Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-11, 09:05   #2251
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Asiulka Katee dzieki za info i linki w sprawie inhalatora. A wkurzyłam się na maxa bo gdyby nie ta baba to miałabym już fajny w super cenie. A tak raczyła się wtrącić w ogóle nie mając o tym pojęcia. A moja biedna mama - wiadomo się wystraszyła bo Pani mgr nie stoi tam od parady... Moi rodzice byli tam przy okazji. A teraz to ja muszę sama jechać - cały czas pada snieg - w mieście korki, ludzie po 2 godziny stoją. A galerii ludzi na potęgę no i jak tu się nie zdenerwować.....

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 09:07   #2252
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja moze dziwna jestem ale ja nie lubię lumpow wole wszystko kupować nowe ;D
ja tez. bylam moze ze 2 razy i nigdy wiecej. mnie sam zapach juz odrzuca.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Wróciliśmy ze szpitala. Jasiu już nie kaszle, ale katarku jeszcze troche ma. Mamy oczyszczać nosek, smarować pod noskiem maścią majerankową i nawilżać powietrze w pokoju w którym śpimy.

Widze, że troche z Was też walczy z katarkiem Życze Wam i sobie całkowitego pozbycia się kateu. Dla dzidzi to jest uciążliwe i płakać mi się chce jak czasem charczy w nocy, bo Mu sie gotuje w nosku
super ze juz w domku

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Nadrabiam i nadrabiam

Widzę, że temat miłości na tapecie...u mnie specyficzna historia...my jesteśmy 14 miesięcy razem, to szalona miłość, dla siebie porzucilismy długoletnie związki, ja byłam w poprzednim 11 lat a mąż w swoim 7
ale serce nie sługa...kocham mężą nad życie i wiem , że taką pewnośc ma się raz w życiu i miłość jakiej doznaję od Niego jest niesamowita...ale romantycznie się zrobiło z danych technicznych: seks po 2 tyg., zamieszkaliśmy razem po 2 miesiącach.
ale romantycznie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Czy wszystkie dałyście dwa imiona dzieciom?
jedno

Cytat:
Bo powiedzial ze wszystko fajnie tam jestbodmierzone co donproporcji i wogole ale to wszystko jest przetworzone. Przykladowa zupka np to marchewka ziemniak seler pietruszka wszystko w takich samych ilosciach gotujemy szczypta soli i na pol litra wody pol lyzeczkincukru po ugotowaniu nadmiar wody odlewamy i blenderujemy na koniec dodajemy lyzeczke oliwy z oliwek (wczesniej delikatnie podgrzana) i tyle powiedzial ze w sobote nankontroli porozmawiamy o dawaniu miesa
tylko co zrobic jak sie nie ma ekologicznych warzyw?

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Ja idę jutro z Młodą do tego nieszczęsnego lekarza. W nosku Jej rzęży.. Niech chociaż osłucha. Nie zaszkodzi, no nie?
pewnie, że idz bedziesz spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Cześć u mnie noc tragedia i to nie przez Fabianka,bo ten to jadł i spał.Ale Gracjanek mój malutki-tragedia,nie wiem co sie z Nim dzieje i jak mu pomóc .
Odkąd wziął te zastrzyki to ma okropne problemy ze spaniem.
Kilka razy w nocy wstaje z przeraźliwym płaczem
a dzisiejsza noc to koszmar
wczoraj wieczorem przebudził sie o 19 i przysypiał i płakał na zmiane do 24! A mąż poszedł na nocke...
jak już przysnął na rękach to nie dał się odłożyć bo był płacz i łapał sie za szyje,albo na kolanach co chwile sie zrywa
po 22 przyjechała moja mama na noc,bo Gracjan nie dał sie odłożyć i jakby Fabiś wstał to masakra
całą noc co pół godz,co godz ryk.
I rano to samo,teraz mąż go położył toraz wstał i pół godz śpi na razie.
Nie wiem co mu dolega
poradźcie coś....

a po za tym nic u Nas ciekawego
nie miałam czasu wrzucić zdj z chrzcin....wybaczcie...po staram sie to zrobić

biedaczek kochany

Mamuski ja sie odmeldowuje na tydzień. Jutro wylatujemy, wiec mam mase pakowania i przygotowan. moze znajde chwile juz tam zeby zagladnac. Zdrówka dla wszystkich Maluszków

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 09:11   #2253
katiem
Wtajemniczenie

Dzięki laski
Miło mi bardzo. Póki co jest naprawdę super - aż czuję niedosyt bo dużo pracujemy.

Zielona wiesz przecież, że masz jeszcze możliwość ułożyć sobie szczęśliwe życie...
A imię zmień

co do jedzonka to najlepiej mieć własne warzywka, a jak ktoś nie ma???

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-12-11, 09:21   #2254
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Aniuaia a mize on teraz bedzie potrzebował bliskości moze weź sie położ z nim? A byłaś znim u kontroli?
Kochana ale on śpi z Nami w łóżkunosze go tule a on i tak z lękiem rzuca sie na szyje i płacze;(

na kontroli nie byłam bo nie kazała przyjść bo to była tylko gorączka.
Może go zarejestruje na czwarteka z drugiej strony znowu będzie płaczehhh i w dzień prawie to samo

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 09:22   #2255
kraven
Zakorzenienie

Cześc.
Jestem w szoku. Moje dziecko od 20 minut leży w leżaczku i gada do wiszących zabawek. Mało tego raz trafił w grającego ślimaka i teraz stara się w niego co chwile trafić. Czy to nie za wcześnie?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 09:34   #2256
sandra23s
Zadomowienie

kraven dobrze,ze juz w domku.zdrowka dla Jasia

zbieram sie i ide do ogrodniczego kupic choineczki na balkondo pozniej

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 09:41   #2257
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

A myśmy dopiero wstali
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 09:43   #2258
Sojka1990
Zadomowienie

Mysłałam że Zośka po szczepieniu wczoraj będzie marudna a tu aniołek kochany
Po kąpieli ja ja ubieram i zaczełam do niej jakieś śmieszne dźwięki wydwać a ta mała menda kochana wpadła w taki śmiech że bajka! i to był śmiech taki prawdziwy hihi d tej pory czegoś takiego nie słyszałam u niej, jak dorosły człowiek aż się zanosiła tym śmiechem i łezki jej ciekły z radości a jaki był dla niej szok jak usłyszała jakie dźwięki potrfi wydawać potem śmiała się na siłę żeby tylko jeszcze posłuchć samej siebie, a ja się normalnie praiwe popłakałam razem z nią ze szczęścia tżet mało nie padł jak usłyszał ten jej dziki rechot
Stary 2012-12-11, 09:43   #2259
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Mój mały typ śpi a ja śniadanko jem i kawusię piję. Zaczęłam nabiał wprowadzać, na razie nic się nie dzieje, skóra piękna, gładka.

My z Kropkiem znamy się już 16-cie lat. To wujek mojej przyjaciółki z podstawowki, a poznałam Go gdy kupował nam wino w sklepie bo babka nam sprzedać nie chciała, a na wycieczkę jechalyśmy I wtedy Go poznalam i już mi się spodobał i na wzajem. No ale wtedy to jeszcze prokurator nade mną stal Przez te lata nasze drogi się schodzily i rozchodziły, on zawsze naginał na kawę aby iść a ja się wstydziłam. No i po aferze z moim mężem przyszedł do mnie do pracy bo koparka mu rozjechała telefon i nie mial numeru i tak zauważył że coś jest nie tak. Przyszedł wieczorem na kawę i tak zaczął codziennie przychodzić. Aż w końcu uświadomiliśmy sobie że się kochamy. I tak jesteśmy razem. Najlepsze że ominęlo mnie poznawanie jego rodziny, bo wszystkich od małego znałam
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Pisalam wam juz kiedys ze Dominik imie dla mojego syna kompletnie mi nie siada,myslalam ze sie przyzwyczaje ale cos mi to nie wychodzi. Długo chcialam miec Nikodema,potem chyba przez hormony wymyslilam tego Dominika i tak zostalo i moze macie mnie za wariatke ale chce mu to imie zmienic,jak myslicie czy to bedzie dobra decyzja?
Jak się męczysz z tym imieniem i czujesz że to nie to, to zmień.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Ja idę jutro z Młodą do tego nieszczęsnego lekarza. W nosku Jej rzęży.. Niech chociaż osłucha. Nie zaszkodzi, no nie?
Pewnie że nie.

Cytat:
Cześć u mnie noc tragedia i to nie przez Fabianka,bo ten to jadł i spał.Ale Gracjanek mój malutki-tragedia,nie wiem co sie z Nim dzieje i jak mu pomóc .
wczoraj wieczorem przebudził sie o 19 i przysypiał i płakał na zmiane do 24! A mąż poszedł na nocke...
jak już przysnął na rękach to nie dał się odłożyć bo był płacz i łapał sie za szyje,albo na kolanach co chwile sie zrywa
po 22 przyjechała moja mama na noc,bo Gracjan nie dał sie odłożyć i jakby Fabiś wstał to masakra
Nie wiem co mu dolega
poradźcie coś....

Biedny niuniu. Pewnie te zastrzyki mu się przypominają. Chyba jest tylko jedno wyjście, przeczekać to a teraz dawać mu jak najwięcej poczucia bezpieczeństwa.

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Anusia mój synek też w nocy dał mi popalić. Gracjanek też jeszcze malutki i może tak to przeżywa...
Kubus spał i obudził się 2 razy a Paweł co chwilę. Obudził sie bo chciał pić - podaje mu mleko to mówi, że chce wodę.....
Potem już na zmianę woda mleko woda mleko.
Zaczęłam go błagać żeby spał to On stwierdził, że robi kupę.....To była jakaś 4 rano. To lecę z nocnikiem - oczywiści nie zrobił. Zrobił siusiu - nocnik zaczął grać,tu fanfary młody się cieszy.Ja nieprzytomna.

Potem mówi, że mam mu poczytać książeczkę. Zaczęłam tłumaczyć, ze jest noc i proszę go by spał. I stwierdził, że poczeka na tatusia.....
Teraz się z tego śmieję, ale w nocy myślałam, że nie wytrzymam.
W dodatku położyłam się o 1.....

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
tylko co zrobic jak sie nie ma ekologicznych warzyw?

Mamuski ja sie odmeldowuje na tydzień. Jutro wylatujemy, wiec mam mase pakowania i przygotowan. moze znajde chwile juz tam zeby zagladnac. Zdrówka dla wszystkich Maluszków
No właśnie, kupuje się na ryneczku a one nałądowane olowiem i wszelkimi świństwami. Już lepsze słoiczki.
Miłego odpoczynku życzę i szczęśliwej podróży.
Stary 2012-12-11, 09:44   #2260
ula2689
Wtajemniczenie

Wczoraj nadrobiłam ale nie miałam siły juz pisać.
Była mowa o tżtach, my jesteśmy razem 9 lat po slubie 4 i pół.Seks też był szybko po ok.2 tygodniach.A zamieszkaliśmy razem po 2 latach.

Przykro mi że tyle dzieciaczków chorych, ja podaję od 1 miesiąca życia witaminę C po 4 kropelki dziennie i narazie nie chorowaliśmy
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 09:44   #2261
kraven
Zakorzenienie

Dziewczyny ile trwa badanie bioderek?

Choco ty szczęściaro U nas impreza od 6.00

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-11, 09:46   #2262
Sojka1990
Zadomowienie

Kraven bioderka to chwila
Stary 2012-12-11, 09:47   #2263
kraven
Zakorzenienie

Dziekuje

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-12-11, 09:48   #2264
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
hyhy fajnie tak poczytać historie o poznaniu się z chłopami
u nas to w ogóle komiks można cy napisać Nigdy w życiu żadne z nas nie myślało że byłoby możliwe bycie razem :P nawet ze sobą nie rozmawialiśmy, wyobraźcie sobie że ja do TŻta mówiłam "dzień dobry" a ten mi praktycznie nigdy nie odpowiadał jak się potem okazało wstydził się- ja jako jedyna w towarzystwie stajennym byłam zawsze tą do której nigdy słowem się nie odezwał i kiedyś pokłociłam się z eks miałam ochote jednym słowem się na☠☠☠ać, weszłam na fejsa, tżet się podłączył na czacie nie wiem jak to się stało że się do mnie odezwał, zaczełam wylewać mu swoje żale i wspomniałam coś że mam ochote się napić a on wyleciał do mnie z tekstem żebym wpadła do niego do biura to coś się znajdzie : no i jakoś tak się stało że poszłam :P oj narąbaliśmy się równo, tzn ja bo on praiwe wcale nie pił, boże w życiu z nikim tak fajnie mi się nie rozmawiało a do łóżka poszliśmy (taa.. do łóżka.. raczej na stół w sali konferencyjnej ) hmm,.. jakoś po 2-3tygodniach zaraz po tym pierwszym razie wyjechałam za granicę a po powrocie zamieszkalismy razem no i po 4 msc mieszkania trzasnelismy Zośke
Taaaa to romantycznie było wóda i seks na stole
ale się uśmiałam
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 10:05   #2265
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

No chyba musimy to jakoś przeczekać

widzę,że rozmawiacie o związkach.
My jesteśmy ze sobą ponad 4 lata..
Ja zostawiłam dla niego chłopaka z którym byłam rok a on dla mnie dziewczyne z którą był 5 lat
Spotkaliśmy sie przypadkiem jednego dnia a na drugi dzień byliśmy już parą. Poznaliśmy i związaliśmy sie w sierpniu,w październiku się zaręczyliśmy,w grudniu razem zamieszkaliśmy,w maju wzieliśmy ślub a w lipcu zaszliśmy w ciąże.

Jedziemy do mamci na wieśmoże Gracjanek sie rozkręci

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 10:08   #2266
Asiuulka89
Zakorzenienie

A u nas po sprawie. Antybiotyk ma i jeden i drugi a to dlatego młody jak ma napad kaszlu to potem strasznie wymiotuje. Ehh oby ostatnia choroba w tym roku
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 10:09   #2267
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:

no mam dzis farta

a bioderka u nas z 30 minut trwały bo Leo obsikał pana doktora
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 10:09   #2268
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
No chyba musimy to jakoś przeczekać

widzę,że rozmawiacie o związkach.
My jesteśmy ze sobą ponad 4 lata..
Ja zostawiłam dla niego chłopaka z którym byłam rok a on dla mnie dziewczyne z którą był 5 lat
Spotkaliśmy sie przypadkiem jednego dnia a na drugi dzień byliśmy już parą. Poznaliśmy i związaliśmy sie w sierpniu,w październiku się zaręczyliśmy,w grudniu razem zamieszkaliśmy,w maju wzieliśmy ślub a w lipcu zaszliśmy w ciąże.

Jedziemy do mamci na wieśmoże Gracjanek sie rozkręci
a może spróbuj z nim siąść i porozmawiać o chłopcu, który czegoś się bał i nawet spać chciał u mamy na rękach? może wtedy nieświadomie powie Ci, co mu dolega.

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 10:17   #2269
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Pomocy! Jakiś wirus na pomorzu panuje. Mąż wymiotuje, matka już przeszła swoje, ojciec wymiotuje, nie ma się gdzie schować. Boje się o moją Aleńke Mnie też delikatnie mdli...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-11, 10:22   #2270
marzenka1984
Rozeznanie

Uffff..Dzień Dobry zamiast siedzieć przed kompem proszę się dziaciaczkami zajmować a nie piszecie jak szalone a później nadrobić ciężko żartuje piszcie ile wlezie

Po wczorajszej wizycie nie pisałam bo siostra siedziała u mnie a później tż przyszedł z pracy to walnęliśmy się na wyrko i projektor poszedl w ruch, fajna sprawa, duży tv nie potrzebny bo mam filmy na całej ścianie wyświetlane jak w kinie

U ortopedy było bardzo dobrze Naczytałam się w necie opinii na temat lekarza do którego poszłam i powiem szczerze, że aż się bałam bo były straszne, że nie delikatny, nie miły dla dziecka i rodzica itp. Nic podobnego! Baaaardzo miły facecik Delikatnie zbadał Maksa na tyle, że dziecko nawet nie zajęczało, szybciutko dokładnie razem z usg Bioderka są zdrowe, żadnych odchyleń od normy nie ma a Maks w podzięce za diagnozę nasikał panu na leżankę a doktorek się śmiał, że ma kiepskiego cela bo nie udało mu się w niego trafić Małemu ..

Co do poznania się ze swoimi miłościami:
Ja się ze swoim M poznałam grając razem w warcaby na kurniku porozmawialiśmy sobie parę dni z rzędu, zaprosiliśmy siebie do znajomych na grze później na gg. Powymienialiśmy się zdjeciami i był miłość od pierwszego zdjęcia. On mi mówił, że jest w UK u cioci i ma 24 lata. Każdy z moich bliskich mi mocno odradzał związek bo nie dość, że chłopak za granicą to młodszy ode mnie co prawda o 2 lata ale..
Później jak On beze mnie nie mógł żyć bo już wtedy mnie kochał choć jeszcze sie nie widzieliśmy na żywo i nie słyszeliśmy się powiedział mi, że mnie okłamał z miejscem zamieszkania i wiekiem okazało się, że ma 16 lat (ja miałam 18) i mieszka w małym miesteczku w woj. Łódzkim haha i znowu każdy mi odradzał, że kłamca itp ale ja się nie poddawałam.
po roku rozmawiania na necie przyjechał do mnie na urodzinki, został 2 dni (mieszkałam jeszcze z rodzicami tak więc o spaniu razem nie było mowy), i znowu wyjechał do siebie. I tak 2 lata spotykaliśmy się tylko na sobotę i niedzielę przejeżdżając do siebie 465 km po 2 latach przyjechał do mnie studiować, i tak już został do dzisiaj już ponad 10 lat jesteśmy razem. Wspomnienia są cuuudowne, wzruszam się jak sobie pomyśle jakie piękne uczucie było jak do siebie tak jeżdźiliśmy i te łzy wylewane jak pks odjeżdżał z zachodniego buntowanie się jego dziadkowie albo moi rodzice nie pozwalali do siebie przyjechać bo w szkole coś się działo i trzeba było się uczyć w weekend ahhhh..

Zdrówko za Naszych Kochanych Facecików dla kobiet karmiących soczek

Aaaa.. i śmiesznie było z seksem kiedyś chciałam żeby podał mi jakąś rzecz z takiej szkatułki, otwiera ją a tam prezerwatywa hahaha myślałam, że padnę na widok jego miny bo myślał, że chce z nim tu i teraz ale nie .. byłam twarda. Seksik był po paru miesiącach poznania się w realu. A było to w takiej budce drewnianej na środku pola do której wchodzą myśliwi kiedy polują na zwierzynę Ja jestem jego pierwszą i On moim pierwszym i jedynym

Edytowane przez marzenka1984
Czas edycji: 2012-12-11 o 11:37
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 10:24   #2271
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Pomocy! Jakiś wirus na pomorzu panuje. Mąż wymiotuje, matka już przeszła swoje, ojciec wymiotuje, nie ma się gdzie schować. Boje się o moją Aleńke Mnie też delikatnie mdli...
Karmisz piersią? Chyba tylko probiotyk i wit C.
Jak ja miałam teraz przez kilka dni biegunkę - młodemu nic nie było.
Jak Paweł miał 7 miesięcy miałam jelitówke - jedną i drugą stroną leciało - w końcu zabrali mnie do szpitala pod kroplówę bo byłam coraz słabsza. Potem po kolei - mąż i teść podobnie, ale nie tak ostro. Młodemu nic nie było. Też był na cycu wtedy.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-12-11, 10:25   #2272
maggie123
Zakorzenienie

witajcie dziewczyny! pochmurno i smutno na dworze ale i tak pomaszerujemy na spacer, bo tylko -4 jest.
Córi moja kochana po raz kolejny mnie zaskoczyła. Leżała sobie grzecznie w łóżeczku, patrzyła na karuzelkę i ssała smoka. Nagle tego smoka wyjmuje rączką z buzi i trzyma, coś pogadała do miśka i w najlepsze smoka wpakowała do buzi! rozłożyła mnie na łopatki
Cytat:
Pisalam wam juz kiedys ze Dominik imie dla mojego syna kompletnie mi nie siada,myslalam ze sie przyzwyczaje ale cos mi to nie wychodzi. Długo chcialam miec Nikodema,potem chyba przez hormony wymyslilam tego Dominika i tak zostalo i moze macie mnie za wariatke ale chce mu to imie zmienic,jak myslicie czy to bedzie dobra decyzja?
oczywiście, że mozesz zmienić. jeśli imię już 3 mce Ci nie pasuje, to zmieniaj. a to, co ludzie powiedzą, olej po prostu.
w ogóle Zielona, jak z mężem?
Cytat:
Po kąpieli ja ja ubieram i zaczełam do niej jakieś śmieszne dźwięki wydwać a ta mała menda kochana wpadła w taki śmiech że bajka! i to był śmiech taki prawdziwy hihi d tej pory czegoś takiego nie słyszałam u niej, jak dorosły człowiek aż się zanosiła tym śmiechem i łezki jej ciekły z radości a jaki był dla niej szok jak usłyszała jakie dźwięki potrfi wydawać potem śmiała się na siłę żeby tylko jeszcze posłuchć samej siebie, a ja się normalnie praiwe popłakałam razem z nią ze szczęścia tżet mało nie padł jak usłyszał ten jej dziki rechot

Cytat:
A u nas po sprawie. Antybiotyk ma i jeden i drugi a to dlatego młody jak ma napad kaszlu to potem strasznie wymiotuje. Ehh oby ostatnia choroba w tym roku
biedniutkie maluchy. Zdrówka dla nich!
Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
a może spróbuj z nim siąść i porozmawiać o chłopcu, który czegoś się bał i nawet spać chciał u mamy na rękach? może wtedy nieświadomie powie Ci, co mu dolega.
świetna myśl

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 10:34   #2273
zielona1911
Zakorzenienie

maggie123
jak narazie z tz w porzadku,bo pracuje i go niema
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-11, 10:37   #2274
katiem
Wtajemniczenie

Asiulka zdróweczka dla dzieci. JA się dowiem wieczorem co i jak.
A historia z papierem no tragedia normalnie - jak mogłaś?

Jejku laski co za historie.... Kurcze u mnie nuda. Poznaliśmy się na studiach - starszy o rok. Sam podryw - wracam z zajęć - podchodzę do auta, a za wycieraczką kartka - myślałam, że mandat a to była kartka od niego. Ze jakbym potrzebowała jakieś materiały, książki to służy pomocą i tam telefon. To zadzwoniłam. oczywiście materiały to była ściema, ale numer już zdobył. I tak od smsa do smsa o wszystkim i o niczym. W końcu zapytał o spotkanie. Potem 3 miesiące samych spotkań i rozmów (i na nich nic -ani buzi, ani rączka). Po 3 miesiącach pierwsze buzi(szaleństwo) a seks długo później.
Po 5 latach zaręczyny, potem mieszkanie, potem ślub, potem dzieci
Nuuuuuuuuuuuuuuuuuda

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-12-11, 11:16   #2275
Sojka1990
Zadomowienie

no to może jeszcze powiem jak było z eks miałam jakieś 13 lat czy 14 już sama nie pamiętam ale coś koło tego, moje pierwsze wyjście nakłamałam babci że ide do koleżanki na noc a zkolerzanką na impreze poszłyśmy jakoś udało nam się wejść choć lokal 18+, no i pierwsze piwko, drugie piwko jak to małolaty wyszłyśmy na dwór zapalić (boże jakim ja byłam niedobrym dzieckiem ) no i tak sobie stoimy i nagle pojawiła się grupka chłopaków jak się okazało koleżanki znajomych. no i podeszli do nas i gadka szmatka zaczela mnie ze wszystkimi zapoznawać, oni oczywiście byli już pełnoletni no i tak przeleciała wszystkich chłopaków powymienialiśmy się imionami az doszło do eks a ta ni z gruchy ni z pietruchy z tekstem "to jest M to jest B- pocałujcie się " a ten niewiele myśląc do mnie z buziakiem, nie żeby w policzek no i tak już cała impreza razem wszyscy się bawili a my siedzieliśmy kilka godzin na schodkach przy toaletach i gadaliśmy o wszystkim i o niczym, okazało się że jego ojciec uczy mnie Historii potem po tej imprezie nie odzywalismy się do siebie aż któregoś pewnego dnia spotkałam go na spacerze z psem, potemwracam do domu odpalam komputer a tu wiadomość na gg od B "pięknie dziś wyglądałaś " (jak sie minelismy na dworze nawet cześć mi nie powiedział) no i od słowa do słowa umówiliśmy się na "randke" oj pamiętam jakie moje przyjaciółki były na mnie złe, że facet 6 lat starszy że jak tak można itd. po paru naszych spotkaniach zaprosił mnie do domu, ja oczywiście nie chciałam bo bałam się spotkania ze swoim nauczycielem, ale przysięgał mi że nie ma nikogo w domu, no to zgodziłam się. Poszliśmy. wchodzimy na klatke schodową a ten zamiast wyciągać klucze skoro nikogo nie ma łapie za klamke i otwiera.. no coż odwrotu nie było.. wchodzę a w zasadzie zostałam wciągnięta siłą a tu w przedpokoju mój nauczyciel myślałam ze zejde ze strachu jego też wmurowało, potem ile było śmiesznych akcji na lekcjach to głowa mała.. po kilku dniach przychodzę do szkoły jest informatyka i przychodzi spozniona jedna z najlepszych kumpel i się chwali że była na wagarach u B... (ta która najbardziej na mnie najeżdzała) no myślałam ze mnie szlag trafi jak zaczeła opowiadać jak to się z B całowała i wtedy nasze drogi się rozeszły po kilku miesiącach nie dawania mi spokoju spotkałam się z nim znów i tak już zostało Seks był po hm.. 4 latach bycia razem, więc się bidny oczekał, potem się rozstaliśmy na 1,5 roku i nasze drogi znów się zeszły. po miesiącu byliśmy już małżeństwem.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

aha i seks był po tej 1,rocznej przerwie właśnie czyli 4 lata bycia razem a 6 lat od poznania prawie
Stary 2012-12-11, 11:18   #2276
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Karmisz piersią? Chyba tylko probiotyk i wit C.
Jak ja miałam teraz przez kilka dni biegunkę - młodemu nic nie było.
Jak Paweł miał 7 miesięcy miałam jelitówke - jedną i drugą stroną leciało - w końcu zabrali mnie do szpitala pod kroplówę bo byłam coraz słabsza. Potem po kolei - mąż i teść podobnie, ale nie tak ostro. Młodemu nic nie było. Też był na cycu wtedy.
Tak, karmię piersią. Liczę, że to ją uchroni.
Dziękuję za odpowiedź. Troche mnie uspokoiłaś.
Stary 2012-12-11, 11:20   #2277
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Hej, my już po szczepieniu. Chcieliśmy zmienić na 5w1 ale lekarz nie pozwolił. Mały nawet bardzo nie płakał, myślałam, że będzie gorzej. Mąż mnie opierniczył, że przeżywałam a my takiego odważnego syna mamy.

Bartosz waży 6400g, w 3 tygodnie przybrał 550 g

Cytat:
Nie wiem co mu dolega
poradźcie coś....

Biedny Gracjanek Myśle, że to trauma po zastrzykach. U mnie było podobnie, jako dziecko non stop chorowałam na angine więc zastrzyków nabrałam się multum. Budziłam się w nocy z płaczem i przeżywałam strasznie. Do tej pory pamiętam te zielonkawe strzykawki.

Cytat:
Hej kochane

Asiulka ja też coś tak czuję z tym antybiotykiem. Idziemy dzisiaj do lekarza wszyscy. Poprosiłam tatę, zeby zaraz poszedł o 8 (ma blisko) do przychodni i nas umówił. I zapisał nas na 17:45 - masakra ile dzieci choruje. Tam lekarze przyjmują od samiuteńkiego rana co 10 minut chyba.

Anusia mój synek też w nocy dał mi popalić. Gracjanek też jeszcze malutki i może tak to przeżywa...
Kubus spał i obudził się 2 razy a Paweł co chwilę. Obudził sie bo chciał pić - podaje mu mleko to mówi, że chce wodę.....
Potem już na zmianę woda mleko woda mleko.
Zaczęłam go błagać żeby spał to On stwierdził, że robi kupę.....To była jakaś 4 rano. To lecę z nocnikiem - oczywiści nie zrobił. Zrobił siusiu - nocnik zaczął grać,tu fanfary młody się cieszy.Ja nieprzytomna.
Potem mówi, że mam mu poczytać książeczkę. Zaczęłam tłumaczyć, ze jest noc i proszę go by spał. I stwierdził, że poczeka na tatusia.....
Teraz się z tego śmieję, ale w nocy myślałam, że nie wytrzymam.
W dodatku położyłam się o 1.....
U Ciebie też wesoło

Cytat:
Cześc.
Jestem w szoku. Moje dziecko od 20 minut leży w leżaczku i gada do wiszących zabawek. Mało tego raz trafił w grającego ślimaka i teraz stara się w niego co chwile trafić. Czy to nie za wcześnie?
Ten ślimaczek tak wpływa na dzieci. Mój Bartosz jak miał 1,5 miesiąca już interesował się tymi światełkami i powoli zaczął pukać ślimaczka. Szczególnie jak było ciemno, siedział i na światełka patrzył

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38077208]A myśmy dopiero wstali[/QUOTE]

Za dobrze Wam

Cytat:

U mnie około 15 minut pierwsze, a drugie badanie ma być krótsze.

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38077642]no mam dzis farta

a bioderka u nas z 30 minut trwały bo Leo obsikał pana doktora[/QUOTE]

Bartoszek zrobił kupkę jak leżał na leżance
Stary 2012-12-11, 11:33   #2278
katiem
Wtajemniczenie

anusia jaki ślimaczek?

sojka Twój bagaż doświadczeń też idealny na książke

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-12-11, 11:36   #2279
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Cześc.
Może to przypadek, a jeśli nie to tylko się cieszyć

Cytat:
Słodkie Ala też się zaczyna śmiać w głos, ale ona ma lepszy humor rano ku temu

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38077642]no mam dzis farta

a bioderka u nas z 30 minut trwały bo Leo obsikał pana doktora[/QUOTE]

Uffff... dzisiaj noc z gatunku tych lżejszych. Pobudki o 23, 2, 5 no i rano o 7 ale o 7 to i tak musiałam wstać bo na 8 byłam w banku umówiona. Byłyśmy na spacerze, tradycyjnie zahaczyłyśmy o lumpek, kupiłam sobie sukienkę, którą muszę troszkę skrócić, ale na lato będzie super no i tradycyjnie malutkie ciuszki dla Ali - dziś wyhaczyłam świetną sztruksową kurteczkę na wiosnę. I złapałam jeszcze spodnie dla TŻ oraz dwie pary krótkich spodenek dla siebie coby mieć w czym ćwiczyć
Stary 2012-12-11, 12:03   #2280
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny
my dziś byliśmy na pobraniu krwi z Igą, mała nawet nie pisknęła jak pani jej wbijała igłe, nosz normalnie jestem w ciężkim szoku leżała sobie grzecznie, a ta krewka tak skapywała pomału..
bo ja sie boję pobierania krwi i na sam widok igły twarz mi blednie więc córcia we mnie sie na pewno nie wdała

jeszcze tylko odebrac wyniki jutro, mam nadzieję że będa dobre, 3majcie kciuki

potem w tesco na zakupach, i tak od rana ciągle coś, dopiero usiadłam
a Iga zasypia

Cytat:

jak ci nie odpowiada to zmień, po co masz sie męczyć całe życie
Cytat:
oj Aśka , biedne te Twoje dzieciaczki, całuje

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość

U ortopedy było bardzo dobrze Naczytałam się w necie opinii na temat lekarza do którego poszłam i powiem szczerze, że aż się bałam bo były straszne, że nie delikatny, nie miły dla dziecka i rodzica itp. Nic podobnego! Baaaardzo miły facecik Delikatnie zbadał Maksa na tyle, że dziecko nawet nie zajęczało, szybciutko dokładnie razem z usg Bioderka są zdrowe, żadnych odchyleń od normy nie ma a Maks w podzięce za diagnozę nasikał panu na leżankę a doktorek się śmiał, że ma kiepskiego cela bo nie udało mu się w niego trafić Małemu ..
cieszę się że z bioderkami wszystko ok

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości