|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
Dziewczyny, jak często Wasze maluchy robią kupki? Mojej koleżanki córcia załatwia się co 5-7 dni, chyba trochę zbyt rzadko, co? Dziękuję za cały odzew w kwestii nie spania Gabrysi. Łóżeczko stało w 3 różnych miejscach (w naszej sypialni, potem w jej pokoju pod jedną, a teraz pod drugą ścianą), a co do światła nocnego to ma zawsze włączoną lampkę nocną, czasem włączamy drugą. Dzisiaj wywiozłam Gabrysię i TZ do jego rodziców-będą tam do niedzieli, a ja bezczelnie rozkoszuję się spokojem w domu. Rany, jak mi tego było trzeba!!!!!!
![]() |
#2252 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
EVITKA wpolczucia z koniowalami
![]()
#2253 |
Zakorzenienie
|
kup mu przedłużkę do wacusia
![]() http://www.parentnik.pl/2011/03/22/d...e-gadzety.html mój stary przeżywał tego misia z łożyska ![]() i od razu te torebki na wymioty w kwiatuszki
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-02-17 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Wtajemniczenie
|
MROWAK powiem tyle wspolczucia ...ja dzis myslalm,ze nie wyrobie jak Adrian co chwile sie budzil
![]() ale masz teraz labe ![]() ![]() a mamuski mam pytanie od jakiego wieku mozna wozic dzieci nie w fotelikach tylko na tych podkladkach...wiem,ze foteliki sa najbezpieczniejsze ale pytam z czystej ciekawosci... i jeszcze jedno .czy w fotelikach mozna wozic dziecko na przednim siedzeniu.wiem,ze jak ma sie poduchy pow. to nie mozna tylem
#2255 |
Zakorzenienie
|
mrowak - rozkoszuj się
![]() aga - łózko bardzo ładne i mebelki tez mi się podobają. Bardzo tez podoba mi się to następne łózko. Takie metalowe. Te foteliki-nosidełka są zwykle do 9-10 kg. Po przekroczeniu wagi dziecka przestają być bezpieczne a wręcz są niebezpieczne. O ile dobrze pamiętam to na początku ten już większy fotelik mieliśmy zamontowany tyłem do kierunku jazdy ale się Zośka denerwowała. Nie mogła oglądać świata. Można wozić na przednim siedzeniu ale wyłącznie przodem do kierunku jazdy. Musisz sprawdzić jak to jest w przepisach w UK
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-02-17 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- chyba ktoras z nas sie zamotala ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękujemy za komplementy. Tż powiada że dzieci to mu się udały
![]() Aga to chyba ja zamotałam z fotelikiem ![]() Nie wiem dlaczego ale pomyślałam sobie ze chcesz Adrianka przekładac do fotelika a resztę sobie domalowałam zamiast doczytać ![]() ![]() Nie mam pojęcia od kiedy można wozić dzieci na poddupnikach. Syn Tża jeździ na takim i w dodatku na przednim siedzeniu. Ja bym wolała żeby siedział w foteliku ![]()
#2258 |
Zakorzenienie
|
Evitka ta miska jest swietka , z tej strony ktora podalas. Zamawiam na bank na urodziny dla maleg
![]() Iza hehe tz dumny jak paw ![]() ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-02-17 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia mała ślicznotka i fajnego ma brata ![]() Libra i Madzia wstawcie linka do waszych rolek Aga- śliczne to łóżko
![]() |
#2260 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mrowak codziennie ,no trochę za rzadko, jednak jeśli nie ma zaparć a jest to normalna kupa to być może się wszystko wchłania. ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Sara ja mam takie ,te widzę jakieś używki ale wyglądają lepiej od moich ![]() no i moje mają hamulec z rebela jest tylko kilka http://allegro.pl/listing.php/search...&description=1 najlepiej wziąć o numer większe ,ja zakładam grubą skarpetę ,albo podwójną Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2012-02-17 o 22:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka ja dzieciaki dość często woziłam na przodzie a szczególnie Szymka na dalsze trasy . Bo TZ siedział z Szymkiem z przodu a ja z tyłu z Olką .
Jak oboje siedzą z tyłu to mam taki sajgon w aucie że szok . Jak jechaliśmy na wakacje np to się jedzieniem rzucali i oblewali piciem , a ile radości przy tym było . Olałam temat nawalania się chrupkami i czym popadło bo po 16h jazdy bez płaczu w sumie mieli prawo . współczuję tylko temu co po naszym powrocie sprzątał to auto ![]() idę spać ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Ja mam jakieś wypasione rolki ale nie pamiętam firmy . kiedyś na przecenie kupiłam bo była ostatnia para i miały rysę na bucie . przecenione z 600zł na 250 . nie mam żadnego sznurowania bo nie lubię wolę jak sa na te klamry zapinane . hamulca też nie mam , bo przez niego to można tylko zęby stracić wykręciłam dziada . Ochraniaczy nie używam . ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- http://www.dadum.pl/drewniany-wozek-...szka-haba.html króra szukała wózka ![]() są jeszcze szmaciane lalki za jedyne 149 zł i ubranka dla nich po 100 zł za komplet ![]()
#2263 |
Zakorzenienie
|
Ania wow jak z tylu przecenione to pewnie są super , mi hamulec potrzebny bo jeżdżę szybko na ile mi siły starczy aby się rozpędzić i czasem muszę hamować
zerknij jutro jakie to ,w tym roku planuję wymianę ,bo moje staruszki już na trzecich kołach jeżdżę i nie opłaca się za bardzo kół kupować bo dobre koła kosztują prawie tyle co rolki. ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Łups cena zaporowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Zakorzenienie
|
Libra na pudełku luknełam że firma to powerslide
modelu pewnie nie znajdę już bo moje mają trzy lata . a że były na przecenie to pewnie w sklepie też z rok przeleżały . TZ mi je przypadkiem na wakacjach wylukał w koszalinie w jakimś decatlonie czy innym go sporcie i na urodziny mi kupił . Szkoda tylko że nie mam kiedy na nich jeździć ![]() ![]() Rower bym chciała jakiś fajny , co rok sobie obiecuję że jakiś sobie kupię . Ale ja to bym chciała coś w tym stylu http://allegro.pl/cruiser-waykiki-e3...105529959.html chodzi mi tu o wyglada żeby tak wygladał ![]() ![]()
#2265 |
Zakorzenienie
|
Rower wygląda fajnie ,a na rolki tez zerkłam -czadowe ,jednak dla mnie zdeczko za drogie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Raczkowanie
|
libra- właśnie dlatego że chce tort kolorowy chce te babeczki zrobić.. bo pewnie barwnika mi zostanie
![]() dusiaka- ja właśnie przez ostatnie rozmowy dziewczyn o szkarlatynie bałam się że kala ja załapała... bo pierwszego dnia miała wypieki na polikach;/ ale to chyba z zimna było... bo język miała ładny ![]() aga- łóżeczko łądne.. mój brat miał coś w tym stylu tylko wyższe... na dole było biurko chowane, szuflady, szafa i półki na zabawki ![]() pop- my nadal trzymamy kciuki! mrowak- długich nieprzerwanych snów!! ![]() ja nie umiem na rolkach jeździć! umiem na łyżwach.. rolki są dla mnie duuużo trudniejsze- wymagają więcej siły... poza tym u nas same górki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zakorzenienie
|
Machaj ja mam z tąd http://www.aledobre.pl/397,Dekorowan...ki/?srt=4&pp=0 są bardzo dobre ,żelowe i nie potrzeba ich dużo a barwią intensywnie ,ja kupowałam w zestawie ale są też pojedyncze ,próbowałam też innych różnych barwników w płynie i proszku ale wszystko to było badziewie ,te są najlepsze ,a tort już wybrałaś?
