|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
co do zębów to u mnie też masakra, ale już 4 zrobione, w czwartek kolejne 2
najgorsze jest to, że psują mi się zęby koło siebie bo są tak ciasno ustawione gdyby było między nimi trochę przerwy to byłby jeden zepsuty a tak jeden od drugiego ;/ dentystka kazała mi kupić szczoteczkę elektryczną podobno ma lepiej docierać, więc już zamówiłam a Jolkaaa a jak to się stało, że leczyłaś zęby w ciąży i teraz będziesz kanałowo leczyć jeszcze i wyrywać? Twój dentysta nie widział, że dziura już jest poważna i trzeba szybko zrobić, żeby zęby oszczędzić? |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]() i widzisz jaki Oskar się robi układny ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też nad tym niedawno myślałam, bo skoro Zośka utyła od tamtego czasu ponad kilo a prawe nic nie urosła to gdzie to się ułożyło?? nie ma większych wałeczków ... może mózg się rozrósł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Zadomowienie
|
Emigra mi położna mówiła że u niemowląt normalna temperatura jest do 37.5, bo kiedyś jej mierzyłam i miała 37.2 więc się przestraszyłam że ma gorączkę. Przypomniało mi się ż kiedyś pytaliście o termometr ja mam taki :braun thermoscan 6026
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() widzę, że nie tylko córeczki mamy podobne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nina też tyle ważyła, miała fałdki, ale mniej, a teraz je jak ptaszek i robi się z niej szczypiorek ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() ja sobie dogadzam, bo chyba 6 dni smaku nie czułam ![]() ![]() ps. a jeszcze mama doniosła truskawek z działki, no to co? no to mniam mniam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pewnie trzeba sobie poużywać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() czemu nie czułaś smaku?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() tak samo tort, wzięłam kawałek i jedyne co czujesz to ,ze jest to slodkie ... nie wiem chyba to taka kara za obżarstwo była ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | ||||||||
Gang Iren
|
O wy gaduly!!
No nadrobilam ![]() Dzis dzien pracowity,i trzy czwarte poza domem zalatwianie roznych spraw.Dopiero teraz mam chwile wytchnienia. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mama ostatnio lepiej,ale wyprowadzic narazie sie nie chce,chyba ten jej facet nie chce by z nim mieszkala.Ale mama od jutra zaczyna prace ![]() Trzymajcie kciuki,zeby sie w niej utrzymala. Cytat:
Ale fajne,musze dodac je do swojego slownika! ![]() Cytat:
![]() Fajnie ze dolaczylas do nas!Im nas wiecej,tym weselej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tam wszystko po Wiki dojadalam ![]() Teraz tez tak zamierzam...A najbardziej ciesze sie na kaszke ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2260 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2262 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Widzisz 8 lat mnie nie bylo i wrocilam bo wszedzie dobrze ale w domu (czyt w Pl) najlepiej - mi akurat ![]() Ciesze sie ze smak Ci wrocil w koncu ![]() O i szwecja wygrywa i Tz pewnie bedzie chcial " swietowac" ![]() Lece sie pod koldre schowac ![]() Do jutra mamuski!
![]() |
#2263 |
Rozeznanie
|
Monia u nas się co kąpiel zdarza,że Julek ma wodę w uszach-częściej pianę. Nic na to nie poradzisz. Jak jeszcze dziecko małe jest to się nie rusza aż tak,ale teraz to nie upilnujesz.. Jeszcze Julek przez to że ma manie pchania łapek do buzi to pianę lyka
![]() mama d witaj ![]() Emigra a moze jest u was coś takiego to ma w sobie rumianek i ponoć koi ból i świąd dziąsełek. Julkowi pomaga. Choć zjada to zamiast przez chwilkę pożuć ![]() Tikki szczęsliwej podrózy ![]() Podaję wynik walki: Mama:Julek- 0:1000.... Czy dzieci od płaczu mogą zachrypnąć? Bo chyba moje dziecko zdarło sobie gardło-zamiast płaczu to pieje jak kogut z teleranka. Spał trochę na dworze ( bo po wielkiej awanturze dał się wsadzić do wózka) A ja głupia perfekcjonistka zamiast odpocząć w tym czasie to wojnę szarpaną z panem Bałaganem prowadziłam... Oj w nocy się to zemści na mnie ![]() ![]() Ok zmykam bo się Maruda budzi... Jestem du.pa a nie matka ![]()
#2264 |
Gang Iren
|
Bylam na mailu,ale znow tyle sie uzbieralo,ze nie dam rady komplementowac kazdgo dzieciaczka i kazdej pieknej mamusi z osobna.Napisze tylko zbiorowo,ze wszystkie dzieci rozna cudownie i sa przekochane!Uwielbiam zdjecia dzieciaczkow ogladac i zawsze sie przy tym wzruszam
![]()
#2265 | ||
Zakorzenienie
|
ś
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() A za to co na końcu ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ideał! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Rozeznanie
|
A jakby inaczej?? Koguta zmienili jak ja miałam może z 10-12lat. .. I nie tylko to pamiętam
![]() ![]() Niby na pampersach się nie chowałam,ale stre dobre programy oglądałam a jakże ![]() BTW moje dziecko kocha smerfne hity... Jak był jeszcze do ogarnięcia to tylko tego słuchał ![]() Ljungberg?? Brzyyyyydaaaaaaaaaaaaal ![]()
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-06-19 o 22:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() szczególnie w reklamie CK ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |||
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za odpowiedzi co do słoiczków
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Czas łyknąć tabsa na ból i zmykać do łożeczka, a w między czasie karmienie małego. dobranoc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |
Gang Iren
|
Cytat:
No Balbinka postaralas sie!Ile tam ciasteczek ![]() Przed spaniem fajnie tak sobie popatrzec,moze ktorys mi sie przysni ![]()
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
Narobilam sie dzisiaj
![]() Po poludniu TZ spacerowal z Ewelinka a ja wypucowalam swoje auto - nie sprzatalam w nim... (wstyd sie przyznac) od poczatku ciazy... Czyli rok. Jedynie kurz ogarnelam. A teraz az milo ![]() u meza w aucie tez odkurzylam, fajnie czasem tak posprzatac majac swiadomosc ze ktos zajmuje sie dzieckiem ![]() Za 1,5 tygodnia jedziemy z Ewelinka na wakacje nad morze ![]()
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-06-20 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Rozeznanie
|
Gosia wiesz może lepiej,żeby się nie śnił żaden.. Bo nie daj Panie krzykniesz przez sen jego imię i co?
![]() ![]()
#2276 |
Zakorzenienie
|
Zaczytałam się w wątku nas "intymnym" o porodzie rodzinnym,a trauma z seksem ze strony faceta"
tikka,my będziemy jechać z 20 h jak niewięcej.A Ty jak lecisz,te 2,5 godziny,to zleci i oby malutka dobrze zniosła,przedewszystkim zmiane ciśnienia. ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- co do kąpieli i uszów,ja się staram nie zamoczyć.A i pisała któraś o synku,który lubi jak mu się pod pupą robi,mój synek tak samo.Zwłaszcza jak mu sie chlapie pod pupą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba jeszcze nie zamoczylam uszek, nie duzo wody nalewam i plynu malo uzywam, wiec piany praktycznie nie ma. Ale mamy wyprofilowana wanienke i robi sie ona za mala, nawet lezaczek do niej nie wchodzi, ale jakos boje sie tej wanny wielkiej. Zreszta moja corcia tez bojacy dudek, przez miesiac bylby ryk zanim by sie przyzwyczaila
![]() Balbinka co to jest do zucia na dziaselka co dajesz Julkowi? ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Aa i chcialam sie pochwalic, ze ja mam wszystkie zabki zdrowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() u nas nocka srednia, mlody obudzil sie z placzem o 1.30 pozniej zasnac nie mogl to samo bylo o 4.30 ![]() ja juz spakowana i jedziemy na dzialke ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
też myślałam nad zakupem koła z majteczkami przez które dziecko się nie wyślizgnie ale po chwili zastanowienia doszłam do wniosku, że maluch przecież musi siedzieć bo inaczej się nie utrzyma... w kole siedzi na powierzchni a w makaronie jest pod wodą - wiec mu lżej utrzymać pion + ty możesz asekurować z każdej strony. Koło kupimy na 100% jak już Zosieńka będzie bardziej sztywna i przestanie się 'gibać' jak piesek na podszybiu ![]() Ojj ale twój maluch jest zawzięty ![]() ![]() Może dlatego się buntuje bo mu nie wygodnie w gondoli - jeśli w takiej go wozisz.=> nie chcę się wymądrzać ale Zosia tez się buntowała dlatego teraz leży w spacerówce i nie ma nic lepszego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzieńdoberek laseczki ![]() ![]() chciałabym ,żeby był już czwartek.. oj chciałabym |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
u nas nocka spokojna ale teraz Ania nie może zasnąć. Pogoda okropna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- O rany ale leje i burza jest a w domu ciemno jak nie powiem gdzie ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.