Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-28, 09:06   #2251
201607040946
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
Tak poza tematem- nie boisz się?
Nie bałam się.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 10:17   #2252
idontknow13
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3

.

Edytowane przez idontknow13
Czas edycji: 2014-09-04 o 08:23
idontknow13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 10:38   #2253
201607040946
Konto usunięte

Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3

Ja nigdy się nie martwiłam, choć teraz tak sobie myślę, szkoda, że nie zaciążyłam, dla faceta to byłby szok
Stary 2013-08-28, 14:41   #2254
chwast
Zakorzenienie

Ja 3 lata temu nie brałam tabletek, seks uprawiałam już 4 miesiące - a gumkę widziałam tylko raz :P
Jak facet umie się opanować albo wie kiedy wyjąć to też uważam, że nic się nie stanie. Ale nie podoba mi się to bo po prostu lubię kończyć spokojnie, razem a nie, że O! wyciąga i trysko
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 20:55   #2255
n0yade
Przyczajenie

Jedenaście dni temu miałam swój pierwszy raz. Oczywiście z zabezpieczeniem. I to było przed moim okresem. Ostatni skonczył się 9 lipca, a już 29 a ja nie mam miesiączki. Wiem, że od stosunku każdego dnia strasznie się stresuje, chociaż próbuję myśleć, że byliśmy zabezpieczeni, nie ma możliwości wpadki, to kiedy tylko pomyślę, że mogłabym być w ciąży od razu panikuje. Czy to możliwe, że po prostu przez stres mi się opóźnia? Od razu mówie, że mam nieregularne. Oraz przed stosunkiem przez jakiś czas byłam na diecie + duża aktywność. To, plus okropny stres może się przyczyniać do tego, że mi się opóźnia okres? Bo panikuje, zaraz minie cały miesiąc a ja nie mam nic. A po test jestem zbyt nieśmiała pójść, chociażby przez wygląd i niski wzrost (jeszcze aptekarki pomyślałyby że 14latka albo 15latka)... Piłam nawet rumianek, bo czytałam, że na przyśpieszenie okresu działa. Zdarzał się też lekki ból, taki jak zwykle podczas okresu.
n0yade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 01:52   #2256
PurplePie
Przyczajenie

Smile Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3

Masz 18 lat, jesteś młoda- Twoje okresy mogą być jeszcze przez to troszkę nieregularne. Ponadto 1 dzień za wcześnie? Kwestia 1 dnia jest jak najbardziej normalna i to nie świadczy o tym, że jest za wcześnie/ zbyt późno.
Zresztą 4 testy ciążowe to niemal pewność. Myślę, że nie masz się czego bać i na pewno nie jesteś w ciąży więc się nie martw tym. Naprawdę
PurplePie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 01:59   #2257
Amiszonowa
made in Wonderland

Odp: Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3

Cytat:
Napisane przez n0yade Pokaż wiadomość
A po test jestem zbyt nieśmiała pójść, chociażby przez wygląd i niski wzrost (jeszcze aptekarki pomyślałyby że 14latka albo 15latka)..
Nigdy tego nie zrozumiem. Uprawiasz seks, ale boisz się iść po test do apteki bo martwisz się co pomyślą aptekarki.
Mamusiu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

jest taka miłość która nie umiera
choć zakochani uciekną od siebie
porzucona jak pies samotna
wierna nawet niewiernym na spacerze w niebie
Amiszonowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:54   #2258
rnm
Wtajemniczenie

Cytat:
A po test jestem zbyt nieśmiała pójść, chociażby przez wygląd i niski wzrost (jeszcze aptekarki pomyślałyby że 14latka albo 15latka)... Piłam nawet rumianek, bo czytałam, że na przyśpieszenie okresu działa. Zdarzał się też lekki ból, taki jak zwykle podczas okresu.

to idz do drogerii. tam testy leżą na półce i można sprawę załatwić milcząco

rnm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 10:05   #2259
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rnm Pokaż wiadomość

to idz do drogerii. tam testy leżą na półce i można sprawę załatwić milcząco
albo do hipermarketu z kasą samoobsługową

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 10:11   #2260
rnm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
albo do hipermarketu z kasą samoobsługową
jeszcze lepiej

rnm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 11:03   #2261
martynixa
Rozeznanie

Dziewczyny poradzcie bo ja juz panikuje.
Bralam tabletki anty przez pol roku. Czerwiec był ostatnim miesiacem, kiedy bralam tabletki. 5 lipca dostalam okres, po ktorym przestalam juz brac tabletki. Myslalam, ze cykl mi sie calkiem rozreguluje, jednak 31 lipca dostalam okres.
Dzisiaj jest juz 30 sierpnia i okresu brak. W miedzy czasie chorowalam, 22, 23 i 24 sierpnia bralam 3dniowy antybiotyk.
Uprawiałam seks bez zabezpieczenia, stosunek przerywany (16-19 sierpnia), jednak moj chlopak twierdzi, ze byl ostrozny i nie ma opcji, zeby coś mu poleciało.
Robilam test ciazowy, wychodzi negatywny, jednak nie bardzo wierzę w te wszystkie testy ciązowe "sikacze" i nie ukrywam mam lekką paranoje.
Co wy o tym myslicie? Nie moge sie na niczym skupic, wciaz o tym mysle.
Mogę byc w ciąży?

moja wymianka
martynixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 11:06   #2262
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez martynixa Pokaż wiadomość
Uprawiałam seks bez zabezpieczenia, stosunek przerywany (16-19 sierpnia), jednak moj chlopak twierdzi, ze byl ostrozny i nie ma opcji, zeby coś mu poleciało.
Robilam test ciazowy, wychodzi negatywny, jednak nie bardzo wierzę w te wszystkie testy ciązowe "sikacze" i nie ukrywam mam lekką paranoje.
Tak, stosunek przerywany może prowadzić do ciąży. I tak, możesz być w ciąży. Jak się bardzo stresujesz, to idź zrób w przychodni test z krwi, on jest wiarygodny po 10 dniach od stosunku, a już minęło 10 dni o 19 sierpnia.
Stary 2013-08-30, 11:14   #2263
martynixa
Rozeznanie

To mnie nie pocieszyłaś.
A to badanie krwi trzeba robić na czczo?
martynixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 11:17   #2264
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
To mnie nie pocieszyłaś.
A to badanie krwi trzeba robić na czczo?
Nie trzeba robić na czczo.
Stary 2013-08-30, 22:10   #2265
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny poradzcie bo ja juz panikuje.
Bralam tabletki anty przez pol roku. Czerwiec był ostatnim miesiacem, kiedy bralam tabletki. 5 lipca dostalam okres, po ktorym przestalam juz brac tabletki. Myslalam, ze cykl mi sie calkiem rozreguluje, jednak 31 lipca dostalam okres.
Dzisiaj jest juz 30 sierpnia i okresu brak. W miedzy czasie chorowalam, 22, 23 i 24 sierpnia bralam 3dniowy antybiotyk.
Co wy o tym myslicie? Nie moge sie na niczym skupic, wciaz o tym mysle.
Mogę byc w ciąży?
Te testy pozwalają prawidłowo stwierdzić ciążę w prawie 100%, więc są wiarygodne. Rcazej w ciąży nie będziesz- jeżeli wyjął na czas i test wyszedł negatywny. Ale zbadaj krew, skoro to cię uspokoi.

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-31, 11:56   #2266
sylwus1111
Przyczajenie

strasznie sie boje ze moge byc w ciazy. chlopak probowal wejsc we mnie bez prezerwatywy ale nie udalo mu, nie wiem jak to powiedziec - nie włozył go całego. wykonał dwa ruchy i załozyl prezerwatywe. bylo to po okresie, miałam dni niepłodne, ale wiadomo jak z tym jest. na pewno nie doszedł, tylko boje sie o ten płyn ktory wydziela sie przed. niby dotykalam go wiec moze dotykajac zostało mi to na dłoni. wybaczcie ze pisze to w ten sposob, ale nie wiem jak to ubrac w słowa.
sylwus1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 13:04   #2267
kennedy
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3

Cytat:
Napisane przez sylwus1111 Pokaż wiadomość
strasznie sie boje ze moge byc w ciazy. chlopak probowal wejsc we mnie bez prezerwatywy ale nie udalo mu, nie wiem jak to powiedziec - nie włozył go całego. wykonał dwa ruchy i załozyl prezerwatywe. bylo to po okresie, miałam dni niepłodne, ale wiadomo jak z tym jest. na pewno nie doszedł, tylko boje sie o ten płyn ktory wydziela sie przed. niby dotykalam go wiec moze dotykajac zostało mi to na dłoni. wybaczcie ze pisze to w ten sposob, ale nie wiem jak to ubrac w słowa.
Prawie nie ma szans na ciaze. Nie martw sie.
Nastepnym razem nie pozwalajcie sobie na takie ryzykowne zachowania.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 13:37   #2268
201607040946
Konto usunięte

Ale czemu nadal pokutuje przekonanie, ze od smyrniecia zachodzi sie w ciaze? 0_O sama np. po tym, gdy pieszcze jego penisa reka, dochodzi, ja myje rece z mydlem w goracej wodzie i sama tez normalnie sie myje, dotykajac swoich narzadow plciowych o_O musialabym byc w ciazy juz setki razy!
Stary 2013-08-31, 15:01   #2269
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez sylwus1111 Pokaż wiadomość
chlopak probowal wejsc we mnie bez prezerwatywy ale nie udalo mu, nie wiem jak to powiedziec - nie włozył go całego. wykonał dwa ruchy i załozyl prezerwatywe.
Szans na ciążę prawie nie ma.

Cytat:
bylo to po okresie, miałam dni niepłodne, ale wiadomo jak z tym jest.
Jeśli nie prowadzisz samoobserwacji, to właściwie nie masz podstaw, by jakikolwiek dzień uważać za niepłodny.
Stary 2013-09-01, 13:55   #2270
Stokrotka3103
Przyczajenie

Przeglądam ten wątek wybiórczo, ale nie trafiłam na podobny problem do mojego.

Wyjechałam za granicę na 4 miesiące, tuż przed wyjazdem miałam upojny tydzień z moim narzeczonym. Ogólnie wyglądało to tak: w pierwszy dzień 3 razy z zabezpieczeniem, w drugi raz z zabezpieczeniem drugi raz bez (następne dni już z). Ogólnie powinnam była być przed moimi dniami płodnymi (potencjalnymi, bo mam lekkie problemy hormonalne), jednak wyjątkowo okres pojawił się wcześniej niż zwykle, a wyglądał w taki sposób,że baaardzo bolało mnie podbrzusze (czasem mam bardzo bolące okresy) i "krwawiłam" jeden dzień. To było na dwa dni przed moim wylotem, więc bardzo się stresowałam i to też mógł być powód. Cykle mogą być nieregularne, bo dwa miesiące temu przestałam brać tabletki. Najchętniej to bym kupiła test i po sprawie. Jednak jestem na kompletnym odludziu i zakupy robię raz na tydzień, a zaczęłam się trochę denerwować. Niepokoi mnie to, że czasem czuję jakbym miała obrzmiałe piersi, mam zatrzymaną wodę w organizmie, szybko mi puchną palce i nogi po wysiłku fizycznym (bardziej niż kiedyś), a także mam nastroje bardziej płaczliwe.
Myślicie, że jest to spowodowane stresem związanym z wyjazdem i tym, że mimo wszystko jeszcze cykl mi się nie unormował po zaprzestaniu braniu tabletek, czy może mieliśmy takie szczęście i pomimo intensywności w spermie znalazł się dojrzały plemnik? Czytałam, nie wiem ile to prawdy, że po czwartym stosunku w ciągu doby prawdopodobieństwo, że w spermie są dojrzałe plemniki jest bardzo minimalne. Test zrobię najwcześniej w piątek, o ile ktoś inny nie pojedzie, to wtedy mimo wszystko wole poczekać niż prosić o zakup testu ciążowego (nie chciałabym, żeby ktoś tu się dowiedział, że jestem, albo podejrzewał).

Chodzi mi o to, czy któraś z Was na moim miejscu by się niepokoiła?

Edytowane przez Stokrotka3103
Czas edycji: 2013-09-01 o 14:00
Stokrotka3103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 14:39   #2271
kennedy
Zakorzenienie

Dot.: Czy można wykluczyć ciąże?

Tak mozesz byc w ciazy.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 14:53   #2272
Stokrotka3103
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Tak mozesz byc w ciazy.
W sumie to by się dobrze złożyło, no ale jeszcze przynajmniej parę dni poczekam zanim się dowiem.
Stokrotka3103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 21:47   #2273
SekretnaX
Raczkowanie

Drogie wizażystki, pomóżcie rozwiać wątpliwości! Ostatnio współżyłam ze swoim partnerem w czasie dni płodnych. Jako zabezpieczeń użyliśmy prezerwatywy durex extra safe, globulek dopochwowych patentex oval oraz partner nie kończył w środku(wytrysk miał poza pochwą, w prezerwatywie). Oczywiście tych metod użyliśmy na raz przy jednym stosunku. Wszystko użyliśmy zgodnie z zaleceniami (dobrze założona prezerwatywa, z której na pewno nic nie wyciekało oraz globulka założona 10-15 min przed stosunkiem).
Podczas masturbacji zauważyłam bardzo gęsty, bezwonny, biały śluz. Od pewnego czasu mam również bardzo duże, powiększone otoczki wokół sutków. Ostatnia miesiączka zaczęła się 4 sierpnia, kolejna powinna wystąpić 4 września (chociaz obawiam się, czy trochę się nie przesunie ze względu zmian pogodowych, kataru, zmiany trybu życia). Nie wiem co o tym myśleć... Czy taki śluz i powiększone otoczki mogą być objawem ciąży? Czy w takim przypadku istnieje wysokie prawdopodobieństwo ciąży, jeśli współżyliśmy w dniach płodnych? Proszę o szybką odpowiedź.
SekretnaX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 22:19   #2274
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SekretnaX Pokaż wiadomość
Drogie wizażystki, pomóżcie rozwiać wątpliwości! Ostatnio współżyłam ze swoim partnerem w czasie dni płodnych. Jako zabezpieczeń użyliśmy prezerwatywy durex extra safe, globulek dopochwowych patentex oval oraz partner nie kończył w środku(wytrysk miał poza pochwą, w prezerwatywie). Oczywiście tych metod użyliśmy na raz przy jednym stosunku. Wszystko użyliśmy zgodnie z zaleceniami (dobrze założona prezerwatywa, z której na pewno nic nie wyciekało oraz globulka założona 10-15 min przed stosunkiem).
Podczas masturbacji zauważyłam bardzo gęsty, bezwonny, biały śluz. Od pewnego czasu mam również bardzo duże, powiększone otoczki wokół sutków. Ostatnia miesiączka zaczęła się 4 sierpnia, kolejna powinna wystąpić 4 września (chociaz obawiam się, czy trochę się nie przesunie ze względu zmian pogodowych, kataru, zmiany trybu życia). Nie wiem co o tym myśleć... Czy taki śluz i powiększone otoczki mogą być objawem ciąży? Czy w takim przypadku istnieje wysokie prawdopodobieństwo ciąży, jeśli współżyliśmy w dniach płodnych? Proszę o szybką odpowiedź.
A Ty przypadkiem nie pisałaś już w którymś wątku? Nie dostałaś odpowiedzi?
Stary 2013-09-01, 22:31   #2275
SekretnaX
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
A Ty przypadkiem nie pisałaś już w którymś wątku? Nie dostałaś odpowiedzi?
O Jezu, przepraszam. Wkleiłam nie tu gdzie trzeba, wgl miałam usunąć ten post, a ten temat miałam akurat na karcie i podczytywałam sobie. Tak, dostałam odpowiedź już gdzie indziej i oczekuję okresu Przepraszam za zaśmiecanie.
SekretnaX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:47   #2276
n0yade
Przyczajenie

Cytat:
Jedenaście dni temu miałam swój pierwszy raz. Oczywiście z zabezpieczeniem. I to było przed moim okresem. Ostatni skonczył się 9 lipca, a już 29 a ja nie mam miesiączki. Wiem, że od stosunku każdego dnia strasznie się stresuje, chociaż próbuję myśleć, że byliśmy zabezpieczeni, nie ma możliwości wpadki, to kiedy tylko pomyślę, że mogłabym być w ciąży od razu panikuje. Czy to możliwe, że po prostu przez stres mi się opóźnia? Od razu mówie, że mam nieregularne. Oraz przed stosunkiem przez jakiś czas byłam na diecie + duża aktywność. To, plus okropny stres może się przyczyniać do tego, że mi się opóźnia okres? Bo panikuje, zaraz minie cały miesiąc a ja nie mam nic. A po test jestem zbyt nieśmiała pójść, chociażby przez wygląd i niski wzrost (jeszcze aptekarki pomyślałyby że 14latka albo 15latka)... Piłam nawet rumianek, bo czytałam, że na przyśpieszenie okresu działa. Zdarzał się też lekki ból, taki jak zwykle podczas okresu.

Cały lipiec nie miałam okresu. Nie wiem czy mam zacząć panikować... Normalnie mam objawy miesiączki, wczoraj okropnie bolał mnie brzuch, piersi mam nabrzmiałe, ale wciąż się nie pojawia... Przepraszam, że Was zadręczam, to pierwszy raz. I nie mam skończonych 18 lat, jestem strasznie przewrażliwiona na tym punkcie i prawdopodobnie jeszcze nie dojrzałam do sexu, a Wy jesteście bardziej doświadczone niż ja, dlatego zwracam się do Was o pomoc.

Edytowane przez n0yade
Czas edycji: 2013-09-02 o 22:59
Stary 2013-09-02, 23:13   #2277
darmac
Przyczajenie

Cytat:
Cały lipiec nie miałam okresu. Nie wiem czy mam zacząć panikować... Normalnie mam objawy miesiączki, wczoraj okropnie bolał mnie brzuch, piersi mam nabrzmiałe, ale wciąż się nie pojawia... Przepraszam, że Was zadręczam, to pierwszy raz. I nie mam skończonych 18 lat, jestem strasznie przewrażliwiona na tym punkcie i prawdopodobnie jeszcze nie dojrzałam do sexu, a Wy jesteście bardziej doświadczone niż ja, dlatego zwracam się do Was o pomoc.
Konkretnie na jakie zabezpieczenie się zdecydowaliście?
darmac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 23:15   #2278
n0yade
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez darmac Pokaż wiadomość
Konkretnie na jakie zabezpieczenie się zdecydowaliście?
Prezerwatywy. Nie pamiętam, żeby coś pękało. Więc nie wiem.. Chłopak też się zarzeka, że wszystko było w porządku.

Edytowane przez n0yade
Czas edycji: 2013-09-02 o 23:29
Stary 2013-09-02, 23:34   #2279
darmac
Przyczajenie

W takim razie, będąc młodą osobą, przy nieregularnych cyklach, diecie i stresie, okres po prostu się spóźnia. Sama mam nieregularne cykle, więc wiem, że może być naprawdę różnie. Raz zdarzyło mi się, że mój cykl trwał ponad 40 dni, więc głowa do góry
darmac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 23:50   #2280
n0yade
Przyczajenie

Dziękuje Ci za szybkie odpowiedzi. Uspokoiłaś mnie trochę, jestem za młoda na sex, właśnie to sobie uświadomiłam. Nie dojrzałam psychicznie, właśnie w tym miejscu jest kłopot.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości