Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-17, 21:11   #2251
mrowak
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

PS. JA znowu wylądowałam w szpitalu. Nie jest za wesoło. Już dostałam pierszy zastrzyk na rozwój płuc. Wygląda na to że jest gorzej niż z Oliwką. Do jej terminu brakuje mi jeszcze calych 2 tygodni.
PoP, wysyłam dobre fluidy!!!

Dziewczyny, jak często Wasze maluchy robią kupki? Mojej koleżanki córcia załatwia się co 5-7 dni, chyba trochę zbyt rzadko, co?

Dziękuję za cały odzew w kwestii nie spania Gabrysi. Łóżeczko stało w 3 różnych miejscach (w naszej sypialni, potem w jej pokoju pod jedną, a teraz pod drugą ścianą), a co do światła nocnego to ma zawsze włączoną lampkę nocną, czasem włączamy drugą.
Dzisiaj wywiozłam Gabrysię i TZ do jego rodziców-będą tam do niedzieli, a ja bezczelnie rozkoszuję się spokojem w domu. Rany, jak mi tego było trzeba!!!!!!
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 21:11   #2252
agnieszka09
Wtajemniczenie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

EVITKA wpolczucia z koniowalami szkoda,ze dopiero cos musi sie stac aby inni zareagowali odpowiednio

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 21:13   #2253
evitka21
Zakorzenienie

kup mu przedłużkę do wacusia albo ten mini-pisuarek,tu w tym linku zobaczyć można jak i parę innych "cudów"
http://www.parentnik.pl/2011/03/22/d...e-gadzety.html

mój stary przeżywał tego misia z łożyska fuj

i od razu te torebki na wymioty w kwiatuszki

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2012-02-17 o 21:18
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 21:16   #2254
agnieszka09
Wtajemniczenie

MROWAK powiem tyle wspolczucia ...ja dzis myslalm,ze nie wyrobie jak Adrian co chwile sie budzil koszmar...
ale masz teraz labe takze korzystaj i rozkoszuj sie

a mamuski mam pytanie od jakiego wieku mozna wozic dzieci nie w fotelikach tylko na tych podkladkach...wiem,ze foteliki sa najbezpieczniejsze ale pytam z czystej ciekawosci...

i jeszcze jedno .czy w fotelikach mozna wozic dziecko na przednim siedzeniu.wiem,ze jak ma sie poduchy pow. to nie mozna tylem

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 21:22   #2255
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

mrowak - rozkoszuj się

aga - łózko bardzo ładne i mebelki tez mi się podobają. Bardzo tez podoba mi się to następne łózko. Takie metalowe.

Te foteliki-nosidełka są zwykle do 9-10 kg. Po przekroczeniu wagi dziecka przestają być bezpieczne a wręcz są niebezpieczne.
O ile dobrze pamiętam to na początku ten już większy fotelik mieliśmy zamontowany tyłem do kierunku jazdy ale się Zośka denerwowała. Nie mogła oglądać świata.

Można wozić na przednim siedzeniu ale wyłącznie przodem do kierunku jazdy. Musisz sprawdzić jak to jest w przepisach w UK

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2012-02-17 o 21:23
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 21:31   #2256
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
kup mu przedłużkę do wacusia albo ten mini-pisuarek,tu w tym linku zobaczyć można jak i parę innych "cudów"

, uwielbiam takie strony hehe, polowe bym kupila , swietny ten pisuar , ale po namysle , kolejna zbedna rzecz, Tamto co wkleilam male jest i prawie nie widoczne , chyba na tamto sie zdecyduje

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
MROWAK powiem tyle wspolczucia ...ja dzis myslalm,ze nie wyrobie jak Adrian co chwile sie budzil koszmar...

a mamuski mam pytanie od jakiego wieku mozna wozic dzieci nie w fotelikach tylko na tych podkladkach...wiem,ze foteliki sa najbezpieczniejsze ale pytam z czystej ciekawosci...

i jeszcze jedno .czy w fotelikach mozna wozic dziecko na przednim siedzeniu.wiem,ze jak ma sie poduchy pow. to nie mozna tylem
one chyba sa od 15 kg , tak mi sie cos kojarzy. Ja bralam ta podstawke do Pl i starszy w niej jezdzil, nie wyrabila bym sie na lotnisku biorac dwa foteliki , a dla mlodego mialam od kuzynki, takze nie musialam nic bac. Z przodu to nie wiem, ale moj starszy jedzi i policjanci go widzieli i nic nie mowili, tylko dzien dobry . Raz mnie scigali bo mialam pasy nie zapiete, to im wkrecilam ze mialam ale podwinelam pod reke , a o mlodego nic sie nie czepiali

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Te foteliki-nosidełka są zwykle do 9-10 kg.

chyba ktoras z nas sie zamotala chodzilo o fotelik do auta czy nosidlo bo juz zglupialam , ja chora jeste to na min obrotach funguje
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 21:43   #2257
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Jeszcze raz dziękujemy za komplementy. Tż powiada że dzieci to mu się udały

Aga to chyba ja zamotałam z fotelikiem .
Nie wiem dlaczego ale pomyślałam sobie ze chcesz Adrianka przekładac do fotelika a resztę sobie domalowałam zamiast doczytać . Matko jaka blondi. Muszę iść spać.

Nie mam pojęcia od kiedy można wozić dzieci na poddupnikach. Syn Tża jeździ na takim i w dodatku na przednim siedzeniu. Ja bym wolała żeby siedział w foteliku

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-17, 21:53   #2258
monka23
Zakorzenienie

Evitka ta miska jest swietka , z tej strony ktora podalas. Zamawiam na bank na urodziny dla maleg . Moje czuby sa to beda sie bawic, mam taka nadzieje . Ciekawe czy mi panel nie porysuje hehe

Iza hehe tz dumny jak paw . Facet lubi jak mu sie przyslodzi .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-02-17 o 21:54
Stary 2012-02-17, 22:05   #2259
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Z rolkami poczekaj jeszcze na Madzię i Librę. One bardziej będą wiedziały co i jak bo to nałogowe sportsmenki

Ja mam te i jestem zadowolona. Do tego co ja jeżdże wystarczą. Zapomniałam ze mają jeszcze oprócz rzepa klamrę

http://www.decathlon.com.pl/PL/rolki...e-ro-34080202/

Wydaje mi się że 41 cm to za dużo nawet do lata. Najlepiej sprawdzić w sklepie "na żywo" .

fajne te rolki
Zosia mała ślicznotka i fajnego ma brata

Libra i Madzia wstawcie linka do waszych rolek

Aga- śliczne to łóżko

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 22:09   #2260
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
DUSIAKA dziekuje milo mi...a dlachoruska duzo zdrowka

PL MADZIA bardzo fajne lozko...ja teraz choruje dla Karinki takie nie za wysokie co spod spodu wychodzi biurko i jest tam komoda schowana

a dokladnie chce takie http://www.next.co.uk/homeware/girls-bedroom-furniture
aTwoj synek to taki maly rozrabiaka przystojniacha

IZAZULA ale macie piekna zime,zdjecia swietne i bardzo fajne masz dzieci...a cora jaka juz duza i sliczniutka

DRCRON niecierpie pajkaow...okropnie sie ich boje.maly czy duzy to bez znaczenia...

POP moccccno zacisniete kciuki i nogioby wiecej takich wiadomosci

dla choruskow duzo zdrowka

ja mialam dzis koszmarna noc.Adrian non stop sie budzil i serenade odstawial....o Karinie nie wspomne...nocne wedrowki uskutecznila
troche jej sie polepszylo i juz dzis cuduje.

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

ANIAP a wlasnie mialam sie pytac jak Ola w przedszkoluale czytam,ze swietnie daje sobie rade
Ola to już stary wyjadacz i bardzo lubi przedszkole .

Cytat:

Cytat:

Musiałoby siedzieć na podupniku a pas musi przechodzić przez bark i klatkę a nie byc na szyi . a do tego naszym dzieciakom to jeszcze daleko . Bo po to tylko one są żeby pas dokładnie jak trzeba przechodził , funkcji ochronnej nie mają żadnej
Stary 2012-02-17, 22:21   #2261
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

można na przednim przodem , a na tych podkładkach to do wysokości 150cm ,niezalażnie ile waży jeśli nie ma 150cm musi na tym jeździć.

Mrowak codziennie ,no trochę za rzadko, jednak jeśli nie ma zaparć a jest to normalna kupa to być może się wszystko wchłania.

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Sara ja mam takie ,te widzę jakieś używki ale wyglądają lepiej od moichhttp://allegro.pl/rolki-firmy-rebel-...107737902.html
no i moje mają hamulec
z rebela jest tylko kilka http://allegro.pl/listing.php/search...&description=1
najlepiej wziąć o numer większe ,ja zakładam grubą skarpetę ,albo podwójną

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2012-02-17 o 22:23
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-17, 22:28   #2262
ania p
Zakorzenienie

Agnieszka ja dzieciaki dość często woziłam na przodzie a szczególnie Szymka na dalsze trasy . Bo TZ siedział z Szymkiem z przodu a ja z tyłu z Olką .
Jak oboje siedzą z tyłu to mam taki sajgon w aucie że szok . Jak jechaliśmy na wakacje np to się jedzieniem rzucali i oblewali piciem , a ile radości przy tym było . Olałam temat nawalania się chrupkami i czym popadło bo po 16h jazdy bez płaczu w sumie mieli prawo .
współczuję tylko temu co po naszym powrocie sprzątał to auto

idę spać

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Ja mam jakieś wypasione rolki ale nie pamiętam firmy . kiedyś na przecenie kupiłam bo była ostatnia para i miały rysę na bucie . przecenione z 600zł na 250 . nie mam żadnego sznurowania bo nie lubię wolę jak sa na te klamry zapinane . hamulca też nie mam , bo przez niego to można tylko zęby stracić wykręciłam dziada .
Ochraniaczy nie używam .

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

http://www.dadum.pl/drewniany-wozek-...szka-haba.html

króra szukała wózka
są jeszcze szmaciane lalki za jedyne 149 zł i ubranka dla nich po 100 zł za komplet
Stary 2012-02-17, 22:30   #2263
libra777
Zakorzenienie

Ania wow jak z tylu przecenione to pewnie są super , mi hamulec potrzebny bo jeżdżę szybko na ile mi siły starczy aby się rozpędzić i czasem muszę hamować
zerknij jutro jakie to ,w tym roku planuję wymianę ,bo moje staruszki już na trzecich kołach jeżdżę i nie opłaca się za bardzo kół kupować bo dobre koła kosztują prawie tyle co rolki.

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Łups cena zaporowa za tyle to można całą przyczepkę materiału kupić
Stary 2012-02-17, 22:40   #2264
ania p
Zakorzenienie

Libra na pudełku luknełam że firma to powerslide
modelu pewnie nie znajdę już bo moje mają trzy lata . a że były na przecenie to pewnie w sklepie też z rok przeleżały .
TZ mi je przypadkiem na wakacjach wylukał w koszalinie w jakimś decatlonie czy innym go sporcie i na urodziny mi kupił .
Szkoda tylko że nie mam kiedy na nich jeździć

Rower bym chciała jakiś fajny , co rok sobie obiecuję że jakiś sobie kupię .
Ale ja to bym chciała coś w tym stylu
http://allegro.pl/cruiser-waykiki-e3...105529959.html
chodzi mi tu o wyglada żeby tak wygladał bo w resztę to bym się musiała zagłębić
Stary 2012-02-17, 22:48   #2265
libra777
Zakorzenienie

Rower wygląda fajnie ,a na rolki tez zerkłam -czadowe ,jednak dla mnie zdeczko za drogie
Stary 2012-02-17, 23:10   #2266
machaj
Raczkowanie

libra- właśnie dlatego że chce tort kolorowy chce te babeczki zrobić.. bo pewnie barwnika mi zostanie a właśnie mogłabyś mi powiedzieć gdzie kupujesz barwniki? wiem że musi być w żelu... ale nie wiem czy lepiej kupić z all czy jakiegoś sklepu internetowego..

dusiaka- ja właśnie przez ostatnie rozmowy dziewczyn o szkarlatynie bałam się że kala ja załapała... bo pierwszego dnia miała wypieki na polikach;/ ale to chyba z zimna było... bo język miała ładny

aga- łóżeczko łądne.. mój brat miał coś w tym stylu tylko wyższe... na dole było biurko chowane, szuflady, szafa i półki na zabawki

pop- my nadal trzymamy kciuki!

mrowak- długich nieprzerwanych snów!!

ja nie umiem na rolkach jeździć! umiem na łyżwach.. rolki są dla mnie duuużo trudniejsze- wymagają więcej siły... poza tym u nas same górki
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 23:15   #2267
libra777
Zakorzenienie

Machaj ja mam z tąd http://www.aledobre.pl/397,Dekorowan...ki/?srt=4&pp=0 są bardzo dobre ,żelowe i nie potrzeba ich dużo a barwią intensywnie ,ja kupowałam w zestawie ale są też pojedyncze ,próbowałam też innych różnych barwników w płynie i proszku ale wszystko to było badziewie ,te są najlepsze ,a tort już wybrałaś?

a ja nigdy na łyżwach nie jeździłam
Stary 2012-02-17, 23:44   #2268
machaj
Raczkowanie

http://www.whisk-kid.com/2009/08/say-it-with-cake.html

muszę zapisać str tego sklepu... może jeszcze jakieś posypki kupię żeby ładnie tort przystroić.. albo zostawię tak jak w oryginale biały.. tylko zastanawiam się czy robić ten krem z przepisu czy po prostu bitą śmietanę

a na niedziele robię taki! http://www.meganscookin.com/how-to-m...checkered-cake (urodziny Marcina) mam nadzieję że mi wyjdzie...
bo ja to czasami rzucam sie na głęboką wodę... przeceniając swoje umiejętności
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 07:24   #2269
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Rower wygląda fajnie ,a na rolki tez zerkłam -czadowe ,jednak dla mnie zdeczko za drogie
Libra ja bym za 600 w życiu rolek nie kupiła
na łyżwach byś dała radę jak na rolkach jeździsz . Ja jak pierwszy raz polazłam , a miałam wrotki i rolki opanowane , to od razu jeździłam bez problemów .

idę do pracy , ale mi sie wstać nie chciało .
Potem po kasę do reala bo oddałam Oli lalkę agatkę do reklamacji i mi uznali . No i trzeba będzie jej jakąś nową wybrać . skubana cały czas mi przypomina że jej lalkę wywieźli z domu . powiedziałam jej że lala idzie do lekarza . Była w reklamówce spakowana . to teraz jak ktoś z siatką przyłazi to patrzy i pyta czy tam jest lala . mam nadzieję że jak dostanie nową to o tamtej zapomni , bo narazie się nie zapowiada .

Pop no i kolejny dzień do przodu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-18, 08:30   #2270
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

a ja wygladam jak zombie,bo wczorajszym popoludniu ryku...ehhhh;/

ania roleczki super!ja kiedys cale lato nawet po chleb jezdzilam na rolkach,teraz nawet nie wiem gdzie sa,ale moze by zainwestowac....

i ten rower,ktory pokazalas,ten z bialymi kolami mi sie sssssssssstrasznie posoba! swietnie wyglada!cena tez jakas kosmiczna nie jest...az mi sie zamarzylo o takim
ale poki co zbieram na miotle dla tesciowej zeby krowa odleciala jak najwyzej i jak najdalej.wczoraj przeplakalam cale popoludnie miedzy innymi przez nia bo juz mi nerwy puscily i tak ja zezwalam,ze nawet tu nie napisze bo bana dostane w klubie wam opisze co sie stalo....czuje sie traktowana jak gowno jakies,a czlowiek chcial sie podporzqadkowac,przypodob ac zeby wejsc fajnie do rodziny,staralam sie jak umialam,nie to chuj im w dupe!
nerwy mi wysiadaja,jak wiem ze ma przyjsc to od rana mi sie rece trzesa i zoladek boli;. ze stresu!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 09:27   #2271
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a ja wygladam jak zombie,bo wczorajszym popoludniu ryku...ehhhh;/

ania roleczki super!ja kiedys cale lato nawet po chleb jezdzilam na rolkach,teraz nawet nie wiem gdzie sa,ale moze by zainwestowac....

i ten rower,ktory pokazalas,ten z bialymi kolami mi sie sssssssssstrasznie posoba! swietnie wyglada!cena tez jakas kosmiczna nie jest...az mi sie zamarzylo o takim
ale poki co zbieram na miotle dla tesciowej zeby krowa odleciala jak najwyzej i jak najdalej.wczoraj przeplakalam cale popoludnie miedzy innymi przez nia bo juz mi nerwy puscily i tak ja zezwalam,ze nawet tu nie napisze bo bana dostane w klubie wam opisze co sie stalo....czuje sie traktowana jak gowno jakies,a czlowiek chcial sie podporzqadkowac,przypodob ac zeby wejsc fajnie do rodziny,staralam sie jak umialam,nie to chuj im w dupe!
nerwy mi wysiadaja,jak wiem ze ma przyjsc to od rana mi sie rece trzesa i zoladek boli;. ze stresu!

Dariusia po co sobie szczepic nerwy tym bardziej ze zwisa ci ta kobieta , no po co? Wez ty raz a porzadnie jej powiedz, "ze wiesz ze ona cie nie toleruja, ty ja tez , ale ze wzgledu na jej syna i jej wnuczki niech przynajmniej cie szanuje. Nie zyczysz sobie takiego i takiego zachownia i tyle , a jak nie zaakceptuje tego to niech nie pojawia sie u was" .Pogadaj jeszcze z tz-tem , powiedz mu co chcesz jej powiedziec i co o tym mysli. Bo za kilka lat bedziecie ostro sie o nia klocic i wam jeszcze malzenstwo spierdzieli bo problem bedzie sie nawarstwial . Jej moze to bedzie na reke,wiesz w zyciu roznie bywa. Moja tesciowa jest ponad 4 tys km odemnie takze mam spokoj, na tyle co ja znam a widzialam ja raz , byla spoko .
Stary 2012-02-18, 10:40   #2272
Darusiaaaa
Zakorzenienie

to napisze tu.....
powiedzialam wczoraj ze do cholery jasnej kim ona dla mnie jest ze chca rzadzic moim mieszkaniem,moim mezem,mna i moimi dziecmi,za co ona sie uwaza, doslownie to sie darlam, na co ona do mnie nie tym tonem, a ja ze bede uzywala takiego tonu jakiego chce,jestem u siebie w mieszkaniu moge sobie nasrodku nasrac a jak jej sie nie podoba to moze sprzatnac ominac wyjsc albo w ogole nie wchodzic, na walentynki moja mama zrobila nam sernik na zimno ta przyszla kolejnego dnia,zrobilam jej kawe i pytam czy ciasta do kawusi zje, na co ona ze nie bo na pewno mamy rozstroj zoladka po tym serniku (nawet nie zdazylismy go ruszyc) wiec mowie jakim prawem rzadzi chrzcinami mojego dziecka,rozporzadza o domu moich rodzicow ikomentuje zaproszonych z mojej rodziny gosci....
ze bylam za mila,ze prawie 7 lat znosilam docinki,upokorzenia , rzadzenie ale basta , moja matka mna cale zycie nie rzadzila tak jak ona, nie musi wiedziec ile zarabiamy,skad na co mamy i czepiac ze moje dziecko ma nocnik z fishera bo to jest moje dziecko,wychowala swoich dwoje te sa moje,jest babcia a jak prosimy o pomoc nigdy nie ma czasu nie moze ich po chleb pod blok do sklepu jak ja poprosi tz jak sie ledwo ruszalismy,ale klapac ozorem zawsze ma czas i sile.

ZAMKNELA PASZCZE I WYSZLA!!!
kamien mi z serca spadl.... a potem z tego stresu, z tego wszystkiego calw popoludnie wylam...
A.Camus
Stary 2012-02-18, 11:14   #2273
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
to napisze tu.....
powiedzialam wczoraj ze do cholery jasnej kim ona dla mnie jest ze chca rzadzic moim mieszkaniem,moim mezem,mna i moimi dziecmi,za co ona sie uwaza, doslownie to sie darlam, na co ona do mnie nie tym tonem, a ja ze bede uzywala takiego tonu jakiego chce,jestem u siebie w mieszkaniu moge sobie nasrodku nasrac a jak jej sie nie podoba to moze sprzatnac ominac wyjsc albo w ogole nie wchodzic, na walentynki moja mama zrobila nam sernik na zimno ta przyszla kolejnego dnia,zrobilam jej kawe i pytam czy ciasta do kawusi zje, na co ona ze nie bo na pewno mamy rozstroj zoladka po tym serniku (nawet nie zdazylismy go ruszyc) wiec mowie jakim prawem rzadzi chrzcinami mojego dziecka,rozporzadza o domu moich rodzicow ikomentuje zaproszonych z mojej rodziny gosci....
ze bylam za mila,ze prawie 7 lat znosilam docinki,upokorzenia , rzadzenie ale basta , moja matka mna cale zycie nie rzadzila tak jak ona, nie musi wiedziec ile zarabiamy,skad na co mamy i czepiac ze moje dziecko ma nocnik z fishera bo to jest moje dziecko,wychowala swoich dwoje te sa moje,jest babcia a jak prosimy o pomoc nigdy nie ma czasu nie moze ich po chleb pod blok do sklepu jak ja poprosi tz jak sie ledwo ruszalismy,ale klapac ozorem zawsze ma czas i sile.

kamien mi z serca spadl.... a potem z tego stresu, z tego wszystkiego calw popoludnie wylam...
Nie dziwię Ci się,że płakałaś
Jednak bardzo dobrze zrobiłaś,że w końcu cały żal wykrzyczałaś
Może będziesz miała już spokój.Jędza się obrazi i nie będzie was nachodzić?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 11:16   #2274
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Darusia są niestety teściowe i "teściowe". Nie pozwalaj sobą rządzić, bo dasz jej palec to będzie chciała całą rękę.Moja teściowa często mi mówiła jak mam gospodarzyć, aż raz nie wytrzymałam, i mam spokój. Teraz jak coś mi nie pasuje od razu mówię. I myślę że wtedy człowiek bardziej drugiego czlowieka szanuje i docenia jak widzi że sobie nie pozwoli sobą pomiatać
Najgorszym co można w takich przypadkach zrobić to unikać. Lepiej nie unikać ale od razu jak coś zacznie głupio gadać, gasić jej zapał normalnymi rozmowami, że po prostu głupoty gada.

Ja do chłopców pokoju chciałabym taki dywan http://www.dywany-hurt.com/galeria/n...7/V_spd17a.jpg
lub http://allegro.pl/dywan-zielony-1-5x...148450377.html

Firanki i zasłony sobie daruję. Idę za chwilę do sklepu z naklejkami, i kupie takie do naklejania na szybę specjalne np autka lub jakies planety z kosmosuEryk w starym mieszkaniu takie fajne miał co bez klejowe były i przed myciem okien tylko się te foliowe naklejki ściągało

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 11:18   #2275
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
to napisze tu.....

jezu co za baba, nie ma co płakać przez takie babsko. Następnym razem zamknij jej drzwi przed nosem albo w ogóle nie otwieraj.

Dziękuje za pomoc w sprawie rolek

Machaj fajnie ten tort wygląda

Ania- mi też się ten rower podoba

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Darusia są niestety teściowe i "teściowe". Nie pozwalaj sobą rządzić, bo dasz jej palec to będzie chciała całą rękę.Moja teściowa często mi mówiła jak mam gospodarzyć, aż raz nie wytrzymałam, i mam spokój. Teraz jak coś mi nie pasuje od razu mówię. I myślę że wtedy człowiek bardziej drugiego czlowieka szanuje i docenia jak widzi że sobie nie pozwoli sobą pomiatać
Najgorszym co można w takich przypadkach zrobić to unikać. Lepiej nie unikać ale od razu jak coś zacznie głupio gadać, gasić jej zapał normalnymi rozmowami, że po prostu głupoty gada.

Ja do chłopców pokoju chciałabym taki dywan http://www.dywany-hurt.com/galeria/n...7/V_spd17a.jpg
lub http://allegro.pl/dywan-zielony-1-5x...148450377.html

Firanki i zasłony sobie daruję. Idę za chwilę do sklepu z naklejkami, i kupie takie do naklejania na szybę specjalne np autka lub jakies planety z kosmosuEryk w starym mieszkaniu takie fajne miał co bez klejowe były i przed myciem okien tylko się te foliowe naklejki ściągało
Zosia w pokoju ma dywan taki jak w tym drugim linku

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-02-18, 11:39   #2276
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

sara a ty rolki będziesz kupowała na miejscu czy wysyłkowo?
Bo jak wysyłkowo to dawaj linki to coś doradzimy, a jak na miejscu, to zwracaj uwagę na te parametry co pisałyśmy. No i właśnie ja się przymierzam do wymiany kółek, i raczej też będę kupowała bo kółka tyle samo co nowe rolki, jak jeszcze dolicze wymianę hamulca itp.

Ja mam włochacza w dużym pokoju i fajnie się sprawdza, do chłopców chce taki jakiś niewielki żeby mogli sobie na nim wygodnie posiedzieś przy jakiś konstrukcjach z klocków. Nie mogę kupować ze zwierzątkami itp bo jednak muszę dobierać pod gusta i wiek obydwóch.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 11:52   #2277
evitka21
Zakorzenienie

darusia, ten babol, to jak z kawałów normalnie, normalnie z samego twojego opisu bym jej łeb odstrzeliła. Bardzo dobrze, że jej wygarnęłaś, szkoda tylko że kosztem swoich nerwów. Ale płacz oczyści i będziesz jak nowa, a ta jędza nie będzie was nawiedzać

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-18, 12:12   #2278
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
darusia, ten babol, to jak z kawałów normalnie, normalnie z samego twojego opisu bym jej łeb odstrzeliła. Bardzo dobrze, że jej wygarnęłaś, szkoda tylko że kosztem swoich nerwów. Ale płacz oczyści i będziesz jak nowa, a ta jędza nie będzie was nawiedzać
Oby

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 12:22   #2279
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
sara a ty rolki będziesz kupowała na miejscu czy wysyłkowo?
Bo jak wysyłkowo to dawaj linki to coś doradzimy, a jak na miejscu, to zwracaj uwagę na te parametry co pisałyśmy. No i właśnie ja się przymierzam do wymiany kółek, i raczej też będę kupowała bo kółka tyle samo co nowe rolki, jak jeszcze dolicze wymianę hamulca itp.

Ja mam włochacza w dużym pokoju i fajnie się sprawdza, do chłopców chce taki jakiś niewielki żeby mogli sobie na nim wygodnie posiedzieś przy jakiś konstrukcjach z klocków. Nie mogę kupować ze zwierzątkami itp bo jednak muszę dobierać pod gusta i wiek obydwóch.
chyba przez neta zamówię, na razie przeglądam i nie wiem co brać. Tyle jest tego.

te dywany są fajne bo brudu nie widać, ja właśnie ciastolinę wygrzebuje z niego

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-02-18, 12:24   #2280
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wiecie co,teraz to juz mi to wisi!!!
niech przyjdzie-znowu dostanie z☠☠☠y
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości