|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Dzień dobry!
U nas dzisiaj upał, z rana wybrałam się na pocztę, śpiworek dla Igorka odebrać. Jak wychodziłam było jeszcze przyjemnie, jak wracałam upał. Mam jakieś 2,5km w jedną stronę. Umachałam się nieźle, ale dobry trening tylko szkoda małego, bo ja już szybciej wracać nie mogłam, a jemu gorąco było. Teraz padł.. pytanie na jak długo bo dawno temu jadł. Wczoraj do 22 był strasznie marudny.. umęczyłam się, on też. zasnąć nie chciał, ciągle na cycu.. ale tak tylko na minutę... przytulałam całowałam i nic.W końcu się chyba zmęczył i zasnął. Fiazo: brawo za wyniki!!a brzuchem się nie przejmuj. Mi się wydaje, że ja też raczej nie będę się przejmować piersią. Można się dyskretnie zakryć, a mój dzieć najważniejszy. Nie będę go głodzić. Dzoan: przytulam, niech ten TZ się ogarnie no! a Ty się nie stresuj tak, wiem że jest ciężko jak się czeka. Ale Ty jeszcze nie jesteś po terminie? to dlaczego do szpitala? Agrafka: kciuki!!! Madi: piłka na później do ćwiczeń się przyda ![]() Mela: pomysł z piwem TZ-ta.. no cóż jak to Madi napisała, facetom to milion razy trzeba powtarzać. Jakierka: za przeprowadzkę! Ev: szkoda że mąż wyjechał, ale z drugiej strony fajnie że tak szybko zaczął. Kaska się zawsze przyda. Jesteś dzielna, że dajesz sobie radę z Mery i ALeksem. W ogóle szacun dla mam z dwójką dzieciaczków i więcej ![]() ASiunia: trochę więcej optymizmu! Czytam ten Twój opis sytuacji porodowej i poporodowej i widzisz wszystko w czarnych barwach. Gosci po prostu nie przyjmuj, jeśli będziesz sie czuła zmęczona. Przecież nikt na siłę nie wejdzie. Masz salę odwiedzin w szpitalu czy w pokojach mogą goście przebywać i na oddział wchodzić?omów wcześniej sytuację z mężem i powiedz czego oczekujesz. A co do porodu - miałam z mężem i ja osobiście nie wyobrażam sobie inaczej. Był dla mnie ogromnym wsparciem nie tylko fizycznie ale i psychicznie. Roxi: buziole dla malutkiej od cioci! Marionette: fajny opis imienniczko ![]() Dla Hanulki buziaki z życzeniami od ciotki! Dla Ann wszystkiego najlepszego!! w dwupaku szybkiego rozwiązania, a mamuśkom spokojnych dzieciaczków i przespanych nocek!
|
#2253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2254 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Heej
![]() Ależ ten Mały jest absorbujący, ale jak ja kocham się nim zajmować Cytat:
Mój synek też zrobił mi dziś prezent imienionowy i obudził się tylko o 1, 3 i 5 Dobrze, że dziś ta położna będzie to je obejrzy, czy nic złego się nie robi.Bo ja już robię co mogę - częste przystawianie w różnych pozycjach, picie szałwii i okładanie zmrożonymi liśćmi kapusty ![]() Cytat:
Cytat:
Jesteś moją bohaterką dnia Cytat:
Bardzo fajny opis, przyjemnie się czytało ![]() Dziękuję wszystkim za życzenia P.S. Chciałam się przyznać Wam do czegoś - spałam dziś z dwoma facetami na raz Jeden zajmował się moimi cyckami, a drugi głaskał mnie po pleckach |
||||
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2256 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
super, że było miłoCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 40 tcCytat:
u mnie już są takie Cytat:
Cytat:
ja też wszystkim Aniom życzę wszystkiego najlepszego u mnie na termometrze 41 C a nie jest w samym słońcu, poszłam na targ i jak wracałąm to cała byłam mokra, najgorzej bo spodnie na tyłku miały dużą mokrą plamę musze jeszcze zaraz iść do biedronki kupić coś dla dzieci koleżanki bo jadę po południu ją odwiedzić co by się nie dołować w domu
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
My juz w domku.Okazało sie ze najpierw jest wizyta u ortopedy i on wyznacza date usg wiec wyznaczył na 17 wrzesnia poza tym kazał kłaśc Laure na brzuszku na prawe uszko i zeby dziennie ją tak kłaść i ma sie uzbierac z tego lezenia 2 h. I robic wałeczek z kocyka pod nogi jak spi na pleckach...Tz pojechał do babci ciąć drzewo i kosic trawe,moze wroci wieczorem a moze jutro wieczorem zmeczona jestem dzis strasznie wiec wole sie w domu lenic.Na dworze gorąco ,pojdziemy na spacer po 16.Aaa i tescie mają w weekend nas odwiedzic bo tesciowa jeszcze wnuczki nie widziała a tydzien temu nie mogła przyjechac bo pracowała.
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Domciątko mogłoby dziś Ci się samo rozkręcić
Trzymam mocno kciuki za to ![]() Idę coś jeść. |
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem gdzie Wy mieszkacie?
u mnie jest cieplo, ale nie upalnie, caly tydzien bylo wrecz zimno, a dzis jest po prostu ladnie ... dzieki temu mama okna myje i sprzata generalnie mieszkanie, a zbierala sie od poniedzialku ... tylko ta pogoda nie dopisywala |
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Neni Czarowniczko Anulko sto lat i mega pociechy z dzieciaczków,duzo zdrówka i szczescia
![]() Magdalenne wkurzajace jest takie ,,co sie dzieje" Asiunia nie słuchaj ,,dobrych rad" ,rób to co uwazasz za słuszneTy
|
#2261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Elaine i Ty na piechotkę te 2,5 km???
|
|
|
|
|
#2262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo ciekawie napisany opis ![]() Miło się czytało dla Tż za wsparcie i pomoc
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
elaine-blath miałaś chyba rację z tym przełykaniem, teraz zwracam uwagę bardzo i jak coś to poprawiam pozycję i lepiej mi śpi, jeszcze szału nie ma jak na początku, ale zawsze już coś mogę ogarnąć
lecę dziewczyny po ostatnie wyniki i z piotrkiem do szpitala sprawdzić bilirubinę bo położna kazała na dzisiejszej wizycie, mówiła, ze u wcześniaków może wzrastać i lepiej sprawdzić aaa i zamówiłam aparat z odbiorem na jutro także jak odbiorę to zacznie się fotograficzne szaleństwo |
|
|
|
#2264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marionette super opis, bardzo fajnie się czytało!!!! Dobrze, ze z malutkim wszystko ok.!!! A i Ty się miewasz dobrze!!! Cytat:
![]() Ja dzis latałam do toalety milion razy a mój mąż oczywiście za każdym razem...gdzie idziesz?.....
|
|||
|
|
|
#2265 |
|
Konto usunięte
|
Kochane Anie wszystkiego najlepszego!!!!
Cynamonowa - łącze się z Tobą w dniu wczorajszym w kryzysie... Malutki tylko wisiał na mnie nie mógł zasnąć.. Ciamkal co chwile ale nic nie leciało więc się denerwował bardzo i tak momentami płakał ze plakalam razem z nim Wieczorem dałam mu butelkę ...wypił cała, odbeknal i spał 3 godzinki a mi cycki w tym czasie się zregenerowaly a wręcz zaczęło z nich kapac.. ![]() Na wtorek Umówiliśmy się do pediatry, podpisze deklaracje ze nie chce położonej bo maja do nas za daleko, a przychodnie chce ta sama co starszaka. .. Trzymam nieustannie kciuKi za dwupaki. Ja w domu nie ogarniam się z niczym .. Co mnie mega wkurza.. I nie mam czasu dla starszaka co wkurza mnie jeszcze bardziej.. A ze trochę zaczyna chłopak świrowac to ten nasz wspólny czas by się przydał... Ehhh Dzisiaj jest w przedszkolu a za tydzień jedzie w babcia nad jezioro a potem my dojezdzamy .. Mam nadzieje ze ogarnę małego do tego czasu jeszcze bardziej bo momentami jeszcze jestem w rozsypce. ![]() Buziaki dla wszystkich |
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Neni a z dwoma ?
Dziewczyny nie bajajcie sie porodu,jak juz sie zacznie to poleci z górki ![]() Hmm co tu napisac jeszcze Wam? Nie mam weny zaraz Laura wstanie ,przebiore ją,nakarmie i ide sie polozyc ,jakas nietomna jestem.Moze w koncu dzis polozna sie pojawi....
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie na zachodzie cały czas takie upały, a ma być jeszcze gorzej na weekend i w następnym tygodniu. A w szpitalu na porodówce to normalnie sauna jest, nie będę miała siły urodzić
|
|
#2269 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam ze spaceru i padam. Wlazłam pod pryszni c ogarnełam kape i do 14 leze pod wentylatorem
![]() 14.30 wizyta u gin obiadek na iescie bo zapowiedziałam TZ ze dzisiaj przy garach to niet. Potem wizyta na NFZ i do domku ![]() Teraz leze z butla wody i ogarniam firmowa papierologie |
|
|
|
#2270 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Neni wymiatasz!!! ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41963940]Kochane Anie wszystkiego najlepszego!!!! Cynamonowa - łącze się z Tobą w dniu wczorajszym w kryzysie... Malutki tylko wisiał na mnie nie mógł zasnąć.. Ciamkal co chwile ale nic nie leciało więc się denerwował bardzo i tak momentami płakał ze plakalam razem z nim Wieczorem dałam mu butelkę ...wypił cała, odbeknal i spał 3 godzinki a mi cycki w tym czasie się zregenerowaly a wręcz zaczęło z nich kapac.. ![]() Na wtorek Umówiliśmy się do pediatry, podpisze deklaracje ze nie chce położonej bo maja do nas za daleko, a przychodnie chce ta sama co starszaka. .. Trzymam nieustannie kciuKi za dwupaki. Ja w domu nie ogarniam się z niczym .. Co mnie mega wkurza.. I nie mam czasu dla starszaka co wkurza mnie jeszcze bardziej.. A ze trochę zaczyna chłopak świrowac to ten nasz wspólny czas by się przydał... Ehhh Dzisiaj jest w przedszkolu a za tydzień jedzie w babcia nad jezioro a potem my dojezdzamy .. Mam nadzieje ze ogarnę małego do tego czasu jeszcze bardziej bo momentami jeszcze jestem w rozsypce. ![]() Buziaki dla wszystkich[/QUOTE] najgorsze te poczatki i załapanie rytmu...tego Wam zycze. A gdzie sie jeziorkujece? Jest jakies fajne miejsce koło nas??? Cytat:
![]() za bilurbine..by niska była ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Madi ja też mam dzis lepszy humor
|
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2273 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Ja nie chciałam dwóch, bo na ogół to ja zaścielam łóżko, a przy dwóch kołdrach byłoby to bardziej skomplikowane
. Poza tym ze względów estetycznych kupiłam jedną dużą kołdręBiofer folic też brałam i jest bez recepty Cytat:
![]() U mnie w szpitalu mogą odwiedzający przebywać na oddziale, w pokoju. ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Ale dzisiaj jest upał. Z domu to się chyba nie wygramolę. Wyszłam tylko wyrzucić śmieci i słabo mi się zrobiło... Nad rzekę bym pojechała. Może tż namówię. Ale on po nocy, rano pospał chwilę i pojechał do przychodni badania do pracy porobić. Ciekawe czy będzie mu się chciało gdzieś jechać. |
|
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
a ja się nie pochwaliłam, wczoraj dostałam od bratowej wkładki laktacyjne, herbatkę na laktację, gąbkę do wanienki (ale raczej nie skorzystam), krem na pupę balneum, obiecała mi jeszcze kosmetyki balneum i pożyczyła laktator medeli
|
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmawiałyście o odwiedzinach w szpitalu. Asiunia coś wspominała. Powiem wam, że je pierwszy raz w życiu zachowałam się tak bardzo asertywnie i zabroniłam przychodzić. Chciałam mieć przy sobie tylko męża i już w szpitalu oswajać się z Michasiem.
Co z tego jak do współlokatorki ciągle ktoś przychodził. Naliczyłam w dwa dni 20 wizyt Były też dzieci. Próbowałam karmić. Mały nie chciał łapać cyca, krzyczał, ja się denerwowałam, wkładałam mu brodawkę w buzię. Raz na leżąco, raz na siedząco, a goście współlokatorki patrzyli. Czułam się strasznie i nie wiedziałam jak mam się zachować chcąc nakarmić dziecko kiedy jedenastoletni kuzyn współlokatorki patrzył na mnie wielkimi oczami. Czasem rezygnowałam z prób karmienia i brałam butlę od pielęgniarek, bo ciągle ktoś był w sali. Nigdy pojedynczo. Było gorąco i wieczny tłum w pokoju. Dziewczyna sama ich zapraszała. Dzwoniła, dopytywała czy dziś przyjdą, a mnie chciało się płakać. |
|
|
|
#2277 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego sie obawiam ![]() marionette fajny opis
|
|
|
|
|
#2279 |
|
Raczkowanie
|
Neni, Anulka tylko pozazdroscic, ja spie samiutka bo Tz w pracy na nockach, a melmu lepiej sie spi w lozeczku. raz go tylko zabralam jak mi plakal i sie wiercil cala noc.
Domi chyba za bardzo dbasz o ta Sarke w brzuchu, ze nie chce wychodzic... No ale juz niedlugo Mela sama bym wskoczyla do basenu. Zazdroszcze Malgosi Mi polozna powiedziala, ze jak bede chodzila na plaze to zebym nie zamaczala sie w wodzie a ja mysle sobie: kobieto... na plaze? z takim flakiem? Chyba bym musiala worek jutowy na siebie wciagnacCiesze sie, ze opis Wam sie podoba Nakarmilismy sie, poprzytulalismy. Franio spi sobie w wozku a matka biegiem po pranie ![]() Ale dzisiaj u nas gooooraco... Dodam, ze mama zalozyla Frankowi czapke i niedrapki co mnie wkurzylo bo ja sie cala lepie a ta go opatula, no i juz czapki i niedrapek nie ma
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
No a Michaś w nocy właśnie nie bardzo chce spać w łóżeczku. Jak go odkładam, to zaraz się budzi i płacze. Myślicie, że popełniam błąd śpiąc z nim całą noc? Może lepiej sukcesywnie odkładać?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.

Sammi

bo teraz słodko kima. I Franek zostaje dziś podrzucony babci, musimy załatwić sprawy urzędowe w innej mieścinie i nie wiemy ile nam się to zejdzie więc szkoda, żeby mały się męczył. Choć sama z miłą chęcią uniknęłabym tych urzędów.
i dużo radości w życiu oraz spełnienia marzeń.
Dobrze, że dziś ta położna będzie to je obejrzy, czy nic złego się nie robi.
ale sie wystraszyłam normalnie. Bolało masakrycznie. Jak to dopiero przepowiadacze to ja nie rodze i koniec:mur
Jeden zajmował się moimi cyckami, a drugi głaskał mnie po pleckach