|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Dziękuję w umieniu mojego urwisa.
Paulina ten fotel to tylko na mały wygląda ale on ma 120cm szerokości, że nawet dwie szczupłe osoby się wyśpią :P Ale jutro wędruje na strych ![]() Stolik u mnie nie ma sensu bo moje dziecko z tych co nie siedzą na tyłku, i co najwyzej byłbu kolejny mebel na który można wejść i skakać. Mam taki zestaw w piwnicy po Eryku ![]() Będę może w przyszłym tyg w ikei to może cos będzie takiego żeby przywiesić do sufitu i niech się młody wspina po jakiejś siatce czy coć. Tez się zastanawiam czy nie sprowadzić spowrotem do mieszkania trampoliny, może jakby młody wyskakał się to byłby spokojniejszy ![]() dusiaka trzymajcie się i szybko z choroby wychodźcie, angina to jedno z najgorszych cholerstw wieku dziecięcego evi to jak widać jak zawsze zadzialała u tych kominiarzy spychologia, coby nie było nie ich wina. Masz jakiś dokument że byli? Ja mam piecyk przynajmiej 10 letni i powietrze się nie cofa. To tak jakby któraś co ma kominek w domu miała cofanie powietrza, i to byłoby normalne że dym leci do domu a nie do komina i niech sobie w ścianie dziure zrobi
|
|
#2222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
Ja mam te i jestem zadowolona. Do tego co ja jeżdże wystarczą. Zapomniałam ze mają jeszcze oprócz rzepa klamrę http://www.decathlon.com.pl/PL/rolki...e-ro-34080202/ Wydaje mi się że 41 cm to za dużo nawet do lata. Najlepiej sprawdzić w sklepie "na żywo" . ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
|
|
#2223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiedziałam, że kłamią !!
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze jedno pytanie jakie macie fotelik do rowera, w tamtym roku tak zeszło i nie kupiłam
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Madzia - my mamy podobny pokój 2,5 x 4,00 z tym ze drzwi i okno są na przeciwnych czyli tych dłuższych ścianach
Cytat:
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Rolki ja mam z kolkami 82mm i ABEC7, reszta kwestia gustu. Ja mam podwojne zapiecie,takie klamry,i takie cos ala sznurowadla sciagane takim plasticzkiem jak sa przy kurtkach. Po bokach maja siatkowe wyciecia ze nawet w gorace lato stopy sie nie poca.
Dobrze jest zainwestowac w dobre ochroniacze,ja uzywam tylko na dlonie i lokcie. Mialam sporo wywrotek ale nigdy na kolana ![]() Fotelik mam na tyl rowera taki na szprysze.dziecko przy dziurach na czyms takim tylko sie buja. Mam z opcja spania.bo moj czesto na rowerze zasypia.jak wieczorem bede na kompie too wkleje link. Zwracalam uwage na pasy piecipunktowe
|
|
#2227 |
|
Rozeznanie
|
otwierają u nas prywatny złobek z czego nawet bardzo się cieszę
ale jakoś nie przemawia do mnie jego strona internetowa czy mogłybyście pomóc mi ją ocenić, sprawdzic, na co mam zwrócić uwagę?http://www.wyspybergamuty.pl/pl/galeria,9.html harmonogram zajęć taki dla mnie trochę mało ambitny i zbyt pstrokato w środku, czy po prostu się czepiam? Byłam w Tym Michałku w Wałbrzychu i od razu mi sie spodobał a tu jakoś mam opory w dodatku tak jakos mam opory ale to w klubie moge napisać jak kogoś interesuje
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawię Wam efekt ostatnich opadów śniegu u nas (nie oddają niestety faktycznego obrazu), zdjęcie z wczorajszej bawilandii i ferii w górkach
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-03-27 o 11:17 |
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- nie jest pstrokato ale to kwestia gustu. Nie moze być monotonnie bo to jednak żłobek - program jest dostosowany do dzieci w wieku żłobkowym. Nie wiem czego oczekujesz. Nie wszystkie dzieci rozwijają się tak samo a w tym wieku mają się przedewszystkim bawić. Pewnie w przyszłości program będzie dostosowywany do potrzeb - ja bym zapytała o aktualne szkolenie personelu w zakresie pierwszej pomocy w przypadku małych dzieci. - osobiście nie lubię jedzenia cateringowego bo to bardzo różnie wygląda. - mogłabym się przyczepić do praktycznie zerowego przygotowania do zajmowania się tak małymi dziećmi ale w końcu od czegoś trzeba zacząć. Kobietę zawsze można spróbować sprawdzić w necie, trochę popytać w mieście. Moze ktoś ją zna kto jeździł razem z nią na kolonie. Oczywiście zahaczyć o hufiec - zapytalabym też o resztę kadry bo jedna osoba do wszystkiego to za mało. - oczywiście kwestię palenia papierosów przez personel itp. ciekawe pytania
|
|
#2230 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajne łóżko ,szkoda że moje chłopaki mają taką różnicę między sobą bo mi sie bardzo podobają Koszulki mają być w lidluhttp://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_24756.htm Cytat:
to Cie sąsiadka urządziła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i ochraniacze niby obowiązkowe ,ja jednak jeszcze nigdy nie miałam poważniejszej wywrotki jak tylko czuję że tracę równowagę to staram się lecieć na trawę,pobocze ,więc jeżdżę bez ochraniaczy Cytat:
http://mojewypieki.blox.pl/2010/09/Tort-chalwowy.html i babeczki http://mojewypieki.blox.pl/2012/02/B...koladowym.html tort chałwowy lepszy ,jednak masę zrobiłam trochę inaczej nie na samym maśle a dodałam 250ml smietanki ubitej i 1 serek mascarpone i 150g masła no i chałwa. Cytat:
Evitka czego innego można sie spodziewać po fachowcach niestety Co do cofania dymu z komina to u nas w kotłowni się niestety cofa przy dużym wietrze i wiemy że to jest po prostu komin za niski i brak strażaka na kominie tego takiego hełmu blaszanego i musimy właśnie to zamontować. |
||||||
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z frontu.
Oczywiście Evitka ma rację. Oliwka urodziła się w na koniec 28 tc. Czyli aktualnie brakuje mi 2 tygodni do tego terminu bo ja jestem od dzisaj w 27 tc. A było nie było to marzę o tak minimum 32 tc. A najlepiej byłoby gdyby to był 36 tc. Od samego rana (od 6) mam badania. Krew, mocz, USG, badanie ginekologiczne, KTG, wywiad z internistą, EKG. Zmieniono mi leki a właściwie dodano nowe i zwiększono dawki tych co już były. Dodatkowo dali mi dużę kroplówę magnezu na obniżenie tego ciśnienia. Sapadło ale na jaki czas to nie wiem. Zobaczymy. Przez parę dniu muszę być pod obserwcją. Trochę zaczynam puchnąc ale białka nie tracę i przepływy są w miarę OK. Niemniej tłumaczą mi że do gestozy nie muszą wystąpić wszystkie objawy i że już samo ciśnienie może byż niebezpieczne. Po tym magnezie to przynajmniej przestała mnie boleć głowa. W nosy oczywiście nie mogłam spać. Przespałam jakieś 1,5 godziny. A w dzień też nie mogłąm spać przez te ciągłe wizyty lekarzy i badania. Ale tym razem przynajmniej czyję że zaczęli się przejmowac moim przypadkiem. Madzia - Erwi jest naprawdę bardzo przystojny. I ja uwielbiam takie charaktery. Iza - fajna zima. I dzieci też zadowolone. Szczególnie Zosia na tym jedny zdjęciu
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
PoP trzymaj się tam jakoś
|
|
|
|
#2233 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
W zeszłą sobotę była u nas psiapsiółka z bliźniakami - chłopczyk był już"zaleczony", ale dziś doczytałam, że mógł zostawić wirusa nawet po ustaniu objawów swędzenia. I jeszcze kichał ![]() Starszy przyszedł ze szkoły z gorączką 39 stopni. Wziął dwa Gripexy i pognał do szkoły na bal ostatkowy. Miał nie iść, nawet wysłał kolegom smsa, że się pochorował. Ponoć jakaś koleżanka go tak wyciągała, że jak wracałam z pracy, to widziałam, jak biegiem leciał ![]() pl_madzia- mam nadzieję, że uda się Wam uniknąć zarażenia. Cytat:
P0P- trzymam kciuki, żeby jak najdłużej wszystko było w normie, dbaj o siebie, a do brzuszka szepnij, żeby się synuś nie obijał, tylko szybciutko rósł
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|||
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za komplamenty. No ichciałam napisać że to już chyba ostatnie chwile zimy bo właśnie pada deszcz i się leje zewsząd
Pop - ja cały czas trzymam kciuki za całe 40 tygodni Cytat:
. Ostatnio nawet pisałyśmy o szkarlatynieOby starszy też nie miał szkarlatyny
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-02-17 o 20:03 |
|
|
|
|
#2235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie rozkład dnia jest normalny, taki jaki powinien być-zabawa, spanie jedzenie, czytanie bajek czy pstrokato? dla mnie nie, schludnie,ładnie, dla mnie by zresztą wystrój nawet jakby mi się jakoś tam nie podobał był ostatnią rzeczą do rozważania A w jakim sensie ma do ciebie przemawiać strona? libra,ci parę fajnych pytań podsunęła, mnie najbardziej interesowało by czy tam będzie tylko jedna pani?! bo to by dziwne było, no i właśnie jej doświadczenie z małymi dziećmi, popytanie co by zrobiła w takiej i w takiej sytuacji. No i kasa-jak dziecko nieobecne to czy też płacisz normalnie czesne, czy odliczają, jak z wakacjami. Kiedyś widziałam gdzieś w necie taką listę o co warto zapyta, na co zwrócić uwagę przy wyborze żłoba,przedszkola-poszukaj może w necie. Reszta wyjedzie zawsze w praniu. Cytat:
, fajna z niej chłopaczara ![]() dusiaka, zdróweczka dla oli popik, kochana, nic mądrego nie wymyślę poza tym że serduszkiem jestem z tobą i trzymam mocno kciukasy
|
|
|
#2236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieciakom narazie nic nie jest to chyba będzie ok ![]() wiedziałam że coś 82 mam w moich to mam takie same parametry![]() Cytat:
![]() Cytat:
Iza córcia śliczna, a z braciszkiem to widac niezły duecik ale chyba to ona nim rządzi![]() Ja dzisiaj byłam u mojego taty na 60-tce, wybrali lokal z placem zabaw żeby można pogadać bez biegania za młodym. Potem pojechaliśmy do nich na torta, i moja mama świeczkę ojcu zapalila, ja z aparatu fotkę robiłam jak ją dmucha a tu mi spod ławy błysnęło, bo mój synek korzystał z okazji i przejął zapałki, wie że nie może to pod ławe się schował i zapalił trzymając przy samej siarce. W efekcie godzina płaczu i zapach palonego ciała nic mu nie będzie bo tylko na czubkach kciuka i wskazującego niewielkie pęcherzyki, ale ech, dobrze że nie za blisko dupy bo by wybuchł ten dynamit co w niej nosi
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
madzik, ty naprawdę z erwim szybko osiwiejesz, to jest ancymon niezły
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia - - faktycznie rodzeństwo to niezły duet
najpierw się kochają a za chwile jest awantura. Żadne nie odpuszcza.Erwi ma już coraz więcej "ciekawych" pomysłów. Chyba bym nie wyrobiła albo się przyzwyczaiła i czekała na nowe
|
#2239 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy jej sie zapomnialo , ze dzieci ma chore hehe Cytat:
. Moj nad lozkiem ma plakaty - mape, literki, cyferki i tabliczka mnozenie, le twoj to juz zna , moze niech on cos wymysli. Mowils ze on lubi deskorolki, moze maz kogos kto by mogl jakis fajny motyw z deskorolka namalowac na scianie, jak chlopak skacze czy cos , albo szukaj takich plakatow . Firanek tez nie lubie to bym sie nie zgodzila i mowila ze kurz itd Aaa i wogole odjechana fota pkoju, gdzie maly na tapczan sie wspina Cytat:
w domu Cytat:
Cytat:
haha i jak tu dziecku wspolczuc jak ty takie rzeczy piszesz a no i sto lat dla taty ![]() Sara przy wyborze rolek, musisz wlasnie patrzyc na twardosc kolek, za miekkie tez nie moga byc bo ci szybko pojda i na lozyska i jaki rodzaj jazdy . Ja mam jakies z promcji za 50f i dobrze mi sie jezdzi, ale zapalonym rolkowcem nie ejste, z braku czasu i braku miejsca, nie mam gdzie a jak juz mam to musze autem dojechac.Iza ale snieguuu , nastepna , szczerze to nie wiem jak , ale przeoczylam ze masz syna ? hehe , jak to to, cora superasna. Daj wiecej fotek Pop dobrze ze lekarze dzialaja , oby do przodu. Kupilam dzis majtki w mothercare w paczce byly po 2 sztuki, za 13 f . Wzielam dwie paczki wiec mam 4 sztuki i dokupilam w tanim primaru 2 paki po 7 sztuk zwyklych , cena za paczke 3 f to mi szkoda nie bedzie jak mi tam kloca zostawi. Ze starszym tez tak robilam i majty wywalalam jak opsrane byly. Gorzej jak mi nasra do tych z motherecare , lepiej dla niego zeby nie heheEvitka hehe i co nic sie z tym nie da zrobic? Wiesz ze sa fachowcy i fachowcy , moze jeszcze jakis innych kominiarzy zalicz, moze cos innego wymysla, a kiedy macie zamiar sprzedac te mieszkanko. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-02-17 o 21:35 |
|||||
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Monka bo to nie mój syn tylko Tż-a
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Izazula piękna zima i dzieciaki tez super razem wyglądają
![]() Madzia mały Ci adrenaliny na bierząco dostarcza
|
|
|
|
#2242 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jedziesz do ikea , sa fajne zasłonki http://allegro.pl/ikea-zaslonki-zasl...118637978.html taką samą można kupić też pościel dywan ja mam np taki ale niebieski http://allegro.pl/fabler-dywan-zielo...076790913.html no i dałabym jakieś nakleji na ściany nawet kilka Cytat:
Cytat:
U mnie sa dwie sale , dzieci takie do roku są w tej osobnej , a takie już ganiające w dużej sali , 3 latki i wyżej mają częśc zajęć osobno . Ola nie śpi w takim łóżeczku tylko mają leżaczki . ogólnie jest jak w normalnym przedszkolu tylko tyle że panie mają dzieci z pieluchami . mają angielski , rytmikę , robią prace plastyczne itp . Cytat:
Cytat:
TZ dopiero do domu jedzie ,, po jakiejś dziwnej konferencji , jeszcze mu na kolacji kazali zostać . zły jest strasznie . cały dzień u nas sypało szlag by to trafił . Ola miała bal w przedszkolu i cała szczęśliwa wróciła . Do tego ma nowego chłopaka - Jasia . Poprzedni teraz siedzi w domu bo jego mama urodziła więc nie przychodzi więc sobie innego poszukała ![]() łazi z nim za rączkę i dają sobie buziaki . i z teściem się wita wylewnie
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2244 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam kciuki, oby to jednak nie szkarlatyna ![]() Cytat:
biedaczek
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 pary gaci za 13 funciaków ??? ja swojej ostatnio kupiłam2x po 5 par z biedry za 9,99.Mi kloca parę razy walnęła, ale ona kamienie wali także sobie wyleciały spokojnie , bez żadnego tam skrobanka się obyło W sprawie kominiarzy, to jeszcze ostatnie słowo nie zostało powiedziane, będą jeszcze u nas i wtedy tż sobie z nimi inaczej pogada I za radą taty madzi każemy im wszystkie opinie na piśmie dać. Mieszkanko sprzedamy jak, że tak powiem, tylko we trójkę zostaniemy, także nie wiadomo kiedy... I nie będzie to łatwe, bo jak jeszcze żyła mama, to prawie rok było w ofercie, a ludzie przychodzili, oglądali i szli dalej (z 10 os było może tylko). Najwyżej zejdziemy z ceny , no I jak z tym szczaniem wam idzie?
|
|
|
#2246 |
|
Wtajemniczenie
|
DUSIAKA dziekuje
PL MADZIA bardzo fajne lozko...ja teraz choruje dla Karinki takie nie za wysokie co spod spodu wychodzi biurko i jest tam komoda schowana a dokladnie chce takie aTwoj synek to taki maly rozrabiaka przystojniacha IZAZULA ale macie piekna zime,zdjecia swietne i bardzo fajne masz dzieci...a cora jaka juz duza i sliczniutka DRCRON niecierpie pajkaow...okropnie sie ich boje.maly czy duzy to bez znaczenia... POP moccccno zacisniete kciuki i nogi dla choruskow duzo zdrowka ja mialam dzis koszmarna noc.Adrian non stop sie budzil i serenade odstawial....o Karinie nie wspomne...nocne wedrowki uskutecznila troche jej sie polepszylo i juz dzis cuduje. ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- ANIAP a wlasnie mialam sie pytac jak Ola w przedszkolu ale czytam,ze swietnie daje sobie rade
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
aga, śliczne to łóżeczko
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a za zwykle to grosze zaplacilam, zeby nie zalowac. Jeszcze nie zaczelismy bo dzis na zakupach bylismy. Nie wiem czy jutro zczniemy, bo maly marudny od wczoraj cos , ida mu 5 , dzis wyczula ostre kolcepod dziaslami i niech juz wyjda bo sie meczy i upierdliwy jest Jak bedziecie kiedys tam sprzedawac to napewno cos wysmyslicie zeby za duzo nie stracic, na pewno ktos sie trafi
|
|
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
aaa treningowe, myślałam, że jakieś z jonami srebra, złota
, bambusem z laosu czy cośtak, liczymy że jakiś naiwniak się trafi , i to jak plemnik-wystarczy jeden
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-02-17 o 22:01 |
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Patrzcie sie jaki fajny klimacik dla chlopakow do sikania http://www.mothercare.com/Tippitoes-...qid=1329512518 ciekawe jak sie sprawdza w praktyce ,przypomina mi sliniak . Chyba zakupie bo moj i tak nie siega do talety .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.

i niech sobie w ścianie dziure zrobi

dziękuje
taki dość duży zielony
i mam wciąż uczucie odrętwienia

czy jej sie zapomnialo , ze dzieci ma chore hehe 

??? ja swojej ostatnio kupiłam2x po 5 par z biedry za 9,99.