Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-06, 16:00   #2251
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
no bo to wydaje się oczywiste że w 21 wieku w mieście wojewódzkim jest dostępne zzo ale chyba nie ma tak dobrze.... podpytaj się i ja się spróbuję podowiadywac czegoś na forach internetowych za jakiś czas
Ano dokładnie i ja tam pomyślałam.Podpytam koniecznie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Tyle, że mnie nie pocięli
Męczyłam się do podania znieczulenia, potem chwila spokoju (oj jakie to było miłe nie czuć bólu ) i znów (na parcie znieczulenie musi zejść).

Mi sami zaproponowali, będę rodzić w tym samym szpitalu, więc mam nadzieję, że też dostanę
A mnie ani nie pocięli ani nie dostałam znieczulenia Mordowałam się prawie całą dobę.Oxy dożylnie a na koniec już pod kroplówką im mdlałam.Także teraz tylko ZZO.
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 16:10   #2252
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Ano dokładnie i ja tam pomyślałam.Podpytam koniecznie

A mnie ani nie pocięli ani nie dostałam znieczulenia Mordowałam się prawie całą dobę.Oxy dożylnie a na koniec już pod kroplówką im mdlałam.Także teraz tylko ZZO.
Masakra

Ja to wchodząc za porodówkę będę się drzeć o ZZO
Nie ma szans, nie jestem hero i bez rodzić nie będę

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 16:17   #2253
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

to moja pierwsza ciąża i jestem przerażona jak Was czytam.... podobno kobieta później nie pamięta tego bólu, ale z Waszych opinii wnioskuje, że jest inaczej... dobrze, że podejmujecie taki temat przynajmniej dowiem się o co mam się drzeć;D
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 16:19   #2254
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Masakra

Ja to wchodząc za porodówkę będę się drzeć o ZZO
Nie ma szans, nie jestem hero i bez rodzić nie będę
Ze mnie też żaden chojrak i ZZO musi być
Może przestańmy już o tym pisać żeby dziewczyny się nie powystraszały.Nie każdy poród jest taki sam i nie każdy musi być traumą
Stary 2013-02-06, 16:23   #2255
t_89
Zakorzenienie

A ja chyba chce cesarke, juz sie nawet lekarza pytalam.
Bo tak to nie wiem, moja kolezanka ma zle wspomnienia, wiem, ze kazdy czuje inaczej, Jednak ja wole miec to zrobione cesarka, wiem, ze potem brzuch boli. JA NIE WIEM ale nie chce czuc bolu
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 16:29   #2256
matallewar
Zakorzenienie

To ja dodam, że mam koleżankę, która rodziła 3 godziny, ledwo do szpitala dojechała, wspomina poród jako coś super i mówi, że może codziennie

Mam też drugą, 5 h całość od pierwszego skurczu, bez nacięcia, bez znieczulenia, naturalnie i mówi, że pierwsze tygodnie z noworodkiem dużo gorsze

Ja sama rodząc mówiłam, że nigdy więcej, a znów w ciąży jestem, to możecie same wywnioskować, jak się pamięta
Poza tym dzidzi wszystko wynagradza
Mi położna Ediego od razu na brzuchu położyły, a on mnie złapał za palec love: nic a nic nie płakał, wiedziałam, że jest ok tylko dlatego, że mnie złapał, zapłakał dopiero na ważeniu
A potem to słodkie maleństwo wtulające się we mnie przez kolejne 2 h i tż wpatrzony w nas (ja jak się domyślanie meganiewyjściowa i wymęczona, a on patrzył, jak na miss piękności ).

Planujecie tż'tów w czasie porodu mieć przy sobie??
Ja sobie nie wyobrażam bez niego, chociaż bardzo nie chciałam, żeby ze mną był. Tylko nie wiem, czy ktoś da radę Edzika ogarnąć w tym czasie.

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Bo tak to nie wiem, moja kolezanka ma zle wspomnienia, wiem, ze kazdy czuje inaczej, Jednak ja wole miec to zrobione cesarka, wiem, ze potem brzuch boli. JA NIE WIEM ale nie chce czuc bolu
Ja bym się zdała na lekarza.
Słyszałam o przypadku, że laska chciała cesarkę na żądanie i zmarła w czasie zabiegu... Jasne, takie sytuacje nie są normalne, coś tam się pokomplikowało, o czymś pewnie lekarze nie wiedzieli, ale jak dla mnie to poważna operacja i nie zdecydowałabym się, chociaż na początku poprzedniej ciąży zarzekałam się, że nie rodzę naturalnie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-02-06, 16:30   #2257
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym chciała rodzić naturalnie widzieć bąbla zaraz po no i szczerze powiem, że przeraża mnie wizja cięcia brzucha znieczulenia... boszzz chyba, że będzie potrzeba to jak najbardziej cesarka, zresztą sama nie wiem, nie mam doświadczenia w porodach;p
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 16:31   #2258
t_89
Zakorzenienie

Ja też nie mam doswiadczenia.
Niby jak sie 1 raz idzie to nie wie sie na co za drugim razem ma sie pojecie. Ale moja kolezanka mowi, ze bylo sztrsznie :| hehe ale mam jeszcze 7-8 miesiecy
Stary 2013-02-06, 16:34   #2259
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie mam doswiadczenia.
Niby jak sie 1 raz idzie to nie wie sie na co za drugim razem ma sie pojecie. Ale moja kolezanka mowi, ze bylo sztrsznie :| hehe ale mam jeszcze 7-8 miesiecy
Żeby ułatwić są znieczulenia
Poza tym ćwiczenia przed porodem są ważne i PAMIĘTAJCIE, żeby nauczyć się oddychać. Myślałam, że to takie pieprzenie o szopenie, ale jak zaczęłam oddychać, to dopiero stało się to znośne

I mam nadzieję, że tym razem uniknę masażu szyjki macicy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-02-06, 16:34   #2260
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
to moja pierwsza ciąża i jestem przerażona jak Was czytam.... podobno kobieta później nie pamięta tego bólu, ale z Waszych opinii wnioskuje, że jest inaczej... dobrze, że podejmujecie taki temat przynajmniej dowiem się o co mam się drzeć;D
Nie zgodzę się z pogrubionym tekstem.Ja właśnie między innymi dlatego na drugie dziecko zdecydowałam się dopiero 5lat po pierwszym porodzie.Ból się pamięta ale ta maleńka istotka którą się kocha bezwarunkowo i która jest od nas całkowicie zależna wszystko wynagradza
U nas zwlekanie z decyzją o drugim dziecku było również spowodowane problemami jakie mieliśmy z małą po narodzeniu.W pierwszej dobie życia rzuciła się żółtaczka patologiczna a bilirubina wzrosła do 25 wtedy konieczna już była transfuzja wymienna.Okazało się,że miałyśmy konflikt grup głównych moja O Jej A.Transport karetką do Lublina i kolejne 10dni w szpitalu.Ten okres w moim życiu był straszny-nigdy przedtem i nigdy potem tyle nie płakałam.I niech tak pozostanie
Stary 2013-02-06, 16:36   #2261
t_89
Zakorzenienie

A ktora z was rodzi w Lublinie ? Bo ja bede na straszica?
Stary 2013-02-06, 16:41   #2262
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ja planuję na Jaczewskiego
Stary 2013-02-06, 16:44   #2263
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja planuję na Jaczewskiego
Myslalam, ze moze sie spotkamy na porodowce bedziemy rozmawiac jak bediemy przec zarcik
Stary 2013-02-06, 16:50   #2264
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Myslalam, ze moze sie spotkamy na porodowce bedziemy rozmawiac jak bediemy przec zarcik
ło matko strach się bać co to by mogłaby być za konwersacja między partymi
Stary 2013-02-06, 16:52   #2265
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja i tak nie piję.
Ani łyka wina, ani butelki piwa "bezalkoholowego"
Dla zasady.
Ja tak samo. Ani kropki. Dla zasady.

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Hej

Witam nowe mamusie I cieszę się, że u pozostałych po badaniach jest wszystko ok.

U mnie jest ciężko jeśli chodzi o papierochy. Jak już wam kiedyś wspomniałam mieszkam z rodzicami. Oboje zrobili sobie palarnię w kuchni. Smód nie z tej ziemi. Kuchnia okopcona jak na wsi.
Wczoraj jak chciałam zrobić obiad to akurat oboje siedzieli i patrzyli z satysfakcją, że nie mogę zrobić obiadu wtedy kiedy chcę tylko kiedy szanowni państwo się nabuzują i jeszcze ze 20 min. później trzeba wietrzyć. Oczywiście ciągle im zwracam uwagę,krzyczę ale to betony i nie dociera, że mnie i mojego TŻ-ta skutecznie trują.

Normalnie aż się wczoraj rozpłakałam. W ogóle płaczę byle czego - nie wiem; może to te całe hormony.
Dlaczego sa tacy ludzie?
Dlaczego dla wlasnych dzieci?

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 16:54   #2266
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Każdy poród jest inny... uwierz mi,że ja miałam cesarkę i bylam bardzo zadowolona!! Najgorzej było podnieść się pierwszy raz-chodziłam na wpół zgięta,ale nie przypominam sobie jakiegoś strasznego bólu Dla mnie miłe wspomnienia i tylko tak chcę rodzić Ja znowu panicznie bałam się porodu naturalnego i do samego końca modliłam się o cesarskie cięcie
Cytat:
To ja dodam, że mam koleżankę, która rodziła 3 godziny, ledwo do szpitala dojechała, wspomina poród jako coś super i mówi, że może codziennie

Mam też drugą, 5 h całość od pierwszego skurczu, bez nacięcia, bez znieczulenia, naturalnie i mówi, że pierwsze tygodnie z noworodkiem dużo gorsze

Ja sama rodząc mówiłam, że nigdy więcej, a znów w ciąży jestem, to możecie same wywnioskować, jak się pamięta
Poza tym dzidzi wszystko wynagradza
Mi położna Ediego od razu na brzuchu położyły, a on mnie złapał za palec love: nic a nic nie płakał, wiedziałam, że jest ok tylko dlatego, że mnie złapał, zapłakał dopiero na ważeniu
A potem to słodkie maleństwo wtulające się we mnie przez kolejne 2 h i tż wpatrzony w nas (ja jak się domyślanie meganiewyjściowa i wymęczona, a on patrzył, jak na miss piękności ).

Ja sobie nie wyobrażam bez niego, chociaż bardzo nie chciałam, żeby ze mną był. Tylko nie wiem, czy ktoś da radę Edzika ogarnąć w tym czasie.

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Ja bym się zdała na lekarza.
Słyszałam o przypadku, że laska chciała cesarkę na żądanie i zmarła w czasie zabiegu... Jasne, takie sytuacje nie są normalne, coś tam się pokomplikowało, o czymś pewnie lekarze nie wiedzieli, ale jak dla mnie to poważna operacja i nie zdecydowałabym się, chociaż na początku poprzedniej ciąży zarzekałam się, że nie rodzę naturalnie
Nie wiem jak to będzie wyglądało w Uk,ale chyba przy cesarce Tż nie będzie mógł być. PEwnie gdybym rodziła naturalnie,to bez wahania bym się zdecydowała Przy pierwszym porodzie też go nie chciałam,a później błagałam żeby został

Cytat:
Żeby ułatwić są znieczulenia
Poza tym ćwiczenia przed porodem są ważne i PAMIĘTAJCIE, żeby nauczyć się oddychać. Myślałam, że to takie pieprzenie o szopenie, ale jak zaczęłam oddychać, to dopiero stało się to znośne

I mam nadzieję, że tym razem uniknę masażu szyjki macicy
Zgadzam się w 100%!!! Ja też przed porodem sobie to lekcewazyłam,ale w jego trakcie nauczyła mnie prawidłowo oddychać położna i sama nie umiałam uwierzyć,jakie cuda działa!

Cytat:
Nie zgodzę się z pogrubionym tekstem.Ja właśnie między innymi dlatego na drugie dziecko zdecydowałam się dopiero 5lat po pierwszym porodzie.Ból się pamięta ale ta maleńka istotka którą się kocha bezwarunkowo i która jest od nas całkowicie zależna wszystko wynagradza
U nas zwlekanie z decyzją o drugim dziecku było również spowodowane problemami jakie mieliśmy z małą po narodzeniu.W pierwszej dobie życia rzuciła się żółtaczka patologiczna a bilirubina wzrosła do 25 wtedy konieczna już była transfuzja wymienna.Okazało się,że miałyśmy konflikt grup głównych moja O Jej A.Transport karetką do Lublina i kolejne 10dni w szpitalu.Ten okres w moim życiu był straszny-nigdy przedtem i nigdy potem tyle nie płakałam.I niech tak pozostanie
Ojej, przeżyłaś swoje...
Nie dziwię się,że dopiero teraz się zdecydowaliście. Oby teraz nic podobnego Wam się nie przytrafiło!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 16:55   #2267
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Nie kumam czegos odnosnie znieczulenia.

Czemu piszecie, ze jak jest za duze rozwarcie, to nie mozna dostac ZZO, a potem piszecie, ze po paru godzinach porodu dostalyscie jakies znieczulenie?

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 16:58   #2268
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Nie kumam czegos odnosnie znieczulenia.

Czemu piszecie, ze jak jest za duze rozwarcie, to nie mozna dostac ZZO, a potem piszecie, ze po paru godzinach porodu dostalyscie jakies znieczulenie?
ZZO podaje się nie wcześniej niż przy 4 cm (coś o tym wiem, 3 męczyłam pół dnia). Ale przy 6 czy 7 nie ma już sensu, bo nie zejdzie do partych, a one nie mogą być na znieczuleniu.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-02-06, 17:25   #2269
bebe1987
Rozeznanie

Cześć,
Przyjmiecie mnie do swojego grona? Mam na imię Beata, jestem mamą prawie półrocznej córeczki i spodziewam się kolejnej kruszynki. Termin z OM mam na 5 września a z USG na 17 sierpnia - nie wiem która data będzie tą właściwą... Mam 25 lat i jestem z woj. kujawsko - pomorskiego. Jest może ktoś z Was z moich okolic? Pozdrawiam
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 17:29   #2270
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć,
Przyjmiecie mnie do swojego grona? Mam na imię Beata, jestem mamą prawie półrocznej córeczki i spodziewam się kolejnej kruszynki. Termin z OM mam na 5 września a z USG na 17 sierpnia - nie wiem która data będzie tą właściwą... Mam 25 lat i jestem z woj. kujawsko - pomorskiego. Jest może ktoś z Was z moich okolic? Pozdrawiam
Witamy w naszym skromnym gronie

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 17:32   #2271
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
ZZO podaje się nie wcześniej niż przy 4 cm (coś o tym wiem, 3 męczyłam pół dnia). Ale przy 6 czy 7 nie ma już sensu, bo nie zejdzie do partych, a one nie mogą być na znieczuleniu.
Znam to, też męczyłam te 3 cm pół dnia... Jak już stwierdziłam, że nie dam rady i poprosiłam o zzo to okazało się, że mam 8 cm rozwarcia i już jest za późno. Tym oto sposobem rodziłam naturalnie bez znieczulenia. Parte trwały u mnie 8 minut i moja Gośka przyszła na świat. Parte były dla mnie ogromną ulgą... Moja koleżanka dostała zzo co bardzo osłabiło skurcze i musieli jej dzidźkę wyciągać kleszczami...

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Witamy w naszym skromnym gronie
Stary 2013-02-06, 17:35   #2272
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ojej, przeżyłaś swoje...
Nie dziwię się,że dopiero teraz się zdecydowaliście. Oby teraz nic podobnego Wam się nie przytrafiło!
Wierzę,że teraz wszystko będzie ok

Cytat:
Cześć,
Witam i serdecznie gratuluję
Stary 2013-02-06, 17:48   #2273
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Witam i serdecznie gratuluję
dziękuję i wzajemnie!

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Pisałyście o tż przy porodzie. Powiem Wam, że nie wyobrażam sobie, żeby go nie było. Rodziłam prawie 12 godzin, obecność męża była zbawienna - miałam wsparcie, mogłam z nim porozmawiać, w czasie największych skurczy masował mi krzyż (nieocenione), pomagał iść z kroplówką do toalety, towarzyszył pod prysznicem. Jak już nadeszły parte słuchałam tylko męża - on patrząc na wykres ktg wiedział kiedy mam skurcz i kiedy przeć , był wspaniały!
A nie był przekonany czy chce być przy porodzie, teraz przy drugim chce być koniecznie .
Stary 2013-02-06, 17:51   #2274
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Tak każą mówić położnym (wiem od jednej), żeby kobieta nie chciała tego zoo.Wg mnie lepiej być szczerym i od razu mówić, że boli, a nie ściemniać.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 17:53   #2275
Ninquelote
Wtajemniczenie

Ja chcę rodzić naturalnie. Bez znieczulenia, bez nacinania z mężem u boku. Aczkolwiek nie wykluczam niczego.
Ze mną mama spędziła na porodówce 15 min. Rano była jeszcze w pracy. Równe 12 godzin od pierwszego skurczu do końca.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 17:57   #2276
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

Raczej nie

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
ja bym chciała rodzić naturalnie widzieć bąbla zaraz po no i szczerze powiem, że przeraża mnie wizja cięcia brzucha znieczulenia... boszzz chyba, że będzie potrzeba to jak najbardziej cesarka, zresztą sama nie wiem, nie mam doświadczenia w porodach;p
Jakbym już musiała mieć cesarkę to pod narkozą kompletną, przeraża mnie bycie świadomą przy cięciu bebechów.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 18:08   #2277
__Paulinka__
Zakorzenienie

heja

Ale mnie zmuliło dzisiaj.. musialam się zdrzemnąć godzinke i juz lepeij..

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ehh, naczytałam się teraz o paleniu w ciąży i czeka mnie ciężka przeprawa z mężem; u teściów 3 osoby palą, już mu mówiłam, że będę bała się tam jeździć w ciązy, ale on to bagatelizował, twierdził, że przecież palą tylko w wc i to nie przeszkadza; niestety on ma syndrom synusia swoich rodziców i za diabła nie pozwoli skrzywdzić mamusi, tatusia i brata, założe się, że gdyby chodziło o moich rodziców nie byłby tak nastawiony.
zupełnie nie wiem co robić, przecież ja nie powiem teściom i szwagrowi żeby nie palili w swoim własnym domu
nie dobrze... moja teściowa też pali, ale tylko ona z caaałej rodziny, a i tak z nimi nie mieszkamy, wieć luzik. Ale ona to już bez fajki by nie wytrzymala i palila nawet w ciąży jak byla z moim TZ...

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki, w końcu mam czas się z Wami zapoznać, jestem na wyczekanym L4, a w skrócie o mnie O dzidziusiu dowiedziałam się dzień przed Wigilią, jak wariatka skakalam z radości,bo już miałam stresa po kilku miesiącach nieudanych prób, a tu taki prezent na Święta OM 30.11.'12, TP wg obliczeń 06.09.'13 Pierwsza ciąża, więc dopiero poznaję uroki tego czasu, heh,zwłaszcza "zalety" I trymestru
Mam nadzieję, że mogę się przyłączyc do waszego itak już widzę licznego grona, będę miała teraz sporo czasu, z wami może się tak nie ponudzę
witaj
Cytat:
Cześć,
witaj

co do znieczulenia... ja nie mam pojęcia. Nie czytalam jezzcze o tym Dobrze, że ciąża trwa 0 miesiecy, żeby sie wszystkiego na spokojnie dowiedziec, bo jakby trwala miesiac to byłoby słabo
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 18:10   #2278
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
ja jutro idę na pierwszą wizytę do lekarza z jaczewskiego ale dopiero jak z nim pogadam i zobaczę czy mi podpasuje to będę się określać co gdzie i jak

co do tżta to bym go chciała przy porodzie ale najbardziej to będę chciała cesarkę zobaczymy co czas przyniesie
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 18:21   #2279
policzanka
Wtajemniczenie

Hej dziewuszki.Ja normalnie zaczelam na bezsennosc cierpiec..Co do porody to chcialabym urodzic Sn bez znieczulenia i ciecia Moj mąz powiedzial ze bedzie mnie wspierał przy porodzieCiesze sie bardzo z jego decyzji choc wiem ze nie bedzie mu łatwo..Moj maz to typ człowieka ktory panicznie boi się krwi,zastrzykow -porod bedzie dla niego duzym wyzwaniem..
Witam nowe mamusie!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 18:21   #2280
brooter
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Wcięło Ci wiadomości bo jesteś nową użytkowniczką Twoje posty jak się nie mylę przechodzą przez moderację i mogą pojawić się później.

A mnie dzisiaj strasznie boli głowa. Miałam się uczyć ale znowu przełożę to na 'jutro'
mam dokładnie to samo.. egzamin w poniedziałek ale ostatnie dwa dni to niestety masakra- rzyganie, spanie, mdłości- nie było opcji o wzięciu notatek do ręki

chociaż wszyscy powtarzają "co tam egzaminy" to mam wyrzuty sumienia bo to kuuurcze ostatni rok ale ja naprawde nie mam siły
brooter jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości