Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-09, 10:41   #2251
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Trzymamy, trzymamy wracaj szybko !
Stary 2012-10-09, 10:43   #2252
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Przez historię Lunao boję się odklejenia łożyska... w nerwicę wpadnę w tej ciąży.
to samo dzis mialam. bylam na badaniach i nawet soku sobie nie kupilam, zeby nic nie dzwigac... masakra...

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Starzeję się chyba....
wole opcje: jestes w ciazy

Cytat:
Napisane przez anna maria 79 Pokaż wiadomość

byłam pobrac krew i tak mi zrobiła przyjemna pani że najpierw ręka w łokciu spuchła jak bania a teraz mam siwą od nagarstka do łokcia z czerwonymi szynami czyli...rozerwała mi żyły.
tez mam slabe zyly i zawsze sie boje sadystek. wspolczuje Kochana!

alez zmarzlam na tych badaniach

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 10:49   #2253
Malpka
Zakorzenienie

Dragusia to wracaj dziś szybko
Pani u mnie też zimno
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 10:50   #2254
anika_s
Wtajemniczenie

byłam pobrac krew i tak mi zrobiła przyjemna pani że najpierw ręka w łokciu spuchła jak bania a teraz mam siwą od nagarstka do łokcia z czerwonymi szynami czyli...rozerwała mi żyły.[/QUOTE]

kurcze i zawsze się tego wlasnie boję jak idę na pobranie krwi
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 10:50   #2255
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ja tez sie denerwuje juz dzien przed usg
o tej kostce to nie do mnie
za nowy tydzien
ja jutro będę miała równo 20
ale pół będzie w 20tyg i 6 dniu nie? a w 21 zaczne drugą połówkę?
o matko rzeczywiście to nie do Ciebie to Mokka pisała o kostce rosołowej ale ja dziś zakręcona zaraz poprawię

tak druga połówka zacznie się od początku 21, tak mi się wydaje chociaż nie... czekaj... nie wiem... chyba od skończonych 20 tyg, czyli 20 t 1 d to pierwszy dzień drugiej połowy, nie wiem... już zgłupiałam zalezy jak kto liczy

Cytat:

byłam pobrac krew i tak mi zrobiła przyjemna pani że najpierw ręka w łokciu spuchła jak bania a teraz mam siwą od nagarstka do łokcia z czerwonymi szynami czyli...rozerwała mi żyły.
ojejku współczuje, nie cierpię pobierania krwi chociaż nie mogę narzekać, bo od początku ciąży tylko raz miałam skierowanie na morfologię

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja was prosze o radę nie wiem co robić usg mam dopiero 25.10 i zastanawiam sie czy nie pójść wcześniej tyle że już prywatnie muszę iść. Jakoś mam takiego stresa niby nic mnie nie boli ani nie dolega ale jak wy piszecie ze wam bobas na dotyk odpowiada a u mnie nic takiego nie ma to sie trochę martwie i zastanawiam sie czy pójsc wcześniej na dodatkowe usg co wy byście zrobiły?
jeśli bardzo bardzo się denerwujesz i ma cię to uspokoić to idź, ale ja jestem 6 dni za Tobą a jeszcze ani razu nie poczułam ruchu ani nic podobnego, więc pewnie jedne po prostu mają szczęście i czują ruchy wcześniej a inne później także głowa do góry na pewno wszystko jest ok jeszcze i my się doczekamy

Cytat:
dobra ja sie zbieram z kompa. niedługo wychodze na dworze. miłego dnia. piszcie ładnie dużo tak jak wczoraj a ja będę podczytywać z komórki i możecie kciuki trzymać żebym dzisiaj z promotorem załatwiła tą mgr noi wcześniej wróciła pa
Stary 2012-10-09, 10:59   #2256
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie jak bedzie chłopak to maż juz wybrał i pewnie nie bedę mieć nic do gadania
a Mikołaj ładnie
...u mnie to tż nie ma nic do gadania.... , ale on ze wszystkim się ze mną zgadza.... ( no prawie ... )
Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
My tez myslimy nad imieniem ale dla dziewczynki. Dla chlopca od zawsze mielismy ANtoni. W okolicy naszej az tak duzo ich nie ma. Wiecej jest Jasiów, Kubow, Stasiów.
A nawet jakby ich bylo duzo to i tak bym dala bo mam duzy sentyment do tego imienia.
Mam podobne odczucia do imienie Julia jak ty do Antosia. Maz chcialby Julke, mnie to imie sie podoba ale ani nie mam sentymetu do niego, a poza tym wokolo slysze tylko Julki......

Mikołaj ładne imie aczkolwiek mnie nie rusza :P Poza tym wolałabym by dziecko prezent na Mikolajki dostawalo ze wzgledu na fakt ze to mikolajki a nie ze ma na imie Mikołaj. Ale to tylko moje zdanie.
mi się podoba wiele imion ale żeby je czuć...to inna sprawa.... ale julka to też śliczne imię.
a jeśli chodzi o mikołaja to ja mniejszą wagę przywiązuję do imienin(urodzinki najważniejsze!)ale w sumie to mikołaja jest kilka razy w roku.....
Cytat:
Mikołaj jak najbardziej ja mam 6 letniego w domu, super Mikuś, Mikołajek, Micki,
mikołaj ślicznie ale mikuś już mi się bardzo nie podoba.
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
pod choinkę chce jej kupić rowerek biegowy od 3lat chyba Hudora i jak starczy kasy to coś jeszcze, może pociąg elektroniczny z zestawem szyn itd itd.
rowerek biegowy to super sprawa....no i sprawdzian szybkości dla rodziców-ninka tak potrafi zapierniczać na nim ,że czasami .....
choć Ninka teraz ma 3,5 roku i już chce pedały.....
Cytat:
ja kiedys chcialam Mikołaj na drugie ale nie podoba mi sie w wersji zagranicznej Nikolaus, a chcemy mieszkac za granica wiec odpada ;p
...no mi w wersji zagranicznej też się nie podoba.....
no ale ja będę w pl
Cytat:
dziewczyny a ja was prosze o radę nie wiem co robić usg mam dopiero 25.10 i zastanawiam sie czy nie pójść wcześniej tyle że już prywatnie muszę iść. Jakoś mam takiego stresa niby nic mnie nie boli ani nie dolega ale jak wy piszecie ze wam bobas na dotyk odpowiada a u mnie nic takiego nie ma to sie trochę martwie i zastanawiam sie czy pójsc wcześniej na dodatkowe usg co wy byście zrobiły?
Cytat:
no wlasnie chciałabym w tym tyg. Moze to za wczesnie na ruchy a moze nie zwariowac mozna jak nie bedzie to meczyc do wieczora to pewnie sie zapisze
dla świętego spokoju możesz się zapisać ale w sumie .... to ja tez nie czuję ruchów ...a w piątek zaczynam 20 tydz.,w ok.14 poczułam coś i na tym koniec..... no ale ja akurat mam teraz w piątek wizytę.....
tak to jest ,że teraz się porównujemy....a ta ma to ,a ta czuje tamto a czemu nie ja.....?! forum uspokaja ale czasami może też niepokoić ....
każda ciąża inna -to trzeba pamiętać....

[QUOTE=ObserwujeCie;369818 00]Nooo z imieniem to będzie problem, ale Mikuś mi się też totalnie nie podoba, mój przyjaciel ma brata Mikołaja i zdrabnia Miki więc może tak ?
QUOTE]

...no ja tak mogę zdrabniać (choć miki średnio..)....ale co z innymi ...a mi to akurat przeszkadza- mikuś ...brrrr okropnie.
Cytat:
przepraszam ale psy Kuby na każdym kroku spotykam i jak ktoś woła to się pół piaskownicy i kundli obraca ale psa Mikusia to nie bardzo....
jak dla mnie to idealne imię..i tak ma na imię mój syn a nie pies
zawołaj na osiedlu kubuś zobaczysz ile psów zareaguje
..spoko nie denerwuj się ...... , ja mam synka Kubusia i nawet jakby wokół psy tak miały na imię to mi by nie przeszkadzało...
ja słyszałam akurat o jednym tylko piesku-kubusiu ,ale za to ja miałam buldożkę -julkę i teraz mam buldożkę -zuzię ..... a przecież jakbym miała córkę jeszcze jedną to myślałam o julce(i zuzia też mi się podoba choć dziwnie było by wołać zuzia i przybiega i dziecko i pies- więc nie....)
Teraz taka moda na nadawanie imion ludzkich zwierzakom - to o niczym złym nie świadczy....

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
i możecie kciuki trzymać żebym dzisiaj z promotorem załatwiła tą mgr noi wcześniej wróciła pa
Stary 2012-10-09, 11:07   #2257
anna maria 79
Raczkowanie

Nestle dzięki masz rację niech każdy daje takie imię jak mu się podoba i zdrabnia tak jak mu pasuje... my mamy psa Maksa więc imię odpada a jest całkiem fajne
znikam miłego dnia kobitki a co do badań mnie na setkę pobrań jedno zrobiono żle, myślę że u Was będzie spokojniej
ps. pytanie robiłyście po usg badanie biochemiczne z krwi?
anna maria 79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:08   #2258
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
...u mnie to tż nie ma nic do gadania.... , ale on ze wszystkim się ze mną zgadza.... ( no prawie ... )

rowerek biegowy to super sprawa....no i sprawdzian szybkości dla rodziców-ninka tak potrafi zapierniczać na nim ,że czasami .....

dla świętego spokoju możesz się zapisać ale w sumie .... to ja tez nie czuję ruchów ...a w piątek zaczynam 20 tydz.,w ok.14 poczułam coś i na tym koniec..... no ale ja akurat mam teraz w piątek wizytę.....
tak to jest ,że teraz się porównujemy....a ta ma to ,a ta czuje tamto a czemu nie ja.....?! forum uspokaja ale czasami może też niepokoić ....
każda ciąża inna -to trzeba pamiętać....

Teraz taka moda na nadawanie imion ludzkich zwierzakom - to o niczym złym nie świadczy....
no tż będzie szedł po akt urodzenia wiec zawsze moze nadać po swojemu hehe

u nas skolei naszemu leniuchowi nie chce sie pedałowac, a przecież na biegowym tez sie namacha nogami ale woli na nim niz z pedałami, narazie i tam zimno wiec rower musi pewnie do wiosny poczekać chyba ze zrobi sie cieplej jeszcze

a no własnie to porownywanie Luna o odklejaniu łożyska napisała i też już jestem w stresie tym bardziej ze mi sie w 1c odkleiło, i weź tu czlowieku żyj spokojnie i nie zwariuj
A jak pytałam męża co mysli to mówi ze nie ma sensu na dodatkowe usg bo po co skoro nic mnie nie boli to się wkurzalam teraz mi mowi "to zrób jak uważasz" i też sie wkurzam niedogodzi

no u moich teściów są 2 psy Kacper i Lena
Stary 2012-10-09, 11:10   #2259
anna maria 79
Raczkowanie

ps. co do imion mnie się podobało Lilianna ale jest kot u rodziców Lilly
anna maria 79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:12   #2260
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
za zakupy
nie wiem czy ja sie chwalilam ze tez kupilam jeansy ciazowe. 110zł eh. jeszcze na jakies jedne poluje ;p
a zakup kurtki mnie przeraża w ciazowym sklepie 400zł!!

ja tez sie denerwuje juz dzien przed usg
o tej kostce to nie do mnie
za nowy tydzien
ja jutro będę miała równo 20
ale pół będzie w 20tyg i 6 dniu nie? a w 21 zaczne drugą połówkę?
gdzie kupiłaś jeansy?? co do kurtki to ja poluje na płaszczyk typ bombka, rozchodzący się już od piersi myślę, że taki będzie ok w swój dopasowany jesienny niestety nie wchodzę już. Ciasno w cycuchach no i w brzuszku. A co do liczenia drugiej połowy to chyba 21 i 1 zaczynasz drugą

Cytat:
dobra ja sie zbieram z kompa. niedługo wychodze na dworze. miłego dnia. piszcie ładnie dużo tak jak wczoraj a ja będę podczytywać z komórki i możecie kciuki trzymać żebym dzisiaj z promotorem załatwiła tą mgr noi wcześniej wróciła pa
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:12   #2261
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
...he,he.. no właśnie.....
moi rodzice mieli jeszcze psa borysa,koty - lucka i felka a teraz jeszcze basia doszła i rysiek .... a ja miałam szczurka idę .....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-09, 11:13   #2262
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

[/COLOR]rowerek biegowy super sprawa my mamy od 1,5 roku rewelacja a pociąg masz już upatrzony
pociąg taki http://allegro.pl/jezdzi-swieci-dymi...669340109.html
ona uwielbia ciuchcie, ma taki typowo dla 2 latków co też wydaje dźwięki i na górze ma takie kuleczki, co ćwiczą palce malucha, Julka go uwielbia. Ma też 2 inne mniejsze, ale ta to już taka po byku hehe

co do pierwszego

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
narazie z tej i z bebilonu

dzięki!! udało się zamówiłam
przy Julce też dostałam taki zestaw i polecam balsam, powąchaj sobie go,pięknie pachnie i super się rozprowadza.

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
kurcze i zawsze się tego wlasnie boję jak idę na pobranie krwi[/QUOTE]

o jeju masakra

A ja mam dziś takiego speeda i posprzątałam w 2 półkach w wc, w jednej miałam kosmetyki (kremy zapasowe,płyny do kąpieli, podpaski itd), wazony, a w drugiej niższej mam proszki i detergenty, plus gąbki i szmatki do sprzątania. Teraz jest tam pięknie i pachnąco

Dziś na obiad robię naleśniki
a jutro w planach ogórkowa

fajnie,bo nie muszę kombinować z jedzeniem dla Julki, bo ona je 2 dania w przedszkolu, także spokój hehe
Stary 2012-10-09, 11:13   #2263
megi-megi
Zakorzenienie

Ja chcę dziewczynkę Kalinkę lub Jagodę - leśnie tak. I choćby nie wiem, co i wszystkie wkoło psy by tak miały, to tak będzie.
Z chłopcem mam problem nawet bez psów
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:14   #2264
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
n

U moich rodziców jest kot Kacper. Śmiesznie było jak kiedyś przyjechała rodzina co ma syna Kacpra i mama zabroniła wtedy do kota wołać po imieniu, żeby nie było głupio przy tamtej rodzinie na szczęście nie było sytuacji, żeby ktoś się pytał jak kot ma na imię więc wybrnęliśmy z sytuacji
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:16   #2265
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
ps. co do imion mnie się podobało Lilianna ale jest kot u rodziców Lilly
och tak.... lilianna też ślicznie! znam śliczną ok.8 letnią lilę ....

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ja chcę dziewczynkę Kalinkę lub Jagodę - leśnie tak. I choćby nie wiem, co i wszystkie wkoło psy by tak miały, to tak będzie.
no i brawo !
Stary 2012-10-09, 11:19   #2266
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
no właśnie słyszałam, że sprawdzian szybkości, jeszcze się nad nim zastanawiam, bo Julka dostała 2 rowerki z pedałami,więc nie wiem czy jest sens
i może zainwestować w coś innego,a uczyć ją już na normalnym jeździć, będzie miała 3,5 roku wtedy
Mąż chce kupić jej taki motor http://allegro.pl/motor-scigacz-moto...669276596.html albo taki http://allegro.pl/najwiekszy-motor-s...669276569.html
czerwony,by potem był dla Michałka

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-10-09 o 11:21
strippi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:25   #2267
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
co do pierwszego
i chyba ci wcielo ciąg dalszy

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
U moich rodziców jest kot Kacper. Śmiesznie było jak kiedyś przyjechała rodzina co ma syna Kacpra i mama zabroniła wtedy do kota wołać po imieniu, żeby nie było głupio przy tamtej rodzinie na szczęście nie było sytuacji, żeby ktoś się pytał jak kot ma na imię więc wybrnęliśmy z sytuacji
hehe ja jak mieszkalam u teściów to też była u mnie koleżanka z synkiem Kacperkiem
No cóz taki świat że ludzie wybierają dla zwierząt ludzkie imiona a czasem dla dzieci imiona z kosmosu
Stary 2012-10-09, 11:28   #2268
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie słyszałam, że sprawdzian szybkości, jeszcze się nad nim zastanawiam, bo Julka dostała 2 rowerki z pedałami,więc nie wiem czy jest sens
i może zainwestować w coś innego,a uczyć ją już na normalnym jeździć, będzie miała 3,5 roku wtedy
Mąż chce kupić jej taki motor http://allegro.pl/motor-scigacz-moto...669276596.html albo taki http://allegro.pl/najwiekszy-motor-s...669276569.html
czerwony,by potem był dla Michałka
...no nie wiem .... ja mam akurat wszystkie tego typu pojazdy ,rowerki od dużych do małych(po kubie),hulajnogi(2 rozmiary), rower biegowy (na pewno bym z niego nie zrezygnowała..... ) no właśnie tego typu motory(2) ,samochód i dużego hammera(na 2 osoby) i w sumie to ze wszystkiego najmiej korzystają z tych elektrycznych pojazdów....
Stary 2012-10-09, 11:37   #2269
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
miłego dnia i powodzenia

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
to samo dzis mialam. bylam na badaniach i nawet soku sobie nie kupilam, zeby nic nie dzwigac... masakra...

wole opcje: jestes w ciazy

tez mam slabe zyly i zawsze sie boje sadystek. wspolczuje Kochana!

alez zmarzlam na tych badaniach
ja mam dość mocne ale strasznie głęboko
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:39   #2270
nestelle
Zakorzenienie

a rowerek biegowy polecam taki-my akurat wybraliśmy pandę bo moi to miłośnicy "kung-fu pandy" :
http://allegro.pl/rower-rowerek-bieg...701177293.html

...i będzie dla 3 urwisa....
Cytat:
No cóz taki świat że ludzie wybierają dla zwierząt ludzkie imiona a czasem dla dzieci imiona z kosmosu
...he,he..... racja.....
Stary 2012-10-09, 11:41   #2271
Malpka
Zakorzenienie

my mamy tez takie porshe(czy jak to sie tam pisze ) na akumulator i troche nim pojeździła ale tez chętniej rowerek biegowy niz te samochody. W sumie jak sie ma swoje podwórko i to stoi i sobie dziecko może siąść i pojeżdzić ale w bloku to trzeba wynosić np z piwnicy chodzić za dzieckiem a ten akumulator tez za długo nie wytrzymuje

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
a rowerek biegowy polecam taki-my akurat wybraliśmy pandę bo moi to miłośnicy "kung-fu pandy" :
http://allegro.pl/rower-rowerek-bieg...701177293.html
..
A teraz Ninka jeździ na nim czy już za mały dla niej? ile ona ma wzrostu
Bo my się zastanawialismy nad kupnem wiekszego Julce no i tylko sie zastanawiamy czy warto czy niech się uczy teraz na pedałowym
Stary 2012-10-09, 11:47   #2272
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Do niego chyba naprawdę nie dociera, że ja nie będe jakimś wyjątkiem i mi tez brzuch urośnie ogromny tak jak wszystkim innym kobietom Bo już kilka razy - gdy pokazywał w sklepie jakiś ciuch dla mnie który mu się podobał (np. kurteczki), to zawsze to jest coś wąskiego, dopasowanego... No i ja mu wtedy mówię - ok, super, ale za miesiąc w to nie wejdę... A on wtedy - no przeciez aż taki ten brzuch Ci nie urośnie Oj... cos czuję, że się za jakis czas zdziwi
ja mam odwrotnie, pokazywałam w sklepie coś rozmiar większego a mąż pyta: a za miesiąc się w to zmieścisz?

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
a jeszcze miałam się spytać czy te odklejające się łożysko widać na zwykłym usg czy na badaniu na fotelu czy potrzebne jest jeszcze jakieś inne badanie?
widać na zwykłym usg, często też może się objawiać plamieniem, więc widzisz gołym okiem, że coś jest nie tak.

Cytat:
za zakupy
nie wiem czy ja sie chwalilam ze tez kupilam jeansy ciazowe. 110zł eh. jeszcze na jakies jedne poluje ;p
a zakup kurtki mnie przeraża w ciazowym sklepie 400zł!!
jak czytam ceny ciążowych rzeczy o których piszecie to przeraża mnie to. ja nie zamierzam wydawać więcej niż na zwykłe ciuchy i utwierdzam się w przekonaniu, że trzeba pojechać na targ. ale to chyba jeszcze czas, przynajmniej na kurtkę bo teraz nie mam pojęcia jaką będę potrzebowała, ale spodnie mogłabym ju kupić jakieś.

Cytat:
na jaki temat piszesz mgr?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:51   #2273
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
my mamy tez takie porshe(czy jak to sie tam pisze ) na akumulator i troche nim pojeździła ale tez chętniej rowerek biegowy niz te samochody. W sumie jak sie ma swoje podwórko i to stoi i sobie dziecko może siąść i pojeżdzić ale w bloku to trzeba wynosić np z piwnicy chodzić za dzieckiem a ten akumulator tez za długo nie wytrzymuje

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

A teraz Ninka jeździ na nim czy już za mały dla niej? ile ona ma wzrostu
Bo my się zastanawialismy nad kupnem wiekszego Julce no i tylko sie zastanawiamy czy warto czy niech się uczy teraz na pedałowym
z tymi akumlatorami to znam to znam...faktycznie nie za długo a do tego czsami słabną i trzeba wymieniać a np.akumlator do hammera to koszt ok.250-300 zł ...
a co do biegoweg.rower. to Ninka nadal jeżdzi i myślę ,że jak będzie miała ochotę to spokojnie w przyszłym roku też... tylko ona raz na biegowym (jak chce tak szybko jak Kuba) a raz pedałować (bo chce jak Kuba...)... ten rower co wstawiłam linka to ma 2 regulowane wysokości .... a Ninka teraz ma 100 cm(3,5 roku)
Stary 2012-10-09, 12:04   #2274
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
z tymi akumlatorami to znam to znam...faktycznie nie za długo a do tego czsami słabną i trzeba wymieniać a np.akumlator do hammera to koszt ok.250-300 zł ...
a co do biegoweg.rower. to Ninka nadal jeżdzi i myślę ,że jak będzie miała ochotę to spokojnie w przyszłym roku też... tylko ona raz na biegowym (jak chce tak szybko jak Kuba) a raz pedałować (bo chce jak Kuba...)... ten rower co wstawiłam linka to ma 2 regulowane wysokości .... a Ninka teraz ma 100 cm(3,5 roku)
u nas nadal biega swoim po domu my mamy taki drewniany teścio jej z NImiec przywiózł jak miała 1,7 roku i od tego czasu na nim śmiga też sie podnosi ale widać ze już trochę za mały na nią. Widzę ze nasze dziewczyny podobne wiekowo z którego jest twoja? moja 27.04.2009 i wzrostowo tez podobne, musze moją dziś zmierzyć przy futrynie
Stary 2012-10-09, 12:06   #2275
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
u nas nadal biega swoim po domu my mamy taki drewniany teścio jej z NImiec przywiózł jak miała 1,7 roku i od tego czasu na nim śmiga też sie podnosi ale widać ze już trochę za mały na nią. Widzę ze nasze dziewczyny podobne wiekowo z którego jest twoja? moja 27.04.2009 i wzrostowo tez podobne, musze moją dziś zmierzyć przy futrynie
16 luty ,też przed chwilą ją mierzyłam przy futrynie...
Stary 2012-10-09, 12:15   #2276
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
16 luty ,też przed chwilą ją mierzyłam przy futrynie...
hehe no to twoja starsza Julka tak uwielbia mierzenie ze aż boję sie zaczynać ostatnio chciałam jej obrysować nogę zeby sprawdzić im cm ma bo szukam butów na zimę to musiałam obrysowac i drugą i obie ręce i zmierzyć ją całą od głowy aż po stopy nawet pupe kazała sobie zmierzyć
Stary 2012-10-09, 12:23   #2277
Dragusia88
Zakorzenienie

eh moj pociag wlasnie stoi w polu no masakra dzien w dzien spozniony i za co ja place. A wiec tak mialam odpisac: widze ze liczenie polowy ciazy znowu kazda bedzie miala inne hhehe. Temat mgr sie pochwale jak mi zatwierdz :p zeby nie zapeszyc. I cos jeszcze mialam napksac i wylecialo. Na kompie to sobie wszystko ladnie pocytuje a tu musze pamietac. Hm...a wiem spodnie kupilam w viazowym cos na de.. Mama. We wrocku.

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
hehe no to twoja starsza Julka tak uwielbia mierzenie ze aż boję sie zaczynać ostatnio chciałam jej obrysować nogę zeby sprawdzić im cm ma bo szukam butów na zimę to musiałam obrysowac i drugą i obie ręce i zmierzyć ją całą od głowy aż po stopy nawet pupe kazała sobie zmierzyć
hahana dobre to co modeleczka czy krawcowa rosnie?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:26   #2278
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
..he,he...dobre...
idę kombinować obiad... muszę poryć po szafkach i zamrażalniku i coś wyczarować..... .....
Stary 2012-10-09, 12:28   #2279
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

ale naskrobałyście a mnie chwilę nie było.

u mnie dzis na obiadek leczo od teściowej i barszcz ukraiński mojej produkcji.

poza tym dłubię dalej pierdoły do dr

ehhh
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:33   #2280
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
e-
hahana dobre to co modeleczka czy krawcowa rosnie?
hehe kto ją to wie najbardziej lubi być fryzjerką wywlecze mi wszystkie grzebienie spinki gumki i czesze miśki i lalki

Cytat:
..he,he...dobre...
idę kombinować obiad... muszę poryć po szafkach i zamrażalniku i coś wyczarować..... .....
a ja miałam wyjac kotlety mielone z zamrażalnika rano i zapomniałam wczoraj uratowaly mnie pierogi od mamy dziś chyba otworze słoik z kapustą bo mam jeden zawekowany na czarną godzinę i dziś chyba taka wybije po pracy bo w lodówce pusto

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
a
u mnie dzis na obiadek leczo od teściowej i barszcz ukraiński mojej produkcji.

poza tym dłubię dalej pierdoły do dr

ehhh
a o czym tak dlubiesz może cos podpowiemy
barszczyku takiego to bym zjadła chętnie

Edytowane przez Malpka
Czas edycji: 2012-10-09 o 12:42
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości