|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Nie wiem czy wam mówiłam, że moja koleżanka jest położną. Pracowała jakiś czas na Ujastku w Krk a teraz wyjechała do Szwecji. Pytałam ją o znieczulenie co o tym myśli i ogólnie o porób. Powiedziała mi, żeby nie zwracać uwagi na humor położnej bo ona na prawdę cieżko pracują i zawsze im się obrywa za lekarzy i od lekarzy ( takie spojrzenie ze środka ). Po drugie jak komuś nie szkoda kasy to fajnie jest mieć położną prywatnie ale u nich w szpitalu rożnica była taka, że cały czas przychodziła jedna położna a nie że się zmieniały i nic poza tym. Co do znieczulenia to powiedziała mi, że jak tylko będe mieć możliwośc to żebym brała bo te znieczulenia co są teraz wcale nie powodują niewiadomo jakich konsekwencji. I po trzecie legendarny seks przed porodem. Jak to mi napisała, że jak będziemy się zbierać powoli do szpitala ( będą skurcze, a wody nie odejdą jeszcze ) to żeby jak najwięcej i jak najdłużej bo to naturalna oksytocyna, przyśpiesza skurcze a co za tym idzie poród też jest szybszy. To tyle ode mnie.
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#2223 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za zakupy, czekamy na zdjęcia ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie nie znam az tak ale wynik tych 2 rzeczy moze na to wsakazywac? wiem ze przy mononukleozie trzeba chlorki potu zrobic i jakies inne badania i to wsakazuje na nia
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sharp, jesli nie ma przeciwskazan do pracy to kazdy lekarz wystawi Ci zdolnosc nawet jesli wpisze tam, ze nie mozesz przy kompie za duzo godzin albo cos to zus moze Cie cmoknac mnie tez babeczki w zusie wrecz namawialy zeby sie zatrudniac albo otwierac dzialalnosc. nie ma przepisu, ze zatrudnianie ciezarnej jest zabronione, nawet dzien przed porodem ![]() najwyzej obie zaliczymy kontrole
|
|
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw się na zapas ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Sharp- załóż sobie firmę jak ja, zadeklaruj wysokie składki,zapłać jeden średni lub duży zus i na lajcie przez caaałe macierzyńskie będziesz dostawać kasę
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no mam wyjście jeszcze kombinowanie i zatrudnić się na 2 m-ce gdzieś indziej i samej opłacić składki. Tylko nie wiem jak jest z zaświadczeniem że mogę pracować. Mogą mi nie wydać takiego zaświadczenia jak byłam tyle na L4? kurde najgorsze jest że muszę wszystko wiedzieć na jutro pawie oczko za sprzedanie działkixal ja miałam umowę na zastępstwo za osobę x, dyrektorka w między czasie zmieniła mi że miała za y która teraz wraca. I teoretycznie mogłabym bez problemu znów widnieć że zastępuję x która jeszcze nie wraca. pawie oczko też się zastanawiałam nad tym laktatorem i jednak nie kupuję. Zobaczę czy w ogóle będę miała pokarm. |
|
|
|
|
#2232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
były już takie sprawy w sądzie i ZUS przegrał. Ja jestem ciekawa, czy będę miała kontrolę...
|
|
#2233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3mam kciuki żeby udało Ci się coś wykombinować
|
|
#2234 | |||
|
Zakorzenienie
|
Szyję to imię mego dziecia, ale końca nie wiadać
a takie małe robię ![]() Cytat:
Super!Cytat:
![]() Pięknusi ![]() Cytat:
A jeszcze moje kochane przyjaciółki (druhny) zadeklarowały chęć kupienia wspólnego prezentu dla Sofci. Pierwszemu dzieciaczkowi z naszego grona kupiłyśmy łóżeczko, a że nam kupują rodzice TŻa to pomyślałam, że może zasugeruję im chustę właśnie ![]() U nas jeszcze lepiej 158 i 192 ale wciąż wierzę, że damy radę znaleźć taką, którą oboje będziemy mogli używać
|
|||
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak na razie też. Ale ona twierdzi, że to pomaga i na pewno nie jak masz bardzo mocne, ale jak lekkie. Zobaczymy jak to będzie w praktyce. Pewnie jak tylko coś poczuje to będę się pakować do auta a nie myśleć o seksie. Jeszcze nie wiadomo czy będę miała Tż pod ręką.
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
spadam na kolację,nie piszcie super dużo
|
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mysle czy poscieli nie zlecic mamie. musze to przekalkulowac.Motylek - czekam na fotki butow ). tz wczoraj ogladal w tv janosika i jak ta goralska muzyka zagluszala dialogi to musial miec dosc glosno tv...mala fikala na znak protestu ![]() What - tak na rusztowaniu? ![]() i walczyl zeby nie zastygl, buehehe. Xal - Sharp pisala kiedys, ze miala tam umowe zastepstwo jesli sie nie myle. poprzedniczka wraca do pracy... |
|
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ile to nie będzie ostatnia rzecz o jakiej pomyślimy |
|
|
|
|
#2240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję, że za 10tyg maks 11 tyg urodzę![]() błaaaagam nie piszcie o jedzeniuuu- jestem taka głodna ![]() ![]() zaraz wyłączam kompa i lecę do kuchni
|
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
o mamciu, o mamciu - Państwo Hyży i ich bliźniętaaa
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...38348295_n.jpg |
|
|
|
#2242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli tak było to wydaje mi się, że nie miała prawa tego robić i ważna jest pierwotna wersja umowa, w której zastępujesz x. Nie można jednostronnie zmieniać umowy na zastępstwo w ten sposób, że się zmienia osobę zastępowaną - wydaje mi się, że w tym celu powinno się zawrzeć nową umową. W końcu określenie osoby zastępowanej w umowie o zastępstwo jest istotną treścią tej umowy. Jeżeli piszesz tak jak było, a ta x nie wróci do pracy przed Twoim porodem (i dzięki temu miałabyś macierzyński) to ja bym skonsultowała się z prawnikiem i wyjaśniła dyrektorce, że to co zrobiła jest bezprawne i nieważne z mocy prawa. W ostateczności sąd pracy (a w sądzie pracy jest uprzywilejowana pozycja pracownika, ciężar dowodu spoczywa na pracodawcy). Na 100% pewna nie jestem, bo pracuję w innej gałęzi prawa, ale nie odpuściłabym.
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmieniono aneksem czy totalna podmianka i nie masz pierwszej wersji?
|
|
#2244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2245 |
|
Raczkowanie
|
nie na rusztowaniu, na czyimś (przyszłym) balkonie. Wykańczają blok.
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
noo
ale ona pięknie w ciąży wyglądała
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-02-25 o 21:46 |
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina jak dla mnei to nie ma szans żeby się ograniczać tylko do ciążowych tematów. Jakby nie było to większość dziewczyn siedzi w domu i forum to jedyne miejsce gdzie można się wygadać.
marchewka z kolorami dobry pomysł ![]() Co do ustawy to rozmaiwając z tą babka z ZUSu dostałam informację że roczny macierzyński jest już pewny Jenny za 100 dniówkęto dalej aktualne? bo jak tak to ja jestem chętna! |
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w miedzy czasie tako captiva i po niej perso. a dzisiaj nie mam pojecia zupelnie. czekam na kolejna fale poszukiwan wozka...nie spieszy nam sie z zakupem, wiec troche odpuscilam.w sumie to chyba zalezy mi na dobrze zabudowanej spacerowce i tu przemawia do mnie tako. pewnie najpozniej w listopadzie przesiadziemy sie z gondoli, wiec cala zima w spacerowce. musze poogladac na zywo, bo w necie to jednak nie to samo. |
|
|
|
|
#2250 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() choć nie wykluczam, zobaczymy Cytat:
![]() ale nie martw się kliczko ma ponad 192 a jego dziewczyna 155 ![]() Cytat:
bo pierwszą rzeczą o której ja pomyślę mimo bólu to pewnie będzie żeby się ogolić |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

Ślub 27. X. 2012

, ale za to kupiłam dywan ;] no i takie buty dla Matyldy, że po prostu szczena opada
ja sie nie znam az tak ale wynik tych 2 rzeczy moze na to wsakazywac? wiem ze przy mononukleozie trzeba chlorki potu zrobic i jakies inne badania i to wsakazuje na nia
nie martw się na zapas