|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Alicja narzygała mi do oka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Wzięłam sie za segregacje ubranek Fabianka i musze wystawić je na allegro bo już te 56-62 mi nie potrzebne ale nie wiem za ile ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Zadomowienie
|
ja tak na szybko wpadam po wizycie u pediatry
Katee wierzę, że będzie dobrze ![]() Kasiam Majka tez kocha shakirę, już w brzuszku mi się kręciła jak ją słyszała ![]() Nisia Majeczka super gwiazda ![]() Aga_ton pytałam dziś pediatrę o 6w1. powiedziała, że neurolodzy mają inne spojrzenie na szczepienia, a 6w1 ma taki sam skład jak 5w1 tylko jest tam dodany engerix, więc chyba możemy być spokojne ![]() zresztą składy szczepionek też wcześniej sprawdzałam i ten wydawał mi się najlepsza. pani dr zrobi nam maść, bo Maja ma bardzo suchą skórę, mimo, że używamy oilatum za 3 tyg. mamy wprowadzić gluten za 2 tyg. zmiana mleka na 2 w ten sposób, że dajemy mleko 2 jeden raz, a pozostałe posiłki mleko 1. następnego dnia 2x mleko 2 itd. ryba i żółtko wprowadzamy w 7 miesiącu i to tyle Maja waży 7,035; wzrost 68cm; obw. główki 42,5; obw. klatki 42 ![]() idę na wielkie sprzątanie ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- aaa i jeśli się zdecydujemy na pneumo, to za miesiąc zaczynamy szczepienie
#2255 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Ile jest wtedy dawek? |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Zadomowienie
|
Oto moj biedny samochodzik na parkingu
![]()
#2258 |
Wtajemniczenie
|
dzidek dzis je znowu szpinakową zupę a ja nie wiem bo nie gotuje nic bo u rodziców jestem i mama gotuje hehehe ale w poniedziałek robie spagetti bo dawno nie jadłam i chce mi sie a robie pycha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | ||||
Rozeznanie
|
czesc
![]() wczoraj caly dzien na rekach ![]() nosidlo oddalismy bo krolewnie nie pasuje takie noszenie za nic ![]() tak wiec cwicze rece... Cytat:
![]() , Cytat:
Cytat:
Cytat:
a na spiocha wypije cos?ja sie tak ratowalam,bo byl okres,ze nic nie chciala 'na trzezwo' wypic.pozniej zaczela zupki,kaszke,owoca i wyszlo,ze jej mniej wciskalam butle.(rano i wieczorem pila na spiaco).po paru dniach zatesknila!dalam jej bute w dzien a ta wyzlopala cale 180! chyba miala dosc,ze jej tak wciskam ciagle to mleko ![]() wszystkiego najlepszego dla Isi! ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- i jeszcze zapomnialam napisac,ze Milce wczoraj na poliku wyskoczylo jakies paskudztwo ![]() taki maly pryszczyk a dookola bardzo czerwona plama.tylko jedna sztuka,obejrzalam ja cala i nic wiecej nie znalazlam.dzis bez zmian-nie mniejsze ani wieksze.ale brzydkie to. tak mysle,czy to moze byc np.od szpinaku?potraktowac to czyms czy zostawic? Katee,Martusia,no biedne Wasze dzieciaczki,trzymam kciuki,zeby szybko wrocilo wszystko do normy i wielkiego buziaka im sle ![]() (powiedziala ta,co na nerki chorowala w wieku nastoletnim)
![]() |
#2260 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tort mi wyszedł, czekam aż wierzch ostygnie i będę dekorować, ciasto matchewkowe też, choć wyszło dość płaskie ![]()
![]() |
#2261 | |
Zakorzenienie
|
prawie tydzień nie zaglądałam na wątek. jakiś totalny brak czasu mnie dopadł.
biorę się za nadrabianie ile się da. 20 stron tylko... Agaton, jej... biedny Odi... trzymam kciuki żeby wyzdrowiał. nie dość, że martwisz się o Lenkę, to jeszcze z psinką problemy... aż wyściskałam mojego Todiego. i już miałam go spryskać preparatatem od kleszczy, ale po niedzieli idzie do fryzjera + śnieg po kolana więc w kubraku Cytat:
![]() Tamlin, już lepiej? pewnie, jak przyjdzie wiosna, to wszystkim się humory poprawią. Niech już przybędzie. Wzywam cię wiosno wzywam! WItam też nowe mamusie aa.. jeszcze mi sie przypomniało o kawie. Kocham latte. w ciąży i teraz (a karmię jeszcze 6 razy w ciągu doby) piję jedną latte z ekspresu. Rozpuszczalnych nie lubię. Inka przez gardło mi nie przejdzie. Zresztą co to za kawa -nie-kawa. Zuzanka chyba się przyzwyczaiła i żadnych skutków ubocznych mojej dawki kofeiny (zresztą nie tak dużej) nie ma
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-03-15 o 11:55 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2263 |
Rozeznanie
|
#2264 | |||
Zakorzenienie
|
yyyy chciałam napisać że nie cierpię gości którzy nie mogą przyjść tak jak zostają zaproszeni np w dniu urodzin tylko se inny dzień wybiorą tak na kawkę i ciasto urodzinowe przed wrrr siedzę w kuchni i piekę ananasowca ... no pogięło mnie .. ale nie chcę przykrości mężowi robić ...
upiekłam biszkopt nie w tej blaszce co miałam ... jest niższy niz miał być ale mam to w nosie ... ![]() ![]() widziałam na fb jak Wy funkcjonujecie komunikacyjnie powiedz mi proszę ? ![]() Cytat:
o tak spaghetti jest najlepsze ooo zjadłabym ale mam diete więc nie zjem Cytat:
oj tez już bym chciała wiosnę ... jakoś do życia wtedy wszystko się budzi ... chciałabym by w święta świeciło słoneczko ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
właśnie chciałam pytać czy któraś już stosowała by smarować dzieciątko ??? a na kaszelek .. nic nie znacie? wiem do lekarza .. duska teraz nie kaszlała znaczy sie od rana cisza... ![]()
![]() |
#2265 |
Zadomowienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Konczi-my nie funkcjonujemy
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
#2266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo jak ślicznie!!!! ![]() ![]() pościel bardzo ładna Cytat:
one sie szybko rozpuszczają ![]()
![]() |
#2267 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() ![]() Ząbkowanie - pytanie: czy najpierw mogą wychodzić dwójki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wczoraj do lekarza podczas szczepienia śmiała się od ucha do ucha, a później u teściów wycie i mina w podkówkę. Mąż najlepiej to podsumował - jak widzi teściów raz na mc (a mieszkaja 30 minut spacerem od nas) to nie ma sie co dziwić. Teściówka z fochem, że do niej nie przyjeżdżamy, to jej dziecko nie zna. Droga taka sama. Jej się do wnusi nie spieszy i nie tęskni, to i nam nie. Kończe nadrabianie, bo i tak 15 stron zostało. Głowa mi pęka. Idę sie położyć
![]() |
#2269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() skonczylam nadrabiac na 70stronie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() u nas podobne warunki ![]()
![]() |
#2271 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także wracam do żelu z babydream bo po co przepłacać jak efekt taki sam ![]() Cytat:
my już po fryzjerze, Odi wygląda jak pół dupy za krzaka ![]() nie lubię jak jest obcięty na jeżyka ale te cholerne kleszcze nie dają nam żyć. Cytat:
![]() na kaszel używam tantum verde w sprayu, psikam jedną dawkę kilka razy dziennie. bardzo skuteczny. Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-03-15 o 12:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Wtajemniczenie
|
por, brukselka, dynia, cukinia, kalafior, brokuł
dziewczynki błagam powiedzcie mi co mogłabym ugotowav Małej z powyższych warzyw? co z czym zeby bylo zjadliwe ? ![]() ![]() Giulie chyba uczula ziemniak, oprocz marchewki, albo sam ziemniak a marchew nie, musze odstawic go na razie, i zobaczyc, bo ostatnio jada tylko dynie z ziemniakami a wysypka niewielka utrzymuje sie na policzkach. alergolog dala mi taka liste warzyw bezpiecznych. sloiczki mi odpadaja calkim bo tam albo marchew albo ziemniak. a ja taka lewa a gotowaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |
Zakorzenienie
|
no ładnie
![]() nieźle Was zasypało ![]() Cytat:
Kurde Jaśkowi też coś wyszło na policzkach i pytanie od czego ? ![]()
![]() |
#2274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Zakorzenienie
|
a mój Miś kończy dziś 5 m-cy
![]() ![]() Ja się pytam kiedy to minęło??? Foto z tej okazji ![]() Tylko coś naszych ząbków nie widać, ale one jeszcze mało wystają to może dlatego. |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jeżdże od wózka 2w1 nadal. Mam po synku espiro city - ale mała jeszcze za małą na niego, z resztą chciałabym ją sprzedać bo jest koloru bardziej chłopięcego, a małej coś dziewczęcego chciałabym kupić. Tylko tż sie nei zgadza póki tego nie opchnę ![]() ![]() Cud się stał: wstała i wypiła 150 ml mleka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() gratuluje zebiszczy u blizniakow ![]()
![]() |
#2280 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Giulia ma takie male kuleczko 1,5 cm takich drobnych lekko czerwonych krostek. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.