Kobiety Policjantów/przyszłych Policjantów część III - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 10:59   #2251
patision
Raczkowanie

Dot.: Kobiety Policjantów/przyszłych Policjantów część III

No bez jaj dają im nie potrzebne 1 dzień wolnego zamiast pracować z 2 tyg i potem zjechać na 4 dni ;/ ja już nie mam sił do tego wszystkiego
patision jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:22   #2252
lady17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patision Pokaż wiadomość
Tak 4 lipca ale może na 50% zjadą już 2 lipca ale raczej 4 przecież muszą młodziaki zapi**niczać
Adaptacja to dopiero preludium. Mój Tż non stop ma jakieś zmiany i dodatkowe służby bo "starzy" wciąż kładą L4. A wiadomo - kogoś do pracy za nich wysłać muszą. Wczoraj np. był na dodatkowej 12, na której pracował godzin 14 i nikt mu za to nie zapłaci.
Stary 2013-05-23, 14:14   #2253
MonikaArt
Raczkowanie

Cytat:
Wróci wróci na weekend że tak powiem Sieradz to nie Szczytno czy jakaś tam inna lepsza szkółka z Sieradza wręcz wyganiaja na weekendy. Mój TŻ od początku szkółki do końca szkółki zawsze co weekend przyjeżdzał
No masz racje - Twój też rozumiem był w Sieradzu? I jak wspomina tą szkołę?

Cytat:
Wiecie co dziewczyny szkółka to chyba dla mnie był pikuś niż ta choler*a adaptacja :/ to jest tragedia jakaś :/ już mam dość tej adaptacji i to co się tam dzieje w ogóle żadnego zorganizowania :/
Jeśli chodzi o adaptację to strasznie Ci współczuję - mój będzie miał w Łodzi adaptację, więc będzie na miejscu

Co do jedzenia na szkółce - Dzisiaj mi mówił, że jedzenie jest w porządku i że porcje dla niego są wystarczające więc wszystko jak na razie jest ok
MonikaArt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 14:39   #2254
patision
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lady17 Pokaż wiadomość
Adaptacja to dopiero preludium. Mój Tż non stop ma jakieś zmiany i dodatkowe służby bo "starzy" wciąż kładą L4. A wiadomo - kogoś do pracy za nich wysłać muszą. Wczoraj np. był na dodatkowej 12, na której pracował godzin 14 i nikt mu za to nie zapłaci.
No u nas w pracy tak źle nie miał czasami wypadało że musiał iść za kogoś ale później miał wolne czy coś więc w pracy jest ok adaptacja dla mnie porażka

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

[QUOTE=MonikaArt;40955214]No masz racje - Twój też rozumiem był w Sieradzu? I jak wspomina tą szkołę?

Jeśli chodzi o adaptację to strasznie Ci współczuję - mój będzie miał w Łodzi adaptację, więc będzie na miejscu

Tak był w Sieradzu i w każdy weekend wracał jak wspomina szkołe mówi że spoko dużo się nauczyli np jak ma do czynienia z tymi co na szkółce byli w Katowicach to powiedział że oni nic nie potafia zrobić i gó*no ich tam uczą czyli chyba szkółka w Katowicach jest do dupy. A tak to szkoła mu się chyba podobała nawet nie wnikam w to, wiem tylko że dużo go nauczyli tam i nie ma żadnych problemów w pracy bo wszystko ogarnia
Stary 2013-05-23, 14:45   #2255
Longlife
Raczkowanie

Patisonku nie strasz mnie adaptacją...
Bardzo Ci współczuje i mam nadzieję, że to się zaraz wynormuje. Ogarną jakiś grafik i będzie mial konkretne wolne.

Edytowane przez Longlife
Czas edycji: 2013-07-16 o 00:50
Longlife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 14:50   #2256
patision
Raczkowanie

No my właśnie z Częstochowy jesteśmy i ma bardzo daleko nie opłaca się w ogóle przyjeżdżać na 1 dzień :/
Stary 2013-05-23, 15:08   #2257
MonikaArt
Raczkowanie

Cytat:
Tak był w Sieradzu i w każdy weekend wracał jak wspomina szkołe mówi że spoko dużo się nauczyli np jak ma do czynienia z tymi co na szkółce byli w Katowicach to powiedział że oni nic nie potafia zrobić i gó*no ich tam uczą czyli chyba szkółka w Katowicach jest do dupy. A tak to szkoła mu się chyba podobała nawet nie wnikam w to, wiem tylko że dużo go nauczyli tam i nie ma żadnych problemów w pracy bo wszystko ogarnia
O to super - bo obawialiśmy się, że jak tam takie luzy są to nauki też jakoś mniej...a przecież najważniejsze żeby się nauczyć i potem w pracy umieć to wykorzystać Bardzo mnie to cieszy
Stary 2013-05-23, 15:08   #2258
Longlife
Raczkowanie

Cytat:
No my właśnie z Częstochowy jesteśmy i ma bardzo daleko nie opłaca się w ogóle przyjeżdżać na 1 dzień :/
ja nie rozumiem sensu robienia innym pod gorke. Kazdy potrzebuje wolne, a wiadomo najlepsze pod rząd. Ja rozumiem, że níe da rady zjeżdzać co tydzień, ale choć co dwa na te 2-3 dni. Przecież to nie musi byc weekend zawsze... To takie po złości wszystko, kazdy kiedys zaczynal i tez chcial odpoczac i spotkac sie z najblizszymi. Policjanci tez maja rodziny, zony, dzieci, dziewczyny Ci z tego szczebla wyzej co sie tym zajmuja nie widzą tego? Chore to...
Stary 2013-05-23, 15:19   #2259
Ikesa
Przyczajenie

Cześć Jestem tu nowa i muszę przyznać, że bardzo żałuję, że trafiłam tu dopiero dziś. Chciałabym się z Wami czymś podzielić, bo każda z Was na swój sposób przeżyła coś podczas tej całej szkoły. Z zaciekawieniem od samego rana czytam wasze posty i muszę przyznać, że bardzo tęsknie za tymi czasami, kiedy i ja odliczałam dni do piątku, w czwartek robiłam generalne sprzątanie mieszkania a od samego rana w piątek przygotowywałam obiad, robiłam sałatki, piekłam ciasto, żeby tylko móc jak najmilej spędzić te dwa dni z ukochanym i móc zapewnić mu chociaż kilka przyjemnych i spokojnych chwil, w oderwaniu od tego wszystkiego czego doświadcza na szkole. TŻ jest na szkole w Katowicach, przez pierwsze 2 miesiące – pomimo rozłąki, tęsknoty i zalewania się łzami w niedziele, kiedy zamykał za sobą drzwi – było cudowne. Wracał do domu, kiedy tylko mógł. Wiedziałam, że mnie potrzebuje, pierwsze co robił, kiedy wracał to mocno się we mnie wtulał, mówił, że już nie ma siły. Potrzebował bliskości i wsparcia (zresztą przed szkołą też tak było). Po 3 miesiącach coś pękło. Kiedy okazało się, że coraz częściej trzeba będzie na szkole zostawać w weekend (wyrabianie plusowych godzin, służba) TŻ zaczął się oddalać. Powolutku zmniejszał kontakt, mówił, że musi się teraz zająć szkołą, przestał mówić co się tam dzieje, zostały tylko suche informacje typu „zaliczyłem TO, jak u Ciebie?”. Kiedy był już w domu widziałam ogromną zmianę zachowania. Począwszy od przekleństw na każdym kroku, przez niechęć do spotkań ze znajomymi „stąd”, aż po totalną zmianę stosunku do mnie. Nie obchodzi go nic, co dotyczy życia tutaj, jest jedynie szkoła. Słucham czasami kim to on nie będzie, jacy ludzie tam są wspaniali. A przecież na początku mówił, że wszystkie sprośne żarty i poniżanie jest tam na poziomie co najmniej żałosnym. Towarzystwo okazało się być tak genialne, że już nie opłaca się przyjeżdżać do domu na weekendy. Bo idą na piwo. Bo idą na imprezę. Bo jadą gdzieś grupowo. Martwię się bardzo, bo to był naprawdę cudowny człowiek. Miał swoje zasady, których wydawałoby się nic nie złamie. Mieliśmy plany, marzenia, po części zaczęliśmy je realizować. Teraz liczy się tylko szkoła, tylko tamci ludzi, jakby kompletnie nie zdawał sobie sprawy, że ta szkoła się kiedyś skończy. Zazdroszczę Wam dziewczyny, że wasi mężczyźni nie pozwolili zrobić sobie prania mózgu. Oddałabym wszystko, żebym i ja mogła się tym cieszyć.

PS przepraszam Was, że tak od razu zarzucam was swoim problemem. Próbowałam rozmawiać o tym ze znajomymi, ale choć bardzo by chcieli - nie rozumieją tej sytuacji, nie mają pojęcia jak w ogóle wygląda cała szkoła policyjna...
Ikesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:41   #2260
patision
Raczkowanie

Noo dokładnie bo gdyby nie dawali im tych pojedynczych dni miedzy czasie to wypada co równe 2 tygodnie że zjadą na te 4 dni a tu lipa
Stary 2013-05-23, 17:16   #2261
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Patison, to normalne. że grafik się zmienia jak w kalejdoskopie. Jakie kolwiek święta, przemarsze, manifestacje to jest w ich obowiązku zabezpieczać. Zawsze tak było jest i zapewne będzie. Co więcej te 12 dni wolnego + godziny nadliczbowe odbierze dopiero będąc w macierzystej jednostce. Poza tym chodzenie z buta, warta przy ambsadach i zabezpieczenia meczy, mafiestacji, przemarszów, itp. to norma.
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 17:53   #2262
Longlife
Raczkowanie

IKESA witaj u nas, ja Cię rozumiem

A gdzie Twój jest na szkole? I jak już długo no i ile macie lat?

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Patison, to normalne. że grafik się zmienia jak w kalejdoskopie. Jakie kolwiek święta, przemarsze, manifestacje to jest w ich obowiązku zabezpieczać. Zawsze tak było jest i zapewne będzie. Co więcej te 12 dni wolnego + godziny nadliczbowe odbierze dopiero będąc w macierzystej jednostce. Poza tym chodzenie z buta, warta przy ambsadach i zabezpieczenia meczy, mafiestacji, przemarszów, itp. to norma.
Ty to jesteś takie "mądre jajo" rozum wie jak jest, ale serce tęskni. Nie ma się co dziwić dziewczynie. Mamy wspierać, a nie tłumaczyć jak dziecku, przecież Ona to wie, ale co z tego? Ta wiedza jej coś pomoże? Przestanie tęsknić? A może nagle odechce się jej spotykania z chłopakiem bo on ma misję do spełnienia? Chce Go wiedziec i to normalne a to forum jest po to, aby mogła wylewać swoje żale i mówic, że to chore, że nie ma możliwości przyjechać do domu na dłuzej. Bo Policjant na adaptacji to tez czlowiek i ma rodzine, ktora chce odwiedzać.

Edytowane przez Longlife
Czas edycji: 2013-07-16 o 00:50
Stary 2013-05-23, 18:00   #2263
patision
Raczkowanie

Ty to jesteś takie "mądre jajo" rozum wie jak jest, ale serce tęskni. Nie ma się co dziwić dziewczynie. Mamy wspierać, a nie tłumaczyć jak dziecku, przecież Ona to wie, ale co z tego? Ta wiedza jej coś pomoże? Przestanie tęsknić? A może nagle odechce się jej spotykania z chłopakiem bo on ma misję do spełnienia? Chce Go wiedziec i to normalne a to forum jest po to, aby mogła wylewać swoje żale i mówic, że to chore, że nie ma możliwości przyjechać do domu na dłuzej. Bo Policjant na adaptacji to tez czlowiek i ma rodzine, ktora chce odwiedzać.[/QUOTE]

Dziękuje że mnie rozumiecie ale naprawdę sądziłam że adaptacja bedzie ok bo miałam świadomość że TŻ minimum co 2 tyg bd zjeżdzał ale chociaż na 3 dni a tu wyszło wykorzystują ich póki co. Może coś się jeszcze zmieni ale 2 dni urlopu już i tak ma stracone bo dawali mu między czasie pojedynczo eh... wystarczy czekać albo do 4 lipca albo że w końcu zjedzie. Wiem jedno na pewno nie będę się nastawiać że przyjedzie bo robię sobie nadzieję a później gucio z tego. Mam nadzieję dziewczyny że jak wasi TŻ pojadą na adaptacje to coś się zmieni i będą zjeżdzać chociaż co 2 tyg ale na 3-4 dni
Stary 2013-05-23, 18:11   #2264
Longlife
Raczkowanie

Patison Ciebie rozumiem. Tych w Policji nie. Tu dosłownie pasuje tekst z "Medalionów": "Ludzie ludziom zgotowali ten los"... Nosz k... Mi się to w głowie nie mieści jak tak można. Większe imprezy są planowane dużo wcześniej. Każdy chce mieć wolne to trzeba grafik ustalić co to jest za problem? Najwidoczniej pracuje tam taka "inteligencja" że trudno im na to wpaść. Mój Nrzeczony miał tak w poprzedniej pracy, o wolnym dowiadywałam się 5 minut przed zakonczeniem pracy, że jutro nie ma przychodzić. Nic nie szło zaplanować, a mówił stwórzmy grafik a będzie nam się lepiej żyć to nie. Nawet do lekarza był problem się umówić.
W ogóle jak masz na imię, przez ten Twoj nock wmowiłam sobie, że Patrycja ?
Stary 2013-05-23, 18:17   #2265
patision
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Longlife Pokaż wiadomość
Patison Ciebie rozumiem. Tych w Policji nie. Tu dosłownie pasuje tekst z "Medalionów": "Ludzie ludziom zgotowali ten los"... Nosz k... Mi się to w głowie nie mieści jak tak można. Większe imprezy są planowane dużo wcześniej. Każdy chce mieć wolne to trzeba grafik ustalić co to jest za problem? Najwidoczniej pracuje tam taka "inteligencja" że trudno im na to wpaść. Mój Nrzeczony miał tak w poprzedniej pracy, o wolnym dowiadywałam się 5 minut przed zakonczeniem pracy, że jutro nie ma przychodzić. Nic nie szło zaplanować, a mówił stwórzmy grafik a będzie nam się lepiej żyć to nie. Nawet do lekarza był problem się umówić.
W ogóle jak masz na imię, przez ten Twoj nock wmowiłam sobie, że Patrycja ?

Tak mam na imię Patrycja :P noo u nas jak TŻ pracuje to normalnie ma grafik ustalany i wiadomo czasami coś wyskoczy ale później własnie ma wolne albo jakąs inna zmianę i nie jest źle a szczerze to już nawet mi się gadać o tej adaptacji nie chce ;P już zaczyna po mnie to spływać widocznie tak musi być

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 18:17   #2266
Ikesa
Przyczajenie

Longlife, dziękuję za odpowiedź. Ja już sama nie wiem co mam myśleć. Przeprowadziliśmy w weekend poważną rozmowę, balansujemy na krawędzi rozstania. Jak jest tutaj, w domu to płacze, mówi, że nie wie dlaczego tak się zachowuje, że oddałby wszystko, żeby było jak dawniej, że nie da się tym wszystkim tam nie przesiąknąć. Ustaliliśmy, że przeczekamy do końca tej szkoły i zobaczymy co dalej. Ale te wszelkie oznaki uczuć, delikatności jakie ma tutaj znikają za bramą szkoły. Jak jest tam, to albo się nie odzywa albo traktuje mnie jakbym wyrządziła mu jakąś okropną krzywdę w życiu. Pytałam o kobietę, powiedział, że nie chodzi o nikogo innego, że nie wie dlaczego tak się zachowuje. Wiem, że pewnie każdemu, kto to czyta nasuwa się myśl "przecież żaden facet Ci nie powie, że Cię zdradza", ale ja wiem, że gdyby był ktoś, to po prostu by mi to powiedział i skończylibyśmy "znajomość". Chociaż teraz...nie wiem, mam mętlik w głowie. A na szkole jest w Katowicach, zostały mu 2 miesiące.
Stary 2013-05-23, 18:22   #2267
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Longlife Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Ty to jesteś takie "mądre jajo" rozum wie jak jest, ale serce tęskni. Nie ma się co dziwić dziewczynie. Mamy wspierać, a nie tłumaczyć jak dziecku, przecież Ona to wie, ale co z tego? Ta wiedza jej coś pomoże? Przestanie tęsknić? A może nagle odechce się jej spotykania z chłopakiem bo on ma misję do spełnienia? Chce Go wiedziec i to normalne a to forum jest po to, aby mogła wylewać swoje żale i mówic, że to chore, że nie ma możliwości przyjechać do domu na dłuzej. Bo Policjant na adaptacji to tez czlowiek i ma rodzine, ktora chce odwiedzać.
Ja pier!@#$%^&* to już wcale nie będę się odzywała! Stwiedziłam tylko jak jest naprawdę, skoro tam byłam i wiem jak jest, zwłaszcza w takim okresie gdzie są rozgrywane mecze, itp. A czy ja coś takiego napisałam, że ma się przestać spotykać z facetem?? Wiem, że to jest chore, każdy się na to uskarża, ale nikt nie zamierza tego zmieniać, bo tak jest dobrze, wygodnie dla innych.
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 18:22   #2268
patision
Raczkowanie

Ikesa przekichane że twój TŻ tak się zmienił ale w sumie poczekajcie aż skończy szkółkę i co bedzie dalej szkoda tylko że ludzie mają a na niego taki zły wpływ :/
Stary 2013-05-23, 18:38   #2269
Ikesa
Przyczajenie

Cytat:
Ikesa przekichane że twój TŻ tak się zmienił ale w sumie poczekajcie aż skończy szkółkę i co bedzie dalej szkoda tylko że ludzie mają a na niego taki zły wpływ :/
Niestety, mają i to ogromny. Coraz bardziej nienawidzę tej szkoły. Ja wiem, że jeżeli człowiek jest silny moralnie i odpowiedzialny to gdziekolwiek by się nie znalazł to pozostanie sobą i nie mogę odpowiedzialności zrzucać na szkołę. Ale uwierzcie mi, tyle razem przeżyliśmy i nigdy nie zawiódł, nigdy. Znam dobrze jego rodzinę, wiem jak był wychowywany i dałabym głowę sobie uciąć, że nigdy nie pozwoli sobie tego zaprzepaścić. Ale widać tamto towarzystwo podoba się bardziej. I nie zaprzeczę, że mam teraz ambiwalentny stosunek do policji. Widzę na czym to polega...niby rygor, zasady itd., ale to, że robią sobie imprezy na terenie szkoły, albo wracają pod wpływem na kompanie nie jest zauważane przez nikogo. Litości.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam. Pociesza mnie to co czytam tutaj, jak widać na przykładzie waszych facetów - są w tej instytucji odpowiedzialni i poważnie podchodzący do swojego zawodu ludzie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 18:38   #2270
erk
Rozeznanie

...

Oliwcia mój Aniołeczek 08.04.2016

1cs

Edytowane przez erk
Czas edycji: 2013-08-11 o 20:22
erk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 18:51   #2271
Ikesa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez erk Pokaż wiadomość
Ikesa, po części Cię rozumiem, bo mój zachowuje się podobnie Ze spokojnego, potulnego człowieka zrobił się agresywny, kłótliwy, olewczy. Bardzo mnie to dziwi, choć wiem, że towarzystwo robi swoje. Eh, też czekam aż skończy tą szkołę. Adaptacja mnie przeraża po tym co przeczytałam, no ale wszystko jest do przejścia ponoć...
Mam nadzieję, że Twój mężczyzna po tej całej szkole wróci do swojego normalnego zachowania. Ja nawet nie chcę na razie myśleć o tej adaptacji. Za dużo tego... a gdzie Twój facet jest na szkole i ile Wam jeszcze zostało?
Stary 2013-05-23, 18:56   #2272
erk
Rozeznanie

...

1cs

Edytowane przez erk
Stary 2013-05-23, 19:11   #2273
Ikesa
Przyczajenie

Eh, o niczym innym nie marzę W Katowicach też krążą plotki, że Warszawa albo Legionowo. Nie wiem na ile temu ufać, czy to rzeczywiście jakiś informacje z góry, czy dlatego, że Ci, którzy zakończyli szkolenie podstawowe w maju zostali skierowani do W-wy. W każdym razie w obecnej sytuacji dobija mnie to jeszcze bardziej. Gdybym wiedziała, że problemem na tej szkole nie będzie jedynie tęsknota i natłok obowiązków zrobiłabym wszystko, żeby tam nie poszedł...

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

erk, a u Was ta W-wa to też jeszcze nic pewnego, prawda?
Stary 2013-05-23, 19:19   #2274
erk
Rozeznanie

Kobietki - co nas nie zabije to nas wzmocni (albo zdołuje ale nie zabije!)
Przetrwamy

1cs

Edytowane przez erk
Stary 2013-05-23, 20:30   #2275
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez erk Pokaż wiadomość
Mój jest w Słupsku i kończy pod koniec sierpnia. Kurcze, oby Ci nasi mężczyźni wrócili do normalności Martwię się o tą adaptację, bo jesteśmy ze Szczecina a słuchy chodzą, że ich do Wawy wyślą...
mój w Słupsku jest i na pewno bedzie miał w Piasecznie adaptacje juz im powiedzieli dawno.
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 21:07   #2276
MonikaArt
Raczkowanie

Kurcze jak czytam to co piszecie to zaczynam się martwić rzeczywiście tyle czasu spędzi z zupełnie obcymi osobami, że nie wiadomo co mu do głowy strzeli...

Ikesa strasznie Ci współczuję...mam nadzieję jednak (skoro rozmawiacie), że się opamięta i po szkole będzie ok...a jak nie będzie no to szkoda tylko, że tyle musiałaś męczyć się i na niego czekać, a on coś takiego odwala...:/
Stary 2013-05-23, 21:19   #2277
Ikesa
Przyczajenie

MonikaArt, nie chciałam wprowadzać Cię swoim postem w zaniepokojenie. Z tego co czytam, to mój przypadek jest raczej odosobniony, większość facetów spokojnie daje sobie radę i pozostaje sobą. Twój mężczyzna na pewno sobie poradzi i nie da sobie zrobić prania mózgu. W każdym razie trzymam za Was kciuki. Z nami nie wiem co będzie, czas pokaże, na nic już raczej nie mam wpływu. Największą udręką dla mnie w chwili obecnej jest walka z myślami, które podpowiadają, żeby po prostu spakować walizki i zwiać. Boje się tylko, że kiedyś będę żałowała, że nie wytrwałam do końca...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 21:56   #2278
Longlife
Raczkowanie

Kornelciaczek spokojnie, bo własnie problem tkwi w tym, że Ty nie jesteś po tej stronie co my, Ty byłaś tam, przeżyłas to, a my jestesmy tylko/aż kobietami Policjantów, wiec chyba nas nie rozumiesz, my rozumiemy Policje jako instytucję, ale chcemy też miec dla siebie swoich mężczyzn. Możemy się dzielić, ale nie chcemy by ich nam odebrano. Jestesmy dumne, że tam pracują, ale chcemy miec normalne, zaplanowane życie a jak nam źle to się zalimy, ale mimo wszystko kumamy. Trzeba marudzić, zeby zylo sie lżej stąd to forum i tyle osob na nim. To taka spowiedz. Dziewczyny wysluchaja pociesza i wiesz, że ktos Cie rozumie i ma podobna sytuacje. My po prostu tesknimy.

Ikesa jesli Go kochasz i Ci jeszcze zalezy daj Wam szanse. Skoro On rozmawia, chce z Tobą byc to moze to chwilowe? Może zaplanujcie sobie jeden weekend sam na sam w oddali od domu. Moze sie tylko oddalenie chwilowe. Skoro macie siłe walczyc zrobcie. Dajcie sobie jakiś czas, żebys wlasnie kiedys nie zalowala ze nie zrobilas wszystkiego.
Stary 2013-05-24, 08:24   #2279
kaska87
Zakorzenienie

Long ja jestem po tej samej stronie co Wy jak to nazwałaś ale od razu byłam świadoma tego, że to jest służba- niestety mój mąż ma grafik, a dzisiaj już np ma inne godziny pracy niż miał mieć trzeba się przyzwyczaić, ważne żeby nasi TZ byli zadowoleni
ja mojemu powiedziałam, że na czas porodu ma być ze mną więc mam tylko to wymaganie co do czasu pracy

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-05-24 o 08:25
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 09:41   #2280
Ikesa
Przyczajenie

Longlife, zależy mi jak nigdy na niczym. Ze wszystkich sił postaram się wytrwać do końca tej szkoły. Najgorsze tylko jest to, że kiedy on jest tutaj, ze mną to widzę jak bardzo go to wszystko boli, jak sam nie wie co się z nim dzieje. Sam mówi "poczekajmy do końca szkoły", trzyma mnie za rękę i płacze. Ale kiedy tylko przekracza bramy tej szkoły to wszystko przestaje mieć znaczenie. Wszystko co zostawił tutaj - tam nie ma żadnego znaczenia. On nie potrafi funkcjonować w tym normalnym świecie. Męczy się tu. Mam nadzieję, że to minie, bo przecież niedługo już nie będzie w tamtej rzeczywistości. Przynajmniej nie tak bardzo, nie 24h przez 7 dni w tygodniu...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości