Cytat:

ja też mam dolce gusto i jestem zadowolona. Chociaż teraz wybrałabym jakiś zwykły ze spieniaczem mleka.

Czuje się jak by mi ktoś przez łeb młotem przywalił. Głowa mi pęka, dobrze że Zosia śpi to trochę spokoju mam

Darusia fajne te klocki, mi się bardzo podobają też te hello kitty. Kiedyś też nienawidziłam tego kota, dopóki tż chrześnica nie oszalała na jego punkcie

Tż mnie namawia na bal sylwestrowy, ale jakoś nie mam ochoty. Tym bardziej że trzeba za niego zapłacić 400- 500 zł. To wole dołożyć i jechać gdzieś w góry na weekend

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:33   #2240
catro
Rozeznanie

Cytat:
Naklejki są osobno-tak jak w duplo.Możesz je nakleić,ale nie musisz.Klocek może pozostać"goły"

Klocki są świetne,aż sama byłam zaskoczona,że są takiej dobrej jakości
A dziękuję ślicznie - tak mi się wydawało, i to dodatkowo na plus dla tych klocków, bo ja podobnie jak Daria, antykotowa jestem

Cytat:
catro, a jak u was ze zdrówkiem olci??
A tak w kratkę - czekamy na wezwanie na operację.
Nie wiem, czy wam pisałam, ale już jeden telefon mieliśmy - pani zadzwoniła do mnie koło 13ej, żebyśmy po południu przyjechali do Centrum, to mała następnego dnia będzie miała zabieg, bo jakieś dziecko wypadło i jest miejsce... I mam max 5 minut na decyzję, bo ona obdzwania wszystkich z kolejki i nie może czekać.
Oczywiście szybka konsultacja z mężem - jesteśmy na tak - oddzwaniam, ale coś mnie tknęło i zapytałam, co z konsultacją kardiologiczną, którą Ola musi mieć, a Pani tego nie ma w notatkach! No świetnie - musiałam zrezygnować, bo nie było pewności, czy by udało się im załatwić konsultację kardiologiczną (a może i jakąś asystę do usypiania?), a na załatwianie tego tutaj było strasznie mało czasu, a jakieś inne dziecko mogło skorzystać.
Teraz jestem mądrzejsza - mam papierek od tutejszego kardiologa, że małą można uśpić, tak na wszelki wypadek...

Stary 2011-11-21, 11:37   #2241
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ana no to super chociaz tz stwierdzil przed chwila ze ponakleja tak jak powinno byc:P
a niech naklejaja, to zamowie jej taki wielki zestaw od nas

aneczkaaa moja znow ma takie te zwykle plastiki wieksze to czesc wyrzucila(nie wiem gdzie zniknely po prostu!) a woli te jdlt , male sa ale ona je uwielbia skladac.
A.Camus
Stary 2011-11-21, 11:57   #2242
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
A dziękuję ślicznie - tak mi się wydawało, i to dodatkowo na plus dla tych klocków, bo ja podobnie jak Daria, antykotowa jestem

A tak w kratkę - czekamy na wezwanie na operację.
Nie wiem, czy wam pisałam, ale już jeden telefon mieliśmy - pani zadzwoniła do mnie koło 13ej, żebyśmy po południu przyjechali do Centrum, to mała następnego dnia będzie miała zabieg, bo jakieś dziecko wypadło i jest miejsce... I mam max 5 minut na decyzję, bo ona obdzwania wszystkich z kolejki i nie może czekać.
Oczywiście szybka konsultacja z mężem - jesteśmy na tak - oddzwaniam, ale coś mnie tknęło i zapytałam, co z konsultacją kardiologiczną, którą Ola musi mieć, a Pani tego nie ma w notatkach! No świetnie - musiałam zrezygnować, bo nie było pewności, czy by udało się im załatwić konsultację kardiologiczną (a może i jakąś asystę do usypiania?), a na załatwianie tego tutaj było strasznie mało czasu, a jakieś inne dziecko mogło skorzystać.
Teraz jestem mądrzejsza - mam papierek od tutejszego kardiologa, że małą można uśpić, tak na wszelki wypadek...
aha oby szybko termin się znalazł często myślę o Was

Stary 2011-11-21, 12:02   #2243
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Tż mnie namawia na bal sylwestrowy, ale jakoś nie mam ochoty. Tym bardziej że trzeba za niego zapłacić 400- 500 zł. To wole dołożyć i jechać gdzieś w góry na weekend
Ja się właśnie zastanawiam czy na jakiś bal z tż się nie wybraćRok 2010 i 2011 siedzieliśmy razem w domu(ja spałam w sumie)to teraz przydałoby się gdzieś do ludzi wyjść.A może na weekend na morze?już raz zrobiliśmy sobie takiego sylwestra i fajnie było
Cytat:

...
Zawsze można figurke kota schować i mamy zwykłe klocki duplo kitty
Cytat:
ana no to super chociaz tz stwierdzil przed chwila ze ponakleja tak jak powinno byc:P
a niech naklejaja, to zamowie jej taki wielki zestaw od nas

.
Będziecie zadowoleni.Fajne te klocki,bo są takie inne niż ta cała reszta.Wszędzie niebieski,zielony,czerown y,żółty,biały,brązowy,cza rny klocek,a tu coś innego.

Stary 2011-11-21, 12:07   #2244
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
mój jeszcze śpi
nie dobijaj leżących... moja nigdy w życiu do tj godziny nie spała. Jej rekord to 8.30 (oczywiscie z pobudką wczesniejszą na mleko) i to zdarzyło się tylko raz!! I moze ze 3 razy do 7.30 (też z wczesniejszymi pobudkami) Ona ogólnie w nocy śpi maksymalnie 9-10 godzin. Przeważnie 12 godzin na dobę...

Cytat:

pięknie śpi moj z regóły spi 11 godzin dzis spał 12 bo był wymęczony i dosłownie padł
kolejna

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Madzia no wlasnie malo po dworzu lata jest z godzine na spacerku ale to nie to co latem bo biegal po 3h czasami jak jest zimno to mama wcale z nim nie wychodzi,a co do kąpania to mogę go wykąpać nawet o 19 czy 21 on i tak ubiera się i chce iść do nas bo nawet mu się nie myśli o spaniu,co najlepsze,że jak mama z tatą ma weekend wolny do się budzi o 7.00 a teraz dzwoniłam o 8;30 do mamy i jeszczez śpi,czy to nie złośliwość
I jeszcze ta mi dołozyła

Cytat:
Asiulek - szkoda że sama nie mogłaś iść do lekarza i spytać sie o te sine paluszki. Ja sama mam często sine wargi i włąśnie pasnokcie (takie aż foletowe) ale to jak zmarznę. Mam niskie ćiśnienie i słabe krążenie.
Ale z tego co zrozumiełam to Wercia nie zmarzła a rączki miała sine więc warto to jednak skonsultować z lekarzem i na pewno obserwować czy się nie powtarza.
jak tylko odwiedzę mojego lekarza to spytam. No chyba, że to się powtórzy to od razu lecę...
Ona miała wtedy gorączkę. Ogólnie była rozpalona a tylko te rączki zimne bardzo miała. Ale jak jej rozgrzałam to przeszło...

Cytat:

Ja teraz podawałam flavamed i kaszel szybko przeszedł...

Cytat:
Darusia ja kota nienawidziłam przez cały okres ciąży(przed też).Nie rozumiałam popularności hello kitty,a teraz go kocham

A mi te koty sa obojętne- jak są to niech sobie są a jak ich nie ma to też dobrze ale moje dziecko ma tylko jedna czapkę z tym kocurem... nic poza tym...

Jak ja zazdroszcze tym co mieszkaja w domku. ja tych sąsiadow kiedyś powystrzelam... oni chyba mają kamery na moje mieszkanie, bo cały dzień cisza a jak tylko mała usnie to pukają i wiercą...

Teraz usnęla mi mała przez 2 minutami a u góry zaczynają wiercić... i pewnie za chwile mi ją zbudzą bo łomot niesamowity

To samo jest zawsze wieczorem. cały dzień cisza- wieczór- mała zasypia zaczyna się remoncik. Porażka!!

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:08   #2245
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ana no wlasnie ja jeszcze wadera ogladalam kolorystycznie takie jak te hk
A.Camus
Stary 2011-11-21, 12:10   #2246
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Co do Werci. Tak jak pisałam. Na razie pilnować by piła i tyle... no i dziś nad ranem jedna kupka była taka jakby lepsza wiec sie ucieszyłam. Od rana wypiła cala smecte a przed snem walnęła znów luźną Kiedy to jej minie bo bidulka sie wykonczy. Wczoraj po drzemce sie zbudzila to pokazywala, ze ją boli brzuszek i kazała się po nim całować moje biedactwo...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-11-21, 12:11   #2247
blistex
Rozeznanie

Aneczka my mamy Dolce gusto, ten jajowaty, ale furory nie robi wielkiej, Tżta kuzynka ma ciśnieniowy i kawusia z niego to miodzio, jak w tygodniu bedę u nich, to podpatrze jaki maja

a ja tydzień zaczęłam od pecha aż mi się nic nie chce i marzę by juz był piąteczek
Stary 2011-11-21, 12:22   #2248
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Co do Werci. Tak jak pisałam. Na razie pilnować by piła i tyle... no i dziś nad ranem jedna kupka była taka jakby lepsza wiec sie ucieszyłam. Od rana wypiła cala smecte a przed snem walnęła znów luźną Kiedy to jej minie bo bidulka sie wykonczy. Wczoraj po drzemce sie zbudzila to pokazywala, ze ją boli brzuszek i kazała się po nim całować moje biedactwo...
A podajesz jakieś priobiotyki? Jeżeli tak to czy smektę dajesz jej wraz z tymi priobiotykami. Mi jeden lekazr powiedział że to właśnie jest bez sensu jeżeli sie to podaje razem bo smekta ma za zadanie takie oczyszczające . I jeżeli podamy probiotyki razem ze smektą to smekta to wyczyści. Więc ja robie długi eprzerwy międzi jednym a drugim ale najpierw smekta a potem po 2-3 godzinach priobiotyki.

Moje dziecko też w sobotę zrobiło z 6 kupek i miała lekki stan podgorączkowy tak 37, 5-8. I zastanawialiśmy się czy to nie zęby ale za cholerę nie potrafimy sie jej ich doliczyć i nie wiemy ile ich jest.
Niemniej w niedzielę było już OK.

Zauważyliście że nasze małe dzieci juz potrafią kłamać. Bo moja to kłamie. Oczywiście na razie robi to nieudolnie ale coraz lepiej jej to wychodzi. Ciekawę skąd im się to bierze.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:24   #2249
catro
Rozeznanie

Cytat:
aha oby szybko termin się znalazł często myślę o Was

Stary 2011-11-21, 12:34   #2250
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
A podajesz jakieś priobiotyki? Jeżeli tak to czy smektę dajesz jej wraz z tymi priobiotykami. Mi jeden lekazr powiedział że to właśnie jest bez sensu jeżeli sie to podaje razem bo smekta ma za zadanie takie oczyszczające . I jeżeli podamy probiotyki razem ze smektą to smekta to wyczyści. Więc ja robie długi eprzerwy międzi jednym a drugim ale najpierw smekta a potem po 2-3 godzinach priobiotyki.

Moje dziecko też w sobotę zrobiło z 6 kupek i miała lekki stan podgorączkowy tak 37, 5-8. I zastanawialiśmy się czy to nie zęby ale za cholerę nie potrafimy sie jej ich doliczyć i nie wiemy ile ich jest.
Niemniej w niedzielę było już OK.

Zauważyliście że nasze małe dzieci juz potrafią kłamać. Bo moja to kłamie. Oczywiście na razie robi to nieudolnie ale coraz lepiej jej to wychodzi. Ciekawę skąd im się to bierze.
Probiotyku nie podawałam w ogóle. Dopiero dziś kupiłam. Także tylko smectę podawałam a i tak po niej sraczuna
Co ja jej mogę dawać poza marchwianką, ryżem...
Dziś jeszcze wyślę tż po ten sok z apteki marchewkowy.

A klamac to moja potrafi ale jeszcze tak niewinnie. Np. pytam "byłaś dzis u dziadzi"? a ona na to "NIE". Więc pytam znów a ona z takim krzywym uśmieszkiem nadal mówi "NIE" a była tego typu kłamstewka
Albo jak coś nabroi i spytam kto to zrobił to zawsze tata, baba, albo dziadzia- nigdy ona

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Ja dziś znów u dentysty byłam. To już mój 6 raz w ciagu ostatniego czasu, a jeszcze przynajmniej 3 wizyty... ale wreszcie wszystkie zabki bedą zdrowe
Ostatnio wyciągał mi nerwy, a że skarżylam się, ze troszke ten ząb mnie pobolewal z lekarstwem to nie zaplombował jeszcze tylko jeszcze włożyl jakieś lekarstwo. I ono ma taki okropny posmak i zapach, ze nic jesć nie moge... co chwila mi się wydostaje ten smród i taki ostry smak... wstyd jak ktos przejdzie obok bo daje zapachem ostro na szczęście w srodę mi wyciagnie to dziadostwo, zaklei i... skasuje

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości