|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
beach please
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- 9. W bardzo złym tonie jest zwracanie dyskutantom uwagi na literówki, błędy ortograficzne i gramatyczne, i robienie tego na forum publicznym. Jeśli zrobisz to w sposób prześmiewczy, licz się na punktem karnym. O stopniu kary - „upomnienie lub punkt karny”, decyduje moderator. 9.1. Jeszcze gorzej widziane są u nas posty napisane "cyrylicą", lub jak kto woli "pokemonami". Co to oznacza? Jeśli piszesz bez zachowania podstawowych zasad gramatyki, ortografii i stylistyki nie oczekuj, że komuś będzie się chciało przedrzeć przez "gĄsZcZ pOkEmOnÓw" lub czegoś "jeshtsche gorschego" i odpowiedzieć na Twoje pytanie. Wbrew pozorom nie jest to śmieszne dla osób, które muszą czytać (i rozumieć!) kilkaset takich pokemonów dziennie. W przypadku zignorowania próśb moderatora – punkt karny. 9.2 Unikaj pisania całego tekstu dużymi literami, jest to nieczytelne. Dużych liter używa się, aby jakiś fragment wypowiedzi szczególnie podkreślić. W elektronicznej formie przekazu oznaczają one używanie podniesionego tonu albo wręcz krzyku. Cytat:
![]() ja od takich kolorow dostaje migreny, zaczyna sie strasznym bolem galek ocznych. nawet jakby w jaskrawych postach byla wielka wiedza tajemna, nie chce ryzykowac |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie, zależy gdzie idziesz. Mój TŻ jest cenionym fachowcem i firmie na nim zależy, ale jest to na tyle poważna instytucja, że nie ma mowy o np. krótkich spodenkach, czy lnianych, luźnych spodniach latem. Gdyby uważał, że to zamach na jego wolność i niedocenienie wiedzy, to by tam nie pracował. Nie mniej jednak uważam, że byłoby to dziecinne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Konto usunięte
|
Dziwią mnie kobiety koło czterdziestki nie golące nóg, a zakładające spódniczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | ||
ma zielone pojęcie
|
W polu tekstu, np. podczas pisania posta na Wizażu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=75ddc484932d6abe7412778 5cb7415263f83996c;3518607 1]Dziwią mnie kobiety koło czterdziestki nie golące nóg, a zakładające spódniczki.[/QUOTE] Mnie dziwi, że kogoś to dziwi ![]()
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
[1=75ddc484932d6abe7412778 5cb7415263f83996c;3518607 1]Dziwią mnie kobiety koło czterdziestki nie golące nóg, a zakładające spódniczki.[/QUOTE]
moja mama ma wiecej lat, a nigdy nie golila nog, zwyczajnie nie mialaby czego, zazdroszcze ![]() mnie osobiscie nieogolone kobiety jakos specjalnie nie rozwalaja, brudne tak |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
sissy that walk
|
[1=75ddc484932d6abe7412778 5cb7415263f83996c;3518607 1]Dziwią mnie kobiety koło czterdziestki nie golące nóg, a zakładające spódniczki.[/QUOTE]
Akurat u czterdziestolatek się z tym nie spotkałam, bo za ich młodości chyba już była "moda" na stosowanie depilacji, ale u nieco starszych kobitek już tak. Raczej mnie to nie dziwi, kwestia nawyków z wczesnej młodości - jeśli powszechnie obowiązującą normą u ich mam i babć były niedźwiadkowe nogi o każdej porze roku i w każdych okolicznościach, to dla nich jest to tak normalne, że śnieg zimą pada ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | ||||||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż kiedyś faktycznie komuś zwracałam uwagę, moja koleżanka miała chłopaka, który jej nawmawiał, że jej tak paskudnie kości sterczą, że nie powinna ich pokazywać i w upały chodziła w golfie. To już było lekko nienormalne moim zdaniem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2262 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2012-07-09 o 10:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I błagam, nie porównuj "pokemonów" do jasnego koloru ![]() Ja nie wiem, chyba jakaś bezproblemowa jestem ![]() Cytat:
![]() Nie no a tak serio to w kwestii ubioru moje zdanie jest gdzieś pośrodku. Taki egzamin - lato, a wymóg garnituru, no niech się pukną w czoło ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Zakorzenienie
|
Chciałabym wrócić do Polski. Dlaczego? Oczywiste - rodzina, znajomi, ojczysty język i nie jest się gościem. Niestety, tutaj nam łatwiej jest żyć (tak, idziemy na łatwiznę). W Polsce nie byłoby nas stać na dziecko, niestety (przykład: za 2 paczki pieluch płacimy 15€, czyli tak jakbyśmy płacili 15 zł <nie przeliczam z € na PLN, bo to nie ma sensu>, w PL jedna paczka pieluch to około 60zł). Tutaj nie dość, że stać nas na fanaberie, to jeszcze dostajemy dofinansowanie na dziecko, ja dostaję zasiłek pielęgnacyjny itd. Jeśli wsparcie rodziny i ceny artykułów wszelkiego rodzaju byłyby dostosowane do zarobków ludności w Polsce, to od razu byśmy się spakowali i wrócili. Bycie na emigracji to nie wakacje i strasznie się tęskni. Dla mnie każdy wyjazd z kraju z urlopu, to mega dół. Aczkolwiek... zdaję sobie sprawę, że są ludzie, którzy totalnie odcinają się od korzeni i przestają nawet mówić po polsku, co dla mnie jest smutne.
No i ktoś powiedział, że nie czeka na emigrantów praca biurowa. Owszem, czeka, o ile zna się dobrze język i potrafi coś sobą zaprezentować. Poza tym dziwi mnie przekonanie, że praca za biurkiem jest lepsza od np. pracy w magazynie. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-07-09 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
ma zielone pojęcie
|
Myślę, że tutaj nie chodziło o pracę typu praca w magazynie, ale o prace stricte sezonowe, bardzo niepewne, często niszczące zdrowie itd. Dopóki jest się młodym i zdrowym, to można tak pracować, ale z czasem możliwości ma się coraz mniejsze...
![]() |
#2266 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No raczej osoba za biurkiem zarobi więcej, niż przy zbieraniu truskawek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast... mój mąż pracuje na szklarni i ścina róże a zarabia tyle samo co znajomy pracujący, jako konduktor na kolei ![]() Ja nie rozumiem ludzi, którzy nie znają żadnego obcego języka, nawet mają problem z własnym ojczystym i wyjeżdżają za granicę. O ile chcą się za granicą uczyć języka, to jeszcze spoko, ale znam sporą część ludzi, którzy nie odczuwają takiej potrzeby i polegają na tych, którzy znają chociażby ten angielski. Ja bym nie potrafiła czegoś takiego zrobić. Nie uśmiechałoby mi się prosić kogoś o pomoc, bo nie chciało mi się nauczyć jakiegokolwiek obcego języka. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-07-09 o 12:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() We wsi, z której pochodzi moja ciocia, większość ludzi żyła z uprawy pomidorów i do lat 90-tych to były kokosy, ludzie nie mieli pojęcia, że kiedyś to minie. Teraz w całej wsi z każdego domu chociaż jedna osoba pracuje w polu we Włoszech lub na tulipanach w Holandii, bo ci ludzie tylko taką pracę potrafią wykonywać, a na ich terenach innej pracy nie ma (ściana wschodnia). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
beach please
|
Cytat:
![]() Kompletnie tego nie rozumiem. Dla mnie byłby to wstyd. Rozumiem sytuację gdy ktoś na początku nie umie języka ale chce się nauczyć. Ale zakładanie z góry,ze nie ma potrzeby ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |
beach please
|
Cytat:
Uważam, że w dzisiejszych czasach, jeśli chce się jechać za granicę,znajomość angielskiego to podstawa. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
Oj jak patrzę na niektórych naszych rodaków, to mam ochotę zrobić coś takiego:
![]() Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-07-09 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A to mój problem, że komuś nie chce się uczyć języka, którym posługują się wszyscy wokół? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Zakorzenienie
|
Dlatego na Euro kibice dziwili się, że w Polsce spokojnie mogą dogadać się w obcych językach, kiedy "ich" Polacy "ani be, ani me". Na pewno dużą rolę odgrywa tu poziom wykształcenia osób, które wyjeżdżają. Nie uogólniam, bo znam wiele osób dobrze wykształconych i dobrze znających języki, które żyją na emigracji, ale też patrząc procentowo wśród moich znajomych np. ze szkoły, miasta, to większość wyjeżdżających to osoby po technikach samochodowych, słabych liceach, "szkółkach niedzielnych" (tak nazywam studia z serii -płacę i wszystko mam na tacy), czyli osoby, które często po prostu z nauką nie miały za dużo wspólnego i im się nie chce/chce, ale nie są zbyt lotne i nie idzie im za łatwo ta nauka.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
Mnie bardzo podbudowało, że obcokrajowcom się podobało Euro. Mimo, że na początku byłam sceptyczna, jak ogłosili, że będzie u nas ta impreza, potem się przekonałam i miałam nadzieję, że wypali. Oglądając w tv kibiców, żałowałam, że dalej nie mieszkamy we Wrocławiu, bo była super zabawa. Poza tym, rozmawiając z pielęgniarką, która do mnie przychodziła przez 3 dni na 3h, żeby nas zbadać i pomóc w pracach domowych, podobało się jej, że w PL jest taka gościnna atmosfera i ludzie się fajnie bawią. Jedynie do czego miała żal, to do tej burdy kibiców Polski i Rosji, że to nie miejsce, na tak durne zachowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracując w Anglii spotykałam Polaków, którzy w mowie ojczystej byli w stanie artykułować głównie "no i, k*urwa, ch*j k*rwa!", więc jakim cudem Wy tu chęci do nauki angielskiego / niderlandzkiego oczekujecie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.