|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() aalgna współczuje przeżyc! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() Robercik cudowny! ![]() ![]() co do chrztu my też chcieliśmy jak najszybciej, ale mamy problem z chrzestnym, więc pewnie odłożymy na jakiś czas. Ale wolałabymjak najszybciej, myślę, że 2,5 mca to super wiek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Aguska ja byłam uśpiona przy łyżeczkowaniu łożyska
Karolca ja przystawialam mlodego bardzo czesto na poczatku i sie lakracja rozkrecila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My pewnie bez rewelacji, będę jeszcze w połogu.. W maju/czerwcu też powinno byc ładnie (rok temu w dniu naszego ślubu było gorąco!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rany się zagoją, ja z piersiami dojdę do ładu to będziemy karmić piersią, teraz póki co jesteśmy na naturalnym z butli i sztucznym uzupełniamy. Dziś mała na "kolację" zjadła... 80 ml piersiowego ![]()
![]() |
#2255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2256 |
Zakorzenienie
|
w takim razie trzymam kciuki za poranione brodawki
![]() u mnie oslonki sie sprawdzily ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
a mi dali Dolargan...fatalnie sie po nim czulam;/
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Nadrobilam zdjecia mailowe ![]() Jolka brzus Ci opadl ![]() ![]() To zdjecie malego tzta wymiata. A co do wloskow, ciemniejszy dodaje Ci powagi. Dla mnie najładniej Ci w naturalnym ciemniejszym blondzie ![]() Konia masz cudowne dziewczyny!!! ![]() A Ty masz sliczne oczy i brwi ![]() Flowerbombka, tikki swietnie wygladacie! ![]() aalegna Twoj synek cudowny!! ![]()
![]() |
#2258 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() ![]() ja dzis sie odstroiłam i pojechalismy z TZ do kosciola ![]() ![]() ale wczesniej byl poranny sex, po czym znowu mialam przez okolo 6-7 godzin bolesne skurcze-mocno bolesne , głównie bolalo mnie okresowo w plecach, no ale nic sobie z tego nie robilam, bo wiedzialam ze przejdzie tak jak ostatnio ![]() ![]() na dodatek czuje spore parcie i wypelnienie tak w pochwie, jakby mały miał juz wychodzic ![]() zaliczylam godzinny spacer z mama z obciazeniem(siatka zakupow) mama protestowala, ale zapytalam czy chce miec wnuczka na swieta i juz nic nie mowila ![]() zgrzeszylam dzis słodyczami, ciastem , zjadlam pol czekolady, mikolajka wielkanocnego ![]() ![]() ![]() Jolka ja bym chetnie przygarnela od ciebie rafaello, uwielbiam ![]() Tikki my mamy chlopca i mam taka chec na slodycze, ze kilogramami bym mogla jesc jakby sie dalo i nie tylo ![]() ![]() Karolca ,ale fajnie ze jestescie juz w domku z Ewelinka, sliczny avatarek ![]() ![]() ![]() ![]()
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-03-25 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Zakorzenienie
|
Czuję się już mega grubo
![]() Cytat:
![]() Ciemniejsze włosy mnie postarzają i jedyne co mnie kusi to kolor rudy, ale boję się ryzykować bo znowu będę żałowała ![]() Aguśkaa co do ciuchów to chyba jeszcze musisz poczekać choć wiem, że to wkurzające jest ja tak samo niecierpliwa jestem i pewnie też będę marudzić, że nie mieszcze się w ciuchy, ale będę próbowała dojść do tego aby jednak się zmieścić choć z biustem może być ciężko ![]() Szczerze ja już się nie mieszcze znowu po raz kolejny w staniki i nie wiem co robić czy po raz kolejny kupwać czy czekać do porodu ![]() A co do kapusty to każda kobieta ma ten problem z piersiami ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czekolada lezy i mnie nie rusza.. Karolca Ewelinka jest przesliczna...dobrze, że trudy porodu juz za Tobą...trzymam kciuki żebys jak najszybciej mogla karmic piersią ![]() Aguśka biedulko ![]() Co do smrodu kapuchy....nie cierpię...i dlatego planuję zakupić takie krazki na cycki, które można schłodzić lub rozgrzać...mam nadzieję, że takie coś wystarczy... Ja już nie mam codzień zgagonka a właściwie to od kilku dni wogóle nie mam ![]() ![]() Cytat:
Ivonka gratulacje ![]() ![]() Aalegna super, że juz w domku jesteście...a na takie odwiedziny to nie za wczesnie? Ja już rodzince zapowiedziałam że spodziewam się ich po 2 tygodniach od porodu...a obudzenie się z rurką intubacyjną w gardle to mój największy strach w razie jakiegokolwiek zabiegu.. Synuś superowy!!!! Cytat:
Mravka ja też myślę o chrzcinach w okolicach 2-3 miesiąca..moim zdaniem im wczesniej tym lepiej... A Robercik to jest poprostu przystojniak nad przystojniaki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
Hej,
dzisiaj miałam bardzo fajny dzień obiadek u mamy potem kawka na ogrodzie młody wybiegany za wszystkie czasy pełen luz. Dostałam od mamy kocyk i rożek dla Ani ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Zadomowienie
|
Desia nie smutaj sie
![]() Gosica powodzenia!! Claudia my sie kochamy do konca, bo niby ta sperma jakos oddziałowywuje na szyjke, ale bo ja wiem ![]() ![]() Gosia ja robilam świece jak sie staralismy o dzidzie z TZ ![]() ![]() Ivona cudownego masz synka ![]() Mravka, ale Robert ma oczyska, dwie niebieskie kule ![]() W ogole dzis mi sie snilo ze mój syn urodzil sie taki duzy ze zadne pampersy na niego nie pasowały, miał wielki brzuszek i byl bardzo długi ![]()
#2263 |
Wtajemniczenie
|
ivona gratulacje
tikki i gosia Wy to macie zdrowie -super aalegna nie dziwie sie ze masz dosc gosci. ja dzis jestem 11 dzien po porodzie i pierwszy raz mielismy gosci na dluzej niz 5 min, bo byli az 5 godzin.nie cirpie gosci, mimo ze lubie tych ludzi, wkurzalam sie ale nie pokazywalam tego, nie cirpie zamieszania jakie robia goscie w domu, bo zawsze u nas jest spokojnie. na poczatku jak ktos przychodzil w pierwszych dniach to kazalam dla Tz mowic ze spie albo karmie na gorze i ludzie sie zmywali po minucie. sa jeszcze jedni znajomi ktorzy chca nas odwiedzic, ale powie od razu ze moga przyjechac o 12 a ja o 14 mam drzemke, a najlepiej ze wszyscy cala rodzinka mamy drzemke to moze po 2h pojada.zawsze przyjezdzali na 5-6h - co za duzo to niezdrowo. mamusie z dzieciaczkami: Hani odpadl kikut we wtorek, byl tylko jeszcze taki maly strupek w pepuszku, wczoraj go nie bylo, tzn nie widzialam, polozna sprawdzila i mowila ze sie ladnie goi. a dzis taki jakby zaschniety skrzep w pepuszku, nie ma swiezej krwi,ale taki jakby strupek/skrzep krwi. zadzwonilam do poloznych, mialy oddzwonic, ale od 3h cisza.tez po odpadnieciu kikuta Wasze dzidzie mialy/maja taki strupek w pepku? a kupki moja dzis zrobila dwie o koloirze musztardowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Rozeznanie
|
Znów zaglądam tutaj tylko na chwilkę. Moja Niunia nie daje mi wogóle spać, noce zarywamy bo ciągle płacze, a że już nie karmię piersią to biegam z pokoju do kuchni i ciągle tylko butlę przygotowuję. Jeszcze w dodatku chyba malutka miewa kolki bo często płacze bez pwoodu a ja już wszystko sprawdzam czy nie jest głodna, czy ma sucho i czy gile od katarku ją nie męczą. Ehhh ciężki mamy ten pierwszy miesiąc. Dziewczynki piękne są Wasze maluszki widziałam tutaj zdjęcia i na mailu. Zakochać się można w nich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
MoniaHan ja po odpadnieciu pepka przez ponad tydzien mialam u malego takie skrzepy krwi w srodku
![]() ![]() dziewczyny mam newsa!!! wbilam sie bez problemu w spodnie sprzed ciazy ![]() ![]() ![]() ![]() laktacja tez mi sie w miare ustabilozowala tzn nie zuzywalm 20 wkladek dziennie ![]() i mam pytanie do was czy macie problem z nietrzymaniem moczu po porodzie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brawo za wage!! ja w srode w spodnie z polowy ciazy zmiescilam sie - ale tylko do ud ![]() ![]() ![]() ![]() co do nietrzymania moczu - to akurat takiego problemu nie mam, ale moja kolezanka ma. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-03-25 o 20:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
a co taka cisza poszlyscie rodzic czy co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa aż sobie znów popłakałam, dobrze wiedzieć że nie jestem jakimś wyjątkiem który od razu jest przeszczęśliwy z maluszkiem
Aguśkaa mąż mógłby być na urlopie jeszcze z m-c bo ma zaległy, ale obowiązki wzywają, wszystkie budowy którymi on nadzorował stoją a szefostwu się nie uśmiecha że tak jest, a że boi się stracić pracę to jest zmuszony wrócić ![]() My poprosiliśmy teściową o pomoc w kąpieli ale jestem zła ![]() ![]() ![]()
#2271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wziecie urlopu ![]() i wspolczuje tesciowej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
A ja jutro idę sama na USG i KTG bo szef mężowi nie da wolnego dnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym rudym kolorkiem ja bym sprobowala, sa teraz fajne odcienie rudosci ![]() Co do piersi, nie kazda kobieta ma problemy, ale nawał pokarmu chyba ma kazda kobietka i wtedy trzeba pilnowac by nie dopuscic do tego by piersi stały sie twarde jak kamienie (czyli czesto przystawiac malucha i odciągać a gdy boli przykladac zimne liscie ugniecionej kapusty-przynosi ulge i dziala p/zapalnie). Cytat:
![]() Cytat:
A co do pepuszka, mojemu Szymonkowi dosc wczesnie odpadl pepek i tez dlugo mial w pepku skrzep krwi ktory czesto sie odrywal i podkrwawial. Z poczatku patyczkiem nasaczonym spirytusem przemywalam, ale potem stwierdzilam, ze nie bede mu tam grzebac i delikatnie tylko gazikiem przemywalam i sie zagoilo. ![]() Cytat:
![]() Ja juz po I porodzie mialam tak ze jak sie bardzo intensywnie smialam to popuszczalam odrobinke. Teraz po II porodzie bedzie jeszcze ciekawiej ![]() Cytat:
![]() Co do pracy meza to wspolczuje i rozumiem... A tesciowa przegiela...moze z nia pogadaj jesli sie da? ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-03-25 o 21:18 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Wtajemniczenie
|
SMS OD RYBKI!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dzis o 14:53 przyszla na swiat sn nasza coreczka Nadia, wazy 3.140 g i mierzy 53cm. Jestesmy bardzo szczesliwi i zakochani w naszej krolewnie. Gratulacje Rybka!!!! Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-03-25 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Rybki!!!!!!!!!!!
Czyli mamy kolejnego Maluszka! Nie pomyliłam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Rozeznanie
|
A kiedy moja kolej jak dzisiaj termin
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |||||||
Gang Iren
|
Cytat:
Nie kazda,ale sporo jednak ma niestety. Cytat:
![]() Ale teraz jednak gorzej robi sie swiece ![]() Cytat:
Cytat:
Wspolczuje,oby szybko przestawila sie na nocny sen! A moze mleczko by trzeba zmienic,jak ma kolki? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wspolczuje ![]() Wiem co czujesz,tez tak mialam przy corce.Wkur.....na maxa. Cytat:
![]()
![]() |
#2278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2279 |
Gang Iren
|
Wiecie co ja sie dziwilam,ze w Anglii sa tylko 2 usg robione.
A wlasnie pisalam z kolezanka z USA i tam robia tylko jedno Usg,ktore za to trwa 1,5 godz.Twierdza,ze wiecej by bylo szkodliwe dla malenstwa. W kazdym kraju inaczej wszystko wyglada.
#2280 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no a tak mówiłyśmy, że to lada moment ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.