|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy tutaj swoją bazę - czyli już trzy lata razem. XI-XII.2009
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bardzo ciekawe urodzinki sie zapowiadaja ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2253 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() na pewno sie przyzwyczai tylko to musi potrwac. zreszta sama najlepiej wiesz ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- zakrapiam Wojtka atropinką od wczoraj. widzi dorze ale na dwór nie chce iść (choc jakos wyjatkowo słonecznie wczoraj nie było). zakrapianie wczoraj to koszmar, musiałąm go przygwozdzic do łóżka tak sie rzucał ( ajestem z tym sama :/), dzis juz było lepiej leżał łądnie, tylko rękami machał. Choroby już nas opuściły
![]() |
#2254 | |||
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2255 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() gocha ja wiem jak to wszytsko wyglada ja wszytsko rozumiem ale jestem matką i serce boli jak sie widzi dzien w dzien takie jazdy.....
![]() |
![]() |
#2256 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#2257 |
Wtajemniczenie
|
Grześ znowu zaliczył kratań, we wtorek się zaczeło, standardowy zestaw leków z wyłączeniem hydrocortisonum - podbno odchodzą od tej metody leczenia - ale u nas się nie sprawdziło i mały w nocy ze srody na czwartek w efekcie wylądował w szpitalu, tam mu dali te leki i przeszło, wczoraj wrócił do domu
wyrzucam sobie, ze posłuchałam, mogłam włączyć ten lek jak zawsze i może nie miałby ataku, ale to tylko gdybanie ogólnie jest ok, nie mam czasu ani czytać ani pisać, w pracy kolega chory to i więcej obowiązków, a w domu jak to w domu zdrówka wszystkim |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2258 |
Raczkowanie
|
Hej mamusie
![]() Widzę że sezon chorowania na topie ![]() ![]() ![]() Katev gratuluję córeczki! ![]() Kareninka super pomysły masz, i te prezenty ![]() Byłam dziś na grzybach, po 16 poszła i mi wyzbierali ![]() ![]() No i pytanie, może są jakieś nowe wcierki, kosmetyki do włosów, twarzy i td? Bo ja ostatnio nie mam czasu na wizaż ani na blogi a mam potrzebę się dopieścić ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
tak blisko byłaś i nie dałaś znać?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2260 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kto powiedzial, ze ja dalam..? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ojej...mam nadzieje, ze w tym tyg. bedzie lepiej ![]() Cytat:
Mysle, ze "realia niemieckie" maja tu niewiele wspolnego... ![]() Cytat:
Nie ma co gdybac...zdrowka ![]() Cytat:
![]() Nawet nie mysle o lecie... ![]() Tak czulam, ze mi sie dostanie... ![]() Witam ![]() u nas weekend pod znakiem gosci...w niedziele mielismy 8 osob na obiedzie... ![]() Musze zaczac myslec o torcie na srode i calej reszcie na niedziele... ![]() Ale....zrobilam zaproszenia w koncu! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2261 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba do k musze zajrzeć... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Aaaaa to chyba ze tak... Tez bym cos w loterii fantowej wygrała... ![]() ![]() Nie mają? No to może nie, al e w takim razie "polskie realia" mają na to na pewno wpływ ![]() Cytat:
![]() Ja jak jakoś myśle o tym, co tez nas czeka to nie moge wykrzesać z siebie ani krzytyny entuzjazmu... ![]() Cytat:
![]() ja tam znowu jednak pozamawialam w zsk... U nas w weekend dużo świeżego powietrza i święto Dyni - to już tradycja odkąd Bączek jest z nami ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
Wojtek ma wadę +7,5 na każdym oku dostał okulary +5 i cylindry OL +0,75 OL +1 Ostrość widzenia tylko 25% !!!! no za☠☠☠iście po prostu
![]() |
#2263 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2264 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz to się będę bała... Cytat:
Mi sie też nie chce. Ale jak pomyślę o uśmiechu S. On ciągle by przyjęcia (zwłaszcza z babcią ![]() Cytat:
![]() Tak mamy zajecia (ale nie tyle ![]()
![]() |
![]() |
#2265 |
Zakorzenienie
|
z takiej wady czyli z + sie wyrasta. może wyrosnąć a nie musi ale powinno mu się z czasem zmniejszyc. Okulary nie mają wpływu na leczenie tylko pomagają w życiu, czyli w dobrym widzeniu.
Nie będę nigdzie się konsultować ponownie bo mam zaufanie do tj lekarki, zresztą to i tak najpierw jest komputerowe, potem dno oka itd. Czyli mamusie - jak tylko macie podejrzenia, dzieci mrużą oczy, patrzą z bliska, mocno się koncentrują patrząc na coś - walcie do oklusty! Ja miałam 3 latka jak zaczełąm nosić, przestałąm w pirwszej klasie liceum i teraz od 7 lat noszę do czytania, kompa,tv. Wojtek ma wadę wrodzoną , odziedziczoną po mnie :/ niestety
![]() |
#2266 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u nas jakiś czas temu poszliśmy z Olą do laryngologa na badanie słuchu bo mieliśmy podejrzenia, że cos jest nie tak.. no i okazało się, ze po dwukrotnym na wiosnę zapaleniu uszu i po przewlekłych katarach Ola ma tak zatkane uszy, że słyszy jakby była pod wodą... badanie wyszło fatalnie.. leczyliśmy się..niedługo kontrola - i mam nadzieję, że już będzie lepiej... ![]() jakie macie pomysły na prezenty urodzinowe dla swoich pociech? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2267 |
Zakorzenienie
|
ja nie mam jeszczze pomysłu na prezent.
ale nosi jakiś aparat słuchowy? czy tylko chodziło o odetkanie uszu jakimis kroplami?
![]() |
#2268 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam wrażenie, że już jest lepiej bo zaczęła mówić normalnie a nie krzyczeć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
Niestety nic nie bedzie lepiej
![]() ![]() ![]() konspi jak sie jej pytam to mówi, że sie jej w przedszkolu nudzi, że ona tęskni za Anią i chce być z nią w domu wiec myślę, że to jej wymysł tylko jest.... ale jak ona ma takie przerwy to jak ma sie przyzwyczaić.. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2270 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehehe...tak dobrze to nie mam, bo jednak musialam kupic, ale cena byla w miare normalna ![]() Cytat:
Wiem wiem...chodzilo mi tylko o to, ze nie chcialbym siac ploty, ze w De to zyje sie taaaak super i na luzie, ze takie prezenciki sa na porzadku dziennym...bo nie sa ![]() ![]() Cytat:
![]() Ooooj bedziesz krzesala...jak ja od kilku dni...i tak do niedzieli... ![]() Cytat:
Wow... ![]() Trzymam kciuki, zeby wada sie cofnela ![]() Cytat:
U nas bedzie 10 dzieci + rodzenstwo (3-4) + rodzice, + kilkoro wujkow i cioc... ![]() Cytat:
Moze niech sie babcia wykaze..? ![]() Cytat:
Oj tak, takie katary i uszy robia swoje...Kiedy macie kontrole? Kciuki beda ![]() ![]() Od nas maly dostanie Statek piracki. Moge napisac, co wlozylam do Kosza Urodzinowego dla Gosci André: helikopter, akcesoria pirackie i rycerskie z PlayMobil, ksiazki tematyczne ![]() Cytat:
Wiem, ze to cie nie pocieszy, ale takie sa uroki poczatkow przedszkola... ![]() Witam ![]() melduje, ze zaproszenia rozdane (przy czym dzieci, ktore ich nie dostaly plakaly, ze "tez chca statek"...), ciasto na tort zrobione, wieczorem bedzie dekorowane...taka jest przynajmniej wersja optymistyczna... Bylam kupic juz balony i udalo mi sie znalezc fajne: jedne z imieniem André, drugie z cyfra 4 i trzecie z czaszkami, rekinami itp, swieczki (4 sztuki: statek, czaszka, skrzynia skarbow, kotwica), zestawy talerzykow/kubeczkow/serwetek itp. dla dzieci z motywami pirackimi...czy ktos moze mi wytlumaczyc dlaczego wszystko, co ma zwiazek z piratami ma symbol czaszki..? ![]() Powiedzcie, czy jak dla dzieciakow beda pirackie klapy na oko i papierowy kapelusz pirata (beda juz wyciete i sklejone, dziecko musi tylko ozdobic tak jak mu sie podoba) to wystarczy to jako prezent dla gosci? Nie musze chyba robic zadnych drobnych upominkow jak w zeszlym roku, prawda..? ...sorry, ze tak o sobie, ale jestem w stresie... ![]() ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2013-10-15 o 14:45 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2271 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2272 | ||
Zakorzenienie
|
To pozory tylko ... ![]() Cytat:
Znaczy, ze to zaden stres..? ![]() Cytat:
![]() Dokladnie jak napisalas - dzieci sa ok, one beda prawie zawsze zadowolone, ale rodzice...rodzice to inna bajka... ![]() Chcecie rzucic okiem na zaproszenia? ![]() Mialam maly problem z zamknieciem, ale wykombinowalam takie cos i wszystko ladnie dziala IMG_0700.jpg Poniewaz André chcial statek to musial byc statek... Otwieramy...IMG_0702.jpgIMG_0703.jpgIMG_0705.jpgIMG_0707.jpg Tekst byl ukryty pod duzym zaglem IMG_0708.jpgIMG_0711.jpg Cala "flota" ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2013-10-15 o 15:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2273 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale fajne urodziny wyprawiasz!! z tymi opaskami to super pomysł - dzieci same udekorują i będą miały pamiątkę - ja bym już nic nie dokupywała.. no chyba, że takie czekoladki dukaty zapakowane jak mały skarb ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no Karenina, przecież życie zagranicą to przecież kuźwa jest mlekiem i miodem płynące, co? jeszcze ociekające złotymi talarami ![]() pomysł z kapeluszami i ozdabianiem jest super... dzieciom wystarczy taki upominek ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2013-10-15 o 15:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2275 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te dukaty do dobry pomysl, bo takie male paczuszki juz mam dolaczone do zestawu z balonami... ![]() Cytat:
No przeciez, ze jest...musze o tym przypomniec malzowi jak wroci dzisiaj po 20 z pracy... ![]() Ola, znasz ten dowcip: Pewien mezczyzna uslyszal, ze w De pieniadze leza na ulicy i trzeba tylko umiec je podniesc, wiec postanowil emigrowac. Wysiada z pociagu w Berlinie, wychodzi z dworca i patrzy a tam na ulicy lezy banknot 5 Euro. Stoi, stoi i zastawia sie czy go podniesc az w koncu mysli sobie "Nie no cholera jasna, nie bede przeciez od pierwszego dnia od razu zaczynal pracowac, odpoczynek mi sie jakis nalezy!" i poszedl dalej... ![]() ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2013-10-15 o 16:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2276 | |||
Zadomowienie
|
Statki są przepiękne, jesteś mega zdolna, ja miałam problem z zapakowaniem prezentu na dzień nauczyciela a tu takie dzieła. Znaczy że jeśli ty się stresujesz organizacją to ja wogóle powinnam mieć stan przedzawałowy biorąc pod uwagę moje i Twoje zdolnosci organizacyjnę
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2277 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A może po prostu nie mów jej że idziecie do przedszkola, tylko że idziecie na spacer albo coś... ja już przestałam Amelce mówić gdzie idziemy jak wychodzimy z domu, bo buzia jej się potem nie zamykała i kółko powtarzała gdzie idziemy itp... mówię tylko ze wychodzimy na spacer. A czy pójdziemy tylko do sklepu czy na plac zabaw to się dowiaduje na miejscu. A jakby tak do przedszkola brała jakiegoś misia ulubionego? coś z domu, może byłoby lepiej. Nie wiem bo u nas nie było takiego problemu, od początku było super. Teraz to ja muszę wymyślać co robić, żeby ją stamtąd wyciągnąć ![]() Cytat:
![]() ![]() A dla wszystkich chorowitków dużo zdrówka. U nas zresztą tez nie lepiej, bo w tamtym tygodniu Amelka miała kaszel siedziała w domu, kaszel przeszedł to jakaś grypa jelitowa...albo jakaś odmiana rotawirusa ;/ i w niedzielę na pogotowiu byliśmy, obyło się bez szpitala i od wczoraj znaczna poprawa
![]() |
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla wszyskich chorowitków
![]() Karenina, ale zdolna jesteś ![]() Gocha, mam nadzieję, że wada się cofnie. Dobrze, że szybko zareagowałaś. Pietrusia, może to chwilowy kryzys.. Też nie mam pomysłu na prezent, ale najlepiej żeby to był jakiś kot albo biżuteria ![]() Dzisiaj jeden z tatusiów w przedszkolu wyraził zaniepokojonie i dezabrobatę wobec ubrania mojego dziecka. Mała była na placu zabaw w bluzie a pod tym t-shirt, była bez czapki. Inne dzieci w kurtkach. Pani powiedziała, że prawie z wyrzutem mówił, że dziecka na dwór nie ubrała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zresztą nawet nie chodzi o to... jak kogoś stac, to taką zabawkę kupi, niezależnie od miejsca zamieszkania... i przypinanie od razu etykietki, że "niemieckie realia" to trochę nie na miejscu także punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ciebie zniesmaczają nasze komentarze, mnie zniesmaczają i dość mocno wkur.wiają wyobrażenia, że w DE to jest niewiadomo jak bosko i zaje.biście także myślę, że następnym razem zanim powiesz coś nt zagranicznych realiów, pomyśl, że ten ktoś gdzie indziej może mieć zupełnie inne spojrzenie na sprawę
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2013-10-16 o 06:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2280 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja mysle, ze nie ![]() ![]() A co do zycia w Pl to przeciez nic o tym nie pisalam...mam kolezanke w Pl, ktorej pokazalam ten zamek i ktora bez mrugniecia okiem poprosila mnie o zamowienie go dla niej z tej strony i teraz jeszcze mysli o tym, zebym jej to wyslala wiec dojda jej niemale koszty przesylki. Czy powinnam z zwiazku z tym snuc wyobrazenia o tym jak to sie w Pl slodko zyje i na co kogo stac..? Nie i daleko mi do tego, bo znam zycie troche lepiej... Cytat:
Kate... ![]() ![]() . Cytat:
Darowac to ja sobie moge wiele rzeczy - wstawianie zdjec André, zdjec zaproszen, pisania o sobie itp. ale moment...dlaczego niby powinnam? Nikogo nie obrazilam, nie odnioslam sie w sposob niekulturalny... ![]() W koncu dlatego spotykamy sie tutaj, zeby wymieniac sie tym, co mamy do powiedzenia i zeby reszta wypowiedziala sie, co o tym sadzi... I nie rozumiem - ktos poczul sie urazony przytoczonym przez mnie zartem..? Jakos w to nie wierze... ![]() Cytat:
Tez tak czesto robie, bo po pierwsze André tak przezywa gdziekolwiek idziemy a po drugie opowiada wszystkim napotkanym osobom gdzie wlasnie idziemy i co bedziemy robili... ![]() ![]() Cytat:
![]() Znalazl sie troskliwy... ![]() Cytat:
Pociesze cie, ze nie tylko w Pl tak jest, ale chyba wszedzie - wszedzie maja lepiej, gdzie nas nie ma...taka ludzka natura ![]() Witam ![]() tort juz w przedszkolu i powiem tylko, ze mina André jak go zobaczyl rano wynagrodzila wszystkie chwile zwiatpienia... ![]() I tak szczerze mowiac wcale ten tort nie jest jakis specjalnie trudny, myslalam, ze bedzie duzo gorzej... Zrobilam Tort Teczowy, pietrowy. ![]() Wyszly mi idealne kolory ciasta, tylko z kremem troche przekombinowalam... ![]() Ale ladnie wyszlo, jestem w miare zadowolona... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2013-10-16 o 07:51 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.