![]() |
#2251 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
witam mamusie, ostatnio cierpie na totalny brak czasu, ledwo udaje mi się was czytać, a co dopiero pisać, byle do świąt, a potem to już mniej w pracy a więcej w domku
![]() my od wczoraj w 24 tygodniu, co do słodyczy, to wcale nie tak prosto bez nich, jak pisałam w zeszłym tygodniu, stwierdzili u mnie cukrzycę ciążową, będę trzymać kciuki żeby żadna z was nie miała, dieta jest koszmarna, a miało być tak pięknie w ciąży, to co można bez ograniczeń to sałata, ogórek i pomidor, a reszta w odpowiednich dawkach, żadnych słodyczy i jak najmniej węglowodanów prostych (pozostaje chleb razowy i makaron razowy), skutek uboczny u mnie to - mdłości częściowo powróciły, a było już tak pięknie ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/126ace6037.png http://babystrology.com/tickers/baby...10&babycount=1 Edytowane przez maczek35 Czas edycji: 2012-11-13 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do diety to współczuje nienawidzę razowego chleba ![]() dobra idę z kompa, chwile poleżeć żeby plecy odpoczęły a potem umyć włosy oj niedługo będzie ciężko. szczerze to już mi ciężko z butami ![]() dobranoc
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2012-11-13 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2253 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale to dla waszego dobra.. Cytat:
![]() też spadam.. dobrej nocy.. ![]()
![]() |
![]() |
#2254 | ||
Zakorzenienie
|
Witam się i pewnie zaraz pożegnam.
Cytat:
Cytat:
Nie tylko chleb razowy i makaron razowy, możesz generalnie- oprócz słodyczy- jeść wszystko tylko produkty z węglowodanami w określonej ilości. Ale nic nie stoi na przeszkodzie żebyś do makaronów zrobiła pyszny sosik z mięskiem i będzie gites. Jesteś na insulinie?- nie doczytałam, więc obstawiam, że nie. Jeśli będziesz zainteresowana to mam kilka fajnych przeliczników tego co i ile można - mogę Ci przesłać. Mam pytanie- a w zasadzie dwa- jutro mam usg genetyczne- mam się jakoś specjalnie przygotowywać, bo nie wiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2255 | ||
Zadomowienie
|
Witam się ja i mój wiercipiętek w brzuszku
![]() klementyna i joanna dziś zaczynamy 6 miesiąc ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do programu rzeczywiście motywuje, tylko że ja akurat trafiam na niego w niedziele więc i tak nic ze sprzątania ![]() Cytat:
![]() fajnie, że sale jednoosobowe i tak czyściutko ok lecę nadrabiać dalej, wczoraj nie miałam kiedy wejść więc jeszcze sporo przede mną
![]() |
![]() |
#2256 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry , pewnie jeszcze smacznie spicie w ten zimny poranek . Milego dnia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2258 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() uff nadrobiłam ![]()
![]() |
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
Witam się z łóżka
![]() Zapomniałam wczoraj napisać że na następną wizytę 6 grudnia mam zrobić test obciążenia glukozą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2260 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kiedy masz wizyte? nie martw się ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() hmmm to zależy jak liczą ![]() ![]() ----------------------------------- znowu dziś boli głowa!!!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2261 | ||||
Zakorzenienie
|
dzien dobry, witamy sie w s2konczonym 21 tc
![]() trzymajcie kciuki bo o 10 ide na wizyte ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pani a kiedy wizyta? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2262 |
Zadomowienie
|
Herbatka i babeczka z rana
![]() Mały zgotował mi dziś dwa mocne kuksańce w brzuchu i nawet nie wiedziałam, że ma tyle siły w sobie ![]() ![]() ![]() Musze sobie dziś znaleźć jakieś zajęcie, bo jeszcze trochę, a ściągnę na komputer męża Harry`ego Potter`a i będe grać :d
![]() |
![]() |
#2263 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
![]() u nas zimno, ale i tak czekam na śnieg ![]() ![]() poza tym witamy w środę - kolejnym dniu pracy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moja kuzynka wczoraj 'wystękała' córeczkę ![]() ![]() ![]() ![]() Ptaszysko16- praca, to temat woda... mam dopiero 25 lat a pracowałam w 8smiu miejscach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() maczek35 - dieta cukrzycowa... współczuję... ja bez słodkiego nie przetrwam tygodnia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kwiatuszekkk21- spanie... hahaha... ja zasypiam na stojąco jak tylko robi się szarówka na zewnątrz ![]() ![]() ![]() ![]() czarny flamaster - uwielbiam Twoje motto w podpisie!!! ![]() ![]() MIESZKANIE - my nie mamy nikogo kto by zechciał nam ofiarować w spadku dom, tak od ręki do wprowadzenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() buźka i do pracy rodacy ![]() Edytowane przez myaja Czas edycji: 2012-11-14 o 06:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2264 |
Rozeznanie
|
aaaaa... zapomniałam się 'pochwalić' teściową ...
![]() mój mąż ma szansę na tą pracę w banku, to ta wczoraj wyskakuje z tekstem żeby tej pracy może nie brał i szukał czegoś w zawodzie ![]() w banku może zarobić więcej niż fizjo, ewentualnie miałby pracę od pon/pt i wreszcie nie bolałaby go palce/ ręce ![]() ![]() praca 'fizyczna' nie wchodzi w grę - o czym torba doskonale wie ... ehhhhh... niech mu załatwi robotę w zawodzie chociaż za za 2,5tyś to nie bd narzekał a nie za 1 000 i z bólami wracał z pracy, a za 5 lat ręce bd mu się tak trzęsły, że kubka w ręku nie utrzyma - świetna perspektywa :| a moja 'mamusia' jest pielęgniarką więc ten fakt jeszcze bardziej dziwi ![]() ![]() ![]() ogólnie to czekamy na tą odpowiedź... nawet jakby miał iść do roboty na 3 msc to chce iść byle by w domu nie siedzieć - i taka postawa się mi podoba! ![]() Edytowane przez myaja Czas edycji: 2012-11-14 o 06:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2265 |
Zadomowienie
|
myajaa
Teściowe..... Mój mąż jest po bankowości, a...naprawia instrumenty muzyczne i gra w zespole. Jak go poznałam to był instruktorem jazdy (a ja kursantką hihi). Moim zdaniem ważne, że facet sobie radzi, a teraz pieniążki będą Wam potrzebne. W okresie zimowo-wiosennym w tym roku mój mąż dostał "pomysł" od siostry by zaciągnąć się do orkiestry wojskowej. Niby super, bo kasa stała itd., ale musiałby zaraz po ślubie wyjechać na półroczne szkolenie gdzies za Warszawę, potem musielibysmy się przeprowadzić gdzies do Torunia. Niezbyt bylo mi to na rękę. Poza tym...kto widział by zaraz po slubie mąż wyjeżdżał na pół roku. No, ale jego rodzice uważali, że to super pomysł, a jeśli będę w tym czasie w ciąży, to przecież moja teściowa mieszkała całą ciążę na Mazurach, a jej mąż na Śląsku i dali radę ![]() A teściową sie nie przejmuj. Zawsze powtarzam, że teściowie to nie rodzina. Moi mają ciągle genialne pomysły jak np. budowanie się obok nich na działeczce, bo przecież fajnie tak rodzinnie.... Porażka z nimi. A co do mojego opisu, to z bajki Nemo ![]()
![]() |
![]() |
#2266 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nestelle co do tej strony to nie wiem czyje to opinie ale tak przez przypadek weszłam na tą stronkę i poczytałam a szukam dalej podobnych ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2267 | |
Rozeznanie
|
ehhhh... bo u mnie tj tak, że teść praktycznie nic nie mówi a teściowa nadrabia za 5cioro
![]() ![]() poza tym właśnie teściowa ma 'genialne' pomysły które doprowadzają o zawał serca, ostatnio wspaniałomyślne zauważyła, że gdyby maż miał pracę w mieście które jest bliżej jego rodzinnego domu, to właściwie mógłby z powrotem zamieszkać u siebie ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
kurde narobiłyście mi smaka na drożdżówkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mieszkamy z tż rodzicami ale na nich nie mogę powiedzieć złego słowa bo bym naprawdę mocno zgrzeszyła. Są naprawdę fajni, i codziennie gadam z przyszła może teściową. Relacje mamy naprawdę wyśmienite i mam nadzieję, że tak zostanie i urodzenie dziecka nic nie zmieni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2269 | |||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() witam sie i od razu mówie ze tylko ostatnią stronke przeczytałam nadrobie wieczorkiem w domu ![]() tak piszecie o tych tygodniach a ja ostatnio tak na nic nie mam czasu że nawet nie wiem który u mnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dobra musze popracowac wieczorkiem mam nadzieje juz nadrobie zaległości ![]()
![]() |
![]() |
#2270 |
Rozeznanie
|
mój mąż jest najmłodszym dzieckiem z trojga
![]() starsza siostra ma swój dom, szwagier mieszka w domu (ten z stwierdzonym rakiem ![]() tak czy inaczej my na moich rodziców nie możemy narzekać!!! na prawdę chcą jak najlepiej, pomagają ile wlezie a przy tym nie wtrącają się i mamy własne życie a to dla nas wiele znaczy... pewnie, że czasem są jakieś 'zgrzyty' bo nie ma cudów żeby ni e było, ale przegadamy co nam leży na wątrobie i żyje się dalej... u teściów tak nie można - tzn. oni nie wiedzą że tak można, dlatego mąż woli mieszkać u mnie mimo wszystko, choć własne mieszkanie to nasze marzenie - al eto chyba każdy tak ma ? ![]() wczoraj mnie mąż jednak pocieszył bo doszedł do wniosku że nawet jeśli ie bd mieć czegoś swojego to górę u mnie się troszkę przerobi (mamy tam już łazienkę i podstawy do kuchni i 4ry pokoje) i będzie ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2271 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() po tym zakazeniu zeba boje sie jeszcze bardziej... wizyta w poniedzialek. ![]() pomyslowy Dobromir ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry mamusie
![]() U nas leniwy poranek ![]() ![]() Dzisiaj sie zwazylam i od poczatku ciazy ok. 3,5 kg na plusie, jednak waga ruszyla ![]() Wlaczyylam tez sobie radio zet i po pol godzinie wylaczylam... raaany, toz to same reklamy! w dodatku same reklamy lekow, a to na katar, hemoroidy, biegunke, zgage aaaaaaaa... czy narod polski jest naprawde tak chory? ![]()
![]() |
#2273 | ||||
Wtajemniczenie
|
Bry !
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() myaja a dlaczego zdecydowaliście się wrócić w ogóle ? pani22ka nie przejmuj się ja też słabo czuję, w zasadzie nie wiem czy to jelita czy coś tam się przewala. Mam łożysko z przodu no i trochę sadełka, rozmawiałam z moim lekarzem mówi że wszystko ok, rozmawiałam z moją kuzynką która jest ginekologiem położnikiem po dwóch porodach i ona mówi że niektórzy czują to totalnie słabo np ona by się nie kapnęła że to to, gdyby jej kumpel na oddziale nie przyłożył usg a ona nie zobaczyła że coś czuje i wtedy to było, aha a więc to tak, a dziewczyna naprawdę jest szczuplutka no i jak była w ciąży to już miała spore lekarskie doświadczenie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2275 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a i zagłosowane na naszą nieobecną strippi
![]() |
![]() |
#2276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na razie ostra dietka i mam nadzieję że uda się bez insuliny, jutro mam wizytę zobaczymy co gin powie. I oczywiscie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2277 |
Wtajemniczenie
|
Nie ma za co. Chyba mamy po prostu podobne wątpliwości. Najbardziej mnie wkurza, że taka faza, że wszyscy teściowie, Mama, Babcia, koleżanki, jak dzwonią to pytają czy czuję już ruchy.... a jak mówię że nie, to zaczynają się biadolenia i opowieści , a ja to już czułam, a ja to w 12 tygodniu, a ja to przed ciążą
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2279 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 7 mc od 28 tygodnia ![]() Cytat:
![]() trzymamy kciuki Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja się witam równo w 25 tygodniu ![]()
![]() |
![]() |
#2280 |
Rozeznanie
|
przede wszystkim dlatego, że nas Polaków nie chcą... takie jest moje zdanie, doszło do absurdalnych momentów gdzie na rozmowie kwalifikacyjnej (która przeszłam pomyślnie) powiedziano mi, że mnie nie przyjmą bo jestem polka
![]() ![]() ![]() poza tym do całości doszła choroba szwagra - stwierdzony rak kości, a z słowami mojego męża 'a jak tu zostaniemy a tj ostatnie 6msc życia mojego brata' nie można dyskutować prawda? no i na koniec doszła nasza ciąża oraz moja praca w pl które przechyliły szalę ![]() ![]() ciąży sobie tam ni cholery wyobrazić nie mogę i już... przy pierwszym spotkaniu gdzie chciałam potwierdzić ciążę, ponieważ 1 kreska była meeeega niewidoczna poza tym ponoć wg mojego ex lekarza i przyjmowanych leków nie mogłam zajść wtedy w ciążę ![]() ![]() ![]() a czy zostaniemy w Polsce - nie mam pojęcia - na prawdę ![]() ![]() Edytowane przez myaja Czas edycji: 2012-11-14 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.