|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
Cytat:
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
Cytat:
|
|
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
no mi by było pewnie nie swojo, ale bym poszła
tzn zgadzam się, że bardziej elegancko to wygląda jak jest z imienia i nazwiska partner zaproszony, tymbardziej jeśli jest to narzeczeństwo, wieloletnie partnerstwo itp ale ja np mam takiego kuzyna, który ma co chwilę inną laskę, więc bezpieczniej będzie jak napisze osoba towarzysząca ja np kiedyś byłam na weselu z kumplem (nie byliśmy parą) to na zaproszeniu było napisane osoba towarzysząca a na winietkach po prostu dwa razy Łukasz Jakiśtam i w takim wypadku moim zdaniem było to jak najbardziej uzasadnione
|
|
|
|
#2255 |
|
Raczkowanie
|
Aleście naskrobały
mam 5 stron do nadrobienia i chyba wieczorem Was dopiero będę czytała, bo teraz najchętniej bym spać poszła .. Ja dzisiaj cały dzień na uczelni biegałam za wpisami do karty i indeksu. No "kocham" swoją uczelnie, która nam dopiero wczoraj wydała karty, gdzie na innych uczelniach mają już od początku stycznia.
|
#2256 |
|
Rozeznanie
|
pysia1987 ja będę się dopytywać gości jak się nazywa osoba towarzysząc z którą mają przyjść
klaudia1534 nie przejmuj się u mnie nie ma ani słychu ani dychu o indeksach i nie wiem kiedy wreszcie będziemy je mogli odebrać =/ paranoja mowa o obrączkach byłą poniżej te co do tej pory najbardziej mi spasowały tylko chce nie na całości brylanty tylko na połowie po pierwsze chce mieć pół obrączki identycznej jak TŻ a po drugie będzie tańsza http://www.sklepjubilerski.com/d/P55...proba-585-1214 http://www.sklepjubilerski.com/d/P55...proba-585-1214
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma ponad 30 lat, a głupie to jak nie wiem ![]() właśnie sobie uzmysłowiłam, że jak się jutro wprowadze do TŻ to zostane Jego konkubiną a On moim konkubentem ![]() mam nadzieję, że jednak nie długo bo podejrzewam, że do max 10marca mi się oświadczy, więc najwyżej będę Go tak nazywać tylko kilka tygodni ![]() gdyby były na fb status związku "konkubinat" to bym se zmieniła, a co Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-01-24 o 16:43 |
|
|
|
|
#2258 |
|
Rozeznanie
|
pysia1987 haha to proponuje pustą winietkę (bez imienną) i pod kościołem zapytać jak się nazywa
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Angel_21_ też mi się takie podobają jednak cena jest dla mnie za wysoka
i boję się o trwałość wzoru, bo podobno grawery niszczeją dość szybkoCytat:
Jednak jeżeli ktoś mieszka w konkubinacie x lat to chyba można by się postarać a tamta wiżanaka - z tego co pisała, to część osób znała z imienia i nazwiska. Ogółem nie podoba mi się jej olewczy stosunek do gości, ale to jej sprawa.
|
|
|
|
|
#2261 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
); na mniej niż 3 msc trzeba wziąć z USC papiery - zaświadczenia o braku przeszkód do zawarcia małżeństwa (ważne tylko 3 miesiące!!!) wtedy też dokonujemy wszelkich formalności cywilnoprawnych i zanieść wymagane dokumenty; dostarczamy wszystko do kancelarii parafialnej i wtedy też dostarczamy "licencje" - zgody proboszczów z innych parafii (waszych bądź TŻ'ów) na ślub w innej parafii, wtedy także należy dostarczyć inne papiery.Jeśli chcecie mogę w jednym poście wypisać co jest potrzebne - wypunktować, co i jak oraz kiedy. Wtedy uśmiechnę się do malej czarnej o wrzucenie tego do pierwszego posta, tak jak z sukienkami. Chcecie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie oczywiste jest, że taka opłata się należy. To, że niektórzy kapłani krzyczą sobie stawki nie z tego świata, to inna sprawa. U mojego TŻ'a w parafii jest również podobny ksiądz, ale ja staram się nie nastawiać negatywnie, choć jeśli będzie trzeba spytam go dlaczego tak postępuje. Miałam szczęście spotkać kapłanów z powołania i tacy dają mi wiarę, że jeszcze tacy są na świecie. A ci którzy pobłądzili... Nic tylko oddawać ich Bogu, bo jak każdy człowiek mają prawo zbłądzić i nie widzieć tego. Jeśli kogoś uraziłam - przepraszam, chciałam tylko przedstawić swoją opinię
Edytowane przez Kishlaczkowa Czas edycji: 2013-01-24 o 16:52 |
||||||
|
|
|
#2262 |
|
Rozeznanie
|
Kishlaczkowa TAK TAK TAK ja poproszę
|
#2263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2264 |
|
Rozeznanie
|
Kate Noir o kurcze
ja się nie znam i nie wiem o co chodzi dalej że mogą być nie trwałe i co może się "popsuć" ale jak byś mnie mogła wtajemniczyć to będę wdzięczna bo jest możliwość modyfikacji wzoru i mogłabym to wykorzystać ![]()
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
super pomysł
Wy tu chyba jesteście same chudzielce, ale na wątku PM XL (może któraś z Was widziała) pokazali piękne propozycje dla większych PM. I wcale to nie są klasyczne sukienki, bardzo mi się podobają |
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehh Ale od nowego roku schudłam już 2kg ![]() To są suknie mori lee? A jeśli chodzi o obrączki, to po mierzeniu różnych modeli na targach, na chwilę obecną zdecydowalibyśmy się na te: http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,3,9709 |
|
|
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łądne obrączki dla mnie im prostsze, tym lepsze |
|
|
|
|
#2268 |
|
Rozeznanie
|
pysia1987 oj ja do chudzielców nie należę hehe
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2270 |
|
Zadomowienie
|
ŚLUB CYWILNY Na miesiąc i jeden dzień (jeśli jesteśmy przygotowani można wcześniej)przed wybranym terminem należy zgłosić się do Urzędu Stanu Cywilnego w celu wypełnienia oświadczeń o braku przeszkód do zawarcia małżeństwa. Dokonuje się wtedy wyboru nazwiska, jakie będą nosić małżonkowie i ich potomstwo. Wymagane dokumenty: o dowody osobiste państwa młodych i świadków, o skrócone odpisy aktów urodzenia, o skrócony odpis małżeństwa z adnotacją o rozwodzie (osoby po rozwodzie), o skrócony odpis aktu zgonu (wdowa/wdowiec), o paszport (cudzoziemiec), o zaświadczenie o prawnej zdolności do zawarcia związku małżeńskiego (wydane przez odpowiedni urząd kraju, z którego pochodzi przyszły współmałżonek). Należy przygotować się na uiszczenie opłaty skarbowej. * Dokumenty z USC ważne są tylko 3 miesiące! Edytowane przez Kishlaczkowa Czas edycji: 2013-01-24 o 21:27 |
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba jak nie schudnę tych 30 kg
jak już w ogóle jakieś salony mają większe suknie to przeważnie są takie i mi żadna baba nie będzie wmawiać, że puszystym osobom tylko literka A pasuje |
|
|
|
#2272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochane, podzielę wszystko na ślub cywilny (już zamieszczony), ślub kościelny i ślub konkordatowy - jednak to później, bo muszę uciekać ALE ZROBIĘ! ![]() Prośba aby te które potrafią wrzuciły to do pierwszego posta i tego typu myki
|
|
|
|
|
#2273 | ||
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym akurat nie ma problemu, właśnie w Aparcie jak mierzyliśmy to pani nam mówiła, że męską można dobrać grubszą. Bo u nas jest tak samo. Ja mam pulchne palce i lepiej u mnie wygląda cienka obrączka, a u TŻa lepiej wygląda grubsza.
|
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego przed wyborem należy się dobrze zastanowić i dużo poczytać ![]() Kishlaczkowa dzięki Tak się zastanawiam czy te dokumenty pozyskane z USC nie są przypadkiem ważne tylko 3 miesiace?
Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2013-01-24 o 17:38 |
|
|
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2277 |
|
Rozeznanie
|
Kate Noir dziękuje bardzo
poczytam i też popytam się co i jak w salonie
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2279 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja chyba Cię zaraziłam ![]() U mnie też jest kilka osób takich do bitki pierwszych, ale to wszystko moi znajomi, a nie rodzina Ale co ma być to będzie, byle nie na sali Cytat:
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,1685 lub te: http://redrubin.pl/pokaz-240.html (tylko dla niego bez tych kamieni) Bardziej skłaniam się ku pierwszym, boję się, że mydło będzie mi wchodzić i będę skubać non stop... (oczywiście nie apart ani RR) Cytat:
No co Ty, czyli szansa była Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie mam jakiś taki nastrój do smutnych piosenek teraz...i tak słucham, śpiewam i rozmyślam sobie
![]() myślę, że przeprowadzka to poniekąd nowy rozdział, więc wspominam te stare.... i tak był sobie kiedyś pewnie mężczyzna, z którym byliśmy bardzo, ale to bardzo szczęśliwi. To było 7 lat temu... Ja chodziłam jeszcze do średniej szkoły, a On był już wysoko postawionym policjantem o 10 lat starszym ode mnie. Dostał propozycje awansu służbowego na drugim końcu Polski. Pytał czy jadę z Nim. Proponował mi wspólną przyszłość, życie, rodzine i dom, w którym nigdy by niczego nie zabrakło biłam się z myślami bo po pierwsze miałam jeszcze rok szkoły, a po drugie tutaj był chory Tata, którego nie chciałam opuszczać bo pękło by Mu serce Po 1,5 roku przyjechał do mnie i powiedział, że się żeni. Ze fajna dziewczyna, ale nigdy nie pokocha Jej tak jak mnie pokazał obrączki (bo właśnie wracał od jubilera, ślub brali na śląsku). To było nasze pożegnanie. Płakaliśmy obydwoje. Pamiętam, że siedzieliśmy w aucie przytuleni (nic więcej oczywiście nie było) kilka h i tak sobie płakaliśmy.Pojechał i nigdy więcej już go nie widziałam. Stwierdziliśmy, że to będzie lepsze dla nas obojga-zerwać całkowicie kontakt. No jak wiecie jakoś sobie to życie ułożyłam i jestem szczęśliwa z moim TŻ ale kusi mnie wysłać Michałowi zaproszenie na ślub, do kościoła... On sie ze mną wtedy pożegnał, ja też chciałabym się pożegnać z nim. Co sądzicie? To bardzo głupi pomysł jest? Mam do Niego sentyment i zawsze będzie zajmował maleńki kawałek mojego serca ![]() sorry, że się tak rozpisałam, ale jakoś tak mi to leżało na sercu
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-01-24 o 18:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.

tzn zgadzam się, że bardziej elegancko to wygląda jak jest z imienia i nazwiska partner zaproszony, tymbardziej jeśli jest to narzeczeństwo, wieloletnie partnerstwo itp ale ja np mam takiego kuzyna, który ma co chwilę inną laskę, więc bezpieczniej będzie jak napisze osoba towarzysząca
ma ponad 30 lat, a głupie to jak nie wiem
a On moim konkubentem 

i boję się o trwałość wzoru, bo podobno grawery niszczeją dość szybko
to Twoja decyzja i nikomu nic do tego 

ja się nie znam i nie wiem o co chodzi dalej że mogą być nie trwałe i co może się "popsuć" ale jak byś mnie mogła wtajemniczyć to będę wdzięczna bo jest możliwość modyfikacji wzoru

i mi żadna baba nie będzie wmawiać, że puszystym osobom tylko literka A pasuje
Mam nadzieję, że fervex wystarczy 

Ona jest dziwna, bardzo samolubna i w ogóle