|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Ja już mam sposób na odbijanie. Albo to przypadek, bo w nocy Andrea odbijała mi po każdym pionowaniu i ani razu nie ulała
![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Ja wczoraj jadłam smażoną pierś z kurczaka w panierce i Andrejci nic po tym nie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Zakorzenienie
|
moja ostatnio odbija jeszcze w czasie jedzenia :/ odbije się jej ale ciągnie pierś dalej. Jakby miał jej ktoś zabrać
![]()
#2254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale ważne że jesteście cali i zdrowi ![]()
![]() |
#2257 |
Wtajemniczenie
|
MegMakeUp o rany przeciez to nie byla Twoja wina ze nie czulas partych - albo przez znieczulenie albo tak u Ciebie porod wygladal...kazda kobieta inaczej to przezywa, nie powinni na Cebie krzyczec wtedy, a nie mogli Ciebie podpiac pod maszyne zamiast sie klocic ze jak to mozna partych nie czuc? i wtedy byloby wiadomo kiedy masz przec jak skurcz idzie, no ale chyba ze nie bylo juz na to czasu.
najwazniejsze ze jest wszystko ok. i masz racje aby jak najszybciej o tym zapomniec (tylko ze sie nie da pewnie), ja tez swoich partych nie chce pamietac. u mnie leje jak nie wim co od rana, taki ma byc caly tydzien ![]() a dzis rano po karmieniu, odlozylam Hanie o 5 do gondolki i ona zasnela a ja nie moglam bo tak ptaki glosno spiewaly tak zawsze jest o tej porze roku ze od 5 rano jak sie rozjasnia to nie da sie spac bo w sypialni mam okna od lasku.przyjemny to dzwiek ten spiew ptakow ale moglyby zaczynac sie drzec np. po 7 rano ![]() o rany cycki zaraz mi wyleca w powietrze chyba, Hanka spi 3h chyba sobie jedna cyce wydoje laktatorem. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-25 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
![]() czytam Was, ale jakoś nie mam nastroju żeby pisać ![]() dziś wyjątkowo jestem nawet wyspana, ale co z tego jak w koło nic nie zrobione ![]() Michałek dzisiaj skończy 3 tygodnie ![]() ![]() Chciałabym aby ten cholerny połóg wkońcu minął. I na koniec głupkowate pytanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz po wizycie położnej, w sumie było bardzo sympatycznie, pogadałysmy, obejrzala małą, no i papery wypełniała. Stwierdziła ze Kaja jest jednak zółta ![]() ![]() Co do odbijania i ulewania.. Powiedziała by spróbowac po karmieniu położyc Kaję na 2-3 minuty i dopiero po tym spionizowac. No i karmic z przerwami, no ale u nas przerwy już są ( ze względu na przysypianie ![]() Pępek potraktowała spirytusem, stwierdziła, że jest za tą metoda bo to najlepiej wysusza kikut. I zebym dzis zakraplała spirytusem przy kazdym przewijaniu, to jutro, pojutrze kikuta nie będzie. Chodzę nabuzowana, miałam planie zrobic dziś parę rzeczy, ale Kaja od 11 nie daje mi chwili spokoju. Marudzi non stop. I jeszcze tą zółtaczką się zmartwiłam, nie chcę byśmy musiały znów isc do szpitala ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- karo89 przesyła pozdrowienia, odezwie sie jak ogarnie się z netem, a tymczasem rozsyła zaproszenia do klubu i przerprasza że nie wszysktkie miałyśmy dostęp. Przekazuję uściski od niej dla wszystkich! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |||||
Gang Iren
|
Dziekuje ![]() Cytat:
O moze Hania wiecej ssala i zaczelo sie wiecej produkowac? Cytat:
![]() Moja Wiki tez miala rozne plany,ale niestety Eryk na razie sie z nia nie bawi z czego jest zawiedziona. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale nie moge sie gniewac na Eryczka,jest taki kochany,ze wszystko mu wybaczam.A ze towarzystwa potrzebuje,takie jego prawo.
![]() |
#2261 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() a w piatek jade do kolezanki ktora poznalam na sali poporodowej, pogadamy sobie troche, a jak pogoda sie poprawi to mamy zamiar wyruszyc z wozkami do okolicznych parkow.fajnie bo nasze cory urodzily sie tego samego dnia ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-25 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Gang Iren
|
Polozna przyszla jednak wczesniej.
Pokazalam kupe Eryka,a ona powiedziala,ze to normalne i na piersi tak moze byc.Uff...Uspokoilam sie.Poza tym powiedziala,ze wszystko jest ok. I nie mamy juz kikuta!!!Trzymal sie ledwo ledwo i polozna oderwala do konca.Tak,ze tylko 5 dni klamerka byla. ![]() Moj synus byl tez wazony.Zastanawialam sie jaki bedzie mial spadek wagi po porodzie,bo to dopiero 5 dni.A on juz przybral na wadze 70g! ![]() Wazy 3340!Czyli nie na darmo na cycu wisi.Polozna powiedziala,ze piekny przyrost wagi ![]() Mial krewke pobierana i byl bardzo dzielny,tzn przespal to ![]() Moj synus kochany,uwielbiam go ![]() A powiem wam jeszcze,ze jestem niesamowicie szczesliwa i spokojna.Niczym sie nie denerwuje,nawet jak siedze z malym do 4 rano,bo spac nie chce mam w sobie spokoj i przepelnia mnie szczescie. Mam nadzieje,ze ten stan sie utrzyma,bo czuje sie jak na haju ![]()
#2263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gosia Dobrze,ze z Malusim wszystko ok. U nas zmiana planów , Nina ma gorączkę ![]() ![]() ![]() ![]() ps. chyba że zaciążę hihihi to jeszcze wrócę do Kai zanim pojdzie do przedszkola Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-25 o 15:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale smsa wyślę, nie ma problemu Może nam obu do piątku się uda wypakować ![]() Dopakowałam sztućce i kubek no i tensa i czekam (swoją drogą - ordynator na porodówce "łaskawie" wyraził zgodę, żebym miała tego swojego tensa ale doczepił się, że ich certyfikat CE wygasł 6 kwietnia ![]() ![]() Wstawiłam pranie, teraz zmywarkę, gdyby nie padało to okno bym przetarła w pokoju młodego - normalnie się przygotowuję na maksa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |
Zakorzenienie
|
Lena oby z Kajunia było wszystko ok
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 | |
Wtajemniczenie
|
A ja mam dzisiaj dziwny dzien- mam rozwolnienie, stopy jak balony, cisnienie mi skoczylo (ale juz spadlo) mialam kilka skurczykow i Viki dosyc spokojna jest.
Wiec ja nie wiem czy to bedzie juz dzisiaj ![]() Ciekawe jak tam Kulka ![]() Konia, mam nadzieje ze to tylko zabki a nie jakies przeziebienie! Mi sie wydaje ze wiekszosc z Nas , mamus drugich dzieci jest spokojniejsza (mam nadzieje ze bede tez, ale poki co w drugiej ciazy jestem spokojniejsza) dlatego ze wiemy juz jak to jest! Wiemy czego sie spodziewac po prostu. Gosiu, swietnie , ze wszystko w porzadku ![]() Pewnie jestes niezle napakowana hormonami, ze tak sie czujesz jak na haju ![]() Swoja droga , ciekawe skad wiesz takie rzeczy ![]() ![]() I Twoja Wiki i Adas naczekali sie juz na swoje rodzenstwo, dlatego tak im spieszno ![]() A ze nadal sa mali to maja swoje wlasnei wyobrazenia! Lena - trzymam kciuki zebyscie nie musialy znow do szpitala isc! ![]() I super , ze polozna fajna! Meg - jejku, jak Ci wspolczuje przezyc podczas porodu, ale masakra, ze uznali ze to Twoja wina ze skurczy partych nie czujesz ![]() No, jednak najwazniejsze ze dobrze sie skonczylo! ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
![]() Nie do piatku - ja chce dzisiaj ![]() Ja dolozylam kilka lzejszych ubranek na wyjscie dla malej, zeby miec kilka opcji bo pogoda taka nie wiadoma! teraz gotuje ryz do zupki pomidorowej i zaraz sobie wciagne ![]()
![]() |
#2267 |
Wtajemniczenie
|
zadzwonilam do przychodni ze cos tam czuje na dole i mnie piecze i cos jest twardego (doktorka do mnie zadzwonila i powiedziala ze moge przyjechac i ze ma nadzieje ze nic mi tam nie zostawili (???) za godzine jade na wizyte to moze mnie zbadaja przy okazji.
Gosia superancko ze Eryczek tak rosnie i ze kupki sa ok....no i ten Twoj haj...czad normalnie ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-25 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ale wyroslam z tego ![]()
![]() |
#2269 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Monia, ojej! To powodzenia zycze, oby bylo wszystko dobrze! ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zaczynam się już czuć jakby Andrea była moją siostrą a nie córką. Moja mama twierdzi ciągle, że wie co dla niej jest najlepsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny nacięte ile Was bolało krocze?? ja ledwo chodze nie mówiąc o siedzeniu czy wstawaniu ![]() ![]() Już po pierwszym spacerku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |
Zakorzenienie
|
Wszystko zajmuje nam godzine, poltorej. Zalezy tez czy mala zechce od razu zasnac przy piersi czy musze ja jeszcze ululac
![]() Gosia to popros ta pania od laktacji, aby ci pokazala ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak oni mogli pomyslec, ze chcesz udusic wlasne dziecko i jeszcze ci to mowic na porodowce. To ci niezly stres zafundowali ![]() Najwazniejsze jednak, ze masz przy sobie zdrowego synka ![]() ![]() Moja corcia dzis nie chce spac, jedynie na rekach, wiec trzymam ja tak juz z poltorej godziny, zeby chociaz piersi odpoczely. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Super,ze spacerek zaliczony. U nas niestety leje deszcz,wiec nie pojdziemy ![]()
![]() |
#2275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, ze spacerek udany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Zakorzenienie
|
No to u Ewelinki grzeczność się skończyła
![]() Od rana spała może dwa razy po pół godzinki, co godzinę lub 1,5 chce jeść... 10-15 minut ssania, zasypia, potem budzi się przy próbie odłożenia. Dobrze, że jest dzień, bo w nocy nie dałabym rady tak bardzo czuwać. Teraz spała godzinkę, normalnie szał!
#2277 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() U nas wszystko ok, ale oczywiscie czasu mało dlatego tak rzadko zagladam. Dzieki za odpowiedzi w sprawie wkladek laktacyjnych. ![]() Na mailu pieknosci: piekne mamusie i cudowne słodkie maluszki ![]() Alamig gratulacje ![]() lenka ja jem nabial i malemu nic nie jest. Krosteczki na nosku (one nazywaja sie prosaki) mial, juz mu prawie zeszly ![]() Nocne karmienie u nas trwa ok. godzinki z przebieraniem, odbieciem itd. Mam nadzieje ze bilirubina bedzie w normie! ![]() Nikii super opis porodu brawa dla Ciebie i tzta ![]() Widze ze tesciowa daje czadu. Krawienie obserwuj i jesli przez jakis czas bedzie lecialo slabiej a nagle zacznie mocniej i zacznie bolec brzuch lub skoczy temp. to wtedy jedz do lekarza. desia co do cewnika Folleya-to tez zaklada sie go do pecherza moczowego (wtedy ten balonik sluzy zeby cewnik nie wypadl). Nie wiedzialam, ze moze tez sluzyc do rozwierania szyjki. Po prostu tam do balonika wstrzykuje sie sol fizjologiczna i on sie powieksza i wtedy pewnie powoduje coraz wieksze rozwarcie. Ciekawe czy to dzis? ![]() MoniqW mnie tez krwawila jedna brodawka. Zauwazylam w trakcie nawalu kiedy musialam jeszcze odciagac mleczko laktatorem procz przystawiania Szymonka. No i za rada poloznej dalam odpoczac brodawce wiec z tej piersi tylko sciagalam laktatorem a karmilam z drugiej. Caly dzien i noc wietrzylam brodawke ... po prostu chodzilam z cyckiem na wierzchu i smarowalam mascia z lanolina (medeli). I w przeciagu dnia, dwoch brodawka sie zagoila. evvcia ciesze sie ze Laura przybiera na wadze ![]() konia Ty po pijaku chcesz sie uczyc a ja po pijaku spiewam na cale osiedle hymn pielegniarek ![]() ![]() tzn dawno juz nie spiewalam bo dawno nie pilam ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-04-25 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit:a właściwie 13 dni po.. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-25 o 18:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje Dziewczynki za kciuki, wiec bylam, sprawdzili co to jest i to jest ''granulation tissue'' ziarnina czyli - jak sprawdzilam na wikipedii to: '' nowo powstała tkanka łączna zawierająca bogatą sieć naczyń włosowatych. Ziarnina jest jednym z procesów naprawy (gojenia) tkanek, które uległy uszkodzeniu i mają małą zdolność regeneracji lub nie posiadają jej wcale. Wypełnia ona ubytek powstały po uszkodzeniu tkanki. Naprawa tkanki poprzez ziarninowanie może następować na skutek oparzenia, urazu lub zakażenia.''
mam jeszcze kilka szwow, niczyja to wina ponoc - tylko mojego ciala ze tak sie zrobilo. potraktowala mnie pielegniarka jakims srebrem - posmarowala i nastepna wizyte mam w piatek. moze sie to goic kilka tygodni a nawet do roku ![]() ![]() zapytalam czy moge sie umowic do ginekologa, ale niestety nie robia tutaj rutynowego badania ginekologicznego nawet dla kobiety po porodzie (no to ja tego nie czaje, ciaza i porod tak wyniszcza organizm a oni tutaj nawet nie chca sprawdzic czy wszystko jest ok), no chyba ze nie goilo by mi sie dobrze przez dlugi czas to wtedy ginekolog moze mnie zobaczy. to ja pierdziele i pojade do polskiego gina w londynie skoro tak. |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.