![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
ja też, a tu położna nakazała mi dużo chodzić a z podłączona kroplówką to było ciężko a jak juz wtarabaniłam się na łóżko to zapytałam, czy mogę się zdrzemnąć i marzyłam, żeby mi już nie kazali z niego złazić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2253 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale bede probowac dawac wiecej, w dzien czesciej a w nocy wydluzac... co do wody / herbatki mam niestety problem bo starsznie po tym ulewa na pocieszenie, pisalam pewnie juz o tym, wczoraj na noc dalam mlodemu jakies 140 - 150 ml i przespal cale 6 godzin a jak sie po tych 6 h obudzil to tez wielkiej histerii nei bylo ![]() a jak to ejst z tymi skokami rozwojowymi? sprawdza sie ze pomiedzy 8 - 9 tyg? bo ja mam wrazenie, ze wlasnie to przerabiamy .. co wieczor tak miedzy 17.30 - 19 czyli do kapieli jest jakis niewyjasniony placz .. kolki raczej nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lady ja też mam problem z głową Julci w chuście.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
Jaki problem z głową w chuście?
Też mam jeden, zaraz idę do klubu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mogłabym teraz z Tobą godzinami gadac o maszynkach, wypiekach i wystroju kuchni ![]() ten sklep velvet house to uwielbiam i kupiłam tak dużo rzeczy do domu ale nr jeden dla mnie jest http://www.bellemaison.pl/ tam potrafię wydać fortunę a powiedz mi chodziś w UK do TK Maxxa? bo ja kocham ten sklep i mają tam cudowne lampy, dodatki kuchenne i gadżety- ostatnio prawie zbankrrutowałam bo dorwałam się do kuchennej serii Jamiego Oliviera- noże, deski, kamień do pizzy, mezzaluna, moździeż, rękawice,ściereczki kupilam nawet patelnie do paelli ![]() Cytat:
moje dziecko jak płakało to z konkretnego powodu, hmmm ciekawe ile w tym prawdy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Wtajemniczenie
|
prowadzicie dziennik rozwoju dziecka? gdzies w tym watku mi sie o uszy obilo.
macie takie ksiazeczki? jesli tak to mozecie polecic jakies konkretne bo widze ze troche tego jest w sieci. ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
bo juz mielismy wszytsko opanowane a tu nagle od kilku dni co wieczor robi sie jakis niespokojny i placze bez powodu - a tak nam sie przynajmniej wydaje... sama nie wiem, dlatego pytam czy u kogos to jeszcze sie sprawdzalo.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2258 |
Wtajemniczenie
|
hej, niedługo to mnie stąd wykopiecie, ale co się zbieram do nadrabiania i cytowania to muszę przestać i w efekcie nie jestem na bieżąco. Widziałam, że pisałyście dużo o tym ile dzieci powinny jeść i pić. Na to nie ma reguły, każde dziecko jest inne i ma inne potrzeby. Np. moja Karinka na 3 m-ce jadła spokojnie po 160, za to do 8-9 miesiąca nie chciała NIC pić, ani wody, ani herbatki, ani soczków. Maja ma prawie 3 m-ce a je 90-120 ml, za to częściej pije. Dziecko potrafi się upomnieć o swoje więc nie martwcie się, jeśli je za mało (o ile nie ulewa i nie zwraca) albo za dużo - widocznie tyle potrzebuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
odp pod zdjęciem Lady.
Prośba taka: nie piszmy może tutaj odnośnie tego co jest w klubie, bo są tu chyba dziewczyny, które jeszcze nie mają dostępu i nie wiedzą biedne o co chodzi. Teraz sama to zrobiłam, ale właśnie mnie refleksja strzeliła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U was problem chyba polega na tym że od początku mały był nauczony jeść tyle i tyle i o tych porach o których chciał (nie mówię żeby głodzić dziecko ale czasem po prostu wyciągnąć ten czas jedzenia podając właśnie wodę lub coś innego co nie jest mlekiem) moje dziecko gdybym od początku dawała mu tak jak chce byłoby tak samo jak u ciebie że jadłby za często jak powinien. Podając mu wodę przeciągałam po prostu karmienie a efekt taki że w końcu wpasował się w ten tryb i jest jak jest.
![]() |
#2261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to było u Ciebie??? ![]() ![]() Ja się pytałam endokrynologa i pediatry to mówili, że na razie nei robić badań. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wezme ten: http://www.empik.com/album-pamiatka-...quartic#review lub http://www.empik.com/album-naszego-s...6354,ksiazka-p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() juz mial stale pory karmienia ale co 3 godziny, takze w nocy i niestety te noce mnie meczyly, od jakiegos tygodnia staram sie to troche wydluzac i zwiekszac porcje .. niestety mam wyrzuty sumienia bo moje dziecko urodzilo sie male (2910) i nadal malo wazy (4750) dlatego nie chce go glodzic! ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeden z tych albumow zawiera jeszcze rymowane wierszyki i np takie smieszne info jak: kto jest obecnie prezydentem i ile kosztuje chleb ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze jednak wyrwe sie do tego empiku zeby zobaczyc samej jak to wyglada
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
Nawijko ten drugi śliczny
![]() Blogerka, ja już pisałam nie wiem, czy doczytałaś - ja też jestem mega wielkim śpiochem, a nasz maluszek w nocy wstaje co 1,5 - 2 godz z czego je ok. 30 - 40 min także wierz mi, dużo bym dała za takie nocki jakie Ty masz ![]() ![]()
#2267 |
Wtajemniczenie
|
Kurde terminy do lekarza na dziś zajęte,a jutro tz do pracy idzie a z małą nie będę szła,mam nadzieję że trochę przejdzie.
Mam problem z tż... Chyba się oddalamy nie wiem może to przez brak seksu,lub zmęczenia. Na dodatek wydaje mi się że Blanka mu trochę przeszkadza:-( i wydaje mi się że tylko ja umiem się nią zajmować. Jak jest w domu to woli sobie grać w szachy albo siedzieć przed tv,a jeśli go poproszę żeby się zajął małą to owszem bierze ją ale wtedy z nią ogląda tv lub gra w szachy,ja bym chciała żeby on jej poświęcał sto procent uwagi a nie dorywczo,i jak ona tak sobie siedzi w bujaku przy nim i coś gaworzy to on jej nie odpowiada. A weź mu tylko uwagę zwróc to wielka obraza majestatu. Strasznie mi jest przykro bo do tej pory był idealnym mężem i ojcem a teraz coś się z nim stało że go nie poznaje:-( |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Zakorzenienie
|
Lenova, to niedobrze... Może porozmawiaj z nim? Powiedz mu o swoich obawach i o tym, co Ci ogólnie leży na sercu. Niezdrowo jest tak chować to wszystko w sobie, a może da mu to do myślenia?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
No i nie podjechałam samochodem na parking, kręciłam bączki na górce
![]() ![]() dziewczyny, czy jak karmicie swoje maleństwa to też im się pocą z tyłu główki? ponoć jak tak się poci główka to może swiadczyć o krzywicy ![]()
![]() |
#2270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
Ale Lenova : kiedy się to zmieniło? Może tą zmianę trzeba z czymś powiązać? Jak na początku jego kontakt z dzieckiem?
-------- Kurdę..zjadłabym coś, ale nie wiem co! A taką kaszkę jak Smakija np zjadłybyście czy lepiej nie, nie można? I jestem totalnie od Bonitków maślanych uzależniona, wstyd się przyznać ile ja tego jem.....;/ A motywacja do zerwania z nałogiem jest żadna...wczoraj weszłam w moje najmniejsze szorty, tuż po porodzie były ledwo ledwo i mnie bolał brzuch..a teraz są normalne, jak przed ciążą. To taka mała XSka jest. Czyli brzuch na prawdę znika... i jak tu nie jeść? |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i krokiety ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
Debrah, ile ich jesz? Bo ja też uzależniona totalnie, też nie mam motywacji żeby przestać je jeść bo 6kg mniej niż przed ciążą mam, a mąż już nie chce mi ich kupować
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Lenova ![]()
#2275 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez jem Bonitki na potege. Ostatnia paczka wystarczyla mi na 2,5 dnia ![]() Cytat:
Ten: http://www.empik.com/album-pamiatka-...quartic#review |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Zakorzenienie
|
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gras-...wiadomosc.html
tadaaaammm.... Nawijko, na 2,5 dnia?! Ja jedną na dzień wtranżalam!!! ![]()
#2277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2278 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
A robią wrażenie, bo przy nich kupki idą aż miło. ![]() Cytat:
![]() ---------------------------- Co do bóli porodowych - chyba jestem jakaś dziwna. ![]() ![]() ![]() I też nie miałam znieczulenia, bo jak przyjechałam do szpitala, to już rozwarcie było za duże i znieczulenie nic by nie dało. ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- A bonitki, jeśli mam, to dwie paczki idą w godzinę. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.