Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie oszaleć. - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-14, 13:50   #2251
Silpe
Zadomowienie

Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz

kardashi słonko zerknij na ten link i poradz czy warto
Ty sie obkupujesz w zarze , jak rozmiarówka , czy ten pulower bedzie na jesien na Gabi
Jak duże są tam rzeczy do czego porównywalne , bo strasznie mi sie to podoba i myslałam o przyszłej jesieni młoda nosi teraz 86-92 roz.
tesco 98 ale oni mają inną rozmiarówke . Chodzi bardziej na przykładzie HM i CA .

W sumie nie miała bym problemu z oddaniem bo przysłali by meżowi i pisze że można oddac w każdym sklepie firmowym w DE , nie trzeba odsyłac i mam na to 30 dni.

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...2BPLUSCHKAPUZE

Edytowane przez Silpe
Czas edycji: 2012-01-14 o 13:52
Silpe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-14, 14:19   #2252
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz

Ładny bardzo
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-14, 14:40   #2253
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
kardashi słonko zerknij na ten link i poradz czy warto
Ty sie obkupujesz w zarze , jak rozmiarówka , czy ten pulower bedzie na jesien na Gabi
Jak duże są tam rzeczy do czego porównywalne , bo strasznie mi sie to podoba i myslałam o przyszłej jesieni młoda nosi teraz 86-92 roz.
tesco 98 ale oni mają inną rozmiarówke . Chodzi bardziej na przykładzie HM i CA .

W sumie nie miała bym problemu z oddaniem bo przysłali by meżowi i pisze że można oddac w każdym sklepie firmowym w DE , nie trzeba odsyłac i mam na to 30 dni.

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...2BPLUSCHKAPUZE
Jest śliczny sama chciałam dla Blanki ale w wawie największy rozmiar był na 12-18 miesięcy
Jeśli chodzi o rozmiarówkę to.. hmm.. Blanka tam nosi góre na 92 spodnie na 86..
JEśli chodzi o porównywanie z H&M to nie mam nic z tamtąd.. z C&A tak samo.. więc nie wiem, kurcze..
Chociaż nie.. mam bluzkę jedną z H&M na 74 i jest taka tylko tylko.. no a z Zary nosimy 86..
U nas rozmiarówka według miesiecy jest równoległa z Blanki rozmiarem, czasami i za duża..

Wróciłam z warszawy.. kupiłam Blance kurtkę na następną zimę, sweterki i spodnie..
Parki niestety nie ma

Silpeee... nie chciałabyś mi czegoś kupić w DE w Zarze ?

ej kurde jak na DE stronce mało ciuszkow..
ja chciałam ten.. http://www.zara.com/webapp/wcs/store...PLUSH%2BLINING

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2012-01-14 o 15:00
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-14, 14:50   #2254
Edzia400
Zakorzenienie

mnie tez sie bardzo podoba

gratulacje dla nocnikowych dziewczynek sparkly
u mnie mloda nie woła ale raz na dwa dni siknie do nocnika

szaja brawo za zebalki

co do zmian na twarzy itp to dołączam do grona , smaruje oliatum a zauwazyłam ze mycie jej w mydle dla dorosłych poprawia skóre u nas nie ma suchych plan tylko na ramionach grysek (panna sugerowała rogowacenie meszków, czy jakos tak ) ale tam sa one niewidoczne natomiast na polikach widac
pojawiło sie to zeszłego roku w lecie najpierw myslałam ze to słonce potem ze mleko a teraz juz nie mam pomysłu

za to od 3 dni nie mamy smoka trzeba jeszcze usypiac spiewac itp ale juz bez smoka :d zobaczymy co nastepny dzien przyniesie

no i przez picie z kubka lovi , wczoraj z moja pomoca wysiorpała pieknie ze szklanki

u nas raz pada raz nie ale za to wieje i tak za oknem lepiej niz kiedy sniegu nie było

---------------------------------------------------------------

a teraz z innej beczki wczoraj sie dowiedziałam ze kuzyna zona jest drug raz w ciazy 1 chłopaczek jest 2 ms mlodszy od Ami teraz jest w 5 tyg najgorsze jest to ze komornik zgarnia wiekszosc wynagrodzenia a za niedługo on moze wcale nie miec pracy , oni sie wcale tym nie przejmuja mówia co bedzie to bedzie chcemy 2 i koniec , tylko ze nie mysla co dzieciom jesc daja

wku.... mnie wczoraj tesciowa bo jak kiedys wam pisałam przyszły jej te wysokie rachunki za tel jeden 400 drugi 300 w sumie ma do zapłacenia około 760 zł wyobrazcie sobie ze wczoraj tak o te opłaty zahaczylam i dobrze zrobiłam bo ona zapłaciła im tylko 300 zł najgorsze jest to ze umowa jest na mojego tż , ona sie uparła ze ona nigdzie ni dzwoniła i ze ona im tego nie zapłaci . tz to tez taka łajza bo zamiast jej ostro powiedziec no to on jak do iemowlaka , oznajmila wczoraj ze te przeklete zlodzieje juz wiecej nie dostana

tesc sprzedał wegiel dostał na reke 1500 zł mogła to wpłacic to po 1 po drugie ich wspolne finanse łacznie z ich synem wynosza 8000 tys podstawowe opłaty czynsz prad itp to kolo 1100 nie licze jakis tam banków , tż tez jeszcze złotka nie dali i chyba ebde musiała zaczac sie ja upominac

a najbardziej mnie wkurzyło to ze dała ameli 4 mandarynki i 2 frankfuterki tu w tym momencie juz mi kopara opadła musiałam wyjsc bo bym sie rozpłakała tz tylko powiedział mamo my mamy co jesc tymbardziej Amelia , usłyszałam tylko ale ona to ma od babci masz Amelko tu sa witaminki dla ciebie (nawe t nie ma ikony która by zastapiła moj wyraz twarzy )

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2012-01-14 o 14:54
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-14, 15:01   #2255
Silpe
Zadomowienie

kardashi czyli może jak wezme ten 24-36 to powinien byc ok
jak nie to mąż odda - super że może bezposrednio w sklepie to zawsze mniej zachodu .

Jesli chcesz - to zajrzyj na niemiecką strone zary . podaj linki co chcesz ja to zamówie od zaraz na meża - on bedzie w pl pod koniec stycznia , przywiezie , to wysle do Ciebie dalej jesli chcesz .

zauważyłam też małą różnice w cenie jak zwykle zresztą miedzy PL a DE

Stary 2012-01-14, 15:04   #2256
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
kardashi czyli może jak wezme ten 24-36 to powinien byc ok
jak nie to mąż odda - super że może bezposrednio w sklepie to zawsze mniej zachodu .

Jesli chcesz - to zajrzyj na niemiecką strone zary . podaj linki co chcesz ja to zamówie od zaraz na meża - on bedzie w pl pod koniec stycznia , przywiezie , to wysle do Ciebie dalej jesli chcesz .

zauważyłam też małą różnice w cenie jak zwykle zresztą miedzy PL a DE
24-36 powinien być ok

własnie kurde patrze ale na niemieckiej stronie nie ma tego płaszczyka.. chciałam ten
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...A%2BWITH%2BFUR

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

o a teraz znalazłam..

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...T%2BFELLKAPUZE
rozmiar 24-36..

Stary 2012-01-14, 15:11   #2257
margo80
Zakorzenienie

piękny ten sweterek

Edziu - chyba przestanę narzekać na swoich teściów, bo przy Twoich moi są całkiem w porzo. współczuję Ci, że musisz to znosić.

Ewcia śpi już 2h, wymęczył ją basen, a potem jeszcze szalała z radości w ogrodzie, cieszyła się ze śniegu i do domu nie chciała wracać, ryk był.

szukam pomysłu na obiadek dla niej na jutro. nam będę robić chińskie warzywka z biedry z kurczakiem i pikantnym sosem, a jej zrobię chyba sos z pomidorów z puszki, do tego też pierś z kuraka i ryż.
macie jakieś ciekawsze pomysły?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-14, 15:29   #2258
Silpe
Zadomowienie

kardashi musze cie zasmucic - wykupione wszystkie rozmiary ...

Stary 2012-01-14, 15:30   #2259
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
kardashi musze cie zasmucic - wykupione wszystkie rozmiary ...
o cholerrraa..
kurde nie ma nic fajnego już na wiosne, a tamten za mały bedzie

Stary 2012-01-14, 15:58   #2260
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Odśnieżanie zaliczone z pomocą Gabi i Benka
Piękni

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

szukam pomysłu na obiadek dla niej na jutro. nam będę robić chińskie warzywka z biedry z kurczakiem i pikantnym sosem, a jej zrobię chyba sos z pomidorów z puszki, do tego też pierś z kuraka i ryż.
macie jakieś ciekawsze pomysły?
Też mamy na jutro chińszczyznę Młoda zje razem z nami.
Dzisiaj miałam łazanki, wcinała, az miło było patrzeć
Luiza bardzo lubi ziemniaki z sosem i pieczenią, do tego uwielbia buraczki.

Młoda dopiero mi padła - 25 minut temu

Mięliśmy mały wypadek. Łukasz zamykał drzwi do swojego pokoju,Luiza trzymała paluszki między nimi a futryną i zmiażdżył je trochę. Czuł opór, ale dalej zamykał . Mała się rozdarła. Mąż wpadł do przedpokoju i otworzył je szybko. Myślałam, że gówniarza rozniesiemy Lusia dlugo płakała, paluszki jej troche spuchły. Posmarowałam je Altecetem i po jakimś czasie było już lepiej. Na szczęście nie sa złamane, bo chwyta już normalnie przedmioty.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-14, 17:55   #2261
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Piękni

Też mamy na jutro chińszczyznę Młoda zje razem z nami.
Dzisiaj miałam łazanki, wcinała, az miło było patrzeć
Luiza bardzo lubi ziemniaki z sosem i pieczenią, do tego uwielbia buraczki.

Młoda dopiero mi padła - 25 minut temu

Mięliśmy mały wypadek. Łukasz zamykał drzwi do swojego pokoju,Luiza trzymała paluszki między nimi a futryną i zmiażdżył je trochę. Czuł opór, ale dalej zamykał . Mała się rozdarła. Mąż wpadł do przedpokoju i otworzył je szybko. Myślałam, że gówniarza rozniesiemy Lusia dlugo płakała, paluszki jej troche spuchły. Posmarowałam je Altecetem i po jakimś czasie było już lepiej. Na szczęście nie sa złamane, bo chwyta już normalnie przedmioty.
o matko dla lusi nieciekawe miejmy nadzieje ze nic sie nie stalo i ze szybko jej przejdzie
ja dzis bylam na pokazie ogierow w Bogusławicach....miło było tylko mroźno strasznie-młody zostal z tatusiem i był bardzo grzeczny,tylko wrocilam odrazu zaczoł mendzic i rozrabiac jak szalony ...ze wzgledu ze nie spi w dzien,klade go jakies 30 min wczesniej spac bo jest nieprzytomny....

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-14, 19:35   #2262
Silpe
Zadomowienie

kardashi jak bys sie jednak na coś zdecydowała to daj znac , rano bede chciała złożyc zamówienie na ten sweterek . wiem że szału nie ma , zawsze to w stacjonarnych jest wiecej , no ale...trzeba sie śpieszyc za nim wszystko wykupią
w sumie dzieki Tobie wypatrzyłam takie cudo ja tam w zarze nigdy nie kupowałam , raczej tylko HM i CA .

bydgoś buzi w paluszki wiem jak to boli bo sama sobie tak zrobiłam w latach wczesno-szkolnych - paznokiec mi zszedł..

u nas mrozno i wieje przerazliwie w sumie ta zima tylko tydzien potrwa , bo pózniej znów i do plus 8smiu ale i tydzien może dac po dupie jak bedzie trzeba co dzien odśnierzac
no i ten wiatr , cieżko z dzieciem wyjsc , dobrze że przed domem troche placu mam na sanki bo juz za domem łeb chce urwac

Stary 2012-01-14, 19:53   #2263
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
o a teraz znalazłam..

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...T%2BFELLKAPUZE
rozmiar 24-36..
w norweskiej tylko takie cos znalazlam
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...LBOW%2BPATCHES
a sweterek sliczny!!

Cytat:
Ewcia śpi już 2h, wymęczył ją basen, a potem jeszcze szalała z radości w ogrodzie, cieszyła się ze śniegu i do domu nie chciała wracać, ryk był.
?
fajnie, ze Ewcia dalej na basen chodzi

Cytat:
caluski w paluszki
--------------------------------------------------
Ja spalam pol dnia. Fajnie tak odpoczac. Malz usypia Brzdaca, a ten pokasluje troche, mam nadzieje, ze nocka bedzie bez atrakcji. Raczej nie powinien sie ode mnie zarazic, bo staralam sie nie podchodzic do Niego w ogole. Mam nadzieje!
Uwielbiam kiedy nie kaszle i rano budzi sie w super humorze, bo wyspany Maluszek
Ide lyknac jakies prochy i goracej herbaty sie napic

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-14, 20:01   #2264
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Rano szanowny pan przyjechal i zabral sobie telewizor Ja wlasciwie tv nie ogladam,Oli ma jedna ulubiona bajke z pociagami. No i straszy mnie,ze dopiero zaczniemy sie dzielic wszystkim...Przywalil sie np.o odkurzacz,ze chce zabrac. Pytam go po co,przeciez wynajmuje pokoj i tam ma wszystko (odkurzacz tez).Zabierze,bo to on za niego placil
Tv pozwolilam zabrac,ale nic wiecej nie dam ruszyc.Z reszta juz nie otworze mu wiecej drzwi nawet...
omg. idiota, ....

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
Zmykam obiad robić. Gulasz i placki ziemniaczane dziś
wpadła jak burza,smaka narobiła,i poszła.

miło Cię widzieć. pokaż dziewczynki.

Cytat:
Odśnieżanie zaliczone z pomocą Gabi i Benka
a coś Ty odśnieżała,jak tam śniegu tyle, co kot napłakał.
ale pomagiery superanckie.

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
Saaaa i z nowosci, pani w przedszkolu twierdzi, ze Stefanek zaczyna mowic pojedyncze norweskie slowa...w domu nie chce - mowi tylko puka puka (czyli doopa) jak zrobi kupke
dobre i to.

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziekuje Jak na razie jestem twarda. Wczoraj wieczorem byl szanowny i dzis rano juz tez,ale drzwi nie otworzylam. Dzis powiedzial,ze to chore jest i na policje zadzwoni Prosze bardzo,nie moge sie doczekac!
dobrze, żeś nie otwarła,
ale on uparty i natrętny. oby tylko nie wyczekiwał Cię, gdy będziesz do pracy szła,do żłobka,itp.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31610491]

Wyszły nam wreszcie dolne dwójki prawą już widać czubek ładnie, lewą to pod lupą chyba, ale palcem czuję już [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
za to od 3 dni nie mamy smoka trzeba jeszcze usypiac spiewac itp ale juz bez smoka :d zobaczymy co nastepny dzien przyniesie

Cytat:
oj, biedna Lusia.
buziole w paluszki.

Cytat:
u nas mrozno i wieje przerazliwie w sumie ta zima tylko tydzien potrwa , bo pózniej znów i do plus 8smiu ale i tydzien może dac po dupie jak bedzie trzeba co dzien odśnierzac
no i ten wiatr , cieżko z dzieciem wyjsc , dobrze że przed domem troche placu mam na sanki bo juz za domem łeb chce urwac
u nas dziś zdrowo wiało.i sporo nasypało. na paiskownicy z 30cm śniegu leży. a miało być tak fajnie bez zimy.
TŻ uruchomił odsnieżarkę,miał radochy.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-14, 20:16   #2265
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
oj bidulka, całe szczęście,że już lepiej.
Cytat:
fajnie, ze Ewcia dalej na basen chodzi
mieliśmy przerwę z powodu choroby, ale teraz twardo chodzimy nadal. efekty fantastyczne. z rękawkami, ale bez dodatkowych gadżetów typu deska, czy piankowy makaron, śmiga już sama, bez asekuracji, a zdarza się nawet, że próbuje odpłynąć od małża.

zrobiłam sos pomidorowy, ale chyba też za ostry dla Ewci wyszedł. może do jakiejś zapiekanki go wykorzystam jak ona nie będzie chciała jeść.

Ewcia
Przemek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-14, 20:46   #2266
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
aaaa i z nowosci, pani w przedszkolu twierdzi, ze Stefanek zaczyna mowic pojedyncze norweskie slowa...w domu nie chce - mowi tylko puka puka (czyli doopa) jak zrobi kupke

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31610491]

Wyszły nam wreszcie dolne dwójki prawą już widać czubek ładnie, lewą to pod lupą chyba, ale palcem czuję już [/QUOTE]

No,w koncu

Cytat:

Biedna Lusia buziole w paluszki

Cytat:
Uwielbiam kiedy nie kaszle i rano budzi sie w super humorze, bo wyspany Maluszek
Ide lyknac jakies prochy i goracej herbaty sie napic
Zazdraszczam,OLi nigdy nie budzi sie w dobrym humorze.Od urodzenia tak ma....
Dla Ciebie duzo zdrowka

Cytat:

mieliśmy przerwę z powodu choroby, ale teraz twardo chodzimy nadal. efekty fantastyczne. z rękawkami, ale bez dodatkowych gadżetów typu deska, czy piankowy makaron, śmiga już sama, bez asekuracji, a zdarza się nawet, że próbuje odpłynąć od małża.
Ale Wam fajnie z tym basenem,brawo dla Ewci

Dziewczyny piekne te sweterki/kurteczki dla dziewczynek pokazujecie Fajnie miec corcie...Szczerze gdybym miala z kim,to chyba sprobowalabym jeszcze raz

---------------------------------

Jestem w szoku Oli wczoraj i dzis spal 4 godziny(!) w dzien Jeszcze chyba nigdy tak nie bylo. No,ale chory jest. Fakt,ze wstaje o 5:30 rano. Ale normalnie tez wsaje kolo 6. Az pospalam razem z nim i odpoczelam sobie troszke
Fajnie macie ze sniegiem. U nas rano byl przymrozek pierwszy raz tej zimy,cale -2 Ale sniegu niet. Szkoda mogloby troszke popadac

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-14, 20:52   #2267
Konto usunięte

Moja córka nie śpi jeszce Nie chciała zasnąć za nic, więc zapaliłam światło, w łapę książki i siedzi i gada do nich.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-14, 20:58   #2268
Konto usunięte

dziewczyny, doradźcie w co mam się przebrać na bal w moim przedszkolu?
Nauczycielka będzie królową śniegu (suknia ślubna +dodatki)
druga pani będzie Pippi.

a ja... mam perukę, jak widać na załączonym obrazku... i jedyne co przychodzi mi do głowy to czarownica- długa czarna spódnica-mam,jakaś postrzępiona bluzka na góre- też się znajdzie, czapke bym na allegro kupiła,czarny makijaż- paskudne pieprzyki, itp.w rękę miotła z gałęzi, ale myślę, czy maluszki się mnie nie wystraszą?
może inną kreację na bazie tej peruki wymyślić?
macie jakiś pomysł? żeby było łatwe w przygotowaniu, ale żeby dzieci wiedziały w co się przebrałam. bo np. w domu zrobiłam się "na Japonkę" bez tej perukioczywiście, to Maksiu nie zjarzył kim jestem. myślałam też nad Czerownym Kapturkiem, ale jedna z dziewczynek będzie tak przebrana.

ps. Maksiowi tak się spodobała peruka, że chce się na bal za dziewczynke przebrac. ale chyba jednaj pozostaniemy przy kowboju.
Tymek pójdzie na bal do mojego przedszkola, będzie Kłapouszkiem.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-14, 21:04   #2269
szalony Buziaczek
Raczkowanie

GG do szalony Buziaczek

Witam
sorka że trochę się nie odzywałam.
U nas od wczoraj pada śnieg z małymi przerwami, tylko że wieje strasznie . Mam nadzieje że jutro wiatr osłabnie bo sanki już czekają na małą.
Z tego co pamiętam:

Panno Migotko ten program do kalendarzy toTKexe 1.0.9.4 (pobierasz za darmo).
U nas Wiki jest póki co jedyną wnuczką z jednej i drugiej strony i jedyną prawnuczką ze strony mojej mamy, także wypada coś dać. A tu kosztów nie ponieśliśmy. Także dajemy te kalendarze dla moich rodziców, osobno dla rodziców małża (po rozwodzie), dla mojej babci i babci małża. Małż wydrukował w pracy na kolorowej drukarce i grubym papierze, zbindował na górze i już. Dogadał się z koleżanką z pracy bo ogólnie to toneru sporo poszło. Ale cii.
Szaja trzymam kciukasy. Przy okazji mam prośbę bo chyba Ty wklejałaś listę z wyprawką dla dziecka i mamy do szpitala. Kumpela mnie prosiła żebym jej wysłała, ale przekopałam cały komp i nie mogę znaleźć.

Bydgoś gratki dla Łukasza i Lusi przedszkolanki . Matko jak te dzieci nam rosną. Moja dopiero od następnego roku do przedszkola. A i buziaczek w paluszki dla Lusi.

Araczki oby uczulenie szybko zeszło
Jola, Kropka życzę Wam siły psychicznej i fizycznej. Ciężki czas przed Wami ...Oby się wszystko poukładało i chłopy zmądrzeli, bardziej pomyśleli o dzieciach a nie o swoim czubku nosa. A na przyszłość, pewnie teraz o tym nie myślicie, ale życzę Wam abyście trafiły na naprawdę porządnych, kochających Was i dzieci chłopów (czasem tacy się trafiają).
Edzia gratki za picie z kubka i korzystanie z nocnika (hmm dobrze pamiętam?)
Papierówka słodziak do schrupania
Kardashi, Silpie super te rzeczy z Zary
więcej nie pamiętam .

Moja od jakiegoś czasu zasypia ze swoim kotkiem maskotką (już kiedyś pisałam uwielbia kotki, zarówno żywe jak i maskotki i w książeczkach), rozczulająco to wygląda jak przed snem daje buziaki dla dziadków (oprócz tego cześć i żółwika), potem dla nas a potem kotka pod pachę i jemu buziaki i przytula.
Poza tym coraz lepiej wychodzi jej korzystanie z nocnika tzn. siku zrobi jeszcze w pampka - po fakcie mówi si si, ale jak chce kupę to łapie się za pupę i mówi aaa. Ale cii coby nie zapeszyć, bo był już czas że ładnie robiła do nocnika a w fazie zaognionego buntu nawet usiąść na nocnik nie chciała.

Na koniec wklejam zdjęcie jednej ze stron kalendarza, na przekór pogodzie niech będzie sierpień.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012_08a.jpg (106,1 KB, 54 załadowań)

Ząbki

Edytowane przez szalony Buziaczek
Czas edycji: 2012-01-14 o 22:42
szalony Buziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-14, 21:05   #2270
margo80
Zakorzenienie

nie sądzę, żeby dzieciaki się wystraszyły. zrób się na Babę Jagę, ale może bez jakiegoś mega strasznego makijażu i będzie ok.

chłopaki super.

nie zdążymy z fotoksiążkami dla dziadków, małż ma zapieprz w pracy i nie ma kiedy dokończyć projektowania... musimy wymyślić coś innego.

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2012-01-14 o 21:08
Stary 2012-01-14, 21:07   #2271
szalony Buziaczek
Raczkowanie

GG do szalony Buziaczek

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31621540]dziewczyny, doradźcie w co mam się przebrać na bal w moim przedszkolu?
Nauczycielka będzie królową śniegu (suknia ślubna +dodatki)
druga pani będzie Pippi.

a ja... mam perukę, jak widać na załączonym obrazku... i jedyne co przychodzi mi do głowy to czarownica- długa czarna spódnica-mam,jakaś postrzępiona bluzka na góre- też się znajdzie, czapke bym na allegro kupiła,czarny makijaż- paskudne pieprzyki, itp.w rękę miotła z gałęzi, ale myślę, czy maluszki się mnie nie wystraszą?
może inną kreację na bazie tej peruki wymyślić?
macie jakiś pomysł? żeby było łatwe w przygotowaniu, ale żeby dzieci wiedziały w co się przebrałam. bo np. w domu zrobiłam się "na Japonkę" bez tej perukioczywiście, to Maksiu nie zjarzył kim jestem. myślałam też nad Czerownym Kapturkiem, ale jedna z dziewczynek będzie tak przebrana.

ps. Maksiowi tak się spodobała peruka, że chce się na bal za dziewczynke przebrac. ale chyba jednaj pozostaniemy przy kowboju.
Tymek pójdzie na bal do mojego przedszkola, będzie Kłapouszkiem. [/QUOTE]
fajna peruka . Czarownica pasuje do niej

Ząbki
Stary 2012-01-14, 21:13   #2272
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez szalony Buziaczek Pokaż wiadomość

Na koniec wklejam zdjęcie jednej ze stron kalendarza, na przekór pogodzie niech będzie sierpień.
no i super.

Cytat:
nie sądzę, żeby dzieciaki się wystraszyły. zrób się na Babę Jagę, ale może bez jakiegoś mega strasznego makijażu i będzie ok.
to chyba pozostanę przy tej czarownicy,to tak do mnie pasuje.
a Ty się przebierasz na bal w przedszkolu? a może masz jakieś foty z minionych bali?
Stary 2012-01-14, 21:17   #2273
Konto usunięte

Czarownica ok, ja w pracy za kota się przebierałam

Wyprawka tutaj: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1509
Stary 2012-01-14, 21:20   #2274
szalony Buziaczek
Raczkowanie

GG do szalony Buziaczek

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31622043]Czarownica ok, ja w pracy za kota się przebierałam

Wyprawka tutaj: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1509[/QUOTE]
dzięki

Ząbki
Stary 2012-01-14, 21:25   #2275
margo80
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31621927]no i super.

to chyba pozostanę przy tej czarownicy,to tak do mnie pasuje.
a Ty się przebierasz na bal w przedszkolu? a może masz jakieś foty z minionych bali? [/QUOTE]
na szczęście mnie w tym roku bale omijają (we wtorek mają dzieci młodsze - ja pracuję u starszych, a w środę mają starsze, ale przychodzę do pracy na 12, czyli już po balu). generalnie u nas nauczycielki się nie przebierają, ewentualnie jakaś maska czy czapka i nic więcej. zdjęć nie mam, niestety.

Ewcia
Przemek
Stary 2012-01-14, 22:11   #2276
Edzia400
Zakorzenienie

lea a ja bym cie widziała w czyms innym
http://images.makingmadness.com/imag...ecrets/343.jpg

albo za japonke

patrzcie na te stroje tzn raczej na dzieciaczki
http://forum.trojmiasto.pl/moze-jedn...3104,1,16.html

a chłopaki rewelacjaaaaaa

u nas padapada pada superrrrrrrrrrr

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2012-01-14 o 22:22
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-15, 01:24   #2277
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szalony Buziaczek Pokaż wiadomość
fajowo Wam wyszedl,
my dostalismy pod choinke od moich rodzicow kalendarz ze Stefciem

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31621540]dziewczyny, doradźcie w co mam się przebrać na bal w moim przedszkolu?
. [/QUOTE]

pomysl z czarownica dobry, nie zebys byla do niej podobna
po prostu ta peruka narzuca taki pomysl

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31621391]Moja córka nie śpi jeszce Nie chciała zasnąć za nic, więc zapaliłam światło, w łapę książki i siedzi i gada do nich.[/QUOTE]

najwazniejsze, ze nie krzyczy

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
lea a ja bym cie widziała w czyms innym
http://images.makingmadness.com/imag...ecrets/343.jpg
u nas padapada pada superrrrrrrrrrr
hihi, to tak na wieczor dla Malzusia chyba
a u nas piekny ksiezyc i mrozik za oknem
------------------------------
a ja spac nie moge, bo sie wyspalam za wszystkie czasy
siedze i ogladam orkana magii czy jakos tak, ale bzdury tam plota, uf
Stefanek pokasluje od czasu do czasu...oby Go nie rozebralo

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-15, 07:21   #2278
Dilayla
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31621391]Moja córka nie śpi jeszce Nie chciała zasnąć za nic, więc zapaliłam światło, w łapę książki i siedzi i gada do nich.[/QUOTE]
he he twarda sztuka zazdroszcze tego,że wasze dzieci siedza i przeglądaja ksiazeczki....Adrian wykazuje bardzo małe zainteresowanie..
moze za malo go maltretuje tym czytaniem i ogladaniem
Adrian nie spi w dzien i moj najwiekszy problem teraz to....jak mu obciąć paznokcie
Nie daje za nic w swiecie ,jak słyszy o tym to odrazu uciekapaznokcie ma długasne,wieczorem w łóżeczku to ciezko sie tak powyginac,zreszta on ma za lekki sen i odrazu wyrywa łapke

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-15, 08:01   #2279
margo80
Zakorzenienie

my u rąk obcinamy przed kompem, Ewcia ogląda jakiś dzieciowy teledysk i dajemy radę. u nóg obcinam, gdy siedzi na nocniku, ale tu już mniej spokojnie jest. niby odwracam uwagę, czyta coś, ale często zabiera nogę. w piątek udało się obciąć, bo podziałało hasło, że pan na basenie ją pochwali.

Ewcia
Przemek
Stary 2012-01-15, 08:22   #2280
Silpe
Zadomowienie

lea no przecież trawy nie odśnierzałam na podjezdzie mam zawsze sporo bo mi zza domu zawiewa - wiec to śnieg nawiewowy

ale dziś piz....i nie wiem czy wyjdziemy dziś ..

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości