|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Zadomowienie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
kardashi słonko zerknij na ten link i poradz czy warto
![]() Ty sie obkupujesz w zarze , jak rozmiarówka , czy ten pulower bedzie na jesien na Gabi ![]() Jak duże są tam rzeczy do czego porównywalne , bo strasznie mi sie to podoba i myslałam o przyszłej jesieni ![]() tesco 98 ale oni mają inną rozmiarówke . Chodzi bardziej na przykładzie HM i CA . W sumie nie miała bym problemu z oddaniem bo przysłali by meżowi i pisze że można oddac w każdym sklepie firmowym w DE , nie trzeba odsyłac i mam na to 30 dni. http://www.zara.com/webapp/wcs/store...2BPLUSCHKAPUZE
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2012-01-14 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2252 |
Konto usunięte
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Ładny bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o rozmiarówkę to.. hmm.. Blanka tam nosi góre na 92 spodnie na 86.. JEśli chodzi o porównywanie z H&M to nie mam nic z tamtąd.. z C&A tak samo.. więc nie wiem, kurcze.. Chociaż nie.. mam bluzkę jedną z H&M na 74 i jest taka tylko tylko.. no a z Zary nosimy 86.. U nas rozmiarówka według miesiecy jest równoległa z Blanki rozmiarem, czasami i za duża.. Wróciłam z warszawy.. kupiłam Blance kurtkę na następną zimę, sweterki i spodnie.. Parki niestety nie ma ![]() Silpeee... ![]() ![]() ej kurde jak na DE stronce mało ciuszkow.. ja chciałam ten.. http://www.zara.com/webapp/wcs/store...PLUSH%2BLINING Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2012-01-14 o 15:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2254 |
Zakorzenienie
|
mnie tez sie bardzo podoba
![]() gratulacje dla nocnikowych dziewczynek sparkly ![]() u mnie mloda nie woła ale raz na dwa dni siknie do nocnika szaja brawo za zebalki ![]() co do zmian na twarzy itp to dołączam do grona , smaruje oliatum a zauwazyłam ze mycie jej w mydle dla dorosłych poprawia skóre u nas nie ma suchych plan tylko na ramionach grysek (panna sugerowała rogowacenie meszków, czy jakos tak ) ale tam sa one niewidoczne natomiast na polikach widac pojawiło sie to zeszłego roku w lecie najpierw myslałam ze to słonce potem ze mleko a teraz juz nie mam pomysłu ![]() za to od 3 dni nie mamy smoka ![]() ![]() ![]() ![]() no i przez picie z kubka lovi , wczoraj z moja pomoca wysiorpała pieknie ze szklanki ![]() u nas raz pada raz nie ale za to wieje i tak za oknem lepiej niz kiedy sniegu nie było --------------------------------------------------------------- a teraz z innej beczki wczoraj sie dowiedziałam ze kuzyna zona jest drug raz w ciazy 1 chłopaczek jest 2 ms mlodszy od Ami teraz jest w 5 tyg najgorsze jest to ze komornik zgarnia wiekszosc wynagrodzenia a za niedługo on moze wcale nie miec pracy , oni sie wcale tym nie przejmuja mówia co bedzie to bedzie chcemy 2 i koniec ![]() ![]() wku.... mnie wczoraj tesciowa bo jak kiedys wam pisałam przyszły jej te wysokie rachunki za tel jeden 400 drugi 300 w sumie ma do zapłacenia około 760 zł wyobrazcie sobie ze wczoraj tak o te opłaty zahaczylam i dobrze zrobiłam bo ona zapłaciła im tylko 300 zł ![]() ![]() tesc sprzedał wegiel dostał na reke 1500 zł mogła to wpłacic to po 1 po drugie ich wspolne finanse łacznie z ich synem wynosza 8000 tys podstawowe opłaty czynsz prad itp to kolo 1100 nie licze jakis tam banków , tż tez jeszcze złotka nie dali i chyba ebde musiała zaczac sie ja upominac a najbardziej mnie wkurzyło to ze dała ameli 4 mandarynki i 2 frankfuterki tu w tym momencie juz mi kopara opadła musiałam wyjsc bo bym sie rozpłakała tz tylko powiedział mamo my mamy co jesc tymbardziej Amelia , usłyszałam tylko ale ona to ma od babci masz Amelko tu sa witaminki dla ciebie ![]() ![]() ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2012-01-14 o 14:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2255 |
Zadomowienie
|
kardashi czyli może jak wezme ten 24-36 to powinien byc ok
![]() jak nie to mąż odda - super że może bezposrednio w sklepie to zawsze mniej zachodu . Jesli chcesz - to zajrzyj na niemiecką strone zary . podaj linki co chcesz ja to zamówie od zaraz na meża - on bedzie w pl pod koniec stycznia , przywiezie , to wysle do Ciebie dalej jesli chcesz . zauważyłam też małą różnice w cenie ![]() ![]()
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() własnie kurde patrze ale na niemieckiej stronie nie ma tego płaszczyka.. ![]() http://www.zara.com/webapp/wcs/store...A%2BWITH%2BFUR ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- o a teraz znalazłam.. ![]() http://www.zara.com/webapp/wcs/store...T%2BFELLKAPUZE rozmiar 24-36.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
piękny ten sweterek
![]() Edziu - chyba przestanę narzekać na swoich teściów, bo przy Twoich moi są całkiem w porzo. współczuję Ci, że musisz to znosić. Ewcia śpi już 2h, wymęczył ją basen, a potem jeszcze szalała z radości w ogrodzie, cieszyła się ze śniegu i do domu nie chciała wracać, ryk był. szukam pomysłu na obiadek dla niej na jutro. nam będę robić chińskie warzywka z biedry z kurczakiem i pikantnym sosem, a jej zrobię chyba sos z pomidorów z puszki, do tego też pierś z kuraka i ryż. macie jakieś ciekawsze pomysły? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2258 |
Zadomowienie
|
kardashi musze cie zasmucic - wykupione wszystkie rozmiary ...
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
o cholerrraa..
![]() kurde nie ma nic fajnego już na wiosne, a tamten za mały bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2260 | |
Zakorzenienie
|
Piękni
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj miałam łazanki, wcinała, az miło było patrzeć ![]() Luiza bardzo lubi ziemniaki z sosem i pieczenią, do tego uwielbia buraczki. Młoda dopiero mi padła - 25 minut temu ![]() Mięliśmy mały wypadek. Łukasz zamykał drzwi do swojego pokoju,Luiza trzymała paluszki między nimi a futryną i zmiażdżył je trochę. Czuł opór, ale dalej zamykał ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2261 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja dzis bylam na pokazie ogierow w Bogusławicach....miło było tylko mroźno strasznie-młody zostal z tatusiem i był bardzo grzeczny,tylko wrocilam odrazu zaczoł mendzic i rozrabiac jak szalony ...ze wzgledu ze nie spi w dzien,klade go jakies 30 min wczesniej spac bo jest nieprzytomny....
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 |
Zadomowienie
|
kardashi jak bys sie jednak na coś zdecydowała to daj znac , rano bede chciała złożyc zamówienie na ten sweterek . wiem że szału nie ma , zawsze to w stacjonarnych jest wiecej , no ale...trzeba sie śpieszyc za nim wszystko wykupią
![]() w sumie dzieki Tobie wypatrzyłam takie cudo ![]() bydgoś buzi w paluszki ![]() u nas mrozno i wieje przerazliwie ![]() ![]() ![]() no i ten wiatr , cieżko z dzieciem wyjsc , dobrze że przed domem troche placu mam na sanki bo juz za domem łeb chce urwac ![]()
![]() |
#2263 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...LBOW%2BPATCHES a sweterek sliczny!! Cytat:
Cytat:
![]() -------------------------------------------------- Ja spalam pol dnia. Fajnie tak odpoczac. Malz usypia Brzdaca, a ten pokasluje troche, mam nadzieje, ze nocka bedzie bez atrakcji. Raczej nie powinien sie ode mnie zarazic, bo staralam sie nie podchodzic do Niego w ogole. Mam nadzieje! Uwielbiam kiedy nie kaszle i rano budzi sie w super humorze, bo wyspany Maluszek ![]() Ide lyknac jakies prochy i goracej herbaty sie napic
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2264 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wpadła jak burza,smaka narobiła,i poszła. ![]() miło Cię widzieć. pokaż dziewczynki. ![]() a coś Ty odśnieżała,jak tam śniegu tyle, co kot napłakał. ![]() ale pomagiery superanckie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale on uparty i natrętny. ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31610491] Wyszły nam wreszcie dolne dwójki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() buziole w paluszki. ![]() Cytat:
![]() ![]() TŻ uruchomił odsnieżarkę,miał radochy. ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieliśmy przerwę z powodu choroby, ale teraz twardo chodzimy nadal. efekty fantastyczne. z rękawkami, ale bez dodatkowych gadżetów typu deska, czy piankowy makaron, śmiga już sama, bez asekuracji, a zdarza się nawet, że próbuje odpłynąć od małża. ![]() zrobiłam sos pomidorowy, ale chyba też za ostry dla Ewci wyszedł. może do jakiejś zapiekanki go wykorzystam jak ona nie będzie chciała jeść. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31610491] Wyszły nam wreszcie dolne dwójki ![]() ![]() No,w koncu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dla Ciebie duzo zdrowka ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny piekne te sweterki/kurteczki dla dziewczynek pokazujecie ![]() ![]() --------------------------------- Jestem w szoku Oli wczoraj i dzis spal 4 godziny(!) w dzien ![]() ![]() Fajnie macie ze sniegiem. U nas rano byl przymrozek pierwszy raz tej zimy,cale -2 ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2267 |
Konto usunięte
|
Moja córka nie śpi jeszce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2268 |
Konto usunięte
|
dziewczyny, doradźcie w co mam się przebrać na bal w moim przedszkolu?
![]() Nauczycielka będzie królową śniegu (suknia ślubna +dodatki) druga pani będzie Pippi. a ja... mam perukę, jak widać na załączonym obrazku... ![]() ![]() może inną kreację na bazie tej peruki wymyślić? macie jakiś pomysł? żeby było łatwe w przygotowaniu, ale żeby dzieci wiedziały w co się przebrałam. bo np. w domu zrobiłam się "na Japonkę" bez tej perukioczywiście, to Maksiu nie zjarzył kim jestem. ![]() ![]() ps. Maksiowi tak się spodobała peruka, że chce się na bal za dziewczynke przebrac. ![]() ![]() Tymek pójdzie na bal do mojego przedszkola, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2269 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() sorka że trochę się nie odzywałam. U nas od wczoraj pada śnieg z małymi przerwami, tylko że wieje strasznie ![]() Z tego co pamiętam: Panno Migotko ten program do kalendarzy toTKexe 1.0.9.4 (pobierasz za darmo). U nas Wiki jest póki co jedyną wnuczką z jednej i drugiej strony i jedyną prawnuczką ze strony mojej mamy, także wypada coś dać. A tu kosztów nie ponieśliśmy ![]() Szaja trzymam kciukasy ![]() Bydgoś gratki dla Łukasza i Lusi przedszkolanki ![]() Araczki oby uczulenie szybko zeszło ![]() Jola, Kropka życzę Wam siły psychicznej i fizycznej. Ciężki czas przed Wami ...Oby się wszystko poukładało i chłopy zmądrzeli, bardziej pomyśleli o dzieciach a nie o swoim czubku nosa. A na przyszłość, pewnie teraz o tym nie myślicie, ale życzę Wam abyście trafiły na naprawdę porządnych, kochających Was i dzieci chłopów (czasem tacy się trafiają). ![]() Edzia gratki za picie z kubka i korzystanie z nocnika (hmm dobrze pamiętam?) ![]() Papierówka ![]() Kardashi, Silpie super te rzeczy z Zary ![]() więcej nie pamiętam ![]() Moja od jakiegoś czasu zasypia ze swoim kotkiem maskotką (już kiedyś pisałam uwielbia kotki, zarówno żywe jak i maskotki i w książeczkach), rozczulająco to wygląda jak przed snem daje buziaki dla dziadków (oprócz tego cześć i żółwika), potem dla nas a potem kotka pod pachę i jemu buziaki i przytula ![]() Poza tym coraz lepiej wychodzi jej korzystanie z nocnika tzn. siku zrobi jeszcze w pampka - po fakcie mówi si si, ale jak chce kupę to łapie się za pupę i mówi aaa. Ale cii coby nie zapeszyć, bo był już czas że ładnie robiła do nocnika a w fazie zaognionego buntu nawet usiąść na nocnik nie chciała. Na koniec wklejam zdjęcie jednej ze stron kalendarza, na przekór pogodzie niech będzie sierpień. Edytowane przez szalony Buziaczek Czas edycji: 2012-01-14 o 22:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
nie sądzę, żeby dzieciaki się wystraszyły. zrób się na Babę Jagę, ale może bez jakiegoś mega strasznego makijażu i będzie ok.
chłopaki super. ![]() nie zdążymy z fotoksiążkami dla dziadków, małż ma zapieprz w pracy i nie ma kiedy dokończyć projektowania... musimy wymyślić coś innego.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2012-01-14 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2271 |
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31621540]dziewczyny, doradźcie w co mam się przebrać na bal w moim przedszkolu?
![]() Nauczycielka będzie królową śniegu (suknia ślubna +dodatki) druga pani będzie Pippi. a ja... mam perukę, jak widać na załączonym obrazku... ![]() ![]() może inną kreację na bazie tej peruki wymyślić? macie jakiś pomysł? żeby było łatwe w przygotowaniu, ale żeby dzieci wiedziały w co się przebrałam. bo np. w domu zrobiłam się "na Japonkę" bez tej perukioczywiście, to Maksiu nie zjarzył kim jestem. ![]() ![]() ps. Maksiowi tak się spodobała peruka, że chce się na bal za dziewczynke przebrac. ![]() ![]() Tymek pójdzie na bal do mojego przedszkola, ![]() ![]() fajna peruka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2272 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Ty się przebierasz na bal w przedszkolu? a może masz jakieś foty z minionych bali? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2273 |
Konto usunięte
|
Czarownica ok, ja w pracy za kota się przebierałam
![]() Wyprawka tutaj: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1509 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2274 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31622043]Czarownica ok, ja w pracy za kota się przebierałam
![]() Wyprawka tutaj: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1509[/QUOTE] dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2275 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31621927]no i super.
![]() to chyba pozostanę przy tej czarownicy,to tak do mnie pasuje. ![]() a Ty się przebierasz na bal w przedszkolu? a może masz jakieś foty z minionych bali? ![]() na szczęście mnie w tym roku bale omijają (we wtorek mają dzieci młodsze - ja pracuję u starszych, a w środę mają starsze, ale przychodzę do pracy na 12, czyli już po balu). generalnie u nas nauczycielki się nie przebierają, ewentualnie jakaś maska czy czapka i nic więcej. zdjęć nie mam, niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2276 |
Zakorzenienie
|
lea a ja bym cie widziała w czyms innym
http://images.makingmadness.com/imag...ecrets/343.jpg albo za japonke patrzcie na te stroje ![]() ![]() http://forum.trojmiasto.pl/moze-jedn...3104,1,16.html a chłopaki rewelacjaaaaaa u nas padapada pada superrrrrrrrrrr
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2012-01-14 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2277 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
my dostalismy pod choinke od moich rodzicow kalendarz ze Stefciem ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31621540]dziewczyny, doradźcie w co mam się przebrać na bal w moim przedszkolu? ![]() . ![]() pomysl z czarownica dobry, nie zebys byla do niej podobna ![]() po prostu ta peruka narzuca taki pomysl ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31621391]Moja córka nie śpi jeszce ![]() najwazniejsze, ze nie krzyczy ![]() Cytat:
![]() a u nas piekny ksiezyc i mrozik za oknem ------------------------------ a ja spac nie moge, bo sie wyspalam za wszystkie czasy ![]() siedze i ogladam orkana magii czy jakos tak, ale bzdury tam plota, uf ![]() Stefanek pokasluje od czasu do czasu...oby Go nie rozebralo ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31621391]Moja córka nie śpi jeszce
![]() he he twarda sztuka ![]() ![]() moze za malo go maltretuje ![]() Adrian nie spi w dzien i moj najwiekszy problem teraz to....jak mu obciąć paznokcie ![]() Nie daje za nic w swiecie ,jak słyszy o tym to odrazu ucieka ![]() ![]()
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
my u rąk obcinamy przed kompem, Ewcia ogląda jakiś dzieciowy teledysk i dajemy radę. u nóg obcinam, gdy siedzi na nocniku, ale tu już mniej spokojnie jest. niby odwracam uwagę, czyta coś, ale często zabiera nogę. w piątek udało się obciąć, bo podziałało hasło, że pan na basenie ją pochwali.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2280 |
Zadomowienie
|
lea no przecież trawy nie odśnierzałam
![]() ![]() ale dziś piz....i ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.