a ja nigdy na łyżwach nie jeździłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Raczkowanie
|
http://www.whisk-kid.com/2009/08/say-it-with-cake.html
![]() muszę zapisać str tego sklepu... może jeszcze jakieś posypki kupię żeby ładnie tort przystroić.. albo zostawię tak jak w oryginale biały.. tylko zastanawiam się czy robić ten krem z przepisu czy po prostu bitą śmietanę ![]() a na niedziele robię taki! http://www.meganscookin.com/how-to-m...checkered-cake (urodziny Marcina) mam nadzieję że mi wyjdzie... bo ja to czasami rzucam sie na głęboką wodę... przeceniając swoje umiejętności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na łyżwach byś dała radę jak na rolkach jeździsz . Ja jak pierwszy raz polazłam , a miałam wrotki i rolki opanowane , to od razu jeździłam bez problemów . idę do pracy , ale mi sie wstać nie chciało . Potem po kasę do reala bo oddałam Oli lalkę agatkę do reklamacji i mi uznali . No i trzeba będzie jej jakąś nową wybrać . skubana cały czas mi przypomina że jej lalkę wywieźli z domu . powiedziałam jej że lala idzie do lekarza . Była w reklamówce spakowana . to teraz jak ktoś z siatką przyłazi to patrzy i pyta czy tam jest lala . mam nadzieję że jak dostanie nową to o tamtej zapomni , bo narazie się nie zapowiada . Pop no i kolejny dzień do przodu
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
a ja wygladam jak zombie,bo wczorajszym popoludniu ryku...ehhhh;/
ania roleczki super!ja kiedys cale lato nawet po chleb jezdzilam na rolkach,teraz nawet nie wiem gdzie sa,ale moze by zainwestowac.... i ten rower,ktory pokazalas,ten z bialymi kolami mi sie sssssssssstrasznie posoba! ![]() ![]() ale poki co zbieram na miotle dla tesciowej zeby krowa odleciala jak najwyzej i jak najdalej.wczoraj przeplakalam cale popoludnie miedzy innymi przez nia bo juz mi nerwy puscily i tak ja zezwalam,ze nawet tu nie napisze bo bana dostane w klubie wam opisze co sie stalo....czuje sie traktowana jak gowno jakies,a czlowiek chcial sie podporzqadkowac,przypodob ac zeby wejsc fajnie do rodziny,staralam sie jak umialam,nie to chuj im w dupe! nerwy mi wysiadaja,jak wiem ze ma przyjsc to od rana mi sie rece trzesa i zoladek boli;. ze stresu!
![]() |
#2271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dariusia po co sobie szczepic nerwy tym bardziej ze zwisa ci ta kobieta , no po co? Wez ty raz a porzadnie jej powiedz, "ze wiesz ze ona cie nie toleruja, ty ja tez , ale ze wzgledu na jej syna i jej wnuczki niech przynajmniej cie szanuje. Nie zyczysz sobie takiego i takiego zachownia i tyle , a jak nie zaakceptuje tego to niech nie pojawia sie u was" .Pogadaj jeszcze z tz-tem , powiedz mu co chcesz jej powiedziec i co o tym mysli. Bo za kilka lat bedziecie ostro sie o nia klocic i wam jeszcze malzenstwo spierdzieli bo problem bedzie sie nawarstwial . Jej moze to bedzie na reke,wiesz w zyciu roznie bywa. Moja tesciowa jest ponad 4 tys km odemnie takze mam spokoj, na tyle co ja znam a widzialam ja raz , byla spoko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
to napisze tu.....
powiedzialam wczoraj ze do cholery jasnej kim ona dla mnie jest ze chca rzadzic moim mieszkaniem,moim mezem,mna i moimi dziecmi,za co ona sie uwaza, doslownie to sie darlam, na co ona do mnie nie tym tonem, a ja ze bede uzywala takiego tonu jakiego chce,jestem u siebie w mieszkaniu moge sobie nasrodku nasrac a jak jej sie nie podoba to moze sprzatnac ominac wyjsc albo w ogole nie wchodzic, na walentynki moja mama zrobila nam sernik na zimno ta przyszla kolejnego dnia,zrobilam jej kawe i pytam czy ciasta do kawusi zje, na co ona ze nie bo na pewno mamy rozstroj zoladka po tym serniku (nawet nie zdazylismy go ruszyc) wiec mowie jakim prawem rzadzi chrzcinami mojego dziecka,rozporzadza o domu moich rodzicow ikomentuje zaproszonych z mojej rodziny gosci.... ze bylam za mila,ze prawie 7 lat znosilam docinki,upokorzenia , rzadzenie ale basta , moja matka mna cale zycie nie rzadzila tak jak ona, nie musi wiedziec ile zarabiamy,skad na co mamy i czepiac ze moje dziecko ma nocnik z fishera bo to jest moje dziecko,wychowala swoich dwoje te sa moje,jest babcia a jak prosimy o pomoc nigdy nie ma czasu nie moze ich po chleb pod blok do sklepu jak ja poprosi tz jak sie ledwo ruszalismy,ale klapac ozorem zawsze ma czas i sile. ZAMKNELA PASZCZE I WYSZLA!!! kamien mi z serca spadl.... a potem z tego stresu, z tego wszystkiego calw popoludnie wylam...
![]() |
#2273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak bardzo dobrze zrobiłaś,że w końcu cały żal wykrzyczałaś ![]() Może będziesz miała już spokój.Jędza się obrazi i nie będzie was nachodzić? ![]()
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
Darusia są niestety teściowe i "teściowe". Nie pozwalaj sobą rządzić, bo dasz jej palec to będzie chciała całą rękę.Moja teściowa często mi mówiła jak mam gospodarzyć, aż raz nie wytrzymałam, i mam spokój. Teraz jak coś mi nie pasuje od razu mówię. I myślę że wtedy człowiek bardziej drugiego czlowieka szanuje i docenia jak widzi że sobie nie pozwoli sobą pomiatać
![]() Najgorszym co można w takich przypadkach zrobić to unikać. Lepiej nie unikać ale od razu jak coś zacznie głupio gadać, gasić jej zapał normalnymi rozmowami, że po prostu głupoty gada. Ja do chłopców pokoju chciałabym taki dywan http://www.dywany-hurt.com/galeria/n...7/V_spd17a.jpg lub http://allegro.pl/dywan-zielony-1-5x...148450377.html Firanki i zasłony sobie daruję. Idę za chwilę do sklepu z naklejkami, i kupie takie do naklejania na szybę specjalne np autka lub jakies planety z kosmosu ![]() ![]()
![]() |
#2275 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje za pomoc w sprawie rolek ![]() Machaj fajnie ten tort wygląda Ania- mi też się ten rower podoba ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() |
#2276 |
Zakorzenienie
|
sara a ty rolki będziesz kupowała na miejscu czy wysyłkowo?
Bo jak wysyłkowo to dawaj linki to coś doradzimy, a jak na miejscu, to zwracaj uwagę na te parametry co pisałyśmy. No i właśnie ja się przymierzam do wymiany kółek, i raczej też będę kupowała bo kółka tyle samo co nowe rolki, jak jeszcze dolicze wymianę hamulca itp. ![]() Ja mam włochacza w dużym pokoju i fajnie się sprawdza, do chłopców chce taki jakiś niewielki żeby mogli sobie na nim wygodnie posiedzieś przy jakiś konstrukcjach z klocków. Nie mogę kupować ze zwierzątkami itp bo jednak muszę dobierać pod gusta i wiek obydwóch.
![]() |
#2277 |
Zakorzenienie
|
darusia, ten babol, to jak z kawałów normalnie, normalnie z samego twojego opisu bym jej łeb odstrzeliła. Bardzo dobrze, że jej wygarnęłaś, szkoda tylko że kosztem swoich nerwów. Ale płacz oczyści i będziesz jak nowa, a ta jędza nie będzie was nawiedzać
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
te dywany są fajne bo brudu nie widać, ja właśnie ciastolinę wygrzebuje z niego ![]()
![]() |
#2280 |
Zakorzenienie
|
wiecie co,teraz to juz mi to wisi!!!
niech przyjdzie-znowu dostanie z☠☠☠y
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.