|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Dzień dobry!!!!!!!
Ja dopiero się odhaczam bo byłam w labie, a potem na zakupy szybkie. Kupiłam sobie śliczną, zwiewną miętową bluzkę na po ciąży chociaż teraz też się wepchnę z brzuchem bo to tuniczkowate takie ![]() A teraz NAJDROŻSZE ANIE: CZAROWNICZKO, NENI, ONA, ANULKA i te, które z nami są, a nie wiemy, że są Aniami - z okazji imienin życzę Wam wszystkiego co najpiękniejsze, spełnienia marzeń, nieskończonej radości na co dzień, mnóstwa zdrowia, żebyście były szczęśliwy i spełnionymi w każdym calu kobietami!!!! i niech dzieciaczki rosną zdrowo i dają Wam same powody do dumy!!! ![]() i kwiatki dla Was !!!! Czarowniczka no ba, ja wiem kiedy wypada rodzić tego 4.08 Antosiowi na rocznicę kolegę dorobię ![]() Tweed za super brykę. Jednak wróciliście z wózkiem Cytat:
za wyniki i kikutka. I trzymam kciuki, żeby pozostała część wyników była w porządku Cytat:
Cytat:
![]() klaski :Cytat:
w nocy tak mnie swędzi wokół pępka, że normalnie bym się zadrapała. No i dzisiaj zakupiłam krem na rozstępy ale ja tam obstawiam, że one szybko znikną ![]() Cytat:
Co do Smakiji z pleśnią - po łyżeczce nie powinno się dziać nic większego. Zależy jaki masz "twardy" układ dzoan dobrze radzi, jeśli masz colę, to przepij Madi, Dzoan przytulam Was. Wiecie jaka jest zaleta takiego nastroju i pragnienia urodzenia już? że będziecie bardziej zdeterminowane w trakcie porodu i mniej wystrachane jak czytałam opis porodu Iwony to aż dawało po oczach, że cieszyła się, że boli bo to znaczy że już rodzi a pamiętacie jaki miała humor w ostatnich dniach ![]() I jeszcze chciałam się pochwalić, że zostałam dziabnięta wczoraj mogłabym to przyrównać do krycia słonicy albo hipopotama no ale jakoś poszło i to nie w ramach wykurzania małego tylko ku zadowoleniu własnemu i męża
|
|||||
|
|
|
#2222 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Witam sie
![]() nie dowiary wstałam o 10.20 nie pamietam kiedy tak długo pospałam . Wczoraj zapowiedziałam TZ ze rano ma sobie sam sniadanie jesc bo ja musze sie zaczac wysypiac na zapas ![]() Jedyny minus to upał sie straszny zrobił a ja musze z siersciami poleciec nad co by se tyłki wymoczyły. I do sklepu po cukier bo trzeba kompoty gotowac ![]() Wszystkim Anią wszystkiego najlepszego ![]() I podłączam sie pod zapytania bodajze En jeie zeli chodzi o becikowe. Ktos sie orientował jak to jest z niezrzeszonymi? Przeciez w 2011 to ja nawet mogłam TZ znac. A to ze przeciez dziecko uznał to nie znaczy ze mnie w ciazy utrzymywał. Gupie to wszystko. Chce w przyszłym tyg, isc do UM w sprawie zarejestrowania dziecka przed urodzeniem to podpytam. Dobra lece na kawke i nad rzeczke moze nie padne
|
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2224 | ||||
|
Rozeznanie
|
Wszystkim drogim Annom,życzę czego tylko sobie wymarzą i mnóstwo zdrówka!!!
Cytat:
za słuszny tydzień ![]() Cytat:
za tydzień i za wyspanie sie( to takie ważne jest) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widziałam wczoraj tutaj fotkę wózka czarnego,bardzooo ładny,mój ulubiony kolor nie pamiętam kto wrzucał,ale za wózia.Dziś mam w planach kończyć planie Szkodnikowe i dopakować torbę szpitalną,może kilka głównych rzeczy napiszę w planie porodu,połozna na wizycie radziła,by to zrobić. Ja mam plan porodu jako część moich dokumentów(książki ciąży),muszę tylko wypełnić rubryczki i chcąc niechcąc,ktoś to na bank przeczyta. Zmykam na małe zakupy do pobliskiego CH Trzymajcie się Mamuśki Udanego dnia i mam nadzieję,że dzisiaj w piątek zacznie się już fala porodów,jak na weekend przystało |
||||
|
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję kochane za życzenia imieninowe
I za przypomnienie, że to dziś. |
|
|
|
|
#2226 |
|
Zadomowienie
|
A żeby nie było tak pięknie, to Tż dzwonił, że portfela nie może znaleźć, a od przedwczoraj był przekonany, że w pracy zostawił
a w pracy nie ma. Dzizas chyba go zamorduję
|
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
widzę album ciążowy ...
..mi to chyba trzeba łopatologicznie ![]() sammi za dziabnięcie |
|
|
|
#2228 |
|
Raczkowanie
|
Opis porodu i maly opis obecnej sytuacji. jakos udalo mi sie stworzyc z przerwami, a teraz wybaczcie kochane ale musze leciec po pranie. Mama w poniedzialek wyjezdza wiec moze bede miala troszke wiecej czasu zeby zajrzec na wizaz, bo teraz albo gadamy, albo na spacer sie przejdziemy i tak dzien mi zlatuje jakby to bylo 5min
POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE! Trzymam kciuki za wszystkie mamusie, aby dzielnie radzily sobie z maluszkami! Gratuluje wszystkim swiezo upieczonym mamuskom i kciukuje za przeterminowane, zeby cos sie ruszylo ![]() A teraz opis ![]() Spie sobie spokojnie i wstaje na siku o 4.30 a tu cos nagle leci mi po nogach. Mysle sobie o kurde chyba juz mi Franek mocno naciska na pecherz i nie wytrzymuje (tak, tak moje marzenia ) wiec lece do wc, ale zorientowalam sie ze siku to raczej nie jest i mysle sobie hmmm budzic mame czy zaczekac? Oczywiscie, ze zaczekac!!!! (TZbyl w pracy) No to ide spowrotem na lozko wyluzowana (zadnych boli nie mialam, nic po prostu zero), klade sie a tu oooooo niespodzianka chlusnela ze mnie chyba ze szklanka wod wiec mowie ok, budze mame i dzwonie do TZ. Od razu sie zorientowal o co chodzi jak dzwonilam a ton jego glosu: bezcenny hehehe. Po godzinie przyjechal i nie czulam zadnych boli. Siedzialam sobie z mama i zastanwialam sie czy jesc sniadanie bo w koncu bylo podejrzenie ze wazy 4300 i bedzie cesarka. Zjadlam sobie ciastko i lazilam po calym mieszkaniu, az stwierdzilam, ze chyba cos sie jednak dzieje. Troche brzuch mnie pobolewal w dolnej czesci, ale nawet nie bylam pewna czy to to wiec chodzilam i chodzilam majac nadzieje ze akcja sie rozkreci ( o ja glupia!! jeszcze wtedy marzylam o tym zeby szybko sie rokrecilo) Oklo 7.30 juz mocne skurcze pojawialy sie co 15min (wtedy myslalam, ze sa juz mocne...) wiec opieralam sie na komodzie i cwiczylam sobie prawidlowy oddeach w czasie skurczu. Mama ciagle za mna lazila i sie denerwowala, ze jeszcze nie dzownie do szpitala ( bo tutaj najpierw trzeba zadzwonic, przeprowadzaja krotki wywiad przez tel i dopiero do szpitala) O 8 skurcze co 4 min. Dzwonie!!!! Pani wyluzowana kaze mi isc pod prysznic, a ja mysle sobie: ' spierd****, kobieto!!!! Ja chce do szpitala bo zaraz tu urodze' ( o naiwosci!!!) Po chwili dzownie 2 raz. Mowi, zeby przyjezdzac. uffff Dzownimy po taxi. Marta z tego wszystkiego zapomniala na jakiej wyspie mieszka i oddala tel TZ zeby gadal bo byla zupelnie odmozdzona i malo myslaca. W taksowce jakos mi skurcze ustaly i mysle sobie O FUCK! odesla mnie do domu!!!! Nie!!!! ![]() W szpitalu przyjeli mnie od razu. Podpieli brzuch pod jakies tam urzadzonko i kazali naciskac guzik gdy czuje ruchy dziecka tylko ze jak nic nie czulam, nawet gdy na tej maszynie pokazywalo, ze on sie rusza. Wiec w sumie zastanawialam sie co jest grane i raz sklamalam ze czuje ruch se se se. Potem TZ zorientowal sie o co kaman z ta maszyna i juz jak przeszlam na porodowke to mowil mi kiedy nadchodzi skurcz i kiedy zaczyna sie konczyc. Po zbadaniu okazlo sie ze jest juz 5cm wiec troche odetchnelam, ze polowa za mna a nie jest tak zle. Potem juz na wlasciwej sali jeczalam i sie zwijalam, ale nie chcialam lezec bo tylko bol sie potegowal. jak juz poczulam, ze nie moge ustac na nogach polozylam sie, zbadali mnie i okaalo sie, ze jest 8cm, a ja juz bylam prawie nieprzytomna. Polozna spytala sie czy chce zastrzyk, ale mialam tak wszystko w dupie, ze tylko kiwalam glowa i odpowiadalam yes/no/ i don't now zaczela mi robic ten zastrzyk i to cholerstwo bolalo milion razy bardziej niz skurcze zaczelam sie wic na wyrku wiec w koncu wyjela mi ta igle i zastrzyku nie mialam( ale o tym powiedzial mi potem TZ bo ja juz nie kojarzylam nawet) dala mi tlen i mowi ok to rodzimy. ) Przemy, i przemy i przemy... Mysle sobie osz kuuur, chyba nie dam rady. Po czym dre sie na pol szpitala, ze nie dam rady itp itd oczywiscie po polsku i wszyscy mieli gleboko co ja tam sie wydzieram oprocz biednego TZ , ktory juz nie wiedzial co ma robic, sciskalam go za reke i nie pozwalam odejsc ani na chwile bo tak mi dodawal sily z ta reka, ze sama bylam zaskoczona. Nagle podczas partego bol nie do opisania, nie wiedzialam co sie dzieje, poczulam goraco miedzy nogami i nikt nie powiedzial mi ze glowka sie urodzila, za co jestem wkurzona do teraz. Potem jeszcze jeden party i maly wyskoczyl, polozyli go od razu u mnie na klatce, a on co zrobil? Osikal matke cieplym moczem!!!!!!. Boooze co za uczucie!!! ![]() Wszystko czulam i mowie jej to, a ta suka mowi, ze wie wie i jeszcze tylko troche. Szyla chyba z 10min a mnie tak bolalo, ze Franek to wyczuwal i az podskakiwal do gory. Ale wytrzymalam. Franio od razu do cyca sie przyssal i wpierniczyl wszystko z obu wiec niezly glodomorek. Polozna porobila nam pierwsze fotki zaraz na sali. lezelismy tam jeszcze troche i powiedziala, ze musze isc na siku w ciagu 4 godzin, bo inaczej cewnik. wiec TZ postawil kolo mnie na stoliku dzbanek wody i pilam pilam no i poszlo. Potem przeszlismy do hotelu dla pcjentow i tam mielismy byc 2 noce i tak tez bylo.Po jakims czasie odwiedzila nas moja polska polozna z ktora sie spotykalam przez cala ciaze. Jak milo zobaczyc byllo znajoma twarz i powiedziala, ze podczas porodu zauwazyli, ze cos jest z malym nie tak. Pobrali mu 2 razy krew z glowki jak jeszcze byl w srodku, ale chca to jeszcze zrobic 2 razy w odstepie 4 godzin z tym, ze z piet. Powiedziala, tez ze ma cos z lewym uchem i lukiem brwiowym i ze obejrzy go lekarz dzieciecy i laryngolog. No to Marta ryk. Ogladamy se na spokojnie te uszka. No i rzeczywiscie jedno od drugiego sie rozni. Dzieki Bogu mial juz badania i wszystko jest dobrze. Lekarz powiedzial,ze po prostu taka ma urode, ze jedno ucho rozni sie od drugiego, badania krwi wyszly wszystkie dobrze, ma lekka zoltaczke ale nie naswietlaja go, bo nie jest na tyle zaawansowana. No, co dalej? Hmmm na poczatku bylam troche zdezorientowana co i jak z takim malenstwem. Tym bardziej, ze ciagle plakal i pierwszego dnia mu sie porzadnie ulewalo, poza tym hormony mi wariowaly wiec kilka razy sobie poplakalam, ze jestem beznadziejna itp bo nie wiem jak mu pomoc, ale zorientowalismy sie, ze on zle ssie, jakos nie ma sily ciagnac cyca, za malo buzke otwiera i bardzo sie denerwuje tym i placze podczas karmienia w nieboglosy, wiec zaczelam sciagac mleko i jest super. Najda sie i spi jak maly anioleczek Polog? Eeeeee a co to takiego? 2 godziny po porodzie wstalam z lozka i tak juz chodze do tej pory... Nic nie boli, nic sie nie dzieje, szwy nie ciagna, wlasciwie czuje sie super i nie rozumiem tego calego pologu;P Poza zflaczalym brzuchem i spuchnietymi non stop nogami to jest ok ![]() Tata? Hmmm zakochany na maksa! Nosi, przytula, przebiera, kapie, pampersy zmienia. Choc troszke trzeba go jeszcze instruowac, ale to chyba przez to, ze u facetow nie wlacza sie cos takiego jak instynkt macierzynski. ogolnie radzi sobie wedlug mnie super i nie moge marzyc o niczym wiecej jesli chodzi o jego opieke i milosc do Franka. No i tak to sobie zyjemy juz we trojke. Jak patrze na Frania, to tyle uczuc mnie wypelnia, ze nie da sie tego opisac. Nie ma takiej rzeczy, ktorej bym dla niego nie zrobila, nawet wstawanie w nocy mnie nie wkurza (o dziwo) poza tym daje mi zawsze pospac ze 4 godzinki ciagiem, wiec jest kochany.
|
#2229 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszystkim Annom wszystkiego co najlepsze |
||||
|
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))myślicie, że to będzie taki finisz niesamowity? w ostatnia minute przed wyciągnięciem ją siłą, moja córka w końcu się opamięta? )haha |
|
|
|
|
#2232 |
|
Zadomowienie
|
Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!
Witam wszystkie mamusie
Dla wszystkich An skladam serdeczne gratulacje z okazji imienin :dziekuje-roza: Neni, nameczylas sie bidulka i przykro mi, ze Kubus ma pekniety obojczyk Mam nadzieje, ze szybko sie zrosnie!! Tweed, za wozek, to juz chyba cala wyprawka gotowa? A brzuch przed porodem tylko do pozazdroszczenia, jestem pewna, ze szybko do takiego powrocisz ![]() Co do przepiszczania w kolejkach, to w UK w ogole nie ma takiej kultury i ja juz sie przyzwyczailam niestety. Evewee, trzymaj sie dzielnie!! Nie jest Ci latwo z dwojka maluszkow, mam nadzieje, ze odnajdziecie seoj rytm i dasz rade ze wszystkim i oby maz czesto Was odwiedzal Fiazo, super, ze tak szybko zrzucilas wage ![]() Domciatko, aby Sara jednak sama zdecydowala sie dzis wyjscMela, dla Ciebie rowniez aby akcja sie rozkrecilaKathe, mam nadzieje, ze u nas nie dojdzie do zadnego zapalenia gdyby Edzia przyszlo naswietlac przy oknie Asiunia, nie zazdroszcze nerwow zwizanych z remontem i obyscie jak najszybciej ze wszystkim sie wyrobily! Trzymam za wszystkie potrzebujace, gratuluje nowych tygodni Milego Wam dnia! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
http://mama-w-uk.blogspot.co.uk/2013...rodu-w-uk.html
a teraz zobacz ![]() no ja nie wiem czemu |
|
|
|
#2234 |
|
Zadomowienie
|
\ Drogie Anie Najserdeczniejsze życzenia dla Was Przesyłają Gusia i Marcelek ![]() I oczywiście mega buziaki dla małej Hani z okazji imieninek ![]() A tak swoją drogą to śniło mi się ostatnio że jestem na porodówce właśnie 26 lipca i robię tym samym niespodziankę mojej Mamie (Ani) ![]() No i obudził mnie skurcz i do tej pory niewiem czy urodziłam w tym śnie ![]() Mogłoby się tak stać że poniosą mnie nogi dziś na porodówkę ![]() u mnie dalej bóle jak na okres, skurcze ale rzadko... ale chyba organizm się oczyszcza bo luźne kupki dzisiaj mam i chyba czop odchodzi
08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś Rośnij kruszynko rośnij Edytowane przez Guuusiaa Czas edycji: 2013-07-26 o 11:15 |
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
malaczarna dzięki
))a ja sprzątam dziś porządnie, jakbym już nie miała na weekend okazji wrócić do domu. piorę co się da, kuchnie i łazienkę szoruję. ale wiecie co ja się WCALE nie boję, czy to normalne? nic a nic strachu czy obaw, jakiś taki luzik całkowity odczuwam. Marionette całkiem przyjemny opis, dobrze się czyta!! zazdroszczę połogu i ukłony dla tatusia! |
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dziwne, że się nie boisz, mi już byłoby wszystko jedno Przerażona byłam 2 tygodnie temu, teraz to już pffff.... ![]() Marionette18 Fajny opisik ![]()
|
|
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
No i bylam w rossie, kupilam tz-towi balsam po goleniu nivea silver i antyperspirant w kulce nivea silver (uwielbia te serie, a jest na promo teraz), mamie farbe do wlosow, slodycze millka (mam torbe termoizolaryjna - niby za free, ale wzgledem innych sklepow to tak jakby 2 zl za nia dalam
).Brzuch mnie nadal pobolewa ... a nic sie nie rozkreca
|
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie dziwne uczycie, ze mi wszytsko jedno... zeby tylko to sie juz skonczylo |
|
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hopsam na piłce
|
|
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Marionette- fajny opis
![]() Domciatko- ja też się nie bałam, tak chyba lepiej bo idziesz na totalnym luzie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahaa co do brzucha to moze połóż się i odpocznij )
|
|
|
|
|
#2242 |
|
Zadomowienie
|
Marionette
za opis. Fajnie się czytało trudu połogu zazdroszczę ![]() Rocky kciuki wizyty ![]() Domi ja tam też nie boję się porodu. Ale to chyba dobrze, nie kciukam, żeby Sara się opamiętała i wyszła sama dzisiaj
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcwn15l9xp4yuo.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-11...ale_Jakuba.jpg Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2013-07-26 o 11:46 |
|
|
|
#2243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć na pewno się nacierpiałaś ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
malaczarna mówi się: sztuczka magiczka
|
|
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
U mnie cisza. Czy na tej piłce to trzeba tak na maxa mocno skakać czy tak trochę wystarczy? I jak dlugo? Dzieciaki w basenie się wykapaly ale im fajnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sammi![]() Brawa za..pokrycie możemy teraz zamiast dziabania mówić...Dziś zostałam pokryta hehehhe![]() Ja wróciłam z labo...i tak w moczu niby wsio ok ale Leukocyty znów wysokie..wiec zaś furagin lub urosept... No i hemoglobna 11.3 czyli ciut mało i bede pewnie musiała żelazo zażywać... Dzwoniłąm do gina to powiedział bym podeszła po receptę...a się zastanawiałam, nie można kupić żelaza bez recepty? Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-07-26 o 11:48 |
|
|
|
|
#2248 |
|
Zadomowienie
|
A gdzie nam przepadły Arrabiata i EvaGwiazdka
![]()
|
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
w tej sytuacji powinnam uwierzyć
Przeczytałam.. u nas w szpitalu mam szansę chyba tylko na wersję oksy Dobra idę się myć, ciągle w piżamie jestem
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam juz dosyc lezenia, bo wtedy to dopiero mnie wszystko boli wiecie, ze juz nie boje sie cc, niech sie dzieje co chce ... mam tak dosyc ze mi wszystko jedno ![]() chyba dlatego ciaza tak dlugo trwa |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

chociaż teraz też się wepchnę z brzuchem bo to tuniczkowate takie 

za super brykę. Jednak wróciliście z wózkiem 
klaski :
w nocy tak mnie swędzi wokół pępka, że normalnie bym się zadrapała. No i dzisiaj zakupiłam krem na rozstępy

Niech nam dzieci rosną zdrowe!

Mam nadzieje, ze szybko sie zrosnie!!