|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
Albo home birth, water birth.. co tam chcesz.. Ja oglądałam przed ciążą domowe porody i ta idea mnie zachwyca ![]() Teraz porodów mam za dużo w robocie, więc już nei oglądam. A poza tym, to gadałam z ginką z Cork.. I oni tam mają tak samo jak u Ciebie w Limeric-skan w 13 tyg i 31 tyg.. Więc ja już sama nie wiem , jak ma to wyglądać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Pytanie za jakieś 100 punktów - zwłaszcza do usadzonych w łóżku dziewczynek..: czy macie mrowienie kręgosłupa ???
NIe wiem co się dzieje, ale ostatnio coś się dzieje .. na odcinku od łopatek do karku mrowieje mi kręgosłup.. a przynajmniej jego okolica. Niby nic poważnego, ale coś mnei to martwi. NIe siedzę nonstop w jednej pozycji.. często wstaję (jak nie z leżenia, to z siedzenia) ... OK prawda jest taka, że mało ćwiczę.... ale w zasadzie wczoraj fasolka dała mi wczoraj do wiwatu rozwiewając moje wszelkie wyrzuty sumienia. JEstem rozwalona bo powygłupiałam się troszkę z TZ .. podejrzewam, że nadwyrężyłam te mięśnie których bym normalnie użyła na ćwiczeniach...strach... Normalnie płakac mi się chce ![]() ![]() buuuuuu i ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mała ja nie wiem czy chce to oglądać... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
No widzisz, ja czytałam ostanio nawet na irlandzkich forach, jak kobiety narzekają na to, że w całym kraju w róznych szpitalach bardzo róznie kwestia skanów wygląda, w jednych robią, w innych nie robią, i kobiety chodzą prywatnie. Nawet dzwoniłam do przychodni irl specjalizującej się w usg, ale przeraziły mnie koszta-za anomaly skan ządają 250e!!!! Dlatego umówiłam się do polskiej przychodni, gdzie oprócz tego jest normalne badanie, chcę, żeby pobrali mi wymaz itp No i tu mam pytanie, ile powinien trwać ten skan połówkowy? W polskiej przychodni zapowiedzieli, że ok 10-15 min, a w irl 30 min. Nie chcę oszczędzać na dokładności i rzetelności badania, więc ciągle się wacham...Te z was które mają już połówkowe za sobą, ile takie badanie powinno trwać, żeby można byc pewnym wiarygodności? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie mrowienie może być od nieruszania się. Może Agulka Ci będzie umiała wyjaśnić o co mi chodzi, bo jej pacjenci pewnie też muszą tak ćwiczyć? A wstać nie mogą.. Tylko że to powinno być po kilkadzisiąt powtórzeń.. rób sobie może serie 3x20 na każdy mięsień. ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ewelajna, to zależy przede wszystkim od doświadczenia osoby robiącej skan. W ire to są techniczki ultrasonografistki, one są naprawdę dobre, bo tego się uczyły podczas studiów i tylko to robią. No i na pewno odpowiednio ułożone dzieciątko pomaga. Myślę ze dobra osoba w 10 min jest w stanie zrobić RZETELNY skan, a dla słabej i 30 minut to będzie mało ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak miewam jak dluzej siedze oparta plecami o cos. Po zmianie pozycji mija. Mam stan podgoraczkowy ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Rozeznanie
|
Ewelajna u mnie i mama i teściowa gadają żebym nic nie kupowała jeszcze
![]() ![]() agabi gratulujesynka
![]() |
#2258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Zadomowienie
|
Agabi, gratuluję siusiorka
![]() ![]() Emigra, pod kołderkę siup! Tu u mnie różne wirusy panują teraz, ciągle mam pacjentów, których nie mogę dopuścić do operacji, bo to wymioty, bo gorączka, bo kaszel ![]() Mam nadzieję,że ja dam radę, bo z zapaleniem płuc też musiałabym zap...ać jak rosyjski konik.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Obejżałam z 3 porody na youtubie i się poryczałam ze wzruszenia...coś mi chyba chormony szaleją, bo wcześniej skłonna do wzruszeń nie za bardzo byłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Jeny nie chce mi zacząć się uczyć!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Rozeznanie
|
Agabi gratuluje synka!
![]() Byłam u internisty z infekcją- więc na katar: woda morska lub sól fizjologiczna do przepłukiwania nosa. Na gardło można tantum verde. A tak ogólnie to można wszystko co naturalne: herbatka z lipy, czosnek, sok malinowy -kiedy wspomniałam o opowieściach że niektóre z tych rzeczy są niezalecane to przypomniała tylko że ciąża to stan fizjologiczny ![]() Wrzuciłam fotki brzuszka -robione trochę na szybko, ale dobre i to ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny
![]() rybka-bardzo sie cieszę, że to chłopczyk ![]() ![]() karolca- poproszę o niebieski kolorek ![]() mała- mnie nie badał mój gin tak ginekologicznie, na fotelu ani razu odkąd jestem w ciąży. też się martwilam o to i zastanawiałam czy tak być powinno. no i rozmawiałam ze znajomą położną-powiedziala, że im mniej ingerencji tym lepiej. może na usg też można dobrze szyjkę ocenić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A gardło super się płucze ( i znacznie taniej niż tantum verde) wodą ulenioną.. Ja rozwadniam w proporcji 1 :10 (malutko wody utlenionej).. Polecił mi ktoś, jak w LO byłam i od tego czasu stosuję jak mam potrzebę. Działa świetnie. ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
Ja też nei miałam żadnego badania gin od czerwca. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a co do badania, to mnie moj gin na kazdej wizycie najpierw bada ginekologicznie a potem robi usg (tez na samolocie i w sumie to mnie krepuje bo z rozlozonymi nogami i muszla na wierzchu leze a on mi po brzuchu jezdzi glowica, stojac miedzy moimi nogami ![]() Cytat:
![]() a Ty jakbys byla chora to nie mozesz isc na zwolnienie? Cytat:
![]() ![]()
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
No właśnie ja też bez żadnego badania ginekologicznego, w uk chyba wcale nie robią. A jak sprawdzają szyjkę? Ja ostatnie usg mam 2 listopada (w uk), a co dalej skąd będą wiedzieć czy wszystko w porządku...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dokladnie jej nie powiem jakie cwiczenia, bo u nas rehabilitanci cwicza z pacjentami, my nie mamy na to czasu, jedynie co to znam cwiczenia na kregoslup szyjny i ledzwiowy...mysle ze najlepiej jakby doradzila sie lekarza lub rehabilitanta i zeby dostala zestaw cwiczen ktore moze robic w pozycji lezacej. Ja jedynie co moge doradzic, to to co anagat, czyli jakies proste rozciagania, delikatne wymachiwania rekoma i inne cwiczenia ktore moze wykonac w lozku. Moze na necie sa jakies cwiczenia ktore mozna w pozycji lezacej wykonywac na kregoslup piersiowy?
![]() |
#2268 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny,
wszystkim choruszkom życzę zdrowia, ja mam dzisiaj jakiś kiepski dzień, łepetyna mnie napiernicza ![]() ![]() Wszystkie Wiosenne Mamy super Babeczki, Brzuszki piękne ![]() Gratuluję udanych wizyt. Mnie gin bada co wizytę, bada szyjkę głównie , bo czasem coś mnie tak pobolewa, za to usg "normalnego" nie mam na każdej wizycie (zagląda na chwilę płeć sprawdzić , ale to na chwilkę ), więc trudno by chyba było zmiany w szyjce zauważyć.Posiewy też mam zlecane co wizytę , bo pilnujemy tego paciorkowca cholernego ![]() Agabi gratuluję Chłopczyka ![]() Ja idę sama na usg w środę , bo TŻ jedzie w delegacje ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-10-24 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Zadomowienie
|
Emigra, ja tu w ciągu 3.5 roku wariackiej pracy wzięłam dokładnie 4 dni wolne..
Dwa lata temu 2 dni- śr i czw..(dyżur we wtorek i piątek), bo mam przewlekłe zapalenie zatok i akurat wtedy miałam zaostrzenie..Nie mogłam go doleczyć .. Przez 3 miesiące łaziłam z okropnie zatkanym nosem , straszliwymi bólami głowy i zatok, aż w końcu przeszło mi na oskrzela i po prostu wypluwałam sobie płuca. A że robiłam wtedy staż na gineksach i musiałam asystować do cesarek, to kaszlałam jak nienormalna( to były ataki kaszlu totalnie niezależne od mojej woli). W końcu wzięłam 2 dni wolnego , poleżałam weekend i środek tygodnia przez 2 tygodnie brałam 2 różne antybiotyki (które oczywiście sama sobie przepisałam), no i przeszło ![]() A w tym roku wzięłam kolejne dwa, bo dostałam skurczu mięśnia kapturowego. I w skrócie- nie mogłam się ruszać, wyłam z bólu przy jakimkolwiek ruchu, Zaczęło się we wtorek po pracy, nagle. W środę pojechałam (kolega mnie zawiózł) do szpitala do kliniki leczenia bólu, dostałam serię zastrzyków w szyję i plecy, i już w piątek byłam znowu w pracy. Jeszcze bolało, ale już ruszać się mogłam. Przeziębienie, kaszel, nawet temperatura, to w moim chorym środowisku, żadne usprawiedliwienie.. Uhhh ale mam już tego dość ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Raczkowanie
|
ja tu normalnie nie nadążam za Wami pomimo ze często zaglądam i podczytuje to nie ogarniam wszystkiego
![]() ![]() http://allegro.pl/babaluno-farm-wypr...854252772.html w uniwersalnym kolorze bo nie wiemy jaka plec ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet jak będę znała płeć, to kupuję wszystko w kremikach , bielach, beżach i brązach. Różowego nie lubię, a niebieski też zauważyłam,że omijam.. Moja mama już podobno ma zebraną bardzo pokaźną wyprawkę.. A co najlepsze podobno już wyprane i wyprasowane wszystko jest ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze się wstrzymam do środy z szaleństwem zakupowym, mam jeansy jedne malusie z nowych rzeczy, a tak to muszę poczekać czy szalejemy mocno , bo Chłopak , czy mniej bo Dziewczynka , na bank coś kupię Małej nowego ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
![]() mało jest zielonych ciuszków, czerwonych moim zdaniem Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-10-24 o 18:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Także generalnie nie jestem jakaś specjalnei przykuta do łóżka. Nie mam jednakowoż pojęcia jakie ćwiczenia mogę wykonywać bo na prawdę no bez przesady - wczoraj gilgotaliśmy się i w ogóle takie tam małżeńskie przekomarzanki... a dziś koszmar ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Raczkowanie
|
szczerze mówiąc to ja często od lat byłam klientem sklepów dziecięcych i faktycznie nie ma większych uniwersalnych rzeczy zawsze jakis mały szczegół wskazuje za preferowaną płeć właściciela- nosiciela danej rzeczy. a ja uwielbiam brązy i beże i musze uważac zeby nie przesadzic z tym kolorem w wyprawce zeby nam się dziecko w pokoju nie zgubilo bo tez mamy w brązie ściany i meble
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Zadomowienie
|
Kubusewa delikatne spokojne ćwiczonka.. Napinanie mięśni w seriach. To na pewno nie zaszkodzi. Absolutnie nic na siłę
![]() Patrz, my tu z Ciebie obłożnie chorą robimy, a ty nawet zmywarkę rozładowujesz ![]() ![]() A co do kurteczek i butków, to w ogóle jeszcze nie patrzyłam ![]() Wiecie jak się u mnie w pracy Irlandki gorszą, że ja chcę poznać płeć dziecka???? |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- No kochana, to jest pytanie ![]() Pewnie dlatego, że u nich 99% nie wie, jak wie, to nawet nie mówi mężowi. One tu takie kaczki dziwaczki są. Aaaa no i każda mi mówi... And where will be the surprize????????????????? ??? A dla mnie kurde surprize to mam w brzuchu.. i jak będzie zosia, albo pan XY to też będzie niespodzianka.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zadomowienie
|
no to ładne mam zaleglosci
![]() ![]() Szukanie rzeczy do wykonczenia to naprawde czasochlonne zadanie...ale sukces- bo wybralismy choc podloge ![]() Widze,ze temat wyprawek na czasie..no coz ja tez jestem zdania,ze spokojnie mozna zaczac dzialac po połowkowym ![]() ![]() Przykre jak slyszy sie od rodziny (tutaj mam na mysli tesciowa ewelajny) zeby nie kupowac wczesniej niz...Kurcze tak naprawde takie zabobony sa nikomu do niczego nie potrzebne i wprowadzaja niepotrzebnie niefajna atmosfere. Od razu dobijaja cala radosc z tym zwiazana;/. agabi gratuluje syncia ![]() ![]() ja wlasnie jestem na etapie poszukiwania osoby na swoje miejsce. Okazuje się jednak, ze to nie taka prosta sprawa;/. Nie chciałabym kogos kto za chwile ucieknie z krzykiem ![]() przepraszam,ale pewnie dzis nie uda mi sie Was nadrobić, bo padam na twarz. Poniedzialki to nie za fajne dni ![]() a ponizej moje ostatnie-pierwsze zakupy ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski Edytowane przez Mravka Czas edycji: 2011-10-24 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W Anglii to chyba jednak normalne... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.