Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-07, 22:35   #2101
pannaleksandra
Wtajemniczenie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
no nie wszyscy troskliwych jednak nie brakuje osobom z defektami wspolczuje lata, jak zaczna olewac i pokazywac je, to dopiero sie beda na nich gapic i szeptac "fuj, moglaby te łuszczyce schowac, niedobrze sie robi", "jak sie ma takie brzydkie palce u stop, to sie nosi zakryte buty"
Dokładnie. Ludziom się nie dogodzi no i wiadomo, że są osoby które po prostu lubią sobie podwyższyć samoocenę wyśmianiem kogoś, więc nie dziwię się, że wolą zakrywać swoje ewentualne wady.
pannaleksandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 22:43   #2102
Laurelindorenan
Rozeznanie

Nie chciałam tu urazić osób z ewentualnymi defektami i nie je miałam na myśli; chodzi mi tu o modnisie, które swego czasu nosiły na szyjach arafatki przy 35-stopniowych upałach tylko z powodu trendu, a nie dlatego, żeby coś zamaskować albo zamanifestować.
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 22:54   #2103
201604181004
Konto usunięte

CO CIĘ TO DO JASNEJ ANIELKI OBCHODZI kto gdzie i z jakich przyczyn nosił kawałek szmaty na szyi? :| nigdy tego nie zrozumiem. Lubili podobało im się moda, cholera wie. Nie wiem co w tym śmiesznego niektórzy to by ludziom w majtki zaglądali by się utwierdzić w przekonaniu czy wystarczająco przewiewne są na lato
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 22:54   #2104
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laurelindorenan Pokaż wiadomość
Nie chciałam tu urazić osób z ewentualnymi defektami i nie je miałam na myśli; chodzi mi tu o modnisie, które swego czasu nosiły na szyjach arafatki przy 35-stopniowych upałach tylko z powodu trendu, a nie dlatego, żeby coś zamaskować albo zamanifestować.
nie wiesz jednak czy "modnisia" cierpi dla bycia modną czy moze ma blizny na szyi np. po operacji tarczycy albo wstydzi sie takich po poparzeniu. znam z widzenia jedna panią w burzą wlosow, wyglada ona sztucznie, pani zrobiona, odpicowana, "modnisia". ta fryzura to sposob na ukrycie blizn , woli byc brana za ekstrawagancka niz budzic obrzydzenie coniektorych

kurcze, mnie tez po ludzku ciekawi dlaczego ktos ubiera sie nietypowo na upal, ale nie na tyle, zeby sie bulwersowac albo pytac "nie gorąco ci? ja bym sie ugotowala"

no jasne, ze najprawdopodobniej wiele "ukrywaczek" wyolbrzymia swoje defekty albo maja taki styl, ale sa wsrod nich osoby, ktore nasluchaly sie tyle przykrych komentarzy, ze wolą sluchac, ze sie kisza

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2012-07-07 o 22:59
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 22:56   #2105
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiesz jednak czy "modnisia" cierpi dla bycia modną czy moze ma blizny na szyi np. po operacji tarczycy albo wstydzi sie takich po poparzeniu. znam z widzenia jedna panią w burzą wlosow, wyglada ona sztucznie, pani zrobiona, odpicowana, "modnisia". ta fryzura to sposob na ukrycie blizn wlasnie po operacji tarczycy, woli byc brana za ekstrawagancka niz budzic obrzydzenie coniektorych

kurcze, mnie tez po ludzku ciekawi dlaczego ktos ubiera sie nietypowo na upal, ale nie na tyle, zeby sie bulwersowac albo pytac "nie gorąco ci? ja bym sie ugotowala"

no jasne, ze najprawdopodobniej wiele "ukrywaczek" wyolbrzymia swoje defekty albo maja taki styl, ale sa wsrod nich osoby, ktore nasluchaly sie tyle przykrych komentarzy, ze wolą sluchac, ze sie kisza
A mnie widok takiej osoby bawi i tyle

Sent from my SK17i using Tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 22:58   #2106
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez sayurii Pokaż wiadomość
Dziwią mnie faceci chodzący po mieście bez koszulek.
http://www.demoty.pl/dziewczyny-46560
Albo i nawet bez spodni

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 23:06   #2107
snejku
Raczkowanie

A mnie dziwi kolega , który z każdego wyjazdu wrzuca identyczne zdjęcie: siedzi z dziewczyną przy stole i przed nimi stoją kufle z piwem. Nieważne czy to polskie morze, Grecja czy UK. Po co takie fotki wrzucać? Rozumiem jakby gość miał 16-18 lat i przeżywał pierwsze fascynuje alkoholem, ale on ma 29 lat.
snejku jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-07, 23:24   #2108
201610310857
Konto usunięte

Ja kiedyś chodziłam w glanach lub długich trampkach.
do tej pory zastanawiam się, co mi się wtedy działo z mózgiem
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 23:46   #2109
Finlora
Zakorzenienie

Co do dziwnego ubioru latem (i nie tylko) - cały czas słyszę dlaczego ubieram się na czarno, czyżbym miała żałobę, bo to przecież nienormalne, żeby z własnej woli ubierać się tylko na czarno. Aż mi się odechciewa tłumaczyć za każdym razem, że po prostu tak lubię
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 23:57   #2110
Sondrina
BAN stały

Dziwi mnie moja sąsiadka, która zaczepia mnie i moją mamę pod blokiem i chce do nas wpadać na pogaduszki, bo jej mąż śpi i nie może w tym czasie przebywać w domu. Albo dzwoni do nas o 6 rano w niedzielę na domofon, bo jej mąż śpi i nie można go budzić. A sąsiadów to już można stawiać na nogi?

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Co do dziwnego ubioru latem (i nie tylko) - cały czas słyszę dlaczego ubieram się na czarno, czyżbym miała żałobę, bo to przecież nienormalne, żeby z własnej woli ubierać się tylko na czarno. Aż mi się odechciewa tłumaczyć za każdym razem, że po prostu tak lubię
Ja też to często słyszę. Nawet od wykładowczyni, która stwierdziła, że powinnam włączy trochę koloru, bo życie mi ucieka A ja też po prostu lubię czerń. Ale nie chodzę tylko w niej Mam też czerwone, fioletowe i niebieskie ciuchy
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 00:04   #2111
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Ja też to często słyszę. Nawet od wykładowczyni, która stwierdziła, że powinnam włączy trochę koloru, bo życie mi ucieka A ja też po prostu lubię czerń. Ale nie chodzę tylko w niej Mam też czerwone, fioletowe i niebieskie ciuchy
Czerwień i fiolet też mam
Ale np dzisiaj wzbudzałam niezdrowe zainteresowanie, bo byłam ubrana w długą do kostek czarną spódnicę i czarną bluzkę z krótkim rękawem
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-08, 00:42   #2112
Laurelindorenan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
CO CIĘ TO DO JASNEJ ANIELKI OBCHODZI kto gdzie i z jakich przyczyn nosił kawałek szmaty na szyi? :| nigdy tego nie zrozumiem. Lubili podobało im się moda, cholera wie. Nie wiem co w tym śmiesznego niektórzy to by ludziom w majtki zaglądali by się utwierdzić w przekonaniu czy wystarczająco przewiewne są na lato
Może trochę spokojniej i bez tego capslocka? To mnie do jasnej Anielki obchodzi, że od tego jest ten wątek, żeby pisać, co nas dziwi. Mnie zdziwiło, że innym chce się gotować w upał, ale uzyskałam możliwe wyjaśnienia - i nie bulwersuję się głośno na ulicy ani nie dopytuję. A wiem skądinąd, że niektóre osoby są w stanie dla mody narażać się na niewygody. Tak samo nigdy nie zrozumiem obecnej mody na koturny plus piętnastocentymetrowe szpilki, ale co kto lubi.

---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ----------

Cytat:
nie wiesz jednak czy "modnisia" cierpi dla bycia modną czy moze ma blizny na szyi np. po operacji tarczycy albo wstydzi sie takich po poparzeniu. znam z widzenia jedna panią w burzą wlosow, wyglada ona sztucznie, pani zrobiona, odpicowana, "modnisia". ta fryzura to sposob na ukrycie blizn , woli byc brana za ekstrawagancka niz budzic obrzydzenie coniektorych

I takie wyjaśnienie do mnie trafia

Edytowane przez Laurelindorenan
Czas edycji: 2012-07-08 o 00:41
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 00:45   #2113
szarri
Wtajemniczenie

Mogę dołączyć?

Dziwi mnie zawsze i nieodmiennie powolne tempo poruszania się po ciaśniejszych uliczkach, wyjściach skądś itd. Wszyscy idą szybko, kiedy można ich wyprzedzić, ale jak się zaczyna dowolne przewężenie, to nagle wszystkim krok skraca się o połowę, a ruchy o trzy czwarte Generalnie nie cierpię wolno chodzących ludzi, ale jak jest szeroko to mam to w nosie, najwyżej poruszam się slalomem
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 01:43   #2114
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
no nie wszyscy troskliwych jednak nie brakuje osobom z defektami wspolczuje lata, jak zaczna olewac i pokazywac je, to dopiero sie beda na nich gapic i szeptac "fuj, moglaby te łuszczyce schowac, niedobrze sie robi", "jak sie ma takie brzydkie palce u stop, to sie nosi zakryte buty"
racje masz, wiosno w truskawce... zreszta, nie po raz pierwszy sie z Toba zgadzam^^.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-07-08 o 01:44
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 05:03   #2115
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
U mnie też taka postawa wielkie zdziwienie budzi . Przydałyby się jakieś socjologiczne badania : wpływ entourage miejscowości "wczasowych" na mózg człowieka .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 06:09   #2116
sayurii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
http://www.demoty.pl/dziewczyny-46560
Albo i nawet bez spodni
Mistrz!
sayurii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 07:27   #2117
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
No nie wiem, ja takie zjawisko obserwuję w Oławie, a jakaś szczególnie turystyczna miejscowość to to nie jest... I na domiar złego do sklepu się to-to pcha bez koszulek. Fuj. A jeden kiedyś po kłótni z ochroniarzem w ręczniku wrócił-idioci, jak Eru kocham...
Sklep/ulica to nie plaża!
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 08:42   #2118
201607211724
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
Ja kiedyś chodziłam w glanach lub długich trampkach.
do tej pory zastanawiam się, co mi się wtedy działo z mózgiem
ja też przez cały rok wysokie martensy, do tego najlepiej wystające skarpety, kiedy mama mnie namawiała na sandały to byłam zniesmaczona
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 08:45   #2119
invisible_01
Zakorzeniona

Dziwi mnie Wizażanka Nimfa20, której posty przyprawiają mnie o palpitację serca z powodu koloru. Dziwi mnie to, bo jest to forum i owszem, ma prawo pisać jakim chce kolorem, ale chyba pisze nie sama dla siebie tylko dla innych... A większość nie jest w stanie jej postów przeczytać. Pisanie takim fluorem kojarzy mi się dziecinnie i nie rozumiem, dlaczego dorosła kobieta pisze w takim odcieniu. I dziwi mnie to, bo uwaga była jej zwracana wielokrotnie, ale na nic. Do wyboru nie powinno być takich świecących kolorków, może wtedy by się uspokoiło.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-08, 08:56   #2120
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Nienormalnym bym tego nie nazwała ale aż takiego zamiłowania do tego koloru też nie rozumiem. Mam tu na myśli strój czarno - czarny, naprawdę bez innych kolorów. Toć to smutne takie... Nie umiałabym się tak nosić, jeszcze szczególnie będąc w dobrym humorze

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie Wizażanka Nimfa20, której posty przyprawiają mnie o palpitację serca z powodu koloru. Dziwi mnie to, bo jest to forum i owszem, ma prawo pisać jakim chce kolorem, ale chyba pisze nie sama dla siebie tylko dla innych... A większość nie jest w stanie jej postów przeczytać. Pisanie takim fluorem kojarzy mi się dziecinnie i nie rozumiem, dlaczego dorosła kobieta pisze w takim odcieniu. I dziwi mnie to, bo uwaga była jej zwracana wielokrotnie, ale na nic. Do wyboru nie powinno być takich świecących kolorków, może wtedy by się uspokoiło.
A mnie z kolei dziwi, że budzi to aż taki święty bulwers, nie tylko na tym wątku
Dziewczyna nie może się wypowiedzieć, bo zaraz lecą przytyki do koloru, zupełnie bez związku z treścią jej postu.
Dla mnie to jest zwyczajne chamstwo i na jej miejscu bym kolor na biały zmieniła, a niech pieniaczom żyłka pęknie
I jeszcze przypomniało mi się, jak dziewczyny tu tak się oburzały że jak to tak można, po kolorze sobie chcieć swój post z daleka poznawać! Się wyszukuje a nie! To ja teraz powiem tak: jak Wam tak strasznie przeszkadza, to się tekst zaznacza i tak czyta, o. zapewniam, że łapki nie odpadną i zajmie to mniej czasu, niż tak polecane jej przez Was szukanie każdego postu w panelu użytkownika.

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 09:02   #2121
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Mogę dołączyć?

Dziwi mnie zawsze i nieodmiennie powolne tempo poruszania się po ciaśniejszych uliczkach, wyjściach skądś itd. Wszyscy idą szybko, kiedy można ich wyprzedzić, ale jak się zaczyna dowolne przewężenie, to nagle wszystkim krok skraca się o połowę, a ruchy o trzy czwarte Generalnie nie cierpię wolno chodzących ludzi, ale jak jest szeroko to mam to w nosie, najwyżej poruszam się slalomem
Oj ja też tego nie lubię. Dlatego sama się na siebie wkurzałam będąc w ciąży. Zawsze chodziłam szybko i dobija mnie, jak jest wąska uliczka i ktoś idzie tempem pielgrzymkowym. A najgorzej jak taka osoba spotka kogoś znajomego i staną i gadają zajmując całą szerokość drogi.

Co do dziwnego chodzenia w upały. Za czasów gimnazjum chodziłam w glanach przy każdej temperaturze, jaka była możliwa, do tego w długich kiecach albo długich spodniach i obowiązkowo na czarno. Potem przestawiłam się na wysokie trampki. Od chyba zawsze jestem zmarźlakiem, ale dzisiaj nie założyłabym na upał glanów... ba nawet wysokich trampek, bo wymagałoby to założenia skarpetek. Aczkolwiek lubię zakładać wszelkiego rodzaju chustki i zależałoby, ile wynosi temperatura za oknem, żeby tego nie zrobić. Dlatego chodzenie w arafatkach o każdej porze roku i temperaturze mnie nie dziwi.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 09:06   #2122
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość
A mnie z kolei dziwi, że budzi to aż taki święty bulwers, nie tylko na tym wątku
Dziewczyna nie może się wypowiedzieć, bo zaraz lecą przytyki do koloru, zupełnie bez związku z treścią jej postu.
Dla mnie to jest zwyczajne chamstwo i na jej miejscu bym kolor na biały zmieniła, a niech pieniaczom żyłka pęknie
I jeszcze przypomniało mi się, jak dziewczyny tu tak się oburzały że jak to tak można, po kolorze sobie chcieć swój post z daleka poznawać! Się wyszukuje a nie! To ja teraz powiem tak: jak Wam tak strasznie przeszkadza, to się tekst zaznacza i tak czyta, o. zapewniam, że łapki nie odpadną i zajmie to mniej czasu, niż tak polecane jej przez Was szukanie każdego postu w panelu użytkownika.
A po co szukać własnych postów? Takie mądrości w nich przekazuje, że aż do nich wraca? Lecą przytyki do koloru, bo jej wypowiedzi nie da się przeczytać. Nie rozumiem, po co na forum, pisząc dla innych używać takiego koloru i jeszcze na złość go nie zmieniać. Zaznaczać tekstu nie mam zamiaru, bo aż tak mnie jego treść nie zajmuje, ale gdyby był napisany normalnie, to bym przeczytała. A co by było, gdyby każdy pisał na kolorowo? Jeden tak, drugi tak, inny tak?Większość pisze na czarno, więc te kolorowe osoby się wyróżniają, nie wiem tylko po co. Jakby każdy pisał na oczowalący kolor, to dopiero by się posty przyjemnie czytało, prawda?
Stary 2012-07-08, 09:09   #2123
Shinn
Zakorzenienie

A mnie dziwi... moje zachowanie. Mój Tż tak mnie omamił, że wierzę mu we wszystko i wybaczam każde przewinienie. A on generalnie ma mnie gdzieś.

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 09:09   #2124
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Shinn Pokaż wiadomość
A mnie dziwi... moje zachowanie. Mój Tż tak mnie omamił, że wierzę mu we wszystko i wybaczam każde przewinienie. A on generalnie ma mnie gdzieś.
To może zrób coś z tym?
Stary 2012-07-08, 09:13   #2125
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Mnie też dziwi takie zapatrzenie i wiara we wszystko co mówi osoba, która "generalnie ma Cię gdzieś".
W ogóle dziwi mnie zajmowanie sobie głowy osobą, która ma gdzieś naszą egzystencję. Jak byłam bardzo młoda, to przez to przechodziłam. Nie ogarniam tego .
Stary 2012-07-08, 09:13   #2126
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
To może zrób coś z tym?
Jakoś mam mało silnej woli. Nie chce się nad sobą absolutnie użalać. Mogę jedynie stwierdzić, że głupia to ja jestem

Stary 2012-07-08, 09:19   #2127
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś mam mało silnej woli. Nie chce się nad sobą absolutnie użalać. Mogę jedynie stwierdzić, że głupia to ja jestem
Mam nadzieję, że Cię to nie urazi, ale racja. Życzę Ci, żebyś podjęła męską decyzję i zrobiła z tym porządek.
Stary 2012-07-08, 09:20   #2128
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Ale jaka silna wola? Jeśli facet Cię okłamuje i czujesz się w tym związku źle, to chyba raczej on Cię nie kocha? A po co byś z kimś, komu na nas nie zależy?
Stary 2012-07-08, 09:24   #2129
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że Cię to nie urazi, ale racja. Życzę Ci, żebyś podjęła męską decyzję i zrobiła z tym porządek.
Absolutnie mnie nie uraziłaś. I mam nadzieję, że wszystko się ułoży. W sensie, że poradzę sobie z tym i uwolnię się od kogoś kto mnie niszczy.

Cytat:
Ale jaka silna wola? Jeśli facet Cię okłamuje i czujesz się w tym związku źle, to chyba raczej on Cię nie kocha? A po co byś z kimś, komu na nas nie zależy?
Oczywiście masz racje. I mam zamiar to zrobić- to znaczy rozstać się z nim. Tylko jeszcze nie jestem gotowa psychicznie na to jak to będę przezywać

Stary 2012-07-08, 09:27   #2130
mc266
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Dziwią mnie starsi ludzie, którzy w takie okropne upały są oubierani w grube ubrania: swetry, rajstopy, marynarki Wczoraj się z mamą zastanawiałyśmy w jaki sposób oni odczuwają temperatury, inne krążenie krwi?
Moja babcia pomimo upałów nosi grube rajstopy i sweter więc coś w tym jest.

mc266 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości