|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Zmykam spać. .. Jutro TŻ ma urodziny więc jutro, ja wstaje i ja robię śniadanie
|
|
|
|
#2222 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Zazdroszcze ci ogrodu,ja juz doczekac sie nie moge,mam nadzieje,ze do wiosny bedziemy miec dom z ogrodkiem
|
|
#2223 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Moniu,dziękujemy
![]() Gosiu,a bo jakoś tak nie chciałam tego pisać publicznie Widziałam w 99 pi stores na grudniowe święta różne pierdołki,bompki itp i podobały nam się napisy zawieszki na drzwi zwłaszcza jeden Merry Christmas,ale na Halloween mąż chciał kupić małego święcego duszka. Karolco,to super że Ewelinka grzeczna ale przepraszam,bo jak przeczytałam że wypierdzała czopek,to się zaśmiałam Oby,była nocka ok ![]() Mały wkońcu zasnął i normalka,że musi powalczyć niewiem po co przewracając się na brzuch,wstaje na kolana i skacze jak zająć. Senny dzień mam,raczej miałam po obiedzie oczy mi się kleiły ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Chciałam kupić pojemniczki http://www.99pstoresltd.com/ViewProd...ubcat_Code=167 ale nie było a zapomniałam się zapytać.No,ale kupiłam właściwą butelke z płynem do robienia baniek. Mały zaciekawiony i próbuje łapać. ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() Nasz mały jadł dzisiaj to http://www.heinzbaby.co.uk/products/...us-months.aspx i mu smakowało ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
![]() To dobrze,że spokojny noi tż był w domu.Fajnie Fajna pasja i odważna ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- A i Gosiu pisałaś,że kupiłaś grające skarpety Erykowi.Jak ostatnio byłam w Nextcie to widziałam strój mikołaja dla chłopczyków,a dla dziewczynek mikołajki.Dla tych 2 wydawały mi się bardziej urocze. Czekamy z mężem na boxing Day ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
Mnie też rozwała,jak mój młdozieniec się uśmiechnie i widać mu dwa dolne zęby. ![]() Dobrze,przynajmniej wyrzucicie co wam leży i oczyści między wami atmosfere. Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-10-07 o 22:50 |
||||
|
|
|
#2224 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Sliniak grajacy kupilam,a skarpetki nie graja,ale sa swiateczne z reniferami ![]() O to musze przejsc sie do Nexta zobaczyc te stroje.A 50% to na to bylo,czy na inne rzeczy?Bo jak nie ma przeceny to musze wziac Radka ze soba z jego karta pracownicza,zeby znizke miec ![]() Cholera,a mialam nie chodzic do sklepow.Wlasnie suszy mi sie kolejna partia ubran na nowy rozmiar.Przeholowalam jak zwykle.Mlody ma ciuchow o wiele za duzo.A wszystko przez to,ze jest tyle ladnych rzeczy i nie moge sie powstrzymac.Zla na siebie jestem,ze trace wszystko,zamiast cos oszczedzic
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aa,to ja niewiem jak ja czytam Te stroje kosztowały normalnie,ale na inne ciuszki było 50% off.No widzisz,Radziu i jego karta się napewno przydadzą ![]() Jak tu nie kupować,skoro tyle fajnych ciuchów w sklepach dla dzieci. A apropo ciuchów,dostałam smsa dzisiaj bo jakaś dziewczyna/kobieta była zainteresowana kupnem ciuszków i przewijaka,ale niestety już poszło. ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- http://kwejk.pl/obrazek/41565/jack-daniels.html
|
|
|
|
|
#2226 |
|
Gang Iren
|
Mialam pisac,ze Eryk w koncu nauczyl sie zdejmowac jak ma cos zarzucone na twarz.Z reguly jest to pielucha tetrowa,ktora sam sobie zarzuca.Ale nie zawsze mu sie udawalo zdjac i sie denerwowal,a teraz myk i nie ma na buzi.Jak sobie zarzucam pieluche to tez sciaga
![]() Dalam dzisiaj Mlodemu pierwszy raz dynie z ziemniakiem z Hippa.Smierdzi strasznie,ale bardzo mu smakowala. I dostal tez taka chrupke kukurydziana marchewkowa Organix,ale juz raczej tego nie kupie.Brudzi cholerstwo strasznie.Nie wiem czy w Pl tez to jest?
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, w PL nie widziałam takiego cuda
Może są, ale nie jestem zainteresowana.
|
#2228 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Eryk bedzie robil za krolika doswiadczalnego
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś musi
![]() Kiedyś takich "wynalazków" nie było więc teraz ciekawe mamusie muszą wszystkiego spróbować ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- nie opłaca mi sie dzisiaj isc spac
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaa
dzien byk fajny za to noc. Fatalna. Pobudka z placzem co godzine. Mniej wiecej. I jeszcze za godzine TZ wstaje do pracy... Spaaaac!!!!
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
u nas cała noc przespana U nas weekend minął intensywnie ale przyjemnie idę Was nadrobić
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje i zazdroszcze. U mnie nocka beznadziejna. Lepiej pewnie bym sie czula nie spiac w ogole.
|
#2233 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pan pojechał to Antek się popłakał Nie nie targował się gościu kupił za tyle ile chcieliśmyCytat:
![]() Cytat:
bo wreście udąło nam sie wyjść Cytat:
![]() Cytat:
dla EryczkaCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No i dało rezultat w sobotę mi tz posprzątał mieszkanko, potem zrobił obiad Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2235 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ... w piątek porywam go i wyjeżdżamy w góry, wynajęłam 4 domki i wielkie palenisko gdzie przyjedzie ponad 30 znajomych TŻ i będziemy świętować jego urodziny przy ognisku pod gołym niebem oczywiście wszystko jest owiane tajemnice i on o niczym nie wie Będzie cudnie ![]() Mam to samo Cytat:
Ja sama będę musiała coś wykombinować, bo Zosia wstaje o 5 rano i już nie chce spać ![]() Nawet dziś wstałam jak tylko zaczęła kwękać bo myślałam, że jak ją nafutruje to pójdzie spać dalej ale nieeee = strzeliłam sobie w kolano bo od 4:30 się z nią bawiłam aż do 9 ... kiedy w końcu TŻ ją twardo przetrzymał w łóżeczku, mimo wielkiego lamentu i zasnęła, po kilunastu próbach ułożeni ajej do snu
|
||
|
|
|
#2236 | |||
|
Gang Iren
|
Czesc dziewczynki!
Zimno dzis na dworze,7 st z rana.Rekawiczki pojda w ruch,co by rece nie przymarzly mi do raczki od wozka ![]() Strasznie mam wrazliwe dlonie na zimno. Cytat:
![]() Cytat:
za sprzedaz auta.Super wiadomosc.Cytat:
A Mala jedzie z wami?
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2238 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to teraz Eryk ma zabawę - ściąganie pieluszki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój też czasem potrzebuje wstrząsu. Szczególnie że on jest osobą że jak ma powiedzieć komuś coś miłego to tak jakby zaraz język miał mu odpaść a przykrymi słowami sypie jak magik z rękawa. |
||||||
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie Mała z Wami jedzie??dobry nocka ok pobudka 22.30, 2,6 , 7.30 z niespaniem do 8.30 za to z zabawą w łóżku no a potem pospaliśmy jeszcze do 9.10 :P No i zaś wkurzył mnie dziadek TŻ bo zostawiłam Oskara samego w łóżeczku a ten zaraz przy nim więc mówię któryś raz z kolei "jak nie marudzi to niech dziadek go zostawi bo potem ja muszę ciągle przy nim być." no i dziadek odszedł a mały ryk bo nikogo przy nim nie ma |
|
|
|
|
#2240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po mała przyjeżdżają dziadki, bo planujemy zostać tam cały weekend ![]() Dziękuję w imieniu TŻ za życzenia )Kurcze - Zocha jest taka marudna czyżby to skok .... idę poszperać po necie. ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Jak w pysk strzelił SKOK ... Zosia w piątek skończyła 33 tydzień: 33-37 tygodni (kategorie) Około 36-40 tygodnia Twoje dziecko zaczyna zauważać i rozumieć, że świat można podzielić na grupy. Dziecko zauważa, ze rzeczy mogą mieć cechy wspólne np. mogą brzmieć lub pachnieć podobnie. Niektórzy badacze uważają, ze w tym okresie zaczyna rozwijać sie inteligencja. Kiedy dziecko zaczyna dzielić świat według kategorii jego sposób myślenia zaczyna być podobny do myślenia dorosłych. Dlatego zaczynamy lepiej rozumieć własne dzieci, ponieważ myślą w podobny sposób do naszego. Nowe umiejętności:
:pal a:
|
|
|
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tylko przeleci 1 listopad to rozkręci się na maksa
|
|
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski
u nas malo spanka, najpierw o 00:00 mloda sie obudzila, wiec wzielam ja odrazu do siebie do lozka, pomarudzila i zasnela, pozniej chyba o 2.30 sie znowu obudzila ale tu miala ze 2h problem z zasnieciem :/ no ale zasnela i pospalysmy do 7.30 teraz mloda ma pierwsza drzemke, posprzatalysmy razem mieszkanko, wstawilysmy jedno pranie do prania, drugie do suszenia, wymylysmy klatke schodowa no i teraz moge odpoczac
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2243 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
).Wczoraj jadl tez kalafiorek z maminego talerza.Czasem sie z nim dziele,nieraz krzyczy na mnie,ze mam mu cos dac.Ostatnio tak bylo z jogurtem,musial troszke dostac ![]() To poszalejecie ![]() Pierwszy raz bez dziecka? Oj ja bym chyba nie dala rady,na kilka godz moze tak,ale na dluzej nie bardzo.Ta pepowina jeszcze sie trzyma Pomijajac fakt,ze Eryk nie dal by rady bez cycusia
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, u mnie Ewelina już "przychodzi" aby dać jej coś z talerza
No i musi dostać, bo inaczej jest krzyk, płacz... wszystko. A ta odrobinka na pewno jej nie zaszkodzi. Zanim ona zje ziarenko ziemniaczka to ja mam pół obiadu za sobą
|
#2245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mega zasmakował mu jogurt jagodowy i pomidorowa bo nie chciał odejść odemnie a jak spróbował kisielu to sobie poszedł z powrotem do zabawek
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
Nikki a jak rozpoznałaś ,że zepsute to żarełko? bo te słoiczki ze szpiniakiem, brokułem czy dynią lubia przyczadzić troszkę Słoików juz trochę w życiu widziałam i jadłam , ale jeszcze mi się zepsuty nie trafił, jak sloik "pyknie' to raczej nie powinien być zepsuty.U nas ok, dzisiaj pogoda do d..y wiec grzejemy tyłki w domku, tż mial jechać w delegacje , ale jednak jedzie w środę.Życzę Wam dobrego dnia , ja mam jakiś dobry humorek , powiem Wam,że od kiedy wpierniczam na śniadanie owsiankę jestem jakaś pogodniejsza ![]()
|
|
|
|
#2247 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie,
Karolca wspolczuje nocki...u nas tez srednio bylo, bo Hanie sluz gdzies gleboko w nosku chyba meczy i sie wierci w nocy i wybudza, a na dodatek dzisiejsza drzemka nr 1 zamiast tradycyjnych 2h trwala jedyne 45min (??). Karinio no Garden Centre (czyli centra ogrodnicze) u Ciebie tez pewnie sa, sa wszedzie w UK.czesto sa za miastem. a moj Tz i jego pasje...hmmm pasje zmieniaja mu sie srednio co kilka miesiecy. Nowaken znam sentyment do samochodow, kiedys Tz sprzedawal swojego VW Scirocco mk 1...bardzo klimatyczne auto, wtedy mialo chyba 25lat, czyli starsze bylo od Tz, siedzialam w pracy i lezka mi poleciala ![]() Konia nio owsianka smaczna jest..co prawda nie zauwazylam tej zalety ze poprawia humor ale tez jadam codziennie (wg przepisu z ksiazki ktora na maila wrzucila Natkulec), gotuje kilka litrow i wekuje i mam z glowy robienie sniadan na kilka dni, tylko wrzucam rano do garnuszka i podgrzewam.---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- a wlasnie zapomnialam...pasternak w sloiczku nie podszedl Hani...smak bardzo podobny do korzenia pietruszki wiec dosc specyficzny, za to domowej roboty zupka jarzynowa na cielecince smakowala i to bardzo ![]() a to niespodzianka Ha nia godzine temu sie obudzila z pierwszej drzemki..pofikala troche,wsadzilam ja do hustawki, wchodze do pokoju a ta sobie spi
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-10-08 o 11:53 |
|
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze działa dobrze na humor , a może to takie placebo u mnie teraz, w każdym bądź razie jadam taką z miodem i dodaję cynamonu, ale zaraz zobaczę co tam Natkulec zapodałaa właśnie chciała kiedyś zapytać ....bo wspominałaś o kukurydzy do owsianki? że Tata Ci przywiezie i bedziesz robić owsiankę ...i się zdziwiłam ....co to za owsianka z kukurydzą ? A Dziewczyny mam pytanie o kukurydzę? Skąd bierzecie dla dzieci? taką konserwową można? widziałyście gdzieś mrożoną może? |
|
|
|
|
#2249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też pępowina się trzyma .. choc jest trochę lepiej bo jeszcze z 2 miesiące temu jak jechałam sama na zakupy a TŻ zostawał z małym to ciągle się zastanawiałam co tam w domu słychać i musiałam choc raz zadzwonić zapytać się czy wszystko OK. A jak ostatnio byłam na zakupach to nawet nie pomyślałam o małym (egoistka ze mnie :P) , bo wiedziałam że TŻ jest z nim ![]() Cytat:
Oskar ma drzemkę za 15min idę położyć się koło niego aby jak tradycyjnie po 40min się obudził to może zobaczy matkę i jeszcze pójdzie spać może uda mi się tak przedłużyć jego drzemki jak gkatarzynka pisała.Mieliśmy jechać dziś do kontroli ale lekarka jest rano a TŻ w pracy więc jedziemy jutro popołudniu. a dziś TŻ jedzie tak z grubsza zobaczyć domek jaki znalazł wczoraj do kupienia chce zobaczyć ja wygląda.
|
||
|
|
|
#2250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w uk mrozona kukurydza w kazdym supermakecie, tutaj sporo sie tego je. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

..w tesco.

ale przepraszam,bo jak przeczytałam że wypierdzała czopek,to się zaśmiałam 

Te stroje kosztowały normalnie,ale na inne ciuszki było 50% off.No widzisz,Radziu i jego karta się napewno przydadzą 

No i dało rezultat w sobotę mi tz posprzątał mieszkanko, potem zrobił obiad 

Ha nia godzine temu sie obudzila z pierwszej drzemki..pofikala troche,wsadzilam ja do hustawki, wchodze do pokoju a ta sobie spi