Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-25, 20:59   #2251
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
już je obejrzałam. dzięki Xal
niektóre ciekawe, ale ogólnie jak dla mnie za mało hardcorowe
ja to muszę mieć coś intensywniejszego...
na raziesama sobie zmodyfikowałam i powybierałam kilka ćwiczeń z różnych filmików i się gibam przed lustrem
zawsze to jakaś namiastka sportu
a to polecam pilates z tą panią: http://www.youtube.com/watch?v=2qo_n...eature=related najlepiej wszystkie dostępne zestawy sobie połącz w cały trening - poczujesz, obiecuję
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 21:00   #2252
Lublana
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja chce elastyczną, one sa po ok. 150-170 zł, tkane lepiej jak bys chciała wielkie dziecko nosić, ja nie mam zamiarujak dziecko zacznie chodzić to koniec z chustą i tkana wtedy nie potrzebna.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ale się wystraszyłam ... poszłam siku, a potem na papierze miałam odrobinę śluzu podbarwionego jakby krwią :| tak się przeraziłam że aż się telepałam z nerwów. ale teraz od godziny nic, może nic się nie dzieje. przestraszyłam się, bo czytałam że często tak się dzieje przy mocnym skracaniu się/rozwieraniu szyjki, a ja mimo pessara ciągle czuje tam ukłucia i lekkie bóle .... oby się nie powtórzyło
a może czop Ci odszedł? Obserwuj to.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a i o to moj Michaś w brzusiu 29tc i 5 dni
jakie dużyno i chyba 28+5? Pamiętam, że masz termin kilka dni po mnie a ja mam dziś 29+2

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
jak dla mnie warsztaty chustowe są zbędne
<chociaż gdyby były darmowe gdzieś w mojej wiejskiej okolicy to bym pewnie nie pogardziła>
a wg mnie nie są zbędne, bo zwrócą Ci uwagę na błędy a czytając z ulotki nikt Ci nie sprawdzi czy na pewno wszystko dobrze dociągnęłaś itp. Ja mam na SR wiązanie chust i dodatkowo wybieram się na warsztaty po porodzie
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 21:00   #2253
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
co do znieczulenia jestem tego samego zdania, jeśli warunki będą sprzyjały to chcę znieczulenie. O takim działaniu spermy też słyszałam, ale wątpię żebym miała ochotę na sesksik w tym czasie
choć nie wykluczam, zobaczymy
Ja też bym wzięla. Ona nic nie mówiła, że niby przedłuża poród, że gorzej się współpracuje z rodzącą itd. Ona była zdiwiona, że u nas nie dają znieczulenia za darmo jak się tylko chce. Zapytała mnie czy nie mogę rodzić w jakimś normalnym szpitalu.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 21:00   #2254
sharpnowaja
Zakorzenienie

banka za brzusio

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Sharp- załóż sobie firmę jak ja, zadeklaruj wysokie składki,zapłać jeden średni lub duży zus i na lajcie przez caaałe macierzyńskie będziesz dostawać kasę
napiszesz mi coś więcej? bo ja zielona jestem?
no i czy mogę mieć firmę która mi nie wykaże dochodów?

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ale masz pecha z szefową i taką świetną koleżanką nie da się jej jakoś przemówić do rozsądku? ona nic nie traci a Ty możesz dużo zyskać, przez zwykłe koleżeństwo mogłaby to zrobić 3mam kciuki żeby udało Ci się coś wykombinować
wiesz to takie typy człowieka że dopieką komuś a nie pomogą. Poza tym dr i ta laska to najlepsze koleżanki;/

whatIthink ona mi nie zmieniła umowy. Tzn kiedyś miałam zmienioną i miałam aneks. Chodzi o to że teraz mogła mi na luzie wrócić tamtą i było by ok ale ona po prostu nie chce tego zrobić bo "po co mi macierzyński".
Chodzi o to że mogła mi pomóc wykonując jeden telefon i nikt by na tym nie tracił a ja bym zyskała macierzyński. No ale ona tego nie zrobi. No ale "góra" sama jej to zaproponowała (wiem od kolegi) więc mogła powiedzieć że tak, a ona powiedziała "nie ma takiej potrzeby" i przez to jestem udupiona.
Stary 2013-02-25, 21:02   #2255
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
ja chce elastyczną, one sa po ok. 150-170 zł, tkane lepiej jak bys chciała wielkie dziecko nosić, ja nie mam zamiarujak dziecko zacznie chodzić to koniec z chustą i tkana wtedy nie potrzebna.
Jeszcze muszę porządnie się zastanowić, myślałam o noszeniu większego, chodzącego dziecka kiedy w połowie spaceru mi się zmęczy a będziemy bez wózka choć z drugiej strony nie wiem czy będę nosiła ze sobą 5 metrów szmaty
edit: wyczytałam, że one tak do 10kg są, koleżanka ma córę z sierpnia i mała ma około 8-9kg, do chodzenia jeszcze jej daleko

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-02-25 o 21:04
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 21:03   #2256
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
ona twierdzi, ze sprawdzone na pacjentkach...
no tak uprawiać seks między skurczami jak zaczął się poród i później stwierdzić, że działa, no jakby miało nie działać skoro zaczął się poród heeeelołto ja w takim razie radzę Wam dziewczyny jak będziecie miały już regularne skurcze porodowe wystawić 66 żelazek na parapet - też wydziela okscytocynę i na bank urodzicie
Stary 2013-02-25, 21:04   #2257
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a i o to moj Michaś w brzusiu 29tc i 5 dni
Meeeega
Stary 2013-02-25, 21:04   #2258
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Co do mojego macierzyńskiego to jeszcze poprosiłam tą dziewczynę którą zastępuję żeby wróciła miesiąc później bo już by mnie to jakoś ratowała. I chciałam jej zapłacić za to jej wypłatę. I sądziłam że każda matka chce jak najdłużej zostać z dzieckiem a tym bardziej jak jej ktoś za to płaci. Ale ona stwierdziła że nie bo ona nie ma zamiaru tyle z dzieckiem w domu siedzieć. Mały ma 5 m-cy.
inne pewnie skakalyby z radosci, gdyby dostaly taka propozycje ehh, wkurzajace to jest, ze dzisiaj kazdy mysli tylko o sobie. Ale Sharp nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo...damy rade jeszcze sie bedziemy smialy z tych ludzi, ktorzy teraz nam utrudniali.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 21:05   #2259
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
no tak uprawiać seks między skurczami jak zaczął się poród i później stwierdzić, że działa, no jakby miało nie działać skoro zaczął się poród heeeelołto ja w takim razie radzę Wam dziewczyny jak będziecie miały już regularne skurcze porodowe wystawić 66 żelazek na parapet - też wydziela okscytocynę i na bank urodzicie
Wiesz nie raz słyszłam już taką opinie, że seks może przyśpieszyć poród i że sperma dobrze działa. Może wierzyć lub nie i każda zrobi jak będzie chciała. Ja tylko chciałam wam napisać co powiedziała położna z kilkuletnim doświadczeniem....

Laura

Stary 2013-02-25, 21:05   #2260
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze muszę porządnie się zastanowić, myślałam o noszeniu większego, chodzącego dziecka kiedy w połowie spaceru mi się zmęczy a będziemy bez wózka choć z drugiej strony nie wiem czy będę nosiła ze sobą 5 metrów szmaty
ja na pewno nie będę obciążać kręgosłupa takim 10-kilowym klockiemmy przy wiekszym dziecku będziemy korzystać z nosidła turystycznego jak będziemy szli w góry a w mieście z lekkiej spacerówki. Przemyśl, bo szkoda byłoby wydać kupę kasy na marne
Stary 2013-02-25, 21:06   #2261
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz nie raz słyszłam już taką opinie, że seks może przyśpieszyć poród i że sperma dobrze działa. Może wierzyć lub nie i każda zrobi jak będzie chciała. Ja tylko chciałam wam napisać co powiedziała położna z kilkuletnim doświadczeniem....
Ja Ci powiem, że o tym słyszałam ale, że stosuje się to wcześniej i to może wywołać skurcze tak z 2 tyg przed terminem warto brykać jak najwięcej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 21:08   #2262
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś na L4, że miałaś kontrole czy po zatrudnieniu??
tak jestem na zasilku chorobowym. kontrola L4

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
a może są tylko delikatnie podwyższone, w granicach normy nie martw się na zapas
chyba sobie nie wyobrażam seksu między skurczami
ja tez bede myslala czy mam wszystko w torbie i czy dobrze sie ogolilam, a wtedy to chyba zadna przyjemnosc
Stary 2013-02-25, 21:08   #2263
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
tak jestem na zasilku chorobowym. kontrola L4
bo już myślałam, że ktoś Cię zatrudnił i przyszła Ci jakaś kontrola i dlatego się zdiwiłam bo niby z jakiej racji.

Laura

Stary 2013-02-25, 21:09   #2264
vvgh
Wtajemniczenie

Dobranoc
Stary 2013-02-25, 21:10   #2265
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
o mamciu, o mamciu - Państwo Hyży i ich bliźniętaaa
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...38348295_n.jpg

ona jest prześliczna
a bliźniaki cudne, ale już sporo większe-widziałam wczoraj w dzień dobry tvn

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 21:11   #2266
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
oookej, tylko chciałam zwrócić uwagę na to, że nie można powiedzieć, ze coś działa na proces, który już się rozpoczął, tego twierdzenia Twojej znajomej nijak nie da się udowodnić.
oksytocyna to hormon miłości wydzielający się m.in. podczas seksu, ale raczej nie sądzę, że kobieta między bolesnymi skurczami potrafiła dać się ponieśća sperma zawiera prostaglandyny (czy jakoś tak nie pamiętam dokładnej nazwy) i one rzekomo mają wpływ, ale nie u każdego, w zasadzie wszystkie moje koleżanki próbowały w ten sposób przyspieszyć poród i nic to nie dało. Mi na SR położna mówiła, żeby jak najdłużej zostać w domu, w spokoju i wtedy oksytocyna może się bez przeszkód wydzielać.
Stary 2013-02-25, 21:15   #2267
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
spoko już podaje namiary
no mam wyjście jeszcze kombinowanie i zatrudnić się na 2 m-ce gdzieś indziej i samej opłacić składki. Tylko nie wiem jak jest z zaświadczeniem że mogę pracować. Mogą mi nie wydać takiego zaświadczenia jak byłam tyle na L4? kurde najgorsze jest że muszę wszystko wiedzieć na jutro .
Sharp, nie moga gin nie daje Ci kolejnego L4, lekarz z medycyny pracy nie widzi przeciwskazan, bo niby dlaczego? chcesz pracowac, gin pozwala, wiec jemu nic do tego. moze wpisac, ze nie mozesz pracowac za duzo w pozycji siedzacej i takie tam g.l.u.p.o.t.y, ale zdolnosc dac musi...ciaza to nie choroba
ja tez jeszcze zwlekam z umowa...

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Diabli - te Twoje panie w ZUS-ie to chyba jedyne w swoim rodzaju były już takie sprawy w sądzie i ZUS przegrał. Ja jestem ciekawa, czy będę miała kontrolę...
bo ja je wprost zapytalam co w mojej sytuacji powinnam zrobic. same mowily, ze te umowy smieciowe, agencje pracy tymczasowej i inne bzdury bardzo komplikuja ludziom zycie. w chwili obecnej moge korzystac z darmowej opieki lekarskiej, ale jako tako ubezpieczenia nie mam...tz nie moze mnie ubezp. bo slubu nie mamy. po porodzie ubezpieczy mala, a ja opcji nie mam. pup odpada, bo nie jestem zdolna do podjecia pracy...po pologu zostalabym bez niczego. dlatego one doradzaja, bo to nie tak, ze mialam umowe o dzielo albo pracowalam na jakas smieszna 1/8. mialam normalna umowe, pelny etat, tyle ze dopisek praca tymczasowa, bo pracodawca wolal zeby agencja odwalala za niego cala papierkowa robote. to bardzo nie fair...

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-02-25 o 21:59
Stary 2013-02-25, 21:16   #2268
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

czas spać

Stary 2013-02-25, 21:21   #2269
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, wiem jak to schodzi z fachowcami i pogodą My raczej nie mieliśmy większych problemów z ekipami, bo w głównej mierze sprawdzone i polecone, ale z fundamentów przez powodzie lipcowe to nie mogliśmy wyjść przez miesiąc . Tynki wewnętrzne mamy już zrobione. W zimie nic nie robiliśmy, teraz pogoda powinna być już z górki Cloche a prowadzisz jakiś dziennik budowy taki dla siebie? albo masz jakieś fotki z obecnego stanu?
ekipy to nam firma załatwiała, ale od października nie było żadnych wolnych od instalacji/ogrzewania. 6 tygodni tak zleciało - wszyscy zajęci, a jak ktoś wolny, to wołał cenę 2 razy wyższą więc woleliśmy poczekać. po prostu wszyscy chcieli nagle zrobić instalacje, żeby z wylewkami przed zimą zdążyć. a buduje się masa ludzi, bo procenty niziutko i nie opłaca się kasy trzymać na koncie, a i kredyty tanie...
dziennika ja nie prowadzę jako takiego, ale mąż dokumentuje wszystko. no i zdjęć walimy na każdym kroku, mam całą masę tego nie wiem dlaczego, ale tak jakoś chciałam mieć na zdjęciach przebieg wszystkich kabli, rurek... bo nigdy nie wiadomo, kiedy mi się to przyda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 21:21   #2270
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Co do mojego macierzyńskiego to jeszcze poprosiłam tą dziewczynę którą zastępuję żeby wróciła miesiąc później bo już by mnie to jakoś ratowała. I chciałam jej zapłacić za to jej wypłatę. I sądziłam że każda matka chce jak najdłużej zostać z dzieckiem a tym bardziej jak jej ktoś za to płaci. Ale ona stwierdziła że nie bo ona nie ma zamiaru tyle z dzieckiem w domu siedzieć. Mały ma 5 m-cy.
Kurcze, widzę, że już każdą opcję próbowałaś... No to chyba trzeba szukać innego pracodawcy na szybko... Chyba tak łatwiej niż z działalnością

Cytat:
Właśnie obejrzałam ich występ. TVN się na nich obłowi, ale kurcze fajni są

Cytat:
oo, to faktycznie macie jeszcze większą różnycę
ale nie martw się kliczko ma ponad 192 a jego dziewczyna 155
Tak na codzień to mi to zupełnie nie przeszkadza. A co do Kliczko, to wiesz, oni nie mają dylematu chustowego
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 21:25   #2271
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ale masz pecha z szefową i taką świetną koleżanką nie da się jej jakoś przemówić do rozsądku? ona nic nie traci a Ty możesz dużo zyskać, przez zwykłe koleżeństwo mogłaby to zrobić 3mam kciuki żeby udało Ci się coś wykombinować
u mnie tez wystarczyla dobra wola Pani w adecco i wystawienie umowy 3miesiecznej zamiast trzech miesiecznych, ktore i tak mialam. ale nie...
Stary 2013-02-25, 21:28   #2272
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
może to zależy od techniki jakimi wykonywane są wylewki, mój tato budowlaniec i Tż mówią, że 6 tyg. to jakaś stara technika u nas będą robione na półsucho/sucho czy coś takiego, po tygodniu już możemy coś działać, tak nam też powiedział ten koleś, który będzie to wykonywał
działać można, ale nie kłaść podłogi na to, szczególnie nie takie, co będą chłonęły wilgoć - terakota czy drewno. ale ścianami i sufitami można się spokojnie zająć my po 3 dniach już łazić mogliśmy. ba, wręcz trzeba było wietrzyć i grzać, żeby cała ta woda jednak się wydostała. można zdaje się coś bardziej suchego położyć, ale potem trzeba chyba jeszcze tą podłogę samopoziomującą się wylać? ja tam nie wiem...
Stary 2013-02-25, 21:28   #2273
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

kieleckim
to chyba całkiem daleko od lublina

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
a ja myślę, że nawet jeśli zastosujemy kolory to kto opanuje naszą babską ciekawość i ominie to co czarnym drukiem? nie chce mi się wierzyć
ja bym margarynę rozpuściła normalnie w rondelku, nie wpadłabym na kąpiel wodną
co to w ogóle ta kąpiel wodna??

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No właśnie wlazłam na jakieś forum i czytałam podobne opinie ale też i inne, przeczące tej teorii. No nic, jak się nie sprzeda to trudno, nie umrzemy. Tylko mnie wkurzyło, że nie pomyślał i się nie przyznaje do błędu
mój też by się pewnie nie przyznał:p

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
oni akurat mają opłatę ale pewnie w Krakowie nie we wszytskich się płaci szpitalach

no wciągnęłam, jutro gimnastyka dla ciężarówek a w czwartek bezpieczny maluch wybieracie się laseczki z Krakowa?

Ty nie możesz jogi w ogóle?
napisz jak tam te warsztaty, jak się zdecydujesz iść, bo mam iść w Warszawie

Cytat:

No a jak ta ustawa nie wejdzie to co tylko te pół roku i koniec??
Wogole to już pewne z tą ustawą czy nie?
z ustawą to uwierzę, jak wejdzie, na razie jak nie weszła to nei jest pewna.. a na razie masz platne pół roku i chyba rok niepłatnego wychowawczego..

Cytat:
przepraszam ale muszę
to na ile Ty wsadziłąś tą margarynę ?
no własnie na 1 minutę, na 900 W.. po jakiś 30 sekundach lekko wybuchła i trzeba było wyłączyc, ale tego nie zrobiłam i potem buchnelo jeszcze raz i to konkretnie..
moze ta margaryna jakaś podrabiana.. z biedronki...

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
No i zapomniałam się pochwalić, że mamy dzisiaj... 100 dniówkę

Goście poszli.. Ale ja się w tej ciąży imprezowa zrobiłam.. co raz ktos mnie odwiedza albo ja idę

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 21:29   #2274
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Szyję to imię mego dziecia, ale końca nie wiadać a takie małe robię
dobrze, ze nie zechcialas nazwac corki jakos dluuugo, bo moglabys do porodu nie zdazyc jakiej wielkosci masz te litery?

Cytat:
A jeszcze moje kochane przyjaciółki (druhny) zadeklarowały chęć kupienia wspólnego prezentu dla Sofci. Pierwszemu dzieciaczkowi z naszego grona kupiłyśmy łóżeczko, a że nam kupują rodzice TŻa to pomyślałam, że może zasugeruję im chustę właśnie
swietny pomysl. 200zl w portfelu.
Stary 2013-02-25, 21:30   #2275
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
czas spać
popieram
Stary 2013-02-25, 21:32   #2276
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
swietna rodzinka. bardzo mi zaimponowalo to, ze wystapili jako solisci. maz dal zonie szanse sie wykazac. w wielu zwiazkach pewnie spiewaliby razem albo ona zostalaby w domu z dziecmi i marzyla o karierze... slodkie te dzieciaki Aaś, jak ja Ci zazdroszcze tej podwojnej niespodzianki!
Stary 2013-02-25, 21:34   #2277
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
popieram
ja też

co do chust- to każda wybierze, to co dla niej dobre ja już wybrałam
a elastyczne tylko dla małych dzieci, bo potem się za bardzo rozciągają i sprężynują

dobranoc
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 21:34   #2278
angie83
Raczkowanie

No w końcu was przeczytałam uff....niestety w oczy ktos mi piachem sypnął i same mi się zamykają. Pleciugi jedne Pora na dobranoc
Stary 2013-02-25, 21:34   #2279
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
napisz jak tam te warsztaty, jak się zdecydujesz iść, bo mam iść w Warszawie
My się wybieramy w przyszły wtorek Może się wreszcie zobaczymy

Diabli, no nieduże Duże "S" ma z 15-20 cm, a mała reszta po 10 tak na oko Ale skończę kiedyś. Tylko przez Was tracę poczucie czasu
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 21:37   #2280
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
https://www.facebook.com/#!/photo.ph...type=3&theater musimy zaczac ciazowe sesje!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości