Lubelskie Mamusie - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-25, 14:35   #2251
evelizarda
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Mamusie 2012/2012

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Dzięki Widziałam na stronie info o basenie w DSK. Szukam jeszcze czegoś bliżej bo póki co nie widzi mi się jeżdżenie samej z dzieckiem przez calutkie miasto, ale póki co skłaniam się jednak ku DSK.. Jak szukałam informacji o basenach znalazłam gdzieś (chyba na UP, ale pewna nie jestem), zajęcia np o 18.. moje dziecko o 18 jest już marudne i na pewno nie nadaje się na basen więc szukam dalej. Ciekawa godzina dla niemowlaka
Zajęcia dla maluszków są jeszcze w spa orkana, chyba w sobotę, ale jak sprawdzałam ostatnio to cena była zaporowa (
ps.a jak tam samopoczucie z początkiem tygodnia? buziaki
Stary 2013-11-25, 17:10   #2252
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez shirmus Pokaż wiadomość
na weekendzie na UP są wcześniej zajęcia http://www.boboswim.pl/plan-zajec-up/ ponoć jeszcze na basenie w SP nr 51 na ul. bursztynowej jest basen z wodą ozonowaną.
właśnie na UP zostały tylko miejsca na wtorki na 18.

właśnie miałam się dowiedzieć jakoś o szkole 51 bo wiem że mają basen ale czy zajęcia dla niemowląt? na stronie nie mają żadnych informacji. chyba muszę się tam przejść i zapytać.

Cytat:
Napisane przez evelizarda Pokaż wiadomość
Zajęcia dla maluszków są jeszcze w spa orkana, chyba w sobotę, ale jak sprawdzałam ostatnio to cena była zaporowa (
ps.a jak tam samopoczucie z początkiem tygodnia? buziaki
wiem, 25zł za zajęcia chyba. dsk nie wiele taniej bo 22zł + opłata za parking..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-25, 21:09   #2253
kudlaczka
Raczkowanie

Cytat:
wiem, 25zł za zajęcia chyba. dsk nie wiele taniej bo 22zł + opłata za parking..
W DSK 20zł a nie 22zł, a na parking wykupujesz abonament masz na cały miesiąc parkowanie za 20 zł.
Stary 2013-11-26, 13:09   #2254
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez kudlaczka Pokaż wiadomość
W DSK 20zł a nie 22zł, a na parking wykupujesz abonament masz na cały miesiąc parkowanie za 20 zł.
22zł. przynajmniej wg strony tej internetowej http://www.aqua-topic.pl/cennik,96.html chyba, że jest jeszcze coś?
Stary 2013-11-26, 23:30   #2255
kudlaczka
Raczkowanie

Cytat:
22zł. przynajmniej wg strony tej internetowej http://www.aqua-topic.pl/cennik,96.html chyba, że jest jeszcze coś?
My chodzimy do Lubelskiej Szkoły Pływania, nie aqua-topic. Ale nie jestem pewna w sumie, jak się ma jedno do drugiego... sama się gubię.

Co do ceny to mówię Ci ile ja płacę - to informacja z pierwszej ręki
Stary 2013-11-27, 09:59   #2256
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez kudlaczka Pokaż wiadomość
My chodzimy do Lubelskiej Szkoły Pływania, nie aqua-topic. Ale nie jestem pewna w sumie, jak się ma jedno do drugiego... sama się gubię.

Co do ceny to mówię Ci ile ja płacę - to informacja z pierwszej ręki
dziękuję za informację nadal nie ogarniam. pewnie kilka miejsc organizuje zajęcia na basenie w dsk i stąd różne ceny. wczoraj próbowałam znaleźć inne ale wyskakuje ciągle aqua topic. ciągle jestem na etapie szukania basenu, ale widzę, że zainteresowanie jest spore bo z terminami ciężko.
Stary 2013-11-27, 10:37   #2257
isale
Raczkowanie

Witajcie
Jestem położną, piszę pracę magisterską na temat standardów opieki okołoporodowej. Pisałam już do Was w tym temacie i serdecznie dziękuję Mamom, które wypełniły dla mnie ankietę. Bardzo mi pomogłyście Jednak brakuje mi do kompletu jeszcze ok 70 ankiet, dlatego mam prośbę do tych z Was, które nie wypełniały jeszcze ankiety o pomoc (jeśli urodziłyście w latach 2011-2013) http://moje-ankiety. pl/respond-52330.html (przy kopiowaniu linka trzeba usunąć spację przed "pl" - inaczej sie nie dało )
isale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-27, 10:52   #2258
nieidealnamama
Raczkowanie

mnie od kilku dni bola wezly chlonne... nie wiem jaki jest powod wiec jutro ide robic morfologie... wystraszyla mnie dzis mama jak powiedziala ze jej dobra kolezanka ma nowotwor w piersi...zlosliwy a 3 miesiace temu miala usg i bylo ok
nieidealnamama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 10:36   #2259
sopai1
Raczkowanie

nieidealna mam nadzieję, że to tylko obawy i okaże się że to np. zwykłe przeziębienie albo że Ci się wydawało już dosyć u Was tych złych wiadomości! Trzymaj się kochana i ucałuj maluszka swojego

wiecie ale się wkurzyłam choć przeczuwałam, że tak będzie u mnie w pracy wszyscy dostali podwyżki ok 200zł brutto.... oczywiście wszyscy poza osobami przebywającymi na zwolnieniach ciążowych lub urlopach macierzyńskich.... niby nie dyskryminacja a jednak.... i prawdopodobnie nikt nie dostanie tych podwyżek po powrocie do pracy nie ma jak polityka prorodzinna :/

aha moja Oliwka doszła do siebie po odwiedzinach rodziny mojego męża, faktycznie trzymam się stałych odstępów pomiędzy posiłkami co na pewno też pomogło i jest już dużo lepiej
Stary 2013-11-30, 11:05   #2260
nieidealnamama
Raczkowanie

ostatnio jakies tu pustki, chyba kazda do swiat sie przygotowywuje

moja morfologia srednio wyszla...
dodatkowo ostatnie noce to tragedia przez te zeby malego... budzi sie co chwile z placzem, ciagnie za uszy...nic niestety nie dziala na taka ilosc wychodzacych zebow- trzeba przeczekac
Stary 2013-11-30, 11:13   #2261
evelizarda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nieidealnamama Pokaż wiadomość

dodatkowo ostatnie noce to tragedia przez te zeby malego... budzi sie co chwile z placzem, ciagnie za uszy...nic niestety nie dziala na taka ilosc wychodzacych zebow- trzeba przeczekac
oj to współczuję, u nas też zęby ale jakoś łagodniej. u nas leci, pewnie jak u każdej z Was. W tym roku postanowiłam nie spinać się mega specjalnie na święta, wszystko po troszeczku. choć szczerze powiedziawszy najbardziej czekam kiedy pojawi się choinka i jak Mały na nią zareaguje buziaki
Stary 2013-11-30, 15:29   #2262
nieidealnamama
Raczkowanie

co nas nie zabije to wzmocni kiedys wyjda
jestem co prawda ze wszystkim sama, mezowskiego wiecej nie ma jak jest- czeste wyjazdy z firmy, a jak jest to i tak ja wstaje w nocy bo moj odsypia. ale wynagradza mi to usmiech malego z samego rana

a jak u was z prezentami? ja jeszcze nie mam jednego dla mojego taty, bo kompletnie nie mam pomyslu co mu dac
Stary 2013-11-30, 23:23   #2263
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:

ja do świąt na pewno się nie przygotowuję. u mnie większość na ostatnią chwilę

współczuję zębów.. u nas to samo.. dziś już taka wścieklizna była z syna, prawie nie spał w dzień. mam nadzieję, że to "tylko" zęby i nic poważniejszego..

Cytat:
a jak u was z prezentami? ja jeszcze nie mam jednego dla mojego taty, bo kompletnie nie mam pomyslu co mu dac
u nas postanowione, że w tym roku prezenty tylko dla dzieci będą. dla kuzyna tż już prawie mamy więc w sumie wszystko mamy. jeszcze tylko czekam na prezenty dla Jakuba bo zamawiałam w imieniu części rodziny.
Stary 2013-12-02, 08:05   #2264
nieidealnamama
Raczkowanie

Cytat:
ja do świąt na pewno się nie przygotowuję. u mnie większość na ostatnią chwilę

współczuję zębów.. u nas to samo.. dziś już taka wścieklizna była z syna, prawie nie spał w dzień. mam nadzieję, że to "tylko" zęby i nic poważniejszego..

u nas postanowione, że w tym roku prezenty tylko dla dzieci będą. dla kuzyna tż już prawie mamy więc w sumie wszystko mamy. jeszcze tylko czekam na prezenty dla Jakuba bo zamawiałam w imieniu części rodziny.
u nas jak zawsze drobiazgi do maks 50 zl liczy sie gest, a ja uwielbiam patrzec na usmiech mamy w tym roku dostanie ulubiony podklad
Stary 2013-12-02, 09:52   #2265
shirmus
Rozeznanie

U nas na święta tylko dzieci dostają prezenty a dla reszty piekę pierniki ozdabiam i pakuje w folię. Każdy się cieszy że coś dostał, bo niestety albo stety mam dużą rodzinę a po ślubie jeszcze większą więc nie wyrobiłabym finansowo na prezenty.
Iguśce kupiłam w prezencie(na 6 i 24 grudnia) leżaczek bujaczek fishera do 18 kg ponieważ ten co mamy jest do 9 kg więc niedługo z niego wyrośnie. Chrześniakowi (3lata) na mikołajki kupiłam jakieś książeczki do malowania wyklejania a na gwiazdkę planuję kupić klocki waflowe http://sklep.moje bambino.pl/en/waffle-blocks-mix-150.html mąż na mikołaja dostanie nową książkę J.Clarksona i termofor z pestek wiśni na wszelkie boleści bo ostatnimi czasy się coś sypie. A na gwiazdkę chyba standardowo skarpetki, majtki i ostrza do golarki Mąż ma kupić Iguśce krzesełko do karmienia tylko tu nie wiem jakie? Może wy macie jakieś sprawdzone najlepiej z regulacją wysokości.

Edytowane przez shirmus
Czas edycji: 2013-12-02 o 09:53
shirmus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 10:12   #2266
nieidealnamama
Raczkowanie

http://allegro.pl/lezaczek-nagumowan...725229568.html

my mamy takie i bardzo sobie chwale
Stary 2013-12-02, 10:32   #2267
sopai1
Raczkowanie

Ja na święta jeszcze się nie szykuję, ale prezenty już planuję powoli skupować dużo ich nie będzie do rodzina porozjeżdzana a na święta ze wszystkimi się nie spotykamy ze względu na duże odległości na pewno będzie u nas moja siostra więc jej kupię książkę którą sobie wymarzyła i myślę o perfumach mężowi ciepłą fajną bluzę i może coś jeszcze maluchowi sorter na klocki i leżaczek powyżej 9kg, mojemu ojcu jeszcze nie wiem co ;p a mojej mamie i babci mojego męża wyślemy duże zdjęcia Oliwki oprawione w piękne ramki powinno wszystkim pasować

a my zakupiliśmy krzesełko niedawno i jest rewelacyjne i Oliwka bardzo lubi w nim siedzieć i jeść
http://allegro.pl/krzeselko-do-zabaw...725229592.html mamy kolor coffee flower i jest super

Pozdrawiamy serdecznie! Aha i jedyne co nie smakuje mojej Oliwce do tej pory to kurczak i indyk :P królik jest ok zobaczymy jak pójdzie nam z łososiem
Stary 2013-12-02, 11:27   #2268
nieidealnamama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sopai1 Pokaż wiadomość
Ja na święta jeszcze się nie szykuję, ale prezenty już planuję powoli skupować dużo ich nie będzie do rodzina porozjeżdzana a na święta ze wszystkimi się nie spotykamy ze względu na duże odległości na pewno będzie u nas moja siostra więc jej kupię książkę którą sobie wymarzyła i myślę o perfumach mężowi ciepłą fajną bluzę i może coś jeszcze maluchowi sorter na klocki i leżaczek powyżej 9kg, mojemu ojcu jeszcze nie wiem co ;p a mojej mamie i babci mojego męża wyślemy duże zdjęcia Oliwki oprawione w piękne ramki powinno wszystkim pasować

a my zakupiliśmy krzesełko niedawno i jest rewelacyjne i Oliwka bardzo lubi w nim siedzieć i jeść
http://allegro.pl/krzeselko-do-zabaw...725229592.html mamy kolor coffee flower i jest super

Pozdrawiamy serdecznie! Aha i jedyne co nie smakuje mojej Oliwce do tej pory to kurczak i indyk :P królik jest ok zobaczymy jak pójdzie nam z łososiem
moj naszczescie wszystkozerny wszystko co mu dam je z ochota uwielbia nowosci
Stary 2013-12-02, 11:40   #2269
shirmus
Rozeznanie

Cytat:
http://allegro.pl/lezaczek-nagumowan...725229568.html

my mamy takie i bardzo sobie chwale
bardzo mi się podoba zwłaszcza że jest zielone będzie mi pasować do krzeseł w jadalni i cena też na poziomie bo już się zastanawiałam nad chicco polly ale kurde kosztuje coś koło 550zł a widzę że ma te same funkcje. na stronie znalazłam jeszcze takie http://allegro.pl/krzeselko-stolik-d...725229604.html widzę że niewiele się różni a tańsze. Choć co niektórzy mówią żeby na krzesełku nie oszczędzać w końcu można je użytkować przez 3 lata

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 11:51   #2270
nieidealnamama
Raczkowanie

shirmus powiem Ci że ja od kiedy kupilam krzeselko zauwazylam ze mlody ladniej je, bo jak trzymalam go na kolanach non stop sie wiercil wszystko bylo w zupce, on plakal, musialam trzymac jego i talerzyk a teraz Kubus zadowolony ze je razem ze mna przy stole obiad sam odwraca glowke w moja strone otwiera buzie
ja jestem bardzo z tego zadowolona szczegolnie z tej funkcji oddzielnej regulacji oparcia

a mój maluch konczy 7 grudnia juz 6 miesiecy! kiedy to zlecialo?
mierzy ok 81 cm i wazy ok 9300 g rosnie jak na drozdzach
Stary 2013-12-02, 15:40   #2271
kudlaczka
Raczkowanie

Mam dla Was prezenty!

Do wygrania w moim konkursie, zapraszam!

http://violianka.blogspot.com/2013/1...y-konkurs.html
Stary 2013-12-02, 19:47   #2272
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez shirmus Pokaż wiadomość
Mąż ma kupić Iguśce krzesełko do karmienia tylko tu nie wiem jakie? Może wy macie jakieś sprawdzone najlepiej z regulacją wysokości.
my mamy baby design bambi i jesteśmy bardzo zadowoleni.

Cytat:
a mój maluch konczy 7 grudnia juz 6 miesiecy! kiedy to zlecialo?
mierzy ok 81 cm i wazy ok 9300 g rosnie jak na drozdzach
bardzo duży Maluch

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

szalejecie z prezentami dla dzieci. u nas jakoś tak skromnie będzie, bo większe potrzebne rzeczy już mamy. chyba, że uznamy, że kombinezon albo śpiworek do wózka, którego jeszcze nie ma będzie na mikołaja
Stary 2013-12-03, 08:21   #2273
evelizarda
Raczkowanie

Hej, widzę że powoli robi się nam świątecznie, fajniutko. czy była któras z Was na spotkaniu z matką sanepid w piątek? bo może którąś spotkałam?
jeśli chodzi o krzesełko Mały dostał o takie i jest rewelacyjne!http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...739484142.html Lekkie, łatwo się składa i potem będzie super bo się rozkłada. Syn towarzyszy mi ciągle w kuchni, a to się bawi, a to stuka i widzę że mu odpowiada. stolik jest z podwójnym dnem-super patent do mycia
prezenty, oj powolutku szukam. Macie jakieś pomysły dla 12-sto latki? takiej chodzącej w glanach i słuchającej rocka buziaki o poranku
Stary 2013-12-03, 08:33   #2274
nieidealnamama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evelizarda Pokaż wiadomość
Hej, widzę że powoli robi się nam świątecznie, fajniutko. czy była któras z Was na spotkaniu z matką sanepid w piątek? bo może którąś spotkałam?
jeśli chodzi o krzesełko Mały dostał o takie i jest rewelacyjne!http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...739484142.html Lekkie, łatwo się składa i potem będzie super bo się rozkłada. Syn towarzyszy mi ciągle w kuchni, a to się bawi, a to stuka i widzę że mu odpowiada. stolik jest z podwójnym dnem-super patent do mycia
prezenty, oj powolutku szukam. Macie jakieś pomysły dla 12-sto latki? takiej chodzącej w glanach i słuchającej rocka buziaki o poranku
moze plyta ulubionego obecnie zespolu? tusz do rzes plus czarna kredka?

ja z moim maly mam problem, nie wiem co mu kupic, zabawek interaktywnych sie boi chyba :| myslalam o tym domku ze szczeniaczkiem z FP ale teraz sie waham... myslelismy o klockach drewnianych ale na to jest za wczesnie, jeszcze gdzies sie uderzy
Stary 2013-12-03, 11:05   #2275
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Hej hej

Mój maluszek skończył roczek Ma 77cm i waży 9800g. Stawia pierwsze kroki-a nawet trzy naraz i to bardzo często, więc aby patrzeć, jak będzie przemierzał mieszkanie na dwóch nóżkach

Ja też już mam prezenty choinkowe dla wszystkich dzieci z rodziny(oprócz swojego synka), na mikołajki tylko moje maluchy dostają prezenty. Dla dorosłych prezenty też już pozamawiane.

Teraz aby trzeba przemyśleć sprawę choinki- ale najprawdopodobniej stanie na stole, bo na podłodze to bez sensu przy dwójce maluszków.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 13:02   #2276
shirmus
Rozeznanie

Cytat:
moze plyta ulubionego obecnie zespolu? tusz do rzes plus czarna kredka?

ja z moim maly mam problem, nie wiem co mu kupic, zabawek interaktywnych sie boi chyba :| myslalam o tym domku ze szczeniaczkiem z FP ale teraz sie waham... myslelismy o klockach drewnianych ale na to jest za wczesnie, jeszcze gdzies sie uderzy
to może zamiast drewnianych klocków to takie miękkie http://misio.pl/kolorowe-miekkie-klo...-k-s-kids.html
Stary 2013-12-03, 17:39   #2277
em ma
Zadomowienie

Widzę że u Was rozmowy świąteczne
Ja jeszcze nie myślałam o prezentach...nie mam w ogóle do tego głowy, ale trzeba będzie się z tym jakoś uporać.
Dorotka od dziś bierze kropelki biogaja - pamiętam że któraś z Was o nich pisała. Sprawdziły się? Mała miewa wzdęcia-nie są to wg nas jeszcze kolki, ale biedna aż piszczy jak bąk nie chce wyjść. Nie trwa to jakoś długo, jednak serducho się kraja jak niewiadomo jak pomóc i póki co położna zaleciła tą biogaję.
Stary 2013-12-03, 17:56   #2278
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Czesc Dziewczyny,
przepraszam ze wpadam jak po ogien, ale potrzebuje informacji.. Moze ktoraś z Was robila swojemu dziecku w ciazy echo serca plodu i moze mnie skierowac do odpowiedniego specjalisty w Lublinie?
Wlasnie sie dowiedzialam, ze jedna z moich blizniaczek ma dwunaczyniową pepowine i mam zalecenie wykonania echa serca..

Bardzo dziekuje za wszystkie porady

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 19:44   #2279
sopai1
Raczkowanie

em_ma ja swojej Oliwce dawałam biogaję i u nas najlepiej sprawdzała się w duecie z espumisanem 100 ale u nas wzdęcia i takie kolkowe napady trwały do 5,5 miesiąca :/ i właśnie często płacz pojawiał się przed bączkiem :/ Myślę, że biogaia powinna pomóc a jak nie to spróbuj z Delicolem bo Dorotka nie ma jeszcze miesiąca chyba a ew. później spróbuj Bobotic może na Dorotkę podziała

elizabarbara ja niestety nie pomogę bo nie robiłam i nie jestem z Lbn ale życzę Wam szybkiego znalezienia kompetentnego lekarza i dużo zdrówka a kiedy bliźniaczki wychodzą na świat?
Stary 2013-12-03, 20:09   #2280
shirmus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny,
przepraszam ze wpadam jak po ogien, ale potrzebuje informacji.. Moze ktoraś z Was robila swojemu dziecku w ciazy echo serca plodu i moze mnie skierowac do odpowiedniego specjalisty w Lublinie?
Wlasnie sie dowiedzialam, ze jedna z moich blizniaczek ma dwunaczyniową pepowine i mam zalecenie wykonania echa serca..

Bardzo dziekuje za wszystkie porady
a pytałaś się w luxmedzie ponoć Swatowski i Krzyżanowski są bardzo dobrymi lekarzami w tym temacie. Przynajmniej mój lekarz prowadzący tak mówił.

Dziewczyny co można dawać dziecku (5 miesięcy) jeszcze do jedzenia oprócz marchewki, brokułów i jabłek (a jabłka gotowane czy surowe dajecie)? nie chce słoików tylko gotować.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości