Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-07, 13:11   #2251
pempek
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
:e eek: no dawno się tak nie uśmiałam!!!! HEEH NIESAMOWITY!!
:dz iekuje: Dziękuje
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:12   #2252
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
za zakup wózka :

ewelajna no masz super teścia!

a co do badań morfologia i mocz, to ja je mam co dwa miesiące a nie co miesiąc, tak mi wypada... Mam nadzieję, że prawidłowo.
Julliczka, nie narzekam, teść jest super, choć potrafi wyprowadzić z równowagi swoimi żartami, np co do płci, choć ostanio przestał tak żartować, czym równierz mnie zaskoczył hihi

A mocz badają Ci tak całościowo czy też tylko odczyn ph?

Emigra, mi się snil szalony psychopata, a do tego że urodziłam dziecko-wielkości calineczki, spało w małym pudełeczku po zapałkach i go nie okryłam na noc i nie wiedziałm, jak nakarmic i co z nim zrobić, i niemal go przez to zabiliśmy. Ten sen był naprawdę straszny, ale tłumaczę sobie, ze pewnie wynika z tego, że oboje musimy dużo się nauczyć w kwestii pielęgnacji. Dużo czytam o ciązy, o porodzie czy połogu, a teraz pora zacząć czytać i uczyć się o to, jak dbać o dzidzię. Trochę się zaczynam bać, jak sobie poradzimy, bo zaczyna do mnie docierać, że będziemy zdani sami na siebie, bo rodzina daleko za oceanem!
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:14   #2253
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Dziękuję w imieniu kotków no i na potwierdzenie:
http://www.youtube.com/watch?v=uM-HHdWhXEs Baters robiący fikołka
Ale świetny kociak
Stary 2011-12-07, 13:17   #2254
engela
Raczkowanie

julliczka dzięki Ty masz śliczne te ciuszki

koniakonia hehe tak babcia się wprawia
w ogóle śmiesznie wyszło bo w sumie to mój tato nam zapłacił za ten wózek
teraz jest dumny,że kupił wnuczusi wózek i tylko ogląda inne i twierdzi,że jednak ten nasz to mercedes

w ogóle zastanawiałam się nad x-landerem xa matko jaka tandeta!
gondola jakoś dziwnie pochylona, wszystko lata... odradzam!
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:20   #2255
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
oj tez miewam takie sny i budze sie z taka agresją spłakana że nie raz chciałam w środku nocy mężowi przy.... dopiero po chwili docieralo do mnie że to sen ale takie sny sa okropne

za to jak tż się śni że go zdradzam to ja od razu wiem bo się mocno zaczyna tulic do mnie w nocy ten sam sen on mnie przytula a ja mam ochote zrobic mu wielkie kuku
No ja tez sie tule do meza wtedy, bo wiem ze to sen i on nic nie moze za to ze takie durnoty mi sie snia, ale jednak potem w glowie tlocza sie rozne mysli

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Julliczka, nie narzekam, teść jest super, choć potrafi wyprowadzić z równowagi swoimi żartami, np co do płci, choć ostanio przestał tak żartować, czym równierz mnie zaskoczył hihi

Emigra, mi się snil szalony psychopata, a do tego że urodziłam dziecko-wielkości calineczki, spało w małym pudełeczku po zapałkach i go nie okryłam na noc i nie wiedziałm, jak nakarmic i co z nim zrobić, i niemal go przez to zabiliśmy. Ten sen był naprawdę straszny, ale tłumaczę sobie, ze pewnie wynika z tego, że oboje musimy dużo się nauczyć w kwestii pielęgnacji. Dużo czytam o ciązy, o porodzie czy połogu, a teraz pora zacząć czytać i uczyć się o to, jak dbać o dzidzię. Trochę się zaczynam bać, jak sobie poradzimy, bo zaczyna do mnie docierać, że będziemy zdani sami na siebie, bo rodzina daleko za oceanem!
O jeju straszny sen ...

Nie obawiaj sie czy sobie poradzicie, bo poradzicie napewno
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:22   #2256
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

pempek fajna kicia
Stary 2011-12-07, 13:26   #2257
karolca
Zakorzenienie

wybrałam kilka najciekawszych ubranek z zestawy, który układałam rozmiarami.

Drugie zdjęcie to nie komplet ale ładnie wygląda
na trzecim zdjęciu "kurteczka", bardzo gruba, ale na 9 miesięcy dopiero.
a tę sukienkę z czwartego zdjęcia mama kupiła za 5 zł

01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg

05.jpg 06.jpg07.jpg 08.jpg

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:28   #2258
emigra
Zakorzenienie

Ide wstawic pranie z ubrankami, mam dzisiaj jakas taka potrzebe kontakt z rzeczami Julci ... no i jakis dolek mnie dopadl i jem od rana slodycze ...
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-07, 13:28   #2259
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
julliczka dzięki Ty masz śliczne te ciuszki

koniakonia hehe tak babcia się wprawia
w ogóle śmiesznie wyszło bo w sumie to mój tato nam zapłacił za ten wózek
teraz jest dumny,że kupił wnuczusi wózek i tylko ogląda inne i twierdzi,że jednak ten nasz to mercedes

w ogóle zastanawiałam się nad x-landerem xa matko jaka tandeta!
gondola jakoś dziwnie pochylona, wszystko lata... odradzam!

Ja tam uważam ,że xlandery są bardzo dobre widzę jak jeżdżą babeczki z 2 latkami, innych marek w spacerówkach raczej nie widuje w tym wieku, ciekawe czemu? Im sztywniejszy tym szybciej się zniszczy i jest mniej wygodny dla dziecka.

Ale ogólnie to każdym wózkiem idzie jeździć , więc na bank każda będzie z Was zadowolona z wyboru.Ja teraz mam spacerowkę ( parasolkę )z kołami skrętnymi ,wcześniej miałam bez skrętnych i mam porównanie, cieszę się że wybraliśmy tą kolejność

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-12-07 o 13:31
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:32   #2260
Nikii89
Zakorzenienie

Dziewczyny peklowała któraś z Was mięso kiedyś do wędzenia?? Macie jakiś sprawdzony przepis? i jaki czas musi w tej "marynacie" mięso leżeć?

Aha i dziś zaczyna mi się 22 tydzień
Stary 2011-12-07, 13:37   #2261
koniakonia
Zakorzenienie

Fajne ciuszki Dziewczyny
JA juz też moje ciuszki przejrzałam,te slodkie sukieneczki założone po raz, bo ladne są, ale jak dla mnie to niewygodne dla takich maluszków .

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny peklowała któraś z Was mięso kiedyś do wędzenia?? Macie jakiś sprawdzony przepis? i jaki czas musi w tej "marynacie" mięso leżeć?

Aguśka wędzi mięso o ile się nie mylę, tzn. Jej TŻ

Czas edycji: 2011-12-07 o 13:36

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-07, 13:38   #2262
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Dziękuję w imieniu kotków no i na potwierdzenie:
http://www.youtube.com/watch?v=uM-HHdWhXEs Baters robiący fikołka

PS. cudne ciuszki
PRZEBOSKI KOCIAK ale się uśmiałam jakie kumate

emigra chyba przedwczoraj tez mi się śniło, że TŻ mnie zdradzał ale ja też w snach czasem go zdradzam

a co do ciuszków, to pewnie, że nie szkoda, jak coś zaplami czy coś, bo te dzieci tak szybko rosną, że często ciucha jednego mają tylko dwa razy na sobie a co do sukienek to racja, zawsze do rajstopek czy na body/pajacyki/bluzkę można zakładać. A bluzki generalnie mam z długim rękawkiem i sweterki też na jesień./zimę. Taki jeden brązowy sweterek mi się strasznie podoba jest na zdjęciu.
A jeszcze się pochwalę że kupiłam zestaw ciuszków, tylko czekam jak paczka przyjdzie to wtedy porobię foty i pokażę. ponad 60 ciuszków dla dziewczynki, ale takie baaardzo ładne (za 125 zł wszystkie ciuchy z przesyłką), rozmiary od 56 do 86 chyba nawet.

Cytat:

Z ojcem TŻta to mieszkam pod jednym dachem, ale już chyba dwa tygodnie go na oczy nie widziałam, tak się mijamy
Mocz normalnie do buteleczki i laboratoryjnie sprawdzają cukier, białka, ph itp.

Też ostatnio co wieczór czytam prasę na temat porodu, połogu, pielęgnacji dziecka, patrzę na reklamy, czytam o produktach itp.

karolca jakie śliczne ubranka i te z fajnymi nadrukami np mały terrorysta prześwietne

nasza kruszynka już z nami

Edytowane przez julliczka
Czas edycji: 2011-12-07 o 13:42
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:40   #2263
engela
Raczkowanie

koniakonia co do spacerówki x-landera mogę się zgodzić,że jest dobra...ale gondola to jakiś śmiech na sali!
ona jest pochylona w stronę matki tak,że dziecko zjeżdża i musi mieć podkurczone nóżki. po za tym fakt,że ta gondola cała lata (po założeniu spacerówki nie ma tego efektu jakby wszystko nagle się dopasowało) nie ma nic dla mnie wspólnego z dobrą amortyzacją.
Dyskutowałam długo w sklepie na temat tych wózków i kilku sprzedawców potwierdziło te niedoróbki.
Zastanawiałam się jeszcze nad Mutsy,ale miał kilka wad i jakoś mnie nie... urzekał...a podobno świetne są... Po drodze był Espiro który mimo ślicznego wyglądu okazał się plastikowym wyrobem...
ja się ciesze z wyboru i z tego,że mamy już to za sobą
zbyt duży stres i im dłużej się zastanawialiśmy tym było gorzej...
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:41   #2264
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Ja tam uważam ,że xlandery są bardzo dobre widzę jak jeżdżą babeczki z 2 latkami, innych marek w spacerówkach raczej nie widuje w tym wieku, ciekawe czemu? Im sztywniejszy tym szybciej się zniszczy i jest mniej wygodny dla dziecka.

Ale ogólnie to każdym wózkiem idzie jeździć , więc na bank każda będzie z Was zadowolona z wyboru.Ja teraz mam spacerowkę ( parasolkę )z kołami skrętnymi ,wcześniej miałam bez skrętnych i mam porównanie, cieszę się że wybraliśmy tą kolejność
No moj Filip ma 2,5 roku nie mam X-landera a jezdzi super w innej spacerowce nic sie z moja spacerowka nie stalo, a to nie jakis modny model
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:46   #2265
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Hejo Dziewczynki
U mnie gorący grudniowy okres w pracy i nie mam czasu na forum...

Byłam u lekarza dostałam antybiotyk Furaginum... ktoś go brał?
Aaaa... w ogóle nie pochwaliłam się że kupiliśmy już wózek Tako Captiva
Na razie jest u moich rodziców... moja mama jeździ nim po domu
no to super, że w końcu się zdecydowałaś! i jaki wybór a jaki kolor kupiliście?

Cytat:
A coś się dzieje z układem moczowym, że bieresz Furaginum? Bidulko zdrówka życzę!

Też mam Tako Captivę - witaj w klubie
hehe no ja też witam w klubie, chociaż jeszcze nie kupiłam, ale jestem zdecydowana

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-07, 13:47   #2266
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

Aguśka wędzi mięso o ile się nie mylę, tzn. Jej TŻ

dzięki więc Aguśka proszę o przepis
Stary 2011-12-07, 13:48   #2267
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

karolca super ubranka
emigra uszy do góry
wczoraj bylysmy w realu na zakupach i mamy juz prawie wszystkie prezenty ale tak mi sie duszno zrobilo i slabo i gorąco ze myślałam ze zejdę tam normalnie

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-12-07 o 13:53
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:54   #2268
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
koniakonia co do spacerówki x-landera mogę się zgodzić,że jest dobra...ale gondola to jakiś śmiech na sali!
ona jest pochylona w stronę matki tak,że dziecko zjeżdża i musi mieć podkurczone nóżki. po za tym fakt,że ta gondola cała lata (po założeniu spacerówki nie ma tego efektu jakby wszystko nagle się dopasowało) nie ma nic dla mnie wspólnego z dobrą amortyzacją.
Dyskutowałam długo w sklepie na temat tych wózków i kilku sprzedawców potwierdziło te niedoróbki.
Zastanawiałam się jeszcze nad Mutsy,ale miał kilka wad i jakoś mnie nie... urzekał...a podobno świetne są... Po drodze był Espiro który mimo ślicznego wyglądu okazał się plastikowym wyrobem...
ja się ciesze z wyboru i z tego,że mamy już to za sobą
zbyt duży stres i im dłużej się zastanawialiśmy tym było gorzej...
Wiesz sprzedawca w sklepie to jest średnio wiarygodny recenzent jak dla mnie, on ma sprzedać to co dla niego daje największy zysk,x lander już rynek zdobyl, więc teraz inne marki dają prowizje itd.Dla mnie im ktoś w sklepie coś bardziej zachwala tym bardziej staje się to podejrzane.A o x landerze tak piszę,że jest ok, bo woziłam dziecko koleżanki x landerem w wakacje, nie zjeżdżało, no ale to może kwestia tego jak się zamontuje.
Ale najważniejsze ,że już masz swoj wózek kupiony i możesz spać spokojnie, jeden stres mniej

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
No moj Filip ma 2,5 roku nie mam X-landera a jezdzi super w innej spacerowce nic sie z moja spacerowka nie stalo, a to nie jakis modny model
Ja też mam teraz spacerowkę innej firmy.
Może to zależy od regionu kraju w każdym bądź razie u mnie x landerów jest dużo i wśród znajomych też dużo, w wiele wózków 2 w 1 czy 3w 1 dzieci 2 letnie się po prostu nie mieszczą, bo spacerówki są małe, a x landery mają duże akurat.
I żeby nie było nie pracuje dla XL ani nie posiadam
Stary 2011-12-07, 13:56   #2269
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

Wujek mojego meza wedzi miesko ale on ma jakas juz gotowa mieszanke do tego ... a mieso tak lezy nawet i tydzien - im dluzej tym lepiej bo wszystko przejdzie fajnie. Wiecej niestety nie potrafie pomoc
Cytat:
PRZEBOSKI KOCIAK ale się uśmiałam jakie kumate

emigra chyba przedwczoraj tez mi się śniło, że TŻ mnie zdradzał ale ja też w snach czasem go zdradzam

a co do ciuszków, to pewnie, że nie szkoda, jak coś zaplami czy coś, bo te dzieci tak szybko rosną, że często ciucha jednego mają tylko dwa razy na sobie a co do sukienek to racja, zawsze do rajstopek czy na body/pajacyki/bluzkę można zakładać. A bluzki generalnie mam z długim rękawkiem i sweterki też na jesień./zimę. Taki jeden brązowy sweterek mi się strasznie podoba jest na zdjęciu.
A jeszcze się pochwalę że kupiłam zestaw ciuszków, tylko czekam jak paczka przyjdzie to wtedy porobię foty i pokażę. ponad 60 ciuszków dla dziewczynki, ale takie baaardzo ładne (za 125 zł wszystkie ciuchy z przesyłką), rozmiary od 56 do 86 chyba nawet.

Z ojcem TŻta to mieszkam pod jednym dachem, ale już chyba dwa tygodnie go na oczy nie widziałam, tak się mijamy
Mocz normalnie do buteleczki i laboratoryjnie sprawdzają cukier, białka, ph itp.

Też ostatnio co wieczór czytam prasę na temat porodu, połogu, pielęgnacji dziecka, patrzę na reklamy, czytam o produktach itp.

karolca jakie śliczne ubranka i te z fajnymi nadrukami np mały terrorysta prześwietne
Ja meza nie zdradzam w snach jemu sie raz moze snilo ze go kantem puscilam, ale mi znacznie czesciej w ciazy sie takie glupoty snia ... pewnie dlatego ze coraz mniej pewnie sie czuje sama ze soba - wiadomo ze tyje, mam juz rozstepy i te cialo nie jest takie jakie bym chciala miec. Z tym ze maz inaczej mnie postrzega niz ja siebie sama i to chyba dobre bo inaczej by pewnie odszedl

czekam na fotki ubranek ja wrzucilam wlasnie jedna pralke i beda jeszcze ze dwie nie wiem czy Wam pokazywalam cudasny plaszczyk z czapeczka dla mojej niuni? bedzie w sam raz na jesien a zakochalam sie w nim odrazu - tez jest od tych znajomych

https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=115704
3270g, 47 cm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-07, 13:58   #2270
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
a myślisz, że to nie będzie się zsuwać jak założysz tak po prostu na łóżeczko a dziecko zacznie się wiercić?

Cytat:
Hej hej,

ja mam coś takiego, z racji nie za dużej ilości miejsca to takie rozwiązanie było u nas najlepsze, w komodzie do dzisiaj są rzeczy Niny, przewijak ściągnięty jest git.Teraz trzeba Ninę przeprowadzić do dorosłej szafy i wpakować tam ciuszki Kurdupelka
to rozwiązanie jest fajne (w zasadzie najlepsze), bo ja też nie mam za dużo miejsca i komoda byłaby wygodniejsza natomiast to łóżeczko z tej serii ma krótki bok zabudowany a ja chcę całe ze szczebelków, a że jestem pedantka to muszę mieć wszystko do kompletu jakby w Ikei takie robili na biała komodę jakąś to bym się nawet nie zastanawiała

Cytat:

Monika_krk jaki wózeczek kupiliście? Fajny prezent mikołajkowy

-
kupiliśmy Maxi Cosi Mura 4, kolor Walnut Brown

Cytat:

śliczne!

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 14:00   #2271
karolca
Zakorzenienie

emigra, płaszczyk jest rewelacyjny

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
a myślisz, że to nie będzie się zsuwać jak założysz tak po prostu na łóżeczko a dziecko zacznie się wiercić?
a czemu mam zakładać na łóżeczko? Przewijak mogę zdjąć na łóżko
Nie mam miejsca na szafki ani inne cuda. Poza tym mogę mieć go na pralce w łazience (pralka jest akurat bardzo duża).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 14:06   #2272
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
karolca super ubranka
emigra uszy do góry
wczoraj bylysmy w realu na zakupach i mamy juz prawie wszystkie prezenty ale tak mi sie duszno zrobilo i slabo i gorąco ze myślałam ze zejdę tam normalnie
my tez mamy juz wiekszosc prezentow - zostal mi jeszcze jakis drobiazg dla starszego brata, tatusia i tesciowki. Z mezem nie robimy sobie prezentow pod choinke - wczesniej lub pozniej kupujemy sobie cos co jest gwazdkowe w tym roku mezus chce gre na komputer a ja jeszcze nie wiem
Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość

to rozwiązanie jest fajne (w zasadzie najlepsze), bo ja też nie mam za dużo miejsca i komoda byłaby wygodniejsza natomiast to łóżeczko z tej serii ma krótki bok zabudowany a ja chcę całe ze szczebelków, a że jestem pedantka to muszę mieć wszystko do kompletu jakby w Ikei takie robili na biała komodę jakąś to bym się nawet nie zastanawiała

kupiliśmy Maxi Cosi Mura 4, kolor Walnut Brown

śliczne!

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
i jak oceniasz poki co ten wozek? tak z wygladu, jak sie prowadzi itp? bo mi sie ta mura 4 baaardzo podoba... a rozklada sie oparcie w spacerowce do spania tez?

my w styczniu lub lutym dopiero kupujemy bryke dla Juleczki, nie widzialam tej mury jeszcze w sklepie, mam nadzieje ze tam gdzie chcemy kupic wozek bedzie wtedy gotowa do sprawdzenia
Cytat:
emigra, płaszczyk jest rewelacyjny

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Nie mam miejsca na szafki ani inne cuda. Poza tym mogę mieć go na pralce w łazience (pralka jest akurat bardzo duża).
zdjecie nie oddaje calego jego uroku a co najwazniejsze jest jeszcze przyjemniutki w dotyku i taki mieciutki

Ja tez chce miec przewijak na lozeczku albo taka komode kapielowa na kolkach http://allegro.pl/ceba-suzie-komoda-...925359233.html zajmie mniej miejsca nizeli normalna komoda z przewijakiem no i plus jest taki ze mozna nia jezdzic tam gdzie sie chce a u nas najpierw bedzie w sypialni potem dopiero u malej w pokoju

Ale burza sie zrobila u nas
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-07, 14:07   #2273
gosia261282
Gang Iren

Czesc!Kilka dni nie zagladalam,bo moj laptop byl u naprawy,a wy juz naskrobalyscie 40 stron!Wiec nie dam rady nadrobic,ale mam nadzieje,ze wszystko u was ok w ostatnich dniach.
U mnie to juz tydz 22.Na wadze + 7kg,w brzuszku + 20 cm.Synus rusza sie prawie caly czas,a w nocy to normalnie imprezy urzadza.Ale jest to wspaniale uczucie nawet gdy budzi mnie wiele razy w nocy.
Jutro ide do poloznej,mam nadzieje ze bedzie sluchac serduszka.
Na dworze wicher straszny i deszcz,a za godz musze wyjsc do pracy.Najchetniej zakopalabym sie w lozku z dobra ksiazka,zamiast wychodzic.

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

Wrocilam juz od kumpeli i jej synka... masakra. Te dziecko ma tyle energii i jest tak niegrzeczne ze te polaczenie sprawilo szalenstwo Julii w moim brzuchu ... jak maly krzyczal i rzucal zabawkami to kilka razy sie chyba moja corcia wystraszyla

Ja wyjelam tez ubranka dla malutkiej i dzisiaj bede prac
No niektore szkraby daja popalic,ciekawe jakie beda nasze?Moja corka byla grzeczna,nie mialam z nia problemow,nie wiedzialam co to nieprzespane noce juz od 2 miesiaca zycia.Nie miala atakow histerii,umiala dzielic sie z innymi.I do dzis jest taka-bezproblemowa,wszedzie jej dobrze,wszystko sie podoba(no minus to jedzenie).Ale drugie dziecko moze byc calkiem inne.A to takie ciekawe myslec,wyobrazac sobie jakie bedzie dziecko.
Co do prania,to ja mam zamiar w weekend(bo akurat mam wolny)moze uda mi sie tez cos poprasowac.

Cytat:

Super ubranka,te bodziaki z napisami swiete.

A ja wczoraj kupilam 3 body biale,pajaca niebieskiego w gwiazdki,3 okrycia kapielowe,zabawke na palak,dwie pary spodenek,koszule do karmienia i bluzke do karmienia.Juz pol komody maluszka mam zapelnione rzeczami.
Uciekam szykowac obiad,a potem do pracy.
Milego dnia!
Stary 2011-12-07, 14:10   #2274
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
A dziś na wystawną galę idę. Myślałam, że nie pójdę, bo nie miałam w co się ubrać. Ale udało się znaleźć jakieś ciuchy i wyglądam elegancko, więc idę

W końcu wyjęłam dziś ciuszki po córce brata TŻta. Przyjechały razem z tym wózkiem z Holandii.
Jakie one słodziachne są Mamy potwierdzenie, że córci się spodziewamy, więc ciuszki baaardzo nam się przydadzą Wrzucam fotki niżej. Naj naj ta sukieneczka mi się podoba Rozmiary ciuchów 74-80 i ciut więcej, więc będę miała na później akurat na sezon wiosenno-letni-jesienny
świetne te ciszki! najbardziej podobają mi się białe spodnie, brązowy sweterek z kokardką i czerwone bolerko, śliczota

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 14:12   #2275
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki więc Aguśka proszę o przepis
podam ale wieczorem po 22 jak maz wroci z pracy, bo ja w to sie nie bawie i naprawde nie wiem co on tam dodaje. On gotuje zalewe i ostrzykuje pozniej miesko i polewa i trzyma chyba pare dni w tej zalewie
Jeszcze musze go zapytac o ten zakwas na barszczyk bialy bo obieecalam dziewczynom, a on tez w tym sie specjalizuje
Cytat:
Ja też mam teraz spacerowkę innej firmy.
Może to zależy od regionu kraju w każdym bądź razie u mnie x landerów jest dużo i wśród znajomych też dużo, w wiele wózków 2 w 1 czy 3w 1 dzieci 2 letnie się po prostu nie mieszczą, bo spacerówki są małe, a x landery mają duże akurat.
I żeby nie było nie pracuje dla XL ani nie posiadam
Ale masz racje, Xlandery maja duze szerokie siedzisko
SZYMONEK

Stary 2011-12-07, 14:31   #2276
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
(...) Ja meza nie zdradzam w snach jemu sie raz moze snilo ze go kantem puscilam, ale mi znacznie czesciej w ciazy sie takie glupoty snia ... pewnie dlatego ze coraz mniej pewnie sie czuje sama ze soba - wiadomo ze tyje, mam juz rozstepy i te cialo nie jest takie jakie bym chciala miec. Z tym ze maz inaczej mnie postrzega niz ja siebie sama i to chyba dobre bo inaczej by pewnie odszedl

czekam na fotki ubranek ja wrzucilam wlasnie jedna pralke i beda jeszcze ze dwie nie wiem czy Wam pokazywalam cudasny plaszczyk z czapeczka dla mojej niuni? bedzie w sam raz na jesien a zakochalam sie w nim odrazu - tez jest od tych znajomych

https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=115704
Oj tam od razu odszedł. Ja się przekonałam, że faceci nie zwracają uwagi na te rozstępy - oni wręcz tego nie widzą najważniejsze, że i tak się kochacie i razem będziecie mieli bobaska aż się wzruszyłam, ach ta ciąża przed ciążą nie byłam taka wrażliwa

sama się nie mogę doczekać tych ciuszków, może paczka z ciuchami do końca tygodnia dotrze
hm.. a mi coś ten link nic nie pokazuje

Cytat:

ja juz mam przewijak właśnie taki jaki pokazywała karolca, tylko oczywiście w innych wzorach i kolorze. Będę wszędzie go używać - na łóżeczku, na komodzie, na pralce, na naszym łożu..

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
świetne te ciszki! najbardziej podobają mi się białe spodnie, brązowy sweterek z kokardką i czerwone bolerko, śliczota
Te białe spodnie ani razu nie założone z tego co widzę, ciekawe czy ja kiedyś je użyję, są takie białe . czerwone bolerko robi furorę w domu mama TŻ straaasznie tym bolerkiem się zachwycała. Ogarnęłam już te ciuszki i schowałam na razie do komody, po świętach będę prała i układała do naszej garderoby i komody.

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 14:31   #2277
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
aż się wzruszyłam, ach ta ciąża przed ciążą nie byłam taka wrażliwa
Mam tak samo - dziś dostałam z rana smsa od Tż-ta, napisał tylko "Kocham Was" a ja przez to "was" się poryczałam
Stary 2011-12-07, 14:39   #2278
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dalam zdjecia na maila

Kulkaaga to Was to juz tak bedzie caly czas i to prawda, to "Was, Wam" bardzo rozczula

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Ja ostatnio mam momenty ze sie rozczulam, jak tule Filipa i wiem, ze w brzusiu mam drugiego skarba i jak np razem spimy, to Filip tuli mnie z zewnatrz a dzidzia od wewnatrz
Fajne uczucie

A nastepnym razem mam jakies obawy, jak to bedzie, ze bedzie drugie dziecko, czy bede kochala tak samo, nie potrafie sobie tego jeszcze wyobrazic
SZYMONEK

Stary 2011-12-07, 14:50   #2279
koniakonia
Zakorzenienie

A mi zrobiło się niedobrze znowu , już teraz wiem ,że to z nerwów

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Dalam zdjecia na maila

Kulkaaga to Was to juz tak bedzie caly czas i to prawda, to "Was, Wam" bardzo rozczula

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Ja ostatnio mam momenty ze sie rozczulam, jak tule Filipa i wiem, ze w brzusiu mam drugiego skarba i jak np razem spimy, to Filip tuli mnie z zewnatrz a dzidzia od wewnatrz
Fajne uczucie

A nastepnym razem mam jakies obawy, jak to bedzie, ze bedzie drugie dziecko, czy bede kochala tak samo, nie potrafie sobie tego jeszcze wyobrazic
Mam to samo

Dzwoniła koleżanka, moga się modlić o cud, bo lekarze szans nie dają . Nie pozwalają Jej tam być ze względu na ciążę i nerwy.Koszmar , a ja nie wiem jak Ją pocieszyć ...czuję się okropnie.I jeszszcze właśnie to rozczulanie ciążowe ....jak patrzę na Ninę i wiem ile mam szczęścia to aż mnie zatyka....i ta świadomość ,ze to może byc takie ulotne...

Czas edycji: 2011-12-07 o 14:52
Stary 2011-12-07, 15:03   #2280
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Byłam u lekarza dostałam antybiotyk Furaginum... ktoś go brał?
Tak ja bralam, nawet w ciazy ale w malych dawkach. To jest lek z grupy B, wiec generalnie bezpieczny w ciazy ale tlyko w 1 i 2 trymestrze, w 3 moze miec jakis efekt na bobasa - nie pameitam czy to zoltaczka czy co innego, pogooglaj sobie.

Cytat:
Oj ja miałam identycznie. Ja generalnie chciałam mieć chłopca, potem dziewczynkę. Znajomi mówili, że będzie chłopak, mimo, że myślałam o chłopcu, to czułam, że będzie to dziewczynka, i jednak dziewczynka i co najważniejsze zdrowa Tyle, że u nas w rodzinie i znajomych rodzą się teraz same dziewczynki, no może tylko u mojej jednej koleżanki chłopak się trafił
U mnie tez zatrzesienie dziewuszek naokolo i dlatego wszyscy wrozyli chlopca - az zaczelam w to wierzyc A wyszla Ania

Cytat:
Tż szaleje, zakupil pokrowiec do fotelika samochodowego, gdyz stwierdził, ze nie będzie ryzykował, że dzidzi na głowę napada przy przechodzeniu z auta do sklepu, a moim zdaniem można było poczekać, bo ostaecznie to już taka drobna pierdółka, można było zostawić na póżniej.

No, ja chodzę do lekarza GP, i nie czuję różnicy między tym a wizytą z położną, bo poza zmierzeniem ciśnienia, zbadaniem moczu(nie porannego notabene), wysłuchaniem, czy serce dzidzi bije, nie robi NIC innego. Zauważyłam także ostanio, że to badanie moczu polega wyłącznie na sprawdzeniu papierkiem lakmusowym odczynu, więc nawet nie sprawdzają składu, czy nie ma przypadkiem w nim bakterii czy czegoś, czego nie powinno być, np cukru czy białka. A ostanie badanie krwii było w połowie września ehh
Ewelajna, w tym uzywanym zestawie wozek plus fotelik tez jest folia na fotelik Maxi Cosi, zupelnie nieuzywana. Najpierw sie dziwilam bo przecie duzo tu u nas pada ale jak chcialam zalozyc te folie na fotelik to zrozumialam - ta folia jest taka jakby czapka z gumka na dole, i zeby ja zalozyc na fotelik trzeba mnostwo sily , nie wiem jakbym miala to robic kiedy bobas juz w foteliku itp. Przy zdejmowaniu nowe akrobacje. Mam nadzieje ze macie jakas sprytniejsza folie albo twoj TZ jest silny i zwinny

Odnosnie lekarzy to ci napisze co mi robia Polozna to mocz, waga, cisnienie i dobre slowo , gin (az raz u niej bylam poki co) zrobila mi tylko sekundowe USG zeby zmeirzyc dlugosc babla, a GP znow cisnienie, macanie brzucha i badanie doplerkiem, nie wazy "co by nie stresowac pacjentki" i bada siuski paskiem na ktorym jest 10 testow - na bialko, ph, nitraty (one wychodza jak sie ma bakerie moczu) i inne. Ja u tej samej lekarki (GP) leczylam wczesniej pecherz wiec nawet w domu mam te paski od niej i sama sobie moge badac. Sprawdz w aptece czy maja 'urine stripe tests' albo wyslij mi adres PW to ci pare listem posle .

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Mam tak samo - dziś dostałam z rana smsa od Tż-ta, napisał tylko "Kocham Was" a ja przez to "was" się poryczałam
Oh, miod na nasze wrazliwe mamine serducho
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości