Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-07, 22:17   #2221
mama d
Raczkowanie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Zmykam spać. .. Jutro TŻ ma urodziny więc jutro, ja wstaje i ja robię śniadanie
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 22:26   #2222
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Kupilam dzis Hani sliniaczek z dynia..w tesco.
Gosiu ja to lubie garden centre bo w nich jest tyleeeee wiejskich rzeczy,swego czasu tzn wydawalam tam za duzo pieniedzy na kwiaty,doniczki I inne ☠☠☠☠☠☠☠yozdoby swiateczne tam kupujemy.
Eryk na Halloween ma pajac kosciotrupa z czapeczka i kupilam juz mu na gwiazdke sliniak,ktory po nacisnieciu gra kolede i skarpety z reniferami
Zazdroszcze ci ogrodu,ja juz doczekac sie nie moge,mam nadzieje,ze do wiosny bedziemy miec dom z ogrodkiem
Stary 2012-10-07, 22:53   #2223
Karinio
Zakorzenienie

Moniu,dziękujemy Ja z kolei nie znam Garden...To super zakup śliniaczka.
Gosiu,a bo jakoś tak nie chciałam tego pisać publicznie
Widziałam w 99 pi stores na grudniowe święta różne pierdołki,bompki itp i podobały nam się napisy zawieszki na drzwi zwłaszcza jeden Merry Christmas,ale na Halloween mąż chciał kupić małego święcego duszka.
Karolco,to super że Ewelinka grzeczna ale przepraszam,bo jak przeczytałam że wypierdzała czopek,to się zaśmiałam Oby,była nocka ok

Mały wkońcu zasnął i normalka,że musi powalczyć niewiem po co przewracając się na brzuch,wstaje na kolana i skacze jak zająć.
Senny dzień mam,raczej miałam po obiedzie oczy mi się kleiły

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
O,to jutro ważny dzień tż-ta.Sto lat i jestem ciekawa co na jutro szykujesz

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Chciałam kupić pojemniczki http://www.99pstoresltd.com/ViewProd...ubcat_Code=167 ale nie było a zapomniałam się zapytać.No,ale kupiłam właściwą butelke z płynem do robienia baniek.
Mały zaciekawiony i próbuje łapać.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Eryk na Halloween ma pajac kosciotrupa z czapeczka i kupilam juz mu na gwiazdke sliniak,ktory po nacisnieciu gra kolede i skarpety z reniferami
Zazdroszcze ci ogrodu,ja juz doczekac sie nie moge,mam nadzieje,ze do wiosny bedziemy miec dom z ogrodkiem
Ja też bym chciała.W przyszłym roku,jak skończy nam się umowa.

Nasz mały jadł dzisiaj to http://www.heinzbaby.co.uk/products/...us-months.aspx i mu smakowało

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Dzis poszlismy do kosciola na 17 bo byl harvest festival,Hanka chciala podrzec kaiazeczke z psalmami.
Nasz weekend spokojny,ale lily bo tz w domku a nie w pracy.
Tz ma nowa pasje...tzn zawsze chcial latac...ale teraz jest nawet na jakims forum I ma jechac na spotkanie...o latanie paralotnia chodzi tym razem
Dobrych nocek
Ups,chyba jej nie podpasowała książeczka
To dobrze,że spokojny noi tż był w domu.Fajnie
Fajna pasja i odważna

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

A i Gosiu pisałaś,że kupiłaś grające skarpety Erykowi.Jak ostatnio byłam w Nextcie to widziałam strój mikołaja dla chłopczyków,a dla dziewczynek mikołajki.Dla tych 2 wydawały mi się bardziej urocze. Tak w ogóle było 50% off,ale nic nie kupiłam.
Czekamy z mężem na boxing Day

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
w
Oskar ma teraz okres gdzie ciągle chce siedzieć.... sam jeszcze do siadu się nie garnie ale jak się go posadzi i obłoży dookoła to jest mega szczęśliwy i uderza rączką po łóżku i cały czas pokazuje swoje perełki
mamy weekend szczerości do bólu z TŻ .... i przez to waśnie i kłótnie... no ale czasem trzeba powiedzieć co mu na wątrobie lezy aby potem było OK
To super,że jest zadowolony Mnie też rozwała,jak mój młdozieniec się uśmiechnie i widać mu dwa dolne zęby.
Dobrze,przynajmniej wyrzucicie co wam leży i oczyści między wami atmosfere.

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-10-07 o 22:50
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 23:01   #2224
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość

Ja też bym chciała.W przyszłym roku,jak skończy nam się umowa.

A i Gosiu pisałaś,że kupiłaś grające skarpety Erykowi.Jak ostatnio byłam w Nextcie to widziałam strój mikołaja dla chłopczyków,a dla dziewczynek mikołajki.Dla tych 2 wydawały mi się bardziej urocze. Tak w ogóle było 50% off,ale nic nie kupiłam.
Czekamy z mężem na boxing Day
To umowe na ile macie?My mielismy pierwsza na pol roku,a teraz to obowiazuje nas miesieczne wypowiedzenie.
Sliniak grajacy kupilam,a skarpetki nie graja,ale sa swiateczne z reniferami
O to musze przejsc sie do Nexta zobaczyc te stroje.A 50% to na to bylo,czy na inne rzeczy?Bo jak nie ma przeceny to musze wziac Radka ze soba z jego karta pracownicza,zeby znizke miec
Cholera,a mialam nie chodzic do sklepow.Wlasnie suszy mi sie kolejna partia ubran na nowy rozmiar.Przeholowalam jak zwykle.Mlody ma ciuchow o wiele za duzo.A wszystko przez to,ze jest tyle ladnych rzeczy i nie moge sie powstrzymac.Zla na siebie jestem,ze trace wszystko,zamiast cos oszczedzic
Stary 2012-10-07, 23:19   #2225
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
To umowe na ile macie?My mielismy pierwsza na pol roku,a teraz to obowiazuje nas miesieczne wypowiedzenie.
Sliniak grajacy kupilam,a skarpetki nie graja,ale sa swiateczne z reniferami
O to musze przejsc sie do Nexta zobaczyc te stroje.A 50% to na to bylo,czy na inne rzeczy?Bo jak nie ma przeceny to musze wziac Radka ze soba z jego karta pracownicza,zeby znizke miec
Cholera,a mialam nie chodzic do sklepow.Wlasnie suszy mi sie kolejna partia ubran na nowy rozmiar.Przeholowalam jak zwykle.Mlody ma ciuchow o wiele za duzo.A wszystko przez to,ze jest tyle ladnych rzeczy i nie moge sie powstrzymac.Zla na siebie jestem,ze trace wszystko,zamiast cos oszczedzic
Przedłużyliśmy ją na rok,bo w przyszłym roku mamy plany znaleść jakiś domek z ogrodem.
Aa,to ja niewiem jak ja czytam Te stroje kosztowały normalnie,ale na inne ciuszki było 50% off.No widzisz,Radziu i jego karta się napewno przydadzą
Jak tu nie kupować,skoro tyle fajnych ciuchów w sklepach dla dzieci.

A apropo ciuchów,dostałam smsa dzisiaj bo jakaś dziewczyna/kobieta była zainteresowana kupnem ciuszków i przewijaka,ale niestety już poszło.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

http://kwejk.pl/obrazek/41565/jack-daniels.html
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 23:41   #2226
gosia261282
Gang Iren

Mialam pisac,ze Eryk w koncu nauczyl sie zdejmowac jak ma cos zarzucone na twarz.Z reguly jest to pielucha tetrowa,ktora sam sobie zarzuca.Ale nie zawsze mu sie udawalo zdjac i sie denerwowal,a teraz myk i nie ma na buzi.Jak sobie zarzucam pieluche to tez sciaga

Dalam dzisiaj Mlodemu pierwszy raz dynie z ziemniakiem z Hippa.Smierdzi strasznie,ale bardzo mu smakowala.
I dostal tez taka chrupke kukurydziana marchewkowa Organix,ale juz raczej tego nie kupie.Brudzi cholerstwo strasznie.Nie wiem czy w Pl tez to jest?
Stary 2012-10-07, 23:46   #2227
karolca
Zakorzenienie

Gosia, w PL nie widziałam takiego cuda co nie znaczy, że nie ma Może są, ale nie jestem zainteresowana.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 23:54   #2228
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Gosia, w PL nie widziałam takiego cuda co nie znaczy, że nie ma Może są, ale nie jestem zainteresowana.
Nic nie stracilas w kazdym badz razie.Ja tam nie polecam,zwykle chrupki lepsze.Ale ja lubie wszelkie nowosci testowac,wiec pewnie z ciekawosci inne wydziwy tez kupie
Eryk bedzie robil za krolika doswiadczalnego
Stary 2012-10-08, 00:13   #2229
karolca
Zakorzenienie

Ktoś musi
Kiedyś takich "wynalazków" nie było więc teraz ciekawe mamusie muszą wszystkiego spróbować

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

nie opłaca mi sie dzisiaj isc spac mloda budzi sie z placzem co godzine ani czopek ani zel nie przynosi ulgi. a zazwyczaj mialam spokój na przynajmniej pół nocy.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-10-08, 04:17   #2230
karolca
Zakorzenienie

Taaaa
dzien byk fajny za to noc. Fatalna. Pobudka z placzem co godzine. Mniej wiecej. I jeszcze za godzine TZ wstaje do pracy...
Spaaaac!!!!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-10-08, 07:36   #2231
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej

u nas cała noc przespana aż mi dziwnie było spać tak całą noc U nas weekend minął intensywnie ale przyjemnie idę Was nadrobić

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 07:45   #2232
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Hej

u nas cała noc przespana aż mi dziwnie było spać tak całą noc U nas weekend minął intensywnie ale przyjemnie idę Was nadrobić
Gratuluje i zazdroszcze. U mnie nocka beznadziejna. Lepiej pewnie bym sie czula nie spiac w ogole.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-10-08, 08:24   #2233
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Zniósł jakoś gości czy sprzedaż auta??

Fajnie, że Wam się udało sprzedać skoro aż z mazur przyjechał, to chyba było pewne że kupi a zadowoleni jesteście z ceny,czy kupiec mocno się targował?
Chodziło mi o sprzedaż auta gości lubi więc nie ma problemu ale to autko było jego oczkiem w głowie i miał takiego fajnego kopa Jak pan pojechał to Antek się popłakał Nie nie targował się gościu kupił za tyle ile chcieliśmy

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Tynka super zakupki kombinezon sliczny! Ja wylicytowalam ostatnio taki dla Julci na teraz 62/68 http://www.ebay.de/itm/180982729779?...#ht_844wt_1399 ten i jeszcze jeden taki sam tylko ze nowka z metkami i tamten za 5€ hehe bede miala na zmiane, albo wystawie na ebay'u potem.

Tez mi sie wydaje ze dziewczyny pisaly o niedoborze wit.D3 w kwestii pocenia sie (na potylicy chyba sie objawia wlasnie). Albo wit K to byla. Jedna z tych dwoch

Nowaken, to sie pewnie wyspalas jak maz czuwal w nocy? super
Wyspałam sie wyspałam

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Ale tu pusto!

A ja sobie właśnie moczę nóżki w gorącej wodzie przykryta kocykiem i popijam herbatkę z syropem malinowym i lipą...liczę że jutro się będę czuć trochę lepiej
Mnie nie było bo byłyśmy z kumpelą na piwku w knajpce bo wreście udąło nam sie wyjść

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dzien dobry

pierwsza

czekam, az Mateuszek zje i ruszam w pola biegac, mam nadzieje ,ze sasiedzi nie pomysla,ze oszalalam

jedziemy na niedziele i poniedziałek, na wczasy do babci bo u babci to istne wakacje i dla mnie i dla Mateuszka w sumie to dlatego ,ze chcialam isc do lekarki zapytac o to ciemiączko i sama chcialam sie przebadac, Karo ty mnie natchnelas, od porodu nie badalam krwi , lepiej spr co i jak.
udanych wczasów

Cytat:
Dzien dobry!
Musze pochwalic Eryczka,bo zaczal przekrecac sie z brzuszka na plecy Ale to chyba powinno odwrotnie byc,nie?Najpierw na brzuszek z pleckow? Ale to nie przypadek,bo piec razy pod rzad tak zrobil.

Fajnie

Oj to nie wiem co poradzic,moze on nie jest zbyt wyciszony o tej porze?Macie cisze wieczorem do spania?
Eryk sam sobie ustalil chodzenie spac o 19-19:30,musielismy kapiel robic wczesniej,bo byl juz zmeczony i zasypial bez kapieli.Ale on malo spi w ciagu dnia,drzemki ma pol godzinne dwie,czasem pospi godz.ale to z reguly jak spacer jest.Najpozniej spi do 16,wiec o 19 juz jest zmeczony i zasypia na noc.I powiem ci ze bardzo mnie to cieszy,bo mam wieczor dla siebie,moge odetchnac.Trzymam kciuki,zeby u was tez sie to unormowalo!
dla Eryczka

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Jutro idziemy na USG brzucha,a w srode kontrolna morfologia i hematolog...wiec tydzien lekarski przed nami. Jednak ciesze sie,ze sytuacja jest pod kontrola

Cytrynka
pewnie Cie to nie pocieszy, ale wydaje mi sie,ze niekiedy dzieci poprostu maja taki "zegar biologiczny", ze chadzaja spac pozniej. Dzieci znajomych padaja dopiero o 22,a wczesniej za nic nie da sie ich "ubic". A jak chodzili spac o 20 to wstawali wypoczeci o 4 rano.

U nas tez samo sie to jakos ulozylo,ze Rob spi na noc najpozniej o 19:30. Choc staram sie troche przesunac,bo byl czas,ze chcial zasypiac juz o 18:30...Troche to uciazliwe,bo jednak czasem chcialoby sie gdzies wyjsc i nie musiec wracac po Teleekspresie.

Wczoraj Rob skonczyl 7 mc i z tej okazji spotkal sie ze swoim kolegą z pokoju szpitalnego. Róznica miedzy Nimi to 7h Smiesznie sie tak obserwuje dzieciaki z tego samego dnia. Jak roznie przebiega rozwoj. Jedne rozwijaja sie szybciej ruchowo,a inne "gadajaco". Kolega Roba robi sławetne "papa" i mowi "neee" "mama"..ale wlasnie pod katem przemieszczania i tzw.sprawnosci fizycznej "wolniej" postepuje. Chlopaki usilnie probowaly pacac sie po glowach i wsadzac palce do oczu. Nie obylo sie bez ryku,gdyz Rob sie przestraszyl "charczenia" kolegi i cykor jeden rozwyl kilka razy. No coz ma prawo,bo ja sama sie wystraszylam.
...a pamietam jeszcze jak lezeli obok siebie w "mydelniczkach" szpitalnych. Jak ten czas leci..
dla Roba i trzymamy kciuki za wynki

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
a czy to nie obciaza zbyt mocno stawow dziecka? to tak troche jakby dziecko trzymac pod paszki i ono skacze ....do mnie nie prxzemawiaja takie urzadzenia , ale to moje zdanie, wg mnie wszystko musi byc kolejno, czworaczkowanie , wstawanie i potem chodzenie

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

a ogólnie to Dzień dobry

właśnie wróciłam z dżungli dla dzieci i pije kawkę, bo mnie coś łepek boli od tych wrzasków
Ja jestem przeciwnikiem takich zabawek bo znam opinię ortopedy na ten temat no i może ze wzgledu problemów Antka jestem przewrażliwiona. Ja zobaczę czy Ania będzie na czworakach urzędować bo Antek wstał i poszedł on nawet za rękę nie mógł być prowadzony

Cytat:
widziałam zdjęcia na FB Ewelinka wymiata

Oskar ma teraz okres gdzie ciągle chce siedzieć.... sam jeszcze do siadu się nie garnie ale jak się go posadzi i obłoży dookoła to jest mega szczęśliwy i uderza rączką po łóżku i cały czas pokazuje swoje perełki

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

mamy weekend szczerości do bólu z TŻ .... i przez to waśnie i kłótnie... no ale czasem trzeba powiedzieć co mu na wątrobie lezy aby potem było OK
Szczerość w stosunku do tz hmmm jak kąpałam Anię w piątek a mój tz mówi do mnie tak "ty to w ciagu dnia jak Ania śpi powinnaś się położyć" więc nie wytrzymałam "to jak będziecie po sobie sprzątać ukladać to co wyprasuję i nie będziecie wszędzie bałaganić albo posprzątacie po kolacji a nie zawiniecie tyłki i sobie idziecie posiedzieć to ja będę wstanie może się położyć" ale mnie wkuł tym tekstem No i dało rezultat w sobotę mi tz posprzątał mieszkanko, potem zrobił obiad więc może coś dotarło. No i mój tz jest osobą która potrzebuje wstrząsu czasami.

Cytat:
sto lat dla tz

Cytat:
Gratuluje i zazdroszcze. U mnie nocka beznadziejna. Lepiej pewnie bym sie czula nie spiac w ogole.
Ja właśnie wczoraj policzyłam ze od prawie miesiąca źle śpię dzięki Anii więc bardzo dobrze Cię rozumiem

Stary 2012-10-08, 08:26   #2234
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Mialam pisac,ze Eryk w koncu nauczyl sie zdejmowac jak ma cos zarzucone na twarz.Z reguly jest to pielucha tetrowa,ktora sam sobie zarzuca.Ale nie zawsze mu sie udawalo zdjac i sie denerwowal,a teraz myk i nie ma na buzi.Jak sobie zarzucam pieluche to tez sciaga

Dalam dzisiaj Mlodemu pierwszy raz dynie z ziemniakiem z Hippa.Smierdzi strasznie,ale bardzo mu smakowala.
I dostal tez taka chrupke kukurydziana marchewkowa Organix,ale juz raczej tego nie kupie.Brudzi cholerstwo strasznie.Nie wiem czy w Pl tez to jest?
my jemy od tygodnia mi nie smakuje ale mlody sie zajada
Stary 2012-10-08, 08:29   #2235
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość

O,to jutro ważny dzień tż-ta.Sto lat i jestem ciekawa co na jutro szykujesz

Szykowałam spontan więc rano tylko zrobiłam uroczyste śniadanie i wstałam do małej, mimo jego kolejności a ... w piątek porywam go i wyjeżdżamy w góry, wynajęłam 4 domki i wielkie palenisko gdzie przyjedzie ponad 30 znajomych TŻ i będziemy świętować jego urodziny przy ognisku pod gołym niebem oczywiście wszystko jest owiane tajemnice i on o niczym nie wie
Będzie cudnie

Cytat:
.Zla na siebie jestem,ze trace wszystko,zamiast cos oszczedzic
Mam to samo

Cytat:
Oj kochana śle ci dużo pozytywnej energii.
Ja sama będę musiała coś wykombinować, bo Zosia wstaje o 5 rano i już nie chce spać
Nawet dziś wstałam jak tylko zaczęła kwękać bo myślałam, że jak ją nafutruje to pójdzie spać dalej ale nieeee = strzeliłam sobie w kolano bo od 4:30 się z nią bawiłam aż do 9 ... kiedy w końcu TŻ ją twardo przetrzymał w łóżeczku, mimo wielkiego lamentu i zasnęła, po kilunastu próbach ułożeni ajej do snu
Stary 2012-10-08, 08:38   #2236
gosia261282
Gang Iren

Czesc dziewczynki!
Zimno dzis na dworze,7 st z rana.Rekawiczki pojda w ruch,co by rece nie przymarzly mi do raczki od wozka
Strasznie mam wrazliwe dlonie na zimno.

Cytat:
Taaaa
dzien byk fajny za to noc. Fatalna. Pobudka z placzem co godzine. Mniej wiecej. I jeszcze za godzine TZ wstaje do pracy...
Spaaaac!!!!
U mnie tez nieciekawie.Tzn Eryk tez ciagle sie budzil,tyle ze nie z placzem.Gadal i pokrzykiwal.A jak do niego nie przychodzilam to krzyczal coraz glosniej,ale na wesolo

Cytat:
Chodziło mi o sprzedaż auta gości lubi więc nie ma problemu ale to autko było jego oczkiem w głowie i miał takiego fajnego kopa Jak pan pojechał to Antek się popłakał Nie nie targował się gościu kupił za tyle ile chcieliśmy
za sprzedaz auta.Super wiadomosc.

Cytat:
Szykowałam spontan więc rano tylko zrobiłam uroczyste śniadanie i wstałam do małej, mimo jego kolejności a ... w piątek porywam go i wyjeżdżamy w góry, wynajęłam 4 domki i wielkie palenisko gdzie przyjedzie ponad 30 znajomych TŻ i będziemy świętować jego urodziny przy ognisku pod gołym niebem oczywiście wszystko jest owiane tajemnice i on o niczym nie wie
Będzie cudnie
O,ale fajnie!Fajna niespodzianka
A Mala jedzie z wami?
Stary 2012-10-08, 08:39   #2237
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Będzie cudnie

Mam to samo

Ja sama będę musiała coś wykombinować, bo Zosia wstaje o 5 rano i już nie chce spać
Nawet dziś wstałam jak tylko zaczęła kwękać bo myślałam, że jak ją nafutruje to pójdzie spać dalej ale nieeee = strzeliłam sobie w kolano bo od 4:30 się z nią bawiłam aż do 9 ... kiedy w końcu TŻ ją twardo przetrzymał w łóżeczku, mimo wielkiego lamentu i zasnęła, po kilunastu próbach ułożeni ajej do snu
No to zapowiada Wam się fajny weekend

Stary 2012-10-08, 09:47   #2238
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
to najlepszego dla niego

Cytat:
czuć już świętami

Cytat:

Ja kupiłam 2 razy szpinak z ziemniakami z Hippa i wywaliłam zaraz po otwarciu bo zepsuty ;/
No to teraz Eryk ma zabawę - ściąganie pieluszki

Cytat:
Ktoś musi
Kiedyś takich "wynalazków" nie było więc teraz ciekawe mamusie muszą wszystkiego spróbować

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

nie opłaca mi sie dzisiaj isc spac mloda budzi sie z placzem co godzine ani czopek ani zel nie przynosi ulgi. a zazwyczaj mialam spokój na przynajmniej pół nocy.
Współczuję

Cytat:
Hej

Gratulacje

Cytat:

Wyspałam sie wyspałam

Mnie nie było bo byłyśmy z kumpelą na piwku w knajpce bo wreście udąło nam sie wyjść

udanych wczasów

dla Eryczka

dla Roba i trzymamy kciuki za wynki

Ja jestem przeciwnikiem takich zabawek bo znam opinię ortopedy na ten temat no i może ze wzgledu problemów Antka jestem przewrażliwiona. Ja zobaczę czy Ania będzie na czworakach urzędować bo Antek wstał i poszedł on nawet za rękę nie mógł być prowadzony

Szczerość w stosunku do tz hmmm jak kąpałam Anię w piątek a mój tz mówi do mnie tak "ty to w ciagu dnia jak Ania śpi powinnaś się położyć" więc nie wytrzymałam "to jak będziecie po sobie sprzątać ukladać to co wyprasuję i nie będziecie wszędzie bałaganić albo posprzątacie po kolacji a nie zawiniecie tyłki i sobie idziecie posiedzieć to ja będę wstanie może się położyć" ale mnie wkuł tym tekstem No i dało rezultat w sobotę mi tz posprzątał mieszkanko, potem zrobił obiad więc może coś dotarło. No i mój tz jest osobą która potrzebuje wstrząsu czasami.

sto lat dla tz

Ja właśnie wczoraj policzyłam ze od prawie miesiąca źle śpię dzięki Anii więc bardzo dobrze Cię rozumiem
i bardzo dobrze mu powiedziałaś.
Mój też czasem potrzebuje wstrząsu.
Szczególnie że on jest osobą że jak ma powiedzieć komuś coś miłego to tak jakby zaraz język miał mu odpaść a przykrymi słowami sypie jak magik z rękawa.
Stary 2012-10-08, 09:48   #2239
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie cudnie

Mam to samo

super pomysł Właśnie Mała z Wami jedzie??

dobry nocka ok pobudka 22.30, 2,6 , 7.30 z niespaniem do 8.30 za to z zabawą w łóżku no a potem pospaliśmy jeszcze do 9.10 :P
No i zaś wkurzył mnie dziadek TŻ bo zostawiłam Oskara samego w łóżeczku a ten zaraz przy nim więc mówię któryś raz z kolei "jak nie marudzi to niech dziadek go zostawi bo potem ja muszę ciągle przy nim być." no i dziadek odszedł a mały ryk bo nikogo przy nim nie ma
Stary 2012-10-08, 09:57   #2240
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Czesc dziewczynki!
Zimno dzis na dworze,7 st z rana.Rekawiczki pojda w ruch,co by rece nie przymarzly mi do raczki od wozka
Strasznie mam wrazliwe dlonie na zimno.
mam to samo - w zimę mam ręce jak drwal - popękane i obolałe

Po mała przyjeżdżają dziadki, bo planujemy zostać tam cały weekend

Dziękuję w imieniu TŻ za życzenia )

Kurcze - Zocha jest taka marudna czyżby to skok .... idę poszperać po necie.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Jak w pysk strzelił SKOK ... Zosia w piątek skończyła 33 tydzień:
33-37 tygodni (kategorie)

Około 36-40 tygodnia Twoje dziecko zaczyna zauważać i rozumieć, że świat można podzielić na grupy. Dziecko zauważa, ze rzeczy mogą mieć cechy wspólne np. mogą brzmieć lub pachnieć podobnie.
Niektórzy badacze uważają, ze w tym okresie zaczyna rozwijać sie inteligencja. Kiedy dziecko zaczyna dzielić świat według kategorii jego sposób myślenia zaczyna być podobny do myślenia dorosłych. Dlatego zaczynamy lepiej rozumieć własne dzieci, ponieważ myślą w podobny sposób do naszego.

Nowe umiejętności:
  • Pokazuje, ze rozpoznaje kształty
  • Pokazuje, ze uważa, iż coś jest zabawne – za pomocą - gestów czy odgłosów
  • Pociesza/przytula swoje zabawki
  • Robi miny do własnego odbicia w lustrze
  • Po raz pierwszy jest zazdrosne, gdy mama lub tata przytula inne dziecko
  • Bierze inicjatywę do zabawy
Ja od siebe bym jeszcze dodała : nie może sobie znaleźć miejsca, nie chce spać, brak apetytu, chce się tulić i nosić, nic je nie bawi a jak się bawi to robi sobie krzywdę - wisząc na zębach przy stole, najeżdżając na siebie krzesełko do karmienia, wali się w głowe zabawkami itp :pal a:
Stary 2012-10-08, 09:59   #2241
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
to najlepszego dla niego

czuć już świętami

Ja kupiłam 2 razy szpinak z ziemniakami z Hippa i wywaliłam zaraz po otwarciu bo zepsuty ;/
No to teraz Eryk ma zabawę - ściąganie pieluszki

Współczuję

Gratulacje

i bardzo dobrze mu powiedziałaś.
Mój też czasem potrzebuje wstrząsu.
Szczególnie że on jest osobą że jak ma powiedzieć komuś coś miłego to tak jakby zaraz język miał mu odpaść a przykrymi słowami sypie jak magik z rękawa.
Ja ostatnio się nie szczypię walę prosto z mostu. Oj tak świętami czuć na maksa jak tylko przeleci 1 listopad to rozkręci się na maksa

Stary 2012-10-08, 10:01   #2242
emigra
Zakorzenienie

hej mamuski

u nas malo spanka, najpierw o 00:00 mloda sie obudzila, wiec wzielam ja odrazu do siebie do lozka, pomarudzila i zasnela, pozniej chyba o 2.30 sie znowu obudzila ale tu miala ze 2h problem z zasnieciem :/ no ale zasnela i pospalysmy do 7.30

teraz mloda ma pierwsza drzemke, posprzatalysmy razem mieszkanko, wstawilysmy jedno pranie do prania, drugie do suszenia, wymylysmy klatke schodowa no i teraz moge odpoczac
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:56   #2243
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
A sloiczek sprawdzalas przed otwarciem,byl szczelny?Mi sie jeszcze nie zdarzylo,ale nie mam duzego doswiadczenia,bo Eryk lacznie moze z 8 sloiczkow zjadl (tzn szklo zostawil,zjadl zawartosc ).Wczoraj jadl tez kalafiorek z maminego talerza.Czasem sie z nim dziele,nieraz krzyczy na mnie,ze mam mu cos dac.Ostatnio tak bylo z jogurtem,musial troszke dostac

Cytat:

Po mała przyjeżdżają dziadki, bo planujemy zostać tam cały weekend
To poszalejecie
Pierwszy raz bez dziecka?
Oj ja bym chyba nie dala rady,na kilka godz moze tak,ale na dluzej nie bardzo.Ta pepowina jeszcze sie trzyma Pomijajac fakt,ze Eryk nie dal by rady bez cycusia
Stary 2012-10-08, 11:01   #2244
karolca
Zakorzenienie

Gosia, u mnie Ewelina już "przychodzi" aby dać jej coś z talerza No i musi dostać, bo inaczej jest krzyk, płacz... wszystko. A ta odrobinka na pewno jej nie zaszkodzi. Zanim ona zje ziarenko ziemniaczka to ja mam pół obiadu za sobą

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-10-08, 11:15   #2245
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Gosia, u mnie Ewelina już "przychodzi" aby dać jej coś z talerza No i musi dostać, bo inaczej jest krzyk, płacz... wszystko. A ta odrobinka na pewno jej nie zaszkodzi. Zanim ona zje ziarenko ziemniaczka to ja mam pół obiadu za sobą
u nas to samo jak przyjde sobie z jedzeniem do pokoju gdzie Seba pełza po podłodze to ten hop siup jest przy mojej nodze, otwiera buzie, szturcha ręką moją nogę i pokrzykuje więc też musze coś dać, czasem pomaga tylko oblizanie łyżki mega zasmakował mu jogurt jagodowy i pomidorowa bo nie chciał odejść odemnie a jak spróbował kisielu to sobie poszedł z powrotem do zabawek
Stary 2012-10-08, 11:22   #2246
koniakonia
Zakorzenienie

Heja

Nikki a jak rozpoznałaś ,że zepsute to żarełko? bo te słoiczki ze szpiniakiem, brokułem czy dynią lubia przyczadzić troszkę Słoików juz trochę w życiu widziałam i jadłam , ale jeszcze mi się zepsuty nie trafił, jak sloik "pyknie' to raczej nie powinien być zepsuty.

U nas ok, dzisiaj pogoda do d..y wiec grzejemy tyłki w domku, tż mial jechać w delegacje , ale jednak jedzie w środę.

Życzę Wam dobrego dnia , ja mam jakiś dobry humorek , powiem Wam,że od kiedy wpierniczam na śniadanie owsiankę jestem jakaś pogodniejsza
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 11:51   #2247
MoniaHan
Wtajemniczenie

Witajcie,
Karolca wspolczuje nocki...u nas tez srednio bylo, bo Hanie sluz gdzies gleboko w nosku chyba meczy i sie wierci w nocy i wybudza, a na dodatek dzisiejsza drzemka nr 1 zamiast tradycyjnych 2h trwala jedyne 45min (??).

Karinio no Garden Centre (czyli centra ogrodnicze) u Ciebie tez pewnie sa, sa wszedzie w UK.czesto sa za miastem.
a moj Tz i jego pasje...hmmm pasje zmieniaja mu sie srednio co kilka miesiecy.

Nowaken znam sentyment do samochodow, kiedys Tz sprzedawal swojego VW Scirocco mk 1...bardzo klimatyczne auto, wtedy mialo chyba 25lat, czyli starsze bylo od Tz, siedzialam w pracy i lezka mi poleciala

Konia
nio owsianka smaczna jest..co prawda nie zauwazylam tej zalety ze poprawia humorale tez jadam codziennie (wg przepisu z ksiazki ktora na maila wrzucila Natkulec), gotuje kilka litrow i wekuje i mam z glowy robienie sniadan na kilka dni, tylko wrzucam rano do garnuszka i podgrzewam.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

a wlasnie zapomnialam...pasternak w sloiczku nie podszedl Hani...smak bardzo podobny do korzenia pietruszki wiec dosc specyficzny, za to domowej roboty zupka jarzynowa na cielecince smakowala i to bardzo

a to niespodziankaHa nia godzine temu sie obudzila z pierwszej drzemki..pofikala troche,wsadzilam ja do hustawki, wchodze do pokoju a ta sobie spi

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-10-08 o 11:53
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 11:55   #2248
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie,
Karolca wspolczuje nocki...u nas tez srednio bylo, bo Hanie sluz gdzies gleboko w nosku chyba meczy i sie wierci w nocy i wybudza, a na dodatek dzisiejsza drzemka nr 1 zamiast tradycyjnych 2h trwala jedyne 45min (??).

Karinio no Garden Centre (czyli centra ogrodnicze) u Ciebie tez pewnie sa, sa wszedzie w UK.czesto sa za miastem.
a moj Tz i jego pasje...hmmm pasje zmieniaja mu sie srednio co kilka miesiecy.

Nowaken znam sentyment do samochodow, kiedys Tz sprzedawal swojego VW Scirocco mk 1...bardzo klimatyczne auto, wtedy mialo chyba 25lat, czyli starsze bylo od Tz, siedzialam w pracy i lezka mi poleciala

Konia
nio owsianka smaczna jest..co prawda nie zauwazylam tej zalety ze poprawia humorale tez jadam codziennie (wg przepisu z ksiazki ktora na maila wrzucila Natkulec), gotuje kilka litrow i wekuje i mam z glowy robienie sniadan na kilka dni, tylko wrzucam rano do garnuszka i podgrzewam.
a no ja to gdzieś wyczytałam ze działa dobrze na humor , a może to takie placebo u mnie teraz, w każdym bądź razie jadam taką z miodem i dodaję cynamonu, ale zaraz zobaczę co tam Natkulec zapodała

a właśnie chciała kiedyś zapytać ....bo wspominałaś o kukurydzy do owsianki? że Tata Ci przywiezie i bedziesz robić owsiankę ...i się zdziwiłam ....co to za owsianka z kukurydzą ?

A Dziewczyny mam pytanie o kukurydzę? Skąd bierzecie dla dzieci? taką konserwową można? widziałyście gdzieś mrożoną może?
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 12:03   #2249
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
A sloiczek sprawdzalas przed otwarciem,byl szczelny?Mi sie jeszcze nie zdarzylo,ale nie mam duzego doswiadczenia,bo Eryk lacznie moze z 8 sloiczkow zjadl (tzn szklo zostawil,zjadl zawartosc ).Wczoraj jadl tez kalafiorek z maminego talerza.Czasem sie z nim dziele,nieraz krzyczy na mnie,ze mam mu cos dac.Ostatnio tak bylo z jogurtem,musial troszke dostac

To poszalejecie
Pierwszy raz bez dziecka?
Oj ja bym chyba nie dala rady,na kilka godz moze tak,ale na dluzej nie bardzo.Ta pepowina jeszcze sie trzyma Pomijajac fakt,ze Eryk nie dal by rady bez cycusia
tak sprawdzałam, był szczelny jak naciskałam na wieczko to nie pykał a jak otwierałam to pyknął dopiero.

U mnie też pępowina się trzyma .. choc jest trochę lepiej bo jeszcze z 2 miesiące temu jak jechałam sama na zakupy a TŻ zostawał z małym to ciągle się zastanawiałam co tam w domu słychać i musiałam choc raz zadzwonić zapytać się czy wszystko OK. A jak ostatnio byłam na zakupach to nawet nie pomyślałam o małym (egoistka ze mnie :P) , bo wiedziałam że TŻ jest z nim

Cytat:
Heja

Nikki a jak rozpoznałaś ,że zepsute to żarełko? bo te słoiczki ze szpiniakiem, brokułem czy dynią lubia przyczadzić troszkę Słoików juz trochę w życiu widziałam i jadłam , ale jeszcze mi się zepsuty nie trafił, jak sloik "pyknie' to raczej nie powinien być zepsuty.

U nas ok, dzisiaj pogoda do d..y wiec grzejemy tyłki w domku, tż mial jechać w delegacje , ale jednak jedzie w środę.

Życzę Wam dobrego dnia , ja mam jakiś dobry humorek , powiem Wam,że od kiedy wpierniczam na śniadanie owsiankę jestem jakaś pogodniejsza
Poznałam po tym że jak otwarłam to był przyschnięty i z boku już pleśń łapała... no ale zamknięty szczelnie bo pyknął przy otwieraniu.

Oskar ma drzemkę za 15min idę położyć się koło niego aby jak tradycyjnie po 40min się obudził to może zobaczy matkę i jeszcze pójdzie spać może uda mi się tak przedłużyć jego drzemki jak gkatarzynka pisała.

Mieliśmy jechać dziś do kontroli ale lekarka jest rano a TŻ w pracy więc jedziemy jutro popołudniu.

a dziś TŻ jedzie tak z grubsza zobaczyć domek jaki znalazł wczoraj do kupienia chce zobaczyć ja wygląda.
Stary 2012-10-08, 12:19   #2250
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
a no ja to gdzieś wyczytałam ze działa dobrze na humor , a może to takie placebo u mnie teraz, w każdym bądź razie jadam taką z miodem i dodaję cynamonu, ale zaraz zobaczę co tam Natkulec zapodała

a właśnie chciała kiedyś zapytać ....bo wspominałaś o kukurydzy do owsianki? że Tata Ci przywiezie i bedziesz robić owsiankę ...i się zdziwiłam ....co to za owsianka z kukurydzą ?

A Dziewczyny mam pytanie o kukurydzę? Skąd bierzecie dla dzieci? taką konserwową można? widziałyście gdzieś mrożoną może?
chodzilo mi o kasze kukurydziana bo chce gotowac owsianke dla Hani a wg Pieciu Przemian dla niemowlat nie gotuje sie owsianki na poczatku z samych platkow owsianych tylko sa propocje kasza kukurydziana/ platki owsiane, ale w tym kraju strasznie trudno dostac kasze kukurydziana, znalazlam odpowiednik angielski (corn grip, ale obsluga tesco nigdy nie slyszala o czyms takim), ale w tesco on-line jest i zamowilam w polskim sklepie tez.
w uk mrozona kukurydza w kazdym supermakecie, tutaj sporo sie tego je.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości