|
Notka |
|
Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kobiety Policjantów/przyszłych Policjantów część III
No bez jaj dają im nie potrzebne 1 dzień wolnego zamiast pracować z 2 tyg i potem zjechać na 4 dni ;/ ja już nie mam sił do tego wszystkiego
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Wtajemniczenie
|
Adaptacja to dopiero preludium. Mój Tż non stop ma jakieś zmiany i dodatkowe służby bo "starzy" wciąż kładą L4. A wiadomo - kogoś do pracy za nich wysłać muszą. Wczoraj np. był na dodatkowej 12, na której pracował godzin 14 i nikt mu za to nie zapłaci.
#2253 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do jedzenia na szkółce - Dzisiaj mi mówił, że jedzenie jest w porządku i że porcje dla niego są wystarczające ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- [QUOTE=MonikaArt;40955214]No masz racje - Twój też rozumiem był w Sieradzu? I jak wspomina tą szkołę? Jeśli chodzi o adaptację to strasznie Ci współczuję - mój będzie miał w Łodzi adaptację, więc będzie na miejscu ![]() Tak był w Sieradzu i w każdy weekend wracał ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Raczkowanie
|
Patisonku nie strasz mnie adaptacją...
Bardzo Ci współczuje i mam nadzieję, że to się zaraz wynormuje. Ogarną jakiś grafik i będzie mial konkretne wolne. Edytowane przez Longlife Czas edycji: 2013-07-16 o 00:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Raczkowanie
|
No my właśnie z Częstochowy jesteśmy i ma bardzo daleko nie opłaca się w ogóle przyjeżdżać na 1 dzień :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Raczkowanie
|
ja nie rozumiem sensu robienia innym pod gorke. Kazdy potrzebuje wolne, a wiadomo najlepsze pod rząd. Ja rozumiem, że níe da rady zjeżdzać co tydzień, ale choć co dwa na te 2-3 dni. Przecież to nie musi byc weekend zawsze... To takie po złości wszystko, kazdy kiedys zaczynal i tez chcial odpoczac i spotkac sie z najblizszymi. Policjanci tez maja rodziny, zony, dzieci, dziewczyny Ci z tego szczebla wyzej co sie tym zajmuja nie widzą tego? Chore to...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() PS przepraszam Was, że tak od razu zarzucam was swoim problemem. Próbowałam rozmawiać o tym ze znajomymi, ale choć bardzo by chcieli - nie rozumieją tej sytuacji, nie mają pojęcia jak w ogóle wygląda cała szkoła policyjna... |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Raczkowanie
|
Noo dokładnie bo gdyby nie dawali im tych pojedynczych dni miedzy czasie to wypada co równe 2 tygodnie że zjadą na te 4 dni a tu lipa
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Wtajemniczenie
|
Patison, to normalne. że grafik się zmienia jak w kalejdoskopie. Jakie kolwiek święta, przemarsze, manifestacje to jest w ich obowiązku zabezpieczać. Zawsze tak było jest i zapewne będzie. Co więcej te 12 dni wolnego + godziny nadliczbowe odbierze dopiero będąc w macierzystej jednostce. Poza tym chodzenie z buta, warta przy ambsadach i zabezpieczenia meczy, mafiestacji, przemarszów, itp. to norma.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 | |
Raczkowanie
|
IKESA witaj u nas, ja Cię rozumiem
A gdzie Twój jest na szkole? I jak już długo no i ile macie lat? ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
Edytowane przez Longlife Czas edycji: 2013-07-16 o 00:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Raczkowanie
|
Ty to jesteś takie "mądre jajo" rozum wie jak jest, ale serce tęskni. Nie ma się co dziwić dziewczynie. Mamy wspierać, a nie tłumaczyć jak dziecku, przecież Ona to wie, ale co z tego? Ta wiedza jej coś pomoże? Przestanie tęsknić? A może nagle odechce się jej spotykania z chłopakiem bo on ma misję do spełnienia? Chce Go wiedziec i to normalne a to forum jest po to, aby mogła wylewać swoje żale i mówic, że to chore, że nie ma możliwości przyjechać do domu na dłuzej. Bo Policjant na adaptacji to tez czlowiek i ma rodzine, ktora chce odwiedzać.[/QUOTE]
Dziękuje że mnie rozumiecie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Raczkowanie
|
Patison Ciebie rozumiem. Tych w Policji nie. Tu dosłownie pasuje tekst z "Medalionów": "Ludzie ludziom zgotowali ten los"... Nosz k... Mi się to w głowie nie mieści jak tak można. Większe imprezy są planowane dużo wcześniej. Każdy chce mieć wolne to trzeba grafik ustalić co to jest za problem? Najwidoczniej pracuje tam taka "inteligencja" że trudno im na to wpaść. Mój Nrzeczony miał tak w poprzedniej pracy, o wolnym dowiadywałam się 5 minut przed zakonczeniem pracy, że jutro nie ma przychodzić. Nic nie szło zaplanować, a mówił stwórzmy grafik a będzie nam się lepiej żyć to nie. Nawet do lekarza był problem się umówić.
W ogóle jak masz na imię, przez ten Twoj nock wmowiłam sobie, że Patrycja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak mam na imię Patrycja :P noo u nas jak TŻ pracuje to normalnie ma grafik ustalany i wiadomo czasami coś wyskoczy ale później własnie ma wolne albo jakąs inna zmianę i nie jest źle ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 |
Przyczajenie
|
Longlife, dziękuję za odpowiedź. Ja już sama nie wiem co mam myśleć. Przeprowadziliśmy w weekend poważną rozmowę, balansujemy na krawędzi rozstania. Jak jest tutaj, w domu to płacze, mówi, że nie wie dlaczego tak się zachowuje, że oddałby wszystko, żeby było jak dawniej, że nie da się tym wszystkim tam nie przesiąknąć. Ustaliliśmy, że przeczekamy do końca tej szkoły i zobaczymy co dalej. Ale te wszelkie oznaki uczuć, delikatności jakie ma tutaj znikają za bramą szkoły. Jak jest tam, to albo się nie odzywa albo traktuje mnie jakbym wyrządziła mu jakąś okropną krzywdę w życiu. Pytałam o kobietę, powiedział, że nie chodzi o nikogo innego, że nie wie dlaczego tak się zachowuje. Wiem, że pewnie każdemu, kto to czyta nasuwa się myśl "przecież żaden facet Ci nie powie, że Cię zdradza", ale ja wiem, że gdyby był ktoś, to po prostu by mi to powiedział i skończylibyśmy "znajomość". Chociaż teraz...nie wiem, mam mętlik w głowie. A na szkole jest w Katowicach, zostały mu 2 miesiące.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Raczkowanie
|
Ikesa przekichane że twój TŻ tak się zmienił ale w sumie poczekajcie aż skończy szkółkę i co bedzie dalej szkoda tylko że ludzie mają a na niego taki zły wpływ :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam. Pociesza mnie to co czytam tutaj, jak widać na przykładzie waszych facetów - są w tej instytucji odpowiedzialni i poważnie podchodzący do swojego zawodu ludzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Rozeznanie
|
...
Miłość w kolorze czerni 05.06.2014 ![]() Oliwcia mój Aniołeczek 08.04.2016 ![]() 1cs Edytowane przez erk Czas edycji: 2013-08-11 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Rozeznanie
|
...
Miłość w kolorze czerni 05.06.2014 ![]() Oliwcia mój Aniołeczek 08.04.2016 ![]() 1cs Edytowane przez erk Czas edycji: 2013-08-11 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Przyczajenie
|
Eh, o niczym innym nie marzę
![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- erk, a u Was ta W-wa to też jeszcze nic pewnego, prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Rozeznanie
|
Kobietki - co nas nie zabije to nas wzmocni (albo zdołuje ale nie zabije!)
Przetrwamy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Zakorzenienie
|
mój w Słupsku jest i na pewno bedzie miał w Piasecznie adaptacje juz im powiedzieli dawno.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Raczkowanie
|
Kurcze jak czytam to co piszecie to zaczynam się martwić
![]() Ikesa strasznie Ci współczuję...mam nadzieję jednak (skoro rozmawiacie), że się opamięta i po szkole będzie ok...a jak nie będzie no to szkoda tylko, że tyle musiałaś męczyć się i na niego czekać, a on coś takiego odwala...:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Przyczajenie
|
MonikaArt, nie chciałam wprowadzać Cię swoim postem w zaniepokojenie. Z tego co czytam, to mój przypadek jest raczej odosobniony, większość facetów spokojnie daje sobie radę i pozostaje sobą. Twój mężczyzna na pewno sobie poradzi i nie da sobie zrobić prania mózgu. W każdym razie trzymam za Was kciuki. Z nami nie wiem co będzie, czas pokaże, na nic już raczej nie mam wpływu. Największą udręką dla mnie w chwili obecnej jest walka z myślami, które podpowiadają, żeby po prostu spakować walizki i zwiać. Boje się tylko, że kiedyś będę żałowała, że nie wytrwałam do końca...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 |
Raczkowanie
|
Kornelciaczek
![]() Ikesa jesli Go kochasz i Ci jeszcze zalezy daj Wam szanse. Skoro On rozmawia, chce z Tobą byc to moze to chwilowe? Może zaplanujcie sobie jeden weekend sam na sam w oddali od domu. Moze sie tylko oddalenie chwilowe. Skoro macie siłe walczyc zrobcie. Dajcie sobie jakiś czas, żebys wlasnie kiedys nie zalowala ze nie zrobilas wszystkiego. |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
Long ja jestem po tej samej stronie co Wy jak to nazwałaś
![]() ![]() ![]() ja mojemu powiedziałam, że na czas porodu ma być ze mną więc mam tylko to wymaganie co do czasu pracy ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-05-24 o 08:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Przyczajenie
|
Longlife, zależy mi jak nigdy na niczym. Ze wszystkich sił postaram się wytrwać do końca tej szkoły. Najgorsze tylko jest to, że kiedy on jest tutaj, ze mną to widzę jak bardzo go to wszystko boli, jak sam nie wie co się z nim dzieje. Sam mówi "poczekajmy do końca szkoły", trzyma mnie za rękę i płacze. Ale kiedy tylko przekracza bramy tej szkoły to wszystko przestaje mieć znaczenie. Wszystko co zostawił tutaj - tam nie ma żadnego znaczenia. On nie potrafi funkcjonować w tym normalnym świecie. Męczy się tu. Mam nadzieję, że to minie, bo przecież niedługo już nie będzie w tamtej rzeczywistości. Przynajmniej nie tak bardzo, nie 24h przez 7 dni w tygodniu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.