|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |||
|
Gang Iren
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
![]() Ja ogolnie sole tylko odrobinke,sol nie jest zdrowa,wiec staram sie to ograniczac,wiec tez mysle,ze ta odrobina co dostanie ode mnie nie zaszkodzi,no i wszystkiego mu nie daje,ale warzywko to czesto dostanie ode mnie,ostatnio makaronik mu dalam,ale takie malutkie kawaleczki do dziubka.Musze zobaczyc za jakims drobnym typu gwiazdeczki,bo podchodzi mu. Cytat:
Cytat:
W Pl jakos mrozonej nie kupowalam,a tutaj jest mrozona.A w kolbie nie mozna kupic,zeby nie byla konserwowa?
|
|
#2252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z owsinką dla Kai będę mieć kłopot , bo ona mi po kaszkach wymiotuje , a szkoda, bo to fajne śniadania są właśnie czytam przepisy do Natkulec, pewnie skorzystam ,ale widzę,że dodają tak jak ja czasem kukrumę i imbir do owsianki ...tą owsianką to zaraził mnie kolega z pracy ( mój najlepszy kolega lat 56 ) 'ja za kukurydzą dopiero się rozglądam, ale jeszcze tak osobno w pakach jak inne warzywka nie widziałam , ale na mojej wiosce moga wszystkiego nie mieć ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
ps. ale mogę wydziubać z kolby ...hmmm się zobaczy Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-10-08 o 12:43 |
||
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kukurydzy mrożonej nie widziałam nigdzie |
|
|
|
|
#2254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dlaczego nie chcesz wekowac potraw? ja tez mam przewaznie starszych kolegow i kolezanki, kiedys (to byla moja pierwsza praca) mialam kolezanke z pracy ktora juz wlasciwie odchodzila na emeryture....super sie dogadywalysmy wrzucilam na maila zdjecia z Hani Chrztu. |
|
|
|
|
#2255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie ....Ja mam dwóch panow w zespole , no gorzej ,że w razie zwolnień to ja lecę, ale nic to... trudno...za to z panem kolegą to kleimy bazę jak należy ma takie zajawki jak ja , ten sam znak zodiaku ...to wszystko tłumaczy najbardziej to za nim tęsknię z tej całej brygady...i właśnie mi zaświtał pomysł ,żeby ich nawiedzić ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Poszłam do Oskara aby pospał dłużej niż 40 min i zasnęłam z nim
![]() No ale jak podejrzewałam - uspałam go o 11.40 a o 12.20 już pobudka a że leżałam koło niego to przytuliłam i pospaliśmy do 13.10 ![]() czas na obiadek teraz
|
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monia co to za kosciol ze "babka" chrztu udziela? jakie wyznanie?
|
|
|
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Monia super zdjęcia
się powtórzę, ale lubię te Wasze foty, takie są naturalne,życiowe. No i zazdraszczam ogrodu i okolicy . A Hania ma usteczka Tatusia jak nic . Świetna z Was Rodzina .
|
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
zrobilam dzis mlodemu ziemniaczka z kurczakiem i koperkiem wlasnie sie studzi
zobaczymy co moj syn na moje gotowanie
|
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Ania zasnęła na macie
|
|
|
|
#2261 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Modlitwa ''Ojcze Nasz'' jest wlasciwie taka sama. no i nie ma celibatu, wiecej rzeczy nam odpowiada nam w tym kosciele dlatego ochrzcilismy w nim Hanie. ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2262 | |
|
Gang Iren
|
Monia tez obejrzalam zdjecia,super!A juz dawno mialam ci pisac: jaki ty masz piekny usmiech!Hania slicznotka,w tym kapelusiku fajowo wyglada
![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy piersza chrupke kukurydziana za soba |
|
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2265 |
|
Wtajemniczenie
|
tak Hania jest anglikanskiego wyznania,my z tz katolicy,ale chodzimy do anglikanskiego,tz kompletnie niepraktykujacy byl a tutaj mnie sam wyciaga do kosciola.jako ze slubu nie mamy w katolickim moglby byc problem z chrztem,tutaj zero problemu,zadnych dokumentow ani my ani chrzestni nie musieli dostarczac.nawet mojemu tacie sceptykowi sie podobalo.z ciekawosci jednak przejde sie do rzymsko katolickiego tutaj I sobie porownam
![]() A jeszcze co mi sie spodobalo to to ze tutaj co miesiac otrzymujemy taka relugijna gazeteke z ciekawostkami parafialnymi z okolicznych wiosek,I sa wiadomosci o tym co sie dzieje w kosciele anglikanskim,metodystow,r zymsko katolickim. Gosia proponuje sie przejsc do anglikanskiego I wtedy zobaczysz czy Ci odpowiada czy nie. Ja piekny usmiech?dziekuje ale mi sie nie podoba
|
|
|
|
#2266 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A z tego co wiem, to chrzest obowiącuje taki sam wszystkie wyznania chrześcijańskie i jest ważny też w rzymsko-katolickim. Przy zmianie wyznania nie chrzci się drugi raz. Szczerze mówiąc ja też mam wrażenie, że anglikański jest taki bardziej życiowy i chyba dostosowany do współczesności. Rzymsko-katolicki jednak jest duzo bardziej konserwatywny. Monia, zdjęcia cuuudowne. No i Hanulka jest cuuudna |
|||
|
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
jak zawsze sie krzywil na cos nowego ale wylał na nia tone sliny i dala sie zjesc
smakowala ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2268 |
|
Wtajemniczenie
|
Gkatarzynka wlasnie mialam pisac,ze to wlasnie od Ciebie dowiedzialam sie ze chrzest w anglikanskim uznawany jest w rzymsko katolickim.
|
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() U nas katarek minął (mam nadzieję że na dobre) i wyszedł ząbek ![]() Mała dziś rano tak mi dała czadu przy ubieraniu na spacer, że byłam spocona jak mysz |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2271 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super,ze nie ma juz katarku.
|
|
#2272 |
|
Zadomowienie
|
Gosia, ja w te tematy jakoś tak mocno nie wchodziłam nigdy, no bo też nie kończyłam teologii... ale to chyba przede wszystkim chodzi o ten celibat, no i to , że niby mając rodzinę nie ma się tyle czasu dla innych ludzi... pewnie coś w tym jest, choć nie wiem czy tak do końca o to chodzi... To chyba tak jak przy małżeństwie ślubuje się Mężowi/Żonie, tak ksiądz ślubuje Bogu.
Ja to się nieraz przejechałam na księżach... i czasem tak sobie myślę, że może gdyby mieli rodziny, to jakoś tak lepiej by rozumieli swoich wiernych... Ostatnio musiałam zgłosić w wydziale katechetycznym, że skończył mi się macierzyński i wracam na katechezę, to ile było problemów, że wracam dopiero w październiku a nie we wrześniu, że dzieci nie miały zajęć... a ja mówię, że dzieci w przedszkolu przeżyją beze mnie ale moje dziecko beze mnie sobie nie da rady.... no to mi siostra powiedziała, że bezczelna jestem. Więc skończyło się na tym, że powiedziałam, że Oni mi łaski nie robią i niech sobie szukają kogoś innego, kto im będzie przychodził za marne pieniądze do przedszkola.... no i wtedy spokorniała trochę, ale ja się grzecznie pożegnałam i wyszłam... No i niedługo potem telefon od mojego proboszcza, żebym Go nie wystawiała i że On już teraz będzie wszystkie formalności z kurią załatwiał a ja żebym się nie wygłupiała i wzięła tą katechezę... Edytowane przez gkatarzynka Czas edycji: 2012-10-08 o 17:53 |
|
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() udało nam się wyjść na dobrą godzinkę, obskoczyłam pocztę, rossmanna ( mam krem na zmary buhahahah) i biedronę, kto planuję dziecko następne to polecam dostawkę, jedziemy tym jak burza
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-10-08 o 18:36 |
|
|
|
|
#2274 |
|
Zadomowienie
|
Hania śpi od 18.30. Dobrze, że zdążyłam Ją wykąpać
Normalnie nie wiem co się z Nią dzieje... wstała dziś o 8.45, potem szaleństwa i jedzenie, drzemka od 11.30 do 13.10, potem jedzenie, zabawa, jedzenie, marudzenie i zasnęła o 16.15, spała do 17.15... o 18 zaczęła strasznie ziewać, trzeć oczka i marudzić niesamowicie więc na szybko przygotowałam kąpiel, potem nakarmiłam i nie śpiącą odłożyłam do łóżeczka... po czym poszłam wlać wody do nawilżacza powietrza... jak wróciłam Hania już spała ... Cieszę się niesamowicie, ale coś mi tu śmierdzi![]() Poza tym muszę pochwalić Hankę, bo sie w końcu wzięła za siebie i dziś przyjęła pozycję na czworaka -tzn wyprostowane ręce, podniesiony brzuszek i na kolankach się trzymała chwilkę... tylko moje brawa Ją wybiły z rytmu i się "rozjechała" Dobra, idę trochę kuchnię ogarnąć, bo Mąż zaraz z pracy wróci, a tam sodoma i gomora... Konia, dzięki za potwierdzenie... ja też tak to właśnie zapamiętałam... poza tym ostatnio w tematach religijnych jestem głównie w przedszkolu więc naukowo się nie rozwijam w tę stronę... no i jak już mówiłam skończyłam trochę inne studia, bo nauki o rodzinie - wprawdzie na wydziale teologii (i dlatego mogę uczyć religii w przedszkolu i podstawówce a wyżej już nie mam uprawnień) ale to nie to samo co teologia, którą skończył mój Mąż kochany...ale to ja w katechezie pracuję,.... cóż, takie życie ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Dzieweczki, powiedzcie mi, czy ja mogę do zupki Hankowej dodać pora troszkę? No i nie wiem co z buraczkiem czerwonym... Brakuje mi pomysłów na gotowanie... a nie chcę dawać Jej tylko gotowych słoiczków skoro mam swoje warzywka... |
|
|
|
#2275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ania jeszcze nie wpadla na to zeby ruszyc na czterech do przodu ale bujanie odchodzi non-stop, a mama siedzi i patrzy w zachwycie ![]() A odnosnie warzyw to ja bym dodala oba. Dobranoc, Ania spika a 'Czas honoru' czeka
|
|
|
|
|
#2276 |
|
Zadomowienie
|
Zazdroszcze wam tych bujania na brzuszkach. Moja Basia ciągle jest na zgiętych rączkach, jeszcze nie udało się jej wyprostować, strasznie ciężko jej to idzie ehh...
Za to dzisiaj w wannie robiła ługi-bugi brzuszkiem tak na boczek wyginała, nie wiem co to miało być ale bardzo zabawnie to wyglądało. Z przyjemnych rzeczy to dzisiaj Basia skończyła 7 miesięcy a z nie- przyjemnych to mamy cyckowy kryzys. Mała nie chce w dzień cyca. To znaczy jeść by się chciało, ale jak ją przystawiam to wygina mi się niesamowicie i odpycha i nie daje rady, poddaje się ehh... Dzisiaj karmiałam ze 2 razy od rana, piersi bolą, odciągałam nadmiar ale i tak pełno mleka, w nocy było lepiej ale co tam jak ona na wpół przytomnie jadła. Smutno mi strasznie i będę walczyć, mam nadzieję, że podołam i młodej się odmieni...
|
|
#2277 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
O dostawce to juz mam w myslach w planie przyszlosciowym
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj Was nadrobie o ile mi się uda. A u Nas fatalnie TŻ od czwartku chory z dnia na dzień było coraz gorzej, ale już mu przechodzi pomału, ale za to od wczoraj wzięło mnie i jest coraz gorzej ![]() Boję się, że Michałek się zarazi ![]() ![]() ![]() W weekend byliśmy u teściów więc nie miałam zbytnio jak pisać. Zamówiłam dziś Michałkowi pieska szczeniaczka FP i warsztacik FP Czy Wasze dzieci też w nocy budzą się po kilka razy 4-5-6 itp ? Ja po prostu już nie wyrabiam z tym wszystkim Michałek co zaśnie budzi się, nie ma nocy by nie budził się kilka razy ja nie wiem co mu jest ![]() Dziś też już się zaczyna ledwo co zasnął i się obudził teraz znowu zasnął ciekawe na jak długo ![]() TŻ ma dziś nockę
|
|
|
|
#2279 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie martw sie i na Basie przyjdzie czas,ze zacznie sie przemieszczac.Erykowi tez sie nie spieszy zbytnio.Moja Wiki tez pozno zaczela,za to jak zaczela to na calego,nie chodzila,a biegala
|
|
#2280 | |||
|
Zakorzenienie
|
A na i od jakiegoś czasu Michałek mówi BA-BA a nawet i MA-MA ale te baba chyba dlatego że często do Niego mówie BABA BU nie wiem czemu
![]() Cytat:
do ikei nie pójdę bo u Nas w mieście niestety nie ma ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() Ja nie obcinałam ani razu ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- dziewczyny a powiedzcie mi kiedy dziecku można dać jakieś jogurty typu danio itp. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- dziękujemy
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

No i musi dostać, bo inaczej jest krzyk, płacz... wszystko. A ta odrobinka na pewno jej nie zaszkodzi. Zanim ona zje ziarenko ziemniaczka to ja mam pół obiadu za sobą 
Słoików juz trochę w życiu widziałam i jadłam 

Monia co to za kosciol ze "babka" chrztu udziela? jakie wyznanie? 

TŻ od czwartku chory z dnia na dzień było coraz gorzej, ale już mu przechodzi pomału, ale za to od wczoraj wzięło mnie i jest coraz gorzej